Τρίτη 17 Μαΐου 2011

Μετανάστες και Ανάπτυξη: Εκδηλώσεις και στη Χαλκίδα για να γνωρίσουμε τους Αιγυπτίους αλιεργάτες

Η ομάδα έργου της μη-κυβερνητικής οργάνωσης ANCE, στα πλαίσια της «Κοινής Πρωτοβουλίας Ευρώπης – Ηνωμένων Εθνών για τους Μετανάστες και την Ανάπτυξη» σας καλεί στην τρίτη (3η) από μια σειρά εκδηλώσεων σε παράκτιες πόλεις και περιοχές της Ελλάδας που φιλοξενούν αλιευτικούς στόλους (Καβάλα, Σαλαμίνα, Χαλκίδα, Βόλο, Θεσσαλονίκη κ.α.).

Οι Ενημερωτικές Ημερίδες, απευθύνονται στις τοπικές κοινωνίες και αποσκοπούν:

(α) στην καλύτερη γνωριμία με τους κατά τόπους απασχολούμενους και φιλοξενούμενους Αιγυπτίους αλιεργάτες που από τη ναυτική φύση της εργασίας τους αλλά και εξαιτίας του πράου και φιλήσυχου χαρακτήρα τους, ενώ εργάζονται στα επαγγελματικά αλιευτικά σκάφη της Ελλάδας εδώ και τουλάχιστον 30 χρόνια και ζουν στις τοπικές μας παράκτιες κοινωνίες, συχνά βιώνουν στο περιθώριο της αντίληψής μας.

(β) στην ενημέρωση τους για τις δράσεις της «Πρωτοβουλίας Ευρώπης-Ηνωμένων Εθνών για την Μετανάστευση και την Ανάπτυξη» και μια σειρά από δραστηριότητες εκπαιδευτικού χαρακτήρα που αποσκοπούν στη βελτίωση των δεξιοτήτων των Αιγυπτίων αλιεργατών κατά τη διάρκεια της εδώ παραμονής και εργασίας τους.

Ευελπιστούμε ακόμα ότι οι Ημερίδες αυτές θα γίνουν αφορμή για την προσέγγιση των τοπικών κοινοτήτων καταγωγής και υποδοχής των Αιγυπτίων αλιεργατών καθώς και για την ανάπτυξη σχέσεων αλληλεγγύης μέσα από οργανώσεις της τοπικής κοινωνίας των πολιτών αλλά και με την συμβολή των οργανωμένων τοπικών φορέων με τελικό επιδιωκόμενο αποτέλεσμα τη σύσφιξη των δεσμών μεταξύ των δύο λαών με πρωτοβουλίες πολιτισμικού, κοινωνικού, οικονομικού και τουριστικού ενδιαφέροντος.

Το πρόγραμμα Ενημερωτικών Ημερίδων της ANCE ξεκίνησε τον περασμένο Οκτώβριο με πρώτο σταθμό την Καβάλα (και το Ινστιτούτο Ι.Μ.Α.Ρ.Ε.Τ.), πόλη με σημαντική παράδοση στην επαγγελματική αλιεία και γενέτειρα της εμβληματικής μορφής του Μωχάμετ Άλι, που κυβέρνησε και εκσυγχρόνισε την Αίγυπτο στις αρχές του 19ου αιώνα. Ακολούθησε η δεύτερη (2η) Ημερίδα που έλαβε χώρα σε γνωστό σημείο της πόλης της Σαλαμίνας, το Δεκέμβριο του 2010.

Η 3η Ημερίδα Ενημέρωσης θα πραγματοποιηθεί στη ΧΑΛΚΙΔΑ,

στην Συνεδριακή Αίθουσα ΔΗΚΕΧ του ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ (οδό Αβάντων 50, στον 1ο όροφο) την Τετάρτη 18 Μαϊου 2011 και ώρα 12 (μεσημέρι)

Οι συγχωνεύσεις νοσοκομείων Καρύστου και Κύμης

Η βουλευτής Εύβοιας του ΠΑΣΟΚ κυρία Κατερίνα Περλεπέ-Σηφουνάκη, με αφορμή το σχέδιο που παρουσίασε ο καθηγητής κ. Λυκούργος Λιαρόπουλος και η υπ’ αυτόν Επιτροπή για συγχωνεύσεις νοσοκομείων, στο οποίο προτείνονται αλλαγές και για τα νοσοκομεία Καρύστου και Κύμης, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Ο ίδιος ο Υπουργός Υγείας έχει δηλώσει ότι, οι μελέτες του κ. Λιαρόπουλου και της επιστημονικής του επιτροπής, δεν είναι δεσμευτικές για την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου.

Όσον αφορά τη μελέτη για την Εύβοια και τα νοσοκομεία της, πρόκειται για ένα σχέδιο το οποίο αναφέρεται μόνο στις συγχωνεύσεις των διοικήσεων.

Έχοντας ήδη επικοινωνήσει με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, αλλά και με το Διοικητή της 5ης ΔΥΠΕ θέλω να δηλώσω ότι, τα νοσοκομεία του νομού μας θα συνεχίσουν να λειτουργούν χωρίς μεταβολές στο επίπεδο των παρεχομένων υπηρεσιών υγείας, στο οποίο βρίσκονται σήμερα.

Κατά συνέπεια, κάθε άλλη εκδοχή, είναι ανεδαφική, ανεφάρμοστη για την Εύβοια και απορριπτέα εξ αρχής τόσο εκ μέρους μου, όσο και εκ μέρους πιστεύω του συνόλου των Ευβοέων πολιτών».

Στη 2η Έκθεση Agro Quality, η Περλεπέ

Η βουλευτής Εύβοιας του ΠΑΣΟΚ κυρία Κατερίνα Περλεπέ-Σηφουνάκη, παραβρέθηκε  στα εγκαίνια των περιπτέρων της Εύβοιας και της Στερεάς Ελλάδας στη 2η Έκθεση «Agro Quality Festival», στο Γκάζι.

Η κυρία Περλεπέ δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένη από την παρουσία του Νομού μας στην Έκθεση με τα εξαιρετικά περίπτερα υπογραμμίζοντας ότι, ο αγροδιατροφικός τομέας στην περιοχή μας παράγει προϊόντα υψηλής ποιότητας και αποτελεί καθήκον για όλους η στήριξη και η ανάπτυξη του.

«Ιδιαίτερα τώρα, στις συνθήκες της κρίσης, ο τομέας αυτός θα παίξει σημαντικό ρόλο στη συνολική οικονομική πορεία της Εύβοιας γι’ αυτό, ως βουλευτής, εντείνω ακόμη περισσότερο τις προσπάθειές μου, για την καλύτερη ανάδειξη των τοπικών μας προϊόντων» καταλήγει η κυρία Περλεπέ στη δήλωσή της.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...