Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

ΠΑΜΕ: ΟΛΟΜΕΤΩΠΗ επίθεση και μπλόκο στα νέα μέτρα

ΟΛΟΜΕΤΩΠΗ επίθεση και μπλόκο στα νέα μέτρα προτείνει η Γραμματεία του ΠΑΜΕ στην Εύβοια της και τονίζει:

"Δε δεχόμαστε τη φτώχεια! Αρνούμαστε τα μέτρα!
Τέρμα οι θυσίες! Η εξόντωση του λαού δε θα περάσει!
Να απαντήσουμε με νέα απεργιακή κινητοποίηση

Ούτε ώρα χαμένη. Να κλιμακώσουμε τον αγώνα. Προετοιμαζόμαστε για νέα πανελλαδική απεργία όταν η βουλή θα συζητά την ψήφιση των νέων βάρβαρων μέτρων. Οργανώνουμε την απάντηση μας, με εμπιστοσύνη στη δύναμη και το δίκιο μας. Προετοιμαζόμαστε για αγώνα διαρκείας μέχρι την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής.

Να είμαστε έτοιμοι, σε θέση μάχης!
Μπορούμε να αποκρούσουμε τη φτώχεια και την εξαθλίωση!

Κάθε τόπος δουλειάς, κάθε εργοστάσιο, κάθε σχολείο, σχολή και γειτονιά, να γίνουν φρούρια αγώνα. Η ανακοίνωση των μέτρων να βγάλει το λαό στους δρόμους. Να κλείσουν οι μηχανές, να σταματήσει η παραγωγή.

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ
ΔΕ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΤΙΠΟΤΑ! ΜΑΣ ΧΡΩΣΤΑΝΕ!

Να διαγραφεί τώρα το χρέος.
Να καταργήσουμε δάνεια και συμβάσεις, μνημόνια και αντεργατικούς νόμους.
Μας εκτελούν στα 5 μέτρα! Δε θα το επιτρέψουμε!
Έχουμε τη δύναμη να επιβάλουμε το δίκιο μας!
Ένας για όλους και όλοι για έναν!
Κάτω οι φόροι και τα χαράτσια
Κανένας χωρίς στέγη, τροφή, φάρμακα
Κανένας μόνος του στα νύχια της εφορίας

Να απαντήσουμε στους εκμεταλλευτές που μας γεμίζουν φτώχεια.

Ήρθε η ώρα για αμείλικτη απάντηση στον πόλεμο των καπιταλιστών, της ΕΕ, των κομμάτων τους και των συμβιβασμένων συνδικαλιστικών ηγεσιών που έχουν καθίσει στο σβέρκο μας.

Να πληρώσει το μεγάλο κεφάλαιο
Να μην περάσουν τα μετρά της πείνας!
Λαϊκό μπλόκο στη αντιλαϊκή βαρβαρότητα!

Κανένας εργάτης να μη λυγίσει! Οι βιομήχανοι και η μεγαλοεργολάβοι, το πολιτικό προσωπικό τους, μπορούν να βρεθούν σε θέση άμυνας κάτω από τη θέληση, τη μαζική και ταξική απάντηση των εργαζομένων.

Nα μη δεχτούμε τη σύγχρονη σκλαβιά
Αγώνας ταξικός γιατί εμείς δε ζούμε με 400ευρώ
Χωρίς εμάς γρανάζι δε γυρνά!
Έχουμε τη δύναμη και μπορούμε να καταργήσουμε νόμους κι αφεντικά.
Ανάπτυξη για το λαό και όχι για τα μονοπώλια.
Εξουσία για το λαό και όχι διαχείριση για τα συμφέροντα των καπιταλιστών".

Ο Περγαντάς για σημαντικά έργα στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης

Συνάντηση είχε την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Κλέαρχος Περγαντάς με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, παρουσία του Ειδικού Γραμματέα Κοινοτικών Πόρων και στελεχών του Υπουργείου και της Περιφέρειας.

Στη συνάντηση εργασίας συζητήθηκε το πρόγραμμα Αλέξανδρος Μπαλτατζής το οποίο αφορά μεγάλα Δημόσια έργα αγροτικών υποδομών στη Στερεά Ελλάδα.

Συζητήθηκε η εξέλιξη των εκτελούμενων έργων αλλά ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην υπογραφή σύμβασης για το αρδευτικό δίκτυο Ανατολικής Βίστριζας, προϋπολογισμού 27 εκ. ευρώ, στην άμεση δημοπράτηση της Β’ φάσης του αρδευτικού Λιβαδειάς προϋπολογισμού 11,2 εκ. ευρώ, ενώ συζητήθηκε το θέμα του φράγματος Ψαχνών Εύβοιας προϋπολογισμού 28,215 εκ. ευρώ και ιδιαίτερα το θέμα των απαλλοτριώσεων .
Enhanced by Zemanta

Αναγνωστάκης (ΔΗΜΑΡ): Να επιλυθούν τα προβλήματα της Ψυχικής Υγείας

Συνάντηση με το Δίκτυο Φορέων Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης και Ψυχικής Υγείας « ΑΡΓΩ» είχαν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Αριστεράς Νίκος Τσούκαλης και ο Βουλευτής Ευβοίας Δημήτρης Αναγνωστάκης. 

Οι βουλευτές ενημερώθηκαν από τους εκπροσώπους του Δικτύου Μενέλαο Θεοδωρουλάκη και Παναγιώτη Χονδρό για τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο χώρος της Ψυχικής Υγείας τόσο στο μέρος που αφορά τα Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου, όπου λόγω μείωσης της χρηματοδότησης κινδυνεύουν με αναστολή της λειτουργίας τους, όσο και για τα προβλήματα των δικτύων Ψυχικής Υγείας που περνούν από τα καταργούμενα Ψυχιατρικά στα αντίστοιχα Γενικά Νοσοκομεία.

Οι βουλευτές τόνισαν ότι για τη Δημοκρατική Αριστερά το ζήτημα της Ψυχικής Υγείας και ιδιαίτερα η ψυχιατρική μεταρρύθμιση αποτελεί κεντρική προτεραιότητα. Η ανανεωτική αριστερά έχει ουσιαστικά συμβάλλει στην αποδοχή και εφαρμογή της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης τόσο σε επιστημονικό, ιδεολογικό επίπεδο όσο και σε πολιτικό εντός της χώρας αλλά και εντός των Ευρωπαϊκών θεσμών σε μια διαδρομή 30 ετών.

Η Δημοκρατική Αριστερά δεσμεύεται να αναλάβει άμεσα πρωτοβουλίες ώστε να επιλυθούν τα προβλήματα, αλλά και να προχωρήσει ένας γενικότερος σχεδιασμός στον τομέα της Ψυχικής Υγείας.

ΔΗΜΑΡ: "Οι εκπαιδευτικοί καλούνται σήμερα να υπερασπιστούν τις δημοκρατικές αξίες"

"Η UNESCO προκειμένου να τιμήσει τους εκπαιδευτικούς σε όλο τον κόσμο έχει ορίσει την 5η Οκτωβρίου ως «Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικών». Με αφορμή το σημερινό εορτασμό ο Τομέας Παιδείας και Έρευνας της ΔΗΜΑΡ θα ήθελε να τονίσει το ιδιαίτερα σημαντικό έργο που επιτελούν οι εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων στη χώρα μας, οι οποίοι κάτω από πραγματικά δύσκολες συνθήκες καταφέρνουν να κρατήσουν όρθιο το εκπαιδευτικό σύστημα". 

Αυτό τονίζεται σε ανακοίνωση του Τομέα Παιδείας και Έρευνας της ΔΗΜΑΡ για την Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικών και επισημαίνεται:

"Για την Δημοκρατική Αριστερά, οι εκπαιδευτικοί είναι εκείνοι που καλούνται σήμερα περισσότερο από ποτέ να υπερασπιστούν τις δημοκρατικές αξίες και να διαμορφώσουν εγγράμματους δημοκρατικούς πολίτες. Χωρίς τους εκπαιδευτικούς, δεν μπορεί να πετύχει καμία αλλαγή. Γι’ αυτό και η πολιτεία οφείλει να επενδύσει ανάλογα. Η Δημοκρατική Αριστερά θα πράξει ό,τι περνάει από το χέρι της για τη στήριξή τους".

ΠΑΜΕ Εύβοιας: Βάρβαρη καταστολή ενάντια στους εργαζόμενους των Ναυπηγείων

Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ καταγγέλλει την βάρβαρη επιδρομή των δυνάμεων καταστολής ενάντια σε οικογενειάρχες που είναι μήνες απλήρωτοι και ζητούσαν να έχουν δουλειά, να έχουν μισθό για να ζήσουν τις οικογένειες τους.

Η βαρβαρότητα του ξεπουλήματος των ναυπηγείων πότε στον έναν και πότε στον άλλον καπιταλιστή, η συρρίκνωση και το κλείσιμο παραγωγικών μονάδων για λογαριασμό των κεφαλαιοκρατών δεν μπορεί παρά να επιβληθεί με βάρβαρα μέτρα.

Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ καλεί τα συνδικάτα, τους εργαζόμενους αποφασιστικά, καθολικά να σταθούν στο πλάι των εργαζομένων των Ναυπηγείων.

Χωρίς δουλειά και απλήρωτοι είναι στον κλάδο του μετάλλου εργαζόμενοι 10αδων εργοστασίων. Γι´ αυτό καλεί τους εργαζόμενους, τα συνδικάτα μετάλλου μέσα από γενικές συνελεύσεις και άλλες μαζικές διαδικασίες να απαιτήσουν, να αποφασίσουν κλαδική απεργιακή κινητοποίηση ξεπερνώντας την συμβιβασμένη γραφειοκρατία της πλειοψηφίας της ΠΟΕΜ και ορισμένων συνδικάτων.

Μαζική, αποφασιστική, συντονισμένη δράση τώρα πριν από όλα στα εργοστάσια στους τόπους δουλειάς.

Λαϊκό μπλόκο στη αντιλαϊκή βαρβαρότητα.
Enhanced by Zemanta

Πήρε φωτιά αστικό λεωφορείο στη Χαλκίδα

Ήταν η ώρα 8.30 πμ σε έναν από τους πιο κεντρικούς δρόμους της Χαλκίδας, στην διασταύρωση 28ης Οκτωβρίου και Αρεθούσης στο κέντρο της Χαλκίδας, όταν οι επιβάτες του αστικού λεωφορείου που εκτελούσε το δρομολόγιο προς Αγία Μαρίνα, είδαν την μηχανή του να βγάζει καπνούς και να μυρίζει σαν να έχει καεί.

Αμέσως οι επιβάτες κατέβηκαν από το λεωφορείο, το ίδιο και ο οδηγός. Ο δρόμος δεν είχε ορατότητα αφού πυκνοί καπνοί "έπνιξαν" τον τόπο.

Οι περαστικοί οδηγοί δίσταζαν να διασχίσουν το κομμάτι εκείνο, ενώ λίγα λεπτά μετά ήρθε άλλο αστικό και ανέβασε τους επιβάτες του χαλασμένου λεωφορείου.

 eviaportal.gr

"Ζήλεψαν δόξα... Ναυπηγείων Σκαραμαγκά" οι εργαζόμενοι της "Ηλεκτρομηχανικής Κύμης

"Ζήλεψαν δόξα... Ναυπηγείων  Σκαραμαγκά" το Σωματείο και οι εργαζόμενοι της "Ηλεκτρομηχανικής Κύμης", που σε συνεργασία με τον Δήμο Κύμης- Αλιβερίου θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τρίτη 9 Οκτωβρίου στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Λεωφορεία με διαμαρτυρόμενους θα αναχωρήσουν από την Κύμη, στις 7 το πρωί από το ΚΤΕΛ Κύμης. Με ανακοίνωσή του το Σωματείο καλεί όλους τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής να συμμετάσχουν στην διαμαρτυρία, τονίζοντας ότι:

" Σας καλούμε να συμμετέχετε στην ανοιχτή διαμαρτυρία που οργανώνεται ενάντια στους σχεδιασμούς για κλείσιμο του μοναδικού εργοστασίου, που αποτελεί τον τελευταίο πυλώνα ανάπτυξης, δίνοντας οικονομική ανάσα στην ευρύτερη περιοχή της Κύμης."
Enhanced by Zemanta

Η Σπανούδη "έφαγε" περιφερειακό σύμβουλο του Περγαντά

Παραιτήθηκε από περιφερειακός σύμβουλος Στερεάς ο επιχειρηματίας Πανουργιάς Παπαϊωάννου. Με επιστολή του επικαλείται επαγγελματικούς λόγους, ευχαριστώντας τον Κλέαρχο Περγαντά, το περιφερειακό συμβούλιο και τους ψηφοφόρους του, υποσχόμενος να σταθεί στο πλευρό όλων.

Nα σημειωθεί ότι είχε δεχθεί σκληρή κριτική από τη σύμβουλο της αντιπολίτευσης Δέσποινα Σπανούδη, για την επιχειρηματική του δράση και τη συμμετοχή σε ψηφοφορίες, που αφορούσαν άλλες επιχειρήσεις με τις οποίες συνεργάζεται.

Aναφέρει συγκεκριμένα στην επιστολή του, ότι:

«Για λόγους αυξημένων επαγγελματικών δραστηριοτήτων και μακροχρόνιας απουσίας μου στο εξωτερικό υπέβαλα στον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας την παραίτησή μου από τη θέση του Περιφερειακού Συμβούλου.

Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τον Περιφερειάρχη και τον Περιφερειακό Συμβούλιο για τη γόνιμη και δημιουργική συνεργασία.

Είναι αυτονόητο ότι θα στηρίζω κάθε προσπάθεια του Περιφερειάρχη και του Περιφερειακού Συμβουλίου με την ιδιότητα του απλού πολίτη.

Τέλος ευχαριστώ όσους με τίμησαν με την ψήφο τους και δηλώνω ότι θα είμαι στο πλευρό τους».

Με εκτίμηση,

Παπαϊωάννου Πανουργιάς

ΑΡΤΑΚΗ: Σούπερ μάρκετ ναρκωτικών σε σπίτι Αλβανού

Αλβανός είχε μετατρέψει το σπίτι του στην Αρτάκη, σε.. σούπερ μάρκετ ναρκωτικών.

Οι ψίθυροι που οργίαζαν έφτασαν στα "αυτιά" της Ασφάλειας που έκανε έφοδο στο σπίτι και βρήκε 808 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, 12,8 γραμμάρια κοκαΐνης και ένα δενδρύλλιο χασίς στο στάδιο της αποξήρανσης.


Όλα ξατασχέθηκαν και ο 34χρονος έμπορος είναι παράνομος στη χώρα και σήμερα Παρασκευή πρόκειται να οδηγηθεί στον Εισαγγελέα.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...