Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2013

Στις Βρυξέλλες ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Κλέαρχος Περγαντάς

Την Δευτέρα 07/10/2013  ο Περιφερειάρχης  Στερεάς Ελλάδας κ. Κλέαρχος   Περγαντάς   θα  βρίσκεται στις Βρυξέλλες στην  εκδήλωση OPEN DAYS, την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα των Περιφερειών και των Πόλεων, την ετήσια  4ημερη εκδήλωση κατά την οποία οι πόλεις και οι περιφέρειες επιδεικνύουν την ικανότητά τους να δημιουργήσουν ανάπτυξη και θέσεις εργασίας, εφαρμόζοντας την πολιτική συνοχής με στόχο το 2020.

Κατά την εναρκτήρια εκδήλωση θα συμμετάσχουν o Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Barroso Jose Manuel ο Επίτροπος αρμόδιος  για την Περιφερειακή Πολιτική, κ. Johannes Hahn, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Περιφερειών κ. Ramón Luis Valcárcel Siso, και ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Schultz Martin.

Η  Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας  θα συμμετέχει σε ομάδα εργασίας με θέμα: «Το νερό ως ένας κρίσιμος πόρος : συνέργειες και προοπτικές βιώσιμης ανάπτυξης ».

ΓΚΑΛΟΠ Δευτέρας: Μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ από ΝΔ

Εντυπωσιακά ευρήματα για το πολιτικό σκηνικό, την στάση των πολιτών απέναντι στην ΧΑ αλλά και τις συλλήψεις στην εξαιρετικά ενδιαφέρουσα δημοσκόπηση της εταιρείας Palmos Analysis για το Tvxs.gr. 

Η μεγάλη πλειοψηφία διαφωνεί με την θεωρία των δύο άκρων, ενώ η ΝΔ δεν φαίνεται να ευνοείται ιδιαίτερα από το μέτωπο κατά της ΧΑ: στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται .

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ ΜΕ ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΕΔΩ

Ραντεβού με τον εισαγγελέα, αλλά όχι με υπουργό, για την κατάληψη στο Διοικητήριο της Εύβοιας

Τρεις βδομάδες συμπληρώνει η κατάληψη στο Διοικητήριο της Εύβοιας από το εργατικό κέντρο της περιοχής και τα σωματεία βιομηχανιών ΣΕΛΜΑΝ, Τσιμέντα Χαλκίδας, ΝΕΟΣΕΤ, ΙΝΤΕΡΚΕΜ και Τσούσογλου, που έχουν κλείσει.

Η κατάληψη έχει δημιουργήσει πολλά προβλήματα στη λειτουργία του συνόλου των δημοσίων υπηρεσιών που στεγάζονται στο Διοικητήριο και ο εισαγγελέας Πλημμελειοδικών της Χαλκίδας διέταξε επείγουσα προκαταρκτική έρευνα.

Την ίδια στιγμή, στα άκρα έχει φτάσει η αντιπαράθεση μεταξύ του Εργατικού Κέντρου της Εύβοιας και του περιφερειάρχη Κλέαρχου Περγαντά. Τελευταία πράξη είναι η ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου και των εργαζομένων που κατηγορούν τον Περιφερειάρχη ότι την περασμένη Παρασκευή, ενώ τους ανακοίνωσε προγραμματισμένο ραντεβού με τον υπουργό Εργασίας κ. Βρούτση, όταν έφτασαν στην Αθήνα, με παρόντες και βουλευτές, διαπίστωσαν ότι τέτοιο ραντεβού δεν υπήρχε. Οι ίδιοι αρνήθηκαν τη συνάντηση με τον υφυπουργό κ. Κεγκέρογλου και αποχώρησαν.

«Ουδέποτε ο υπουργός ήταν ενήμερος για ραντεβού» σημειώνουν σε ανακοίνωσή τους με την οποία μάλιστα αποκαλούν τον Περιφερειάρχη «ψεύτη και υποκριτή» και του ζητούν να παραιτηθεί καθώς, όπως σημειώνουν, «προσπάθησε να εξαπατήσει όλους τους εκπροσώπους των θεσμών».

Από τη δική του πλευρά ο περιφερειάρχης απαντά ότι υπήρχε προγραμματισμένο ραντεβού, αλλά την παραμονή της συνάντησης δεν μπορούσε να είναι ο ίδιος ο υπουργός «λόγω απροόπτου γεγονότος». Στην ίδια ανακοίνωση αποκαλεί τους σκληρούς χαρακτηρισμούς, εναντίον του, απολύτως απαράδεκτους, αβάσιμους και συκοφαντικούς.

Η συγκεκριμένη αντιπαράθεση είναι η κορυφή του παγόβουνου καθώς, την περασμένη εβδομάδα, η κατάληψη οδήγησε σε αποπομπή του αντιπεριφερειάρχη Εύβοιας Θανάση Μπουραντά, από τον ίδιο τον περιφερειάρχη. Η εκρηκτική κατάσταση στο συνδυασμό της πλειοψηφίας στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας δημιουργήθηκε όταν ο αντιπεριφερειάρχης με επιστολή του ζητούσε από τον περιφερειάρχη να διαψεύσει ορισμένους διαλόγους που δημοσιοποιήθηκαν εν απουσία του -και στους οποίους επιρρίπτονταν ευθύνες στο άτομό του- σε μια συνάντηση των καταληψιών με τον περιφερειάρχη.

Ο κ. Περγαντάς, σαν απάντηση, κάλεσε τον κ. Μπουραντά δημόσια να υπογράψει την παραίτησή του, πράγμα που ο αντιπεριφερειάρχης αρνήθηκε. Έτσι πριν δύο 24ωρα, με απόφαση του περιφερειάρχη του αφαιρέθηκαν οι αρμοδιότητες που του είχαν δοθεί, αλλά ωστόσο ο κ. Μπουραντάς παραμένει στη θέση του αντιπεριφερειάρχη.

Την ίδια στιγμή ακόμη και θέματα της καθημερινότητας έχουν παγώσει περίπου για ένα μήνα στην Εύβοια, καθώς μέχρι σήμερα οι εργαζόμενοι ζητούσαν, για να εκτονωθεί η κατάσταση, έστω ένα ραντεβού με αρμόδιο υπουργό μεταξύ των κ.κ. Χατζηδάκη και Βρούτση, που είχε αναλάβει δημόσια ο Περιφερειάρχης να διευθετήσει, τρεις μήνες πριν την κατάληψη, αλλά τέτοιο ραντεβού δεν έχει πραγματοποιηθεί. Ο περιφερειάρχης, από την πλευρά του, καταλογίζει ευθύνες στους υπουργούς ότι δεν δέχονται το ραντεβού.

«Κάποιοι δεν επιθυμούν τις συναντήσεις και τις σαμποτάρουν διότι ενδεχομένως φοβούνται ότι θα αποκαλυφθούν πολλά…» σημειώνει σε ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο της Εύβοιας και οι εκπρόσωποι των σωματείων που έχουν προχωρήσει στην κατάληψη, εκτιμούν ότι «μπαίνουν συνέχεια τρικλοποδιές για να μην λυθεί η κατάληψη…»

Αν θες να τραγουδάς μαζί με άλλα παιδιά και όχι μόνος έλα κοντά μας σε περιμένουμε……

Το Διοικητικό  Συμβούλιο  του Πανευβοϊκού Συλλόγου «Άνθρωπος – Ελπίδα – Πολιτισμός» ενημερώνει  ότι : δημιούργησε  τμήμα  παιδικής  χορωδίας , όπως είχε  υποσχεθεί μαζί με την  Κάρμεν  Ρουγγέρη στους μικρούς μας   φίλους και στους  γονείς τους .                                                                                          
Τα παιδιά  προσχολικής και σχολικής ηλικίας που αγαπούν την μουσική και το τραγούδι  θα πλαισιώσουν την νέα προσπάθεια .

Η όλη προσπάθεια  τελεί υπό την υψηλή εποπτεία της Κάρμεν Ρουγγέρη.

Διδασκαλία  και Διεύθυνση Χορωδίας :  Αλεξάνδρα  Αραβίδου - Κουρμπέτη

Έναρξη   Εγγραφών  : Δευτέρα   7    Οκτωβρίου  2013

 Εγγραφές  Πληροφορίες :  Δευτέρα , Τρίτη , Πέμπτη  &  Παρασκευή 6:00 – 8:00 μ.μ.

Τα μαθήματα  θα αρχίσουν :

στο χώρο του Συλλόγου ημέρα  Τετάρτη   16  Οκτωβρίου 2013  και   Ώρα 5:00 μ.μ.        

Χατζοπούλου   39    [κοντά στο Νοσοκομείο Χαλκίδας]

Τηλέφωνο  Επικοινωνίας :   22210 29139  απογευματινές ώρες

Το 1ο Φθινοπωρινό Ράλλυ Αμαρύνθου κλείνει δρόμους...

Το 1ο Φθινοπωρινό Ράλλυ Αμαρύνθου θα πραγματοποιηθεί στις 6 Οκτωβρίου 


Κατά τη διάρκεια του αγώνα, θα παραμείνουν για αρκετές ώρες κλειστοί δρόμοι.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Αγωνιστικό Τμήμα της ΕΛΠΑ, ο δρόμος θα παραμείνει κλειστός την Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2013 από την έξοδο του χωριού Γυμνό μέχρι το χωριό Θαρούνια, από τις 08.20 έως 15.00.

Επίσης, κλειστός θα είναι την ίδια μέρα ο δρόμος από την έξοδο του χωριού Τραχήλι έως τον Άγιο Λουκά από τις 08.40 έως τις 13.30.

-Ο αγώνας προσμετράει στο Κύπελλο Ασφάλτου Ελλάδος καθώς και στο κύπελλο Αττικής και στο πρωτάθλημα Ιστορικών Αυτοκινήτων.

-Την Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2013 στις 17.30' θα γίνει η τελετή της απονομής στην κεντρική πλατεία της Αμαρύνθου, παρουσία επισήμων και θεατών.

Αναγνωστάκης: «Αδρανούν οι έλεγχοι για τα εμβάσματα στο εξωτερικό».

Οι βουλευτές της  Δημοκρατικής Αριστεράς Δημήτρης Αναγνωστάκης και Νίκος Τσούκαλης, επαναφέρουν το θέμα των ελέγχων στα πρόσωπα, που διακίνησαν χρηματικά ποσά στο εξωτερικό, καθώς η  σχετική ερώτηση που είχαν από κοινού καταθέσει στα μέσα Ιουνίου παραμένει αναπάντητη.

Ο έλεγχος αφορά στη διακίνηση 22 δις ευρώ προς το εξωτερικό, όπως δήλωσε ο Υφυπουργός Οικονομικών κ. Μαυραγάνης και σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία, έχουν γίνει τροποιητικές δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος από περίπου 13.700 φορολογούμενους από ένα σύνολο 24.710 φορολογουμένων.

Τα αποτελέσματα ως προς τα έσοδα  του Δημοσίου ακόμα δεν έχουν δημοσιοποιηθεί και δεν έχει γνωστοποιηθεί ποιες θα είναι οι κυρώσεις για τους φορολογούμενους που απέφυγαν να υποβάλλουν τροποποιητικές δηλώσεις.

Περγαντάς: Η συνάντηση με τον υπουργό ήταν δεδομένη. Κακώς αποχώρησαν οι εργαζόμενοι

Απάντηση του Περιφερειάρχη  Στερεάς Ελλάδας  κ. Κλέαρχου Περγαντά στο Εργατικό Κέντρο Εύβοιας και  στα Σωματεία.

 "Είναι γνωστό ότι από την πρώτη στιγμή στάθηκα κοντά στα προβλήματα των εργαζομένων της Π.Ε. Εύβοιας.

Ανεδείχθησαν  τα ζητήματα αυτά με πρωτοβουλία μου  ενώπιον του Περιφερειακού Συμβουλίου και της κοινωνίας .

Η συνάντηση  με τον Υπουργό Εργασίας ήταν δεδομένη και πραγματικό γεγονός . Την παραμονή της συνάντησης  ειδοποιήθηκε  το γραφείο μου στην  Περιφέρεια από το γραφείο του Υπουργού, ότι  η συνάντηση θα πραγματοποιείτο με τον Υφυπουργό Εργασίας κ. Κεγκέρογλου  και την αρμόδια Γενική Γραμματέα του Υπουργείου, διότι ο Υπουργός λόγω απρόοπτου γεγονότος δεν μπορούσε να παρασταθεί.

Είναι προφανές ότι η πολιτική ηγεσία του  Υπουργείου  Εργασίας είναι ενιαία και ότι αν δεν αποχωρούσαν  οι εργαζόμενοι από τη συνάντηση  θα μπορούσαν να εξεταστούν τα προβλήματα σε βάθος και να δοθούν λύσεις.

Οι  λόγοι  που αποχώρησαν είναι απολύτως ακατανόητοι.

Οι  χαρακτηρισμοί προς το πρόσωπο μου  είναι απολύτως απαράδεκτοι,  αβάσιμοι και συκοφαντικοί.

Είναι προφανές ότι η κοινωνία μας κρίνει όλους .

Είναι επίσης προφανές ότι η πολυήμερη  κατάληψη της Π.Ε. Εύβοιας δημιούργησε  τεράστια προβλήματα στην κοινωνία και  θα πρέπει άμεσα να αναλάβουν την  ευθύνη τους.

Είναι αυτονόητο ότι δεν θα υπάρξει  καμία άλλη απάντηση από μέρους μου  και ούτε άλλος κανένας δημόσιος διάλογος .

Κρινόμαστε  όλοι από τις  πράξεις και τις  συμπεριφορές μας .

Τέλος όσοι με συκοφαντούν σήμερα μπορούν  με δική τους πρωτοβουλία, να απευθυνθούν στον κ. Βρούτση και στον κ. Κεγκέρογλου  οι οποίοι προφανώς θα διαβεβαιώσουν ότι η συνάντηση ήταν συμφωνημένη και βεβαίως αποτελούσε πραγματικό γεγονός".

Τραγωδία με κυνηγόσκυλα σε καράβι της Σκύρου

Παρέα κυνηγών από τη Χαλκίδα ξεκίνησε για κυνηγετική εξόρμηση στη Σκύρο, αλλά η εκδρομή μετατράπηκε σε τραγωδία, όταν φθάνοντας στο λιμάνι της Λιναριάς με το πλοίο "Αχιλλέας" διαπίστωσαν ότι ήταν νεκρά τα κυνηγόσκυλα τους!


Συνολικά οκτώ κυνηγόσκυλα σπάνιας ράτσας έπεσαν νεκρά, πιθανότατα από θερμοπληξία. Το περιστατικό συνέβη την Τρίτη 1 Οκτωβρίου και βύθισε στη θλίψη τους ιδιοκτήτες των σκυλιών.

Όπως γράφει το egnomi τα συγκεκριμένα σκυλιά ήταν επιπλέον και εκπαιδευμένα και κόστιζαν μία περιουσία. Το λάθος των κυνηγών ήταν ότι τα άφησαν μέσα στα σκυλόκουτα των αυτοκινήτων στο γκαράζ του "Αχιλλέας" και δεν τα ανέβασαν πάνω στο πλοίο, όπου υπάρχουν ειδικά κλουβιά για να ταξιδέψουν τα ζώα.

Οι κυνηγοί σκέφτηκαν ότι το ταξίδι δεν διαρκεί πάνω από μιάμιση ώρα, ενώ και η θερμοκρασία δεν ήταν ιδιαίτερα υψηλή, αφού έχουμε μπει στο φθινόπωρο. Ωστόσο δεν υπολόγισαν τις υψηλές θερμοκρασίες που αναπτύσσονται στο γκαράζ του πλοίου και τις αναθυμιάσεις που υπάρχουν.

Μόλις το πλοίο έπιασε στο λιμάνι επικράτησε πανικός, με τους κυνηγούς να προσπαθούν να δώσουν βοήθεια στα άτυχα ζώα. Μάλιστα στο λιμάνι έσπευσε για να βοηθήσει τα ζώα και ένας κτηνίατρος, που ασχολείται με τη φροντίδα των αλόγων στην περιοχή της Σκύρου, αλλά δυστυχώς ήταν αργά.

"Φαρμακωμένοι" οι κυνηγοί πήραν το δρόμο της επιστροφής για τη Χαλκίδα, αφού η κυνηγετική εξόρμηση για πέρδικες κατέληξε σε τραγωδία και φυσικά μετά την εξέλιξη αυτή δεν είχαν πλέον καμία όρεξη για κυνήγι...

Παράνομες "φούμες" από 38χρονο στη Χαλκίδα...

Συνελήφθη, τα ξημερώματα στη Χαλκίδα, από αστυνομικούς της Β’ Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ευβοίας, ένας 38χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση Νομοθεσίας περί Τελωνειακού Κώδικα.

Ειδικότερα, σήμερα περίπου στις 01:10΄ τα ξημερώματα, μετά από έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από τους αστυνομικούς σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 38χρονος, βρέθηκε στο εσωτερικό του οχήματος μία (1) νάιλον συσκευασία που περιείχε ποσότητα καπνού, μεικτού βάρους (1.000) γραμμαρίων.

Η ανωτέρω ποσότητα καπνού κατασχέθηκε διότι δεν είχαν τηρηθεί οι νόμιμες διατυπώσεις εμπορίας της και δεν είχαν εισπραχθεί οι νόμιμοι φόροι από το Ελληνικό Δημόσιο και θα σταλεί στο Τελωνείο Χαλκίδας.

Το προανακριτικό έργο διενεργήθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας.

ΓΚΑΛΟΠ Κυριακής: Νέα πτώση της Χρυσής Αυγής - Τα ποσοστά των κομμάτων

Νέα δημοσκοπική βουτιά για τη Χρυσή Αυγή δείχνει έρευνα της εταιρείας Αlco που διενεργήθηκε τις πρώτες μέρες του Οκτωβρίου (1-3/10). Χαρακτηριστικό είναι ότι από το 10,8% το περασμένο Ιούνιο, το ποσοστό του νεοναζιστικού κόμματος πέφτει στο 6,7% τον Σεπτέμβριο και στο 6,4% τον Οκτώβριο.

Συντριπτικά εν τω μεταξύ είναι το ποσοστό όσων χαρακτηρίζουν τη Χρυσή Αυγή εγκληματική οργάνωση καθώς το 68% των ερωτηθέντων απαντούν θετικά στο σχετικό ερώτημα, έναντι μόλις 22% που θεωρεί ότι δεν είναι εγκληματική οργάνωση και 10% που απαντά «δεν γνωρίζω».

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΜΕ ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΕΔΩ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...