Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2012

Χαλκίδα: Βρέθηκε νεκρός μέσα σε εγκατελειμμένο όχημα


Αντιμέτωποι με ένα αποτρόπαιο θέαμα βρέθηκαν υπάλληλοι που πήγαν να μαζέψουν εγκαταλειμμένα αυτοκίνητα για απόσυρση όταν ανακάλυψαν έναν νεκρό εντός ενός από τα οχήματα.

Το περιστατικό συνέβη τρία χιλιόμετρα έξω από τη Χαλκίδα το πρωί του Σαββάτου, όπως μεταδίδει το evianews.com, ενώ αδιευκρίνιστα παραμένουν τα αίτια του θανάτου, όπως και η ταυτότητα του νεκρού, καθώς εξαιτίας της προχωρημένης σήψης δεν κατέστη ακόμη δυνατό να αποσαφηνιστεί εάν πρόκειται για άνδρα ή γυναίκα.

Η αστυνομία εικάζει ότι δεν υπάρχει εγκληματική ενέργεια και ίσως πρόκειται για κάποιον άστεγο που πιθανόν είχε βρει κατάλυμα στο λευκό φορτηγάκι.

Πιθανολογείται πως ο άτυχος άνθρωπος άφησε την τελευταία του πνοή πριν κάποιους μήνες χωρίς κάποιος να αντιληφθεί κάτι.

Οι μεγάλοι τίμησαν - οι μαθητές αγνοούν την ηρωΐδα Λέλα Καραγιάννη

Ένα αφιέρωμα στην Ευβοιώτισσα - από τη Λίμνη - ηρωΐδα Λέλα Καραγιάννη διοργάνωσε την Κυριακή 4 Νοεμβρίου στη Χαλκίδα, η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ευβοίας, με τη συμπαράσταση του Δήμου Χαλκιδέων, του Ε.Β. Επιμελητηρίου και του ΔΟΑΠΠΕΧ.

Το πρωΐ το πρόγραμμα περιλάμβανε εκκλησιασμό στον Ιερό Ναό του Αγ. Νικολάου, επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στην προτομή της ηρωΐδας, στην παραλία της Χαλκίδας και, στη συνέχεια, καφέ στο ξενοδοχείο «Παλίρροια».

Οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν  το απόγευμα, στις 7.30' μ.μ., στο Θέατρο Παπαδημητρίου, με απαγγελίες ποιημάτων και τραγούδια από την Χορωδία των Παλαιών Προσκόπων της Χαλκίδας.

Το παρόν της έδωσε η εγγονή της ηρωίδας που μίλησε και ευχαρίστησε τους διοργανωτές, ενώ ο δικηγόρος Δημ. Διακομόπουλος έκανε μια εμπνευσμένη ομιλία στο "Παλίρροια".

Η εγγονή της Λέλας Καραγιάννη, που φέρει και το όνομά της
Τις εκδηλώσεις τίμησαν δεκάδες Χαλκιδέοι και Χαλκιδέες απουσίαζαν, όμως, παντελώς οι νέοι. Κανείς από τους οργανωτές δεν σκέφτηκε να καλέσει τα σχολεία της πόλης να συμμτάσχουν στις εκδηλώσεις  και να γνωρίσουν οι νέοι την ηρωϊκή δράση της Λέλας Καραγιάννη. 

Η μεγάλη ηρωίδα, πολύτεκνη μητέρα (είχε 7 παιδιά), της Εθνικής Αντίστασης κατά της Γερμανικής Κατοχής, εκτελέσθηκε από τους φασίστες την αυγή της 8ης Σεπτεμβρίου 1944, ψάλλοντας τον εθνικό ύμνο και χορεύοντας τον χορό του Ζαλόγγου, εμψυχώνοντας μέχρι την τελευταία στιγμή τους υπόλοιπους μελλοθανάτους πατριώτες. Η Ακαδημία Αθηνών της είχε απονείμει το "Χρυσούν Μετάλλιον" , ενώ η προτομή της βρίσκεται στην οσό Στουρνάρα στα Εξάρχεια.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΥΤΣΑΥΤΗΣ

Μηγιάκης, Αϊνδιλή και Λέων στο Αλιβέρι

Ξεχωριστή μέρα ήταν για τα παιδιά του ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου Αγίου Ιωάννη Αλιβερίου η Παρασκευή 2 Νοεμβρίου.


Δύο Ολυμπιονίκες και ένας πρωταθλητής της πάλης επισκέφτηκαν το σχολείο τους.

Με πρωτοβουλία της διευθύντριας του σχολείου Ελένης Μιτζιφίρη επισκέφτηκαν το σχολείο οι Ολυμπιονίκες Στέλιος Μυγιάκης (Ελληνορωμαϊκή πάλη) και Ειρήνη Αϊνδιλή (ρυθμική γυμναστική) και ο Γιώργος Λέων, πρωταθλητής της πάλης και προπονητής της Εθνικής ομάδας πάλης


Όλα τα Σωματεία της Εύβοιας στην 48ωρη απεργία της ΓΣΕΕ

Όλα τα Σωματεία της Εύβοιας με το Εργατικό Κέντρο θα πάρουν μέρος στην 48ωρη απεργία της ΓΣΕΕ την Τρίτη και Τετάρτη 6-7/11/2012.
Σε σχετική ανακοίνωση του ΕΚΕ, τονίζεται ότι αποφασίστηκε από κοινού με τα σωματεία, η συμμετοχή στην απεργία και επισημαίνεται:

Στη σύσκεψη Σωματείων,που πραγματοποιήθηκε  στο Εργατικό Κέντρο Εύβοιας, αποφασίστηκαν τα εξής:

Συμμετοχή ΟΛΩΝ στην 48ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΓΣΕΕ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ και ΤΕΤΑΡΤΗ 6-7/11/2012.

Την ΤΡΙΤΗ 6-11-2012, η συγκέντρωση θα γίνει στο Μέγαρο της Αντιπεριφέρειας στις 11.00 το πρωί.

Την ΤΕΤΑΡΤΗ 7-11-2012, θα αναχωρήσουν Πούλμαν από το Βούρκο στις 16.00 μ.μ. για το Σύνταγμα, για συμμετοχή στο Συλλαλητήριο κατά της ψήφισης των νέων μνημονιακών μέτρων που κατεδαφίζουν ότι έχει απομείνει στον Ελληνικό Λαό.

Όλα τα Σωματεία θα περιφρουρήσουν το πρωί τους χώρους εργασίας και δεσμεύτηκαν να παράσχουν βοήθεια αλληλεγγύης σε χώρους που χρειάζονται.

Από της 6.00 το πρωί της ΤΡΙΤΗΣ και της ΤΕΤΑΡΤΗΣ, οι ομάδες αλληλεγγύης που θα υπάρχουν θα περιοδεύσουν από πολλούς χώρους στην ευρύτερη περιοχή της Χαλκίδας για ενημέρωση των εργαζομένων, της απαράδεκτης πολιτικής, που σπρώχνει τους Έλληνες δεκαετίες πίσω, στη φτώχεια, στην ανέχεια και την υποδούλωση.

Θύματα τροχαίου έπεσαν δυο ποδοσφαιριστές της Χαλκίδας

Φωτό αρχείου
Θύματα τροχαίου έπεσαν δυο ποδοσφαιριστές της Χαλκίδας στην οδό Ληλαντίων. Ο Κώστας Τούρλας με τον Ροντρίγκο Μπλατσέρη, επέβαιναν στην μοτοσικλέτα του πρώτου και βρέθηκαν στο νοσοκομείο αντί για το γήπεδο!

H κατάσταση τους δεν εμπνέει καμιά ανησυχία, αλλά θα απουσιάσουν για κάποιο διάστημα από τις υποχρεώσεις της ομάδας της Χαλκίδας.

Οι δύο ποδοσφαιριστές αναχώρησαν για τα σπίτια τους, αφού τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Η διοίκηση του ΑΟ Χαλκίς, εξέδωσε χθες, έκτακτη ανακοίνωση για το τροχαίο:
Σήμερα (σ.σ. χθες 3/11) στην Ληλαντίων, έξω από το σούπερ μάρκετ Κρητικός, συνέβη τροχαίο ατύχημα με 2 ποδοσφαιριστές του ΑΟ Χαλκίς. Συγκεκριμένα ο Κώστας Τούρλας οδηγώντας την μηχανή του κι έχοντας συνεπιβάτη τον Ροντρίγκο (Γιώργο) Μπλατσέρη, κόλλησε το γκάζι της μηχανής του κι έχασε τον έλεγχο της. Οι ποδοσφαιριστές μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Χαλκίδας για εξετάσεις, όπου ήταν τυχεροί μέσα στην ατυχία τους. Ευτυχώς δεν είχαν κάτι πολύ σοβαρό και επέστρεψαν σπίτι τους. 

Χαλκίδα: Κάνουν αγώνα για να μην μπει λουκέτο στα σχολεία!

Αγώνα δρόμου κάνει η δημοτική αρχή της Χαλκίδας για να μην κλείσει ούτε ένα σχολείο όταν θα αρχίσουν τα κρύα.

Το αίτημα πολλών Δήμων προς το υπουργείο Οικονομικών, να επιστρέφεται ο φόρος πετρελαίου για τα σχολεία και τους παιδικούς σταθμούς, παρέμεινε αναπάντητο.

Αίτημα ιδιαιτέρως σοβαρό, εάν ληφθεί υπόψη ότι πέρα από την εξίσωση των τιμών πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης, η χρηματοδότηση για τη λειτουργία των σχολείων και την κάλυψη των αναγκών τους είναι μειωμένη κατά 50% σε σχέση με το 2010. Την ώρα που πολλά σχολεία στην Βόρεια Ελλάδα είναι έτοιμα να βάλουν λουκέτο, στην Χαλκίδα, γίνεται ένας αγώνας για να βρεθεί πετρέλαιο.

Η πρόεδρος της σχολικής επιτροπής Μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Χαλκιδέων, Ελένη Αϊδίνη συναντήθηκε με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Σίμο Κεδίκογλου.

Μιλώντας στο evianews τόνισε: "θα εξασφαλιστούν τα χρήματα εκείνα που θα επιτρέψουν την καλή λειτουργία των σχολείων και φέτος, φροντίζοντας να μη λείψει τίποτα από τα απαραίτητα λειτουργικά."

Απαντώντας στην αγωνία των γονιών για την προμήθεια πετρελαίου στα σχολεία είπε ότι θα μεριμνήσει στην έγκαιρη κάλυψη των αναγκών σε πετρέλαιο ανάλογα και με τις περσινές ανάγκες και δε θα μείνει κρύα ούτε μία αίθουσα. Τόνισε δε ότι οι γονείς δεν πρόκειται να βάλουν το χέρι στην τσέπη και ότι το πρόβλημα δεν θα μετακυλήσει στην ήδη οικονομικά επιβαρυμένη ελληνική οικογένεια.
evianews

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...