Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

Κάλεσαν πυροσβέστες για να σωθεί το χελιδόνι!

Τρυφερή ιστορία αγάπης των παιδιών για τα χελιδόνια εκτυλίχθηκε σήμερα το πρωί στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Χαλκίδας... Η ώρα ήταν περίπου 10:30 το πρωί όταν τα παιδιά αντιλήφθηκαν ότι ένα χελιδόνι είχε παγιδευτεί σε μία οικοδομή δίπλα στο σχολείο.

Συγκεκριμένα το πουλάκι, άγνωστο πως, είχε μπερδευτεί μ΄ένα σχοινί και δεν μπορούσε να ξεφύγει. Η μία φτερούγα του είχε ακινητοποιηθεί δεμένη στο σχοινί και το χελιδόνι χτυπούσε μάταια την άλλη φτερούγα προσπαθώντας να διαφύγει.


Τα παιδιά, μόλις αντιλήφθηκαν τι είχε συμβεί, άρχισαν να φωνάζουν και ζητούσαν να βρεθεί τρόπος απελευθέρωσης του χελιδονιού. Ωστόσο το πουλί ήταν πολύ ψηλά και ήταν αδύνατο κάποιος να το βοηθήσει.

Οι φωνές απόγνωσης των παιδιών και η στενοχώρια τους οδήγησε τις δασκάλες να καλέσουν την Πυροσβεστική Υπηρεσία, η οποία ανταποκρίθηκε στο κάλεσμά τους. Σε λίγο κατέφθασε όχημα με το ανάλογο πλήρωμα.

Οι πυροσβέστες κατέβασαν από το όχημα μία σκάλα και ένας πυροσβέστης (με τρόπο ανάλογο με αυτόν που βλέπετε στη φωτό αρχείου δίπλα) κατάφερε να το κατεβάσει από το σημείο που είχε παγιδευτεί και το παρέδωσε στην δασκάλα Ειρήνη Καμπιώτη.

Τα παιδιά ξέσπασαν σε ζητωκραυγές, ενώ η δασκάλα το έλυσε από το σχοινί που είχε πιάσει την φτερούγα του και το άφησε ελεύθερο να σχίσει πάλι τον αέρα με το πέταγμά του.
egnomi.gr

Σχολείο “SUPER MARKET” στην Κάρυστο με αυλή...το δρόμο

Ο ΔΗΜΟΣ ΚΑΡΥΣΤΟΥ σε συνεργασία με τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων 1ου και 2ου Δημοτικού Σχολείου Καρύστου
τη Δημοτική Επιτροπή Παιδείας , το Σύλλογο Δασκάλων και Νηπιαγωγών Καρύστου, τους Συλλόγους, τους Φορείς καθώς και όλους τους πολίτες του Δήμου προβαίνει.....

Δευτέρα 9 Μαΐου 2011 ώρα 10 π.μ. στο χώρο ανέγερσης του 2ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΑΡΥΣΤΟΥ, σε ανοιχτή συγκέντρωση διαμαρτυρίας και στις 11 π.μ. στο χώρο του Γιοκαλείου σε ανοιχτό Δημοτικό Συμβούλιο.
Τρίτη 10 Μαΐου 2011 γενική απεργία της περιοχής, συγκέντρωση στην πλατεία Καρύστου ώρα 9 π.μ. και επιβίβαση στα πούλμαν που θα μας μεταφέρουν στην Αθήνα για διαμαρτυρία στο Υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων.
Ο αγώνας για τη δημιουργία 2ου Δημοτικού Σχολείου Καρύστου είναι δίκαιος και καθολικός. Αφορά το μέλλον των παιδιών μας και την αξιοπρέπεια του Δήμου μας. Με την αγωνιστική παρουσία όλων των κατοίκων της περιοχής μας, η φωνή μας θα φτάσει δυναμικά στα κέντρα αποφάσεων!!! Δεν υπάρχει άλλη ανοχή!!!

Στην εποχή της γνώσης και της πληροφορίας 136 μαθητές Δημοτικού στεγάζονται σε ένα νοικιασμένο κτίριο, που προοριζόταν για SUPER MARKET.
Η στέγαση στο κτίριο αυτό 22 χρόνια πριν ήταν μια «προσωρινή λύση», η οποία περίτρανα επιβεβαίωσε τον κανόνα «ουδέν μονιμότερον του προσωρινού».
Σήμερα μια πόλη δίπλα στην Αθήνα, η Κάρυστος, αντιμετωπίζει συνολικά πρόβλημα σχολικής στέγης στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση μια και το μοναδικό σχολείο της πόλης είναι το υπέροχο νεοκλασικό 1ο Δημοτικό, δωρεά Κότσικα, που και αυτό συμπληρώνει τις ανάγκες του με προκάτ αίθουσες στην αυλή.
Η ανοχή των κατοίκων εξαντλήθηκε μπροστά στην αδιαφορία και την υποκρισία της πολιτείας.
Όλοι οι πολίτες της περιοχής παρακαλούμε, η δυνατή φωνή των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης να γίνει μέσο πίεσης, γιατί μόνο εσείς μπορείτε με τη φωνή και την εικόνα να αναδείξετε τη δίκαιη αγανάκτηση των κατοίκων.
http://www.evia.tv

Πιάστηκε στη Θήβα ο Αλβανός σωματέμπορας

Στη Θήβα κρυβόταν ο Αλβανός σωματέμπορας ο οποίος κρατούσε φυλακισμένη νεαρή Ρουμάνα σε σπίτι στο κέντρο της Χαλκίδας (οδός Γκορτζή) και την εξωθούσε στην πορνεία.

Το Μάρτιο είχε συλληφθεί και προφυλακιστεί η σύντροφος του Αλβανού, η οποία φέρεται να είχε συμμετοχή στη σωματεμπορία. Από τότε ο Αλβανός διέφευγε και σε βάρος του είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης.
Χθες Πέμπτη συνελήφθη στη Θήβα από αστυνομικούς της Ασφάλειας Χαλκίδας σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ασφάλειας Θηβών, Σήμερα, Παρασκευή, ο 31χρονος σωματέμπορας οδηγείται στον Ανακριτή.
egnomi.gr

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...