Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010

«Να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας στην Ηλεκτρομηχανική Κύμης», ζητά η κ. Περλεπέ.


Τη Δευτέρα 29 Νοεμβρίου, πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας με θέμα την αντιμετώπιση των προβλημάτων που απασχολούν τους εργαζόμενους στην Ηλεκτρομηχανική Κύμης και το μέλλον του εργοστασίου.

Στη συνάντηση έλαβαν μέρος ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Πάνος Μπεγλίτης, η βουλευτής Εύβοιας του ΠΑΣΟΚ κυρία Κατερίνα Περλεπέ-Σηφουνάκη, εκπρόσωποι του Σωματείου Εργαζομένων Η/Μ Κύμης και ο Διαχειριστής του εργοστασίου κ. Μ. Κρίθαρης.

Η κυρία Περλεπέ κατά τη διάρκεια της συζήτησης που διεξήχθη, υπογράμμισε για άλλη μια φορά, το πόσο σημαντικό είναι να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας και να μην κλείσει το εργοστάσιο, ζήτησε δε από τον Υπουργό να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση.

Μετά τη συνάντηση η βουλευτής δήλωσε ότι συνεχίζει να αγωνίζεται και να στηρίζει τα δικαιώματα των εργαζομένων στην Ηλεκτρομηχανική και να διεκδικεί τη συνέχιση της λειτουργίας του εργοστασίου, η ύπαρξη του οποίου είναι κεφαλαιώδους σημασίας για την περιοχή.

Τα πάνω κάτω στην κατανομή των εδρών για το ψηφοδέλτιο της Περιφέρειας

Τα πάνω κάτω έρχονται σε ότι αφορά την κατανομή των εδρών για το ψηφοδέλτιο της Περιφέρειας αφού τελικά υπάρχουν σημαντικές ανακατατάξειςσε οριακό επίπεδο. Είναι χαρακτηριστικό ότι σύμφωνα με τααποτελέσματαπου εξέδωσε χθες το βράδυ το Πρωτοδικείο της Λαμίας τα συγκεκριμένα αποτελέσματα έχουν ουσιαστικές αλλαγές σε ότι αφορά την Φθιώτιδα.

Είναι χαρακτηριστικό σε ότι αφορά τον συνδυασμό του κ. Χειμάρα οι ανακατανομές μεταξύ του κ. Παπανδρέου και οι διαφορές σε ψήφους έχουν επιβάλλει ένα διαφορετικό τοπίο. Σύμφωνα με τα χθεσινά αποτελέσματα από τα δικαστήρια η Φθιώτιδα δείχνει να βγαίνει διπλά κερδισμένη, γιατί παίρνει έδρα στην Φθιώτιδα το Ανεξάρτητο Μέτωπο του Νίκου Παπανδρέου, την οποία κερδίζει ο Θωμάς Τουσιάδης.

Ετσι ο συνδυασμός του κ. Χειμάρα παίρνει μία επιπλέον έδρα στην Εύβοια με συνέπεια ο κ. Χειμάρας να εκλέγεται στην Εύβοια, αποδεσμεύοντας μία θέση στην Φθιώτιδα, την οποία καταλαμβάνει η κα Μακρή. Όλο αυτό το σκηνικό όμως με τις ανακατανομές επιδρά στον συνδυασμό του κ.Περγαντά ο οποίος σε ότι αφορά την Φθιώτιδα τελικά εκλέγει 9 έδρες και όχι
10, όπως προέκυπτε με τα πρώτα αποτελέσματα με βάση εκείνα τα οποία είχαν δοθεί από το υπουργείο Εσωτερικών.

Στην Εύβοια, ο κ. Περγαντάς διατηρεί τις 10 έδρες, ο κ. Χειμάρας ενισχύεται με μία έδρα μετά την μετακίνηση της έδρας του κ. Παπανδρέου από την Εύβοια στην Φθιώτιδα, ο κ.Μαρίνος διατηρεί μία έδρα στην Εύβοια όπως επίσης από μία έδρα διατηρούν ο κ. Παπανδρέου και ο κ. Στουπής.

Στην Φωκίδα εκλέγει 3 ο κ. Περγαντάς και 1έδρα ο κ. Χειμάρας.

Στην Ευρυτανία, ο κ. Περγαντάς κερδίζει δύο έδρες και μία έδρα ο κ. Χειμάρας.

Σε ότι αφορά την Βοιωτία υπάρχουν μεταβολές σε ότι αφορά την μία έδρα του κ. Χειμάρα που πλέον μετακομίζει στον κ.
Περγαντά. Ετσι λοιπόν για το Νομό της Βοιωτίας ο κ.Περγαντάς έχει 7 έδρες, ο κ. Χειμάρας έχει 2, ο κ. Μαρίνος κερδίζει 1 έδρα, όπως επίσης έδρα στο Νομό της Βοιωτίας κερδίζει και η κα Σπανούδη.

Ετσι συνολικά ο κ. Περγαντάς κερδίζει 10 έδρες στην Εύβοια, 9 στην Φθιώτιδα, 7 στην Βοιωτία, 3 στην Φωκίδα και 2 στην Ευρυτανία.

Οκ. Χειμάρας κερδίζει 5 στην Εύβοια, 4 στην θιώτιδα, 2 στην Βοιωτία και από 1 σε Ευρυτανία και Φωκίδα.

Ο κ. Μαρίνος παίρνει από 1 έδρα σε Εύβοια, Βοιωτία καιΦθιώτιδα.

Οκ. Παπανδρέου παίρνει από 1 έδρα σε Εύβοια και Φθιώτιδα.

Ο κ. Στουπής παίρνει 1 έδρα στην Εύβοια και η κα Σπανούδη επίσης μία έδρα στην Βοιωτία.

Ετσι διαμορφώνεται το παζλ ενώ αναμένεται με την δημοσίευση της απόφασης, σήμερα ή το αργότερο αύριο, να ξεκαθαρίσει το τοπίο σε σχέση με αυτούς που καταλαμβάνουν τις έδρες.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...