Κυριακή 16 Μαρτίου 2014

Περιφέρεια Στερεάς: Πρόγραμμα Αναδιάρθρωσης και Μετατροπής Οιναμπέλων 2014-2015

Η Γενική Δ/νση Περιφερειακής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής  Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας ανακοινώνει ότι όσοι παραγωγοί επιθυμούν να ενταχθούν στο Πρόγραμμα Αναδιάρθρωσης και Μετατροπής των Οιναμπέλων για την περίοδο 2014-2015 μπορούν να υποβάλλουν αίτηση στις Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής των Περιφερειακών Ενοτήτων, μέχρι και την 15η  Μαΐου 2014.


Το πρόγραμμα προβλέπει ενίσχυση για την αναδιάρθρωση υφιστάμενων αμπελώνων ή την δημιουργία νέων εφόσον υπάρχουν δικαιώματα φύτευσης, με στόχο την αύξηση της ανταγωνιστικότητας των αμπελουργικών εκμεταλλεύσεων μέσω της ποιοτικής αναβάθμισης του αμπελουργικού δυναμικού, της εγκατάστασης ποικιλιών αμπέλου με αυξημένο εμπορικό ενδιαφέρον, της εισαγωγής σύγχρονων καλλιεργητικών τεχνικών και της διαφύλαξης και προστασίας του περιβάλλοντος. 

2 ΒΙΝΤΕΟ - Το μυστήριο των Δρακόσπιτων της Εύβοιας

 Στη Νότια Εύβοια, ανάμεσα στην Κάρυστο και τα Στύρα, υπάρχουν κάτι ιδιόμορφα κτίσματα, τα «Δρακόσπιτα» όπως τα αποκαλούν οι κάτοικοι.

Μυστηριώδη και εντυπωσιακά κτίσματα, 25 τον αριθμό, χρονολογούνται κατ' άλλους από το 12ο π.Χ. αιώνα και κατ' άλλους από τον 6ο π.Χ. αιώνα. Είναι κατασκευασμένα από τεράστιους λίθους, χωρίς θεμέλια και παράθυρα.


Αγνωστη παραμένει μέχρι σήμερα, η ιδιότητά τους. Κατοικίες θεών ή ανθρώπων; Καταφύγια λατόμων ή ταφικά κτίρια; Ναοί ή καλύβες βοσκών; Το γεγονός ότι όλα είναι κτισμένα κοντά σε λατομεία οδηγεί στο συμπέρασμα ότι πρόκειται μάλλον για ναούς αφιερωμένους στους θεούς ή στο θεό προστάτη των λατόμων ή στον ήρωα Ηρακλή, την προσωποποίηση της δύναμης.

Η Νάντια έκανε την ΕΚΠΛΗΞΗ στον Σύλλογο Φίλων του Στέλιου Καζαντζίδη Εύβοιας ”ΥΠΑΡΧΩ

Μια έκπληξη περίμενε τα μέλη του συλλόγου Φίλων του Στέλιου Καζαντζίδη Εύβοιας ”ΥΠΑΡΧΩ”, σήμερα Κυριακή στο μηνιαίο φαγοπότι τους, αφού του τίμησε με την παρουσία της η καταξιωμένη

Ιδρύθηκε Σύλλογος Εκπαιδευμένοι Ερασιτέχνες Ευρίπου

Την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου έγιναν οι εκλογές για την ανάδειξη Διοικητικού Συμβουλίου στο νεοσύστατο σύλλογο Εκπαιδευμένοι Ερασιτέχνες Ευρίπου (ΕΚ.ΕΡΑ). Το πρώτο αυτό πενταμελές συμβούλιο που συστάθηκε σε σώμα την ίδια μέρα έχει πρόεδρο την Ελένη Ιωαννίδου, αντιπρόεδρο τον Αχιλλέα Γρύλλο, γραμματέα την Αναστασία Τζαχρήστου, ταμία την Στέλλα Κακαβά, μέλος την Ευαγγελία Πανταζή και αναπληρωματικά μέλη την Ελένη Τσαγανάκη και τον Γιώργο Θεοχάρη.

Χαλκίδα: 68χρονος κυκλοφορούσε με μια "καταδίκη στην πλάτη"...

Συνελήφθη, στη Χαλκίδα, από αστυνομικούς της Β ’ ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ευβοίας, ένας 68χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε η από 27-11-2013 απόφαση του Β’ Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Χαλκίδας. 

Αυλίδα: Συνελήφθη 37χρονος για κλοπές και παράνομη οπλοκατοχή

Εξιχνιάσθηκε, μέχρι τώρα, μία περίπτωση κλοπής από οικία στην ανωτέρω περιοχή 

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του 37χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα κλεμμένο κυνηγετικό όπλο, ένας σουγιάς, μία μεταλλική ταχυγεμιστήρα περιστρόφου, ένας μάλλινος σκούφος τύπου full face , ένας μπαλτάς, εργαλεία, πλήθος ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών κ.α. 

Κάρυστος: Του ζητούσαν 500 ευρώ για να του δώσουν τα έγγραφα που του έκλεψαν

Χθες το απόγευμα, 38χρονη και 20χρονος, προσποιούμενοι τους πελάτες, προσέγγισαν 28χρονο, πλανόδιο μικροπωλητή και  με την απειλή πέτρας που κρατούσε ο 20χρονος, αφαίρεσαν από τον 28χρονο τα έγγραφα κυκλοφορίας του οχήματός του, το δελτίο της αστυνομικής του ταυτότητας, ένα βιβλιάριο καταθέσεων τραπέζης και άλλα προσωπικά του έγγραφα και τράπηκαν πεζοί σε φυγή.

O Μητροπολίτης Χαλκίδας επισκέφθηκε Σχολεία του Μαντουδίου

Την Πέμπτη 13, και την Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος πραγματοποίησε ποιμαντική επίσκεψη στην Ενορία του Μαντουδίου της Βορειοκεντρικής Ευβοίας, όπου επισκέφθηκε τα Σχολεία όλων των βαθμίδων της Πόλεως, κατόπιν προτροπής και φροντίδας των καλών εφημερίων της Ενορίας, Πρωτοπρεσβ. π. Ιωάννου και του υιού του π. Νικολάου Μάρκου, σε αγαστή συνεργασία με τους Διευθυντές, καθηγητές και δασκάλους των Σχολείων.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...