Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ από 0,5% έως και 1,2%

Δημοσκόπηση της Metron Analysis για ευρωεκλογές, αυτοδιοικητικές και βουλευτικές 

Εξαιρετικά ρευστό παραμένει το πολιτικό σκηνικό ενόψει των αυτοδιοικητικών και ευρωπαϊκών εκλογών.


Σύμφωνα με δημοσκόπηση της Metron Analysis για το «Έθνος της Κυριακής», ο ΣΥΡΙΖΑ διατηρεί οριακό προβάδισμα της τάξης του 0,5%.

Δεκατέσσερις συλλήψεις για τη σπείρα μπράβων και «νονών» της νύχτας

Εγκληματική οργάνωση που πουλούσε προστασία σε καταστήματα και εκβίαζε τους ιδιοκτήτες τους εξάρθρωσε η αστυνομία, συλλαμβάνοντας δεκατέσσερα άτομα. Ωστόσο, στη δικογραφία που σχηματίστηκε για την υπόθεση περιλαμβάνονται επιπλέον είκοσι τέσσερα άτομα, τα οποία αναζητούνται.

Αρχηγικά μέλη της οργάνωσης που δρούσε στην Αττική, την Εύβοια, την Κορινθία, την Ηλεία και την Πάτμο είναι ένας 44χρονος και ένας 54χρονος ημεδαπός.

Κεραία κινητής τηλεφωνίας ξεσηκώνει την Κάνηθο

Απαράδεκτη, θεωρούν. την τοποθέτηση  κεραίας κινητής τηλεφωνίας στην Κάνηθο, σε κτίριο των  οδών Σαχτούρη και Κεφαλά, σε απόσταση αναπνοής από παιδικό σταθμό, φροντιστήριο Αγγλικών, το Γυμνάσιο και το Λύκειο Κανήθου.

Ο Μπουλάς μπορεί να έφυγε αλλά οι θύμησες μένουν!

Ο Μπουλάς μπορεί να έφυγε αλλά οι θύμησες μένουν!


Και όταν θυμάσαι έναν μεγάλο καλλιτέχνη έχεις να διαλέξεις ανάμεσα σε δύο δρόμους: Να πεις πολλά για την φιλία του και την αγάπη του για τη Χαλκίδα ή να σιωπήσεις.

Ο Αναγνωστάκης για την απαξίωση των βρεφονηπιακών σταθμών του ΟΑΕΔ

Ερώτηση σε συνδυασμό με Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων προς τους Υπουργούς Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας και Διοικητικής Μεταρρύθμισης σχετικά με τη λειτουργία και το μέλλον των βρεφονηπιακών σταθμών του ΟΑΕΔ κατέθεσαν οι βουλευτές της ΔΗΜ.ΑΡ. Δημήτρης Αναγνωστάκης (Ευβοίας) και Κατερίνα Μάρκου (Β’ Θεσσαλονίκης).


Στην ερώτησή τους, οι βουλευτές αναφέρονται στην απαξίωση από την Πολιτεία του σημαντικού κοινωνικού έργου που προσφέρουν στους εργαζομένους, οι 25 βρεφονηπιακοί σταθμοί που λειτουργούν στην Επικράτεια, αφού σημαντικός αριθμός εργαζομένων που απασχολούνταν σε αυτούς, οδηγήθηκαν σε διαθεσιμότητα το Σεπτέμβριο του 2013.Η κίνηση αυτή είχε ως αποτέλεσμα να μην μπορούν να λειτουργήσουν αποτελεσματικά και σε πλήρη ανάπτυξη της δυναμικότητάς τους οι ΒΝΣ (φιλοξενούνται μόλις 1.370 παιδιά αντί για 2.060).

ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

Ανακοινώνεται στο ευσεβές πλήρωμα της Τοπικής μας Εκκλησίας, το οποίο κατοικεί στη Χαλκίδα και τα περίχωρα ότι, κατόπιν παράκλησης πολλών ευσεβών χριστιανών, οι οποίοι εργάζονται και δεν έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν στις Ακολουθίες των Χαιρετισμών, ότι κάθε Παρασκευή της Μεγάλης Τεσσαρακοστής, αρχής γενομένης από την πρώτη Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014, θα τελούνται, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Χαλκίδος, δύο Ακολουθίες των Χαιρετισμών, για την εξυπηρέτηση και των εργαζομένων.

"Χρωστούσε" μια... καταδίκη και τον συνέλαβαν στη Χαλκίδα!

Συνελήφθη, στη Χαλκίδα, ένας 60χρονος, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε η από 20-09-2011 απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Χαλκίδας. 

Οι αληθινά ελεύθεροι του όρους Τελαίθριον

από την Ειρήνη Λεριου
Σε ένα ξέφωτο στους πρόποδες του όρους Τελαίθριον κοντά στην Αιδηψό , μια χούφτα νέων ανθρώπων γεμάτοι ελεύθερα όνειρα και προσδοκίες έστησαν το εγχείρημα «Τελαίθριον». Έστησαν δηλαδή το πρώτο σχολείο  αυτάρκειας και βιωσιμότητας. Φυσικά τα εμπόδια που συνάντησαν ήταν πολλά, αλλά οι “Free and Real” όπως ονόμασαν τους εαυτούς τους, κουβαλούσαν πάντα μαζί  τους την ασπίδα της καθαρά ελεύθερης ψυχής τους, πάνω στην οποία μόλις προσέκρουαν συντρίβονταν κάθε μικρό ή μεγάλο εμπόδιο.  Οπλισμένοι με τη διάθεση να εργαστούν και να κοπιάσουν σκληρά για αυτό που ήταν αποφασισμένοι να κάνουν, οι “Free and Real” κατάφεραν το ακατόρθωτο να δημιουργήσουν τη πρώτη αυτάρκη και βιώσιμη οικοκοινότητα.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...