Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013

Οριστικό λουκέτο στην ΙΝΤΕΡΚΕΜ, με ...ευθύνη της ΔΕΗ

Οριστικό λουκέτο σε μια άλλη βιομηχανία, την ΙΝΤΕΡΚΕΜ, μπήκε με ...ευθύνη της ΔΕΗ, τη στιγμή που το Ειρηνοδικείο Χαλκίδας, αποφάσισε για τους εργαζόμενους την καταβολή του 50% των δεδουλευμένων τους διαφορετικά θα μπορούν να προχωρήσουν σε κατασχέσεις.

Το Εργατικό Κέντρο Ευβοίας, σε επιστολή του προς το Λιμεναρχείο Χαλκίδας ζητά την άμεση παρέμβαση του στην διακοπή ρεύματος που προχώρησε η ΔΕΗ στο εργοστάσιο και στο λιμάνι της Ιντερκέμ.

Το ΕΚΕ αναφέρει:

Σας πληροφορούμε ότι από χθες 10/1/2012 στις εγκαταστάσεις της ΙΝΤΕΡΚΕΜ 1 και 2, η ΔΕΗ προχώρησε σε διακοπή ρεύματος.
Επειδή με την διακοπή υπάρχει πλήρης συσκότιση και συντρέχουν λόγοι ασφάλειας, υγιεινής, ρύπανσης και φύλαξης των εγκαταστάσεων, θα παρακαλούσαμε τις κατάλληλες ενέργειές σας , για να αποφευχθούν τυχόν δυσάρεστες καταστάσεις (κλεψιές σε καλώδια, ρύπανση από δεξαμενές χημικών κ.λ.π..).

Υπενθυμίζουμε ότι στην ΙΝΤΕΡΚΕΜ υπάρχει Λιμάνι που πλέον εκτός του φωτισμού, δεν λειτουργούν οι κάμερες ασφάλειας και πυρόσβεσης, με αποτέλεσμα τα άτομα της security που βρίσκονται στις πύλες του εργοστασίου χωρίς φωτισμό – θέρμανση κ..λ.π., να αδυνατούν για την σωστή φύλαξη του εργοστασίου.



Το Ειρηνοδικείο



Το Ειρηνοδικείο Χαλκίδας, αποφάσισε για τους εργαζόμενους της Ιντερκέμ, την καταβολή του 50% των δεδουλευμένων τους, όπως αναφέρει το Σωματείο Εργαζομένων της εταιρείας στην ανακοίνωση του.

Το σωματείο εργαζομένων της Ιντερκέμ αναφέρει:

Στις 10 Δεκεμβρίου 2012 συνεδρίασε το Ειρηνοδικείο Χαλκίδας και δίκασε την υπόθεση μας, για μη καταβολή μέρος δεδουλευμένων μηνός Ιουλίου 2012 καθώς και τους δεδουλευμένους μισθούς των μηνών Αυγούστου και Σεπτεμβρίου 2012.
Πιθανολογώντας και κρίνοντας την οικονομική αδυναμία που έχουν περιέλθει οι εργαζόμενοι, αποφάσισε τα εξής:
- Την καταβολή του 50% των ποσών που αφορούν τους οφειλόμενους δεδουλευμένους μισθούς Ιουλίου, Αυγούστου και Σεπτεμβρίου, καθώς και την συντηρητική κατάσχεση κινητής και ακίνητης περιουσίας της Εταιρείας του υπολειπόμενου 50% των οφειλόμενων δεδουλευμένων μισθών Ιουλίου, Αυγούστου και Σεπτεμβρίου 2012.

Σε περίπτωση που η Εταιρεία δεν καταβάλλει το 50% των δεδουλευμένων, όπως έκρινε το Ειρηνοδικείο, τότε το ποσόν αυτό μετατρέπεται σε άμεση κατάσχεση κινητής – ακίνητης περιουσίας (πληστηριασμός).

Κατέλαβαν το κτήριο της ΔΟΥ Καρύστου

Το κτήριο της ΔΟΥ Καρύστου, κατέλαβε ο Δήμος και οι τοπικοί φορείς με κύριο αίτημα να μην κλείσει η τοπική ΔΟΥ. Παράλληλα, έστειλαν επιστολή προς τον Πρωθυπουργό αλλά και τα αρμόδια όργανα, ο Δήμαρχος Νίκος Μανώλης. 

Στην επιστολή - διαμαρτυρία των φορέων της Καρύστου και του Δημάρχου Νίκου Μανώλη αναφέρονται τα εξής:

"Αξιότιμοι κύριοι,

Παρά τις επανειλημμένες διαμαρτυρίες μας, προς τους αρμοδίους, για την κατάργηση της Δ.Ο.Υ. Καρύστου, εκ νέου την 10η-01-2013 στο ξενοδοχείο «Γαλαξίας» της Καρύστου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με πρωτοβουλία του Δήμου Καρύστου, στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι των φορέων που προσυπογράφουν την παρούσα διαμαρτυρία καθώς και τα μέλη της 7/μελούς επιτροπής που συστάθηκε με την με αρ. 306/2012 απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου Καρύστου για τον συντονισμό του αγώνα για την παραμονή της Δ.Ο.Υ. Καρύστου ως έχει.

Κατόπιν της απόφασης του Υπουργείου Οικονομικών με την οποία αποφασίστηκε η κατάργηση της Δ.Ο.Υ. Καρύστου θέλουμε να εκφράσουμε την έντονη διαμαρτυρία μας και δυσαρέσκειά μας για την ανωτέρω απόφαση και να σας γνωρίσουμε τα εξής:
Η Δ.Ο.Υ. Καρύστου από ίδρυσής της το 1930 εξυπηρετεί την περιοχή από Αλμυροπόταμο μέχρι και Καβοντόρο συνολικού πληθυσμού 16.000 κατοίκων.

Η Δ.Ο.Υ. Χαλκίδας ή η Δ.Ο.Υ. Κύμης που πρόκειται να εξυπηρετήσουν την περιοχή της Νοτίου Ευβοίας, απέχουν 125 χλμ. από την Κάρυστο. Η απόσταση δε από τα απομακρυσμένα χωριά του Καβοντόρου, πλησιάζει τα 200 χλμ. Η απόσταση Καρύστου – Χαλκίδας, καλύπτεται με αυτοκίνητο σε 2,5 ώρες και με ΚΤΕΛ σε 3,5 ώρες (για την Δ.Ο.Υ. Κύμης δεν υπάρχει ούτε ανταπόκριση του ΚΤΕΛ).
Ειδικά για τους κατοίκους των χωριών του Καβοντόρου απαιτείται έως και τριήμερο ταξίδι για να εξυπηρετηθούν από τη Δ.Ο.Υ. Πως ο φορολογούμενος της περιοχής Καρυστίας χωρίς ίδιο μέσο μεταφοράς, φθάνοντας στη Χαλκίδα με το ΚΤΕΛ στις 9 το πρωί, βρίσκοντας ουρές στη Δ.Ο.Υ. Χαλκίδας ή Δ.Ο.Υ. Κύμης, θα μπορέσει να εξυπηρετηθεί και να επιστρέψει αυθημερόν στην Κάρυστο;

Η παραμονή της Δ.Ο.Υ. Κύμης σύμφωνα και με το δελτίο τύπου του Υπουργείου Οικονομικών στις 09/01/2013, όχι μόνο δεν εξυπηρετεί του κατοίκους της Νότιας Εύβοιας αφού απέχει όσο και η Χαλκίδα με χειρότερο οδικό δίκτυο, αλλά αποτελεί και άνιση μεταχείριση των κατοίκων της βόρειας και νότιας Εύβοιας σε σχέση με τους κατοίκους της περιοχής της κεντρικής Εύβοιας.

Οι πόλεις της Καρύστου, του Μαρμαρίου και των Ν. Στύρων, αποτελούν αναγνωρισμένες τουριστικές περιοχές όπου οι τυπικές διαδικασίες με το Δημόσιο αποτελούν καθημερινή πρακτική και υποχρέωση όλων σχεδόν των επαγγελματιών για τους μήνες αιχμής και η υπάρχουσα Δ.Ο.Υ. συχνά υπερβαίνει τις δυνατότητες των μέσων που διαθέτει. Εκ των πραγμάτων η συνεχής μετακίνηση των πολιτών για τις διαδικασίες συναλλαγής τους στη Δ.Ο.Υ. Χαλκίδας ή στη Δ.Ο.Υ. Κύμης, συνεπάγεται υψηλό κόστος και χρόνο μετακίνησης στις ήδη υπερβολικές επιβαρύνσεις που υφίστανται αυτή την εποχή, αφού ακόμα και με τη νέα δομή του Υπουργείου Οικονομικών πολλές διαδικασίες απαιτούν την αυτοπρόσωπη παρουσία των φορολογουμένων.

Όπως γνωρίζετε στα όρια του Δήμου Καρύστου σχεδιάζεται η εγκατάσταση Α.Π.Ε. σε ποσοστό πάνω από 50% της συνολικής εγκατάστασης σε όλη την Ελλάδα, εγκατάσταση η οποία δεν θα ολοκληρωθεί εάν δεν ικανοποιηθεί το αίτημα μας για την παραμονή της Δ.Ο.Υ. Καρύστου.

Ζητάμε την παραμονή της Δ.Ο.Υ. Καρύστου μέχρι να ολοκληρωθεί ο εκσυγχρονισμός του μηχανογραφικού συστήματος του Υπουργείου Οικονομικών για τις Δ.Ο.Υ. και το ότι παρά την σχεδιαζόμενη λειτουργία Κέντρου Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων, η αποτελεσματικότητά του θα είναι εξαιρετικά περιορισμένη, διότι πολλές από τις μέχρι τώρα πραγματοποιούμενες εργασίες στις Δ.Ο.Υ. δεν θα μπορούν να διεκπεραιωθούν από το κέντρο αυτό.

Κατόπιν τούτων, ο Δήμος Καρύστου με τους τοπικούς φορείς έχει προβεί σε κατάληψη της Δ.Ο.Υ. Καρύστου η οποία θα συνεχιστεί επ’ αόριστον και με αυτοπρόσωπη παρουσία του Δήμου με τους κατοίκους της Νότιας Εύβοιας στο Υπουργείο Οικονομικών έως ότου ληφθεί απόφαση για παραμονή της Δ.Ο.Υ. στη Κάρυστο.

Απαιτούμε να παραμείνει η Δ.Ο.Υ. στην Κάρυστο ως έχει.
Με εκτίμηση
Ο Δήμαρχος Καρύστου
Νικόλαος Ι. Μανώλης
ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ 7/ΜΕΛΟΥΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΗΣ Δ.Ο.Υ. ΚΑΡΥΣΤΟΥ ΩΣ ΕΧΕΙ
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ: ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΑΝΩΛΗΣ
Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΗΣ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ: ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΡΑΒΙΟΛΟΣ
Η ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΗΣ ΕΛΑΣΣΟΝΟΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ: ΚΥΡΙΑΚΟΥΛΑ ΒΡΑΝΑ
Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ: ΓΕΩΡΓΙΑ ΤΟΥΡΛΑ
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ – ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ: ΡΟΔΟ ΣΦΥΡΙΔΗ
Ο ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΩΝ ΛΟΓΙΣΤΩΝ: ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΣΤΑΜΠΕΛΟΣ
Η ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΩΝ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΩΝ: ΜΑΣΤΡΟΓΙΑΝΝΗ ΙΩΑΝΝΑ

ΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΦΟΡΕΙΣ


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΜΠΟΡΩΝ ΚΑΡΥΣΤΟΥ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΜΠΟΡΩΝ ΜΑΡΜΑΡΙΟΥ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΜΠΟΡΩΝ ΣΤΥΡΑΙΩΝ
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ – ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΑΤΟΜΩΝ ΚΑΡΥΣΤΙΑΣ
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΚΑΡΥΣΤΟΥ
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΜΑΡΜΑΡΙΟΥ
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΣΤΥΡΑΙΩΝ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΛΙΕΩΝ ΚΑΡΥΣΤΟΥ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΛΙΕΩΝ ΜΑΡΜΑΡΙΟΥ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΛΙΕΩΝ ΣΤΥΡΑΙΩΝ
ΟΙΚ. ΣΥΝ/ΣΜΟΙ Ν. ΚΑΡΥΣΤΙΑΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΓΗΣ

ΒΙΝΤΕΟ-Μαρκόπουλος: Δεν ψηφίζω το φορολογικό


Ο ανεξάρτητος βουλευτής, Κώστας Μαρκόπουλος, ξεκαθάρισε ότι θα καταψηφίσει το φορολογικό νομοσχέδιο.

«Περίμενα από τον υπουργό Οικονομικών, να είχα μπροστά μου ένα φορολογικό νομοσχέδιο δικαιοσύνης. Δεν έχετε κάνει απολύτως τίποτα από αυτά που σας ζητά το Διεθνές Νομισματικό ταμείο. Τίποτα από τα σκληρά τα διορθωτικά, που σας λένε πως θα πιάσετε την φοροδιαφυγή» είπε αρχικά στην τοποθέτηση του ο ανεξάρτητος βουλευτής, Κώστας Μαρκόπουλος και συνέχισε:

«Επειδή δεν κάνατε την παραμικρή προσπάθεια για τη φοροδιαφυγή, φτάσατε στο σημείο να παραδέχεστε ότι το 50% των φόρων το πληρώνει ο μέσος Έλληνας φορολογούμενος».

Λίγο πριν το τέλος της ομιλίας του στο κοινοβούλιο, ο Κώστας Μαρκόπουλος, έκανε σαφές ότι δεν θα ψηφίσει το φορολογικό νομοσχέδιο, ενώ αναφέρθηκε και στις ΔΟΥ που καταργούνται:

«Αυτός που φοροδιέφευγε, ενώ είχε τη ΔΟΥ στα δύο τετράγωνα, σήμερα δεν θα φοροδιαφεύγει, η θα σας φοβηθεί, όταν η ΔΟΥ, θα είναι 200 χιλιόμετρα μακριά. Αυτές τις αποφάσεις, θα τις πληρώσουμε όλοι μας στα έσοδα. Υπό αυτή την έννοια, προφανώς και δεν ψηφίζω αυτό το φορολογικό νομοσχέδιο».

Enhanced by Zemanta

Χαλκίδα: Έκανε το λάθος να σπάσει το τζάμι και...

Ήθελε με κάθε τρόπο να μπει στο σπίτι αλλά δεν μπορούσε 
 
Οι πόρτες και τα παράθυρα ήταν καλά ασφαλισμένες και δεν άνοιγαν με τίποτα.
 
Έτσι το ρίσκαρε, πήρε μία πέτρα και την έριξε στα τζάμια.

Ο θόρυβος ήταν ισχυρός και έκανε τον γείτονα να σηκώσει το ακουστικό και να πάρει την αστυνομία.

"Κάποιος κλέβει το διπλανό σπίτι" φαίνεται να είπε στους αστυνομικούς και αμέσως βρέθηκαν εκεί τα περιπολικά.

Ο δράστης ακούγοντας τις σειρήνες, πάγωσε και το έβαλε στα πόδια αλλά δεν κατάφερε να πάει μακριά μιας και στο διπλανό χωράφι του έβαλαν χειροπέδες οι αστυνομικοί.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...