Δευτέρα 23 Απριλίου 2012

MEGA ΕΚΛΟΓΕΣ 2012: Σειρά έκτακτων ενημερωτικών εκπομπών

Το MEGA θα μεταδώσει μία σειρά έκτακτων ενημερωτικών εκπομπών, μέχρι και την ημέρα διεξαγωγής των εκλογών, παρακολουθώντας τη «μάχη» των πολιτικών κομμάτων, στην πιο κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση των τελευταίων ετών.

Από αύριο, Τρίτη 24 Απριλίου 2012 μέχρι και την Παρασκευή 4 Μαϊου 2012, στις 15.00, αμέσως μετά το μεσημβρινό δελτίο, θα μεταδίδεται η έκτακτη πολιτική εκπομπή με τίτλο «Η ώρα της κάλπης» με τον δημοσιογράφο Αντώνη Φουρλή. Εκπρόσωποι των πολιτικών κομμάτων θα καταθέτουν τις απόψεις τους για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις και τις επικείμενες εκλογές.

Επίσης, το MEGA θα μεταδώσει τρεις έκτακτες βραδινές ενημερωτικές εκπομπές με συντονιστή τον δημοσιογράφο Μανώλη Καψή: την Τετάρτη 25 Απριλίου 2012 στις 23.00, την Παρασκευή 27 Απριλίου 2012 στις 23.10 και τέλος την Τετάρτη 2 Μαϊου 2012 στις 23.00, με εκπροσώπους όλων των κομμάτων.

Η Λούκα Κατσέλη στην Χαλκίδα την Τετάρτη



Επίσκεψη θα πραγματοποίηση στην Χαλκίδα την Τετάρτη 25 Απριλίου 2012 στις 18.00, η Πρόεδρος της «ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ» Λούκα Τ. Κατσέλη.


Το πρόγραμμα της Προέδρου της «ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ» στην Χαλκίδα έχει ως ακολούθως:


Στις 18.00 θα συναντηθεί με τους παραγωγικούς φορείς της ευρύτερης περιοχής στην αίθουσα του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Χαλκίδας, Ελευθερίου Βενιζέλου 12.


Στις 19.00 θα παραχωρήσει, συνέντευξη τύπου στα ΜΜΕ στο Ξενοδοχείο «ΠΑΛΙΡΟΙΑ».


Στις 20.00 η κ. Λούκα Κατσέλη θα επισκεφτεί το Εργατικό Κέντρο Ευβοίας, όπου και θα συναντηθεί με το Προεδρείο και αμέσως μετά θα μιλήσει σε ανοικτή συγκέντρωση στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Φρίζη 10.

Από τα Ζωνιανά η κυβερνοεπίθεση στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση

Επικαλούμενος στοιχεία που έλαβε από Εργαστήριο Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πατρών, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης υποστήριξε ότι οι χάκερ που επιτέθηκαν στο σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης στις αρχές Απριλίου έδρασαν μέσω διακομιστή στα Ζωνιανά της Κρήτης.

Στο περιθώριο συνέντευξης Τύπου, στην οποία παρουσιάστηκαν τα μέλη του Συλλόγου που κατεβαίνουν ως υποψήφιοι στις εκλογές της 6ης Μαΐου, ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος υπενθύμισε ότι ο ΙΣΘ είχε προσφύγει στη Δικαιοσύνη καταγγέλλοντας ότι το σύστημα δεν είναι ασφαλές.

Σύμφωνα με στοιχεία που έλαβε πριν από τρεις ημέρες από το Πανεπιστήμιο Πατρών, το σύστημα δέχτηκε τις περισσότερες επισκέψεις από το κρητικό χωριό και όχι από την Αθήνα ή κάποια άλλη μεγάλη πόλη.

Ο κ. Εξαδάκτυλος επέμεινε ότι το σύστημα, το οποίο λειτουργεί μέσω του Διαδικτύου, παραμένει ευάλωτο σε ηλεκτρονικές εισβολές, στις οποίες μπορούν να διαρρεύσουν τα προσωπικά στοιχεία των ασφαλισμένων.

Η προσφυγή του Συλλόγου «εκδικάστηκε τον περασμένο Νοέμβριο και οι υπεύθυνοι της ΗΔΙΚΑ ισχυρίστηκαν στο δικαστήριο ότι το σύστημα είναι ασφαλές. Η δίκη πήρε αναβολή».

»Λίγο πριν το Πάσχα διαπιστώθηκε ότι οι χάκερ μπαινόβγαιναν στο σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης και όχι μόνο έγραψαν ενάμισι εκατομμύριο συνταγές αλλά και είχαν πρόσβαση στα στοιχεία 9,5 εκατομμυρίων ασφαλισμένων και 60.000 γιατρών».

»Από το υπουργείο Υγείας είπαν ότι αναχαίτισαν την επίθεση των χάκερ. Γελοιοποιήθηκαν όμως. Πώς αλλιώς εξηγείται το ότι ζήτησαν να αλλάξουν οι κωδικοί των γιατρών; Και μένουν αναπάντητα τα εξής ερωτήματα: Γιατί άφησαν ανοιχτό το σύστημα ; Τι διασύνδεση έχουν με αυτούς που αφήνουν ανοιχτό το σύστημα; Και γιατί έδωσαν 24 εκατομμύρια για ένα σύστημα που έμεινε επίτηδες ανοιχτό;» είπε ο κ Εξαδάκτυλος.

Σχολιάζοντας την κυβερνοεπίθεση την περασμένη εβδομάδα, ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος έκανε λόγο για «συμφέροντα» που σαμποτάρουν το σύστημα. «Οι μεταρρυθμίσεις που γίνονται στον τομέα της υγείας προκαλούν μεγάλες αντιδράσεις. Και ενέργειες όπως οι παραβιάσεις του συστήματος ηλεκτρονικής συνταγογράφησης που καταγράφηκαν, μαρτυρούν και τα μεγάλα συμφέροντα που υπάρχουν».

Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, η οποία συνεχίζει να ερευνά την υπόθεση, η επίθεση είχε δρομολογηθεί μέσω υπολογιστών σε όλο τον κόσμο.

Αιδηψός: Μια λουτρόπολη ξαναγεννιέται

Δεν χρειάζεται πια να ταξιδεύουμε στο εξωτερικό για να απολαμβάνουμε τις αναζωογονητικές αλλά και θεραπευτικές ιδιότητες των ιαματικών νερών. Η Αιδηψός απέχει μόλις δυόμισι ώρες από την Αθήνα και είναι μία από τις καλύτερες λουτροπόλεις του κόσμου, με τα νερά της να διαθέτουν θερμομεταλλικά άλατα σε μεγαλύτερη αναλογία από τις περισσότερες πηγές! Ενας προορισμός ζωντανός όλους τους μήνες του χρόνου, ξαναμπαίνει στο προσκήνιο του ελληνικού τουρισμού, προσκαλώντας νέους και μεγαλύτερους να χαλαρώσουν στα «μαγικά» νερά της και στις θαυμάσιες εγκαταστάσεις της.

ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΤΙΝΟΣ ΚΙΟΥΣΗΣ, ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΙΩΑΝΝΑ ΠΑΡΑΒΑΛΟΥ

Eίναι μια πόλη που γνώρισε ένδοξες ημέρες ήδη από την αρχαιότητα. Τώρα, που επιτέλους έφυγε η «ρετσινιά» πως οι λουτροπόλεις είναι μόνο για τους ηλικιωμένους και τα spa, γενικότερα, αποτελούν όνειρο διακοπών και χαλάρωσης για τους περισσότερους εξ ημών, ο ιαματικός τουρισμός επιστρέφει στο προσκήνιο σαν πρόταση που αφορά όλες ανεξαιρέτως τις ηλικίες! Γιατί δεν είναι μόνο τα θαυματουργά ιαματικά νερά της Aιδηψού, αλλά και η πανέμορφη φύση γύρω από αυτήν την καταπράσινη, με πευκώνες και όμορφες αμμουδιές, περιοχή.

Η αναγέννηση άρχισε πριν από κάποια χρόνια με την περάτωση και λειτουργία του Thermae Sylla Spa, ενός spa centre ξενοδοχείου με υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις. Επειτα ακολούθησαν πολλές ανακαινίσεις και κτίστηκαν και άλλα ξενοδοχεία. Μια μικρή πόλη που μεγαλώνει, όμως δεν παλιώνει και παραμένει νέα και κομψή. Εξάλλου, έχει και τον αέρα αλλά και την εμπειρία της αρχόντισσας: στην παραλιακή της λεωφόρο έχουν βολτάρει πολλοί διάσημοι.

Στην επίσκεψή σας θα τη βρείτε πλήρως εξοπλισμένη σε ό,τι αφορά τις τουριστικές υποδομές - από πολυτελή εστιατόρια μέχρι ουζερί και φαστ φουντ. Και το σημαντικότερο είναι πως διατίθεται για όλα τα βαλάντια.

ΛΙΓΗ ΙΣΤΟΡΙΑ

Η Αιδηψός, λόγω της ευεργετικής δράσης των ιαματικών πηγών της, υπήρξε σημαντικό θέρετρο από την αρχαιότητα. Mάλιστα, μία εκδοχή είναι πως η λέξη Aιδηψός προέρχεται από το αιδοίον+άπτομαι, λόγω της θεραπευτικής επίδρασης των νερών στις γυναικολογικές παθήσεις.

Kατά τα ρωμαϊκά χρόνια, την επισκεπτόταν ο στρατηγός Σύλλας. Bρίσκοντας ανακούφιση σε κάποια πάθηση που τον ταλαιπωρούσε ευεργέτησε την πόλη χτίζοντας εκεί θέρμες, των οποίων τα ερείπια σώζονται δίπλα από την εκκλησία των Aγίων Aναργύρων. Eκτός από τον Σύλλα, πολλοί Pωμαίοι αυτοκράτορες επισκέφτηκαν την Aιδηψό, μεταξύ αυτών ο Aύγουστος, ο Aνδριανός, ο Mάρκος Aυρήλιος κ.ά. H ευγνωμοσύνη τους για τα ευλογημένα νερά της φαίνεται από τα γλυπτά και τους ανδριάντες που δώρισαν στην πόλη.

Ωστόσο, οι Pωμαίοι αυτοκράτορες δεν ήταν οι μόνοι διάσημοι που λάμπρυναν με την παρουσία τους την Αιδηψό. Kατά τη διάρκεια του Μεσοπολέμου την επισκέφτηκαν ο Ωνάσης, ο Tσόρτσιλ, η Γκρέτα Γκάρμπο και πολλές άλλες φημισμένες προσωπικότητες της εποχής. Δείγματα της μεγάλης ακμής της αποτελούν τα εξαιρετικά κτίρια που θα δείτε να διατηρούνται έως σήμερα στον παραλιακό δρόμο της. H Aιδηψός, άλλωστε, ακόμα και αν δεν είστε λάτρεις της λουτροθεραπείας, ενδείκνυται για μια μεγάλη βόλτα στην παραλία της.

ΣΤΗ ΓΥΡΩ ΠΕΡΙΟΧΗ

Από την Αιδηψό μπορείτε να κατευθυνθείτε προς το ακρωτήριο της Λιχάδας, τη «μύτη» της Εύβοιας στον Μαλιακό κόλπο. Σε αυτήν τη διαδρομή θα βρείτε στο δρόμο σας τα Γιάλτρα, ένα γραφικότατο χωριό που έχει και αυτό θερμά λουτρά. Εν συνεχεία, θα συναντήσετε το Γρεγολίμανο με τη μαγευτική του παραλία, όπου βρίσκεται και το Club Med Gregolimano. Από το σημείο αυτό έως και την άκρη του ακρωτηρίου υπάρχουν πολλές παραλίες και μικροί όρμοι με πεντακάθαρα νερά και πεύκα που φτάνουν ώς την ακτή.

Mια βόλτα που επίσης αξίζει να κάνετε είναι στους καταρράκτες του Δρυμώνα. Bρίσκονται λίγο μετά τη Mονή του Oσίου Δαυίδ του Γέροντος. Σε ύψος 400 μ., περίπου, σε ένα μέρος γεμάτο έλατα, θα δείτε ένα τοπίο φανταστικό με τρεχούμενα νερά και μικρές λιμνούλες. Tέλος, αξίζει μια επίσκεψη στη Λίμνη, γραφικότατη κωμόπολη πάνω στη θάλασσα, με πανέμορφες γωνιές και νεοκλασικά σπίτια.

ΠΩΣ ΠΑΜΕ

Στη βόρεια Eύβοια, εκτός από τις υπέροχες παραλίες και τα χωριά που θα δείτε, θα εκτιμήσετε και το ταξίδι. Aν επιλέξετε τον μακρύ δρόμο, δηλαδή μέσω Xαλκίδας, θα ταξιδέψετε περίπου δυόμισι ώρες από την Αθήνα και θα διανύσετε περίπου 140 χλμ. H διαδρομή, που στο μεγαλύτερο μέρος της περνάει μέσα από δάσος, είναι ιδιαίτερα όμορφη. Δεν θα χρειαστείτε, λοιπόν, και πολύ περισσότερα, πέρα από καλή παρέα στο αυτοκίνητο και αγαπημένη μουσική για τις ώρες της διαδρομής.

Στην Αιδηψό, όμως, μπορείτε να πάτε και με F/B μέσω Aρκίτσας. Σε αυτήν την περίπτωση, η οδική διαδρομή είναι ελάχιστα μικρότερη -περίπου 114 χλμ. από την Aθήνα- ενώ το F/B θα σας περάσει απέναντι σε 40 λεπτά, περίπου.

ΔΙΑΜΟΝΗ

Thermae Sylla Spa Wellness Hotel (Τ/22260-60.100, www.thermaesyllaspa-hotel.gr). Διαμονή πέντε αστέρων στα λουτρά της Αιδηψού, σε ένα από τα δέκα καλύτερα Thermal Spa του κόσμου. Εδώ θα έρθετε για να χαλαρώσετε στα άνετα δωμάτιά σας, αλλά και να απολαύσετε τις ευεργετικές ιδιότητες του ιαματικού νερού στο σύγχρονο Wellness & Beauty Center του ξενοδοχείου. Aπό 148 ευρώ το δίκλινο με πρωινό.
9 Queens (Τ/22260-22.328, 6948-087.968, www.9queens.gr) Καινούργιο ξενοδοχείο, σε ένα από τα πιο όμορφα σημεία των λουτρών της Αιδηψού, με θέα στη λουτρόπολη και υπέροχο ηλιοβασίλεμα. Στο χώρο του βρίσκεται το υδροθεραπευτήριο Σκουρτανιώτη με τις ιδιόκτητες ιαματικές πηγές του, από τα πρώτα υδροθεραπευτήρια της Αιδηψού, που έχει μεταμορφωθεί σε υπερσύγχρονο κέντρο spa. Τιμή δίκλινου με πρωινό: 65 ευρώ. Πακέτο με δωμάτιο και spa: 75 ευρώ.
Oversea Rooms & Villas (Τ/22260-24.013, 6979-668.189, 6942-229.356, www.oversea.gr). Αξιόλογο συγκρότημα 5 κλειδιών σε απόσταση 1 χλμ. από την Αιδηψό, μπροστά σε όμορφη παραλία, με 4 καλαίσθητες σουίτες που διαθέτουν κουζίνα και καθιστικό (για 2 έως 4 άτομα) και 5 άνετα στούντιο. Εχει αξιολογηθεί από τον ΕΟΤ ως συγκρότημα 5 κλειδιών. Από 60 ευρώ το δίκλινο στούντιο με πρωινό και 100 ευρώ η σουίτα.
Knossos City Spa Hotel (T/22260-22.460, 22.560, 22.175, www.knossos-spa.com). Πρόσφατα ανακαινισμένο 3 Star Executive Hotel, με παροχές spa, υπηρεσίες αισθητικής και ομορφιάς, υδροθεραπεία, αρωματοθεραπεία, Royal Vichy Shower, ρέικι, πιλάτες, τάι γιόγκα, ολιστικό μασάζ, περιποίηση για αδυνάτισμα και λέιζερ. Από 45 ευρώ το δίκλινο με πρωινό. Πακέτο με διαμονή και παροχές spa: από 65 ευρώ.

Για κρατήσεις που αφορούν τη διαμονή σας επισκεφθείτε τo:
www.booking.com

ΦΑΓΗΤΟ

• Μαραβέλης (Τ/22260-60.240, 6973-317.644, 6942-673.736). Πολύ καλή ψαροταβέρνα στην περιοχή του Αγίου Νικολάου Αιδηψού, με ολόφρεσκα ψάρια και θαλασσινά.
• Αρμενίζοντας (Τ/6988-458.844, 6939-486.148). Μεζεδοπωλείο στην πόλη της Αιδηψού. Δοκιμάστε τη γαριδομακαρονάδα και τα φρέσκα θαλασσινά.
• Καρνάγιο (Τ/6948-087.198). Ταβέρνα και καφέ στην παραλία του Αγίου Νικολάου, για ουζομεζέδες, ψάρι και κρεατικά. Δοκιμάστε καραβιδομακαρονάδα, αλλά και μπιφτέκι γεμιστό με τυρί.
• Αμφιτρύων (Τ/22260-60.420). Στα λουτρά Αιδηψού, απλό εστιατόριο με παραδοσιακές γεύσεις, όπως βεργιά (άγρια χόρτα), ντολμαδάκια με αμπελόφυλλο, μανέστρα φούρνου με χταπόδι ή γαρίδες.
• Bella Vista (Τ/22270-31.418). Στο δρόμο προς τις Ροβιές. Εξαιρετικά πιάτα με θαλασσινούς μεζέδες, πολύ καλή ψαρόσουπα, μαγειρευτά και κρεατικά.
• Στους 7 Ανέμους (Τ/22270-32.121). Στη Λίμνη Ευβοίας, ατμοσφαιρικό ταβερνάκι σε πέτρινο σπίτι, με έμφαση στην ευρωπαϊκή κουζίνα. Πολύ καλά τα πιάτα με ζυμαρικά.
• Αστρον (Τ/22270-31.487). Στο δρόμο για τα Κατούνια, 4 χλμ. από τη Λίμνη. Από τις πιο παλιές ταβέρνες της περιοχής, με καλά μαγειρευτά, κρεατικά και ολόφρεσκα ψάρια.

ΠΗΓΗ:kathimerini.gr
Enhanced by Zemanta

Συνελήφθη ξανά για χρέη ο Nicolas

Για δεύτερη φορά, συνελήφθη σήμερα το πρωί, στην Αθήνα, ο 47χρονος κομμωτής Νίκος Παπακωσταντίνος- Τζιβανάκης, γνωστός ως Nicolas για οφειλές προς το Δημόσιο.

Ο ίδιος παραδόθηκε στο Τμήμα Φορολογικής Αστυνόμευσης της Οικονομικής Αστυνομίας, ενώ εις βάρος του έχουν βεβαιωθεί οφειλές που ανέρχονται στο ποσό των 403.666,11 ευρώ.

Ο 47χρονος αναμένεται να οδηγηθεί εντός της ημέρας στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

O 47χρονος επιχειρηματίας είχε συλληφθεί τον Νοέμβριο του 2011 από το ΣΔΟΕ για φορολογικές παραβάσεις.

-Γεωργαλάς: «Σου έγραψα βιβλίο και δε με πλήρωσες» -Καμμένος: «Είσαι συκοφάντης»

Την αντίδραση του Πάνου Καμμένου προκάλεσε δημοσίευμα της εφημερίδας «Δημοκρατία», η οποία έφερε στο φως εξώδικο του Γεωργίου Γεωργαλά -υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ την περίοδο της δικτατορίας- στο οποίο κατηγορεί τον κ. Καμμένο ότι δεν τον πλήρωσε για υπηρεσίες που του προσέφερε.

Ο Γιώργος Γεωργαλάς ισχυρίζεται στο εξώδικο που έστειλε στον Πάνο Καμμένο πως υπήρξε ο επικοινωνιακός σύμβουλος του, ενώ του έγραψε βιβλίο για την τρομοκρατία, αλλά και μελέτη για τη σημερινή κρίση, εργασίες για τις οποίες όπως λέει δεν πληρώθηκε.

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Δωρεάν διανομή τροφίμων από το Σύλλογο 3τεκνων Εύβοια

Το πρόγραμμα πήρε παράταση μέχρι την 30η Ιουνίου 2012. Οι ενδιαφερόμενοι που θέλουν να ενταχθούν στο πρόγραμμα δωρεάν διανομής τροφίμων του έτους 2012 θα πρέπει να καταθέσουν στα γραφεία του Συλλόγου τα παρακάτω δικαιολογητικά:

1.Αίτηση του δικαιούχου για συμμετοχή στο πρόγραμμα.
2.Υπεύθυνη δήλωση του Ν1899/86 για τη συμμετοχή του δικαιούχου στο πρόγραμμα μέσω ενός μόνο φορέα .
3.Φωτοτυπία ταυτότητας ή διαβατηρίου , ή άλλου νόμιμου εγγράφου ταυτοποίησης του τελικού δικαιούχου.
4.Πρόσφατο πιστοποιητικό Οικογενειακής κατάστασης .
5.Θεωρημένο αντίγραφο τελευταίου εκκαθαριστικού της Εφορίας .Σε περίπτωση μη παραλαβής του τελευταίου εκκαθαριστικού ο δικαιούχος υποχρεούται να προσκομίσει αντίγραφο της φορολογικής δήλωσης που παρελήφθει απο τη Δ.Ο.Υ. Σε περίπτωση που ο δικαιούχος δεν υποχρεούται σε υποβολή φορολογικής δήλωσης απαιτείται υπεύθυνη δήλωση θεωρημένη απο τη Δ.Ο.Υ
6.Έγγραφα απο Κρατικούς φορείς Υγείας σε περίπτωση που μέλος της οικογένειας θεωρείται προστατευόμενο και πέραν τον προβλεπομένων ηλικιών .
Το ανώτερο εισόδημα κατά περίπτωση για ένταξη στο πρόγραμμα κλιμακώνεται όπως φαίνεται παρακάτω:

Ατομικό Εισόδημα =12000 Ευρώ
Σύζυγος =15600 Ευρώ
1ο Παιδί = 19200 Ευρώ
2ο Παιδί = 22800 Ευρώ
3ο Παιδί = 27600 Ευρώ
Επιπλέον το εισόδημα των 12000 Ευρώ προσαυξάνεται κατά 50% στις περιπτώσεις πασχόντων απο βαριά ή δυσίατα νοσήματα .
Επίσης το εισόδημα των 12000 Ευρώ προσαυξάνεται κατά 40% σε περίπτωση μή ύπαρξης ιδιόκτητης κατοικίας .
ΠΡΟΣΟΧΗ: Όλα τα έγγραφα πρέπει να είναι ΕΠΙΚΥΡΩΜΕΝΑ .
Για νέες εγγραφές απαιτείται πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης, από μια φωτογραφία για κάθε μέλος άνω των 17 ετών και 15ευρώ ετήσια συνδρομή.
ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΚΑΘΕ ΤΡΙΤΗ 17.30 - 19.00 ΜΕΧΡΙ 30/6/2012.

Θοδωρής Δρακάκης: «Έχουμε μεγαλοποιήσει τη Μενεγάκη»

Σε συνέντευξη του σε γνωστό περιοδικό, ο δημοσιογράφος και παρουσιαστής των ειδήσεων του Star σχολίασε τη μετακίνηση της Ελεονώρας Μελέτη στη μεσημεριανή ζώνη,απέναντι στη «βασίλισσα» Ελένη Μενεγάκη.

Μιλώντας στο «ΟΚ!», ο δημοσιογράφος απάντησε στην ερώτηση αν πιστεύει ότι η Ελεονώρα Μελέτη μπορεί να βγει νικήτρια στη «μάχη» με την Ελένη Μενεγάκη:

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ


Την Κυριακή οι Καρυστινοί λένε "Let’s Do It" και καθαρίζουν τήν πόλη!

Η Κάρυστος συμμετέχει στην εθελοντική καμπάνια Let’s Do It που θα γίνει την Κυριακή 29 Απριλίου,για τον καθαρισμό της πόλης.

 Η συνάντηση θα γίνει στις 10:00 στην πλατεία Καρύστου και η εξόρμηση θα γίνει σε όλη την πόλη.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:


"Καθαρίζουμε μέσα σε μία μόνο ημέρα ολόκληρη την χώρα από κάθε λογής σκουπίδια.

Ο δήμος Καρύστου καλεί τους πολίτες, να συμμετάσχουν στην παγκόσμια εθελοντική καμπάνια καθαρισμού “Let’s Do It” που θα πραγματοποιηθεί για τον καθαρισμό της πόλης μας.

Απαραίτητη προϋπόθεση για την επιτυχία είναι η ενεργός συμμετοχή των πολιτών, ώστε το τελικό αποτέλεσμα να είναι συνολικά θετικό για το περιβάλλον.

Σας περιμένουμε όλους να πετύχουμε το μεγάλο στόχο!

Ας σταματήσουμε να εγκαταλείπουμε τα σκουπίδια μας στο περιβάλλον και ας αρχίσουμε να συμμετέχουμε στους εθελοντικούς καθαρισμούς.

Πολλά απορρίμματα χρειάζονται δεκαετίες ή εκατονταετίες για να αποσυντεθούν στο περιβάλλον. Τα σκουπίδια μας “ζουν” περισσότερο από εμάς.

Ας καταλάβουμε ότι το καθαρό περιβάλλον είναι δικαίωμά μας και πρέπει να το διεκδικήσουμε και να το προστατεύσουμε!

Μπορείς να δώσεις και εσύ το παρόν!

Ο δήμος θα προμηθεύσει τους εθελοντές με τα απαραίτητα υλικά για ένα ασφαλή καθαρισμό".

«Εθαψαν» κρατούμενες με AIDS στο υπόγειο για να βάλουν τη λογίστρια του Ακη

Η διεύθυνση των φυλακών Κορυδαλλού άδειασε θάλαμο 30 τ.μ. προκειμένου να μείνει σε αυτόν η λογίστρια του Ακη Τσοχατζόπουλου, Ευφροσύνη Λαμπροπούλου η οποία προφυλακίστηκε για την υπόθεση του ξεπλύματος -μέσω off shore- βρώμικου χρήματος το οποίο προέρχεται από μίζες οπλικών συστημάτων.

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

11 άτομα θα προσληφθούν στο Δήμο Ερέτριας

Έντεκα άτομα θα προσληφθούν  από το  Ν.Π.Δ.Δ. Κοινωνικής Προστασίας Αλληλεγγύης, Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης «Ο Δαφνηφόρος Απόλλων» Δήμου Ερέτριας.

Η πρόσληψη θα γίνει με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου συνολικά 11 ατόμων για την κάλυψη κατεπειγουσών, εποχικών αναγκών στο Ν.Π.Δ.Δ και συγκεκριμένα, ανά ειδικότητα, διάρκεια σύμβασης και αριθμού ατόμων:

ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ 2 μήνες - 1
ΒΡΕΦΟΚΟΜΩΝ 2 μήνες - 2
ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ 2 μήνες - 2
ΒΟΗΘΩΝ ΒΡΕΦΟΚΟΜΩΝ 2 μήνες - 2
ΜΑΓΕΙΡΩΝ 2 μήνες - 2
ΒΟΗΘΗΤΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ 2 μήνες - 2

ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση στα γραφεία της υπηρεσίας μας, Τιμοκράτους Φανοκλέους και ειδικότερα στο Γραφείο προσωπικού του ΝΠΔΔ( κτίριο παιδικού σταθμού Ερέτριας) εντός προθεσμίας δέκα (10) ημερών, που αρχίζει από την επομένη ημέρα της ανάρτησής της στο κατάστημα της υπηρεσίας και στο χώρο ανακοινώσεων του δημοτικού καταστήματος, πληροφορίες κ. Βλάχου Σοφία- τηλέφωνο επικοινωνίας(22290 60603).
Η πλήρη Προκήρυξη-Ανακοίνωση είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα του Δήμου Ερέτριας (www.eretria.gr).

ΒΙΝΤΕΟ: Ο Γιάννης Μπέζος πρωταγωνιστής στη τηλεοπτικό spot της ΔΗΜΑΡ

Με τον Γιάννη Μπέζο πρωταγωνιστή  "βγήκε στον αέρα"  το πρεοεκλογικό σποτ της Δημοκρατικής Αριστεράς  και θέλει να προσελκύσει τους Έλληνες πολίτες αλλά και να δώσει απαντήσεις σε ερωτηματικά τους

Ο γνωστός ηθοποιός έχει ανακοινώσει εδώ και καιρό τη διάθεση του να στηρίξει το κόμμα του Φώτη Κουβέλη, γι αυτό και το όνομα του συμπεριλήφθηκε στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας σε μη εκλόγιμη θέση.

Το σποτ είναι καλό καθώς ο Φώτης Κουβέλης απαντά με σαφήνεια στα ερωτήματα που "βασανίζουν" τους ψηφοφορους.

Δείτε το:

ΑΡΤΑΚΗ: "Αδειασαν" εμπορικό κατάστημα - άρπαξαν και το χρηματοκιβώτιο

Οι διαρρήκτες είχαν άφθονο χρόνο μπροστά τους και "άδειασαν" ένα εμπορικό κατάστημα ενώ φεύγοντας "σήκωσαν" και το χρηματοκιβώτιο και έφυγαν σαν "κύριοι"!

Η κλοπή σημειώθηκε μεσάνυχτα Σαββάτου προς ξημερώματα Κυριακής και κανείς δεν πήρε χαμάρι του κλέφτες.

Έκοψαν το συναγερμό του εμπορικού και πήγαν κατευθείαν στο χρηματοκιβώτιο. Με γρήγορες κινήσεις το άδειασαν και αφαίρεσαν 17.000 ευρώ.

Δεν ξέχασαν, βέβαια να αδειάσουν και το κατάστημα. Με γρήγορες κινήσεις άρπαξαν ηλεκτρικά εργαλεία και άλλα μηχανήματα συνολικής αξίας 20.000 ευρώ.

Τρίχρονο κάτω από τις ρόδες φορτηγού

Με ελαφρά τραύματα "γλίτωσε" ένα 3χρονο αγόρι που βρέθηκε, χθες το πρωί, κάτω από τις ρόδες φορτηγού αυτοκινήτου που οδηγούσε ένας 52χρονος.

Το τροχαίο σημειώθηκε στην Κάτω Σύμη στη Βιάννο, όταν το νήπιο διέφυγε της προσοχής των γονιών του με αποτέλεσμα να πεταχτεί στο δρόμο και να τραυματιστεί από το διερχόμενο φορτηγό.
Προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Βιάννου.

cretalive.gr

Τα ψηφοδέλτια της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. σε ΟΛΗ την Ελλάδα

Τα ψηφοδέλτια της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α., με 412 υποψήφιες και υποψηφίους, αποτελούνται προσωπικότητες της Αριστεράς, αγωνίστριες και αγωνιστές των κινημάτων, συνδικαλίστριες και συνδικαλιστές, νέους και νέες από το φοιτητικό κίνημα, εργάτες, αγρότες, ανέργους και ελαστικά εργαζόμενους, πανεπιστημιακούς, καλλιτέχνες, μέλη του κινήματος «Δεν πληρώνω», ανθρώπους που πρωτοστάτησαν στα κινήματα των πλατειών σε όλη την Ελλάδα.

ΟΛΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΔΩ

Ο «δράκος» της ακυβερνησίας

Του Βαγγέλη Αγγέλου
Υποψηφίου βουλευτή Εύβοιας της ΔΗΜΑΡ

Καθώς πλησιάζουμε προς την μέρα των εκλογών, οι συνεταίροι του δικομματισμού, που οδήγησαν την χώρα στην σημερινή κατάσταση, επιδίδονται σ’ ένα επικοινωνιακό παιχνίδι, με την βοήθεια των υποχρεωμένων σ’ αυτούς ΜΜΕ, παιχνίδι που αποσκοπεί στον, πάση θυσία εξαναγκασμό του λαού, να τους ξαναεπιλέξει ως τις μοναδικές διαθέσιμες επιλογές για την διακυβέρνηση της χώρας.

Κι επειδή στην κατάσταση που οδήγησαν την χώρα, δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια ούτε για προβολή του όποιου κυβερνητικού ή συγκυβερνητικού τους έργου, ούτε για την αντιπολιτευτική τους συνέπεια και, πολύ περισσότερο, ούτε για υποσχέσεις, επιχειρούν να τρομάξουν τον ήδη αλαφιασμένο απ’ τις πολιτικές τους κόσμο, με τον «δράκο» της ακυβερνησίας .

Και ο μεν κύριος Αντώνης Σαμαράς, αυτοπαγιδευμένος στον άπιαστο στόχο της αυτοδυναμίας που υπηρετεί την παλιά του στοχοπροσήλωση να γίνει πρωθυπουργός, παρακαλεί: «λύστε μου τα χέρια» για να κυβερνήσω μόνος μου, ο δε Ευάγγελος Βενιζέλος και το επιτελείο του ΠΑΣΟΚ, την ανάγκη φιλοτιμία ποιούμενοι, προετοιμάζονται για συγκυβέρνηση με την Νέα Δημοκρατία, ξορκίζοντας κάθε άλλο ενδεχόμενο ως καταστροφή και χάος ακυβερνησίας.

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Ελπίδες από την Κρήτη για θεραπεία του Αλτσχάιμερ

Πρωτοποριακή έρευνα παγκοσμίως στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης, με επικεφαλής τον καθηγητή Αχιλλέα Γραβάνη- Δείχνει τις μεγάλες δυνατότητες των Ελλήνων επιστημόνων και ταυτόχρονα αποτελεί πυξίδα ουσιαστικής ανάπτυξης 

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Η ΖΩΗ ΛΙΒΑΝΙΟΥ- ΓΚΙΚΑ με τον ΣΥΡΙΖΑ

Ξεχωριστή υποψηφιότητα με τον ΣΥΡΙΖΑ στην Εύβοια η ΖΩΗ ΛΙΒΑΝΙΟΥ- ΓΚΙΚΑ, που έχει "οργώσει" το νησί παρουσιάζοντας το πρόγραμμα του κόμματος.

Η ζωή γεννήθηκε και ζει στην Χαλκίδα. Είναι το 5ο παιδί του Ευαγγέλου και της Ανδριανής εργατών της γης του Ληλαντίου.

Εργάσθηκε σε πολλές δουλειές και υπήρξε για χρόνια εσωτερική μετανάστης στον τομέα του τουρισμού.

Υπήρξε ιδιοκτήτρια επιχείρησης εστίασης στην Χαλκίδα, ενώ από το 2005 είναι άνεργη.

Έχει πλούσια περιβαλλοντική , κοινωνική και πολιτιστική δράση και είναι πρόεδρος του Θεάτρου Χαλκίδας.

Είναι παντρεμένη με τον εκπαιδευτικό Παρασκευά Γκίκα

Μητέρα οχτώ παιδιών πεθαίνει από υπερβολική κατανάλωση Coca Cola

Η 30χρονη Νατάσα Χάρις από την Νέα Ζηλανδία πέθαινε από καρδιακή προσβολή, με τους ειδικούς -σύμφωνα με δημοσιέυματα- να θεωρούν ότι σε αυτό ενδεχομένως συνέβαλε η συνήθειά της να πίνει δέκα λίτρα Coca Cola την ημέρα.

«Το πρώτο πράγμα που έκανε μόλις ξυπνούσε και το τελευταίο πριν κοιμηθεί ήταν να πιει ένα ποτήρι Coca Cola», δήλωσε ο σύντροφος της 30χρονης μητέρας, Κρις Χόγκινσον που επίσης κατέθεσε ότι η Νατάσα Χάρις έπινε καθημερινά από 8-10 λίτρα του γνωστού αναψυκτικού. Ενώ κάπνιζε και 30 τσιγάρα την ημέρα.

Σύμφωνα με την έκθεση του παθολόγου Δρ. Ντάν Μόρνιν, αιτία της καρδιακής προσβολής μπορεί να ήταν η υποκαλιαιμία, η οποία ενδεχομένως προκλήθηκε από υπερβολική κατανάλωση Coca-Cola σε συνδυασμό με συνολική έλλειψη θρεπτικών συστατικών στη δίαιτα της νεκρής.
Ενώ επίσης βρέθηκαν στο σώμα της μητέρας οχτώ παιδιών τοξικά επίπεδα καφεΐνης.
Ο αντίλογος έρχεται από την γνωστή διατροφολόγο Λίσα Ντε Μορένγκα που δήλωσε στο Associated Press ότι η υπερβολική κατανάλωση οποιαδήποτε υγρού σε ένα δροσερό κλίμα μπορεί να προκαλέσει διαταραχή στην ισορροπία του οργανισμού.
Ενώ ο εκπρόσωπος Τύπου της Coca Cola Ωκεανιάς είπε ότι «Συμφωνούμε με τα ευρήματα του ιατροδικαστή που κατέληξε ότι η ακραία κατανάλωση οποιαδήποτε διατροφικού προϊόντος, συμπεριλαμβανομένου του νερού, σε μικρή χρονική περίοδο, συνδυασμένη με μη ικανοποιητική κατανάλωση των απαραίτητων θρεπτικών στοιχείων και μη αναζήτηση ιατρικής βοήθειας όταν αυτή κρίνεται απαραίτητη, μπορεί να προκαλέσει δραματικά συμπτώματα».

Δοκός και Χαλκίδα θρηνούν για την 32χρονη Ιωάννα Κυπραίου

Δοκός και Χαλκίδα θρηνούν για την 32χρονη Ιωάννα Κυπραίου, που ξεψύχησε την Παρασκευή.

Η κηδεία της Ιωάννας έγινε το Σάββατο στον ιερό ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου, στο Δοκό και τη συνόδευσαν στη τελευταία κατοικία της εκατοντάδες συγγενείς, φίλοι και συγχωριανοί.

Το πένθος για το Χαλκιδέο Σταμάτη Κυπραίο και τη σύζυγό του Μαρία είναι αβάσταχτο. Έχασαν το καμάρι τους , την Ιωάννα, σε ηλικία μόλις 32 χρόνων.

Ο Σταμάτης Κυπράιος διατηρούσε ψητοπωλείο στη συμβολή των οδών Αβάντων και Κριεζή,και είναι αγαπητός σε όλους τους Χαλκιδέους.

Επιστρέφει στην Ελλάδα με προορισμό τον Κορυδαλλό ο Μάκης Ψωμιάδης

Εχουν περάσει σχεδόν έξι μήνες από την ημέρα που ο καταζητούμενος στην Ελλάδα Μάκης Ψωμιάδης εντοπίστηκε στα Σκόπια και φυλακίστηκε στις τοπικές φυλακές.


Από εκείνη την ημέρα και μετά εκκρεμεί η ημερομηνία έκδοσης του στην Ελλάδα προκειμένου να παρουσιαστεί στον εισαγγελέα και στη συνέχεια να οδηγηθεί στις φυλακές.

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ


Χαροπαλεύει 19χρονη που έκοψε τις φλέβες της και ''βούτηξε'' στο κενό!

Συγκλονισμένοι οι συγγενείς και οι κάτοικοι της περιοχής, που είδαν τις εικόνες...


Τέλος στη ζωή της επιχείρησε να βάλει μία 19χρονη Τσέχα στην Κω, η οποία αφού έκοψε τις φλέβες της έπεσε και από το δεύτερο όροφο της πολυκατοικίας όπου διέμενε! Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, το περιστατικό σημειώθηκε περίπου στις 04.00 τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου (21-04-2012) στην οδό Μανδηλαρά 34 όπου διέμενε η νεαρή αλλοδαπή.

Το "ρουσφέτι" που έφερε τη Βίκυ Σταμάτη στο δρόμο του Άκη - Τώρα και αυτό ελέγχεται!

Ο αδελφός της Βίκυς Σταμάτη, Παναγιώτης εμπλέκεται μέσω του εισαγγελκού πορίσματος στις υποθέσεις του Άκη Τσοχατζόπουλου.

Ο Παναγιώτης Σταμάτης είχε προσληφθεί επί υπουργίας Άκη Τσοχατζόπουλου ως γυμναστής στη Σχολή Ικαρών και όπως λένε οι φήμες αυτή η πρόσληψη είχε σταθεί αφορμή της γνωριμίας του τότε ΥΕΘΑ με τη κα.Σταμάτη.

Όπως έλεγαν οι πληροφορίες εκείνης της εποχής η κα.Σταμάτη είχε επισκεφθεί τον Άκη Τσοχατζόπουλο στο γραφείο του στο ΥΕΘΑ για να του ζητήσει να τοποθετηθεί ο αδελφός της στη θέση του προπονητή ποδοσφαίρου της Σχολής Ικάρων και ο Α.Τσοχατζόπουλος είχε δείξει ενδιαφέρον για να ικανοποιηθεί το αίτημά της.

Μετά από αυτή την επαφή η σχέση διατηρήθηκε,”φούντωσε” και κατέληξε στο γάμο στο Παρίσι ,ο οποίος ήταν και η αρχή του τέλους του πρώην παντοδύναμου υπουργού του ΠΑΣΟΚ.

Τώρα ο αδελφός Σταμάτης εμπλέκεται καθώς σύμφωνα με το εισαγγελικό πόρισμα έχει βάλει υπογραφές ως καταθέτης.

“Στην πλειονότητα των αποδεικτικών ως ονοματεπώνυμο καταθέτη αναφέρεται “Παναγιώτης Παπαλιάκος”. Προφανώς τα στοιχεία αυτά (ανύπαρκτου προσώπου) χρησιμοποιούσε ο Παναγιώτης Σταμάτης – Παπαλιάκου είναι το επώνυμο της πρώην συζύγου του – προκειμένου να μην γίνεται αντιληπτή η πραγματική του ταυτότητα λόγω της σχέσης του με την Βασιλική Σταμάτη”, γράφει το εισαγγελικό πόρισμα.

Ακόμη στο πόρισμα αναφέρεται πως η Βασιλική Σταμάτη είχε λογαριασμό σε τράπεζα στην οποία όλες οι αποδείξεις πήγαιναν σε σπίτι στην Αργυρούπολη το οποίο είχε δηλώσει ως κατοικίας της. Όμως στο συγκεκριμένο σπίτι έμενε ο αδελφός της Παναγιώτης.

Μέσα στην επόμενη εβδομάδα σύμφωνα με πληροφορίες αναμένονται ακόμη πιο συνταρακτικά στοιχεία από τις εισαγγελικές αρχές.

Eλένη Γερασιμίδου: Η γυμνή της φωτογράφηση και η συγκινητική εξομολόγηση


Την προσωπική της εμπειρία και τις δύσκολες ώρες που πέρασε με την αδερφή της, όταν διαπιστώθηκε ότι εκείνη πάσχει από καρκίνο, κατέθεσε η Ελένη Γερασιμίδου.

Η συγκινητική εξομολόγηση, που έγινε στα πλαίσια της εκστρατείας που έκανε το περιοδικό LIFE & Style για την πρόληψη του καρκίνο του μαστού, δείχνει πως λειτουργεί ο άνθρωπος στις δύσκολες στιγμές και πόση δύναμη ψυχής μπορεί να βρει για να σωθεί.

«Δυστυχώς δεν πολυπροσέχω τον εαυτό μου. Είμαι αμελής, ενώ ξέρω ότι είναι λάθος. Αν κρίνω από μένα η αμέλεια προκύπτει από το φόβο του αποτελέσματος. Η δύναμη της ανθρώπινης ψυχής παίζει το μεγαλύτερο ρόλο. Πέρασα από μια τέτοια κατάσταση, στην αρχή της οποίας υπήρχε μια μικρή υποψία, αλλά τελικώς δεν ήταν κάτι κακό. Ήταν απλώς μια φλεγμονή. Τελικά έκανα μια μεγάλη εγχείριση στον πνεύμονα. Στο διάστημα που μεσολάβησε από την πληροφορία ότι κάτι μπορεί να έχω, μέχρι τη στιγμή που έγινε το χειρουργείο, ανακάλυψα στον εαυτό μου μια τεράστια δύναμη, την οποία δεν περίμενα από μένα. Μέχρι να μου ανακοινώσουν τα αποτελέσματα, πέθαινα από την αγωνία. Όταν όμως η κατάσταση ήταν δύσκολη, δεν φοβήθηκα καθόλου. Αυτό το έζησα και με τη Νατάσσα, την αδερφή μου. Σε τέτοιες περιπτώσεις πρέπει να κάνεις τον καραγκιόζη. Τα πράγματα εξελίσσονται περίεργα. Τελικά, εκείνη ήταν που μας έδινε κουράγιο. Θυμάμαι μια συνάδελφο, που όταν της είπα ότι πρέπει να χειρουργηθώ γιατί υπάρχει μια υποψία, άρχισε να κλαίει και εγώ την παρηγορούσα. Το ίδιο συνέβαινε με την αδερφή μου σε όλο το διάστημα που πέρασε με τον καρκίνο. Όσο καιρό υπήρχε, έκανα σαν να μη συμβαίνει τίποτα. Μέσα μου, όμως, πέθαινα κάθε στιγμή από το φόβο μου για εκείνη…».

Γιάννης Κότσιρας: Λατρεύω τις ωραίες γυναίκες

Ο Γιάννης Κότσιρας παραχώρησε μια αποκλειστική συνέντευξη στο entertv.gr και αποκάλυψε την αγάπη του για το γυναικείο φύλο, για το «καλάμι» και εξομολογήθηκε ποτέ σκέφτηκε να εγκαταλείψει το τραγούδι.

Ποιά είναι η σχέση σας με τις γυναίκες;
 

Η καλύτερη που θα μπορούσε. Λατρεύω τις ωραίες γυναίκες και αυτές που ξέρουν τι θέλουν. Για μένα ωραία γυναίκα είναι αυτή που εκτιμά τον εαυτό της.
Υπήρξε στιγμή στην καριέρα σας που φοβηθήκατε ότι θα χάσετε τον Γιάννη;
Μόνο το 1997 όπου αντιμετώπισα αυτή τη βίαιη αλλαγή στη ζωή μου που έφερε η επιτυχία του δίσκου «μόνο ένα φιλί». Δεν ψωνίστηκα ή τουλάχιστον όχι με τον τρόπο που έχουμε συνηθίσει να το λέμε. Απλά φοβήθηκα πάρα πολύ και κλείστηκα τρομερά στον εαυτό μου. Αν και για να είμαι ειλικρινής όταν βλέπω υπουργούς να μιλάνε, η λέξη ψώνισμα ή η έκφραση καβαλάω το καλάμι, αποκτά νέα διάσταση.
Υπήρξε στιγμή στη καριέρα σας που σκεφτήκατε να σταματήσετε να τραγουδάτε;
Την ίδια περίοδο. Το 1998. Μάλιστα σταμάτησα για ένα διάστημα. Όμως μετά από την υποστήριξη από τους ανθρώπους μου απλά αποφάσισα πως θα παραμείνω, βάζοντας τους δικούς μου όρους πια και διώχνοντας από γύρω μου όλους αυτούς που περίμεναν να ζήσουν εις βάρος μου.

Πέτρος Φιλιππίδης: Τα καρφιά του για τους ατάλαντους συναδέλφους του…

Ο δημοφιλής ηθοποιός που διανύει μια από τις πιο δημιουργικές περιόδους του, μίλησε στο περιοδικό Status για τη συνεργασία του με το Γιάννη Μπέζο, στο έργο «Απατεώνες και τζέντλεμαν» και εξήγησε ότι το ζητούμενο γι’ αυτόν είναι να επικοινωνήσει με το κοινό.

«Στη δουλειά μας πολλές φορές μετράνε και οι προθέσεις, όχι μόνο το αποτέλεσμα. Ζητούμενο για εμάς είναι να επικοινωνήσουμε με τον κόσμο. Δεν κάνουμε πράγματα για να μας δουν πέντε φίλοι μας…»
Επίσης μίλησε για τους ηθοποιούς που έχουν παρασυρθεί από την έπαρση και δεν αντιλαμβάνονται την πραγματική σημασία και τη δύναμη της δουλειάς του ηθοποιού: «Το κόμπλεξ της αταλαντοσύνης ορισμένων φτάνει σε τέτοιο σημείο ώστε να μην παραδέχονται ούτε καν το συγγραφέα τον οποίο πρόκειται να ερμηνεύσουν. Ένας άνθρωπος που τα υλικά της δουλειάς του είναι το σώμα του, το μυαλό του και η ψυχή του, δεν μπορεί να είναι ασόβαρος…».
entertv.gr

Ο καφές μειώνει τον κίνδυνο εγκεφαλικού στις γυναίκες

Σύμφωνα με έρευνα διεθνούς ομάδας επιστημόνων στην οποία ηγείται ο δρ Ρομπ Μ. Βαν Νταμ, επίκουρος καθηγητής Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ και έγινε γνωστή στην επιθεώρηση «Circulation» ο καφές μπορεί να... προστατεύει τις γυναίκες από το εγκεφαλικό επεισόδιο. Συγκεκριμένα όσο περισσότερο πίνουν τόσο το καλύτερο.

Η έρευνα αυτή διήρκεσε σχεδόν 25 χρόνια κατά την διάρκεια των οποίων περισσότερες από 83.000 γυναίκες παρακολουθήθηκαν, οι οποίες όμως δεν είχαν ιστορικό εγκεφαλικού, στεφανιαίας νόσου, διαβήτη ή καρκίνου το 1980 όπου άρχισαν και οι δηλώσεις συμμετοχής στη μελέτη.

Διαπιστώθηκε επίσης ότι η κατανάλωση καφέ δεν αυξάνει τον κίνδυνο καρδιολογικών προβλημάτων, αλλά προειδοποιούν πως δεν πρέπει να συνοδεύουμε τον καφέ με τσιγάρο, διότι το κάπνισμα εξουδετερώνει κάθε πιθανή προστατευτική δράση του καφέ.

Συγκεκριμένα από τις γυναίκες που συμμετείχαν το 84% έπινε καφέ, οι μισές είπαν ότι πίνουν και ντεκαφεϊνέ, 78% και τσάι, ενώ 54% είπε ότι έπινε και αναψυκτικά με καφεΐνη. Κατά τη διάρκεια της μελέτης καταγράφηκαν περίπου 2.300 εγκεφαλικά επεισόδια και όπως έδειξε η ανάλυση των στοιχείων, η κατανάλωση δύο έως τριών φλιτζανιών καφέ την ημέρα μείωνε κατά 19% τον κίνδυνο εγκεφαλικού, σε σύγκριση με τον κίνδυνο που διέτρεχαν όσες γυναίκες δεν έπιναν καθόλου καφέ, ενώ για αυτές που έπιναν επτά φλιτζάνια καφέ την ημέρα το ποσοστό μείωσης του κινδύνου έφτανε το 43%.

Παρόλ’αυτα, όσες κάπνιζαν είχαν μείωση των ευεργετικών δράσεων του καφέ και γενικότερα της καφεΐνης, αφού ο κίνδυνος μειωνόταν κατά μόλις 3%, όσα φλιτζάνια καφέ κι αν έπιναν, σε αντίθεση με όσες είχαν κόψει το τσιγάρο ή δεν είχαν καπνίσει ποτέ και οι οποίες επωφελήθηκαν πλήρως από τον καφέ.

Τέλος, οι ειδικοί δεν έχουν εστιάσει στο τι κάνει τον καφέ να προστατεύει τις γυναίκες από τα εγκεφαλικά επεισόδια, αλλά πιστεύουν πως η αιτία δεν είναι η καφεΐνη, αφού το τσάι και τα αναψυκτικά που την περιέχουν δεν έιχαν τις ίδιες αποδόσεις.

Καρκινογόνες ουσίες σε βερνίκια νυχιών

Το καρκινογόνο βενζένιο, μια χημική ουσία που απαγορεύεται να χρησιμοποιείται σε καλλυντικά στην Κίνα, εντοπίστηκε σε  τέσσερα από τα 42 φιαλίδια με βερνίκια νυχιών που εξετάστηκαν από το Συμβούλιο Καταναλωτών της πόλης, όπως αναφέρει η εφημερίδα «South China Morning China».

Μάλιστα το ένα από τα τέσσερα προϊόντα περιείχε και μεθανόλη, που ξεπερνούσε κατά 20 φορές τα επιτρεπτά όρια.

Στα βερνίκια, τα οποία παράγονται από εταιρείες του Χονγκ Κονγκ και της Νότιας Κορέας, βρέθηκαν και άλλες χημικές ουσίες, η χρήση των οποίων έχει απαγορευτεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση, στην Κίνα και σε άλλες χώρες.

Μαριέττα Χρουσαλά:Θα γίνει μανούλα!

Επιβεβαιώνεται η εγκυμοσύνη της Μαριέττας Χρουσαλά


Τον τελευταίο καιρό έντονες ήταν οι φήμες ότι η Μαριέττα Χρουσαλά και ο σύζυγός της, Λέων Πατίτσας περιμένουν το πρώτο τους παιδάκι. Αυτή την φορά όμως έρχεται η ανεπίσημη επιβεβαίωση για την είδηση αυτή από το περιβάλλον της Μαριέττας.

Σύμφωνα με τον Τηλεθεατή, η Μαριέττα διανύει τον τρίτο μήνα της εγκυμοσύνης της.

Έκρυψε 120.000 στον κήπο και… τα έχασε!

Ένας 65χρονος άνδρας στα Μεσόγεια, έζησε έναν απίστευτο εφιάλτη όταν έκανε το λάθος να θάψει στον κήπο του τις οικονομίες μιας ζωής.

Ο συνταξιούχος δημόσιος υπάλληλος φοβούμενος την οικονομική κρίση μετέβη στην τράπεζα και σήκωσε από τον τραπεζικό λογαριασμό του το ποσό των 120.000 ευρώ.

Στη συνέχεια πήγε στο σπίτι του, δίπλωσε επιμελώς τα χρήματα σε αλουμινόχαρτο και νάιλον, και τα έθαψε στο χώμα ανάμεσα από την κουζίνα και το μπάρμπεκιου, ώστε να τα επιβλέπει από το παράθυρο.

Η περίφραξη ήταν ψηλή και υπήρχε και ο… killer, ένα μεγαλόσωμο άγριο ντόμπερμαν, που φυλούσε απ άκρη σ άκρη όλον τον χώρο. Τα μέτρα που είχε πάρει ο 65χρονος όταν τα έθαβε, τον έκαναν να νιώθει σίγουρος πως κανείς δεν τον είδε. Πριν από μερικές ημέρες, όταν αναγκάστηκε να φύγει από το σπίτι για να παραστεί στη βάπτιση του εγγονού του, δεν μπορούσε να φανταστεί τι τον περίμενε…

Οταν επέστρεψε το βράδυ στο σπίτι του, αντελήφθη ότι κάποιος είχε σκάψει στο σημείο και του είχε πάρει όλα τα χρήματα. Ο συνταξιούχος υπέστη σοκ. Αρχικώς σκέφτηκε να καταφύγει στην Ασφάλεια για να καταγγείλει την κλοπή και να ξεκινήσουν έρευνες για τον εντοπισμό του δράστη. Ομως όταν το ξανασκέφτηκε, αποφάσισε να απευθυνθεί σε ιδιωτικό ερευνητή με την ελπίδα ο ένοχος να βρεθεί πιο γρήγορα.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στην Espresso της Κυριακής ο ντεντέκτιβ αμέσως πήγε στο σπίτι του. Ο συνταξιούχος βρισκόταν στα πρόθυρα αυτοκτονίας γιατί εξαφανίστηκαν οι κόποι ζωής δύο ατόμων. Οι δικοί του, αλλά και της γυναίκας του, που την είχε χάσει πρόσφατα. Από την έρευνα που έκανα στο μικρό σπίτι δεν υπήρχαν ίχνη παραβίασης αλλά ούτε αναρρίχησης στο τρία στρέμματα περιφραγμένο κτήμα τόνισε και πρόσθεσε:

Θέλοντας να φυλάξω ανέπαφο τον χώρο, δέσαμε τον φύλακα σκύλο καιι ανέθεσα τη φύλαξη σε συνεργάτες μου μέχρι το πρωί. Την επομένη μεταβήκαμε με τους συνεργάτες μου και από την έρευνα που κάναμε διαπιστώσαμε ότι ο δράστης δεν χρησιμοποίησε κανένα από τα υπάρχοντα εργαλεία παρά μόνο τα χέρια του.

Εντύπωση μας έκανε ο τρόπος που σκόρπισε το χώμα. Ψάχνοντας σχολαστικά στο κτήμα βρήκαμε υπολείμματα από το αδιάβροχο νάιλον περιτύλιγμα του πακέτου, το οποίο έφερε δαγκωνιές από τον σκύλο. Εκεί βεβαιώθηκε και η ταυτότητα του δράστη. Αναζητήσαμε το πακέτο αλλά δεν βρέθηκε. Τελικώς σκεφτήκαμε μήπως το έθαψε όπως τα κόκκαλα και έτσι επιστρατεύσαμε ειδικό μηχάνημα ανίχνευσης αλουμινόχαρτου και εντοπίσαμε το ακριβές σημείο όπου το ντόμπερμαν τα έθαψε.

Με βάση τα περιστατικά του παρελθόντος τα οποία κλήθηκα να ερευνήσω, κάτι τέτοιο δεν μου έχει ξανασυμβεί. Είναι όμως μια καλή ευκαιρία να γνωρίζουμε πως μπορεί τα χρήματα στην τράπεζα να κινδυνεύουν ενδεχομένως από πτώχευση, όμως δεν πρέπει να αγνοούμε άλλους κινδύνους -πέραν της κλοπής- σχετιζόμενους με τον χώρο που τα φυλάμε σε περιπτώσεις όπως αυτή κατέληξε.

Ο Συνδυασμός "Δημιουργία, Ξανά" και στην Εύβοια.

Ο Συνδυασμός "Δημιουργία, Ξανά" του Θάνου Τζήμερου (φωτό) θα κατέλθει στις εκλογές με τρεις υποψηφίους στην Εύβοια.


Στο ψηφοδέλτιο περιλαμβάνονται οι: Λουκόπουλος Κωνσταντίνος του Χρήστου αντιπρόεδρος , καθώς και τις κυρίες Τερζοπούλου Χρυσαυγή του Ιωάννου και Φωτεινού Αγγελική.


Ολοι οι υποψήφιοι βουλευτές στην Εύβοια

79 συμπολίτες μας θα ζητήσουν την ψήφο μας στις εκλογές της 6ης Μαΐου, που είναι για πολλούς οι σημαντικότερες μετά την Μεταπολίτευση.

Πλήρες ψηφοδέλτιο με οκτώ υποψηφίους κατάφεραν να καταρτίσουν το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ, ο ΛΑΟΣ, το ΚΚΕ, ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΔΗΜΑΡ, οι Ανεξάρτητοι Ελληνες και η Δημοκρατική Συμμαχία.

Με έξι υποψήφιους κατεβαίνουν στις εκλογές η Χρυσή Αυγή και οι Οικολόγοι Πράσινοι, με τρεις η Κοινωνική Συμφωνία των Κατσέλη-Καστανίδης.

Από τους 79 υποψηφίους οι 24 είναι γυναίκες αντικατοπτρίζοντας το 30,3%. Ο ΛΑΟΣ έχει τις περισσότερες από κάθε άλλο κόμμα (4), ενώ κατά 50% γυναικείο είναι και το ψηφοδέλτιο της Χρυσής Αυγής (3 από 6). Το περισσότερο ανδροκρατούμενο ψηφοδέλτιο είναι της Δημοκρατικής Αριστεράς που περιέχει μόνο μία υποψήφια, την Αμφιτρίτη Σαραφιανού (η παραιτηθείσα Ελένη Καραγιάννη-Αλατά αντικαταστάθηκε με ανδρική υποψηφιότητα).

Ολοι οι νυν βουλευτές ξαναδιεκδικούν την ψήφο μας με το ίδιο κόμμα που το έπραξαν στις εκλογές του 2009, εξαιρουμένου του Κώστα Μαρκόπουλου που μεταπήδησε στους Ανεξάρτητους Ελληνες.

Οσον αφορά στη σύγκριση μεταξύ των επερχόμενων εκλογών και αυτές του 2009, παρατηρούμε τα εξής: Στο ΠΑΣΟΚ, μόνο τρεις είναι ξανά υποψήφιοι. Οι δύο βουλευτές και ο Γιώργος Παπαγεωργίου που επιχειρεί ξανά, παρά την αποτυχία του το 2009.

Στη ΝΔ, η ανανέωση φτάνει στο 50%. Στη μάχη του σταυρού κατεβαίνουν ξανά ο Σίμος Κεδίκογλου, η Βάσω Παππά, η Σίσυ Λαΐου και ο Τάσος Λιάσκος.

Αξιοσημείωτο είναι πως το ΚΚΕ προτείνει ατόφιο το ψηφοδέλτιο του 2009 χωρίς καμία αλλαγή!

Στον ΣΥΡΙΖΑ γνώριμα πρόσωπα από τις εκλογές του 2009 είναι ο Βαγγέλης Αποστόλου, ο Δημήτρης Γεωργακόπουλος, η Ζωή Λιβανίου, η Ειρήνη Μόκκα και ο Νίκος Λεβέντης.

Στον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό μόλις τρεις είναι οι υποψήφιοι που έτρεξαν και το 2009. Πρόκειται για την Ουρανία Παπανδρέου, τον Γιάννο Κοτρώνη και την Ανδρονίκη Θεοδώρου.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι ξανακατεβάζουν τους Μάρα, Βασιλείου και Χαζαράκη, ενώ τα άλλα τρία πρόσωπα δεν συμμετείχαν στις τελευταίες εκλογές.

Ολα τα υπόλοιπα κόμματα είναι καινούργια (εκτός από τη Χρυσή Αυγή που είχε κατέβει με μία υποψηφιότητα το 2009) και δεν είχαν κριθεί στις περασμένες εκλογές.

Σημειώνοντας ότι στις εκλογές κατεβαίνουν και άλλοι πολύ περιορισμένης εμβέλειας πολιτικοί σχηματισμοί, ας δούμε αναλυτικά όλους τους υποψηφίους των κομμάτων.

ΠΑΣΟΚ

1. Αλεξίου Γεώργιος
2. Γκίκας Κωνσταντίνος
3. Καραβάς Χαράλαμπος
4. Κεδίκογλου Συμεών
5. Παπαγεωργίου Γεώργιος
6. Παπαδιόχος Γεώργιος
7. Παπαναστασίου Ασημίνα
8. Περλεπέ Αικατερίνη

ΝΔ

1. Γκάβαλης Σταμάτης, μηχανολόγος μηχανικός Τ.Ε.
2. Κεδίκογλου Σίμος, δημοσιογράφος και νυν βουλευτής.
3. Λαΐου Σίσσυ, γεωλόγος.
4. Λιάσκος Τάσος, οικονομολόγος.
5. Ξαρχάς Κώστας, επίκουρος καθηγητής ορθοπεδικής.
6. Παππά Βασιλική, δημόσιος υπάλληλος.
7. Ρέτσα Ματίνα, δημοσιογράφος.
8. Παπαγρηγορίου Γιάννης, διεθνολόγος.

ΚΚΕ

1. Αργύρης Γεώργιος, Ιδιωτικός Υπάλληλος
2. Βρανά Κυριακούλα, Δικηγόρος
3. Κούκουρας Αντώνης, Ιδιωτικός Υπάλληλος
4. Λιαγκάκης Στάθης, Αγρότης
5. Μαρίνος Γιώργος, Ναυτεργάτης
6. Ντούρου Ιωάννα (Σοφία), Δασκάλα
7. Παπασταθοπούλου – Ραχιώτη Βαγγελιώ, Συνταξιούχος
8. Σταματούκος Βαγγέλης, Κτηνίατρος


ΛΑΟΣ

1. Αγραφιώτης Αθανάσιος του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
2. Βούλγαρης Βασίλειος του ΖΗΣΗ
3. Βρεττού Ελένη του ΣΤΑΥΡΟΥ
4. Γαλανοπούλου Μαρία του ΑΓΓΕΛΗ
5. Θεοδώρου Ανδρονίκη του ΣΤΕΡΓΙΟΥ
6. Ιμβρου Σάββας του ΑΙΜΙΛΙΟΥ
7. Κοτρώνης Γιάννος (ΙΩΝΑΣ) του ΙΩΑΝΝΗ
8. Παπανδρέου - Παπαδάκη Ουρανία του ΝΙΚΟΛΑΟΥ


ΣΥΡΙΖΑ

1. Ακριώτης Γεώργιος
2. Αποστόλου Ευάγγελος
3. Γεωργακόπουλος Δημήτριος
4. Δαύλιας Κώστας
5. Λεβέντης Νικόλαος
6. Λιβανίου Ζωή
7. Μόκκα Ειρήνη
8. Ντόβολης Βασίλειος


ΔΗΜ.ΑΡ.

1. Αγγέλου Ευάγγελος, μηχανολόγος μηχανικός.
2. Αναγνωστάκης Δημήτρης, εκπαιδευτικός, πρ. δήμαρχος Χαλκιδέων.
3. Κολιοπάνος Πάνος, δημοσιογράφος.
4. Παπαγεωργίου Σπύρος, υπάλληλος ΕΛΤΑ.
5. Παπανδρέου Ανδρέας, δημοσιογράφος.
6. Παύλοβιτς Αλέξανδρος, πολιτικός επιστήμονας.
7. Σαραφιανού Αμφιτρίτη, εκδότρια.
8. Χαϊνάς Κώστας, μαθηματικός αναλυτής οικονομολόγος μελετητής.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

1. Γκίκα-Ηλιάδη Ξανθή, ιατρός-μικροβιολόγος
2. Κουνέλης Ιωάννης, οδοντίατρος
3. Κυριακοπούλου Νικολέτα, ιδιωτική υπάληλος, πρ. δημοτική σύμβουλος
4. Μακαρίου Σταύρος, απόστρατος αξιωματικός
5. Μαρκόπουλος Κωνσταντίνος, ιατρός, βουλευτής
6. Παπαντωνίου Νίκος, υπάλληλος ΔΕΗ, δημοτικός σύμβουλος Ιστιαίας
7. Πάτζαλης Κωνσταντίνος, ιατρός-πνευμονολόγος
8. Σκοπελίτης Νικόλαος, Ηλεκτρολόγος-Μηχανικός


ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

1. Αραποστάθη Μαρία, πολιτικός επιστήμων
2. Καπετάνιος Γιώργος, καθηγητής ΤΕΙ
3. Μανής Νικόλαος, μηχανολόγος
4. Παπαθανασίου Παρασκευή, μηχανικός περιβάλλοντος
5. Πετράκος Αργύρης, ιδιωτικός υπάλληλος
6. Ριτσώνης Άγγελος, αρχαιολόγος
7. Σεπετής Αντώνης, ηλεκτρολόγος μηχανικός
8. Ψυχογιός Ιωάννης, μαθηματικός

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

1. Μίχος Νικόλαος
2. Μπαρμπούρης Ευάγγελος
3. Μπάρου Αλεξάνδρα
4. Σαμαρτζής Τρύφων
5. Τσαρμακλή Άννα
6. Ευαγγελία Χατζησταματίου


ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ

1. Βασιλείου Ανδρέας
2. Καλόγρανη Ελευθερία
3. Μάρας Δημήτριος
4. Ξενικός Αντώνης
5. Σιαμπάνης Χαράλαμπος
6. Χαζαράκης Αλκαίος

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ

1. Πέτρος Θέμελης (συνταξιούχος υπάλληλος του Υπουργείου Οικονομικών)
2. Γιώργος Κουλούρης (πνευμονολόγος)
3. Αγγελική Ρούσου (οδοντίατρος).

ΠΗΓΗ:http://egnomi.gr
Enhanced by Zemanta

Ο Ιωάννη Δ. Παπαγρηγορίου με τους αιμοδότες της Δροσιάς

Με θερμά λόγια έγινε δεκτή  η υποψηφιότητα στην Εύβοια του Ιωάννη Δ. Παπαγρηγορίου στη "Νέα Δημοκρατία" και στη Δροσιά, όπου την επισκέφτηκε σήμερα για να παραβρεθεί στην αιμοδοσία  που οργανώθηκε από τον Φιλανθρωπικό Σύλλογο Αλληλεγγύης και Αρωγής Κατοίκων Δροσιάς "Ο Αγ. Γεώργιος".

Η αιμοδοσία έγινε στο Δημοτικό Σχολείο Δροσιάς και ο  Ιωάννης Δ. Παπαγρηγορίου, συνομίλησε με τους υπεύθυνους και τα μέλη του Συλλόγου.

Ο Ιωάννης Δ. Παπαγρηγορίου που αποδέχθηκε με χαρά, την επιλογή του από τον Αντώνη Σαμαρά, γεννήθηκε στην Αθήνα το 1971 και είναι ο πρωτότοκος υιός του Εκδότη και Διευθυντή της εφημερίδας «Πανευβοϊκόν Βήμα» Δημήτρη Παπαγρηγορίου και της εκπαιδευτικού Μαρίας Τσούτσικα.

Σπούδασε οικονομικά, πολιτικές επιστήμες, διπλωματία και διεθνείς σχέσεις με έμφαση το Διεθνές και Ευρωπαϊκό Δίκαιο.

Οι υποψήφιοι της ΔΗΜΑΡ στην πρώτη γραμμή του προεκλογικού αγώνα


Η κινητοποίηση των υποψηφίων της ΔΗΜΑΡ (όπως και των άλλων κομμάτων)  κορυφώνεται  και η προεκλογική εκστρατεία παίρνει φωτιά. Η συνύπαρξη είναι αναγκαία όσο ποτέ.

Στη πάνω φωτό ο Ανδρέας Παπανδρέου, η Αμφιτρίτη Σαραφιανού, ο  Δημήτρης Αναγνωστάκης και ο Κώστας Χαϊνάς, στα πλαίσια της παρουσίασης που έγινε στο Εργατικό Κέντρο Χαλκίδας.


Στην άλλη φωτό ο Βαγγέλης Αγγέλου της ΔΗΜΑΡ δέχτηκε επίσκεψη ενίσχυσης για τον προεκλογικό του αγώνα από δύο καλούς φίλους του , τον Αντώνη Παπαδουράκη Διευθυντή Υγειονομικού της Ελληνικής Αστυνομίας, Ψυχίατρο και τον Μιχάλη Καγιά (Nezir) αγωνιστή από το Κουρδιστάν

Κάρυστος: μια σύγχρονη και ζωντανή κωμόπολη

Το ταξίδι με μια πρώτη ματιά μπορεί να φαντάζει μακρινό και ίσως να αποθαρρύνει πολλούς να το τολμήσουν. Αν καλοεξετάσεις τις αποστάσεις, θα διαπιστώσεις ότι η Νότια Εύβοια είναι πολύ πιο κοντά από ό,τι φαντάζει. Οσοι αρέσκονται στην οδήγηση θα έρθουν οδικώς από Χαλκίδα μέσω μιας ομολογουμένως ενδιαφέρουσας, αλλά και δύσκολης, λόγω στροφών, διαδρομής που απαιτεί προσοχή και εγρήγορση.

Οι υπόλοιποι μπορούν να καταφύγουν στη λύση του φεριμπότ που κάνει καθημερινά δρομολόγια από τη Ραφήνα και σε μόλις μία ώρα σας αποβιβάζει στο Μαρμάρι (πληροφορίες στο τηλ.: 22940 28888). Από εκεί η Κάρυστος απέχει μόλις 14 χλμ.


Η αφετηρία και βάση για τη γνωριμία με την περιοχή είναι η Κάρυστος, μια σύγχρονη και ζωντανή κωμόπολη που διαθέτει εξυπηρετήσεις και προσφέρει αρκετές επιλογές για διαμονή και φαγητό. Το αρχικό πολεοδομικό σχέδιο της ναυτικής πολίχνης ήταν έμπνευση Βαυαρών μηχανικών επί βασιλείας του Οθωνα το 1833 και γι' αυτό στα πρώτα χρόνια ονομαζόταν Οθωνούπολις.

Δυστυχώς, τα ογκώδη κτίρια που ορθώθηκαν τα τελευταία χρόνια γύρω από το λιμάνι, στρέβλωσαν την παραδοσιακή όψη της παράκτιας πολιτείας. Ωστόσο οι ευρύχωρες πλατείες και ο καταλυτικός θαλασσινός ορίζοντας που δεν κρύβεται ποτέ, κερδίζουν τις εντυπώσεις.

Κοντά στην ανατολική άκρη του λιμανιού, δίπλα στη θάλασσα, ορθώνει το παράστημά του το Μπούρτζι, ο καλοδιατηρημένος ενετικός πύργος που χρονολογείται από τον 13ο αιώνα. Κτίστηκε επί βαρονίας των Νταλεκάρτσερι με πωρόλιθο, μάρμαρο και κομμάτια αρχαίων δομικών υλικών. Ενδιαφέρον ακόμα παρουσιάζει το νεοκλασικό κτίριο του Δημαρχείου, η μεγάλη κυκλαδίτικη εκκλησία του Αγ. Νικολάου και φυσικά το ευρύχωρο λιμάνι όπου δένουν κάθε λογής πλεούμενα.

Το αρχαιολογικό μουσείο που βρίσκεται στην Πλατεία Μαξιμιλιανού και στεγάζεται στο Γιοκάλειο Πνευματικό Ιδρυμα σίγουρα αξίζει λίγο από τον χρόνο του επισκέπτη καθώς ανάμεσα στα άλλα εκθέματα φιλοξενεί και ευρήματα από τα περίφημα Δρακόσπιτα της Ν. Εύβοιας (πληροφορίες 22240 22472).

Από το λιμάνι ανηφορίζουμε τις αλλεπάλληλες στροφές που θα μας φέρουν στο ημιορεινό γραφικό χωριό Μύλοι απ' όπου με σύντομη παράκαμψη θα βρεθούμε στην είσοδο του βενετσιάνικου κάστρου, γνωστό σαν Καστέλο Ρόσσο ή Κοκκινόκαστρο.

Οι Μύλοι είναι ένας όμορφος κατάφυτος οικισμός με άφθονα τρεχούμενα νερά που μοιάζει πνιγμένος σε μια όαση πράσινου μέσα στην απόλυτη κυριαρχία της γυμνής πέτρας. Η πηγή των Αγίων Θεοδώρων που βρίσκεται πλάι στα πρώτα σπίτια του χωριού παλιά ανάβλυζε νερό, αρκετό για να δώσει κίνηση στους δεκαπέντε νερόμυλους που υπήρχαν κατά μήκος του ποταμού και βάφτισαν το χωριό.

Ψηλότερα στο βουνό, σε απόσταση μιας ώρας περίπου από τον οικισμό βρίσκονται οι «Κύλινδροι», διάσπαρτες μαρμάρινες κολώνες από αρχαία λατομεία που λειτουργούσαν τη ρωμαϊκή εποχή.

Αν και χρόνο με τον χρόνο τα γύρω πανέμορφα ορεινά χωριά της περιοχής χάνουν την αυθεντική αρχιτεκτονική φυσιογνωμία τους κάτω από τις αισθητικές επεμβάσεις των νέων οικοδομών, ο επισκέπτης αξίζει ν' αφιερώσει λίγο από τον χρόνο του για να γνωρίσει τα χωριά της Γούρνας -Καλύβια, Αετός, Μεκουνίδια, Γραμπιά- που ατενίζουν από ψηλά τον κόλπο της Καρύστου. Μάλιστα ανάμεσα στα χωριά Γαρμπιά και Μύλοι συναντάμε το καλοδιατηρημένο Ρωμαϊκό Υδραγωγείο της Καρύστου που τροφοδοτείτο με νερό από την πηγή Μοντοφώλι η οποία αναβλύζει από τις πλαγιές της Οχης.

Οχη: η στέγη της Νότιας Εύβοιας

Εδώ στο νοτιότερο άκρο της Εύβοιας κυριαρχεί ο τραχύς ορεινός όγκος της Οχης. Είναι ένα βουνό με σχετικά χαμηλό υψόμετρο που όμως καθώς βουτά στα βαθιά νερά του Αιγαίου σχηματίζει μερικά από τα ομορφότερα παράκτια τοπία της Ελλάδας που διατηρούν ακόμη αναλλοίωτη τη γοητεία του ανέγγιχτου.

Οι ψηλότερες κορφές της Οχης είναι ο Προφ. Ηλίας (1.399 μέτρα) και η Γιούδα (1.386 μ.). Αρκετά από τα παλιά μονοπάτια του βουνού έχουν καθαριστεί και σηματοδοτηθεί, ενώ αξιόλογη είναι η προσπάθεια τοπικών και άλλων φορέων ν' αναδειχθεί η ιδιαίτερη αξία του βουνού ως οικοσύστημα, καθώς εδώ συναντώνται αρκετά και σπάνια είδη χλωρίδας και πανίδας.

Ευδοκιμούν περίπου 700 φυτικά είδη, σπάνια ή ενδημικά (καστανούλα της Εύβοιας, Κολχικό της Εύβοιας, Ινουλα της Οχης κ.ά.). Μεγάλα θηλαστικά δεν υπάρχουν πια -οι παλιότεροι λένε πως ο λύκος χάθηκε από τα δάση της Οχης στις αρχές του 20ού αιώνα- υπάρχει όμως ακόμη σημαντική ορνιθοπανίδα με καταγραμμένα 70 είδη πουλιών που φωλιάζουν εδώ.

Για μια πρώτη επαφή με το όμορφο και άγνωστο βουνό της Εύβοιας μπορείτε ν' ακολουθήσετε δυο ενδιαφέρουσες εκδρομές που πραγματοποιούνται με αυτοκίνητο. Η πρώτη ξεκινά από το χωριό Μετόχι και συνεχίζει σε χωματόδρομο, ο οποίος σέρνεται με κόπο στις ανεμοδαρμένες πλαγιές της Οχης. Το τοπίο γυμνό, αποσαθρωμένο, μας αποκαλύπτει χιλιόμετρο το χιλιόμετρο, όλο και καλύτερη θέα στον κόλπο της Καρύστου (προσοχή στις κοφτερές πέτρες που υπάρχουν στο οδόστρωμα, αλλά και στις... οχιές καθώς ο τόπος αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους βιότοπους στην Ελλάδα αυτού του επικίνδυνου ερπετού).

Στη συνέχεια ο δρόμος χάνεται μέσα στον «Καστανόλογγο της Οχης», όπως είναι γνωστό το πυκνό δάσος που σχηματίζουν υπέργηρες καστανιές, και τερματίζει μετά 11 χιλιόμετρα στο ορειβατικό καταφύγιο σε ύψος 1.100 μέτρων. Δυστυχώς, αυτό το αιώνιο «μνημείο της φύσης» βαθμηδόν συρρικνώνεται λόγω της μάστιγας της υπερβόσκησης που δεν επιτρέπει στα νεαρά δενδρύλλια ν' αναπτυχθούν, αλλά και εξαιτίας των πυρκαγιών και της ξηρασίας που κατατρώνε τη δασόφυτη πλαγιά μειώνοντας δραματικά την έκτασή της.

Από το ορειβατικό καταφύγιο ξεκινά το σημαδεμένο, βατό μονοπάτι που οδηγεί στο θρυλικό Δρακόσπιτο της Οχης (υψ. 1.398), ένα από τα 23 της Νότιας Εύβοιας, και λίγο πιο ψηλά κοντά στην κορφή στο εκκλησάκι του Προφ. Ηλία. Το Δρακόσπιτο, το ιδιόμορφο αυτό κτίσμα αγνώστου ακόμα προελεύσεως, εικάζεται ότι κατασκευάστηκε στους ελληνιστικούς χρόνους και σύμφωνα με διαφορετικές εκδοχές υπήρξε φρυκτωρία, αρχαίο ιερό, ρωμαϊκή κατοικία, αλλά και το σπίτι του Δράκου, του φόβου και τρόμου της περιοχής που μέσα από τη λαϊκή μυθοπλασία έπαιρνε σάρκα και οστά στον φανταστικό κόσμο των παιδικών παραμυθιών...

Η δεύτερη διαδρομή γνωριμίας με τον τραχύ, αλλά γοητευτικό ορεινό κόσμο της Οχης ξεκινά από την πόλη της Καρύστου και ολοκληρώνεται στις πηγές του ποταμού Δημοσάρη (12 χλμ.) οι οποίες βρίσκονται στη θέση «Πετροκάναλο» μετά το χωριό Μεκουνίδια. Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα είναι η κατάβαση μέσα από το πυκνόφυτο φαράγγι του ποταμού προς τo χωριό Λενωσαίοι (3 ώρες) και τις ακτές του Αιγαίου.

Διαδρομές για «μικρούς εξερευνητές»

Ισως δεν υπάρχει πιο ιδανικός τόπος για εξερευνήσεις τόσο κοντά στην Αθήνα. Στα ορεινά χωριά της Οχης και του Κάβο Ντόρο ο χρόνος μοιάζει να έχει σταματήσει αρκετές δεκαετίες πίσω. Σε μερικά από αυτά το ηλεκτρικό ρεύμα ήρθε μόλις πριν από λίγα χρόνια, ενώ δεν είναι λίγοι οι οικισμοί που επικοινωνούν με τον «έξω» κόσμο με χωματόδρομους. Ενδεικτικά προτείνουμε κάποιες διαδρομές που αξίζει να τις πραγματοποιήσετε.

Προς Καλλιανού: Από Κάρυστο θα κατευθυνθείτε προς τα μεσόγεια χωριά Παραδείσι, Αγιο Δημήτριο και στη συνέχεια θα βγείτε στο ανοικτό Αιγαίο. Πηγαίνοντας παράλληλα με την ακτή θα καταλήξετε στην πλατανοσκέπαστη αμμουδιά Καλλιανού (42 χλμ. από Κάρυστο) επίνειο του ομώνυμου χωριού. Ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι κοντινοί Λενωσαίοι, ένας οικισμός πνιγμένος σε πανδαισία βλάστησης δίπλα στο φαράγγι του Δημοσάρη.

Κάρυστος - Κάβο Ντόρο: Η περιήγηση στο νοτιότερο τμήμα της Εύβοιας ακόμη και τώρα που ένα μέρος του δρόμου έχει ασφαλτοστρωθεί, μοιάζει με μικρή Οδύσσεια. Μέχρι το χωριό Πλατανιστός η διαδρομή είναι ιδανική για όσους προτιμούν ήσυχους επαρχιακούς δρόμους. Συνεχίζετε βορειότερα μέχρι τον οικισμό Πρινιά κι από εκεί για το θρυλικό Κάβο Ντόρο ή σύμφωνα με τους χάρτες ακρωτήρι Καφηρέας με το εκκλησάκι του Αγ. Γρηγορίου στο βράχινο άκρο του (60 χλμ. από Κάρυστο).

Fast Info

Στρατηγική θέση: Το Κοκκινόκαστρο είναι κτισμένο πάνω στα θεμέλια αρχαίας ακρόπολης και βρέθηκε πολλές φορές στο επίκεντρο των γεγονότων της ιστορίας λόγω της στρατηγικής θέσης του. Στα χέρια των Φράγκων έμεινε έως το 1470 και μετά ήρθε η σειρά των Οθωμανών με τον Μωάμεθ τον Πορθητή. Οι Τούρκοι κράτησαν το Καστέλο Ρόσσο μέχρι το 1833, παρ' όλες τις ηρωικές προσπάθειες του Κριεζιώτη, του Ανδρούτσου και του Φαβιέρου να το καταλάβουν.

«Κτήμα Μοντοφώλι»: Κοντά στους Μύλους βρίσκεται το κτήμα «Μοντοφώλι» όπου καλλιεργούνται αιγαιοπελαγίτικες ποικιλίες αμπελιών που δίνουν τους εκλεκτούς οίνους «Μυρτίλο» και «Μοντοφώλι». Το κτήμα είναι επισκέψιμο κατόπιν συνεννόησης (22240 23951). Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζει το Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής (κλασικής και jazz) που θα γίνει φέτος για πρώτη φορά στις 22 & 23/6 στους χώρους του κτήματος (www.montofoli.gr).

Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης: Θα το βρείτε πλάι στο νεοκλασικό κτίριο του δημοτικού σχολείου στα Καλύβια. Μια πραγματικά αξιέπαινη προσπάθεια που αναδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο τον φυσικό και πολιτισμικό πλούτο της περιοχής! (τηλ. 22240 22461)

Οι κοντινές παραλίες: Αργότερα, όταν ο καιρός θα γλυκάνει, οι ακτές της Καρύστου είναι ιδανικές για τις πρώτες καλοκαιρινές βουτιές. Προτείνω ως καλύτερη παραλία, κοντά στην πόλη, την Μπούρου. Από το χωριό Μετόχι (5 χλμ. ανατολικά της Καρύστου) θα προσεγγίσετε την πανέμορφη ακρογιαλιά Καστρί (17 χλμ. από Κάρυστο) και αμέσως μετά τον Πλατύ Γιαλό και το Λιβάδι που εκτός των άλλων είναι προστατευμένες από τους βοριάδες.

Πηγή: ethnos.gr

«ΤΟ ΡΟΔΟ ΤΟΥ ΚΥΖΙΚΟΥ», του Αρτακιανού σκηνοθέτη Σταμάτη Τσαρούχα.

Την Τετάρτη 25 Απριλίου 2012 και ώρα 20:00, στο Δημαρχιακό Μέγαρο Ν. Αρτάκης, ο Δημοτικός Οργανισμός Άθλησης Πολιτισμού & Περιβάλλοντος Χαλκίδας (ΔΟΑΠΠΕΧ), ο Σύλλογος των Απανταχού Αρτακηνών-Κυζίκων, ο Σύλλογος Γυναικών Ν. Αρτάκης «Η ΚΥΖΙΚΟΣ» και ο εκδοτικός οίκος «ΑΝΑΠΛΟΥΣ, θα παρουσιάσουν το βιβλίο «ΤΟ ΡΟΔΟ ΤΟΥ ΚΥΖΙΚΟΥ», του Αρτακιανού σκηνοθέτη Σταμάτη Τσαρούχα.

Ομιλητές: Σταμάτης Τσαρούχας, Συγγραφέας – Σκηνοθέτης
Δημήτρης Κ. Τσίτος, Συγγραφέας – Σύμβουλος Επιχειρήσεων
Λίλιαν Ζλακώνη, Πρόεδρος ΔΟΑΠΠΕΧ

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, αποσπάσματα του βιβλίου θα διαβάσουν οι ηθοποιοί: Σοφία Σωτηρίου και Νίκος Παντελίδης, ενώ θα ερμηνευτούν για πρώτη φορά, παραδοσιακά τραγούδια της Παλιάς Αρτάκης, από μουσικούς και τη χορωδία της πόλης. Την εκδήλωση θα κλείσει η χορευτική ομάδα του Συλλόγου Γυναικών «Η ΚΥΖΙΚΟΣ».

Στη Σκύρο ο Δ. Αναγνωστάκης της ΔΗΜΑΡ

Την όμορφη Σκύρο επισκέφθηκε το Σαββατοκύριακο ο υποψήφιος βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς Δ. Αναγνωστάκης και συναντήθηκε με τον Δήμαρχο κ. Χατζηγιαννάκη Μιλτιάδη και με άλλα αυτοδιοικητικά στελέχη και ενημερώθηκε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι του νησιού.

Ο πρ. Δήμαρχος Χαλκίδας συζήτησε με αρκετούς συμπολίτες μας και το θέμα της πιθανής εγκατάστασης ανεμογεννητριών και της αξιοποίησης της αιολικής ενέργειας. Ένα θέμα που πρέπει να τύχει ιδιαίτερης προσοχής και σωστής διαχείρισης έτσι ώστε να μην δημιουργήσει προβλήματα στην τοπική κοινωνία.

Στη συνέχεια ο Δ. Αναγνωστάκης συναντήθηκε με τον Πρόεδρο και μέλη του Δ.Σ. της ποδοσφαιρικής ομάδας της Σκύρου και συζήτησαν θέματα  που αφορούν τη συμμετοχή της ομάδας στο πρωτάθλημα της Ε.Π.Σ. Εύβοιας.

Το απόγευμα επισκέφθηκε καταστήματα στην περιοχή του Μώλου και συζήτησε με τους ιδιοκτήτες τα προβλήματα του κλάδου τους και τους ανέλυσε τις θέσεις της ΔΗΜ.ΑΡ. για τις Μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, που απαιτούνται έτσι ώστε να υπάρξει ένα καλύτερο περιβάλλον για τους μικροεπαγγελματίες και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Τό βράδυ ο Δ. Αναγνωστάκης παρουσίασε μέρος του πολτικού προγράμματος της Δημοκρατικής Αριστεράς και το συζήτησε σε μια γεμάτη αίθουσα από Σκυριανούς πολίτες, που συμμετείχαν θέτοντας διάφορες ενδιαφέρουσες ερωτήσεις και αφορούσαν διάφορους τομείς της πολιτικής και οικονομικής δραστηριότητας.

Τουριστική ανάπτυξη στην Ερέτρια

Τη δημιουργία 40 μόνιμων θέσεων εργασίας αλλά και την τουριστική ανάπτυξη της Ερέτριας προσδοκά ο Δήμος με τη μίσθωση του «Νησιού των Ονείρων», σε ιδιώτες επενδυτές.


Πρόκειται για μια νησίδα γης 66 στρεμμάτων κατά μήκος της ακτογραμμής της πόλης που ενώνεται με την Εύβοια μέσω μιας γέφυρας. Ενδιαφέρον έχουν εκδηλώσει ένας ελληνοαμερικανός και ένας κύπριος επιχειρηματίας, ενώ τις επόμενες ημέρες θα διεξαχθεί διεθνής ανοικτός πλειοδοτικός διαγωνισμός.



eviaplus

Δωρεάν εξετάσεις από καρδιολόγους στο ΚΕΠ Υγείας Χαλκίδας

Συνεχίζεται το πρόγραμμα ιατρικών εξετάσεων στο χώρο του ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Χαλκιδέων (στην οδό Ηπείρου 4, στις Παλαιές Εργατικές Κατοικίες στην περιοχή Καμάρες).

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, όπως το ανακοίνωσε ο υπεύθυνος Τομέα Υγείας του Δήμου, δημοτικός σύμβουλος και γιατρός, Γιώργος Βοσκός:

- τόσο την Τετάρτη, 2 Μαίου, από τις 8:30 έως και τις 11 το πρωί,
- όσο και το Σάββατο, 5 Μαίου, από τις 8:30 έως και τις 11 το πρωί,
θα γίνεται εξέταση από γιατρό καρδιολόγο.

Οι εξετάσεις είναι δωρεάν και σε αυτές έχουν δικαίωμα πρόσβασης όλοι οι πολίτες.

Οι φίλοι του Καζαντζίδη από την Χαλκίδα, στην κηδεία του Μητροπάνου

Δεν μπορούσε να λείψει ο Σύλλογος Φίλων του Στέλιου Καζαντζίδη "ΥΠΑΡΧΩ" της Χαλκίδας από την κηδεία - φόρο τιμής στο μεγάλο Δημήτρη Μητροπάνο.

Ο Χρήστος Κουτσάφτης ήταν στο Α΄ Νεκροταφείο της Αθήνας και αποχαιρέτισαν με ένα πλακάτ τον μεγάλο τραγουδιστή που είχε για δάσκαλο τον Στέλιο Καζαντζιδη.

"Καλό να σου ΄ναι το στερνό ταξίδι Μητροπάνο και  χαιρετίσματα να πείς όταν μαζί αγκαλιαστείς με το ΣΤΕΛΑΡΑ πάνω" έγραφε  το πλακάτ.

Συγχαρητήρια Χρήστο!

Η επιστήμη καταρρίπτει τον «μύθο» του κεραυνοβόλου έρωτα

Μια νέα θεωρία έρχεται να ακυρώσει πεποιθήσεις αιώνων περί καρδιάς ή πρώτης ματιάς. Μια άλλη αίσθηση φέρνει στο προσκήνιο της ερωτικής έλξης... η Judith Pray υποστηρίζοντας ότι το συναίσθημα του έρωτα προκαλείται από τις φερομόνες.
Οι φερομόνες είναι ουσίες που απελευθερώνονται κυρίως από ζώα και φυτά και προκαλούν μια συγκεκριμένη αντίδραση ή μεταδίδουν κάποιο μήνυμα σε ένα άλλο άτομο ή φυτό του ίδιου, με κύριο αποτέλεσμα το ζευγάρωμα.

Φερομόνη ωστόσο εκλύει, μέσω του ιδρώτα και των σωματικών μυρωδιών και ο άνθρωπος. Και αυτό το εκμεταλλεύονται δεόντως εφευρετικοί άνθρωποι, όπως η Judith Pray από το Los Angeles, η οποία διοργανώνει πάρτυ φερομονών.

Για τρεις μέρες πριν το πάρτυ φοράνε συνέχεια ένα συγκεκριμένο λευκό T-shirt, το οποίο και βγάζουν όταν προσέρχονται σε αυτό.

Τα T-shirts συγκεντρώνονται και αριθμούνται και μετά ένας ένας, στο στυλ του περνά περνά η μέλισσα, σε κύκλο μυρίζουν τα μπλουζάκια και βρίσκουν τη μυρωδιά που τους εξιτάρει περισσότερο!

Έτσι επιλέγουν και το ιδανικό τους ταίρι!

ΔΗΜΑΡ Χαλκίδας κατά Μαρκόπουλου

"Με έκπληξη διαβάσαμε την πρόταση του συμπολίτη μας κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του κόμματος των "Ανεξάρτητων Ελλήνων", κου Μαρκόπουλου για "κατάργηση των υπουργείων άμυνας, προστασίας του πολίτη και δικαιοσύνης και απόδοσής τους στις φυσικές ηγεσίες"."

Αυτό τονίζεται σε ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ Χαλκίδας και επισημαίνονται τα εξής:

"Θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε στον κ. Μαρκόπουλο και το κόμμα του ότι η "φυσική ηγεσία" του στρατού και των σωμάτων ασφαλείας είναι, σύμφωνα με το ελληνικό σύνταγμα, η εκάστοτε δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση.

Πιστεύουμε ότι αυτή η υπενθύμιση είναι σημαντική ιδιαίτερα σήμερα, 45 χρόνια από την τελευταία φορά που η δημοκρατική αυτή αρχή παραβιάστηκε. 

Να υπενθυμίσουμε επίσης ότι τα απολυταρχικά καθεστώτα, η βία και ο φασισμός (που διεκδικεί την είσοδό του στην ελληνική βουλή!) δεν υπήρξαν ποτέ λύση για κανένα πρόβλημα του τόπου, όσο δύσκολη και αν είναι η οικονομική και κοινωνική συγκυρία".

Θεράπευσαν τη μεσογειακή αναιμία με μωρό-δότη

Ο εξάχρονος Θοδωρής από την Πρέβεζα είναι το πρώτο παιδί στην Ελλάδα που θεραπεύτηκε πλήρως από τη μεσογειακή αναιμία, με μεταμόσχευση αιμοποιητικών κυττάρων, τα οποία πάρθηκαν από «κατά παραγγελία δότη», που δεν ήταν άλλος από τη μικρή αδελφή του.

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...