Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

Εργατικό Κέντρο: Στο Malaconda Beach "κυριαρχεί η ασυδοσία και η ανομία"

Με επιστολή του το Εργατικό Κέντρο Ευβοίας, ζητά την άμεση παρέμβαση της Επιθεώρησης Εργασίας στο ξενοδοχείο Malaconda Beach στην Ερέτρια, στο οποίο "κυριαρχεί η ασυδοσία και η ανομία".

Η καταγγελία:

ΠΡΟΣ : Επιθεώρηση Εργασίας Νομού Ευβοίας
ΙΚΑ Χαλκίδας
Υπουργείο Εργασίας
Η ασυδοσία και η ανομία σε ορισμένα ξενοδοχεία της Εύβοιας βρίσκεται σε μεγάλη έξαρση. Θα θέλαμε, ειδικότερα, να αναφερθούμε σε όσα συμβαίνουν στο ξενοδοχείο Malaconda Beach, όπου  ο αντιπρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων  βρίσκεται σε επίσχεση εργασίας, λόγω μη καταβολής δε-δουλευμένων, επιδομάτων αδειών κ.λ.π.
Ενώ συνεχίζεται η επίσχεση εργασίας , την ίδια ώρα στο ξενοδοχείο απασχολούνται  ανασφάλιστοι εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, και μαθητευόμενοι.
Όπως αντιλαμβάνεστε, εκτός της περιγραφόμενης καταπάτησης της Εργατικής Νομοθεσίας, υποβαθμίζεται  παράλληλα και το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πελάτες του ξενοδοχείου, βάζοντας αμφισβήτηση την ποιότητα του τουριστικού προϊόντος.
Θα παρακαλούσαμε για την άμεση παρέμβαση σας προκειμένου:
  • Να πληρωθούν τα δεδουλευμένα στο σύνολο των εργαζομένων.
  • Να σταματήσει άμεσα η ψυχολογική πίεση που ασκείται μέσω των απειλών για κλείσιμο της επιχείρησης και το πέρασμα στην  ανεργία όσων σήμερα εργάζονται στο εν λόγω Ξενοδοχείο.
  • Να διευκρινιστεί η εργασιακή σχέση του εμφανιζόμενου ως διαχειριστή της επιχείρησης.
Παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες προκειμένου να αποκατασταθεί η νομιμότητα και να επανέλθει στο χώρο η εργασιακή ειρήνη, προς όφελος των εργαζομένων, της επιχείρησης και του τουρισμού.
Για το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας
Ο Πρόεδρος
Στέφανος Μπασινάς
Η Γεν. Γραμματέας
Μαρία Σμυρναίου

O ΣΥΡΙΖΑ για την έκνομη δραστηριότητα φασιστικών ομάδων

Όπως καταγγέλλουν πολίτες και συλλογικότητες της Β. Εύβοιας, στην περιοχή τους εμφανίζεται τελευταία ανοιχτή έκνομη δραστηριότητα φασιστικών ομάδων. Με πιο πρόσφατο περιστατικό την εγκληματική επίθεση τραμπούκων σε δύο οικογένειες μεταναστών στο χωριό Ταξιάρχης της Ιστιαίας, όπου αφού κακοποίησαν γυναίκες και παιδιά – το ένα μάλιστα με σοβαρή αναπηρία – τους λήστεψαν κιόλας.

Μεταξύ των λοιπών καταγγελιών, δεκαεπτά πολίτες του Δ. Ιστιαίας-Αιφηψού υπογράφουν επώνυμη και επίσημη καταγγελία στην εισαγγελία Χαλκίδας, στην οποία καλούν τις αρχές να λάβουν όλα τα απαιτούμενα μέτρα κατά τη διάρκεια των παζαριών της Ιστιαίας, ώστε να αποφευχθούν τα έκτροπα που δημιούργησαν οι μπράβοι της χρυσής αυγής πέρυσι.

Καλούμε τη δημοτική αρχή του Δ. Ιστιαίας-Αιδηψού, τις εισαγγελικές και αστυνομικές αρχές και κάθε αρμόδιο να λάβουν όλα τα απαιτούμενα μέτρα, ως οφείλουν, ώστε να μην επιτραπεί στη συμμορία της χρυσής αυγής να υποκαθιστά το κράτος, να παριστάνει τον τιμητή της δημοπρασίας στα παζάρια, να «αστυνομεύει», να δέρνει και να προπηλακίζει, να συνοδεύει τις χρηματοποστολές και όλα τα υπόλοιπα, που αν δεν ήταν τραγικά θα ήταν πράγματι ευτράπελα.

Οποιαδήποτε ολιγωρία των αρμοδίων, στην παρούσα φάση, κατά την οποία έχουν με κάθε τρόπο καταγγελθεί τα περιστατικά και έχουν με τον πλέον επίσημο τρόπο κατατεθεί οι εύλογες ανησυχίες των πολιτών, θα συνιστά συνενοχή.

Καλούμε, τέλος, κάθε ενεργό πολίτη, κάθε δημοκράτη, κάθε φορέα και συλλογικότητα της Β. Εύβοιας, σε επαγρύπνηση και ενεργοποίηση ώστε να αντιμετωπιστεί και απομονωθεί ο κοινωνικός κανιβαλισμός και η φασιστική βία.

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ

Tο Σάββατο η κηδεία του Μιχάλη Ασλάνη


Tο Σάββατο στις 11 το πρωί στον Ιερό Ναό Αναστάσεως του Λαζάρου στην Χαλκίδα θα γίνει η κηδεία του Μιχάλη Ασλάνη.

Η σορός του θα βρίσκεται στην εκκλησία από τις 10 το πρωί όπου αναμένεται πλήθος κόσμου για να συνοδεύσει στην τελευταία του κατοικία, τον Μιχάλη Ασλάνη.

Δίκτυο Αντίστασης και Αλληλεγγύης Χαλκίδας: Μαζική παρέμβαση για τους λογαριασμούς νερού

Το Δίκτυο Αντίστασης και Αλληλεγγύης Χαλκίδας ενημερώνει τους πολίτες της Χαλκίδας που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να πληρώσουν το νερό με αποτέλεσμα τη διακοπή του, να επικοινωνούν με το Δίκτυο, ώστε να γίνεται μαζική παρέμβαση.

Επειδή και στην πόλη μας παρατηρήθηκαν διακοπές νερού σε κατοίκους της που  δεν εχουν την οικονομική  δυνατότητα -λόγω της οικονομικής  κατάστασης που επικρατεί στη χώρα μας- να πληρώσουν τους λογαριασμούς και  εφόσον το νερό είναι κοινωνικό αγαθό που ουσιαστικά ολοι μας πρέπει να έχουμε  πρόσβαση δωρεάν στην ήπια χρήση του και τουλάχιστον στο ποσό ατομικής  κατανάλωσης που χρειάζεται ο/η  κάθε πολίτης για την προσωπική και οικογενειακή φροντίδα του, καλούμε  οποιονδήποτε κάτοικο στο Δήμο Χαλκίδας  που αντιμετωπίζει αυτό το πρόβλημα να απευθυνθεί στο Δίκτυο μας ώστε να  κάνουμε μαζική παρέμβαση στους ιθύνοντες για την αντιμετώπιση του.

Τηλέφωνα επικοινωνίας

Γιάννης: 6944364245
Ελένη: 22210 98484 -6944086909-6979147928
Κώστας: 6976693296

Ανοιχτή συνέλευση του Δικτύου γίνεται κάθε Δευτέρα στις 21:00 στο χώρο του  Δικτύου που βρίσκεται στον 1ο οροφο του εμπορικού κέντρου της Νεάπολης (στα  φανάρια).

- See more at: http://www.eviaportal.gr/content.asp?ID=25664#sthash.WKiF50SJ.dpuf

Ο πρώτος αγώνας τρίαθλου στη Χαλκίδα, στο Beach Bar Sabbiα

Την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου, στις 10:00 το πρωί θα γίνει στη Χαλκίδα, ο πρώτος αγώνας τρίαθλου. Σκοπός του αγώνα είναι να γνωρίσει το αγώνισμα του Τριάθλου στο ευρύ κοινό της Χαλκίδας και να βάλει τη βάση για την δημιουργία ενός οργανωμένου και υγιή τοπικού συλλόγου. Η έναρξη θα γίνει στο Beach Bar Sabbiα στις Αλυκές.

Απώτερος σκοπός είναι να εδραιωθεί και να καθιερωθεί αυτός ο αγώνας σαν ένα μεγάλο Πανελλήνιο event και να προσελκύει αθλητές από όλη την Ελλάδα.

Παρόλα αυτά πιστεύουμε ότι πριν τρέξουμε πρέπει να περπατήσουμε και για αυτόν τον λόγο προσαρμόζουμε τον αγώνα στα στάνταρ και τα μέτρα του κοινού αθλούμενου.

Παράλληλα θέλουμε την παρουσία αθλητών παρόλο που δεν θα υπάρχει ηλεκτρονική χρονομέτρηση.

Επίσης ο κάθε αθλητής επιπέδου αποτελεί πρότυπο για τους υπόλοιπους και κίνητρο. Θα θέλαμε να πιστεύουμε ότι ο αθλητής που δεν συμμετέχει σε αγώνες εκείνες τις ημέρες θα μπορούσε να κάνει μία ωραία και καλά δομημένη προπόνηση εν όψη των αγώνων που έχει προγραμματίσει.

Άλλωστε για εμάς η συμμετοχή είναι το παν και όλοι οι συμμετέχοντες είναι νικήτές.

Οικονομική συμμετοχή δεν υπάρχει.

Το Event περιλαμβάνει :

500μ κολύμβηση
20 χλμ ποδηλασία
3χλμ τρέξιμο
Για τη συμμετοχή απαιτείται ο εξής εξοπλισμός: μαγιό, απλό ποδήλατο και κράνος(όχι μόνο αγωνιστικό ή πίστας), αθλητική περιβολή και παπούτσια.

Αιτήσεις εγγραφής μπορούν να γίνουν

στο Sabbia Beach Bar
στο CrossFit Chalkida,
στο Body + Soul Health Club
στα καταστήματα Zourbakis ProSho

Πυρκαγιά στα Οινόφυτα κοντά στην εθνική οδό

Επί τόπου επιχειρούν ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις


Φωτιά σε δασική έκταση, στα Οινόφυτα ξέσπασε πριν από λίγο. Η πυρκαγιά έχει εκδηλωθεί στο 56χλμ. της εθνικής οδού Αθηνών - Λαμίας. 

Επί τόπου επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής, αποτελούμενες από 20 άνδρες με 9 οχήματα, τέσσερα αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο.

Το ατύχημα του Αργύρη Αγγέλου λίγο πριν έρθει στη Χαλκίδα με τον "Φασολάκη"


Ένα ατύχημα κατά τη διάρκεια της παράστασης οδήγησε τον Αργύρη Αγγέλου στο ιατρικό κέντρο Λευκάδας!


Όπως ο ίδιος ο ηθοποιός μας ενημέρωσε μέσω της προσωπικής του σελίδας στο Instagram το ατύχημα συνέβη στην παράσταση, ωστόσο δεν ήταν κάτι σοβαρό

Ο ίδιος μάλιστα πόσταρε φωτογραφία με την γιατρό που τον φρόντισε γράφοντας: 

«Ένα μικρό ατύχημα στην παράσταση ήταν!! Όλα καλά όμως!! Ευχαριστώ θερμά την γιατρό στο ιατρικό κέντρο Λευκάδας!».


Συγχαρητήρια Αναγνωστάκη στους επιτυχόντες των πανελλαδικών εξετάσεων

Ο βουλευτής Εύβοιας της Δημοκρατικής Αριστεράς Δημήτρης Αναγνωστάκης, με  αφορμή  την  ανακοίνωση  των  αποτελεσμάτων,  με  τους  επιτυχόντες   στα  εκπαιδευτικά  ιδρύματα  της  χώρας, έκανε  την  ακόλουθη  δήλωση:

«Θέλω  να  συγχαρώ  τις μαθήτριες και τους μαθητές,  που σήμερα  κέρδισαν  μία μεγάλη  μάχη  της ζωής  τους.  Παράλληλα συγχαρητήρια αξίζουν τόσο   στους  γονείς  όσο και  στους εκπαιδευτικούς,  για τον κοινό αγώνα  που  έδωσαν σε δύσκολες και αντίξοες συνθήκες.

Για  όσους  πέτυχαν  στις  εξετάσεις  αλλά  και  για όσους δεν τα  κατάφεραν, το  μήνυμα  είναι κοινό: η προσπάθεια  συνεχίζεται, ο αγώνας δεν τελειώνει ποτέ, η ζωή σας ανήκει και περιμένει το δικό σας αποτύπωμα».

Μ. Ασλάνης: Αύριο η κηδεία στη ΧΑΛΚΙΔΑ. Οι σημειώσεις αγωνίας και η συγνώμη του σχεδιαστή λίγο πριν το τέλος

Συγκλονισμένο παραμένει το πανελλήνιο μετά την είδηση του ξαφνικού θανάτου του Μιχάλη Ασλάνη στο σπίτι του στην οδό Σκουφά. Ο γνωστός σχεδιαστής άφησε την τελευταία του πνοή και βύθισε στο πένθος τα αγαπημένα του πρόσωπα.

Άνθρωποι που τον γνώρισαν, άνθρωποι που τον αγάπησαν, τον έζησαν και συνεργάστηκαν μαζί του, δε μπορούν ακόμη να πιστέψουν τον ξαφνικό χαμό του. Ο Μιχάλης Ασλάνης έφυγε από τη ζωή ξαφνικά, τη Δευτέρα. Άλλοι λένε αυτοκτονία. Άλλοι είναι σίγουροι, άλλοι κρατούν αποστάσεις.

Φως στα αίτια του θανάτου του θα δώσει η νεκροτομή που θα γίνει σήμερα.

Στο σπίτι του, σύμφωνα με πληροφορίες, βρέθηκαν τέσσερα ιδιόχειρα σημειώματα, γραμμένα στα ελληνικά και τα γαλλικά καθώς και το ημερολόγιό του, όπου έγραφε σκόρπιες σκέψεις. Δυο προκάλεσαν το ενδιαφέρον.

Η πρώτη φράση έλεγε: “Κάθε μέρα είναι διαφορετική. Πως θα ζήσουμε;”. Και η δεύτερη, σύμφωνα με την εφημερίδα Espresso “Φωτεινούλα και Δήμητρα, δεν αντέχω άλλο και συγγνώμη που σας το έκανα αυτό”.

Mιχάλης Ασλάνης: Θρίλερ με τον θάνατό του - Το ξέσπασμα των συγγενών του και το σημείωμα

Το χρονικό του θανάτου

Ο Μιχάλης Ασλάνης βρέθηκε νεκρός μέσα στο διαμέρισμά του από συνεργάτες του. Είχαν ανησυχήσει και μπήκαν στο σπίτι του, εκεί όπου είχε μετακομίσει τον περασμένο Μάιο, πάνω από το ατελιέ του και δήλωνε ενθουσιασμένος που το σπίτι ήταν κοντά στο χώρο δουλειά του. Ετοίμαζε την επίδειξη του Οκτωβρίου για τα 40 χρόνια του στη μόδα με μεγάλο ενθουσιασμό, λένε.

Όλα δείχνουν αυτοκτονία. Στο σπίτι του βρέθηκαν πολλά χάπια, μή συνταγογραφημένα. Όμως η αστυνομία δεν έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο να έφυγε από τη ζωή από παθολογικά αίτια.

Βρέθηκε νεκρός δίπλα στο κρεβάτι του. Το τελευταίο διάστημα είχε προβλήματα υγείας (σάκχαρο, πίεση) και σοβαρά οικονομικά προβλήματα.

Δυο γυναίκες που εμπιστευόταν και συνεργαζόταν μαζί τους, τον έκλεψαν. Σύμφωνα με τον συνεργάτη του Γιώργο Κουτούλια, όπως δήλωσε στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, του είχαν κλέψει 300 νυφικά, 80.000€ και δεκάδες βραδινά φορέματα.

Η κηδεία του θα γίνει την Παρασκευή στη Χαλκίδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Ο Αναγνωστάκης στη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων

Ο βουλευτής Εύβοιας της Δημοκρατικής Αριστεράς Δημήτρης Αναγνωστάκης, στο  πλαίσιο των επαφών του με φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης,  παραβρέθηκε  χθες στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Διρφύων - Μεσσαπίων και ενημερώθηκε για όλες τις εξελίξεις στα σημαντικά ζητήματα, που απασχολούν το συγκεκριμένο Δήμο, από τον Δήμαρχο κ. Γ. Μπουροδήμο καθώς και από τα Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου.

Στη  σύντομη παρέμβασή του ο βουλευτής,  αναφέρθηκε  στα οξυμμένα  προβλήματα   που   αντιμετωπίζουν  οι  Δήμοι της χώρας και στάθηκε στη  δραστική  μείωση  των επενδυτικών πόρων των Δήμων (Σ.Α.Τ.Α.), κατά  53% της κρατικής επιχορήγησης, στη  μείωση για λειτουργικές δαπάνες (ΚΑΠ) κατά   1,9 %   καθώς και στη  μείωση  των προνοιακών  επιδομάτων κατά 8,6%.

Ιδιαίτερη  αναφορά  έκανε  ο  βουλευτής  στην  υποκατάσταση  του  κοινωνικού   κράτους από  τους  Οργανισμούς  Τοπικής Αυτοδιοίκησης,  με  τις κοινωνικές δομές που έχουν αναπτύξει και στηρίζουν τις αδύναμες  κοινωνικές  ομάδες.

Ο  Δήμαρχος  κ .Μπουροδήμος   στάθηκε  στη  βοήθεια που παρείχε ο βουλευτής σε  διάφορα αιτήματα  του Δήμου   και στη θετική  τους  κατάληξη,   όπως  αυτά της χρηματοδότησης  έργων  από  το  Υπουργείο  Αγροτικής  Ανάπτυξης. (Φράγμα Ψαχνών – Αγροτική οδοποιία).

Τέλος  ο  πρόεδρος  του  Δημοτικού  Συμβουλίου κ. Τσατσαρώνης αναφέρθηκε στον  κοινό  αγώνα  για  το  ζήτημα  του  ΤΕΙ  Χαλκίδας και στην κοινή προσπάθεια που καταβλήθηκε με τους τοπικούς φορείς ώστε να αποτραπούν τα χειρότερα για το εκπαιδευτικό μας ίδρυμα. 

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...