Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2013

Συλλαλητήριο ΠΑΜΕ στη Χαλκίδα

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το συλλαλητήριο που διοργάνωσε η Γραμματεία Εύβοιας του ΠΑΜΕ στη Χαλκίδα. 


Στην πλατεία Αγοράς έδωσαν το παρόν σωματεία και εργαζόμενοι ιδιωτικού και δημόσιου τομέα και πλήθος λαού. 

Δυναμική ήταν η παρουσία της νεολαίας.

Ακολούθησε πορεία στους δρόμους της Χαλκίδας.

Στο τέλος της πορείας επισημάνθηκε η ανάγκη τα πρωτοβάθμια σωματεία να πρωτοστατήσουν στην οργάνωση της 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση για τις 23 Οκτώβρη.

Άμεση αποζημίωση των καλλιεργητών υπαίθριας ντομάτας Στροπώνων, Αλιβερίου και Μαντουδίου

Άμεση λύση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι καλλιεργητές υπαίθριας ντομάτας των περιοχών Στροπώνων, Αλιβερίου και Μαντουδίου του Νομού Ευβοίας, ζητάει με επιστολή του προς τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Βασίλη Έξαρχο ο Aντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κ. Δημήτρης Βουρδάνος.

     Με την επιστολή  του ο αντιπεριφερειάρχης του  πρωτογενή τομέα αναφέρει τα  εξής:

    Στην Π.Ε. Εύβοιας  της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, καλλιεργούνται περίπου 6.000 στρέμματα υπαίθριας ντομάτας, με κύριους πυρήνες την ευρύτερη περιοχή Αλιβερίου, Μαντουδίου και Στροπώνων και παράγεται προϊόν υψηλών προδιαγραφών.

     Κατά την  φετινή καλλιεργητική περίοδο,  προκλήθηκαν πολύ σοβαρές ζημιές σε ποσοστό  60 - 80 % από το έντομο Tuta absoluta και ιώσεις.

    Παρά τους τακτικούς,  καθώς και έκτακτους ψεκασμούς,  οι πληθυσμοί δεν ελέγχθηκαν, με αποτέλεσμα οι ζημιές από  το έντομο Tuta absoluta στο Αλιβέρι  και Μαντούδι να ξεπεράσουν το 80 %, ενώ για τoυς Στρόπωνες το πρόβλημα είναι πολυσύνθετο, αφού αφίδες, αλευρώδεις και ακάρεα, πέρα από τις πρωτογενής ζημιές στα φυτά, συνέβαλαν στην δημιουργία και εξάπλωση των ιώσεων που είχαν ως αποτέλεσμα την απώλεια φυτών αλλά και την παραγωγή καρπών μη εμπορεύσιμων.

   Συνεχίζοντας , ο αντιπεριφερειάρχης  επισημαίνει, ότι η έξαρση του  φαινομένου που παρατηρήθηκε  φέτος σε φυτοπαθογόνους οργανισμούς,  οφείλεται στον πολύ ήπιο χειμώνα καθώς και στο δροσερό καλοκαίρι, αλλά κυρίως σε ασυνήθεις τελικά καιρικές συνθήκες που επικράτησαν στη Π.Ε. Εύβοιας .

   Επακόλουθα όλων  των ανωτέρω ήταν κατά τους  χειμερινούς μήνες να μην θανατωθούν  διάφορες μορφές εντόμων που  διαχείμασαν, το καλοκαίρι να  πολλαπλασιαστούν με γοργούς  ρυθμούς οι πληθυσμοί των φυτοπαθογόνων οργανισμών και κατά συνέπεια ήταν δύσκολο να ελεγχθούν, όπως και τελικά αποδείχθηκε.

   Κλείνοντας, ο αντιπεριφερειάρχης  τονίζει τη δυσχερή οικονομική  θέση που έχουν περιέλθει οι  ζημιωθέντες καλλιεργητές  ντομάτας, και σε συνδυασμό με την  περίοδο οικονομικής κρίσης που διανύουμε,  προτρέπει η αντίδραση της πολιτείας μέσω του ΕΛΓΑ να είναι άμεση στην καταγραφή και εκτίμηση των ζημιών από κλιμάκιά του  αλλά συγχρόνως θετική με την έγκαιρη καταβολή των οικονομικών αποζημιώσεων.


Enhanced by Zemanta

Συνάντηση του πρόεδρου της ΔΗΜΑΡ, Φ. Κουβέλη με Σωματεία Εργαζομένων Εύβοιας

Ο Πρόεδρος της  Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, μαζί με τον βουλευτή Εύβοιας Δημήτρη Αναγνωστάκη, συναντήθηκε σήμερα με το προεδρείο του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας και τους εκπροσώπους των Σωματείων (Τσιμέντα Χαλκίδας, ΣΕΛΜΑΝ, ΙΝΤΕΡΚΕΜ, ΝΕΟΣΕΤ, ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΚΥΜΗΣ, ΜΗΧΑΝΙΚΗ).

Στο επίκεντρο  της συνάντησης ήταν το κύμα αποβιομηχάνισης  που πλήττει το Νομό, η ανεργία, η «μαύρη» ανασφάλιστη εργασία και η τοπική οικονομία η οποία βρίσκεται σε επικίνδυνα φθίνουσα πορεία.

Και από τις  δυο πλευρές τονίστηκε ότι ο νομός Εύβοιας παραμένει μονίμως και συνεχώς εκτός οποιουδήποτε Εθνικού Σχεδιασμού, με αποτέλεσμα τη συνολική υστέρηση σε αναπτυξιακές υποδομές που μπορούν να δημιουργήσουν στοιχειώδεις προϋποθέσεις εξόδου από τα αδιέξοδα που έχουν διαμορφωθεί, αλλά και θέσεις εργασίας, μιας και ο νομός Εύβοιας έχει πολύ υψηλά ποσοστά ανεργίας.

Αποστόλου: Ο εμπαιγμός των εργαζομένων και των ανέργων της Εύβοιας συνεχίζεται

Tόσο από τη Κυβέρνηση  όσο και από τη Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.


Ο βουλευτής  του ΣΥΡΙΖΑ Εύβοιας Βαγγέλης Αποστόλου, έκανε με αφορμή την ακυρωθείσα συνάντηση στο Υπουργείο Εργασίας την ακόλουθη δήλωση:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ταχθεί στον πλευρό των εργαζομένων και ανέργων της Εύβοιας που έχουν καταλάβει το κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας .

Η κυβέρνηση εμπαίζει τους εργαζόμενους και τους φορείς που  τους συμπαραστέκονται. Κι αυτή τη θέση φαίνεται να τηρεί και η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας δια του Αντιπεριφερειάρχη  Εύβοιας και του Γενικού Γραμματέα  της Περιφέρειας.

Ο τελευταίος μάλιστα ανακοίνωσε  συνάντηση  με τον Υπουργό Ανάπτυξης , που ο Υπουργός  δεν  δέχτηκε , έκλεισε συνάντηση με τον Υπουργό  Εργασίας  που δεν πραγματοποιήθηκε  και κατέληξε στον Υφυπουργό Εργασίας .

Μετά  από αυτά οι εργαζόμενοι αποφάσισαν να μη συμμετάσχουν στη συνάντηση .

Βρεθήκαμε κοντά τους και συμφωνήσαμε με τη θέση τους .

Αυτοί αποφασίζουν για τη συνέχεια του  αγώνα τους .

Εμείς συμπαραστεκόμαστε».

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες εγκαινιάζουν το νέο τους γραφείο στην Χαλκίδα

Τη Δευτέρα 07 Οκτωβρίου 2013 και ώρα 19.30 οι Ανεξάρτητοι Έλληνες Κεντρικής Εύβοιας εγκαινιάζουν το νέο τους γραφείο στην Χαλκίδα (Ελ. Βενιζέλου22- 5ος όροφος, στο μέγαρο Κιαπέκου). 

Στην εκδήλωση θα παρευρίσκονται στελέχη του κινήματος.

ΕΥΒΟΙΑ: Το νησί της ανεργίας στην ΕΡΤ

Στην εκπομπή ΤΕΤ@ΕΡΤ, με τους δημοσιογράφους Ελένη Χρονά και Θέμη Συμβουλόπουλο βρέθηκαν εκπρόσωποι σωματείων των εργοστασίων της Εύβοιας, τα οποία έχουν προχωρήσει σε κατάληψη του Μεγάρου Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας, εδώ και 3 εβδομάδες περίπου


Δείτε το βιντεο


Αναγνωστάκης: Ο υπουργός Εργασίας εμπαίζει τους εργαζόμενους της Εύβοιας

Ο βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς Δημήτρης Αναγνωστάκης, ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Κλέαρχου Περγαντά, συμμετείχε στην αντιπροσωπεία, που θα συναντούσε τον Υπουργό Εργασίας.

Σκοπός της  συνάντησης ήταν να διερευνηθούν πιθανές  λύσεις στα συσσωρευμένα προβλήματα, που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι  της Εύβοιας.

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων  με επικεφαλής τον πρόεδρο του  Εργατικού Κέντρου Εύβοιας, με έκπληξη  πληροφορήθηκαν την απουσία του  Υπουργού, την οποία ερμήνευσαν -και δικαιολογημένα- ως εμπαιγμό και αποφάσισαν την αποχώρησή τους.

Είναι προφανές ότι τέτοιες πολιτικές συμπεριφορές και υπαναχωρήσεις, από όπου κι αν προέρχονται, αναδεικνύουν την έλλειψη σοβαρής και υπεύθυνης στάσης, έναντι ανθρώπων που αγωνίζονται για την επιβίωσή τους.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...