Πέμπτη 4 Αυγούστου 2011

Στο φρούριο «Φωνάζει ο Κλέφτης» και εγώ «Δεν βλέπω, δεν ακούω, δεν μιλάω», ενώ «Ο Μικρός Πρίγκιπας», πίνει...«ΤΟ ΓΑΛΑ» και ο «ΑΜΛΕΤ» αναζητά την «ΕΙΡΗΝΗ»,

Τον Αύγουστο μπορείτε να παρακολουθήσετε στο Κάστρο της Χαλκίδας θεατρικές παραστάσεις θιάσων που περιοδεύουν στην Ελλάδα.




Κυριακή 7 Αυγούστου 2011 και ώρα 21.00 στο Κάστρο Κανήθου, θεατρική παράσταση «Φωνάζει ο Κλέφτης» του Δημήτρη Ψαθά

ΠΕΡΙΛΗΨΗ:
Στη ξεκαρδιστική κωμωδία του Δημήτρη Ψαθά «Φωνάζει ο κλέφτης»,
που σκηνοθέτησε με μαεστρία ο Πέτρος Φιλιππίδης πρωταγωνιστούν οι Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, Τάσος Κωστής, Γιώργος Καπουτζίδης, Γιώργος Λέφας, Δημήτρης Γεροδήμος, Κλέλια Ρένεση, Πόπη Χριστοδούλου και Βασίλης Μυλωνάς

ΥΠΟΘΕΣΗ ΕΡΓΟΥ:
Μια ξεκαρδιστική κωμωδία που αγγίζει το μυαλό και την καρδιά μας και παραμένει καυστική, επίκαιρη και αγαπημένη. Το έργο του Ψαθά που έγινε ταινία από τον Γιάννη Δαλιανίδη το 1962 με απολαυστικούς τους Ντίνο Ηλιόπουλο, Διονύση Παπαγιαννόπουλο και Ρένα Βλαχοπούλου, μοιάζει να ταιριάζει στη σημερινή Ελλάδα χωρίς να χρειάζεται καμία επεξεργασία ή προσαρμογή μετά από 50 ολόκληρα χρόνια.
Ένας φτωχός λογιστής, βρίσκει στο δρόμο ένα πορτοφόλι και χωρίς να το σκεφθεί, πάει κατευθείαν στο σπίτι του κατόχου του, στρατηγού εν αποστρατεία, για να το παραδώσει. Ο στρατηγός, εντυπωσιασμένος από την τιμιότητά του, τον διορίζει λογιστή στην εταιρεία του όπου όμως αποδεικνύεται ότι γίνονται μεγάλες καταχρήσεις…
Τα σκηνικά και τα κοστούμια είναι του Γιάννη Μετζικώφ. Τους φωτισμούς έχει αναλάβει η Ελευθερία Ντεκώ και τη μουσική επιμέλεια ο Ιάκωβος Δρόσος. Βοηθός σκηνοθέτη η Ελευθερία Γαλιατσάτου

ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ: 20 € και 15 € (φοιτητικό, μαθητικό, συνταξιούχων και ανέργων ΟΑΕΔ). ισχύουν εισιτήρια ΟΓΑ

Παρασκευή 19 Αυγούστου 2011 και ώρα 21.00 στο Κάστρο Κανήθου, θεατρική παράσταση «Δεν βλέπω, δεν ακούω, δεν μιλάω», κωμωδία του Γιώργου Θεοδοσιάδη

ΠΕΡΙΛΗΨΗ:
Τρεις φίλοι που αντιμετωπίζουν τρία διαφορετικά προβλήματα -όρασης, ακοής, ομιλίας- γίνονται αντίζηλοι διεκδικώντας την καρδιά μιας κοπέλας.
Ένας τυφλός, ένας κουφός και ένας μουγγός, επικοινωνούν με ιδιαίτερο τρόπο μεταξύ τους και προσφέρουν άφθονο γέλιο στο κοινό.
Ο ένας δεν ακούει, ο άλλος δεν βλέπει και ο τρίτος δεν μιλάει. Αν νομίζετε ωστόσο πως δεν μπορούν να συνεννοηθούν κάνετε… λάθος.
Η παράσταση που έχει ενθουσιάσει το θεατρόφιλο κοινό, το «Δεν ακούω, δεν βλέπω, δεν μιλάω» του Γιώργου Θεοδοσιάδη, είναι εμπνευσμένο από έναν παλιό Ινδικό μύθο για την υπομονή και την μακροθυμία απέναντι στις δυσκολίες της ζωής, είναι μια πολύ ιδιαίτερη, ξεκαρδιστική κωμωδία. Είναι όμως ταυτόχρονα ένα έργο για την συντροφικότητα, την αγάπη, την εκτίμηση, την φιλία, τον καθημερινό αγώνα και την αισιόδοξη προσέγγιση της ζωής, σε μια εποχή που οι μαύρες σκέψεις πληθαίνουν. Αυτή η θεατρική διασκευή του τονίζει τις κωμικές πλευρές της ιστορίας και εξελίσσεται σε μια σύγχρονη κωμωδία». Ο κάθε ήρωας έχει αναπτύξει τον δικό του κώδικα για να επικοινωνεί με τους άλλους. Κάποια στιγμή ωστόσο μπαίνει στην ζωή τους μια κοπέλα και όλα ανατρέπονται. Οι παρεξηγήσεις έρχονται, οι έξυπνες ατάκες προσφέρουν άφθονο γέλιο ενώ δεν λείπουν και οι στιγμές συγκίνησης.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
Πρωταγωνιστούν οι: Σπύρος Πούλης, Θανάσης Βισκαδουράκης και Σπύρος Σπαντίδας. Τον ρόλο της «καλής νεράιδας» παίζει η Δήμητρα Στογιάννη. Σκηνικά: Λία Ασβεστά. Κοστούμια: Αλέξης Φούκος. Μουσική Επιμέλεια: Χρήστος Χατζηπαναγιώτης

ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ: 20 € και 18 € (φοιτητικό, μαθητικό, συνταξιούχων και ανέργων ΟΑΕΔ). ισχύουν εισιτήρια ΟΓΑ


Σάββατο 27 Αυγούστου 2011 και ώρα 21.00 στο Κάστρο Κανήθου, παιδική θεατρική παράσταση «Ο Μικρός Πρίγκιπας»

ΠΕΡΙΛΗΨΗ:
Μια παράσταση βασισμένη σ’ ένα από τα καλύτερα βιβλία του 20ου αιώνα. Ένα έργο για παιδιά και για όσους αισθάνονται ακόμη παιδιά με εκατομμύρια θαυμαστές σε όλο τον κόσμο.
«Ο αφηγητής πέφτει με το αεροπλάνο του, που έχει πάθει βλάβη στην έρημο. Εκεί συναντά ένα ασυνήθιστο παιδί «Το Μικρό Πρίγκιπα». Γνωρίζονται και γίνονται φίλοι. Ο αφηγητής μαθαίνει πολλά για τον καινούργιο του φίλο. Ο Μικρός Πρίγκιπας σιγά σιγά του διηγείται την επίσκεψη του σε άλλους πλανήτες όπου υπάρχουν διάφοροι περίεργοι …ματαιόδοξοι, επιχειρηματίες, βασιλιάδες, σταθμάρχες κ.α.
Η παράσταση ακολουθεί την παιδική φαντασία, την αφήνει ελεύθερη, συνεργάζεται μαζί της για να γελάσει το παιδί, να διασκεδάσει και κυρίως να μάθει αυτά που ο Μικρός Πρίγκιπας έμαθε από τα ταξίδια του, για τη ζωή, τη φιλία, τον άνθρωπο… τις ομορφιές της ζωής που οι μεγάλοι δεν μπορούν να αντιληφθούν. Πράγματα χρήσιμα για πάντα, αλήθειες που πολλές φορές δεν λέγονται.
Όλα τα παιδιά πρέπει να γνωρίσουν το Μικρό Πρίγκιπα.
Στην Παράσταση πρωταγωνιστούν ηθοποιοί γνωστοί στα παιδιά από αγαπημένα τους σήριαλ.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Φώτης Σπύρου
ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ – ΔΙΑΣΚΕΥΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ: Παύλος Μάτεσης, Φώτης Σπύρου
ΜΟΥΣΙΚΗ: Θοδωρής Οικονόμου
ΣΚΗΝΙΚΑ: Βαλεντίνος Βαλάσης
ΚΟΥΣΤΟΥΜΙΑ: Ελένη Ψύρρα
ΧΟΡΟΓΡΑΦΙΕΣ: Έλενα Γεροδήμου
ΒΟΗΘΟΣ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ: Δημήτρης Ζωγραφάκης
ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ: Σοφία Βογιατζάκη, Φώτης Σπύρου, Κάτια Νικολαΐδου, Πρόδρομος Τοσουνίδης, Πατρίκιος Κωστής, Σόλωνας Τσούνης, Μπίλιω Κωνσταντοπούλου, Διονύσης Κλαδής, Βαγγέλης Δαλλές.

ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ: 10 € – ισχύουν εισιτήρια ΟΓΑ


Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011 και ώρα 21.00 στο Κάστρο Κανήθου, θεατρική παράσταση «ΤΟ ΓΑΛΑ» του Βασίλη Κατσικονούρη

ΠΕΡΙΛΗΨΗ:
“Το γάλα” του Βασίλη Κατσικονούρη με το θίασο της Άννας Βαγενά, είναι μια από τις σημαντικότερες παραστάσεις και τις μεγαλύτερες θεατρικές επιτυχίες των τελευταίων χρόνων, που παίζεται για τέταρτη συνεχή χρονιά και την έχουν παρακολουθήσει πάνω από 100.000 θεατές, στην Αθήνα και σε περιοδεία σε όλη την Ελλάδα.
Η παράσταση ήταν υποψήφια για πέντε θεατρικά βραβεία κοινού του περιοδικού «Αθηνόραμα», (περίοδος 2007-2008) και απέσπασε βραβείο καλύτερης παράστασης και καλύτερης γυναικείας ερμηνείας.
“Το γάλα” είναι η ιστορία μιας μητέρας μετανάστριας από την πρώην Σοβιετική Ένωση, με δύο γιούς, ο ένας εκ των οποίων πάσχει από σχιζοφρένεια, οι οποίοι προσπαθούν να προσαρμοσθούν και να επιβιώσουν στην Ελλάδα.
Η απόγνωση της μάνας και ο ψυχικός σπαραγμός της για την ασθένεια του μικρού της γιού, παράλληλα με το φόβο, που προέρχεται από τον κοινωνικό ρατσισμό του περιβάλλοντός της, παρουσιάζονται με σπαρακτικό τρόπο.
Η βία διαδέχεται και εναλλάσσεται με την τρυφερότητα, η ένταση με τη γαλήνη, η απελπισία με την ελπίδα, το όνειρο με τον εφιάλτη, η πραγματικότητα με την ψευδαίσθηση, και αντιστρόφως.
Μια συγκλονιστική ιστορία – μαρτυρία, με εξαιρετικές συγκρούσεις, μοναδικές κορυφώσεις, ταυτόχρονα γεμάτο ελπίδα, που κάνουν το έργο του Βασίλη Κατσικονούρη ίσως το σπουδαιότερο νεοελληνικό έργο των τελευταίων χρόνων.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
Σκηνοθεσία: Άννα Βαγενά
Σκηνογραφία: Γιάννης Βάμβουρας (πάνω σε μια ιδέα της Άννας Βαγενά)
Φωτισμοί : Αλέκος Αναστασίου
Μουσική επιμέλεια : Άννα Βαγενά
Βοηθός Σκηνοθέτη : Ελένη Πολιτοπούλου
ΔΙΑΝΟΜΗ:
Μάνα : Άννα Βαγενά
Λευτέρης : Δημήτρης Πατσής
Αντώνης : Βασίλης Παλαιολόγος
Νατάσα : Ηλιάνα Αραβή

ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ: 20 € και 15 € (φοιτητικό, μαθητικό, συνταξιούχων και ανέργων ΟΑΕΔ). ισχύουν εισιτήρια ΟΓΑ


 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ

Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2011 και ώρα 21.00 στο Κάστρο Κανήθου, θεατρική παράσταση «ΑΜΛΕΤ» του William Shakespeare

ΠΕΡΙΛΗΨΗ:
Πρόκειται για το κορυφαίο έργο του Shakespeare και ένα από σημαντικότερα θεατρικά κείμενα του παγκόσμιου δραματολογίου. Η παράσταση επιχειρεί μια σύγχρονη σκηνική ανάγνωση του κλασικού αριστουργήματος μεταφέροντας το έργο ως πολιτικό θρίλερ κάθε εποχής.
O σύγχρονος κόσμος κατάγεται από ένα μακρινό μεσαίωνα και συχνά επιστρέφει σ’ αυτόν. Διαπλοκές σκάνδαλα, δολοφονίες, η αναζήτηση κάθε ηδονής. Η αναζήτηση με κάθε τρόπο της εξουσίας. Εδώ δεν υπάρχουν «καλοί» και «κακοί». Υπάρχουν μόνο πρόσωπα και προσωπεία που δρουν είτε οργανώνοντας είτε υπηρετώντας σχέδια εξουσίας. Μοναδικός ήρωας λαϊκής καταγωγής δυο νεκροθάφτες!
Τα πάντα διαδραματίζονται με ταχύτητα, αλλά αθόρυβα, σε ένα σκοτεινό παρασκήνιο. Μια χώρα ετοιμόρροπη… Κανείς δεν την αισθάνεται πλέον ως πατρίδα. Πάνω στα συντρίμμια που αργοφαίνονται διαδραματίζεται το δράμα. Στην παράσταση η τελευταία πράξη θα παιχτεί σ’ ένα νεκροταφείο. Ανάμεσα από τάφους. Ο Αμλετ πρίγκιπας της Δανίας, είναι ένας διανοούμενος ήρωας. Στην πραγματικότητα ένας αντιήρωας. Αντιλαμβάνεται τον κόσμο και την ανθρώπινη αποστολή. Αντιλαμβάνεται το σκοτεινό «σύστημα» και τη λειτουργία του που κάποτε θα κληθεί να υπηρετήσει. Συνειδητοποιεί την καταγωγή του. Όμως δεν δρα. Έχοντας συνειδητοποιήσει τον κόσμο, μοιάζει να φοβάται να αναλάβει κάποτε την ηγεσία της χώρας του. Η αλλαγή του κόσμου είναι απαραίτητη, όμως είναι πράξη πάνω και έξω από αυτόν. Ένα μεγάλο θεατρικό κείμενο που προσπαθεί να ερμηνεύσει την καταγωγή του σύγχρονου κόσμου. Ένας αέναος κύκλος αίματος φθοράς και πτώσης ιδανικών σε μια χώρα όπου δεν υπάρχει πλέον καμιά αξία κανένα όριο…
Δεν υπάρχουν «ανάσες ονείρων»… Εδώ οι ήρωες, όπως και ο άνθρωπος στον σύγχρονο κόσμο, έμαθαν μονάχα να επιβιώνουν. Ποτέ δεν έμαθαν ν’ αγαπούν…

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
Μετάφραση: Γιώργος Χειμωνάς
Σκηνοθεσία / Σκηνικό: Θέμης Μουμουλίδης
Δραματουργική Επεξεργασία: Θέμης Μουμουλίδης- Παναγιώτα Πανταζή
Κοστούμια: Τότα Πρίτσα
Μουσική: Μάριος Στροφαλής
Σπαθογραφίες: Θάνος Δερμάτης
Φωτισμοί: Νίκος Σωτηρόπουλος
Συνεργάτης σκηνογράφος: Παναγιώτα Κοκκορού
Βοηθός σκηνοθέτη: Μαρούσκα Παναγιωτοπούλου

Παίζουν οι ηθοποιοί:
Αιμίλιος Χειλάκης, Μάνος Βακούσης, Μαρίνα Ψάλτη, Ευγενία Δημητροπούλου, Λεωνίδας Κακούρης, Κρις Ραντάνοωφ, Τόνυ Δημητρίου. Δημήτρης Αλεξανδρής, Ηλίας Ζερβός, Αλμπέρτο Φάις, Παναγιώτης Εξαρχέας

ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ: 20€ και 15€ (φοιτητικό, μαθητικό, συνταξιούχων και ανέργων ΟΑΕΔ)
Ειδική τιμή προπώλησης  15 € από 29 έως 31/8



Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011 και ώρα 21.00 στο Κάστρο Κανήθου, θεατρική παράσταση «ΕΙΡΗΝΗ», του Αριστοφάνη

ΠΕΡΙΛΗΨΗ:
Η «Eιρήνη» παρουσιάστηκε το 421 π.Χ. στους δραματικούς αγώνες της εορτής των Μεγάλων Διονυσίων και κέρδισε το δεύτερο βραβείο. Ο Αριστοφάνης έγραψε την κωμωδία αυτή κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων μεταξύ Αθηναίων και Σπαρτιατών, που κατέληξαν στην ειρήνη του Νικία, με την οποία οι λαοί των δύο αντιπάλων ήλπιζαν ότι θα λήξει ο Πελοποννησιακός πόλεμος και θεωρείται ένα από τα πιο αντιπολεμικά έργα όλων των εποχών.
Ο Τρυγαίος είναι ένας αμπελουργός, που απελπισμένος από την κατάντια των αμπελιών του, αποφασίζει να πάει και να ελευθερώσει την Ειρήνη. Ξεκινάει για τον Όλυμπο, πετώντας πάνω σ’ ένα τεράστιο σκαθάρι για να ζητήσει τη βοήθεια των δώδεκα θεών. Εκεί προσπαθεί να πείσει τον θεό Ερμή, τάζοντάς του δώρα, να τον βοηθήσει να ελευθερώσουν μαζί την Ειρήνη γιατί η γη και οι άνθρωποι καταστρέφονται από τον πόλεμο.
Ο Πόλεμος παρουσιάζεται φοβερός και τρομερός! Έχει μαζέψει μέσα σ’ ένα τεράστιο γουδί όλες τις πόλεις-κράτη της Ελλάδας και τις κοπανάει με το γουδοχέρι για να τις λιώσει. Ο Τρυγαίος πρέπει να προλάβει το κακό προτού να είναι πολύ αργά…
Τελικά ο Τρυγαίος καταφέρνει να ελευθερώσει την Ειρήνη! Όλοι την καλωσορίζουν με ενθουσιασμό όμως αυτή σωπαίνει και δεν μιλά σε κανέναν, γιατί όπως εξομολογείται στον Ερμή, είναι πολύ πικραμένη με τους ανθρώπους, δεν της δίνουν καθόλου αξία και την παραμελούν. Έχουν το μυαλό τους στον πόλεμο, κάποιοι μάλιστα πλουτίζουν απ’ αυτόν και δεν ενδιαφέρονται για τα αγαθά της παρά μόνο για τα κέρδη τους.
Ο Τρυγαίος την παρακαλεί να συγχωρέσει τους άμυαλους ανθρώπους και να τους δώσει άλλη μια ευκαιρία να συμμορφωθούν. Η Ειρήνη δέχεται κι όλοι μαζί κατεβαίνουν στη γη.
Η «ΕΙΡΗΝΗ» του Αριστοφάνη, με τη μετάφραση του Κ. Χ. Μύρη και τη δραματουργική επεξεργασία τουΠέτρου Φιλιππίδη, Γιώργου Γαλίτη και Γιώργου Λέφα, γίνεται επίκαιρη όσο ποτέ στην Ελλάδα του σήμερα και ο θεατής θα διαπιστώσει, ίσως με θλίψη στο Αργολικό Θέατρο, ότι παρόλο που πέρασαν τόσοι αιώνες, τα κίνητρα και οι λανθασμένες επιλογές των ανθρώπων είναι κοινά και διαχρονικά και ίσως η Ειρήνη… είχε δίκιο για τη στάση που κράτησε μέσω του Αριστοφάνη!

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: Κ.Χ. Μύρης
ΔΡΑΜΑΤΟΥΡΓΙΚΗ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ: Π. Φιλιππίδης – Γ. Γαλίτης – Γ. Λέφας
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Πέτρος Φιλιππίδης
ΣΚΗΝΙΚΑ: Γιάννης Κόττης
ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ: Γιάννης Μετζικώφ
ΜΟΥΣΙΚΗ: Μίνως Μάτσας
ΧΟΡΟΓΡΑΦΙΑ: Ελπίδα Νίνου
ΦΩΤΙΣΜΟΙ: Ελευθερία Ντεκώ
ΒΟΗΘΟΣ ΧΟΡΟΓΡΑΦΟΣ: Θανάσης Γιαννακόπουλος
ΒΟΗΘΟΣ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ: Άγγελος Μπούρας
ΒΟΗΘΟΣ ΣΚΗΝΟΓΡΑΦΟΥ: Πένυ Μπαλή
ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Κώστας Μπάλλας
ΠΑΙΖΟΥΝ:
Πέτρος Φιλιππίδης, Τάκης Παπαματθαίου, Γιώργος Γαλίτης, Γιάννης Δεγαΐτης, Κων/νος Γιαννακόπουλος, Πάνος Σταθακόπουλος, Χρήστος Σιμαρδάνης, Χάρης Μαυρουδής, Άγγελος Μπούρας, Δημήτρης Δεγαΐτης, Τάσος Ιορδανίδης, Σπύρος Παππάς, Χρήστος Συριώτης, Ελευθέριος Ελευθερίου, Ηλίας Γιαννάκης, Δημήτρης Βογιατζής, Θοδωρής Μπουζικάκος, Αντώνης Αντωνάκος, Δημήτρης Σαμόλης, Πέτρος Γεωργοπάλης, Σταύρος Σβίγγας, Μανώλης Χουρδάκης, Ορέστης Τζιόβας και 2 παιδιά.
ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ: 20€ και 15 € (φοιτητικό, μαθητικό, συνταξιούχων και ανέργων ΟΑΕΔ). ισχύουν εισιτήρια ΟΓΑ

Γιορτή σαρδέλας στην παραλία Κύμης

Ο Προοδευτικός Επιμορφωτικός Σύλλογος Παραλίας Κύμης ‘Η ΛΙΑΝΗ ΑΜΜΟΣ’ σας προσκαλούν στην ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΣΑΡΔΕΛΑΣ που θα γίνει το Σάββατο 6 Αυγούστου 2011 και ώρα 9:00 μ.μ. στο πρώην δημοτικό σχολείο της Παραλίας στα πλαίσια των πολιτιστικών εκδηλώσεων ‘ ΛΙΑΝΑΜΜΙΑ 2011’

Με ζωντανή νησιώτικη μουσική, ψητή σαρδέλα και πολύ κέφι ελάτε να περάσουμε μια όμορφη βραδιά.

VIDEO: Οικογένεια Ευαγγελάτου Από την Χαλκίδα ...στη Σκιάθο

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...