Τρίτη 2 Αυγούστου 2011

Με επιτυχία η συγκέντρωση του ΚΚΕ στη ΚΥΜΗ


Με επιτυχία την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29-7 διοργανώθηκε από το ΚΚΕ πολιτική συγκέντρωση στη κεντρική πλατεία της ΚΥΜΗΣ. 

Μίλησαν τα στελέχη του ΚΚΕ ΣΟΦΙΑ ΝΤΟΥΡΟΥ και ΧΡΟΝΑΣ ΤΑΣΟΣ.
Η ΣΟΦΙΑ ΝΤΟΥΡΟΥ μεταξύ άλλων είπε:
«Το πρόβλημα στην ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΙΚΗ είχε ξεκινήσει πριν την οικονομική κρίση που σήμερα χρησιμοποιείται ως άλλοθι για κάθε αντιδραστικό-αντιλαϊκό-αντεργατικό μέτρο. Με ευθύνη των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ. Έχει χρόνια που υπολειτουργεί, που κάθε μέρα χάνονται και θέσεις εργασίας, χρόνια χωρίς παραγγελίες ενώ υπήρχαν μεγάλες ανάγκες σε εξοπλισμό, που δίνεται όμως με διεθνείς διαγωνισμούς σε μεγάλες ιδιωτικές εταιρείες-και με απ’ ευθείας αναθέσεις- γιατί αυτές ήταν οι δεσμεύσεις των κυβερνήσεων και οι πολιτικές επιλογές τους.

Τώρα με το μεσοπρόθεσμο ξεπουλάνε φιλέτα της πατρίδας μας, πλούτο που ανήκει στο λαό. Έτσι πουλάνε και τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα με συνέπεια και τούτο το εργοστάσιο ή να ξεπουληθεί ή να κλείσει. Το ψηφίσανε, το σχεδιάζανε!!!

Να γιατί είναι υποκρισία οι «παρεμβάσεις» των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. στο νομό για συμπαράσταση, για προτροπή να μην κλείσει.. όταν αυτοί έστρωσαν το δρόμο. Και πριν και τώρα με το μεσοπρόθεσμο.

Θυμηθείτε…επί Ν.Δ. δεν έρχονταν οι βουλευτές της στις συσκέψεις, τώρα δεν έρχονται του ΠΑΣΟΚ. Υποκρισία και από Ν.Δ. όχι μόνο για τις ευθύνες της ως κυβέρνηση αλλά και γιατί τώρα, λίγες μέρες πριν έρθουν εδώ και παρά τις κορώνες ότι δεν ψήφισαν το μεσοπρόθεσμο, ψήφισαν τα άρθρα του εφαρμοστικού νόμου-την επομένη του μεσοπρόθεσμου-που ξεπουλά τη δημόσια περιουσία.

Δεν μπορεί να βρεθεί λύση, να περιμένετε λύση, με αυτούς τους βουλευτές, αυτόν ή άλλον υπουργό , αυτές τις κυβερνήσεις, αυτές τις πολιτικές.

Μην τους πιστεύετε, προσπαθούν να σας κοροϊδέψουν, να εκτονώσουν την κατάσταση για άλλη μια φορά. Μην ξεχνάτε την πείρα που έχετε. Αξιοποιήστε τη!!! Είναι ο καιρός που πρέπει ο λαός να αποφασίσει με ποιους θα πάει και ποιους θ’ αφήσει

Ο ΧΡΟΝΑΣ ΤΑΣΟΣ τόνισε ότι:
«Είμαστε ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις και την εμπορευματοποίηση της υγείας. Αντιδρούμε στις συγχωνεύσεις των δημόσιων νοσοκομείων που θα υποβαθμίσουν παραπέρα τις υπηρεσίες τους. Αντιδρούμε στα απογευματινά ιατρεία, στα εισιτήρια και κάθε είδους συμμετοχή των ασφαλισμένων. Ιδιαίτερα θέλουμε να σταθούμε στο Νοσοκομείο της Κύμης. Όχι για να υπερασπιστούμε την σημερινή του κατάσταση και λειτουργία, που είναι απαράδεκτη αφού η στελέχωση και η οργάνωση των υπηρεσιών του είναι πίσω από τις πραγματικές ανάγκες του λαού της περιοχής και το ξέρετε. Αλλά για να υπερασπιστούμε την άποψη πως θα ήταν χρήσιμες, αναγκαίες και λογικές προτάσεις και σκέψεις που θα καλυτέρευαν την λειτουργία του νοσοκομείου και τις υπηρεσίες του στο λαό. Σήμερα, όμως με την διαδικασία των συγχωνεύσεων η κατάσταση γίνεται χειρότερη και η ελπίδα για κάτι καλύτερο απομακρύνεται. Με πρόσχημα την οικονομία και των εξορθολογισμό των δαπανών στην υγεία υποβαθμίζουν το νοσοκομείο της Κύμης. Το κάνουν κάτι σαν κέντρο υγείας και φυσικά του προδιαγράφουν μια πορεία φθίνουσα. Καταγγέλλουμε απερίφραστα αυτή την λογική που υποτιμάει τον λαό και δείχνει τρομακτική αδιαφορία για την υγεία και την ασφάλεια των εργατικών λαϊκών οικογενειών και των παιδιών τους. Τι θα γίνει με ένα τροχαίο, ένα επείγον καρδιολογικό επεισόδιο, ένα μικρό παιδί που κινδυνεύει και χρειάζεται άμεση αντιμετώπιση ; Γιατί και για μια απλή νοσηλεία, για ολιγοήμερη θεραπεία, για μια μικροεπέμβαση, για έναν καταρράκτη στον παππού ή την γιαγιά να σημαίνει ξεσπίτωμα και ταλαιπωρία και φυσικά δαπάνες, που καταστρέφουν τον ήδη προβληματικό οικογενειακό προϋπολογισμό…..Η θέση μας για τις συγχωνεύσεις και τις υποβαθμίσεις των νοσοκομειακών μονάδων είναι συγκεκριμένη…

Πρόκειται για μια διαδικασία, που οδηγεί στον παραπέρα σημαντικό περιορισμό της παροχής ·υγειονομικών υπηρεσιών, στην υποβάθμιση της νοσοκομειακής περίθαλψης, που - χρόνια τώρα - παρέχεται στα νοσοκομεία της περιφέρειας με σοβαρές αδυναμίες και κενά, χωρίς να καλύπτει τις πραγματικές ανάγκες του λαού, εξ αιτίας της έλλειψης ειδικευμένων γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού και λόγω του λειψού εξοπλισμού τους.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...