Σάββατο 18 Μαΐου 2013

Οι «Ανεξάρτητοι Έλληνες» Εύβοιας για την ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων


Οι «Ανεξάρτητοι Έλληνες» Εύβοιας, τιμούμε τη μνήμη των 353.000 σφαγιασθέντων συνελλήνων μας του Πόντου από τους Τούρκους του αρχισφαγέα Μουσταφά Κεμάλ. Αυτού που κάποιοι θέλουν να του στήσουν και άγαλμα στην Θεσσαλονίκη!  

Περιμένουμε την μέρα που η Πολιτεία και μια πραγματικά ανεξάρτητη κυβέρνηση ελεύθερων Ελλήνων, θα βάλουν ψηλά στο κάδρο της Ιστορίας την γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού. Και βεβαίως, μια τέτοια έντιμη στάση δεν αφορά (και προφανώς δεν συγκινεί...) την συγκυβέρνηση των μνημονίων. Τη ΝΔ που έσπευσε με το μισό υπουργικό συμβούλιο στην Τουρκία για να δώσει διαπιστευτήρια ''καλού παιδιού'', το ΠΑΣΟΚ της τουρκολιγούρας και της απεθνοποίησης και τη "συνωστισμένη'' ΔΗΜΑΡ.

Εμείς ως Ανεξάρτητοι  Έλληνες αρνούμαστε να αποκτήσουμε λευχαιμική μνήμη, αρνούμαστε να ξεχάσουμε, αρνούμαστε να μπούμε στην διαδικασία εκγιουσουφακισμού που θέλει η συγκυβέρνηση των μνημονίων, των εθνικών εκπτώσεων και της ιστορικής αμνησίας.

Ο αγώνας συνεχίζεται...

Αυτός είναι ο 45χρονος που ξέθαψε τη σύντροφό του γιατί δεν ήθελε να την αποχωριστεί!


Συγκλονίζει  το πανελλήνιο η ιστορία αγάπης στο Μπούρτζι  της Εύβοιας, με τον 45χρονο που ξέθαψε τη σύντροφό του  η οποία νικήθηκε από τον καρκίνο και έφυγε από τη ζωή, επειδή ήθελε να την αντικρίσει και πάλι! 

Την Πέμπτη 16 Μαΐου το πρωί, ο 45χρονος Κώστας Κ.  που βλέπετε στην αποκλειστική φωτογραφία του  eviazoom, κήδεψε στο Μπούρτζι την 36χρονη σύντροφο του. Είχαν αρκετά χρόνια δεσμό και έμεναν στο Μπούρτζι, ενώ η εκλιπούσα ήταν μητέρα 4 παιδιών από προηγούμενο γάμο.

Ο 45χρονος το απόγευμα της ίδιας μέρας, προέβη σε μία αδιανόητη πράξη, που μόνο από τη  μεγάλη αγάπη  μπορεί να εξηγηθεί, όσο και αν είναι φρικιαστική.
 
«Προσέλαβε» έναν Πακιστανό και πήγαν στον τάφο της 36χρονης  και με μία τσάπα...  ξέθαψε το πτώμα της και το πήρε σπίτι του!

Λίγες ώρες μετά  όμως συνειδητοποίησε τι έκανε, την κουβάλησε στην πλάτη και θέλησε να επιστρέψει το άψυχο σώμα της στο Νεκροταφείο του χωριού. Κάτι που αντιλήφθηκαν περίοικοι αλλά και περαστικοί, οι οποίοι κάλεσαν την αστυνομία, η οποία συνέλαβε τον 45χρονο για το αδίκημα  της εξύβρισης νεκρών.

Με την τραγική αυτή ιστορία αγάπης λύγισαν όμως ακόμη και οι δικαστές στο Αυτόφωρο, οι οποίοι απέδωσαν την πράξη του 45χρονου στην ιδιαίτερη συναισθηματική του φόρτιση και τον απάλλαξαν, καθώς  κάθε άλλο παρά αποσκοπούσε στην «εξύβριση νεκρού»,  η έστω και ανατριχιαστική πράξη του.

Γκάλοπ: Με ένα πόντο διαφορά Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ - Η ΔΗΜΑΡ ξεπέρασε το ΠΑΣΟΚ!

Σύμφωνα με το «βαρόμετρο» της Metrisi η Νέα Δημοκρατία προηγείται κατά μία μονάδα του ΣΥΡΙΖΑ ενώ στην ερώτηση «ποιον θεωρείτε καταλληλότερο για πρωθυπουργό», ο Αντώνης Σαμαράς προηγείται με μεγάλη διαφορά του Αλέξη Τσίπρα.
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Παραπολιτικά», στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 21,4%, με τον ΣΥΡΙΖΑ να ακολουθεί με 20,4%. Η Χρυσή Αυγή συγκεντρώνει 10%, οι Ανεξάρτητοι Ελληνες 5,6%, το ΚΚΕ 4,6% η Δημοκρατική Αριστερά 4,5% και ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με 4,2%.

Στην παράσταση νίκης η ΝΔ προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ κατά 6,6 μονάδες ενώ στην ερώτηση αν «η τρικομματική κυβέρνηση θα πρέπει να εξαντλήσει την τετραετία» το 46,8% απαντά «ναι» και το 46,6% απαντά αρνητικά.

ΔΟΝ ΚΑΜΙΛΟ: Μεγάλη επιτυχία για καλό σκοπό

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε ο ΔΟΝ  ΚΑΜΙΛΟ, από το θεατρικό εργαστήρι  του πολιτιστικού συλλόγου Κανήθου, που ανέβασε εχθές το βράδυ στο θέατρο Παπαδημητρίου, αφού από αρκετά νωρίς συγκεντρώθηκε ο κόσμος φέρνοντας μαζί του και τρόφιμα,  μιας και αυτός ήταν ο σκοπός της παράστασης.

Την παράσταση στήριξε ο Δ.Ο.Α.Π.ΠΕ.Χ. 

Την σκηνοθεσία είχαν η Ράνια Νταλαχάνη και ο Βασίλης Βαλέρης, από το Αεικίνητο θέατρο Ευρίπου.

Την φωτογραφία η Δέσποινα Πιλάτη και έπαιξαν οι : Τηλέμαχος Ζήκος, Στέφανος Βασιλείου, Γιώργος Βλαχάνας, Γιώργος Δεμερτζής, Νίκος Βαλιανάτος, Γιώργος Θεοχάρης, Γιάννης Μαρκόπουλος, Ελένη Δημεροπούλου, Χρύστα Δημαρέλου και η Σοφία Αναγνωστοπούλου.    

ΦΩΤΟ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΥΤΣΑΥΤΗΣ 

 


 

Συνεδρίαση της Συντονιστικής Επιτροπής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Κεντρικής Εύβοιας


Την Τετάρτη 15 Μαΐου 2013 πραγματοποιήθηκε στα γραφεία των Ανεξάρτητων Ελλήνων Κεντρικής Εύβοιας στη Χαλκίδα, η προγραμματισμένη συνεδρίαση της Συντονιστικής Επιτροπής.

Στη συνεδρίαση συζητήθηκαν εκτενώς τα προβλήματα που απασχολούν τους κατοίκους της Εύβοιας, ενώ τα διάφορα εξειδικευμένα θέματα ανατέθηκαν στους υπεύθυνους τομέων δράσης της Συντονιστικής Επιτροπής για περαιτέρω επεξεργασία με τους αρμόδιους βουλευτές του Κινήματος.



Η συζήτηση συνεχίστηκε με την ανάλυση των δεκάδων προβλημάτων που έχουν προκαλέσει στις τοπικές κοινωνίες, το κλείσιμο εργοστασίων και μικρομεσαίων επιχειρήσεων, η ξηρασία στις τοπικές αγορές, η «φεουδαρχική» συμπεριφορά της τρικομματικής Κυβέρνησης με αποφάσεις που παίρνονται χωρίς διαβούλευση, όπως για παράδειγμα η υποβάθμιση του ΤΕΙ Χαλκίδας και η μελέτη για το χωροταξικό.

Η συνεδρίαση θα επαναληφθεί την επόμενη εβδομάδα και καλούμε τους πολίτες ή τους φορείς του νομού μας, να απευθύνονται στη Συντονιστική Επιτροπή των Ανεξάρτητων Ελλήνων Κεντρικής Εύβοιας έτσι ώστε να καταγραφούν οι ιδέες, οι προτάσεις και οι προβληματισμοί τους.

3ος Αγώνας Καθαρισμού Βυθού & Ακτής στο λιμάνι της Ερέτριας

H σχολή καταδύσεων Χαλκίδας «THALASSA» σε συνεργασία με τους συλλόγους της περιοχής, διοργανώνουν τον 3ο Αγώνα Καθαρισμού Βυθού & Ακτής- Κάνε το καλό και βγάλτο από το γιαλό- στο λιμάνι της Ερέτριας.

Τo Σάββατο 18 Μαΐου και ώρα 15.00 στην προβλήτα δίπλα στο δημαρχείο στο λιμάνι της Ερέτριας, αγωνιζόμαστε καθαρίζοντας τον Βυθό και την Ακτή στο λιμάνι της Ερέτριας και συμμετέχουμε ενεργά για ένα καθαρότερο περιβάλλον.
Δυο ομάδες δράσεις, μια ομάδα επιφανείας- ακτογραμμής και μια ομάδα βυθού με δύτες.

Δήλωσε συμμετοχή…
Μπορείς και εσύ να βοηθήσεις...!
Σκοπός του αγώνα είναι να :
Α) Ενημερωθούμε και να ενημερώσουμε την τοπική κοινωνία για το τι υπάρχει μέσα στο βυθό.
Β) Πόσο ζημιά προκαλούν στο περιβάλλον αυτά που αφήσαμε εμείς στο βυθό.
Γ) Την απορρύπανση του βυθού μέσα από ευγενή συναγωνισμό, ποια ομάδα δυτών θα βγάλει τα περισσότερα, τηρώντας τον κανονισμό του αγώνα, όπου αυξάνει το βαθμό δυσκολίας και βελτιώνει τις δεξιότητες μας και τη συνεργασία του ζεύγους.
Δ) Τη συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας και την ανάδειξη, της περιοχής του αγώνα.
Ε) Να εμπλουτίσουμε τις γνώσεις μας για το περιβάλλον.
Ζ) Τη συμπλήρωση φύλλου καταγραφής απορριμμάτων για τη Μεσόγειο SOS.
Η) Την ολοκλήρωση του αγώνα στέλνοντας για ανακύκλωση ότι βγάλαμε από το βυθό.

Η Πανήγυρη του Οσίου Ιωάννου του Ρώσου στις 27 Μαΐου

Η Πανήγυρη του Οσίου Ιωάννου του Ρώσου, θα λάβει χώρα στο Νέο Προκόπιο Ευβοίας την 27η Μαΐου 2013, σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα:
 
Κυριακή 26 Μαΐου 2013:
ώρα 7.00 μ.μ. Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός.
Δευτέρα 27 Μαΐου 2013: 
ώρα 7.00 π.μ. Έναρξη Όρθρου.
ώρα 7.30 π.μ. Αρχιερατική Χοροστασία.
ώρα 8.15 π.μ. Έναρξη Πολυαρχειρατικής Θείας Λειτουργίας.
ώρα 10.30 π.μ. Λιτανεία του Ιερού Σκη-νώματος του Οσίου Ιωάννου, Δέηση στην Πλατεία του Νέου Προκοπίου και Ομιλία.
           
Στην Πανήγυρη θα λάβουν μέρος οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ, Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλος, Σισανίου και Σιατίστης κ. Παύλος, Κορίνθου κ. Διονύσιος, Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσόστομος και ο Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ. Χρυσόστομος.

Αρχιερατικό Συλλείτουργο στο Ναό των Ευβοέων Αγίων

Πανηγυρίζει το Σαββατοκύριακο 25 - 26 Μαΐου 2013 ο Ιερός Ναός των Ευβοέων Αγίων, ο οποίος βρίσκεται στην Έξω Παναγίτσα της Χαλκίδος.

Την παραμονή της Γιορτής, Σάββατο 25 Μαΐου 2013 και ώρα 7.00 μ.μ. θα τελεσθεί Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης κ. Παύλου.

Την Κυριακή 26 Μαΐου 2013, στις 7.00 π.μ. θα αρχίσει ο Όρθρος, στις 7.30 θα λάβει χώρα η Αρχιερατική χοροστασία και στη συνέχεια το Αρχιερατικό Συλλείτουργο, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ, με τη συμμετοχή και των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Σισανίου και Σιατίστης κ. Παύλου και Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου.
Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων αυτών, θα τεθούν προς προσκύνηση τα Ιερά Λείψανα αρκετών από τους Αγίους του Τόπου μας, όπως του Αγίου Ρηγίνου Σκοπέλου, του Αγίου Νικολάου του Σικελιώτου, του Αγίου Τιμοθέου Ευρίπου, του Αγίου Νεκταρίου Πενταπόλεως, η Τιμία Κάρα του Οσίου Δαυΐδ, καθώς και Ιερό ένδυμα του Οσίου Ιωάννου του Ρώσου.
Καλούνται οι ευλαβείς χριστιανοί μας να προσέλθουν στην Ιερά Πανήγυρη και να απονείμουν την πρέπουσα τιμή στους προστάτες και φρουρούς του ευλογημένου Τόπου μας.

Αναγνωστάκης: Η ΔΗΜΑΡ καταδικάζει κάθε μορφή παράνομης χρηματοδότησης εκλογικών δαπανών των δημοτικών συνδυασμών

Δήλωση του βουλευτή Ευβοίας της Δημοκρατικής Αριστεράς Δημήτρη Αναγνωστάκη, κοινοβουλευτικού υπεύθυνου του τομέα εσωτερικών και υπεύθυνου του τομέα αυτοδιοίκησης σχετικά με την «διακομματική» τροπολογία μείωσης των εκλογικών δαπανών των δημοτικών συνδυασμών: 

Με το άρθρο 22 του Ν. 4147/2013 τροποποιήθηκαν οι διατάξεις του Ν. 3870/9-8-2010 ΦΕΚ (Α’/138), που αφορούσε την επιβολή κυρώσεων σε βάρος των συνδυασμών και των υποψηφίων δημάρχων, για παραβάσεις της εκλογικής νομοθεσίας και των σχετικών διατάξεων του παραπάνω Νόμου.

Με τη συγκεκριμένη τροπολογία δεν χαρίζεται κανένα πρόστιμο, απλώς αναπροσαρμόζεται το ύψος τους, ώστε να είναι ανάλογο με τις παραβάσεις, θεωρώντας ότι το ύψος των προστίμων είναι υπερβολικό, ιδιαίτερα σε αυτή τη δύσκολη οικονομικά περίοδο.

Η Δημοκρατική Αριστερά συνυπέγραψε την τροπολογία, η οποία αφορά στη μείωση των προστίμων στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2010 και αντιμετωπίζει μόνο διαδικαστικά ζητήματα. Συγκεκριμένα, αφορά σε πρόστιμα που επιβλήθηκαν ή πρόκειται να επιβληθούν για:

α) παραβάσεις περί αφισοκόλλησης,

β) εκπρόθεσμη υποβολή των οικονομικών στοιχείων των συνδυασμών, με ελλιπή ή αντικανονική τήρηση και ενημέρωση των βιβλίων εσόδων – εξόδων και

γ) μη ανάρτηση των εκλογικών δαπανών και εσόδων στην Κεντρική Βάση Δαπανών του ΥΠΕΣ, άνευ υπαιτιότητας του διαχειριστή του συνδυασμού και όχι παράνομη χρηματοδότηση των εκάστοτε υποψηφίων ή βαριά αμέλεια τους στην τήρηση και υποβολή των εσόδων και δαπανών τους.

Έτσι για την παράνομη αφισοκόλληση αντί του προστίμου των 50.000 -100.000 ευρώ που προέβλεπε ο Ν.3870/2010, για κάθε μία ξεχωριστά παράβαση, προβλέπεται πλέον πρόστιμο από 5.000 - 10.000 ευρώ.

Τα διαδικαστικά ζητήματα που ρυθμίζονται σε καμιά περίπτωση δεν αφορούν τις περιπτώσεις παρανόμων χρηματοδοτήσεων υποψηφίων, όπου προβλέπεται έκπτωση από τα αξιώματα του δημάρχου, όταν ο συνδυασμός του υπερβεί κατά το 1/3 το ανώτατο επιτρεπτό όριο εκλογικών δαπανών, καθώς και όταν ο υποψήφιος δεν υποβάλει καθόλου τα βιβλία εσόδων – εξόδων στην Επιτροπή Ελέγχου Εκλογικών Παραβάσεων. Σύμφωνα με διαβεβαιώσεις της ΚΕΔΕ δεν υπάρχει καμιά περίπτωση αιρετού σήμερα, ο οποίος να έχει υποπέσει στα παραπάνω παραπτώματα. Το ίδιο ισχύει και για την περίπτωση υπέρβασης του ορίου χρηματοδότησης των 2.000 ευρώ από το ίδιο πρόσωπο κατά την προεκλογική περίοδο. Κατά συνέπεια η όποια υπέρβαση αφορά μελλοντικές εκλογικές διαδικασίες και όχι υποψηφίους δημάρχους και συνδυασμούς που έλαβαν μέρος στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2010.

Για τις υπόλοιπες διαδικαστικές παρατυπίες, (μη εμπρόθεσμος υποβολή βιβλίων, ελλιπής ή αντικανονική σύνταξη των βιβλίων), προβλέπεται πλέον πρόστιμο 2.000– 3.000 ευρώ, αντί των 20.000 – 30.000 ευρώ που προέβλεπε ο Ν.3870/2010.

Χαρακτηριστικό μάλιστα της αυστηρότητας του νόμου είναι το γεγονός ότι η επιβολή του ελαχίστου προστίμου (20.000 ευρώ) ήταν δεσμευτική για την Επιτροπή Ελέγχου Εκλογικών Δαπανών ακόμη και για μία μόνο ημέρα καθυστέρησης του υποψηφίου στην κατάθεση των δικαιολογητικών του ή για μια μόνο εκ παραδρομής λανθασμένη εγγραφή στο βιβλίο εσόδων - εξόδων.

Η Δημοκρατική Αριστερά αποδοκιμάζει και καταδικάζει κάθε μορφή παράνομης χρηματοδότησης όπως και τη βαριά αμέλεια στην τήρηση και υποβολή των εσόδων και δαπανών τους. Είναι δε το μόνο κόμμα έως σήμερα, που έχει καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις γα την καταπολέμηση του μαύρου πολιτικού χρήματος και την αντιμετώπιση φαινομένων αδιαφάνειας, διαφθοράς, διαπλοκής και έλλειψης κοινωνικού ελέγχου και στηρίζει παρεμβάσεις που κινούνται προς αυτή την κατεύθυνση.

Θεωρεί όμως ότι οι άδικες, δυσανάλογες και γραφειοκρατικές διατάξεις δεν εξυπηρετούν αυτόν τον στόχο. Είναι ανάγκη να απλοποιηθούν οι διαδικασίες, ώστε να μην λειτουργούν αποτρεπτικά στο να θέσουν υποψηφιότητα έντιμοι, ενεργοί πολίτες που έχουν μοναδικό κίνητρο την προσφορά στην περιοχή τους.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...