Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013

Επεισοδιακή η σύσκεψη στο υπό κατάληψη Διοικητήριο

Επεισοδιακή ήταν η σύσκεψη που έγινε στο υπό κατάληψη Διοικητήριο, στην οποία πήρε μέρος και ο περιφερειάρχης κ. Περγαντάς.


"Κόκκινο πανί" ο Μάνος Παπαμακάριος, του ΡΑΔΙΟ1 , ο οποίος δέχτηκε επίθεση από 5-6 καταληψίες όπως αναφέρει το eviain.blogspot.gr, που δημοσιεύει εκτενές ρεπορτάζ. Το blog αναφέρει:

Μάνος Παπαμακάριος
"Με μπουνιές και κλοτσιές επιτέθηκαν στον  ιδιοκτήτη του ραδιοφωνικού σταθμού ράδιο ένα Μάνο Παπαμακάριο  5-6 καταληψίες του διοικητηρίου στις δώδεκα σήμερα το μεσημέρι όταν αυτός πήγε να ενημερωθεί σε σύσκεψη στην οποία θα συμμετείχαν εκπρόσωποι των εργαζομένων και ο Περιφερειάρχης Κλέαρχος Περγαντάς…

 Μια ομάδα καταληψιών οι οποίοι φορούσαν φόρμες των τσιμέντων Χαλκίδας όταν αντιλήφθηκαν την παρουσία του Παπαμακάριου τον πέταξαν έξω από το κτήριο και στην πλαϊνή είσοδο ανάμεσα στην παλιά Νομαρχία και στο διοικητήριο άρχισαν να τον χτυπούν άγρια…

 Μάταια ο πρώην συνάδελφός και νυν εργαζόμενος στον 9,65 Δημήτρης Μπατσακούτσας προσπαθούσε να τους ηρεμήσει…Προφανώς ο ίδιος δεν δέχθηκε επίθεση λόγω ασυλίας του στο σταθμό των εργαζομένων αλλά ο Παπαμακάριος δέχθηκε τέτοια χτυπήματα που έπεσε στο έδαφος με αποτέλεσμα να ειδοποιηθεί ασθενοφόρο και να τον παραλάβει…."

Στη σύσκεψη μίλησε ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Στέφανος Μπασινάς αλλά  και ο περιφερειάρχης κ. Περγαντάς που δήλωσαν την αμέριστη συμπαράστασή τους στον αγώνα των  εργαζομένων και των ανέργων που έχουν καταλάβει το Διοικητήριο.

Κατάληψη στη γέφυρα Σερβίων από εργαζομένους της ΛΑΡΚΟ

Σε συμβολική κατάληψη και κλείσιμο της γέφυρας Σερβίων προχώρησαν εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ, οι οποίοι διαμαρτύρονται για τα σχέδια διάλυσης και κλεισίματος της εταιρείας.


Στη γέφυρα έχουν συγκεντρωθεί εργαζόμενοι με δεκάδες οχήματα καθώς και δυνάμεις της Τροχαίας, ενώ στην κινητοποίηση το παρών έδωσαν ακόμη βουλευτές της περιοχής και εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Σε ανακοίνωσή τους, οι εργαζόμενοι κάνουν λόγο για ξεπούλημα της περιουσίας του ελληνικού λαού και υπογραμμίζουν το κόστος που θα επέλθει στην ελληνική κοινωνία από την έξοδο πλήθους ανθρώπων στην ανεργία.

Εκδηλώσεις στη Χαλκίδα για την Παγκόσμια ημέρα Αλτσχάιμερ

Σειρά εκδηλώσεων διοργανώνει από 13 μέχρι 22 Σεπτεμβρίου η Εταιρεία Νόσου Αλτσχάϊμερ και Συναφών Διαταραχών Χαλκίδας, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Αλτσχάϊμερ.


Από 13 έως 16 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθούν στο Κέντρο Ημέρας (Μεσσαπίων 4, Χαλκίδα), δωρεάν τεστ μνήμης σε άτομα άνω των 60 ετών.

Επίσης, την Τετάρτη 18/9 και ώρα 7:30' μ.μ., στο Θέατρο Παπαδημητρίου, θα πραγματοποιηθεί ομιλία με θέμα «Άνοια, πρόληψη και αντιμετώπιση», με εισηγητές τους δρ. Αντώνη Μούγια και Ιωάννη Παπατριανταφύλλου.

Ερώτηση Αναγνωστάκη σχετικά με την πορεία των αποκρατικοποιήσεων

Ερώτηση προς το Υπουργείο Οικονομικών  κατέθεσε ο βουλευτής Εύβοιας  της Δημοκρατικής Αριστεράς Δημήτρης Αναγνωστάκης, σχετικά με την πορεία των αποκρατικοποιήσεων.


Στηριζόμενος στο κείμενο του  μνημονίου, ο βουλευτής της Εύβοιας, ρωτά το Υπουργείο για το ύψος της πιθανής μείωσης των κρατικών δαπανών σε σχέση με τις καθυστερήσεις των αποκρατικοποιήσεων καθώς και για τον τρόπο υπολογισμού του πρωτογενούς πλεονάσματος.

Κατάληψη κόντρα στην αποβιομηχάνιση

Αποφασισμένοι να συνεχίσουν την κατάληψη του Διοικητηρίου της Εύβοιας μέχρι να πάρουν συγκεκριμένες απαντήσεις για την αντιμετώπιση της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί σε βιομηχανίες της περιοχής δηλώνουν συνδικαλιστές και εργαζόμενοι, οι οποίοι καλούν σε ανοιχτή συνέλευση για σήμερα το απόγευμα στο κατειλημμένο κτίριο.

Το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας και τα Σωματεία των Τσιμέντων Χαλκίδας, της Σελμάν, της Νεοσέτ, της Ιντερκέμ, του πρώην Τσαουσόγλου, των Ξενοδοχοϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων πραγματοποιούν κατάληψη για τρίτη ημέρα στο Διοικητήριο της Εύβοιας στη Χαλκίδα, αντιδρώντας τόσο απέναντι στο κλείσιμο των εργοστασίων και την αποβιομηχάνιση της περιοχής όσο και απέναντι στη γενικότερη πολιτική που ασκείται.

Σε σχετική μάλιστα ανακοίνωση που εξέδωσε τη χθεσινή μέρα το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας και με την οποία καλεί το σύνολο των Σωματείων της περιοχής σε σύσκεψη για τον συντονισμό της δράσης στις 19.00 στο υπό κατάληψη κτήριο, τονίζεται χαρακτηριστικά ότι: «Με τον τρόπο αυτό οι εργαζόμενοι εκφράζουν τη διαμαρτυρία τους για την ασκούμενη πολιτική που οδηγεί στην ύφεση, στην αποβιομηχάνιση και την ανεργία και πλήττει καίρια την τοπική οικονομία, οδηγώντας χιλιάδες εργαζόμενους στη φτώχεια και το κοινωνικό περιθώριο».

Παράλληλα, στην ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου αφήνονται αιχμές προς τους ελεγκτικούς μηχανισμούς και τις αρμόδιες υπηρεσίες για «την ανοχή που επιδεικνύουν απέναντι στην ασυδοσία της εργοδοσίας, η οποία ισοπεδώνει τα εργασιακά δικαιώματα, ενώ ταυτόχρονα θέτει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία, εγκαταλείποντας τους εργασιακούς χώρους απροστάτευτους από πιθανές απρόσμενες καταστάσεις», όπως χαρακτηριστικά σημειώνουν.

Μάλιστα οι εργαζόμενοι και οι συνδικαλιστές που συμμετέχουν στην κατάληψη έχουν προχωρήσει στη δημιουργία ομάδων περιφρούρησης, δηλώνοντας αποφασισμένοι να συνεχίσουν μέχρι να πάρουν συγκεκριμένες απαντήσεις, ενώ καλούν σε ενότητα και μαζικούς αγώνες, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «κανείς εργαζόμενος δεν αισθάνεται ασφαλής για το εργασιακό του μέλλον».

Χαλκίδα: Σοκάρει η ομολογία σερβιτόρας - Πυροσβέστης πήγε να με βιάσει...


Αναστατωμένη είναι η κοινωνία της Χαλκίδας, μετά την αποκάλυψη της εφημερίδας Ευβοϊκή Γνώμη.

Σερβιτόρα αποκαλύπτει πως έπεσε θύμα πυροσβέστη και παραλίγο να τη βιάσει, όταν την πήγε σε ερημική περιοχή της περιοχής της Λάμψακου. 

Περισσότερα σήμερα στην εφημερίδα.



LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...