Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

Αυλωνάρι: "Σύγκρουση Ι.Χ με άλογο"

En: Belgian draft horse, Denmark *Da: Belgisk ...Image via Wikipedia
Ένα απίστευτο ατύχημα με ευτυχή όμως κατάληξη σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου στα Χάνια Αυλωναρίου Ευβοίας. Πρωταγωνιστές ήταν ένα Ι.Χ., και ένα άλογο. Ναι, καλά διαβάσατε!


Οι τρεις επιβάτες του οχήματος δεν πίστευαν στα μάτια τους, όταν ξαφνικά εμφανίστηκε μπροστά τους ένα αφηνιασμένο άλογο και τρέχοντας με ταχύτητα προς το μέρος τους προσέκρουσε με δύναμη στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου.

Ευτυχώς από την πρόσκρουση προκλήθηκαν μόνο υλικές ζημιές στο αυτοκίνητο. Το άλογο έκανε μία στροφή και συνέχισε την ξέφρενη πορεία του, ενώ κανένας από τους επιβάτες του αυτοκινήτου δεν τραυματίστηκε.
πηγή: www.zougla.gr
Enhanced by Zemanta

ΙΝΤΕΡΚΕΜ: Ανακάλεσε την τετραήμερη εργασία

"Έπειτα από την καθολική και αποφασιστική στάση των εργαζομένων και του Σωματείου της ΙΝTΕΡΚΕΜ ΕΛΛΑΣ, η Εταιρία αναγκάστηκε σε ανάκληση της μονομερούς απόφασης τους για τα τετραήμερα" αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο και επισημαίνει:.

 "Η δυναμική αλληλεγγύη όλων, λειτούργησε θετικά, παρόλα αυτά βρισκόμαστε σε επαγρύπνηση για οποιαδήποτε ‘’δηλητηριώδη’’ σχέδια προσπαθήσει να χρησιμοποιήσει ενάντια στους εργαζόμενους αλλά και στην ίδια την κοινωνία η Εταιρία.

 Η νίκη έρχεται με αγώνα, πάλη, ενότητα, επιμονή και αλληλεγγύη για τα δίκαια των εργαζομένων.
 Όσο πιο δυνατά και οργανωμένα είναι τα Σωματεία, τόσο καλύτερα αποτελέσματα υπάρχουν".

Συναυλία απο τη Μουσική Ομάδα του Λυκείου Κανήθου

Neon music signImage via WikipediaΣυναυλία θα δώσει η Μουσική Ομάδα του Λυκείου Κανήθου, στα πλαίσια των πολιτιστικών εκδηλώσεων "ΕΥΡΙΠΕΙΑ 2011" του Δήμου Χαλκιδέων.

Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 5 Ιουλίου 2011, στις 9 το βράδυ, στο Κόκκινο Σπίτι. Είσοδος ελεύθερη για το κοινό.
Enhanced by Zemanta

Αναγνωστάκης: Ξέχασαν να πουν ποιός ξεκίνησε το Πάρκο του Λαού....

Τα πράγματα στη θέση τους βάζει ο Δημήτρης Αναγνωστάκης και με μια επιστολή - καταπέλτη αποκαθιστά την αλήθεια για το Πάρκο του Λαού.  Ο πρώην Δήμαρχος Χαλκίδας αναφέρει:

Είναι αλήθεια πως η ιστορική περίοδος που διανύουμε, είναι από τις κρισιμότερες για το ελληνικό κράτος και τον ελληνικό λαό, αφού στην ουσία - και πέρα από τις τεράστιες ευθύνες που έχει στο σύνολό του το πολιτικό προσωπικό-, διακυβεύεται αυτή καθ΄αυτή η ύπαρξή τους. (Κράτους και Λαού).

Είναι επίσης αλήθεια πως απαιτείται ένα άλλο πολτικό ήθος και μία άλλη πολιτική συμπεριφορά, έτσι ώστε να σταματήσει επιτέλους η απαξίωση της πολιτικής και των πολιτικών που είναι απαραίτητα συστατικά της δημοκρατίας μας.

Είναι λοιπόν απαραίτητο να αγωνιστούμε για τα μεγάλα και σημαντικά και να αφήσουμε στην άκρη τα μικρά και τα ασήμαντα.

Σ΄αυτή την κατεύθυνση συνυπογράφω τα όσα είπε ο κ. Δήμαρχος  στην εκδήλωση του πολιτιστικού συλλόγου "Τ΄ΑΛΩΝΑΚΙ", σχετικά με το κτήριο "ΑΡΕΘΟΥΣΑ", που καταρρέει με αποκλειστική ευθύνη του Υπουργείου Πολιτισμού και της παράδοσης στους πολίτες του Πάρκου του Λαού.
Χαίρομαι ειλικρινά, που έστω και με αρκετή καθυστέρηση δόθηκε στην πόλη μας και ιδιαίτερα στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής Αγ. Ιωάννη και Αλωνάκι, ένα αναβαθμισμένο και σύγχρονο πάρκο που πλέον μπορεί να είναι προσβάσιμο και λειτουργικό για τους Χαλκιδέους πολίτες.

Θα περίμενα όμως να γίνει μια μικρή αναφορά στο ιστορικό του πράγματος, έτσι ώστε να κατοχυρωθεί στην πράξη η διοικητική συνέχεια των Δημοτικών Αρχών και να ειπωθεί ότι:
Το έργο "Ανάπλαση Πάρκου Λαού" χρηματοδοτήθηκε από το ΠΕΠ Στερεάς Ελλάδας, με προυπολογισμό 1.168.665 euro & ότι το έργο δημοπρατήθηκε σε προηγούμενη δημοτική περίοδο (2002-2006) κι πιο συγκεκριμένα στις 3 Απριλίου 2006, με έκπτωση 8,41% & με ανάδοχο την εταιρεία "Καμαριώτης ΕΠΕ".
Κι αυτό δια όσην αξίαν έχει, όπως θα έλεγε παλιό κοινοβουλευτικό στέλεχος του Νομού μας, και σε κάθε περίπτωση για την αποκατάσταση της ιστορικής αλήθειας.

Ελπίζω ότι στα επόμενα έργα μας, που θα δοθούν σε χρήση, όποτε κι αν γίνει αυτό, θα γίνει μια μικρή αναφορά στο ιστορικό τους!

Με εκτίμηση

Δ. Αναγνωστάκης

ΚΥΜΗ: Ο Καλλίρης στο μεγαλύτερο Party του καλοκαιριού

Ο Γυμναστικός Σύλλογος Κύμης και η ομάδα καλαθοσφαίρισης στα πλαίσια των καλοκαιρινών εκδηλώσεων διοργανώνει συναυλία με τον γνωστό τραγουδιστή Θάνο Καλλίρη στο μεγαλύτερο Party του καλοκαιριού.

 Την Παρασκευή 15 Ιουλίου, ραντεβού στο Club Εν Πλω στη Πλατάνα Ευβοίας. Επίσης θα γίνει και παρουσίαση του νέου ύμνου της ομάδας, Τιμή εισόδου 10 ευρώ! Παρασκεύη 15 Ιουλίου …το παιχνίδι παίζεται στο Εν Πλω, στην Κύμη!

Ο Θάνος Καλλίρης σημείωσε σημαντική επιτυχία κυρίως στη δεκαετία του '90, τραγουδώντας τραγούδια και μπαλάντες της ποπ.


Ξεκίνησε τη μουσική του καριέρα με το συγκρότημα «Bang» (μαζί με τον Βασίλη Δερτιλή), με το οποίο εκπροσώπησε την Ελλάδα στο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision, τραγουδώντας το «Stop» το 1987. Ακολούθησε η επιτυχία «Κάνε το λάθος» και το 1990 η διάλυση του συγκροτήματος, οπότε και έκανε σόλο καριέρα.

Το 1991 κυκλοφόρησε τον πρώτο του προσωπικό δίσκο με τίτλο «Σε καταδικάζω» και ακολούθησαν πολλές επιτυχίες, όπως «Γιορτάζω» (1993), "Θα περιμένω", «Το Νου σου κύριε Οδηγέ» (1994), «Αγάπη καλοκαιρινή», «Φώναξέ με», «Love Sorry» (τραγούδι τίτλων σε ομώνυμη τηλεοπτική σειρά), «Ένα χαμόγελο για τον Ανδρέα» και άλλα.

Παράλληλα, ανέπτυξε φιλανθρωπική δράση, βοηθώντας ενεργά το «Χαμόγελο του Παιδιού». Είναι παντρεμένος και έχει ένα γιο και μία κόρη. Συνεργάστηκε με τη ραδιοφωνική παραγωγό Ναταλία Γερμανού, με την οποία είχε πολύχρονο δεσμό.

Το τελευταίο του CD έχει όνομα "Για χάρη σου μπορώ". Στο συγκεκριμένο CD του υπογράφει 2 τραγούδια ο Ανδρέας Λάμπρου αλλά και νέοι καλλιτέχνες όπως π.χ. ο Βασίλης Πάλλης (Συνθέτης/Στιχουργός).

"Η κατάσταση που επικρατεί στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας είναι τραγική".

Η κατάσταση που επικρατεί στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας είναι τραγική. Θα αρχίσω από τα πιο πρόσφατα για να καταλήξω στα πιο γενικά και μόνιμα προβλήματα που έχει.
Από τις 20/6 έχει ξεκινήσει η εξεταστική περίοδος. Την Τρίτη και Τετάρτη 28 και 29 Ιουνίου ,αντίστοιχα, ως γνωστόν παραλύει ολόκληρη η χώρα. Είναι Δευτέρα βράδυ και ΚΑΝΕΙΣ από τη διοίκηση της σχολής δεν έχει βγάλει μια ανακοίνωση να πληροφορήσει τους σπουδαστές αν οι εξετάσεις θα γίνουν ή όχι και αν δεν γίνουν τώρα πότε τελικά θα δοθούν τα μαθήματα αυτά. Το μόνο που υπάρχει είναι φήμες που προέρχονται από τις παρατάξεις. Και δεν αναφέρομαι σε ανακοίνωση που πιθανά να βρίσκεται σε έναν τοίχο στην είσοδο του ΤΕΙ, γραμμένη στο χέρι από τον τάδε ΔΑΠίτη σε χαρτί κομμένο από τετράδιο. Μιλάω για ΕΠΙΣΗΜΗ ανακοίνωση στο site. Υπάρχουν φοιτητές που έρχονται από μακριά, αλλά «εντάξει μωρέ, τι μας νοιάζει, ας κόψουν το λαιμό τους». Τα τηλέφωνα στη γραμματεία είναι εντελώς διακοσμητικά, απ' ότι φαίνεται, γιατί όσες φορές και αν προσπάθησα να μάθω αν ή πότε θα εξεταστώ κανένας από τους πολυάσχολους δημόσιους υπαλλήλους που είναι εκεί δε βρήκε χρόνο να σηκώσει το τηλέφωνο που βρίσκεται μπροστά του. Έχω αρχίσει να νιώθω ότι είμαι από άλλο πλανήτη ή ότι είμαι εγώ ο τρελός και παράλογος. Εγώ που δεν έχω ενταχθεί σε καμία παράταξη. Εγώ που δεν ξέρω τα θέματα πριν αυτά δοθούν. Εγώ που νευριάζω όταν βλέπω καθηγητές να κάνουν το τσιγαράκι τους μέσα σε αίθουσες και αμφιθέατρα την ώρα που υποτίθεται ότι επιτηρούν την εξέταση. Που νευριάζω όταν παρατάνε τα καφεδάκια τους και σηκώνονται και φεύγουν. Εγώ που ενώ στο πρόγραμμα εξετάσεων βλέπω ότι ο χρόνος εξέτασης είναι για όλα τα μαθήματα μιάμιση ώρα και τελικά γράφω με το ζόρι μία, γιατί οι επιτηρητές και οι εισηγητές των θεμάτων θέλουν να πάνε σπιτάκια τους νωρίτερα και έχουν κάνει καραμέλα τη φράση «Τα θέματα είναι εύκολα. Όποιος έχει διαβάσει θα γράψει. Έχετε μία ώρα.».Βέβαια έχουμε και το γνωστό θέμα: Ανάλογα με το σε ποια παράταξη είσαι ενταγμένος, περνάς και κάποια μαθήματα που αλλιώς δε θα περνούσες ποτέ, γιατί ο τάδε καθηγητής έχει μια. παραπάνω συμπάθεια στο μπλε, το πράσινο ή το κόκκινο.
Όλα αυτά εκτός από παράνομα, είναι και ανήθικα. Και αυτό είναι το χειρότερο.

Από άποψη καθαριότητας η σχολή μοιάζει με χωματερή και βέβαια συμβάλλουν σε αυτό πάρα πολλοί σπουδαστές καθημερινά. Γόπες και αποτσίγαρα στο πάτωμα. Καφέδες χυμένοι σε θρανία και καρέκλες. Σπασμένα καθίσματα στο αμφιθέατρο. Σκουπίδια παντού και κάδοι που μόνο φίδια και βατράχια λείπουν από μέσα. Αν κάνει κανείς μια κουβέντα με έναν καθηγητή, πρόεδρο ή διευθυντή για το θέμα της καθαριότητας τότε θα ακούσει, εύλογα, το επιχείρημα ότι εμείς, οι σπουδαστές φταίμε για την κατάσταση αυτή. Και δεν θα έχει καθόλου άδικο, αλλά αναρωτιέμαι εγώ που είμαι βλάκας, όταν ένας πρωτοετής έρχεται πρώτη φορά σε μια σχολή και βλέπει καθηγητές να παρατάνε σκουπίδια από 'δω κι από 'κει τι θα σκεφτεί; Όταν οι πρώτες εικόνες που έχει για το ΤΕΙ είναι ότι όποιος γουστάρει μπορεί να κάνει ό,τι γουστάρει εκεί μέσα, πως θα λειτουργήσει αυτός ο πρωτοετής; Μήπως το να βλέπει έναν καθηγητή να κάνει το τσιγαράκι του (που, υπενθυμίζω, έχει πλέον απαγορευτεί σε όλους τους κλειστούς δημόσιους χώρους-πόσο μάλλον εντός αίθουσας) θα τον κάνει κι αυτόν να νομίζει ότι η σχολή είναι στάβλος; Είναι ένας κύκλος όλο αυτό. Και για να σταματήσει πρέπει να αλλάξει από μέσα. Βέβαια όλα αυτά εξαρτώνται και από το επίπεδο και την παιδεία του καθενός. Μπορεί να σπουδάζω σε ένα στάβλο, αλλά δεν είμαι γίδι. Και υπάρχουν πολλοί που δεν είναι γίδια, αλλά είναι ελάχιστοι μπροστά στο σύνολο.

Αν κάποιος πάει στις τουαλέτες της σχολής θα δει ότι δεν υπάρχουν φώτα. Βέβαια δεν υπάρχουν ούτε πόρτες σε μερικές τουαλέτες, οπότε το φώς θεωρείται πολυτέλεια πλέον.

Και όσο συμβαίνουν όλα αυτά, στο φόντο είναι η ΔΑΠ, η ΠΑΣΠ και οι τσακωμοί μεταξύ τους:

-«Εμείς φέραμε καθαρίστριες»,
-«Ναι φέρατε, αλλά δεν έγινε με διαγωνισμό, αλλά με απευθείας ανάθεση»,
-«Φέραμε 20 καθαρίστριες, εσείς τι κάνετε;»
-«Καταγγέλλουμε ότι παρανομήσατε!»
-«Μη προσπαθείτε να κερδίσετε ψήφους με ψέματα. Και βάλαμε και wi-fi συνδεση!»

Και απαντάω, ΧΕΣΤΗΚΑΜΕ. Δε με νοιάζει ποιος έφερε τις καθαρίστριες, αν έγινε με απευθείας ανάθεση ή όχι, αν καταγγέλλει η μια παράταξη την άλλη ή αν έχουμε wifi internet. Αυτό που με νοιάζει είναι ότι καθαρίστριες δεν έχω δει. Κι όσο για το internet, είστε με τα καλά σας; Πάτε καθόλου καλά; Εδώ δεν έχουμε ρεύμα κατά καιρούς, το wifi σας έλλειπε. Φροντίστε πρώτα τα βασικά και είμαι σίγουρος ότι κανείς δε θα παρεξηγηθεί αν δεν έχουμε wifi.

Αν έρθει κάποιος σε αυτό το δημόσιο ίδρυμα (όπως και στα υπόλοιπα, βέβαια σ' αυτή τη χώρα) θα δει παντού αφίσες των παρατάξεων που διοργανώνουν το τάδε party. Party πρωτοετών, party χριστουγεννιάτικο, party πασχαλινό, party καλοκαιρινό, party επειδή σήμερα είναι Τετάρτη και party επειδή χθες κέρδισε ο Ολυμπιακός. Είναι λυμένα φαίνεται όλα τα προβλήματά μας και το ρίχνουμε στο γλέντι. Βέβαια και δε θα σταματήσει πότε όμως όλο αυτό, γιατί τα λεφτά που βγάζουν κάποιοι διοργανώνοντας αυτά τα party είναι πολλά.

Δε χρειάζεται βέβαια να πω ότι στη Γραμματεία εργάζονται (εντάξει, λέμε τώρα) κάποιοι άνθρωποι που κοροϊδεύουν τους σπουδαστές ευθέως πλέον. Πας για ένα χαρτί κι αφού πρώτα περιμένεις στριμωγμένος σα σαρδέλα μια ώρα όρθιος, φτάνει η σειρά σου και σου λένε «Είναι 12:00. Κλείνουμε.». Να σημειωθεί ότι η γραμματεία λειτουργεί Δευτέρα-Τετάρτη-Παρασκευή και ώρες 10:00-12:00. Τρίτη-Πέμπτη πετάνε χαρταετό και δε μπορούν να μας εξυπηρετήσουν.

Απ' ότι καταλαβαίνετε, είμαι φοιτητής σε μια σχολή που δε με αφήνει να σπουδάσω. Θέλω να πάρω πτυχίο και οι επισχέσεις εργασίας, οι καταλήψεις, οι συνελεύσεις των παρατάξεων που καταλήγουν πάντα σε χειρότερο σημείο απ' ότι ξεκίνησαν, με σπουδαστές να πετάνε ο ένας στον άλλο θρανία και καρέκλες και η όλη οργάνωση της σχολής δε μου επιτρέπουν να τελειώσω από εκεί μέσα. Όταν επιτέλους συσταθεί μια παράταξη που θα στοχεύει στο κοινό συμφέρον των φοιτητών και της καλύτερης φοίτησής τους, ΜΟΝΟ ΤΟΤΕ ίσως αλλάξει αυτός ο στάβλος και γίνει εκπαιδευτικό ίδρυμα. Βέβαια αυτό είναι μάλλον απίθανο να συμβεί, γιατί οι υπόλοιπες παρατάξεις (όλες- μπλε, πράσινες, κόκκινες, κίτρινες) δεν υπάρχει περίπτωση να το επιτρέψουν. Εδώ θα βάλω και το θέμα του πανεπιστημιακού ασύλου, που υποτίθεται ότι είναι άσυλο ιδεών. Και αναρωτιέμαι πάλι εγώ, ο βλάκας, σε ένα ίδρυμα στο οποίο υπάρχει άσυλο ιδεών, αν εγώ πω τις ιδέες μου επώνυμα, θα πάρω ποτέ πτυχίο; Δε νομίζω.

Ένας δύστυχος φοιτητής του Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας.

Ο Νάσος Γαλακτερός στα Ψαχνά Ευβοίας

Στην εκδήλωση των συλλόγων Πάλης-Ρυθμικής, που θα διεξαχθεί στην Κεντρική Πλατεία των Ψαχνών την 1η Ιουλίου, θα παρευρίσκεται και ο γνωστός καλαθοσφαιριστής Νάσος Γαλακτερός. Ο Νάσος Γαλακτερός δέχτηκε με μεγάλη ευχαρίστηση της Ολυμπιονίκου Φανής Ψαθά και του Παγκόσμιου Πρωταθλητή Βασίλη Κολλάρου να παρευρίσκεται στην εκδήλωση και απ' ότι ανέφερε θα είναι εκεί.

Ο Νάσος Γαλακτερός ξεκίνησε την καριέρα του από τον Αμύντα και γρήγορα επισημάνθηκε ως ένα από τα ανερχόμενα ταλέντα του ελληνικού μπάσκετ. Αποκτήθηκε από την ΑΕΚ, με την οποία έγινε γνωστός και αγαπήθηκε από τους φίλους της ομάδας. Ήταν φιναλίστ Κυπέλλου Ελλάδος το 1992. Η μεταγραφή του στον ΠΑΟΚ το 1993 προκάλεσε διαμαρτυρίες από μερίδα των οπαδών.
Τη σεζόν 1993-1994 αγωνίζεται στον ΠΑΟΚ και κατακτά το Κύπελλο Κόρατς μέσα στην Τεργέστη, σε μια από τις καλύτερες εμφανίσεις της ομάδας. Το 1995 κατακτά το Κύπελλο Ελλάδος και πάλι με τον ΠΑΟΚ.
Την επόμενη χρονιά μετακομίζει στον Πειραιά και τον Ολυμπιακό με τον οποίο κατακτά 2 πρωταθλήματα (1996, 1997), 1 κύπελλο (1997) αλλά και την Ευρωλίγκα το 1997. Αυτά, σε συνδυασμό με τα άλλα 2 τρόπαια που κατέκτησε την ίδια χρονιά τον έκαναν κάτοχο του τριπλ κράουν.
Στη συνέχεια αποκτήθηκε από τον Άρη με τον οποίο και κατέκτησε το κύπελλο Ελλάδος το 1998.
evia-logos.blogspot.com
 

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...