Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

Συμμετοχή της Περιφέρειας στην 47η Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας.


Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας έχει θέσει στις άμεσες προτεραιότητές της την ανασυγκρότηση του αγροτικού τομέα και τη δημιουργία ενός νέου μοντέλου ανάπτυξης που θα κάνει τα προϊόντα μας ανταγωνιστικά.

Στόχος της είναι η επανεκκίνηση της ανάπτυξης του αγροτοδιατροφικού τομέα με συσπείρωση όλων των παραγωγικών δυνάμεών του, στηριζόμενοι στην παραγωγή προϊόντων με ποιότητα και Στερεοελλαδίτικη ταυτότητα αλλά και την προβολή και προώθηση αυτών.

Στα πλαίσια  αυτά, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας με αντικείμενο την συμμετοχή της Περιφέρειας στην 47η Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας (η έκθεση θα διεξαχθεί από 18 έως 26 Μαΐου 2013), αποφασίστηκε η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας να εκμεταλλευτεί τον εκθεσιακό χώρο του Γ’ Κτιρίου (3.000 τ.μ.) της Π.Ε.Λ., παραχωρώντας δωρεάν ειδικά διαμορφωμένα περίπτερα σε όσους παραγωγούς, επιχειρήσεις πρωτογενούς τομέα, μεταποιητές, τυποποιητές κ.λ.π. επιθυμούν να συμμετάσχουν στην έκθεση, με στόχο την προβολή των προϊόντων τους.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται για περισσότερες πληροφορίες στην κα Ευαγγελία Κατσίκα  στο τηλέφωνο 22313 53163 ή στο katsika@daaf.gr.

Στο συγκεκριμένο χώρο υπάρχει δυνατότητα προβολής εκτός των αγροτικών προϊόντων και των τουριστικών και πολιτιστικών πόρων της Περιφέρειας και όλων των μορφών εναλλακτικού τουρισμού για το σκοπό αυτό καλούνται οι Δήμοι και οι εμπλεκόμενοι φορείς τουρισμού να συνεργασθούν με την αρμόδια Αντιπεριφερειάρχη Διά Βίου Μάθησης, Απασχόλησης, Εμπορίου και Τουρισμού κ.Φανή Παπαθωμά για την καλύτερη και αρτιότερη προβολή του τουριστικού και εμπορικού προϊόντος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΓΙΑ "ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΤΟΥ ΡΟ"


Το θέατρο Χαλκίδας συνεχίζει τις παραστάσεις της παιδικής του σκηνής με το "όνειρο του ρο" Τρίτη ,Τετάρτη στις 9:15 και 11:30 (διπλή) και την Πέμπτη στις 9:15(μία) για τα σχολεία όπως ήταν προγραμματισμένα και έχει τη χαρά να ενημερώσει ότι:

Μετά από απαίτηση πολλών και επειδή όλα τα σχολεία δεν μπόρεσαν να κλείσουν ημερομηνία στις 12 παραστάσεις που είχαμε προγραμματίσει για την περίοδο αυτή θα πραγματοποιήσει ακόμα μία απογευματινή την Πέμπτη (τελευταία μέρα) στις 18 Απριλίου στις 7:00 στο θέατρο Παπαδημητρίου.

Επειδή ο αριθμός καθισμάτων είναι περιορισμένος όποιος επιθυμεί μπορεί να κλείσει η να προμηθευτεί εισιτήρια από το θέατρο κάθε πρωί στις 9:00 η στις 11:00 με 11:30 και στις 13:00 μμ μέχρι και την Πέμπτη.

Σε ανακοίνωση του θεάτρου αναφέρονται και τα εξής:
Ευχαριστούμε θερμά όλους και όλες που επέλεξαν να έρθουν η να φέρουν τα παιδιά τους και σε αυτή τη παράσταση του Θ.Χ.
Ευχαριστούμε του δασκάλους που εμπιστεύθηκαν τη δουλειά μας και ελπίζουμε να σταθήκαμε αντάξιοι των προσδοκιών τους.
Για εμάς  που δουλεύουμε (σε πείσμα των καιρών) για τον πολιτισμό, στα παιδιά -ηθοποιούς που πήραν μέρος σε αυτή τη παράσταση, τη σκηνοθέτη και όλους τους συντελεστές, είναι αρχή να κάνουμε αξιοπρεπείς παραγωγές έτσι ώστε να ετοιμάζουμε τη νέα γενιά θεατών.

Αναγνωστάκης: Να κατασκευαστεί κτίριο για στέγαση της Πυροσβεστικής

Ο βουλευτής Εύβοιας της ΔΗΜ.ΑΡ. Δημήτρης Αναγνωστάκης ενόψει της νέας αντιπυρικής περιόδου, επισκέφθηκε σήμερα Δευτέρα 15 Απριλίου, την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ευβοίας και συναντήθηκε με το Διοικητή πύραρχο κ. Κλεφτοσπύρο Ιάκωβο. Στη συνάντηση ήταν παρών και ο Διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Στερεάς Ελλάδας αρχιπύραρχος κ. Λέκκας Αθανάσιος.

Έγινε εκτενής αναφορά για το έργο της δασοπυρόσβεσης ενόψει της αντιπυρικής περιόδου και στα επί μέρους προβλήματα, που χρήζουν αντιμετώπισης για την καλύτερη λειτουργία των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών της Εύβοιας.

Κατόπιν ο κ. Αναγνωστάκης είχε συνάντηση με το σύνολο των ανδρών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χαλκίδος και συζήτησε μαζί τους, για τα προβλήματα που τους απασχολούν, (οικονομικό, ενιαίο μισθολόγιο, ωράριο εργασίας κ.ά.).

Η πρώτη αντίδραση από πλευράς βουλευτή είναι η κατάθεση ερώτησης προς τον αρμόδιο Υπουργό, για τα θέματα που απασχολούν το Πυροσβεστικό Σώμα και η στήριξή του στην προσπάθεια αξιοποίησης του οικοπέδου, με σκοπό την κατασκευή κτιρίου, για τη στέγαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του Δήμου Χαλκιδέων.

Χειροθεσία δυο κληρικών στην Αγία Παρασκευή


Την Κυριακή 14 Απριλίου 2013 το πρωί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδας κ. Χρυσόστομος, συμπαραστούμενος από Κληρικούς της Μητρόπολης, λειτούργησε στην Παλαιοχριστιανική Βασιλική της Πολιούχου Χαλκίδας Αγίας Παρασκευής και προέστη στο τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο του αοιδίμου Αθανασίου Διακάκη, κατά σάρκα αδελφού του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου π. Αμφιλοχίου Διακάκη, Ιεροκήρυκος της Ι. Μητροπόλεως Καρυστίας και Σκύρου.

Πριν την Απόλυση της Θείας Λειτουργίας τίμησε δύο Κληρικούς της Ιεράς μας Μητροπόλεως. Τον Εφημέριο του Ι. Ναού της Πολιούχου π. Ιωάννη Φαφούτη με το οφφίκιον του Οικονόμου, για την υπερδεκαετή διακονία του στον Ιερό Ναό και τον Διάκονο π. Νεκτάριο Ευγενικό με το οφφίκιο του Αρχιδιακόνου, αφού κατά το ένα έτος της διακονίας του πλησίον του Μητροπολίτη μας διακρίνεται για τον σεβασμό του, την άριστη λειτουργική παρουσία του και το ήθος του.


ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΚΑΤΑΝΥΚΤΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ - ΟΜΙΛΙΑ

Την ερχόμενη Κυριακή 21 Απριλίου 2013 και ώρα 6.00 μ.μ. θα λάβει χώρα, στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Χαλκίδος ο τελευταίος Κατανυκτικός Εσπερινός, στον οποίον θα χοροστατήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος και θα κηρύξει τον Θείο Λόγο ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Χριστόδουλος, Καθηγούμενος της Ι. Μονής Κουτλουμουσίου του Αγίου Όρους.

Bazaar του συλλόγου «Άνθρωπος - Ελπίδα – Πολιτισμός»


Ο    Πανευβοϊκός  Σύλλογος  Γονέων , Κηδεμόνων & Φίλων Α.με.Α  «Άνθρωπος  - Ελπίδα – Πολιτισμός»  διοργανώνει :

Δωροέκθεση   [Bazaar] στην  ισόγεια αίθουσα  εκθέσεων Αριστοτέλης   [Βυζαντινό] του   Δημαρχείου  της  πόλης  μας   στην παραλία    ,για την ενίσχυση των σκοπών  του Συλλόγου

Τα εγκαίνια   θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 18  Απριλίου  και   ώρα   8 :00   μ.μ. -  11:00  μ.μ

Διάρκεια    Δωροέκθεσης  [Bazaar]  : 18 – 21 Απριλίου 2013


Παρασκευή  19 , Σάββατο  20   &  Κυριακή 21  Απριλίου

Ώρες λειτουργίας      από   10:00π.μ .  -  10:00 μ.μ.

 Η  εκδήλωση τελεί  υπό την αιγίδα  της   ΔΟΑΠΠΕΧ


Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Η Πρόεδρος           Η Γραμματέας

Ειρήνη Μερτζιάνη     Αγγελική Κουτσαυλή

Οι «Φίλοι Βαζέχα» και της Α.Ο. Χαλκίδας για τους Γιατρούς του Κόσμου


Ένας διαφορετικός αγώνας ποδοσφαίρου έγινε σήμερα, στο Στάδιο Χαλκίδας με στόχο τη στήριξη των προγραμμάτων των Γιατρών του Κόσμου.

Ο αγώνας έγινε μεταξύ της ομάδας «Φίλοι Βαζέχα» και της Α.Ο. Χαλκίδας.

Αρωγός στην προσπάθεια αυτή  ήταν ένας από τους μεγαλύτερους παίκτες, ο Κριστόφ Βαζέχα. 


Στον ποδοσφαιρικό αγώνα συμμετείχαν μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα του ελληνικού ποδοσφαίρου, όπως Βαζέχα, Δέλλας, Βάντσικ, Λυμπερόπουλος, Γεωργάτος, Αποστολάκης, Χαλκιάς, Μπασινάς, Γκούμας, Αμανατίδης, Χαϊκάλης, κ.ά. όπου μετέφεραν το μήνυμα της ελπίδας και έπεαιξαν ποδόσφαιρο για τους Γιατρούς του Κόσμου.

Κινητή Ιατρική Μονάδα των Γιατρών του Κόσμου, βρισκόταν  έξω από το Στάδιο Χαλκίδας  με διάφορες ειδικότητες γιατρών για την παροχή πρωτοβάθμιας ιατρικής εξέτασης σε άτομα που δεν έχουν πρόσβαση στο σύστημα Υγείας.

Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της ‘Ένωσης Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Βριλησσίων υπό την Αιγίδα της Δ.Ο.Α.Π.ΠΕ.Χ.

ΦΩΤΟ ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΥΤΣΑΥΤΗΣ

«ΥΠΑΡΧΩ»: Και η κιθάρα έπαιζε ασταμάτητα τραγούδια του Στέλιου

Την τιμητική τους είχαν την  Κυριακή 14/4/2013 οι φίλοι του Στέλιου  Καζαντζίδη Εύβοιας «ΥΠΑΡΧΩ», όπου  συγκεντρώθηκαν και πάλι στον χώρο τους για να πιούν ένα ποτήρι κρασί, σιγοτραγουδώντας τραγούδια του  μεγάλου λαϊκού βάρδου Στέλιου Καζαντζίδη.

Τίμησαν με την παρουσία τους, ο  μεγάλος μουσικοσυνθέτης Βαγγέλης Ατραϊδης, ο Δημήτρης Σέρρας με τον γιό του Δημήτρη, η Ναυσικά του Πάνου Γεραμάνη κ.λ.π.

Ο σύλλογος ευχαριστεί όλους όσους παρευρέθηκαν, αλλά ιδιαιτέρως τον Σαράντη Αρβανίτη, που ήρθε από την Αθήνα με την κιθάρα του και έπαιξε ασταμάτητα τραγούδια του Στέλιου, σκορπώντας και ικανοποιώντας το κέφι στους παρευρισκόμενους.      

 
ΦΩΤΟ ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΥΤΣΑΥΤΗΣ


Αμόκ στη Χαλκίδα - Γυναίκα ξάπλωσε στη μέση του δρόμου για να την πατήσουν τα αυτοκίνητα [βίντεο]



Στο παρά πέντε αποτράπηκε η τραγωδία το πρωί της Δευτέρας στη Χαλκίδα, όταν μια 40χρονη γυναίκα, σε κατάσταση αμόκ, ξάπλωσε στη μέση του δρόμου για να την πατήσουν τα διερχόμενα αυτοκίνητα.

Σύμφωνα με το EviaZoom η γυναίκα ξάπλωσε στη μέση του δρόμου θέλοντας να βάλει τέλος στη ζωή της.

Το μοιραίο αποφεύχθηκε χάρη στην έγκαιρη παρέμβαση των περαστικών που κατάφεραν να την ηρεμήσουν και να την απομακρύνουν από το οδόστρωμα, αλλά και στην ψυχραιμία των οδηγών.


Εθελοντές καθάρισαν Ν. Αρτάκη, Έξω Παναγίτσα και Λευκαντί


Με την βοήθεια εθελοντών, καθαρίστηκαν οι ακτές σε Ν. Αρτάκη, Έξω Παναγίτσα και Λευκαντί, το πρωί της Κυριακής 14 Απριλίου,

Οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι της Έξω Παναγίτσας και οι Σύλλογοι Γονέων των Σχολείων της Συνοικίας, προχώρησαν στον καθαρισμό της παραλίας της περιοχής τους.

Το Σύστημα Ναυτοπροσκόπων και η Περιβαλλοντική Ομάδα του Γυμνασίου Νέας Αρτάκης, προχώρησαν σε καθαρισμό της ακτογραμμής της πόλης ενώ αυτοδύτες της Σχολής Κατάδυσης Μοναστήρογλου, πραγματοποίησαν καθαρισμό του βυθού του λιμανιού.

Από την άλλη τα παιδιά του Λυκείου Βασιλικού, στο πλαίσιο της εκστρατείας «Let’s do it» και με τη συμμετοχή του Περιβαλλοντολογικού Συλλόγου Ληλαντίων «Πορφύρα», προχώρησαν στον καθαρισμό των ακτών του Λευκαντί.

Τρεις πρωτοβουλίες που διοργανώθηκαν από τοπικούς φορείς, ως δείγμα ευαισθησίας, εν όψει του ερχομού του καλοκαιριού. Αφού, ο καθαρισμός των ακτών που χρησιμοποιούμε για το μπάνιο και τη βόλτα μας, μας αφορά όλους.

Τρεις δράσεις στις οποίες καταγράφηκε ενθαρρυντική συμμετοχή εθελοντών. Και σε μία τέτοια δύσκολη εποχή, η ανταπόκριση στην πρόσκληση τοπικών φορέων για εθελοντική δράση, αποτελεί ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον σε ένα καθαρότερο περιβάλλον.

Πρωτοβουλίες τοπικών φορέων και δράσεις ενεργών εθελοντών πολιτών, που ο Δήμος Χαλκιδέων στηρίζει. Με μήνυμα ότι, μπορούμε να γίνουμε μέρος της λύσης αυτού του προβλήματος συμμετέχοντας σε εθελοντικές περιβαλλοντικές δράσεις, όπως οι καθαρισμοί ακτών, ενημερώνοντας τους γύρω μας και αφυπνίζοντας περαιτέρω την τοπική κοινωνία.

Θα πρέπει, να επισημανθεί –και από τον όγκο και το είδος των απορριμμάτων που συνελέγησαν- ότι, δυστυχώς, η συμπεριφορά πολλών συμπολιτών μας προς το θαλάσσιο και παράκτιο περιβάλλον συνεχίζει να χαρακτηρίζεται από αδιαφορία και ανευθυνότητα.

Είναι πια καιρός να σταματήσουμε να χρησιμοποιούμε τις θάλασσες και τις ακτές ωσάν χωματερές, να αλλάξουμε νοοτροπία και να επαναπροσδιορίσουμε τη σχέση μας με τη θάλασσα και το περιβάλλον συνολικά. Να συνειδητοποιήσουμε όλοι, ότι η λύση αυτού του προβλήματος, βρίσκεται στο χέρι μας και οφείλουμε επιτέλους, να αλλάξουμε και αυτήν την κακιά συνήθεια του παρελθόντος.

«Αμήν» του Κώστα Γαβρά για καλό σκοπό στη Κάνηθο


Ο Εξωραϊστικός – Πολιτιστικός – Μορφωτικός – Περιβαλλοντικός Σύλλογος περιοχής Κλειστού Αθλητικού Κέντρου Κανήθο, διοργανώνει κινηματογραφική βραδιά την Τετάρτη 24 Απριλίου, για φιλανθρωπικό σκοπό.

Στο πλαίσιο κοινωνικών εκδηλώσεων αλληλεγγύης του συλλόγου, θα προβληθεί το έργο «Αμήν», του μεγάλου Έλληνα σκηνοθέτη Κώστα Γαβρά στη νέα αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου στα ΑΣΤΕΡΙΑ, την Τετάρτη 24/4/2013 και ώρα 20:00.

Αντί εισιτηρίου, θα γίνονται δεκτές προσφορές σε τρόφιμα (ρύζι, λάδι, όσπρια, γάλα, αλεύρι, ζάχαρη, μαρμελάδες κ.λ.π.) τα οποία θα διατεθούν σε οικογένειες και ανέργους της περιοχής μας, καθώς και στο κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου.

Η εκδήλωση τελεί υπό την Αιγίδα του Δήμου Χαλκιδέων

ΤΡΑΙΝΟΣΕ: Χωρίς τρένα από Τρίτη μέχρι Πέμπτη, 8 μμ - 12 μμ

Σε επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας προχωρά και αυτή την εβδομάδα η ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Συγκεκριμένα από την Τρίτη 16 έως και την Πέμπτη 18 Απριλίου, οι συρμοί θα παραμείνουν ακινητοποιημένοι από τις 20.00 το βράδυ έως τις 24.00 τα μεσάνυχτα, με αποτέλεσμα να υπάρξουν τροποποιήσεις στα δρομολόγια των αμαξοστοιχιών.

Οι συρμοί του μετρό, στο τμήμα Δουκίσσης Πλακεντίας-Αεροδρομίου θα κυκλοφορήσουν κανονικά.

Στην Κύμη ο 3ος Ημιτελικός Γύρος, για την ανάδειξη των καλύτερων πιάτων


Την Κυριακή 21 Απριλίου 2013 και ώρα 14.00, στο Ξενοδοχείο «Κymi Palace» στην Κύμη θα λάβει χώρα ο 3ος Ημιτελικός Γύρος, για την ανάδειξη των καλύτερων πιάτων από τις συνταγές της Κεντρικής Εύβοιας, τα οποία θα προκριθούν για την τελική Φάση του Πανευβοϊκού διαγωνισμού ανάδειξης του πιο χαρακτηριστικού πιάτου της Εύβοιας.

Σκοπός της διαδικασίας του διαγωνισμού που διοργανώνεται από το Επιμελητήριο Εύβοιας, σε συνεργασία με τον Τομέα Μαγειρικής – Ζαχαροπλαστικής του IEK PRAXIS και την ΕΝΩΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΕΥΒΟΙΑΣ, είναι η αναζήτηση των τοπικών συνταγών της Εύβοιας, η ανάδειξη του πιο χαρακτηριστικού τοπικού φαγητού, πρωινού και γλυκού και η καθιέρωση τους, ως αναγνωρίσιμων τοπικών χαρακτηριστικών του νησιού.

Βασικός στόχος του διαγωνισμού είναι η απόκτηση ταυτότητας της Εύβοιας , μέσα από τα προϊόντα και τις γεύσεις της.

Χαλκίδα: Ανήλικος έβαλε το χέρι στον λαιμό γυναίκας και άρχισε να ουρλιάζει!

Τον εφιάλτη έζησε μία 50χρονη γυναίκα που περπατούσε αμέριμνη στο κέντρο της Χαλκίδας. Ήταν 11 το πρωί όταν την έβαλε στο μάτι ένας 16χρονος...

Την πλησίασε και όταν είδε ότι δεν τον έβλεπαν, της έβαλε το χέρι του στον λαιμό της.

Αστραπιαία, άρπαξε τον σταυρό που φορούσε και με όση δύναμη είχε το έβαλε στα πόδια.

Η άτυχη γυναίκα άρχισε να ουρλιάζει.

Περαστικοί ειδοποίησαν την αστυνομία και λίγο αργότερα έπιασαν τον 16χρονο δράστη που έδωσε τον σταυρό στην άτυχη γυναίκα.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...