Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

Χαλκιδέος χρωστάει 12.000.000 € στο Δημόσιο

Το αστρονομικό ποσό των 12.000.000 € (!) φέρεται να χρωστά στο Δημόσιο 36χρονος Χαλκιδέος που συνελήφθη χθες  βράδυ από την Ασφάλεια.


Σύμφωνα με πληροφορίες ο 36χρονος δηλώνει άνεργος και αρνείται ότι τα χρέη είναι δικά του. Συγκεκριμένα υποστηρίζει ότι έχει πέσει θύμα απάτης. 

egnomi.gr

Πανηγυρίζει το παρεκκλήσι της Αγίας Σοφίας στην Ξηρόβρυση


Την Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου πανηγυρίζει το Μητροπολιτικό Ιερό Παρεκκλήσιο, το οποίο τιμάται στο όνομα της Αγίας Ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Σοφίας και των τριών θυγατέρων αυτής Πίστεως – Ελπίδας και Αγάπης και βρίσκεται στην περιοχή Ξηρόβρυση Χαλκίδας.


Την παραμονή της γιορτής Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου έγινε πανηγυρικός εσπερινός με αρτοκλασία και λιτάνευση της ιερής εικόνας.


Στον εσπερινό εκφώνησε θείο κήρυγμα ο αρχιμανδρίτης π. Φιλόθεος Θεοχάρης, ενώ αμέσως μετά τη λιτανεία της εικόνας προσφέρθηκε σε όλους τους προσκυνητές ευλογημένο φαγητό.

 
Ανήμερα της γιορτής, την Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου θα τελεστεί θεία λειτουργία, στην οποία θα προεξάρχει και θα κηρύξει το θείο λόγο ο αρχιμανδρίτης π. Δαμασκηνός Παπακωνσταντίνου, προϊστάμενος του Ι. Ν. Ευβοέων Αγίων Χαλκίδας.



Αναγνωστάκης: Η βία δεν χωρά στη Δημοκρατία

Ο βουλευτής Εύβοιας της ΔΗΜΑΡ, Δημ. Αναγνωστάκης έκανε την παρακάτω δήλωση, μετά την βία που ασκήθηκε στο δημοσιογράφο Μ. Παπαμακάριο (φωτό): 


"Στη Δημοκρατία δεν χωρούν πράξεις βίας. Η κάθε μορφή βίας είναι απαράδεκτη και κατακριτέα.

Η βία δεν μπορεί να έχει καμία κοινωνική, πολιτική και ηθική νομιμοποίηση.

Η βία που ασκήθηκε στο δημοσιογράφο Μ. Παπαμακάριο είναι προφανώς  πράξη απολύτως καταδικαστέα".

Διακινούσε λαθραία τσιγάρα σε κατάστημα ψιλικών

Πάνω από 2.000 λαθραία πακέτα τσιγάρων εντοπίστηκαν μετά από έρευνα στο κατάστημα ψιλικών που διατηρούσε 40χρονη στην Εύβοια. 


Η ιδιοκτήτρια συνελήφθη και κατηγορείται για παράβαση της νομοθεσίας περί τελωνειακού κώδικα.

Ειδικότερα άνδρες της αστυνομικής διεύθυνσης Εύβοιας σε έλεγχο που πραγματοποίησαν το βράδυ της Κυριακής στο κατάστημα ψιλικών βρήκαν 2.017 πακέτα τσιγάρα, τα οποία δεν έφεραν την ενδεικτική ταινία φόρου κατανάλωσης και δεν αναγράφονταν η χώρα προέλευσης και κατασκευής τους.

Τα συγκεκριμένα τσιγάρα κατασχέθηκαν και θα σταλούν στο τελωνείο Χαλκίδας προκειμένου να προσδιοριστούν οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι για το ελληνικό δημόσιο.

Αποστόλου: "Άρση των εμποδίων στη μονάδα Φυσικού Αερίου Αλιβερίου"

"Άρση των εμποδίων που δημιουργούν προβλήματα στην απρόσκοπτη και αποδοτική λειτουργία της μονάδας Φυσικού Αερίου Αλιβερίου", ζητά με ερώτησή του ο ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή. Την ερώτηση υπογράφει και ο βουλευτής Εύβοιας Βαγγέλης Αποστόλου.

Διαβάστε την ερώτηση:

Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου με πρόσφατη απόφασή του ανακαλεί την  0322.32/02/11/10-6- 11  σύμφωνη γνώμη του « για την παραχώρηση του δικαιώματος χρήσης  χώρου εντός ζώνης, Λιμένα Αλιβερίου, στη θέση Κάραβος για τη λειτουργία της ΔΕΗ».

 Με την ενέργειά του αυτή θέτει σε κίνδυνο την αποδοτική λειτουργία της μεγαλύτερης επένδυσης στρατηγικού χαρακτήρα που έχει γίνει στην Εύβοια τις τελευταίες δεκαετίες. Η μονάδα Ν5 του ΑΗΣ Αλιβερίου είναι σύγχρονη , συνδυασμένου κύκλου παραγωγής ηλεκτρενέργειας από φυσικό αέριο ισχύος 417 MW και με τον υψηλότερο βαθμό απόδοσης σε σύγκριση με τις άλλες ανταγωνιστικές της (Μυτιληναίου, ΤΕΡΝΑ, ΕΛΠΕ). Μάλιστα λόγω και της περιβαλλοντικής της απόδοσης αλλά και του υψηλού βαθμού παραγωγικής απόδοσης προτάσσεται στο σύστημα διαχείρισης ενέργειας (ΑΔΜΗΕ) και τίθεται πρώτη σε λειτουργία έναντι των άλλων τριών ανταγωνιστών.

Σημειώνεται δε ότι υπάρχει  συμφωνητικό παραχώρησης των  τμημάτων της χερσαίας και θαλάσσιας  ζώνης της περιοχής μεταξύ ΔΕΗ  και Ο.Λ.Ν.Ε. (αρ.πρ.598 της 30-08-13) για  χρήση της χερσαίας ζώνης  του λιμένα Αλιβερίου για το διάστημα 01-07-2011 έως 30-06-2014 έναντι τιμήματος 612.000 ευρώ. Τα έσοδα αυτά θα μπορούσαν να πολλαπλασιαστούν αν το αρμόδιο Υπουργείο έδειχνε το ίδιο «ζήλο» και για την αξιοποίηση των άλλων υπολειτουργούντων ή αδρανών λιμανιών της Εύβοιας. Αντίθετα με μυστήριο τρόπο φρενάρονται  όλα τα αναπτυξιακά έργα για τα λιμάνια του νομού , όπως η μεταφορά του λιμένος Χαλκίδας, η αξιοποίηση του λιμανιού της ΣΕΛΜΑΝ, τα αντίστοιχα της  ΙΝΤΕΡΚΕΜ, της  ΑΓΕΤ στο Αλιβέρι, της Σόγια στα Πολιτικά, της Κύμης, του Μαντουδίου κλπ.

Επίσης σημειώνουμε ότι από  την πρώτη στιγμή που ξεκίνησε η κατασκευή του εργοστασίου  υπήρξαν καταγγελίες για διάφορες ύποπτες μεθοδεύσεις που οδήγησαν το συνολικό τελικό κόστος κατασκευής σχεδόν στο διπλάσιο του αρχικού προϋπολογισμού, πράγμα για το οποίο έχει επιληφθεί και η Δικαιοσύνη. Με ανησυχία όμως και σήμερα ακόμη βλέπουμε ότι οι μεθοδεύσεις εναντίον της νέας μονάδας, που εγκαινιάστηκε προ μηνός, συνεχίζονται. .

Επειδή:

Απειλείται η λειτουργία ενός καινούργιου εργοστασίου, όπου ο Ελληνικός Λαός  το έχει πληρώσει εκατοντάδες εκατομμύρια Ευρώ.
Οι αναπτυξιακές προοπτικές της περιοχής Αλιβερίου , σύμφωνα και με πρόσφατες κυβερνητικές εξαγγελίες, είναι σημαντικές για την ηλεκτροδότηση των νησιών του Αιγαίου αλλά και για τη κάλυψη των αναγκών της χώρας μας.
Υπάρχει  άγνοια για τις επιπτώσεις στο δημόσιο συμφέρον  από την  υπογραφή της ανάκλησης και την έλλειψη συντονισμού των αρμόδιων υπηρεσιών.
Είναι παράλογο να θιγούν τα μακροπρόθεσμα συμφέροντα της χώρας και να οδηγηθεί στον οικονομικό και κοινωνικό μαρασμό μια ολόκληρη κοινωνία, στερώντας της ένα σημαντικό εργαλείο οικονομικής ανάπτυξης.
Η δημιουργία νέων και η διατήρηση υπαρχόντων θέσεων εργασίας είναι κρίσιμη για την ανασυγκρότηση της παραγωγής και του κοινωνικού ιστού.
Ερωτώνται

 οι κ.κ.  Υπουργοί Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και Ναυτιλίας:

Πως σκοπεύουν τα αρμόδια υπουργεία να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα που προέκυψε ως αποτέλεσμα της προχειρότητας σχεδιασμού και της έλλειψης συντονισμού των αρμοδίων υπηρεσιών; Σκοπεύουν να λύσουν το πρόβλημα χωρίς να δημιουργήσουν  ζημιά στο δημόσιο συμφέρον αλλά και να καταλογίσουν ευθύνες εκεί που πραγματικά υπάρχουν;
Πως οι αρμόδιες νομικές διευθύνσεις του ΥΠΕΚΑ και του ΥΝ&Α αμέλησαν να ελέγξουν κατά το νόμο τις σχετικές μελέτες (συμπεριλαμβανομένης και της ΜΠΕ) και οδήγησαν τους πολιτικούς τους προϊσταμένους στην αναφερόμενη «πλάνη περί τα πράγματα»;
Γνωρίζει ο κ. Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου που υπέγραψε τη σχετική ανάκληση τις δραματικές και τεράστιες επιπτώσεις της απόφασής του για την κοινωνία και το δημόσιο συμφέρον; Πως σκοπεύουν οι αρμόδιες υπηρεσίες του να επικαιροποιήσουν τεχνικά και επιστημονικά και με αδιάβλητο τρόπο ασαφείς καθορισμούς του Β.Δ. του 1953 περί «νοητής γραμμής» της χερσαίας ζώνης; και

Έχει το Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου όραμα και σχέδιο για τον εκσυγχρονισμό και την ολόπλευρη αξιοποίηση των αργούντων και υπολειτουργούντων λιμανιών της Εύβοιας;


Οι ερωτώντες  βουλευτές

Αποστόλου Βαγγέλης,  Πετράκος Αθανάσιος

Αιδηψός: Ιδιώτης εντόπισε πυρομαχικά μέσα στη θάλασσα

Το στρατιωτικό υλικό βρέθηκε σε βάθος τριών μέτρων από την επιφάνεια της θάλασσας


Δύο πυρομαχικά, μήκους 50 εκατοστών, βρέθηκαν το πρωί από ιδιώτη σε απόσταση 100 μέτρων από την ακτή και σε βάθος 3-4 μέτρων από την επιφάνεια της θάλασσας στο Καστρί (Βίλλα Λαιμού), στην Αιδηψό.

Ο ιδιώτης ειδοποίησε τον Λιμενικό Σταθμό Πευκίου, που με τη σειρά του ενημέρωσε τη Ναυτική Διοίκηση Αιγαίο, η οποία θα προβεί στις απαραίτητες ενέργειες.

Συνάντηση Αναγνωστάκη με το Σωματείο Εξωτερικής Φρουράς Φυλακών Χαλκίδας

Ο βουλευτής Εύβοιας της Δημοκρατικής Αριστεράς Δημήτρης Αναγνωστάκης, συναντήθηκε σήμερα, 16-9-2013, με το προεδρείο του Σωματείου Εξωτερικής Φρουράς Φυλακών Χαλκίδας και συζήτησαν για τα προβλήματα που απασχολούν το συγκεκριμένο κλάδο.


Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο  ζήτημα της ανέγερσης νέου σωφρονιστικού  καταστήματος στη Χαλκίδα, καθώς  και στην επίσπευση των διαδικασιών που αφορούν στο θέμα.           

Σε «τροχιά» αξιοποίησης το «Νησί των Ονείρων»

Ξεκινά η προετοιμασία για κοινό διεθνή διαγωνισμό του Δήμου Ερέτριας και ΕΤΑΔ


Σε «τροχιά» αξιοποίησης μπαίνει το «Νησί των Ονείρων» (Πεζονήσι) στην περιοχή της Ερέτριας στην Εύβοια, καθώς ξεκινά η διαδικασία για την κατάρτιση των τευχών δημοπράτησης για τον διεθνή διαγωνισμό που θα πραγματοποιήσουν από κοινού ο Δήμος Ερέτριας και η Εταιρία Ακινήτων του Δημοσίου (ΕΤΑΔ Α.Ε.). 

Η διαδικασία του διαγωνισμού για την εκμίσθωση του Νησιού συζητήθηκε την Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου στη συνάντηση του διευθύνοντος συμβούλου της ΕΤΑΔ Α.Ε. κ. Γρηγόρη Δούνη, με τον δήμαρχο Ερέτριας κ. Βασίλη Βελέντζα. Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να υπάρξει στενή συνεργασία μεταξύ της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου και της ΕΤΑΔ για την κατάρτιση των τευχών δημοπράτησης, τα οποία εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθούν σε ενάμιση μήνα περίπου.

Η εκμίσθωση του «Νησιού των Ονείρων» θα είναι μακροχρόνια, για τουλάχιστον 35 έτη, σημειώνει ο δήμαρχος Ερέτριας, ενώ ο διεθνής διαγωνισμός προβλέπει την υποβολή επιχειρησιακού σχεδίου για την τουριστική αξιοποίηση της έκτασης, το οποίο θα αξιολογηθεί. «Υπάρχει πολύ μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον», τονίζει ο κ. Βελέντζας, επισημαίνοντας ότι οι επενδυτές είναι τόσο από το εξωτερικό, με τη Ρωσία, τη Μέση Ανατολή, αλλά και τη Μεγάλη Βρετανία να έχουν σημαντική παρουσία, όσο και από το εξωτερικό, καθώς υπάρχει διερεύνηση και από έλληνες επιχειρηματίες. «Είναι μεγάλο το ενδιαφέρον από Ρωσία», υπογραμμίζει ο ίδιος, προσθέτοντας ότι ο δήμος είχε διοργανώσει και συνέδριο στην Ερέτρια σε συνεργασία με το Επιμελητήριο της Μόσχας. Το «Νησί των Ονείρων» απέναντι από την Ερέτρια έχει έκταση 66 στρεμμάτων και περιλαμβάνει ένα ξενοδοχειακό συγκρότημα που αποτελείται από δύο κεντρικά κτίρια, τα οποία στεγάζουν συνολικά 52 δωμάτια, 46 bungalows, εγκαταστάσεις mini golf, τένις, βόλεϊ και πινγκ πονγκ, πάρκινγκ 300 αυτοκινήτων, εστιατόριο και beach bar.

Αναφερόμενος στην τουριστική κίνηση της περιοχής το φετινό καλοκαίρι, ο κ. Βελέντζας σημειώνει τη σημαντική αύξηση των ξένων επισκεπτών στα ξενοδοχεία της περιοχής, με διάρκεια διαμονής έως και 15 ημέρες, καθώς και των Ελλήνων οι οποίοι επέλεγαν τον προορισμό για το Σαββατοκύριακο. Παρά την αυξημένη κίνηση όμως, τα έσοδα είναι περιορισμένα, μια και οι επισκέπτες είχαν ελάχιστα χρήματα για να ξοδέψουν, υποστηρίζει.

ΤΟ ΒΗΜΑ

Χαλκίδα ΤΩΡΑ - ΚΑΤΑΛΗΨΗ σε ΟΑΕΕ και ΔΟΥ - Διαμαρτυρία επαγγελματιών για τις «εκβιαστικές» επιστολές


Στα πλαίσια της Πανελλαδικής κινητοποίησης που εξήγγειλε η ΓΣΕΒΕΕ,  έμποροι και επιχειρηματίες της Χαλκίδας συγκεντρώθηκαν έξω από την ΔΟΥ Χαλκίδας και διαμαρτυρήθηκαν. Στη συνέχεια προχώρησαν στην κατάληψη της ΔΟΥ.


Το Σωματείο Επιπλοξυλουργών της Εύβοιας έχει δώσει δυναμικό παρόν   στη συγκέντρωση προβάλλοντας τα αιτήματα του κλάδου.

Παράλληλα προχώρησαν στο κάψιμο των ειδοποιητηρίων του ΟΑΕΕ, με τα οποία ο Οργανισμός τους καλεί να ρυθμίσουν τις οφειλές τους, με την προειδοποίηση αναγκαστικής είσπραξης.


Οι διαδηλωτές υποστήριξαν ότι πρόκειται για «εκβιαστικό σημείωμα», σημειώνοντας ότι πολλά μέλη τους δεν πληρούν τις προϋποθέσεις ένταξης στη ρύθμιση, λόγω της γενικότερης οικονομικής κατάστασης.


Σημείωσαν δε ότι αρκετοί δεν είναι σε θέση να πληρώσουν τις ασφαλιστικές εισφορές, με αποτέλεσμα να βρίσκονται αντιμέτωποι με τον κίνδυνο κατάσχεσης της περιουσίας τους.


Αντιπροσωπεία τους επέδωσε υπόμνημα στους τοπικούς υπηρεσιακούς παράγοντες του ταμείου και ζήτησε να μην υπάρξει «ποινικοποίηση» να «παγώσουν» τα χρέη των ασφαλισμένων και να θεωρηθούν «όλα τα βιβλιάρια ασθενείας χωρίς όρους και προϋποθέσεις».

VIDEO + PHOTO: «Μουσικές πενιές της αγάπης και της ελπίδας»,


«Μουσικές πενιές της αγάπης και της ελπίδας», μια μοναδική συναυλία με αγαπημένους καλλιτέχνες έγινε χθες βράδυ στο υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο «ΟΡΕΣΤΗΣ ΜΑΚΡΗΣ» στη Χαλκίδα. 


Μια συναυλία που κράτησε τέσσερις ώρες, ξεκίνησε 9:30 μ.μ. και τελείωσε 1:30 π.μ. χωρίς κανένας να φύγει από το κατάμεστο Θέατρο. Ήταν μια πρωτοβουλία του συλλόγου «Άνθρωπος Ελπίδα Πολιτισμός», που έβαλε στόχο να δημιουργήσει στέγη για τα άτομα που περιθάλπει. 



Οι καλλιτέχνες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και ήρθαν αφιλοκερδώς για να επιτευχτεί ο σκοπός του συλλόγου ήταν : ο Χρήστος Νικολόπουλος, ο Γιάννης Σπανός, ο Λάκης Χαλκιάς, η Πίτσα Παπαδοπούλου, ο Γιάννης Νικολάου, η Πένη Ξενάκη, η Λένα Αλκαίου, ο Γεράσιμος Ανδρεάτος και φυσικά η Κατερίνα Κούκα, η οποία ευαισθητοποιήθηκε τόσο πολύ για το σκοπό του συλλόγου, που ανέλαβε και την  ευθύνη να τους καλέσει.


Η πρόεδρος του κυρία Ειρήνη Μπεζιάνη, αλλά και όλα τα μέλη του συλλόγου δεν έκρυβαν την χαρά τους από την ανταπόκριση του κόσμου, μάλιστα δε, η πρόεδρος ανακοίνωσε στην έναρξη της βραδιάς, πως μια κυρία η οποία  κράτησε την ανωνυμία της, έκανε προσφορά ένα κτήμα για τον σκοπό αυτό.




Συνάντηση Αναγνωστάκη με τον Σύλλογο Υπαλλήλων Ε.Ο.Π.Υ.Υ. Εύβοιας και Βοιωτίας

Ο βουλευτής Εύβοιας της Δημοκρατικής Αριστεράς Δημήτρης Αναγνωστάκης συναντήθηκε σήμερα, 16-9-2013, με την πρόεδρο και τη γραμματέα του Συλλόγου Υπαλλήλων Ε.Ο.Π.Υ.Υ. Εύβοιας και Βοιωτίας.


Οι κυρίες Γκαϊτατζή Μαρίνα (πρόεδρος) και Κηρύκου Ασημίνα (γραμματέας), εξέθεσαν τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν  αν υλοποιηθεί η κατάργηση του  Ε.Ο.Π.Υ.Υ..

Εξηγήθηκε με πλήρη σαφήνεια ότι η μετάβαση των πολυιατρείων του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. στο ήδη καταρρακωμένο Ε.Σ.Υ., θα διαλύσει το δίκτυο της πρωτοβάθμιας φροντίδας και θα καταρρακώσει τους ήδη ταλαιπωρημένους από την ανεργία Ευβοιώτες.

Ο βουλευτής τόνισε ότι για τη Δημοκρατική Αριστερά, ο χώρος της Υγείας πρέπει να εξυγιανθεί και ταυτόχρονα να αντιστραφεί η καθοδική πορεία της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες.

Η όποια μεταρρύθμιση, θα πρέπει να έχει ως βασικό χαρακτηριστικό τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών και την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών.

Τέλος δεσμεύτηκε να διερευνήσει τα πιθανά σενάρια που επεξεργάζεται το Υπουργείο Υγείας και θα προβεί σε ενημέρωση του Συλλόγου.

Περιφέρεια για την κατάληψη: "Οι ευθύνες της Κυβέρνησης είναι πολύ σοβαρές"

Σχετικά με την κατάληψη των Γραφείων της Περιφέρειας στην Εύβοια και την αδυναμία εξυπηρέτησης των Πολιτών, εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:


"Από το πρωί της Τρίτης 10 Σεπτεμβρίου, τα Γραφεία της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στη Χαλκίδα, έχουν καταληφθεί από εργαζόμενους των ΤΣΙΜΕΝΤΩΝ, ΣΕΛΜΑΝ, ΝΕΟΣΕΤ, ΙΝΤΕΡΚΕΜ.

Οι εργαζόμενοι στα Τσιμέντα, αντιμετωπίζουν το κλείσιμο του εργοστασίου, όπως έχει ανακοινωθεί και κάθε μήνα οι εργοδότες απολύουν το 5% των εργαζομένων. Όσοι δεν έχουν απολυθεί πληρώνονται κανονικά, ενώ όσοι απολύονται παίρνουν την αποζημίωσή τους και την καταγγελία της σύμβασης και επομένως έχουν τη δυνατότητα να παίρνουν το επίδομα ανεργίας για όσο διάστημα προβλέπεται.

Στις περιπτώσεις όμως των επιχειρήσεων ΣΕΛΜΑΝ, ΝΕΟΣΕΤ και ΙΝΤΕΡΚΕΜ τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά.

Οι πρώην εργαζόμενοι σε αυτές τις επιχειρήσεις δεν είναι ούτε εργαζόμενοι, ούτε άνεργοι, αφού τους είπαν να φύγουν, χωρίς απόλυση, χωρίς αποζημίωση και χωρίς πληρωμή δεδουλευμένων.

Χωρίς την καταγγελία της σύμβασης (απόλυση), εκτός από την αποζημίωση και τα δεδουλευμένα που δεν πήραν, δεν έχουν ούτε τη δυνατότητα να πάρουν το επίδομα ανεργίας από τον ΟΑΕΔ, για να επιβιώσουν οι ίδιοι και οι οικογένειές τους.

Δεν περίμενε κανείς από επιχειρηματίες που δραστηριοποιήθηκαν για πολλά στην Εύβοια, πλούτισαν αλλά και προσέφεραν εργασία, να αντιμετωπίσουν με αυτό τον τρόπο τους εργαζόμενους.

Αν άμεσα δεν τακτοποιήσουν τους εργαζόμενους, όπως έχουν υποχρέωση, τότε πρέπει να καταδικαστούν από όλους τους φορείς του τόπου και φυσικά θα είναι μόνιμα καταδικασμένοι στη συνείδηση της Ευβοϊκής Κοινωνίας.

Οι ευθύνες της Κυβέρνησης είναι πολύ σοβαρές. Είναι αδιανόητο να συμβαίνουν όλα αυτά σε ένα Νομό, η ανεργία του οποίου έχει ξεπεράσει κάθε όριο ( πλησιάζει το 40%) και να μην έχει ενεργοποιηθεί κάποιος μηχανισμός, να αντιμετωπίσει τα πρωτοφανή αυτά προβλήματα και κυρίως να αντιμετωπίσει αυτό που μπορεί άμεσα να τακτοποιήσει, δηλαδή να δοθεί η δυνατότητα στους πρώην εργαζόμενους να πάρουν τουλάχιστον το επίδομα ανεργίας.

Αυτή είναι η άποψή μας, η οποία δεν διατυπώνεται τώρα, με την ευκαιρία της κατάληψης, αλλά είναι η ίδια από την αρχή.

Πρόσφατα μάλιστα, με το έγγραφό μας, Α.Π. 811/26-8-2013, επαναφέραμε αυτά τα
προβλήματα στην επικαιρότητα, όπως και το πρόβλημα της τεράστιας ανεργίας, γιατί διαπιστώσαμε ότι δεν ασχολείται με αυτά κανένας από όσους πρέπει να ασχοληθούν και κινδυνεύουν να ξεχαστούν από όλους.

Το έγγραφο στάλθηκε στον Πρωθυπουργό, στον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης, τους άλλους βασικούς Υπουργούς και φυσικά στον Υπουργό και τον Υφυπουργό Εργασίας.

Ζητήσαμε μάλιστα να ληφθούν συγκεκριμένα μέτρα και να προγραμματιστεί συνάντηση με την Περιφέρεια και τα σωματεία που έχουν το πρόβλημα.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Περιφέρειας, στη συνεδρίασή τη Δευτέρα 2/9/2013, στη Λαμία, συζήτησε σε έκταση το θέμα και αποφάσισε συγκεκριμένες ενέργειες και κυρίως συνάντηση με τον Υπουργό Εργασίας, ενέργεια την οποία ανέλαβε ο Περιφερειάρχης.

Είχε επίσης προγραμματιστεί επίσκεψη κλιμακίου ελέγχου από τις Υπηρεσίες της Περιφέρειας, για την Τετάρτη 11/9/2013, με σκοπό να εξεταστούν γραπτές και προφορικές καταγγελίες των συγκεκριμένων σωματείων.

Και ενώ όλα αυτά είχαν γίνει και είχαν προγραμματιστεί οι συγκεκριμένες ενέργειες από την Περιφέρεια, η απάντηση όπως φαίνεται ήταν η κατάληψη των γραφείων της Περιφέρειας από το πρωί της Τρίτης 10-9-2013.

Το θέμα είναι ότι δεν πρόκειται για μια ενέργεια προβολής του προβλήματος, αλλά
έχουν απαγορεύσει σε κάθε εργαζόμενο της Περιφέρειας να μπει στο χώρο της εργασίας του, εκτός από το κυλικείο.

Επομένως, για μια ολόκληρη εβδομάδα, δεν λειτουργεί τίποτε στην Περιφέρεια.

Να σημειωθεί ότι κάθε μέρα συναλλάσσονται με την Περιφέρεια εκατοντάδες άνθρωποι, που τώρα πλέον δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν.

Όποιος αγωνίζεται για τα προβλήματά του, πρέπει να έχει τη στήριξη και των πολιτών, κάτι που ισχύει στην προκειμένη περίπτωση, γιατί κανένας άνθρωπος δεν μπορεί να δεχθεί αυτή την απαράδεκτη συμπεριφορά των εργοδοτών.

Η πολυήμερη κατάληψη όμως, δεν στρέφεται κατά της LAFARGE, της ΣΕΛΜΑΝ, της ΝΕΟΣΕΤ, της ΙΝΤΕΡΚΕΜ ή άλλων εργοδοτών και φυσικά ούτε εναντίον της Κυβέρνησης. Αντικειμενικά, αυτοί που έρχονται σε δύσκολη θέση και μπορεί να έχουν ενδεχομένως και επιπτώσεις από την αδυναμία εξυπηρέτησης τους είναι οι πολίτες.

Για αυτούς τους λόγους θα πρέπει όλα αυτά να συνεκτιμηθούν".

Λαογραφικό μουσείο στο 2ο δημοτικό σχολείο Βασιλικού.


Ένα σπουδαίο λαογραφικό μουσείο  έχει δημιουργήσει, με αφιερώματα των  κατοίκων της περιοχής, ο διευθυντής  του 2ου δημοτικού σχολείου Γιάννης Αρνής, στο Βασιλικό.

Σίγουρα αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση



LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...