Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

Ραντεβού με τη Διοίκηση ζητούν τα Σωματεία της ΛΑΡΚΟ

Συνάντηση με τον πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της ΛΑΡΚΟ αποφάσισαν σήμερα τα σωματεία εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ σε Λάρυμνα, Εύβοια και Άγιο Ιωάννη, μετά από σύκεψη που πραγματοποίησαν στο Εργατικό Κέντρο Χαλκίδας.

Μετά την αόριστη συνάντηση γνωριμίας που είχαν με το νέο πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ, οι εργαζόμενοι ανησυχούν για το μέλλον της επιχείρησης, καθώς, το σχέδιο αποκρατικοποίησής της παραμένει στους στόχους της κυβέρνησης.
Ραντεβού με τη Διοίκηση ζητούν τα Σωματεία της... από LAMIASTARGR

Το ΠΑΜΕ για τις απολύσεις στα "Τσιμέντα Χαλκίδας"

"Η επίθεση της LAFARGE ενάντια στα εργαζόμενους των Τσιμέντων Χαλκίδας συνεχίζεται. Σήμερα κοινοποιήθηκαν οι πρώτες απολύσεις. Η Γραμματεία Εύβοιας του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου καταδικάζει απερίφραστα αυτές τις μεθοδεύσεις. Είναι κινήσεις ενάντια στα συμφέροντα όλων των εργαζομένων καθώς και των υπόλοιπων λαϊκών στρωμάτων. "

Αυτό αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΠΑΜΕ για τις απολύσεις στα "Τσιμέντα Χαλκίδας" και τονίζεται ότι:

"Το Π.Α.ΜΕ. συνεχίζει στο δρόμο της οργάνωσης της πάλης ενάντια σε βιομήχανους- εφοπλιστές – τραπεζίτες και το σύστημα με τους υπηρετεί. Τα σωματεία που συσπειρώνονται στη Γραμματεία Εύβοιας του Π.Α.ΜΕ. βρίσκονται αλληλέγγυα στο πλευρό των συναδέλφων στα Τσιμέντα Χαλκίδας. Ενιαία απάντηση να πάρει η LAFARGE από εργαζόμενους του ομίλου, του κλάδου, αλλά και από το σύνολο της εργατικής τάξης και του λαού

ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΠΙΣΩ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ".

Αναδείχτηκαν οι Πηγές Αρέθουσας

 Πηγές Αρέθουσας ακούγαμε και πηγές Αρέθουσας δεν βλέπαμε, αυτό όμως μέχρι πριν από λίγες  μέρες. 

Από σήμερα και θα βλέπουμε και θα καμαρώνουμε  τις πηγές Αρέθουσας, χάρη βέβαια την πρωτοβουλία του Λιμενικού  Ταμείου Χαλκίδας, να αναδείξει πλέον  της  ονομαστές  πηγές.



Αξιοποίησε τον χώρο τον  έδωσε σε χρήση στους Χαλκιδέους και όχι μόνο.

Ένας χώρος που βρίσκεται στην περιοχή του Αγίου Στεφάνου, δίπλα στο γήπεδο 5χ5 του Σούλη Παπά, δίπλα από τις νεροτσουλήθρες και κολλητά με τον περιφερειακό δρόμο Χαλκίδας - Νέας Λαμψάκου.  

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:  ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΥΤΣΑΥΤΗΣ

Η ΛΑΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Αλιβερίου καλεί στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ

"Η ΛΑΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Αλιβερίου καλεί τους αυτοαπασχολούμενους, τους μικρούς ΕΒΕ , το Εμπορικό Σύλλογο Αλιβερίου τη 1η Μάη μέρα απεργίας, μνήμης και τιμής των αγωνιζόμενων εργαζόμενων, όλων των λαών , στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, στις 10.30 το πρωί στην Κεντρική πλατεία Αλιβερίου".

Αυτό αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση και επισημαίνεται ότι:


"Η τρικομματική κυβέρνηση αποφάσισε την μεταφορά της Πρωτομαγιάτικης αργίας για την Τρίτη του Πάσχα δήθεν για να βοηθήσει τα μαγαζιά.

Σας κοροϊδεύουν, παίζουν με τον πόνο σας.

H προσπάθεια μεταφοράς της 1η ΜΑΗ γίνεται με «εντολή» πολυκαταστημάτων, super-markets,

μεγαλεμπόρων που δεν χόρτασαν κέρδη και χρησιμοποιούν κάθε μέσο για να σας πάρουν ότι

δουλειά έχει απομείνει.

Πανηγυρίζουν οι εκπρόσωποι των μεγαλοεπιχειρηματιών σε ΕΣΕΕ- ΓΣΕΒΕΕ για την απόφαση

της κυβέρνησης και αυτό αποδεικνύει τις επιδιώξεις και τους φόβους τους.

Το 1,5 εκατομμύριο άνεργοι, οι 100.000 χρεωκοπημένοι συνάδελφοι σας με τις οικογένειες τους,

οι απλήρωτοι εργαζόμενοι, και οι εργαζόμενοι με πετσοκομμένους μισθούς, ως εκ θαύματος θα

βγουν τη Μ. Τετάρτη να ψωνίσουν;

Στόχος τους είναι να σβήσουν απ’ τη μνήμη του λαού, τους Αγώνες χιλιάδων

εργαζομένων ενάντια στην εκμετάλλευση.

Αυτή τη μέρα, η θέση των μικρών αυτοαπασχολούμενων ΕΒΕ που συνθλίβονται

ανάμεσα στις μυλόπετρες των μονοπωλιακών ομίλων και των κυβερνητικών

πολιτικών, είναι να βγουν στο δρόμο του αγώνα και να διαδηλώσουν μαζί με

τους φυσικούς τους συμμάχους, τους εργαζόμενους, με το ΠΑΜΕ.

Δεν τους φτάνει που έκοψαν μέχρι και τα δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα

Δεν τους φτάνει που σας ρήμαξαν στους φόρους.

Δεν τους φτάνει που χιλιάδες αυτοαπασχολούμενοι είναι στα πρόθυρα χρεοκοπίας.

Δεν τους φτάνει που πάνω από 100.000 έχουν βάλει λουκέτο.

Καταγγέλλουμε την προσπάθεια της τρικομματικής κυβέρνησης που επιχείρησε

αιφνιδιαστικά μέσα από το νομοσχέδιο σκούπα, ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕΙ με την τρόικα,

να περάσει ρύθμιση που αλλάζει τον τρόπο υπολογισμού και μειώνει σε ποσοστό 35%

τις συντάξεις του ΟΑΕΕ.

Η απόσυρση μετά από το θόρυβο και την αντίδραση που ξεσηκώθηκε άμεσα, δεν πρέπει να

ξεγελάσει και να καθησυχάσει κανέναν. Είναι σίγουρο ότι θα επανέλθουν.


Η ΛΑΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ καλεί όλους τους αυτοαπασχολούμενους, τους μικρούς ΕΒΕ σε αγωνιστική ετοιμότητα για ανατρέψουμε τους αντιλαϊκούς σχεδιασμούς για την κοινωνική ασφάλιση. Να δυναμώσουμε την πάλη μας μαζί με τους εργαζόμενους, τους αγρότες, τη νεολαία
για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής".

3 Πολιτισμοί ζητούν Στέγη: Ερετριείς– Ψαριανοί – Μικρασιάτες.

Νιώθοντας την ανάγκη να δημιουργήσουμε ένα χώρο που θα φιλοξενήσει την Νεότερη ιστορία μας και με σεβασμό και αγάπη θα την διδάξει στις νέες γενιές , καλούμε τους συμπολίτες μας να σταθούν δίπλα μας και να δημιουργήσουμε όλοι μαζί ένα Διαδραστικό – Λαογραφικό Μουσείο στην Ερέτρια.

Με έναυσμα την εύρεση χώρου καταγραφής και τεκμηριώσεως αντικειμένων, ξεκινάμε τα πρώτα βήματα προς την πραγματοποίηση του στόχου μας, γνωρίζοντας πως το δυσκολότερο κομμάτι είναι η εύρεση του χώρου που θα το φιλοξενήσει.

Για τον λόγο αυτό, με το θάρρος του ενθουσιασμού μας, ζητάμε να μας βοηθήσετε να βρεθεί ο χώρος που θα φιλοξενήσει την Ιστορία μας αλλά και να δωρίσετε παλαιά αντικείμενα που θα τοποθετηθούν στο μουσείο.
Επίσης καλούμε όλους τους συμπολίτες μας να συμμετέχουν ενεργά στην ίδρυση του Λαογραφικού Μουσείου, μιας και αυτό ανήκει στον κόσμο της Ερέτριας και είναι μεγάλη μας χαρά να σας έχουμε δίπλα μας σε όλα τα βήματα.

Τέλος καλούμε όλους τους συλλόγους που μπορούν να βοηθήσουν συμμετοχικά μιας και το διαδραστικό μουσείο, αφορά πρώτα απ’όλα στα Παιδιά , στο Περιβάλλον, στον Πολιτισμό, στις τέχνες και στα ζώα.

Ευχόμαστε να βρεθεί ο χώρος που θα το φιλοξενήσει

Για την καταγραφή αντικειμένων μπορείτε να επικοινωνείτε με τον Σύλλογο Ενεργών Πολιτών «Η Μέδουσα» στο 6980834208 καθώς και στα γραφεία του Συλλόγου μας – Αποστόλη 22 Ερέτρια Ευβοίας – κάθε Τρίτη 6:00 μμ με 7:00 μμ

Σύλλογος Ενεργών Πολιτών «Η Μέδουσα»

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΤΡΟΦΙΜΩΝ & ΠΟΤΩΝ: Στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην πλατεία Αγοράς

Στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην πλατεία Αγοράς, στη Χαλκίδα, καλεί την Πρωτομαγιά το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΤΡΟΦΙΜΩΝ & ΠΟΤΩΝ

Σε ανακοίνωσή του το Σωματείο αναφέρει:
"Εδώ και ένα μεγάλο χρονικό διάστημα δεχόμαστε μια χωρίς προηγούμενο επίθεση. Στα εργοστάσια επιδιώκουν μειώσεις, αύξηση του εργάσιμου χρόνου, απολύσεις και αντικατάσταση με φτηνότερους εργαζόμενους. Η επίθεση συνεχίζεται έξω από τους χώρους εργασίας με κατάργηση κοινωνικών παροχών σε παιδία, υγεία – πρόνοια, αυξήσεις στα είδη λαϊκής κατανάλωσης, στα δημοτικά τέλη, σε νερό, ΔΕΗ.
Όλα τα παραπάνω σχεδιάζονται από τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους.
Έχουν στόχο την αύξηση της κερδοφορίας είτε αυξάνοντας την εκμετάλλευση μέσα στους χώρους δουλειάς, είτε περικόπτοντας χρήμα  από παροχές του κράτους ώστε να πηγαίνει σε επιδοτήσεις, είτε μαζεύοντας περισσότερα για τον ίδιο λόγο με φόρους, χαράτσια, είτε ξεπουλώντας τη δημόσια περιουσία, είτε, είτε, είτε….. Αυτά δεν γίνονται μόνο στην Ελλάδα αλλά σε όλες τις καπιταλιστικές χώρες, ακόμα και σε αυτές που τις παρουσιάζουν ως παράδεισο. Το παράδειγμα της Κύπρου είναι μία ακόμη επιβεβαίωση.
Συνάδελφοι,
παραμονές ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ αξίζει να θυμηθούμε. Το 1886 περίπου 500.000 εργάτες απέργησαν στις ΗΠΑ καταφέρνοντας να κατακτήσουν το 8ωρο. Ακολούθησαν και άλλες μάχες όπου κατακτήθηκαν και άλλα δικαιώματα. Ποτέ στην ιστορία ο λαός δεν κέρδισε κάτι χωρίς αγώνα.
Σήμερα σε αυτόν το δρόμο βαδίζει  το ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ (Π.Α.ΜΕ.). Σε αυτόν τον δρόμο βαδίζει  το σωματείο μας που μαζί με άλλα σωματεία, συνδικαλιστές, εργαζόμενους, συγκροτούμε το ΠΑΜΕ στην περιοχή μας. Για τη μαζικοποίηση του συνδικαλιστικού κινήματος και την ανάπτυξη κοινής δράσης όλων των εργαζομένων απέναντι στους εργοδότες και όλο το σύστημα που έχουν φτιάξει για να τους υπηρετεί. Μόνο σε αυτή την κατεύθυνση μπορούμε να δώσουμε λύσεις σε καθημερινά προβλήματα και την ίδια στιγμή να συγκεντρώνουμε δυνάμεις για την οριστική απαλλαγή από τους εκμεταλλευτές μας.
Σε αυτή την κατεύθυνση με τη δράση του σωματείου το τελευταίο χρονικό διάστημα πληρώθηκαν δεδουλευμένα (ΚΕΛΑΪΔΙΤΗΣ, ΒΟΚΤΑΣ, ΖΟΥΡΑΣ), ανακλήθηκαν απολύσεις (ΖΥΜΗ, ΝΗΡΕΑΣ, ΖΟΥΡΑΣ), στήθηκε επιχειρησιακό σωματείο (ΖΟΥΡΑΣ), εκφράστηκε η εργατική ταξική αλληλεγγύη στις 19/12/12 όταν εργάτες αρνήθηκαν να βγάλουν παραγωγή άλλης επιχείρησης (ΖΟΥΡΑΣ) που οι εργαζόμενοί της βρίσκονταν σε κινητοποιήσεις (ΒΟΚΤΑΣ). Η 1Η ΜΑΗ να αξιοποιηθεί για το δυνάμωμα του σωματείου μας και συνολικά του ταξικού κινήματος.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ, ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ Μ. ΤΕΤΑΡΤΗ 1Η ΜΑΗ – ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ 11π.μ."

Σ. Κεδίκογλου: Προτεραιότητα, η υλοποίηση των μέτρων ανακούφισης

O ανασχηματισμός δεν είναι πολύ κοντά, σύμφωνα με την προσωπική του εκτίμηση, ανέφερε... ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σ. Κεδίκογλου, μιλώντας στον ραδιοσταθμό Real.

«Δεν είμαι εγώ, που θα μπορέσω να σας δώσω μια τέτοια πληροφορία. Γνωρίζω ότι αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση έχει άμεσες επιτακτικές προτεραιότητες της υλοποίησης αυτών των μέτρων ανακούφισης» πρόσθεσε ο κ. Κεδίκογλου.

Ερωτηθείς για το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων και του κατοχικού δανείου είπε πως «υπάρχει μια διαδικασία σε εξέλιξη, που σε αυτή τη φάση είναι νομική. Πρέπει να προετοιμαστούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

Τόνισε, πάντως, επικαλούμενος και δηλώσεις του κ. Αβραμόπουλου, ότι «το ανοίξαμε, για να το κλείσουμε σωστά».

Με επιτυχία το Living Walls Chalkida - VIDEO

Μια πολύ όμορφη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 28 Απριλίου στη Χαλκίδα και πιο συγκεκριμένα στο πάρκο της Αρέθουσας, δίπλα από το φυτώριο Σταμελου απέναντι από τα ΚΤΕΛ Χαλκίδας, στη νότια είσοδο της πόλης. 

Η εκδήλωση είχε τίτλο Living Walls Chalkida και διοργανώθηκε από το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας «Πνοή στην Εύβοια» του Δικτύου Συνεργαζόμενων Επιχειρήσεων Χαλκίδας, σε σύμπραξη με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος και το Λιμενικό Ταμείο Χαλκίδας.

Enhanced by Zemanta

O 5ος ημιτελικός για την ανάδειξη των καλύτερων πιάτων από τις συνταγές της Κεντρικής Εύβοιας

Την Παρασκευή 10 Μαΐου 2013, στο ΚΕΚ PRAXIS στη Χαλκίδα (οδός Χαϊνά 95) θα λάβει χώρα ο 5ος ημιτελικός γύρος, για την ανάδειξη των καλύτερων πιάτων από τις συνταγές της Κεντρικής Εύβοιας, τα οποία θα προκριθούν για την τελική Φάση του Πανευβοϊκού διαγωνισμού για την ανάδειξη των πιο χαρακτηριστικών πιάτων της Κεντρικής Εύβοιας.

Σκοπός της διαδικασίας του διαγωνισμού που διοργανώνεται από το Επιμελητήριο Εύβοιας, σε συνεργασία με τον Τομέα Μαγειρικής – Ζαχαροπλαστικής του IEK PRAXIS και την Ένωση Ξενοδόχων Ευβοίας, είναι η αναζήτηση των τοπικών συνταγών της Εύβοιας, η ανάδειξη του πιο χαρακτηριστικού τοπικού φαγητού, πρωινού και γλυκού και η καθιέρωση τους, ως αναγνωρίσιμων τοπικών χαρακτηριστικών του νησιού.

Βασικός στόχος του διαγωνισμού είναι η απόκτηση ταυτότητας της Εύβοιας μέσα από τα προϊόντα και τις γεύσεις της.

Άρχισαν οι απολύσεις στα Τσιμέντα Χαλκίδας από την πολυεθνική Lafarge.

Άρχισαν οι απολύσεις στα Τσιμέντα Χαλκίδας από την πολυεθνική Lafarge. Σήμερα, Μεγάλη Δευτέρα, κοινοποιήθηκαν  οι πρώτες 10 και είναι... νομότυπες.

Κάθε επιχείρηση έχει  το δικαίωμα από το νόμο να απολύσει το 5% του προσωπικού της κάθε μήνα. Aυτή τη διάταξη φαίνεται πως θα τηρήσει η AΓET και μέχρι στιγμής, με τις 10 απολύσεις δεν έχει ξεπεράσει το όριο του 5%.


Tο σωματείο των εργαζομένων απάντησε με την ακόλουθη ανακοίνωση:


«Μετά την απόφαση του Ανωτάτου Συμβουλίου Εργασίας (ΑΣΕ) στις 24 Απριλίου 2013,με την οποία εισηγήθηκε στον Υπουργό Εργασίας με ψήφους 5 έναντι 1 την μη έγκριση των ομαδικών απολύσεων που σχεδίαζε η πολυεθνική Lafarge και την σύμφωνη με την εισήγηση αυτή απόφαση του Υπουργού Εργασίας στις 26 Απριλίου 2013 με την οποία δεν εγκρίθηκαν οι σχεδιαζόμενες ομαδικές απολύσεις, από σήμερα 29 Απριλίου 2013 η πολυεθνική προχώρησε σε καταγγελίες των ατομικών συμβάσεων εργασίας εργαζομένων στα Τσιμέντα Χαλκίδας, «μεριμνώντας» ώστε ο αριθμός τους να μην υπερβαίνει κατά μήνα τον ελάχιστο αριθμό που απαιτείται για την εφαρμογή του Νόμου περί ομαδικών απολύσεων».

Κατασχέθηκε το εργοστάσιο της Neoset στο Βασιλικό

Σύμφωνα με την έκθεση («αναγκαστικής κατάσχεσης βιομηχανικού ακινήτου μετά των επ'αυτού κτισμάτων»), το οικόπεδο της Neoset στο Βασιλικό Ευβοίας, βγαίνει σε πληστηριασμό. Η εξέλιξη έρχεται ως συνέπεια της απόρριψης -τέλη 2012- του αιτήματος της επιπλοποιίας για λήψη προσωρινών μέτρων.

Λόγω οφειλής της τάξης των 15.100 ευρώ σε πιστωτή της Neoset, οι δικαστικοί επιμελητές προχώρησαν, πριν από περίπου μία εβδομάδα, στην κατάσχεση του οικοπέδου της Neoset, που βρίσκεται στην Εθνική Οδό Χαλκίδας-Λέπουρων, στο Βασιλικό Χαλκίδας.

Το οικόπεδο, όπου βρίσκονται τα εργοστάσια μελαμίνης και ξύλου, είναι έκτασης 120 στρεμμάτων και έχει εκτιμηθεί προς 30 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με το capital.gr θα τεθεί σε πλειστηριασμό με τιμή πρώτης προσφοράς 20 εκατ. ευρώ στις πέντε Ιουνίου.

Δεδομένου του ύψους του αρχικού τιμήματος, αλλά και του κραχ της αγοράς ακινήτων, το ερώτημα που τίθεται είναι, εάν θα βρεθεί αγοραστής. Στο Βασιλικό Ευβοίας, εξάλλου, βρίσκεται και η μονάδα της εταιρείας ξύλου Shelman, η λειτουργία της οποίας διεκόπη τον περασμένο Φεβρουάριο.

Την ίδια στιγμή, την περασμένη Πέμπτη το Εργατικό Κέντρο Ευβοίας ζήτησε την παρέμβαση την Αστυνομικής Διεύθυνσης και του Τμήματος Κοινωνικής Επιθεώρησης Ευβοίας, καθώς ο πρώην διευθυντής του εργοστασίου «με τη συνδρομή ομάδας ανθρώπων» προσπάθησε να «αδειάσει» το εργοστάσιο.

Σε αδιέξοδο

Εάν ο πλειστηριασμός του ακινήτου στεφθεί με επιτυχία, τα χρήματα θα καταλήξουν σε πιστωτές, αλλά και στο προσωπικό της Neoset, το οποίο παραμένει απλήρωτο τους τελευταίους οκτώ μήνες. Η εταιρεία οφείλει συνολικά περισσότερα από 872,2 χιλιάδες ευρώ σε περισσότερους από 300 εργαζόμενους.

Ταυτόχρονα, οι οφειλές της επιπλοποιΐας στις 31/10/2012 ανέρχονταν στα 58,5 εκατ. ευρώ. Από το ποσό αυτό η Neoset χρωστά 11,5 εκατ. ευρώ (βραχυπρόθεσμος δανεισμός) σε τρεις μεγάλες τράπεζες και περισσότερα από 42 εκατ. ευρώ σε μεγάλο αριθμό τραπεζών (μακροπρόθεσμα δάνεια).

Οφείλει επίσης, περισσότερα από 5 εκατ. ευρώ σε δεκάδες προμηθευτές και πιστωτές, μεταξύ άλλων, σε τηλεοπτικούς σταθμούς, εταιρείες μεταφορών, ενοικίασης αυτοκινήτων και τηλεπικοινωνιών.

Χρωστά επίσης, 658,1 χιλιάδες ευρώ στο Δημόσιο, όπως και περισσότερα από 2 εκατ. ευρώ σε ασφαλιστικούς οργανισμούς.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο πρόεδρος της Neoset Κωνσταντίνος Αλεξανδράκης, τέλη Φεβρουαρίου, ενημέρωνε τους εργαζομένους της εταιρείας δεν έχει καταστεί εφικτή η εξεύρεση λύσης.

Τι βγαίνει «στο σφυρί»

Το οικόπεδο στο Βασιλικό, σύμφωνα με την έκθεση αναγκαστικής κατάσχεσης, αποτελείται από:

-μια άρτια και οικοδομήσιμη ενιαία αγροτική έκταση 58,8 στρεμμάτων, η οποία είναι εκτός σχεδίου πόλης αλλά εντός ζώνης οικιστικού ελέγχου

- ένα άρτιο και οικοδομήσιμο αγροτεμάχιο περίπου δύο στρεμμάτων, εκτός σχεδίου πόλεως και ορίων οικισμού και εντός ζώνης σχεδίου και ζώνης οικιστικού ελέγχου - ένα άρτιο και οικοδομήσιμο αγροτεμάχιο 60,1 στρεμμάτων, εκτός σχεδίου και εντός ζώνης οικιστικού ελέγχου. Σε αυτό βρίσκεται διώροφο κτήριο γραφείων και υποσταθμός.

Κοντά στην επιστροφή του στη ΝΔ ο Κ. Μαρκόπουλος

Μετά και τη στάση του κατά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου ο βουλευτής Ευβοίας Κώστας Μαρκόπουλος φαίνεται ότι είναι πολύ κοντά στο να επιστρέψει στη Νέα Δημοκρατία.

Συγκεκριμένα χθες ο ανεξάρτητος βουλευτής ψήφισε «ναι» σε μνημονιακο νομοσχέδιο, ενώ λίγο μετά τα μεσάνυχτα, με μήνυμά του στο twitter, παρενέβη και στο θέμα με τις καταγγελίες περί σκάφους που διατηρεί o Π. Καμμένος μέσω offshore. «Αν ισχύει η υπόθεση off shore+σκάφος, τότε κάποιος θα αλλάξει χώρα... Πολιτική και φοροδιαφυγή και υπεράσπιση του φτωχού δεν πάνε μαζί», ήταν το χαρακτηριστικό σχόλιο του κ. Μαρκόπουλου στον προσωπικό του λογαριασμό.

Νέο Γκάλοπ: Ο Λοβέρδος "κόβει" από το ΠΑΣΟΚ και ο Αλαβάνος από τον ΣΥΡΙΖΑ

Προηγείται η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ με ισχνό προβάδισμα της τάξης του 0,6% σύμφωνα με τα αποτελέσματα δημοσκόπησης της εταιρείας Alco. Η έρευνα που έγινε για λογαριασμό του newsit δείχνει πως στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 20,5% έναντι 19,9% του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην δημοσκόπηση μετρήθηκε για πρώτη φορά και το κόμμα του Ανδρέα Λοβέρδου (ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ), το οποίο συγκεντρώνει 2% αλλά και το ΣΧΕΔΙΟ Β του Αλαβάνου.

ΠΡΟΘΕΣΗ ΨΗΦΟΥ
  • ΝΔ 20,5%
  • ΣΥΡΙΖΑ 19,9%
  • ΠΑΣΟΚ 5,5%
  • ΑΝ.ΕΛ. 5%
  • ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 9,3%
  • ΔΗΜΑΡ 3,7%
  • ΚΚΕ 4,9%
  • ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ 2%
  • ΣΧΕΔΙΟ Β 1,4%
  • ΑΛΛΟ 5,2%
  • ΛΕΥΚΟ 3,9%
  • ΑΠΟΧΗ 8,1%
  • ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ 10,6%
Στο ερώτημα πως θα ήταν τα πράγματα αν κυβερνούσε ο ΣΥΡΙΖΑ
  • ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ 51%
  • ΚΑΛΥΤΕΡΑ 17%
  • ΔΞ/ΔΑ 32%
Με βάση την απάντηση στο ερώτημα αυτό, το επιτελείο της Κουμουνδούρου ίσως θα έπρεπε να προβληματισθεί, αφού δείχνει να μην έχει καταφέρει να αποκτήσει την δυναμική εξουσίας που θα έπρεπε με βάση την πολιτική κατάσταση αλλά και τις τωρινές οικονομικές συνθήκες.
Στο ερώτημα ποιόν από τους Αντώνη Σαμαρά και Αλέξη Τσίπρα εμπιστεύεστε περισσότερο ως πρωθυπουργό
  • ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ 35%
  • ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ 21%
  • ΚΑΝΕΝΑΣ 44%

Εύβοια: Ο δικηγόρος έφυγε ταπί και ψύχραιμος - Έχασε 5.000€ στο ΚΙΝΟ!

Ο δικηγόρος είχε αφήσει άφωνους τους υπόλοιπους παίκτες αλλά και τον ιδιοκτήτη του πρακτορείου στην Χαλκίδα επί δύο ολόκληρες ώρες...

Όλα έγιναν σε πρακτορείο του ΟΠΑΠ στην Χαλκίδα, χθες το μεσημέρι (28-04-2013). Σύμφωνα με το eviazoom, ο δικηγόρος πρωταγωνιστής της υπόθεσης, μόλις μπήκε μέσα πήρε στιλό, κάθισε μπροστά από την οθόνη που δείχνει την κλήρωση του ΚΙΝΟ και επί δύο ολόκληρες ώρες πόνταρε τα χρήματά του.

Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη του πρακτορείου, από τις 15.00 έως τις 17.00 έπαιξε συνολικά 5.000 ευρώ, ποντάροντας ακόμα και 300 ευρώ σε μία κλήρωση.

Το ποντάρισμα τελείωσε όταν τελείωσαν και τα χρήματα, με τον γνωστό δικηγόρο της περιοχής να φεύγει από το πρακτορείο ταπί και ψύρχιαμος...

Χαλκίδα: Αστυνομική καταδίωξη τα μεσάνυχτα

Αστυνομία στη Χαλκίδα καταδίωξε ένα αυτοκίνητο, μάρκας focus, τα μεσάνυχτα της Κυριακής, το οποίο και ακινητοποίησε στην οδό Κώτσου επί της παραλίας της πόλης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του eviazoom.blogspot.com είναι πιθανό το Ι.Χ. να εμπλέκεται στην υπόθεση του 60χρονου, που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο στην Ερέτρια νωρίτερα μέσα στην ημέρα.

Ο οδηγός του οχήματος τον εγκατέλειψε, με αποτέλεσμα να αφήσει την τελευταία του πνοή. Η Αστυνομία διεξάγει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψή του.

Μαλακώντας: Έστριψε το κεφάλι του δεξιά και άρχισε να ουρλιάζει!

Προχωρούσε στον δρόμο και ξαφνικά γύρισε το κεφάλι του δεξιά και πάγωσε!

Ήταν σήμερα το μεσημέρι στον Μαλακώντα όταν στην άκρη του δρόμου βρίσκονταν το πτώμα ενός 57χρονου άντρα.

Αρχισε να ουρλιάζει και να καλεί σε βοήθεια. Οι γείτονες πετάχτηκαν έξω και πήγαν να δουν το συμβαίνει στο σημείο .

Για το θέμα ενημερώθηκε και η αστυνομια όπου δύο περιπολικά βρέθηκαν εκεί.

Από την πρώτη κιόλας στιγμή αποκλείστηκε η εγκληματική ενέργεια ενώ η τροχαία Χαλκίδας κάνει έρευνες για τον εντοπισμό του ασυνείδητου οδηγού που από ότι φαίνεται χτύπησε τον άτυχο άντρα με το αυτοκίνητο του και τον άφησε να ξεψυχήσει αβοήθητο στην άσφαλτο.

«Πέρασαν» οι τροπολογίες ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ – Ψηφίστηκε το πολυνομοσχέδιο και από τον Μαρκόπουλο

Εστω και την ύστατη ώρα, διατηρήθηκε η ενότητα της τρικομματικής κυβέρνησης, καθώς υπερψηφίστηκε το πολυνομοσχέδιο στην Ολομέλεια της Βουλής, εν μέσω αντιδράσεων από πλευράς της αντιπολίτευσης. Επί συνόλου 168 βουλευτών, το πολυνομοσχέδιο έλαβε 168 ψήφους «υπέρ», 123 «κατά», και 1 «παρών». 

Ενισχυμένη η κυβέρνηση

Αξίζει να σημειωθεί πως ο ανεξάρτητος βουλευτής Κωνσταντίνος Μαρκόπουλος, για πρώτη φορά από το 2009, ψήφισε μνημονιακό νομοσχέδιο και βρέθηκε πιο κοντά στην επιστροφή του στη ΝΔ. Το ίδιο μπορεί να ειπωθεί για ακόμα έναν πρώην της ΝΔ, τον νυν ανεξάρτητο Θεόδωρο Σολδάτο, ο οποίος υπερψήφισε και αυτός το πολυνομοσχέδιο.
Μετά την καταμέτρηση των ψήφων, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς δήλωσε πως «βγήκε ενισχυμένη η κυβερνητική πλειοψηφία». Οσο για τον εάν επιστρέψουν οι κύριοι Σολδάτος και Μαρκόπουλος στην Νέα Δημοκρατία, ο πρωθυπουργός είπε με νόημα: «Οψόμεθα...».

 Ο Σαμαράς για Μαρκόπουλο-Σολδάτο

Σε ερώτηση που δέχθηκε από τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες ο Αντώνης Σαμαράς σχετικά με τη στάση των ανεξάρτητων βουλευτών Κώστα Μαρκόπουλο και Θεόδωρου Σολδάτου, οι οποίοι υπερψήφισαν το πολυνομοσχέδιο, ο πρωθυπουργός έκανε την ακόλουθη λακωνική δήλωση: «Κάτι σημαίνει αυτό".

Η αποδοχή του άρθρου που «άναψε φωτιές»

Οι πιο έντονοι διαξιφισμοί έγιναν περίπου στις 10 το βράδυ της Κυριακής, όταν έγινε γνωστό πως ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, αποδέχθηκε μερικώς και το δεύτερο άρθρου της τροπολογίας του ΠΑΣΟΚ, για τη δυνατότητα μείωσης των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών.
Η διατύπωση της νομοτεχνικής προσθήκης του κ. Στουρνάρα, για την απασχόληση ανέργων σε ολιγόμηνα προγράμματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (που αφορά στο πρώτο άρθρο της τροπολογίας του ΠΑΣΟΚ), προβλέπει καθαρές αμοιβές «κατά παρέκκλιση της ισχύουσας νομοθεσίας», ύψους 19,6 ευρώ ημερησίως και όχι μεγαλύτερες των 490 ευρώ μηνιαίως - ενώ για εργαζόμενους κάτω των 25 ετών, οι απολαβές δεν θα ξεπερνούν τα 427 ευρώ μηνιαίως. Σε ό,τι αφορά δε, την μείωση των εργοδοτικών εισφορών, αυτή μπορεί να προβλέπεται «ως μέτρο ανάσχεσης της ανεργίας, για τις επιχειρήσεις που διατηρούν τις υφιστάμενες σε αυτές, θέσεις εργασίας».

Οι αντιδράσεις

Η τροποποίηση που επέφερε ο υπουργός Οικονομικών, προκάλεσε την εντονότατη αντίδραση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτη Λαφαζάνη, ο οποίος παρατήρησε απευθυνόμενος προς την κυβέρνηση και το προεδρείο, πως «δεν είναι δυνατόν τα μεσάνυχτα να ρίξετε τον κατώτατο μισθό στο μηδέν και να καταβαραθρώσετε τα ασφαλιστικά ταμεία».
Αργότερα, και ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, ζήτησε από το Προεδρείο να μην κάνει αποδεκτές τροπολογίες που δεν είναι σε γνώση των βουλευτών και δεν έχει προλάβει να αναπτύξει και ο αρμόδιος υπουργός στην Ολομέλεια.

Η απάντηση Στουρνάρα

«Η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών είναι επιθυμητή, καθώς είναι απ' τις πιο υψηλές στην Ευρώπη», απάντησε ο υπουργός Οικονομικών. «Η διατύπωση λέει "εφόσον το επιτρέπουν οι δημοσιονομικές προϋποθέσεις". Οταν πετύχουμε υπέρβαση του στόχου για δημοσιονομικό πλεόνασμα, θα έχουμε τις δημοσιονομικές δυνατότητες και θα μειώσουμε τις εισφορές κοινωνικής ασφάλισης. Αυτό είναι θετικό μέτρο. Και τα 490 ευρώ είναι όντως χαμηλός μισθός - αλλά μην ξεχνάτε πως μιλάμε για ανέργους. Θα είναι μια ανακούφιση γι' αυτούς».

Αντιδράσεις και για τη χρήση του αιγιαλού

Την αντίδραση της αντιπολίτευσης επέφερε και η αποδοχή τροπολογίας βουλευτών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ για την χρήση αιγιαλού και παραλίας από ξενοδοχεία, κάμπινγκ και κέντρα αναψυχής. Πιο συγκεκριμένα, τροπολογία με την οποία επιδιώκεται «η εξομάλυνση προβλήματος που έχει ανακύψει για την παραχώρηση της χρήσης αιγιαλού-παραλίας» σε κάμπινγκ, κέντρα αναψυχής και ξενοδοχεία, λόγω μη έγκαιρης σύναψης μισθωτηρίων συμβολαίων με την Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ Α.Ε.) έκανε δεκτή η υπουργός Τουρισμού, Ολγα Κεφαλογιάννη, κατά τη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών.
Την τροπολογία είχαν καταθέσει οι βουλευτές της ΝΔ, Γιώργος Κωνσταντόπουλος και Βασίλειος-Νικόλαος Υψηλάντης και οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, Βασίλης Κεγκέρογλου και 'Αντζελα Γκερέκου.

Αποδοχή του πρώτου άρθρου της τροπολογίας

Νωρίτερα, ο υπουργός Οικονομικών είχε ανακοινώσει την αποδοχή του πρώτου άρθρου της τροπολογίας του ΠΑΣΟΚ, για προσωρινή ολιγόμηνη πρόσληψη προσωπικού στους δήμους και τις περιφέρειες της χώρας. «Η εφαρμογή της πρότασης για απασχόληση ανέργων σε κοινωφελή προγράμματα δήμων και περιφερειών, αντιμετωπίζει τους ανέργους ως παραγωγικό κομμάτι της κοινωνίας», είχε δηλώσει ο κ. Στουρνάρας.
Παράλληλα, ο υπουργός Οικονομικών ανακοίνωσε και την αποδοχή τροπολογίας του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ για την τακτοποίηση μισθολογικής εκκρεμότητας των επιτυχόντων στον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ του έτους 2010.

Ρύθμιση για τα φτωχά νοικοκυριά και το τέλος ακινήτων

Ειδική ρύθμιση για τα νοικοκυριά που βρίσκονται σε κατάσταση φτώχειας (υπαρκτή ή επικείμενη) στην επιβολή του ειδικού φόρου ακινήτων κατέθεσε στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας.
Σύμφωνα με την απόφαση του υπουργού, θα μπορούν να ρυθμιστούν ο αριθμός των δόσεων και το ύψος της οφειλής, «ώστε τα υπόχρεα πρόσωπα να μπορούν να ανταποκριθούν στην καταβολή, χωρίς να τίθεται σε κίνδυνο η διαβίωση των ιδίων, ή των προσώπων που συνοικούν με αυτούς και τους βαρύνουν φορολογικά».
Παράλληλα η τροπολογία, η οποία αφορά ακίνητα που αποτελούν την κύρια και ιδιοκατοικούμενη κατοικία και αποτελούσε «πίεση» της Δημοκρατικής Αριστεράς, δίνει τη δυνατότητα στους φορολογούμενους που αντιμετωπίζουν σημαντικά οικονομικά προβλήματα ακόμα και τη δυνατότητα ολοκληρωτικής απαλλαγής από την υποχρέωση καταβολής του ειδικού τέλους ακινήτων.
Η κατάθεση της τροπολογίας στο πολυνομοσχέδιο έγινε νωρίς το απόγευμα της Κυριακής από τον υπουργό, ενώ είχαν προηγηθεί συζητήσεις με τα στελέχη της Τρόικα, τα οποία εντέλει αποδέχθηκαν την προτεινόμενη ρύθμιση.

Δεκτή τροπολογία για τη συγχώνευση ΔΕΘ ΑΕ και HELEXPO

Από την πλευρά του, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Αντώνης Μανιτάκης, αποδέχθηκε βουλευτική τροπολογία με στόχο την ολοκλήρωση της διαδικασίας συγχώνευσης των εταιρειών ΔΕΘ ΑΕ και HELEXPO AE.
Οπως αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση της τροπολογίας που είχε κατατεθεί από τους βουλευτές της ΝΔ Κωνσταντίνο Γκιουλέκα, Γιώργο Ορφανό, Ελενα Ράπτη και Σάββα Αναστασιάδη, η διαδικασία της συγχώνευσης δεν μπόρεσε να ολοκληρωθεί μέσα στο προβλεπόμενο διάστημα των δύο μηνών επειδή αναδείχθηκαν τεχνικά προβλήματα και ο προβλεπόμενος χρόνος αποδείχθηκε εξαιρετικά σύντομος.
Με την τροπολογία «οι εγκριτικές της συγχωνεύσεως Γενικές Συνελεύσεις πρέπει να έχουν συντελεστεί μέσα σε αποκλειστική προθεσμία 2 μηνών από την έναρξη ισχύος του Ν. 4109/2013, ακόμη και κατά παρέκκλιση των σχετικών διατάξεων περί προθεσμιών και δημοσιότητας του κ.ν. 2190/1920 και του ν. 2166/1993. Η δε συγχώνευση πρέπει να έχει ολοκληρωθεί εντός δύο μηνών από την ολοκλήρωση των προαναφερόμενων Γενικών Συνελεύσεων. Οι προαναφερόμενες ρυθμίσεις ανατρέχουν στο χρόνο έναρξης ισχύος του ν. 4109/2013».

Πηγή: | iefimerida.gr

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...