Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013

Επιμένει το Επιμελητήριο Εύβοιας στο χαράτσι για τους εμπόρους και τους επαγγελματίες

Επιμένει το Επιμελητήριο Εύβοιας, μαζί με όλα τα άλλα, να μην καταργηθεί η υποχρεωτική εγγραφή των επιχειρήσεων σε αυτά, από την 1η Ιανουαρίου 2015, όπως προβλέπει σχετικός νόμος που ψηφίστηκε στη Βουλή, πιθανότατα θα οδηγήσει στην οριστική διάλυσή τους.

Ζητούν από την κυβέρνηση οι καρεκλοκένταυροι του Επιμελητηρίου να συνεχίσουν οι επιχειρήσεις να πληρώνουν το χαράτσι κάθε χρόνο για να κάνουν ταξιδάκια και να το παίζουν συνδικαλιστές ορισμένοι...
 
"Με τις παρούσες οικονομικές συγκυρίες οι περισσότερες επιχειρήσεις θα σταματήσουν να πληρώνουν την συνδρομή τους στα Επιμελητήρια (κυμαίνεται από 50 μέχρι 420 ευρώ το χρόνο), με αποτέλεσμα να σταματήσουν να λειτουργούν ελλείψει χρημάτων" λέει το Επιμελητήριο.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Εύβοιας Παναγιώτης Σίμωσης, με επιστολή του στον Υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη, ζητάει να μην καταργηθεί το μέτρο της υποχρεωτικής εγγραφής στα Επιμελητήρια, ώστε να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητά τους.

Ξεχνά να αναφέρει ο Π. Σίμωσης σε ποιες χώρες της Ευρώπης είναι υποχρεωτική η εγγραφή και αν ο (... πληρωμένος) συνδικαλισμός που δήθεν κάνουν τα Επιμελητήρια έχει βοηθήσει τους επαγγελματίες ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ.

Ελπίζουμε η κυβέρνηση να μην υποκύψει στις πιέσεις των Επιμελητηρίων και να μην αλλάξει, μια από τις λίγες σωστές αποφάσεις που έχει πάρει. ΟΙ έμποροι και οι επαγγελματίες ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ να πληρώνουν και αυτό το χαράτσι!

Έργα βελτίωσης στο δρόμο Τριάδα - Παραγάλι - Πίσσωνας

Ο  Ειδικός Γραμματέας Κοινοτικών Πόρων & Υποδομών του Υπ.Α.Α.Τ., κ. Αθανάσιος Θεοχαρόπουλος, αποφάσισε την έγκριση υπογραφής σύμβασης για το έργο «Βελτίωση οδού Τριάδα - Παραγάλι - Πίσσωνα» του Δ. Διρφύων- Μεσσαπίων Ν. Ευβοίας, στο πλαίσιο του Μέτρου 321 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2007-2013.

Ιδρύεται ΚΕΦ αντί για τη ΔΟΥ στη Κάρυστο

Την δημιουργία  Κέντρου Εξυπηρέτησης Φορολογούμενων (ΚΕΦ) - επιλογή που έχουν κάνει πολλές πόλεις που "έχασαν" τις ΔΟΥ- αποφάσισαν στη Κάρυστο.

Ο Δήμος θα εξασφαλίσει κτήριο, που θα συντηρεί με δικούς του πόρους, τότε θα ανασταλεί η μετακίνηση δύο υπαλλήλων (που επρόκειτο την Πέμπτη να φύγουν για την ΔΟΥ Κύμης) και θα ιδρυθεί ΚΕΦ.

Ο βουλευτής Κώστας Μαρκόπουλος, απέσπασε προφορική δέσμευση από το Υπουργείο Οικονομικών για το ΚΕΦ.

Το Κέντρο αυτό  θα εξυπηρετήσει τους τομείς των Εσόδων και της Μηχανογραφικής Πληροφόρησης των πολιτών. Ο Δήμαρχος Νίκος Μανώλης με την σειρά του, δεσμεύτηκε πως θα υπάρξει άμεσα απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που θα εξασφαλίζει τον χώρο, για τη δημιουργία ΚΕΦ.

Έγκρίθηκε η κατασκευή αγροτικού δρόμου Αγ. Ειρήνη-Γλυφάδα στους Στρόπωνες


Ο  Ειδικός Γραμματέας Κοινοτικών Πόρων & Υποδομών του Υπ.Α.Α.Τ., κ. Αθανάσιος Θεοχαρόπουλος, αποφάσισε την έγκριση υπογραφής σύμβασης για το έργο «Αγροτική οδοποιία Αγ. Ειρήνη-Γλυφάδα Τ.Κ. Στροπώνων» του Δ. Διρφύων-Μεσσαπίων Ν. Ευβοίας, στο πλαίσιο του Μέτρου 321 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2007-2013.

Η συγκλονιστική εξομολόγηση του Ασλάνη για την οικονομική του καταστροφή : «Έσπασα τα μούτρα μου» - BINTEO

Συγκλονιστική ήταν η εξομολόγηση του Μιχάλη Ασλάνη, ο όποιος μίλησε στην κάμερα της εκπομπής της Σταματίνας Τσιμτσιλή.

Ο σχεδιαστής έσπασε την σιωπή του και μίλησε για την οικονομική καταστροφή του.

«Μπορεί στα οικονομικά έχω κάνει μαντάρα γιατί είμαι πολύ στο δημιουργικό μέρος της δουλειάς. Έβγαλα χρήματα κι έδωσα πάρα πολλά γιατί δεν είμαι καθόλου καλός στους αριθμούς και στους λογαριασμούς», είπε και συνέχισε: «Μέχρι πριν από λίγο καιρό είχα οικονομική διευθύντρια ώσπου έσπασα τα μούτρα μου και τώρα στα 62 μου γίνομαι και οικονομολόγος. Έχω σπάσει τα μούτρα μου κι έχω μάθει». Δείτε το σχετικό απόσπασμα:

«Τα Ίδια και Χειρότερα» ο Γιάννης Λεμπέσης της ...καρδιάς μας!

Ο Χρήστος Κουτσαύτης με τον Γιάννη Λεμπέση.
Τον Γιάννη Λεμπέση τον γνώρισα, πριν πολλά χρόνια, στην "Απογευματινή". Σπούδαζε και δούλευε και ήταν το "αγαπημένο παιδί" του Πάνου Γεραμάνη,

Τα χρόνια πέρασαν η επιμονή του Γιάννη με το λαϊκό τραγούδι δικαιώθηκε και σήμερα  κυκλοφορεί μια νέα δισκογραφική δουλειά  με τη συμμετοχή του σπουδαίου Γιώργου Μαργαρίτη, του εξαιρετικού Γεράσιμου Ανδρεάτου και της μεγάλης κυρίας του δημοτικού τραγουδιού Σοφίας Κολλητήρη.

Με τον τίτλο «Τα Ίδια και Χειρότερα» ο Λεμπέσης, στην ώριμη φάση της καριέρας του, κατασταλαγμένος και πιο μεστός από ποτέ, δημιουργεί σύγχρονα λαϊκά τραγούδια που σκιαγραφούν το σήμερα - τα ζητούμενα, τα παράπονα, τις αναζητήσεις, τα μεράκια, τις χαρές και τις αγωνίες μας – πατώντας στις κλασικές φόρμες της λαϊκής και παραδοσιακής μας μουσικής. Με τις γνώσεις και τη φλόγα, την τέχνη και τεχνική ανανεώνει και μεταλαμπαδεύει τις «ρίζες», τις «αλήθειες» και το «πνεύμα» μια σπάνιας και πολύτιμης κληρονομιάς.

Συνθέτης, στιχουργός, μπουζουξής και ερμηνευτής, ο Λεμπέσης ανήκει στην κατηγορία των εκλεκτών που στο διάβα των καιρών κερδίζει συνεχώς θαυμαστές από όλα τα μήκη και πλάτη του τραγουδιού, για την σταθερή και ειλικρινή στάση του.Ο Λεμπέσης εξελίσσεται τόσο ως δημιουργός, όσο και ως ερμηνευτής και αυτό θα το διαπιστώσετε ακούγοντας τον δίσκο, όπου καταθέτει πτυχές της πολυδιάστατης γκάμας του.

17 μεστές και επίκαιρες δημιουργίες που ξετυλίγουν της «Μοίρας την ανέμη» κι ενώ καταλήγουν στα «Ίδια και χειρότερα», εντούτοις «Όσα ζόρια κι αν τραβάμε» αγωνιζόμαστε, ονειρευόμαστε και γιατρεύουμε το «Λουλουδάκι της ψυχής» με «Καρδιοφτερουγίσματα».

Το δίσκο κλείνει το εμβληματικό τραγούδι «Τι να πω και ‘γω στο γιο μου» το οποίο ο Λεμπέσης έγραψε στις 14/11/2012 και στην ουσία «καθυστέρησε» την κυκλοφορία του άλμπουμ, αφού μοιραία ένα τέτοιο άσμα δεν θα μπορούσε να λείπει…

Το παρόν στο δίσκο δίνουν ακόμη η Μαριάνθη Λιουδάκη, ο Φάνης Σαπατίνας, ο Πέτρος Βαγιόπουλος και μια ομάδα ξεχωριστών μουσικών, που εδώ και πάρα πολλά χρόνια συντροφεύουν το Γιάννη Λεμπέση.

Πλούσιο ένθετο με στίχους, φωτογραφίες και σημειώματα του τραγουδοποιού και του Κώστα Μπαλαχούτη, που υπογράφει την επιμέλεια παραγωγής, συνοδεύουν την έκδοση.

Σίγουρα, ο Πάνος Γεραμάνης, αν ζούσε, θα έγραφε περισσότερα και καλύτερα. Αλλά για τον συμπατριώτη μας Γιάννη Λεμπέση ότι και να πεις (και γράψεις) είναι λίγα. Καλή επιτυχία στη νέα του δισκογραφική δουλειά.

Ιστιαία: Πήγε να ζεσταθεί και παραλίγο να κάψει το σπίτι του!


Πήγε να ανάψει την θέρμανση στο σπίτι του και τότε ξεκίνησε ο εφιάλτης.
Κάτω από άγνωστες συνθήκες άρχισε να βγαίνει πυκνός καπνός από τις σωλήνες.

Όπως μαθαίνουμε στο istiaianews, η θερμοκρασία από τα εξωτερικά μπουριά σόμπας ήταν η αιτία να πάρει φωτιά η μόνωση των εξωτερικών σωλήνων εγκατάστασης καλοριφέρ που ήταν κοντά σε αυτά.

Η γειτονιά γέμισε καπνούς και μέσα σε λίγα λεπτά δύο πυροσβεστικά άρχισαν να τρέχουν σαν τρελά και να κατευθύνονται στο σημείο.

Οι γείτονες πετάχτηκαν έξω και κοιτούσαν με αγωνία τις κινήσεις των πυροσβεστών.

Τα αγχωμένα πρόσωπα των γειτόνων λίγο αργότερα άρχισαν να χαμογελούν βλέποντας τους πυροσβέστες να αποχωρούν και ευτυχώς να μην έχει επεκταθεί η φωτιά στα σπίτια.

"Στάχτη" έγινε ψητοπωλείο στην Αμάρυνθο

Φωτό αρχείου

Στο πόδι σηκώθηκε ένα ολόκληρο χωριό τα ξημερώματα, με τους πυκνούς καπνούς και τις σειρήνες των πυροσβεστικών να βγάζουν έξω τους κατοίκους από τα σπίτια τους για να δουν τι συμβαίνει.

Οι φλόγες έκαψαν ολοσχερώς την ψησταριά ενώ οι πυροσβέστες έδωσαν σκληρό αγώνα για να μην καούν τα διπλανά σπίτια.

Λίγες ώρες αργότερα, τελικά τα κατάφεραν και περιόρισαν τη φωτιά που έκαψε ολοσχερώς την ψησταριά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...