Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

Αυλίδα: Ο κλέφτης ήταν τσιγκούνης!

Η τσιγκουνιά πρόσδωσε τον κλέφτη ο οποίος άρπαξε αυτοκίνητο και αντί να φύγει από την περιοχή προτίμησε να μείνει εκεί.

Σπίτι του ήθελε να κάνει το αυτοκίνητο που έκλεψε ένας 33χρονος Βούλγαρος στην Αυλίδα. Και έτσι παρόλο το γεγονός ότι το όχημα ήταν κλεμμένο δεν έφυγε χιλιόμετρα μακρυά αλλά έμεινε λίγα μέτρα πιο μακρυά από το σπίτι των θυμάτων του.

Την Κυριακή στις 6 τα ξημερώματα, μπούκαρε σε σπίτι και έκλεψε ένα αυτοκίνητο όχι για βόλτες αλλά για να μένει μέσα.

Η άτυχη ιδιοκτήτρια κάνοντας μία βόλτα στην γύρω περιοχή της Αυλίδας έγινε τυχερή μιας και είδε το αυτοκίνητο της και αμέσως επικοινώνησε με την ασφάλεια Χαλκίδας που πήγαν και έβαλαν χειροπέδες στον δράστη.

EVIANEWS.COM

Συνεργασία της περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας με την περιφέρεια Jiangxi Κίνας.


Αντιπροσωπεία της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας αποτελούμενη από τους Αντιπεριφερειάρχες Γιώτα Γαζή – Φωκίδας, Βασίλη Καραμπά – Ευρυτανίας, Νίκο Μπέτσιο – Περιβάλλοντος-Τουρισμου, τους Περιφερειακούς Συμβούλους Παναγιώτη Μπεχλιβανίδη και Κώστα Κουτσογιαννακόπουλο, το Δήμαρχο Δωρίδας Γιώργο Καπεντζώνη και το Γιάννη Τσονάκα εκπρόσωπο της Ε.Α.Σ. Άμφισσας, παρακολούθησε το 2ο Διεθνές Συνέδριο Αδελφοποιημένων Πόλεων στην Επαρχία Jiangxi και είχε επαφές με Κινέζους αξιωματούχους της κρατικής και περιφερειακής διοίκησης. 

Η αντιπροσωπεία επισκέφθηκε το βιολογικό πάρκο, το Ινστιτούτο σηροτροφίας και τσαγιού καθώς και τη ζώνη ανάπτυξης Υψηλής Τεχνολογίας. Συμμετείχαν με τοπικά προϊόντα, αφίσες και φωτογραφίες στην έκθεση που έγινε στην κεντρική πλατεία της Nanchang και στη δενδροφύτευση του πάρκου φιλίας της πόλης όπου 2 δένδρα φέρουν την ονομασία της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, 

Οι Κινέζοι επεφύλαξαν ιδιαίτερα τιμητική υποδοχή στην Ελληνική αντιπροσωπεία την οποία είχαν πρώτη τη τάξη σε όλες τις εκδηλώσεις μεταξύ των 35 αντιπροσωπειών που συμμετείχαν στο συνέδριο. 

Στην ιδιαίτερα τιμητική και θερμή φιλοξενία, η επικεφαλής της αντιπροσωπείας αντιπεριφερειάρχης Γιώτα Γαζή τόνισε στην ομιλία της στο συνέδριο: 

«… τη δύσκολη αυτή οικονομική περίοδο που περνά η χώρα μας, η Κίνα δείχνει έντονο ενδιαφέρον για επενδύσεις και αυτό είναι πολύ σημαντικό για εμάς. Πιο σημαντικό είναι η μετριοπάθεια και η προσεκτική χρήση της γλώσσας που χρησιμοποιούν τα κινέζικα μέσα ενημέρωσης για αυτή την κρίση. 

Αυτό είναι αντανάκλαση του ειλικρινούς σεβασμού που τρέφουν οι Κινέζοι για την Ελλάδα, θεωρώντας τις χώρες μας τους μεγαλύτερους εν ζωή πολιτισμούς του πλανήτη.

Ο μέσος κινέζος ονειρεύεται να ταξιδέψει στην Ελλάδα και οι Έλληνες επιθυμούν να έρθουν στην Κίνα. Ας προσπαθήσουμε να βοηθήσουμε να γίνουν πράξη τα όνειρα και οι επιθυμίες των πολιτών μας». 

Στο Διεθνές Συνέδριο σφραγίστηκε και υπογράφτηκε από την Αντιπεριφερειάρχη κα Γαζή στην Κίνα το σύμφωνο Φιλίας και Συνεργασίας που είχε υπογραφεί τον Απρίλη στην Λαμία από τον Περιφερειάρχη κο Κλ. Περγαντά. 

Ακόμα, υπεγράφη μνημόνιο Φιλίας και Συνεργασίας μεταξύ της Περιφερειακής Ενότητας Φωκίδας και της Περιοχής Ganzhou που αριθμεί 9.000.000 κατοίκους. 

Η αντιπροσωπεία έδωσε περισσότερες από 30 συνεντεύξεις σε Κινέζικα Κανάλια και στον Κινέζικο Τύπο. 

Σημαντικές συζητήσεις έγιναν για τα τοπικά προϊόντα όπως κρασί, ελιές, μέλι κλπ. καθώς και για ανταλλαγές τουριστικού και πολιτιστικού περιεχομένου. 

Τονίστηκε το γεγονός ότι η γεωργία μας συμπορεύεται με την ιστορία και την πολιτιστική μας κληρονομιά και ανάγεται σε ένα αγροτοδιατροφικό πρότυπο, με βάση τη Μεσογειακή διατροφή που το 2010 αναγνωρίστηκε από την UNESCO ως «άϋλο αγαθό της παγκόσμιας κληρονομιάς». 

Για τον τομέα του Τουρισμού, από τον κ Μπετσιο ,επισημάνθηκε η μοναδικότητα της Ελλάδας και της Στερεάς Ελλάδας, η οποία έχει ανεξάντλητο πολιτιστικό απόθεμα και αδαπάνητη πολιτιστική κληρονομιά. 

Οι δυο χώρες συμφώνησαν να αξιοποιήσουν και τις εφαρμογές της πληροφορικής για να έρθουν πιο κοντά οι επιχειρήσεις των δυο χωρών. 

Έχει ήδη ξεκινήσει η δημιουργία κοινού διαδικτυακού τόπου, μιας πλατφόρμας στο internet, στην ελληνική, Αγγλική και Κινεζική γλώσσα όπου θα παρουσιάζονται και θα εκφράζουν το ενδιαφέρον τους οι επιχειρήσεις των δυο χωρών. 

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας δημιούργησε και δημιουργεί το υπόβαθρο μιας καλής υποδοχής, σαν πλατφόρμα, ώστε να δραστηριοποιηθούν οι επιχειρηματίες και να έχουμε τα αναμενόμενα αποτέλεσμα για την ανάπτυξη και την εξωστρέφεια της οικονομίας μας. 

Στο Διεθνές Συνέδριο σφραγίστηκε και υπογράφτηκε από την Αντιπεριφερειάρχη κα Γαζή στην Κίνα το σύμφωνο Φιλίας και Συνεργασίας που είχε υπογραφεί τον Απρίλη στην Λαμία από τον Περιφερειάρχη κο Κλ. Περγαντά.





Αποκατάσταση του ποσοστού αναπηρίας από 67% και άνω, σε πάσχοντες από αναιμία και σε μεταμοσχευμένους

Δέσμευση Κουτρουμάνη στην κ. Περλεπέ

Η βουλευτής Εύβοιας του ΠΑΣΟΚ κυρία Κατερίνα Περλεπέ-Σηφουνάκη, επικοινώνησε ξανά χθες Τρίτη 29 Νοεμβρίου με τον Υπουργό Εργασίας κύριο Γιώργο Κουτρουμάνη και του επανέλαβε το αίτημα που του είχε απευθύνει πριν λίγες μέρες, να δίνεται ποσοστό αναπηρίας από 67% και άνω και όπως ίσχυε, για πάσχοντες από Θαλασσαιμία (Μεσογειακή Αναιμία), Δρεπανοκυτταρική Νόσο (Δρεπανοκυτταρική και Μικροδρεπανοκυτταρική Αναιμία) και σε μεταμοσχευμένους.

O κ. Κουτρουμάνης διαβεβαίωσε τη βουλευτή ότι, στις αμέσως επόμενες μέρες, θα βγει καινούργια απόφαση που θα αποκαθιστά την αδικία και θα επαναφέρει το ποσοστό αναπηρίας από το 67% και άνω, για τις παραπάνω περιπτώσεις ασθενών.

Λίγο πριν την επικοινωνία της αυτή με τον Υπουργό Εργασίας, η κυρία Περλεπέ είχε επιχειρηματολογήσει για το θέμα αυτό και στη Διαρκή Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής στην οποία συμμετέχει, και είχε τεκμηριώσει το δίκαιο του αιτήματος, ενώπιον του Υφυπουργού Υγείας κυρίου Μιχάλη Τιμοσίδη.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...