Παρασκευή 17 Μαΐου 2013

Περιφέρεια: Επίσπευση υλοποίησης του ΕΣΠΑ

Σήµερα 17 Μαΐου 2013 πραγµατοποιήθηκε σύσκεψη στο Υπουργείο Ανάπτυξης µεταξύ του  Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας , κ. Κλέαρχου Περγαντά και του Γενικού Γραµµατέα ΕΣΠΑ και ∆ηµοσίων Επενδύσεων κ. Γιώργου Γιαννούση , στην οποία συµµετείχαν και υπηρεσιακά στελέχη του Υπουργείου και της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας .Αντικείµενο της συνάντησης αποτέλεσε η πορεία υλοποίησης του Περιφερειακού Προγράµµατος του ΕΣΠΑ , που έχει εκχωρηθεί στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας , καθώς και η πορεία των Ειδικών Αναπτυξιακών Προγραµµάτων . Ο Γενικός Γραµµατέας επεσήµανε ότι , κύρια προτεραιότητά του είναι  η επίσπευση υλοποίησης του ΕΣΠΑ και η εισροή κοινοτικών πόρων απαραίτητων για τη χώρα µας , κατά τη δύσκολη αυτή οικονοµική συγκυρία . Αναφέρθηκε δε στην υψηλή απορρόφηση του Προγράµµατος Στερεάς Ελλάδας και στην ικανοποιητική εξέλιξη των έργων που υλοποιούνται .

 Ο Περιφερειάρχης , κ. Κλέαρχος Περγαντάς συζήτησε µε τον Γενικό Γραµµατέα για τα αιτήµατα υπερδέσµευσης που έχει υποβάλλει η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας στο Υπουργείο για τη χρηµατοδότηση σηµαντικών έργων υποδοµών · έτσι ώστε να δοθούν περισσότερα χρήµατα  για να υλοποιηθούν τα ώριµα έργα που είναι απαραίτητα για την ολοκλήρωση των βασικών υποδοµών .

 Αναφορικά µε το Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραµµα Στερεάς Ελλάδας (0766), προϋπολογισµού 150 εκατοµµυρίων ευρώ , το οποίο είναι ένα πρόγραµµα αποκλειστικά από εθνικούς πόρους ,  ο κ. Περγαντάς ζήτησε για µια ακόµη φορά να υπάρχει οµαλή και συνεχής ροή χρηµατοδότησης , έτσι ώστε να ολοκληρωθούν όλα τα έργα που έχουν ενταχθεί και συµβασιοποιηθεί .

 Επίσης , ο Περιφερειάρχης ζήτησε την αύξηση των ετησίων πιστώσεων για το 2013 των έργων που υλοποιούνται  από εθνικούς πόρους ,  από τα 12 εκατοµµύρια ευρώ που έχουν εγκριθεί στα 20 εκατοµµύρια ευρώ , έτσι ώστε να υπάρξει απρόσκοπτη ροή πληρωµών των σηµαντικών έργων για φέτος που βρίσκονται σε εξέλιξη . Ο Γενικός Γραµµατέας απάντησε ότι θα καταβληθούν προσπάθειες ούτως ώστε να υπάρξει άµεση καταβολή των πιστώσεων των 12 εκατοµµυρίων ευρώ και ότι βλέπει θετικά τη δυνατότητα αύξησης τους για το 2013.

 Έγινε επίσης αναφορά από τον Περιφερειάρχη για τους µειωµένους Κεντρικούς

 Αυτοτελείς Πόρους ( ΚΑΠ ), οι οποίοι είναι αναγκαίοι για τα λειτουργικά έξοδα της Περιφερείας  και σηµείωσε την ανάγκη αύξησης αυτών για την απρόσκοπτη λειτουργία των Υπηρεσιών . 

 Τέθηκε ακόµη το ζήτηµα κατάργησης των Ειδικών Υπηρεσιών ∆ιαχείρισης , για το οποίο ο Περιφερειάρχης έλαβε την διαβεβαίωση ότι δεν τίθεται τέτοιο θέµα , τουναντίον η ηγεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης δήλωσε πως καταβάλει σηµαντική προσπάθεια για τη µη περαιτέρω µείωση των µισθών .

Σίμος Κεδίκογλου: Πιλοτικό μοντέλο η Εύβοια στη συνεργασία στα περιφερειακά μέσα

Μετά την συνάντηση που πραγματοποίησε σήμερα, με εξαμελή αντιπροσωπεία της Γενικής Διοίκησης Τύπου και Εκδόσεων της Κίνας με επικεφαλής τον Υφυπουργό, Song Mingchang, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, ανακοίνωσε την συνεργασία της ΕΡΤ με την κινεζική τηλεόραση CCTV.

Ειδικότερα ο κ. Κεδίκογλου, μετά τη συνάντηση ανέφερε:

«Ήταν μια ευτυχής σύμπτωση. Τις ημέρες που βρίσκεται μια πολύ μεγάλη ελληνική αποστολή με επικεφαλής τον Πρωθυπουργό κ. Σαμαρά στην Κίνα, ήρθε ο ομόλογός μου για επίσκεψη στην Αθήνα.

Έχουμε ήδη ξεκινήσει συνεργασία, υπάρχει ήδη μια συμφωνία της ΕΡΤ με την κινεζική τηλεόραση, την CCTV. Υπάρχει επίσης ένα πρωτόκολλο συνεργασίας του ΑΠΕ με το πρακτορείο ‘Τσιν Χούα’. Υπάρχουν όμως πολλά περιθώρια διεύρυνσης αυτής της συνεργασίας και βελτίωσης.
 
Συζητήσαμε με τον Κινέζο ομόλογό μου και για τη διαπεριφερειακή συνεργασία, να έρθουν δηλαδή, σε επαφή και συνεργασία τα περιφερειακά μέσα από συγκεκριμένες περιφέρειες.

Είπαμε να κάνουμε μάλιστα τις ιδιαίτερες πατρίδες μας πιλοτικό μοντέλο. Είναι από μια περιοχή κοντά στην Καντόνα, στη Νότια Κίνα, παραθαλάσσια . Έχει πολλά κοινά με τη Στερεά Ελλάδα και την Εύβοια.

Το πιο σημαντικό είναι η ανταλλαγή πληροφοριών σε όλα τα επίπεδα, και σε επίπεδο ενημερωτικό και σε επίπεδο επιχειρηματικό των δύο χωρών, η οποία πρέπει να διευρυνθεί και να αναπτυχθεί».

ΔΟΝ ΚΑΜΙΛΟ από το Θεατρικό εργαστήρι του Πολιτιστικού συλλόγου Κανήθου

Την θεατρική παράσταση ΔΟΝ  ΚΑΜΙΛΟ του Σωτήρη Πατατζή, ανεβάζει το Θεατρικό εργαστήρι του Πολιτιστικού συλλόγου Κανήθου σε συνεργασία με το Αεικίνητο Θέατρο Ευρίπου, στις 17 και 18 Μαΐου στο Δημοτικό Θέατρο Παπαδημητρίου.

Ώρα έναρξης παραστάσεων 9,15 μ.μ.

Η είσοδος είναι ελεύθερη

Η σκηνοθεσία είναι της Ράνιας Νταλαχάνη και του Βασίλη Βαλέρη

Προαιρετική η συγκέντρωση τροφίμων για το κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου Χαλκιδέων


  Η παράσταση τελεί υπό την αιγίδα της Δ.Ο.Α.Π.ΠΕ.Χ.

Αποθέωσαν τον Γιώργο Νταλάρα στη Χαλκίδα

 
Παραπονεμένα λόγια  έχουν τα τραγούδια μας / γιατί  τα΄ άδικο το ζούμε / μέσα από την κούνια μας 

Μ  αυτό το τραγούδι έκλεισε την  μαγική μουσική δεύτερη βραδιά ο  Γιώργος Νταλάρας στην Χαλκίδα, σε μουσική σκηνή της Χαλκίδας την  Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

Ο κόσμος τον αποθέωσε, χειροκροτώντας και τραγουδώντας μαζί του.

Το παρόν έδωσαν ο Μπάμπης  Τσέρτος ο Θανάσης Γιώγλου (από το ογδοο.gr) ο Αντρέας Σπαθής (ράδιο Αρμονία) και ο Χρήστος Κουτσαύτης

Χαλκίδα: Ξέθαψε τη νεκρή γυναίκα του επειδή δεν μπορούσε να ζήσει μακριά της!

Συγκλονισμένη από την αποκάλυψη η Χαλκίδα - Ο σύζυγος αποφάσισε να ξεθάψει τη νεκρή γυναίκα του επειδή δεν μπορούσε να ζήσει χωρίς να την βλέπει...

Πριν λίγες μέρες σε περιοχή έξω από την Χαλκίδα, άφησε την τελευταία της πνοή μία νέα γυναίκα από παθολογικά αίτια. Η κηδεία έγινε πριν μέρες. Ο σύζυγος της όμως δεν μπορούσε με τίποτα να ξεπεράσει την τραγική αυτή κατάληξη και πήγε στο νεκροταφείο όπου ήταν θαμμένη.

Με την βοήθεια ενός Πακιστανού την ξέθαψε και πήρε το άψυχο σώμα της πίσω στο σπίτι. Σύμφωνα με το evianews.com, που αποκαλύπτει το θέμα, λίγες ώρες αργότερα, θέλησε να την επιστρέψει πίσω στο κοιμητήριο.

Εκείνη την ώρα περαστικός τους είδε να κουβαλούν το πτώμα και αμέσως επικοινώνησαν με την αστυνομία. Ο σύζυγος συνελήφθη με την κατηγορία περί εξύβρισης νεκρών.

Ιστιαία: Εδώ ξεψύχησε η άτυχη μητέρα δύο παιδιών!

Σε αυτή εδώ την αποθήκη στην Ιστιαία ξεψύχησε η μητέρα δύο παιδιών.

Ήταν χθες το απόγευμα όταν έφυγε από το σπίτι της και πήγε στην αποθήκη.

Αφού δεν την είδε κανένας μπήκε μέσα και αποφάσισε να δώσει τέλος στην ζωή της.

Η 55χρονη Βουλγάρα, που τα τελευταία χρόνια διέμενε στη βόρεια Εύβοια και συγκεκριμένα στην Ιστιαία, πριν από τρία χρόνια ακριβώς έχασε τον γιο της σε τροχαίο.

Αν και είχε ένα παιδί ακόμη να μεγαλώσει φαίνεται πως δεν κατάφερε να ξεπεράσει τον θάνατο του μοναχογιού της.

Χθες το απόγευμα πήγε στην αποθήκη δίπλα στο σπίτι και κρεμάστηκε από ένα ξύλινο δοκό.

Την άτυχη γυναίκα βρήκε ο σύντροφός της.

Πάγωσε όταν την είδε κρεμασμένη και άρχισε να καλεί σε βοήθεια.

Στην συνέχεια έψαξαν να δουν αν έχει σφυγμό αλλά δυστυχώς ήταν αργά μιας και είχε ξεψυχήσει στην αποθήκη.

"Την στηρίζαμε συνεχώς και εμείς και ειδικός. Της προσφέραμε ψυχολογική υποστήριξη ως και συχνά ταξίδια στην χώρα της" μας είπαν οι δικοί της άνθρωποι που δεν μπορούν να πιστέψουν την τραγική κατάληξη.

ISTIAIANEWS

Ο ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΔΕΣΜΩΤΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΑΡΟΥΣΟΥ στη Χαλκίδα

ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΧΑΛΚΙΔΑΣ «ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ» ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 22 ΜΑΪΟΥ 2013 ΣΤΙΣ 8:30

Ο Δημοτικός Οργανισμός Άθλησης Πολιτισμού και Περιβάλλοντος Χαλκίδας (Δ.Ο.Α.Π.ΠΕ.Χ), σε συνεργασία με το Ελληνοαμερικανικό Κέντρο των Τεχνών σας προσκαλεί στην παρουσίαση της όπερας «Προμηθέας Δεσμώτης»  του μουσικοσυνθέτη Παναγιώτη Καρούσου βασισμένη στην ομώνυμη τραγωδία του Αισχύλου σε μετάφραση Ιωάννη Γρυπάρη που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 22 Μαΐου 2013 και ώρα 8:30μμ στο Δημοτικό Θέατρο Χαλκίδας «Παπαδημητρίου».

Συμμετέχουν:
Προμηθέας: Βασίλης Ασημακόπουλος, μπάσος
Ιώ: Ελένη Παναγιωτοπούλου, σοπράνο
Βία / Αθηνά: Φωτεινή Αθανασάκη, μέτζο-σοπράνο
Ωκεανός / Ερμής: Χρήστος Δεληζώνας, τενόρος
Στάθης Μαυρομάτης, σαξόφωνο
Βιβή Κλεισούρα, πιάνο
Σκηνοθεσία: Βασίλης Ασημακόπουλος
Κοστούμια: Ελληνοαμερικανικό Κέντρο των Τεχνών

Γενική είσοδος: 5?

Λίγα λόγια για το έργο και τον δημιουργό
Ο μύθος του Προμηθέα πάντα επίκαιρος και διδακτικός φέρνει τον άνθρωπο αντιμέτωπο μπροστά στο δίλημμα της επανάστασης, πάνω στην κάθε ιστορικής εποχής τυραννική εξουσία, ή στην παθητική καταστροφική στάση. Η σύνθεση ακολουθεί, ακουστικά, σε έναν εξπρεσιονιστικό λυρικό τόνο, τα μηνύματα του Αισχύλου για τον ανθρωπιστή τιτάνα Προμηθέα, που οι απόηχοι του μύθου του φτάνουν σε εμάς, επηρεάζοντας (σε μια παραλλαγή του μέσω του Χριστιανισμού), το ένα τέταρτο της σημερινής ανθρωπότητας. Ο Καρούσος στην όπερα "Προμηθέας" χρησιμοποίησε την παραδοσιακή νεορομαντική αρμονία και αντίστιξη  για να εμπεδώσει το λυρικό ύφος του Αισχύλου.
Ο μουσουργός Παναγιώτης Καρούσος χρησιμοποιεί στην μουσική του την Πυθαγόρειο θεωρία της αρμονίας των σφαιρών. Σύμφωνα με την Πυθαγόρεια διδασκαλία οι ήχοι των ουράνιων σωμάτων συνθέτουν μία κοσμική μουσική, γιατί οι αποστάσεις και οι ταχύτητες των πλανητών και των απλανών αστέρων διέπονται από τους ίδιους αριθμητικούς λόγους που παράγουν και τη συμφωνία των ήχων.
Η ανακάλυψη των νόμων της κλασικής μουσικής πρωτίστως πραγματοποιήθηκε στην Αρχαία Ελλάδα, ως άκρως μυστηριακό και φιλοσοφικό θεώρημα, το οποίο αργότερα στην αναγέννηση μεταφέρθηκε και εδραιώθηκε στην Ιταλία και τις χώρες της δυτικής Ευρώπης.
Το επίτευγμα της κλασικής μουσικής είναι εφεύρημα των Αρχαίων Ελλήνων, και ο Παναγιώτης Καρούσος αναβιώνοντας την Ελληνική όπερα αναβιώνει το Αρχαίο Ελληνικό Πνεύμα.
Σύμφωνα με τον δημιουργό Παναγιώτη Καρούσο, η όπερα βρίσκεται πιο κοντά στην Αρχαία Ελληνική Τραγωδία και το ιερό δράμα που τραγουδιόνταν «τράγων ωδή», από τις μοντέρνες παρουσιάσεις αρχαίας τραγωδίας.  
Ο Ελληνοκαναδός μουσικοσυνθέτης κ. Παναγιώτης Καρούσος, διάπρεψε παρουσιάζοντας τις όπερες του στον Καναδά από τον οποίο έχει βραβευτεί για την προσφορά του στην τέχνη.
Ο Προμηθέας είναι το πρώτο έργο της Ελληνικής Τετραλογίας, με κύριο θέμα την φλόγα, που είναι το Αρχαίο Ελληνικό Πνεύμα. Στον Προμηθέα η φλόγα έχει την μυστικιστική μορφή, στο δεύτερο έργο Η Ολυμπιακή Φλόγα, την μορφή του πολιτισμού, στον Μεγαλέξανδρο την εκπολιτιστική διεύρυνση του πνεύματος, και τέλος στο Φως του Χριστιανισμού την καθαρτήριο φλόγα. 
Ο Προμηθέας του Καρούσου έχει ανέβει στο Μόντρεαλ του Καναδά στα Γαλλικά, στην Νέα Υόρκη στα Αγγλικά με πρωταγωνιστές από την όπερα της Νέας Υόρκης υπό την διεύθυνση του μαέστρου Grant Gilman και στην Ουάσινγκτον των ΗΠΑ.
Στην Ελλάδα ο Προμηθέας Δεσμώτης ανέβηκε στο Δημοτικό Θέατρο του Χολαργού, στο Δημοτικό θέατρο Αργοστολίου, στον Όλυμπο, στο Βεάκειο, στον Πολυχώρο του Δήμου Αθηναίων, και την αίθουσα συναυλιών του Φιλολογικού Συλλόγου «Παρνασσός».

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...