Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

ΔΗΜΑΡ: Ελάφρυνση των οικονομικά ασθενέστερων από την επιβολή του Έκτακτου Ειδικού Τέλους Ακινήτων

Η ένταξη της τροπολογίας που κατέθεσαν από κοινού η βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς Ασημίνα Ξυροτύρη και ο βουλευτής Δημήτρης Αναγνωστάκης για την προστασία των νοικοκυριών που βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών, αποτελεί μια σημαντική νίκη για την Δημοκρατική Αριστερά που με αυτόν τον τρόπο ολοκληρώνει τις πιέσεις που άσκησε για την εξαίρεση ανέργων από το Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ακινήτων για το 2013.

Η τροπολογία που έχει συμπεριληφθεί στο Ν.4152/2013 και συγκεκριμένα στην υποπαράγραφο Α7, τροποποιεί τα εισοδηματικά κριτήρια ώστε να είναι δυνατό να συμπεριληφθούν και τα φτωχά νοικοκυριά των μισθωτών και των συνταξιούχων στην εξαίρεση πληρωμής του φόρου, μαζί με τους ανέργους και τους ανθρώπους με αναπηρία.

ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών: Προέχει το σπάσιμο της επιστράτευσης στην πράξη

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Εύβοιας 

Η πλειοψηφία του  ΔΣ της ΟΛΜΕ και συγκεκριμένα, ΔΑΚΕ, ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ, ΠΑΣΚ, κατέβασαν πρόταση να υπερψηφιστεί από τους προέδρους των ΕΛΜΕ το διεκδικητικό πλαίσιο αλλά να ανασταλούν οι κινητοποιήσεις, καθώς δεν υπάρχουν οι όροι και οι προϋποθέσεις για την πραγματοποίησή τους.

Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ τονίζουν πως υπάρχει ανάγκη να αποτυπωθεί με σαφήνεια και καθαρότητα η θέση και η θέληση των 20.000 εκπαιδευτικών που συμμετείχαν στις γενικές συνελεύσεις. Κανείς δεν έχει δικαίωμα να την παρερμηνεύσει. Το ΠΑΜΕ τονίζει πως πήρε καθαρή θέση και πήρε και την ευθύνη της πρότασής του. Η πρόταση του ΠΑΜΕ, μειοψήφησε στις γενικές συνελεύσεις. Υπερψηφίστηκε η πρόταση της πλειοψηφικής ηγεσίας της ΟΛΜΕ. Είναι αυτονόητο πως η ευθύνη βρίσκεται στις δυνάμεις που πρότειναν και διαχειρίζονται αυτή την εισήγηση και τη συγκεκριμένη πρόταση.

Από τις ομιλίες των  προέδρων των ΕΛΜΕ σήμερα καταγράφηκε  η αγωνία των καθηγητών για  το πώς θα υλοποιηθεί αυτή η απόφαση. Ακόμα κατήγγειλαν τη στάση του προέδρου της ΟΛΜΕ (ΔΑΚΕ) ο οποίος είχε σπεύσει να δηλώσει ότι οι εκπαιδευτικοί σε περίπτωση επιστράτευσης θα γυρίσουν στη θέση τους.

Το πρωί το ΔΣ της ΔΟΕ  σε έκτακτη συνεδρίασή του αποφάσισε  ομόφωνα συμπόρευση των δασκάλων με τους καθηγητές και κήρυξη απεργίας που θα ενεργοποιηθεί ταυτόχρονα με την απόφαση της ΟΛΜΕ.

Με την έναρξη της σημερινής  γενικής συνέλευσης τέθηκε προς ψήφιση και υπερψηφίστηκε η πρόταση να ζητήσει το σώμα από τις Εκτελεστικές Γραμματείες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ να κηρύξουν πανεργατική και πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία για τις 17 Μάη. 

Σε δήλωσή της η Θεοδώρα Δριμάλα, στέλεχος του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών, τόνισε μεταξύ άλλων ότι τώρα προέχει το σπάσιμο της επιστράτευσης στην πράξη γι αυτό και το ΠΑΜΕ στήριξε την πρόταση της ΔΟΕ. Ακόμα τόνισε ότι το ΠΑΜΕ από την πρώτη στιγμή πρότεινε κοινούς αγώνες με χαρακτηριστικά ρήξης και ανατροπής αυτής της πολιτικής, για την ανάπτυξη της συμμαχίας με τα λαϊκά στρώματα και τη δημιουργία των όρων και των προϋποθέσεων για την παραπέρα ανάπτυξη αγώνων.

Ανοίγει τον προσυνεδριακό διάλογο η ΟΝΝΕΔ στη Χαλκίδα

Με απόφαση της οργανωτικής επιτροπής της ΟΝΝΕΔ, ανακοινώνονται οι παρακάτω σταθμοί προσυνεδριακού διαλόγου.
 

- Ηράκλειο Κρήτης, Τετάρτη 15 Μαΐου 2013, ώρα 15.30, Αίθουσα Εκδηλώσεων Γεν.Γραμματείας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης (παλαιό λιμάνι), θεματική ενότητα: "Η ιδεολογική τοποθέτηση της ΟΝΝΕΔ σήμερα".

- Αλεξανδρούπολη, Πέμπτη 16 Μαΐου 2013, ώρα 16.30,Alexander Hotel (2o χλμ Παλαιάς Εθνικής Οδού Αλεξανδρούπολης - Κομοτηνής), θεματική ενότητα: "Περιφερειακές οργανώσεις και παρεμβάσεις στις τοπικές κοινωνίες".

- Χαλκίδα, Παρασκευή 17 Μαίου 2013, ώρα 16.30, Αμφιθέατρο παλιάς Νομαρχίας (Χαϊνά 93), θεματική ενότητα: "Ο ρόλος της ΟΝΝΕΔ στη σύγχρονη εποχή".

Ο Αναγνωστάκης ζήτησε από τον Υφυπουργό την μετεγκατάσταση των φυλακών Χαλκίδας

Στο πλαίσιο ενημέρωσης που έγινε σήμερα από τον Υφυπουργό Δικαιοσύνης κ. Κώστα Καραγκούνη για την κατάσταση που επικρατεί στα σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας, ο βουλευτής Εύβοιας της Δημοκρατικής Αριστεράς Δημήτρης Αναγνωστάκης ζήτησε από τον Υφυπουργό να εξετάσει το ζήτημα μετεγκατάστασης του σωφρονιστικού καταστήματος Χαλκίδας.

Αιτιολόγησε το αίτημα του, υπενθυμίζοντας ότι το υπάρχον σωφρονιστικό κατάστημα βρίσκεται εντός του πολεοδομικού ιστού της Χαλκίδας. Τόνισε πως το κατάστημα αυτή τη στιγμή έχει υπεράριθμους κρατούμενους και χαρακτήρισε τις συνθήκες που επικρατούν ως άθλιες. Για την προώθηση της μετεγκατάστασης ζήτησε να γίνει αποδεκτή η δωρεά του οικοπέδου της Ιεράς Μητρόπολης Χαλκίδας και παράλληλα αιτήθηκε την χρηματοδότηση του έργου από κρατικούς πόρους.

Ο υφυπουργός Δικαιοσύνης δέχτηκε ότι μπορεί να γίνει η δωρεά οικοπέδου και συνέχισε δηλώνοντας πως έχει προηγηθεί η ένταξη του έργου στο ειδικό χωροταξικό για τα σωφρονιστικά καταστήματα και πως η μετεγκατάσταση του καταστήματος της Χαλκίδας αποτελεί προτεραιότητα και θα πραγματοποιηθεί βάση των ανωτέρω αναφερθέντων λόγων.

Ύποπτο για ...στημένο το ματς Ηρακλής Ψαχνών-Επανομή

Έγγραφο-βόμβα από την ΟΥΕΦΑ στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία. Ο Ντελέκος (φωτό) είχε ...λυτρώσει τον Ηρακλή Ψαχνών πετυχαίνοντας το 4-3, στον αγώνα με την Επανομή, αλλά ένα έγγραφο-βόμβα της ΟΥΕΦΑ χαρακτηρίζει το παιχνίδι ύποπτο να έχει στηθεί!

Την Παρασκευή 10 Μαΐου έφτασε στη ΕΠΟ ένας φάκελος από την ΟΥΕΦΑ, με αναλυτικά στοιχεία, για ελληνικό παιχνίδι το οποίο παρουσίασε ύποπτη στοιχηματική δραστηριότητα και ενδέχεται να έχει χειραγωγηθεί.

Πρόκειται για την αναμέτρηση Ηρακλής Ψαχνών-Επανομή 4-3, που διεξήχθη στις 24 Απριλίου για την 36η αγωνιστική της Football League. Τα Ψαχνά είχαν προηγηθεί 3-0, ισοφαρίστηκαν σε 3-3 και πήραν τη νίκη στο 87’.

Την Τρίτη 14 Μαΐου, η ΕΠΟ έστειλε το φάκελο σε όλους τους αρμόδιους φορείς για τα περαιτέρω. Συγκεκριμένα, ο φάκελος διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Αθηνών (προκειμένου να ενταχθεί ο φάκελος στους υπόλοιπους που ερευνώνται), στο υφυπουργείο Αθλητισμού και την αρμόδια διοργανώτρια Αρχή.

Να θυμίσουμε, ότι και πέρσι τέτοιο καιρό, πριν από ένα κρίσιμα ματς του Ηρακλή (με τον Πιερικό) είχε σκάσει σαν βόμβα αλλη μια ...υποψία χειραγώγησης αγωνα (με Καλλιθέα) της ομάδας των Ψαχνών. Ο Ηρακλής αθωώθηκε λίγο αργότερα. Η νέα ...υποψία από την ΟΥΕΦΑ ήρθε φέτος πριν από τον αγώνα του Ηρακλή με τον Παναιτωλικό (αύριο στις 5, στα Ψαχνά), που είναι ιδιαίτερα κρίσιμος για την ομάδα του Αγρινίου.

Ηχηρό ΟΧΙ από τους εκπαιδευτικούς της Εύβοιας στον κυβερνητικό αυταρχισμό

Στην πιο μαζική συνέλευση των τελευταίων 20 τουλάχιστον ετών, (γύρω στα 350 άτομα καταμετρήσαμε 2 ώρες μετά την έναρξη), όπου τέθηκε ένας πλούσιος προβληματισμός, καταγράφηκε η σθεναρή απόφαση των εκπαιδευτικών της Εύβοιας να πουν ένα ηχηρό ΟΧΙ στον κυβερνητικό αυταρχισμό. Την πρόταση της ΟΛΜΕ υπερψήφισαν 290 άτομα. Η πρόταση του ΠΑΜΕ συγκέντρωσε 10 ψήφους. Υπήρξε και ένα λευκό.

Τα παραπάνω αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΕΛΜΕ Εύβοιας και επισημαίνει:

"Αύριο συγκεντρωνόμαστε μαζί με το ΔΣ, έξω από το βαθμολογικό κέντρο, στο 5ο Γυμνάσιο Χαλκίδας στις 5:30 μ.μ., όπου ο περιφερειακός Διευθυντής εκπαίδευσης θα ενημερώνει τους βαθμολογητές, και εκφράζουμε την αντίθεσή μας στην απαράδεκτη επιστράτευσή μας, φέροντας μαζί τα φύλλα επίταξης! Την Πέμπτη νέα γενική συνέλευση στις 6 η ώρα στο Εργατικό Κέντρο για να εκτιμήσουμε την απόφαση από την αυριανή συνέλευση των προέδρων των ΕΛΜΕ στην Αθήνα, και μετά συλλαλητήριο στο κέντρο της πόλης. Συνάδελφοι/ισσες, απόψε διαρρήξαμε το πέπλο του φόβου!Προχωράμε δυναμικά! Με υψηλό φρόνημα, με αξιοπρέπεια και πίστη στον παιδαγωγικό μας ρόλο!
Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς
Το Δ.Σ. ΕΛΜΕ ΕΥΒΟΙΑΣ"

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...