Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2012

Παράταση στη ... ΔΟΥ Λίμνης


Μέχρι της 22 Οκτώβρη παρατείνεται η λειτουργία της ΔΟΥ Λίμνης, και δίνεται έτσι η ευκαιρία για όσους δεν τους αρέσουν τα ταξίδια στη Χαλκίδα, να τακτοποιήσουν υποθέσεις τους.


Αυτό γράφεται στα limniotika και επισημαίνεται ότι:
 
Δίνεται επίσης η ελπίδα στους υπαλλήλους ότι κάτι θα αλλάξει στο σκηνικό

Με παραθυράκι στην απάντηση του υπουργού μπαίνουν θέματα ότι θα επανεξεταστεί η παρουσία της υπηρεσίας, αν ο Δήμος ενδιαφερθεί, αν παραχωρήσει δωρεάν οίκημα,αν υπάρχουν μεγάλες αποστάσεις,αν οι πολίτες τη χρειάζονται κλπ κλπ.

Το θέμα γενικά των υπηρεσιών θα συζητηθεί και στο κοινό συμβούλιο των δύο Δήμων.

Με ΕNDURO θα "οργώσουν" την Χαλκίδα!

H ΑΜΛΕΧ Αθλητική Μοτοσυκλετιστική Λέσχη Χαλκίδας υπο την αιγίδα της Αθλητικής Μοτοσυκλετιστικής Ομοσπονδίας Ελλάδος ΑΜΟΤΟΕ, διοργανώνει τήν Κυριακή 14 Οκτωβρίου αγώνα ΕNDURO στήν ευρύτερη περιοχή της Χαλκίδας, ο οποίος προσμετρά στό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ελλάδας 2012 και στό Κύπελλο Νοτίου Ελλάδας.

Ο Αγώνας διεξάγεται κυρίως σε δασικούς και αγροτικούς δρόμους αλλά και δασικά μονοπάτια με έντονες εδαφικές εναλλαγές και ποικιλόμορφη σύσταση τερέν.

Η εκκίνηση, ο τερματισμός, το Ρark ferme, ο τεχνικός έλεγχος και η απονομή του αγώνα ENDURO θα γίνει την ίδια μέρα στο χώρο του Ανω Κρηπιδώματος στό τέρμα της Παραλίας της Χαλκίδας και μπροστά στο Κόκκινο Σπίτι.

Oχήματα ομάδων, τέντες εταιρειών κ.λ.π. θα στηθούν & θα λειτουργήσουν στην προέκταση του κάτω Κρηπιδώματος, στο χώρο της προβλήτας του Αγίου Νικολάου, από το Σάββατο13 Οκτωβρίου το πρωί ενω ο αγώνας θα εκκινήσει & τερματίσει εμπρός απο το Κόκκινο Σπίτι. Εκκίνηση το πρωί της Κυριακής στις 9.00.

Η διαδρομή του αγώνα ειναι σχήματος εννέα, συνολικου μηκους 190 χλμ για το Πρωτάθλημα και 109 χλμ για το Κύπελλο, ο κύκλος του αγώνα θα γινει 3 και 2 φορες αντίστοιχα, περιέχει 2 ειδικές διαδρομές.

Η πρωτη ειδική τύπου ENDURO TEST μηκους 5 χλμ βρίσκεται στην τοποθεσία ΛΕΥΚΟ ΑΦΡΑΤΙΟΥ και προσεγγίζεται απ τους θεατές ακολουθώντας το δρόμο από Χαλκίδα προς ΔΟΚΟ- ΔΕΗ-Αφράτι, στρίβοντας αριστερά αμέσως ΜΕΤΑ την γέφυρα του Αφρατίου και ακολουθώντας τον στρωμένο χαλικόδρομο για 3 χλμ περιπου πέφτεται στην αρχή & τέλος της ειδικής.

Η δεύτερη ειδική τύπου MOTOCROSS μήκους 3 χλμ βρίσκεται στον ποταμό Λήλα και προσεγγίζεται ακολουθώντας το δρόμο από Χαλκίδα προς ΔΟΚΟ-ΔΕΗ-Αφράτι, στρίβοντας αριστερά αμέσως ΠΡΙΝ την γέφυρα του Αφρατίου και ακολουθώντας τον καινούργιο στρωμένο ΑΣΦΑΛΤΟΔΡΟΜΟ δίπλα στο ποτάμι, για 9 χλμ περιπου & κατεύθυνση γιά Πισσώνα, πέφτεται πάνω στην ειδική. (θα υπάρχουν κατευθυντήριες πινακίδες).

Η ΑΜΛΕΧ και τα μέλη της φροντίζουν για την αψογη διοργάνωση του όλου εγχειρήματος με την βοήθεια των επαγγελματιών του χώρου και της πόλης, τού Δήμου Χαλκιδαίων, του Λιμενικού Ταμείου, του Επιμελητηρίου Χαλκίδας και της RED BULL δίνοντας ιδιαίτερο χρώμα στον αγώνα. Η παρακολούθησή του είναι δωρεάν και η ΑΜΛΕΧ σας προσκαλεί όλους στην πόλη μας για ένα όμορφο Σαββατοκύριακο.

"Μπαμπά μην ξαναπεθάνεις Παρασκευή" στην Ανθηδώνα

Η θεατρική ομάδα Ανθηδώνος παρουσιάζει στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γυμνασίου Δροσιάς την μαύρη κωμωδία των Αλέξανδρου Ρήγα και Δημήτρη Αποστόλου "Μπαμπά μην ξαναπεθάνεις Παρασκευή".


Η πρεμιέρα της παράστασης γίνεται το Σάββατο 13 Οκτωβρίου, στις 8:30 το βράδυ. Θα παρουσιαστούν άλλες πέντε παραστάσεις, την Κυριακή 14, την Δευτέρα 15, την Τετάρτη 17, το Σάββατο 20 και την Κυριακή 21 Οκτωβρίου, όλες με ώρα έναρξης στις 8:30 το βράδυ.

Κράτηση εισιτηρίων μπορείτε να τηλεφωνείτε στα τηλ. 2221098631 και 6979649777.

O Μπουραντάς για τον έλεγχο από το ΣΔΟΕ

Με μία λιτή ανακοίνωση απαντά ο Αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας Θανάσης Μπουραντάς στο θέμα της εμπλοκής του στη λίστα με τα πολιτικά πρόσωπα που ελέγχονται από το ΣΔΟΕ Στερεάς Ελλάδας.

Χωρίς διάθεση να περάσει στην αντεπίθεση και να κάνει λόγο για επιλεκτική στοχοποίησή του ή να καταφερθεί κατά της διαρροής του εγγράφου, όπως είθισται στον ελληνικό πολιτικό κόσμο, ο Θανάσης Μπουραντάς δηλώνει πως θέλει τον έλεγχο στα οικονομικά του και ευελπιστεί να τελειώσει γρήγορα.

Η τοποθέτησή του συμπλέει απόλυτα με την αντίστοιχη που έκανε ο πρώην νομάρχης Φθιώτιδας Θανάσης Χειμάρας, ο οποίος επίσης απέφυγε τους υψηλούς τόνους.

Το πλήρες κείμενο της απάντησης Μπουραντά έχει ως εξής:
"Οι έλεγχοι που γίνονται σήμερα από το ΣΔΟΕ και από άλλους ελεγκτικούς μηχανισμούς, είναι επιβεβλημένοι, κυρίως για τα πολιτικά πρόσωπα και πρέπει να γίνονται τακτικά και όχι μόνο τώρα, που είναι ανάγκη να πειστούν οι πολίτες ότι η πολιτεία έχει ενεργοποιηθεί και οι ελεγκτικοί μηχανισμοί κάνουν τη δουλειά τους, ώστε να αποδεχθούν τα σκληρά και άδικα μέτρα.
Αυτό που ενδιαφέρει τους πολίτες, για τους ελέγχους που γίνονται, είναι το αποτέλεσμά τους.
Για αυτό το λόγο ελπίζουμε να ολοκληρωθούν άμεσα και τα αρμόδια όργανα, να δείξουν την ίδια ευαισθησία για την ενημέρωση της κοινής και για το αποτέλεσμα των ελέγχων."

 egnomi.gr

Δ. Αναγνωστάκης (ΔΗΜΑΡ): Στη Βουλή το λουκέτο στη ΣΕΛΜΑΝ

Ερώτηση κατέθεσε ο Βουλευτής Ευβοίας της Δημοκρατικής Αριστεράς Αναγνωστάκης Δημήτρης σχετικά με την αναστολή της λειτουργίας των βιομηχανικών εγκαταστάσεων ΣΕΛΜΑΝ Α.Ε.

Το πλήρες κείμενο της ερώτησης:

"H ΣΕΛΜΑΝ Α.Ε., εταιρεία  που το 2010 εξαγοράστηκε απο την  Alfa Wood , ένας κολοσσός στον κλάδο  του ξύλου όχι μόνο στην Ελληνική αγορά αλλά σε ολόκληρη την Ανατολική Μεσόγειο προχώρησε σε αναστολή επ' αόριστο τής λειτουργίας των βιομηχανικών εγκαταστάσεων στο Βασιλικό Χαλκίδας με το πρόσχημα ότι απολυμένοι που τους οφείλονται δόσεις αποζημιώσεων, έχουν αποκλείσει την πύλη του εργοστασίου και εμποδίζουν την λειτουργία της βιομηχανικής μονάδας.

Οι εργαζόμενοι από  την πλευρά τους , όπως καταγγέλλουν, προχώρησαν σε κατάληψη της πύλης  του εργοστασίου για να προστατεύσουν  τα εναπομείναντα περιουσιακά στοιχεία της εταιρείας, γιατί η διοίκηση της ΣΕΛΜΑΝ είχε δώσει εντολή και το εργοστάσιο εδώ και αρκετές ημέρες άδειαζε απο πρώτες ύλες και Η/Υ που υπήρχαν στα γραφεία.

Η απόφαση της ΣΕΛΜΑΝ Α.Ε. για αφαίρεση των πρώτων υλών και Η/Υ , οδηγεί το εργοστάσιο σε πλήρη  αποδιοργάνωση και κάθε άλλο παρά δείχνει οτι θέλει την λειτουργία του.

Οι κινήσεις της εταιρείας  δημιουργούν εύλογα ερωτηματικά.
Είναι ολοφάνερο ότι ακόμα και να κλείσει το εργοστάσιο ,αυτό δεν θα είναι αποτέλεσμα των κινητοποιήσεων αλλά των γενικότερων σχεδιασμών του ιδιοκτήτη που επιδιώκει με ένα "σχεδιασμένο εκβιασμό" να αποκομίσει κέρδη.
Συγκεκριμένα όλο το προηγούμενο  διάστημα υπήρχε μεταφορά πελατών-κεφαλαίων-παραγωγής απο την Σέλμαν στην Αlfa-Wood,δηλ. παρήγε η Σέλμαν , πουλούσε η Alfa-Wood , εισέπραττε η Alfa-Wood αλλά η Σέλμαν δεν εισέπραττε ευρώ.
Η αναστολή λειτουργίας δεν έχει αιτία τις κινητοποιήσεις των  εργαζομένων που διεκδικούν τα αυτονόητα δηλαδή: δεδουλευμένα , αποζημιώσεις, να σταματήσουν οι απολύσεις (500 εργαζόμενοι έχουν χάσει την δουλειά τους) ,να σταματήσει το κλίμα εκφοβισμού και τρομοκρατίας
αλλά πιθανόν να έχει ως στόχο, εκμεταλλευόμενη  την αγωνία των εργαζομένων, να παίζει στην πλάτη τους, την διαγραφή των τραπεζικών δανείων και των χρεών της .
Είναι γνωστό οτι τα τελευταία 15 χρόνια η εταιρεία είχε επιδοτηθεί έχοντας  την υποχρέωση οχι μόνο να διατηρήσει τις θέσεις εργασίας αλλά να δημιουργήσει νέες.

ερωτάσθε κύριε Υπουργέ,

α) προτίθεσθε να πάρετε μέτρα που θα προστατεύσουν τους εργαζόμενους
β) σε τι ενέργειες θα προβείτε ώστε να πληρωθούν οι εργαζόμενοι τις  νόμιμες εργάσιμες αποδοχές τους ;
γ) προτίθεσθε να παρέμβει η Επιτροπή Ανταγωνισμού της Επιτροπής και κάθε αρμόδιος προκειμένου να σωθούν θέσεις εργασίας σε ένα νομό που μαστίζεται απο τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας στη χώρα μας ;"
Enhanced by Zemanta

Σχηματάρι: Την πήγαν με τη μαγκούρα στο τμήμα!

Πάνω από ενάμιση εκατομμύριο ευρώ χρωστούσε μία 80χρονη στο Σχηματάρι...

Συνελήφθη, από αστυνομικούς η άτυχη ηλικιωμένη η οποία δραστηριοποιούταν στο εμπόριο αγροτικών προϊόντων, για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο.

Το ύψος των οφειλών ανέρχεται στο χρηματικό ποσό του 1.662.601,23 ευρώ.

Την ίδια ώρα συνελήφθη, στην Λιβαδειά, από αστυνομικούς ένας 58χρονος ημεδαπός, για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο, που προήλθαν από την επιχειρηματική του δραστηριοποίηση στον τομέα των μεταφορών.

Το ύψος των οφειλών του ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των 141.766,80 ευρώ.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...