Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΠΑΜΕ ΠΕΜΠΤΗ 24 ΝΟΕΜΒΡΗ 7ΜΜ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

Το ΠΑΜΕ καλεί όλους τους εργαζόμενους κάθε κλάδου, τους νέους και τις νέες, τους ανέργους και τους συνταξιούχους, τις γυναίκες και τους μετανάστες σε ΓΕΝΙΚΟ ΞΕΣΗΚΩΜΟ μπροστά στην απεργία στις 6 Νοέμβρη.

Λένε ψέματα πως δε θα έρθουν άλλα μέτρα! Η ζωή  μας έγινε αφόρητη! Μας οδηγούν στη μαζική εξαθλίωση για να σωθούν τα κέρδη των λίγων, για να γίνουν αυτοί ακόμα πιο ισχυροί. Η λαιμαργία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων δε θα κοπάσει ποτέ! Μας θέλουν σκλάβους, αμίλητους, ανοργάνωτους.
Μας κοροϊδεύουν για  ακόμα μια φορά! Οι υπουργοί Οικονομικών και Εργασίας εξήγγειλαν την πιλοτική εφαρμογή του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, το οποίο όχι μόνο δεν ανακουφίζει εξαθλιωμένους ανθρώπους, αλλά στοχεύει με ψίχουλα, να χειραγωγήσει τις λαϊκές αντιδράσεις και να μοιράσει τη φτώχεια μεταξύ των εργαζομένων.

Να  μην παραδώσουμε τα δικαιώματά μας. Ετοιμάζουν νέο γύρο επίθεσης.

Η κατάργηση των κλαδικών Συλλογικών συμβάσεων και η επέκταση των ατομικών οδηγεί σε νέα μέτρα  για να επιβάλουν μισθούς πείνας των 300 ευρώ. Σχεδιάζουν νέα τσεκούρια στα δώρα στον ιδιωτικό τομέα. Καταργούν τις αποζημιώσεις. Καταργούν τις επικουρικές συντάξεις, τσακίζουν τα εφάπαξ, ετοιμάζουν νέες μειώσεις στις κύριες συντάξεις.
Με την εφαρμογή του νόμου για την λειτουργία των καταστημάτων 7 Κυριακές η κυβέρνηση ενδιαφέρεται μόνο για την ενίσχυση της κυριαρχίας των μονοπωλίων στην αγορά. Φέρνει δουλειά ήλιο με ήλιο, διαλύει την εργατική λαϊκή οικογένεια, πλήττουν ακόμα περισσότερο την μητρότητα, καταργούν το δικαίωμα στην ξεκούραση και τον ελεύθερο χρόνο, ιδιαίτερα της νεολαίας και των γυναικών.

Να  μην επιτρέψουμε να κάνουν τη ζωή  μας κόλαση.

Την ίδια στιγμή που οι ανάγκες απαιτούν προσλήψεις, έρχονται νέες χιλιάδες απολύσεις στο δημόσιο  και στον ιδιωτικό τομέα, απελευθερώνουν τις απολύσεις, δίνοντας το δικαίωμα στη μεγαλοεργοδοσία να απολύει όποτε και όσους θέλει.  Η κυβέρνηση προστατεύει τη μεγαλοεργοδοσία για να ανοιγοκλείνει τα εργοστάσια και να αφήνει στο δρόμο εργαζόμενους την ίδια στιγμή που στρέφεται με μέτρα καταστολής ενάντια στους εργαζόμενους των κλειστών εργοστασίων της περιοχής μας που ζητούν τη δουλειά και τα δεδουλευμένα τους.
Να  μην ανεχτούμε τις συνθήκες της  σύγχρονης εξαθλίωσης
ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΛΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ  ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 6 ΝΟΕΜΒΡΗ

Βάζουν 25 ευρώ είσοδο για  νοσηλεία στα νοσοκομεία, κλείνουν νοσοκομειακές μονάδες στερώντας  από το λαό τη δωρεάν Υγεία. Μονιμοποιούν τα χαράτσια, σφίγγουν το λαιμό μας  με δυσβάσταχτους φόρους. Ετοιμάζουν νέες αυξήσεις στα εισιτήρια στις μεταφορές. Βγάζουν στο σφυρί την πρώτη κατοικία. Ιδιωτικοποιούν το ρεύμα, το νερό και την εκπαίδευση. 
Καταδικάζουν εμάς και  τα παιδιά μας στη μόνιμη ανεργία, σε συνθήκες που 1,5 εκατομμύριο άνεργοι  ανακυκλώνονται σε κακοπληρωμένα προγράμματα  ψευτοαπασχόλησης. Μας ζητούν να ζήσουμε με επιδόματα δυστυχίας των 200 ευρώ. 
Όλα τα παραπάνω μέτρα  έρχονται να πατήσουν πάνω στα αποκαΐδια  των προηγούμενων. Η επιδείνωση της  ζωής μας δε θα έχει τελειωμό.

Για να ανασάνουμε χρειάζεται ανατροπή της  βαρβαρότητας που ζούμε.

Η υποχώρηση στις δυσκολίες, ο συμφιλιωτισμός με το κεφάλαιο, οι διαπραγματεύσεις μέσα στην ΕΕ οδηγούν στη μακροημέρευση της βαρβαρότητας. Να ξαποστείλουμε όσους κάθονται στο σβέρκο μας.

Να χτίσουμε τη δική μας συμμαχία. Η εργατική τάξη θα βρει τους συμμάχους της ανάμεσα στους χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους που βάζουν λουκέτο, ανάμεσα στους χιλιάδες αγρότες που ξεκληρίζονται, στις γυναίκες που βιώνουν το δράμα όλης της οικογένειας, των παιδιών, των νέων που δεν μπορούν να σπουδάσουν, δεν μπορούν να βρουν μια δουλειά για να ζήσουν.
Να δώσουμε απάντηση στην όξυνση της επιθετικότητας του  κεφαλαίου και του κράτους, στους  μηχανισμούς που θρέφει. Να πάρει  διαστάσεις μαζικής καταδίκης και  απομόνωσης η εγκληματική - ναζιστική  συμμορία της Χρυσής Αυγής, να ξεριζωθεί  από τους τόπους δουλειάς και τους κλάδους. Είναι το τέρας της καπιταλιστικής ιδιοκτησίας, εκμετάλλευσης, εργοδοτικής και κρατικής τρομοκρατίας.

Στις 6 Νοέμβρη  απεργούμε, ξεπερνώντας τις απειλές και τους εκβιασμούς της εργοδοσίας, τα εμπόδια που βάζει ο εργοδοτικός – κυβερνητικός συνδικαλισμός. Φτιάχνουμε το δικό μας ορμητικό ποτάμι που θα τσακίσει κάθε υπονόμευση από την κυβέρνηση,τους μηχανισμούς της.

Πρέπει τώρα να ανασυνταχθούμε!
Να δοκιμάσουμε τη δύναμή μας.
Να πιστέψουμε στο δίκιο μας

Σε εξέλιξη η συγκομιδή του βαμβακιού στην Εύβοια

Για το χρονικό διάστημα μετά τη συγκομιδή και με κύριο στόχο την επιτυχή διαχείριση των εντόμων που διαχειμάζουν στο έδαφος (πράσινο σκουλήκι) και στα εναπομείναντα καρύδια-βαμβακοστελέχη και ρωγμές εδάφους (ρόδινο σκουλήκι), εξέδωσε ανακοίνωση η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας.

Όπως επισημαίνεται οι βαμβακοπαραγωγοί θα πρέπει να προβαίνουν στις κατάλληλες μετασυλλεκτικές γεωργικές πρακτικές για τη μείωση του πληθυσμού των διαχειμαζόντων εντόμων.

Αναφορικά με το πράσινο σκουλήκι, οι ειδικοί του Κέντρου συνιστούν μετά τη συγκομιδή, την στελεχοκοπή και άροση του εδάφους με υνιοφόρο αλέτρι σε βάθος 20-25 εκατοστών, ανεξαρτήτως της επόμενης καλλιέργειας του χωραφιού.

Αναλυτικότερα εδώ ολόκληρη η ανακοίνωση

Χαλκίδα: Ανοικτά τα καταστήματα την Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013

Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Εμπορικού και Βιομηχανικού Συλλόγου Χαλκίδας, μετά τη χθεσινή Συνεδρίαση, αποφάσισαν το άνοιγμα των καταστημάτων την Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013.

Στην ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου αναφέρονται τα εξής:

"Εν όψει της οικονομικής κρίσης, όπως ήδη γνωρίζετε, προστέθηκαν δύο ενδιάμεσες εκπτωτικές περίοδοι οι οποίες θα πραγματοποιούνται στα πρώτα δεκαήμερα του Νοεμβρίου και του Μαΐου. Οι τέσσερις εκ των επτά Κυριακών που έχουν ήδη θεσμοθετηθεί αφορούν στην πρώτη Κυριακή κάθε μίας από τις τέσσερις εκπτωτικές περιόδους.

Παρότι είμαστε αντίθετοι με τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές, οι 7 είναι ήδη θεσμοθετημένες και δεν μας δύνεται η ευκαιρία να πράξουμε αντίθετα δεδομένου ότι η αγορά της Αθήνας και του Πειραιά ακολουθούν τη γραμμή αυτή. Ωστόσο θα επανέλθουμε του θέματος , για τις επόμενες Κυριακές των εκπτώσεων για το επόμενο Έτος.

Ελπίζουμε ότι το αποτέλεσμα θα είναι θετικό και πως αυτή η ενέργεια γίνεται προς όφελος του καταναλωτικού κοινού. Για το λόγο αυτό παρακαλούμε τους συναδέλφους να προσπαθήσουν να κάνουν όσο το δυνατόν καλύτερες εκπτώσεις με σκοπό να βοηθήσουμε τον καταναλωτή να στηρίξει την αγορά της πόλης μας.

Το ωράριο που προτείνει ο Εμπορικός Σύλλογος και το οποίο παρακαλούμε τους συναδέλφους να τηρήσουν για την ομαλή λειτουργία της αγοράς είναι 11:00-16:00 μ.μ."

2 ΒΙΝΤΕΟ - Σινέ ΜΑΓΙΑ - Δύο ταινίες: Captain Phillips με Τομ Χανκς και "Βρέχει Κεφτέδες 2" για παιδιά!

Με δύο ταινίες αυτή την εβδομάδα το ΜΑΓΙΑ της Χαλκίδας. Ο Τομ Χανκς ξεχωρίζει σαν Κάπτεν Φίλιπς σε μια ταινία με πλοκή για μεγάλους, ενώ "Βρέχει Κεφτέδες 2" για τους μικρούς.

Η ταινία Captain Phillips θα προβληθεί από την Πέμπτη 24/10 εώς την Τετάρτη 30/10 με πρωταγωνιστή τον 2 φορές βραβευμένο με Όσκαρ Τόμ Χάνκς.

Υπόθεση:
Βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα η ταινία Captain Phillips διηγείται την ιστορίας μιας σύγχρονης πειρατείας με πρωταγωνιστή τον δύο φορές βραβευμένο με Όσκαρ Tom Hanks (Forrest Gump, Cast Away) και σκηνοθέτη τον υποψήφιο για Όσκαρ Paul Greengrass (The Bourne Ultimatum, The Bourne Supremacy).

Την πλοκή πυροδοτεί η κατάληψη του αμερικανικού φορτηγού πλοίου Maersk Alabama από Σομαλούς πειρατές.

Η ταινία επικεντρώνεται στη σχέση ανάμεσα στον Captain Phillips (Tom Hanks) και τον Σομαλό ομόλογό του (Barkhad Abdi), που τον κρατάει όμηρο. Οι δυο τους θα εμπλακούν σε μια σκληρή αντιπαράθεση, 145 μίλια μακριά από τις σομαλικές ακτές και θα βρεθούν στο έλεος δυνάμεων που δεν μπορούν να ελέγξουν.



Σκηνοθεσία: Πολ Γκρίνγκρας
Παίζουν: Τομ Χανκς, Κάθριν Κίνερ

ΏΡΕΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ : 19.50-22.30

Τιμή Εισιτηρίου: 7€ ενήλικες και 6€ παιδιά, κάθε Τετάρτη 5€ για όλους.

 Βρέχει Κεφτέδες 2


Ο αγαπημένος ήρωας των παιδιών Φλίντ Λόκχουρντ και τις επιστημονικές του ανησυχίες επανέρχεται με τη νέα ταινία - Βρέχει Κεφτέδες 2 - στον κινηματογράφο ΜΑ.ΓΙΑ movietone στην Χαλκίδα από την Πέμπτη 24/10 εώς την Τετάρτη 30/10.

Η παιδική ταινία Βρέχει Κεφτέδες 2 - στον κινηματογράφο ΜΑ.ΓΙΑ movietone στην Χαλκίδα
Υπόθεση:
Η ιδιοφυΐα του εφευρέτη Flint Lockwood τελικά αναγνωρίζεται όταν το είδωλό του Chester V τον προσκαλεί να ενταχθεί στην Εταιρεία The Live Corp Company, όπου οι καλύτερα και λαμπρότεροι εφευρέτες του κόσμου δημιουργούν τεχνολογίες για τη βελτίωση της ανθρωπότητας.

Το δεξί χέρι του Chester και μία από τις μεγαλύτερες εφευρέσεις του, η Barb (μια ιδιαίτερα εξελιγμένη οραγκουτάγκος με ανθρώπινο εγκέφαλο, η οποία είναι και ύπουλη, παραπλανητική και της αρέσει να παίζει με το κραγιόν).


Το όνειρο του Flint ήταν ανέκαθεν να αναγνωριστεί ως μεγάλος εφευρέτης, αλλά όλα αλλάζουν όταν ανακαλύπτει ότι η μεγαλύτερη κακόφημη μηχανή του (η οποία μετατρέπει το νερό σε φαγητό) εξακολουθεί να λειτουργεί και δημιουργεί τώρα υβρίδια ζωικών τροφίμων, τα "foodimals"!

Με την τύχη της ανθρωπότητας στα χέρια του, ο Chester στέλνει τον Flint και τους φίλους του σε μια επικίνδυνα διασκεδαστική αποστολή, παλεύοντας με πεινασμένους τακόδειλους, γαριδομπαντζήδες, μηλο-πύθωνες, διπλά μπέργκερ με μπέικον και τυραράχνες και άλλα πλάσματα τροφίμων για να σώσει ξανά τον κόσμο!

Σκηνοθεσία: Κόντι Κάμερον, Κρις Περν
Με τις φωνές των Άνα Φάρις, Άντι Σάμπεργκ, Νιλ Πάτρικ Χάρις, Τέρι Κριους, Τζέιμς Κάαν, Μπιλ Χέντερ

ΩΡΕΣ  ΠΡΟΒΟΛΗΣ  : ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ 17.45

ΣΑΒΒΑΤΟ- ΚΥΡΙΑΚΗ- ΔΕΥΤΕΡΑ & 15.45

Τιμή Εισιτηρίου: 7€ ενήλικες και 6€ παιδιά, κάθε Τετάρτη 5€ για όλους.



Κινηματογράφος Μάγια 
Αβάντων 83 - Χαλκίδα
Τηλ: 2221025625
Enhanced by Zemanta

Αμάρυνθος: Απολυμένος της «Shelman» απειλούσε να αυτοκτονήσει

Αναστάτωση επικράτησε για πάνω από δύο 24ωρα στην Αμάρυνθο Ευβοίας, όταν ένας 48χρονος άνδρας ανέβηκε στην ταράτσα του σπιτιού του, κρατώντας μια καραμπίνα και απειλούσε να αυτοκτονήσει.

Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της αστυνομίας και ειδικός διαπραγματευτής. Τελικά, σήμερα τα ξημερώματα στις 04.40 ο άνδρας -φανερά καταβεβλημένος- κατέβηκε από την ταράτσα και έτσι η περιπέτεια που αναστάτωσε τη γειτονιά έλαβε αίσιο τέλος.

Ο 48χρονος είναι πατέρας τριών παιδιών και έχει απόλυθεί από τη «Shelman».

Πηγή: eviazoom.blogspot.com

Παρουσίαση της Εύβοιας στο Βέλγιο και στην Ολλανδία

Το Γραφείο ΕΟΤ Κάτω Χωρών, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Τουρισμού της Εύβοιας και την Aegean Airlines, διοργάνωσε workshop για την παρουσίαση της Εύβοιας στην αγορά της BENELUX, με δύο εκδηλώσεις: στις Βρυξέλλες και στο Άμστερνταμ, 15/102013 και 17/10/2013 αντίστοιχα. 

 Οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις Evia Hotels & Suites, Grand Bleu, Thalatta, Altamar και Philoxenia είχαν B2B συναντήσεις με Τ/Οs, τουριστικούς πράκτορες και εκπροσώπους των media από τις δύο αγορές. Στις Βρυξέλλες, την εκδήλωση προλόγισε ο Έλληνας Πρέσβης στο Βέλγιο κ. Κ. Χαλαστάνης.

Τόσο οι Βέλγοι όσο και οι Ολλανδοί τουριστικοί παράγοντες εκδήλωσαν μεγάλο ενδιαφέρον για τον προορισμό της Εύβοιας, ως ευκαιρία για την ανάπτυξη νέων επιχειρηματικών δράσεων. Τα φυσικά πλεονεκτήματα του νησιού, η εγγύτητά του με την Αθήνα, η ποικιλία τύπων καταλυμάτων, οι υποδομές σε ιαματικές πηγές και κέντρα θαλασσοθεραπείας, καθώς και οι ανταγωνιστικές τιμές αποτελούν ελκυστικές παραμέτρους για την επιλογή του προορισμού από τους βέλγους και ολλανδούς ταξιδιώτες.

Η επικοινωνιακή προβολή της Εύβοιας στις αγορές του Βελγίου και της Ολλανδίας είχε ως στόχο να αναδείξει έναν ελληνικό προορισμό με υποδομές φιλοξενίας καθ’όλη της διάρκεια του έτους, συμβάλλοντας στην προσπάθεια επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου. Παράλληλα, παρουσιάστηκε ο οργανωμένος ιαματικός τουρισμός, ως θεματικός στρατηγικός άξονας της ελληνικής τουριστικής πολιτικής.

Ο τουριστικός πράκτορας Car n’ Motion, που εκπροσώπησε τον προορισμό, παρουσίασε για πρώτη φορά και την αγγλόφωνη έκδοση της ιστοσελίδας της Εύβοιας www.goevia.com.

Ο Δ. Αναγνωστάκης στη Σκύρο


Ο βουλευτής Εύβοιας  της Δημοκρατικής Αριστεράς, Δημήτρης Αναγνωστάκης, παραβρέθηκε στην ανοιχτή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Σκύρου.

Στη συνεδρίαση ο Δήμαρχος κ. Μιλτιάδης Χατζηγιαννάκης, κάνοντας ενημέρωση στα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και στους εκπροσώπους φορέων του νησιού, αναφέρθηκε εκτενώς και στην ερώτηση που είχε κατατεθεί στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, στο αρμόδιο υπουργείο από τον βουλευτή, στις αρχές Ιουλίου για το σχετικό θέμα.

Το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε ομόφωνο ψήφισμα διαμαρτυρίας αντίστοιχο με το ψήφισμα της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα των κατοίκων του νησιού.


Ο Δ. Αναγνωστάκης στην παρέμβασή του, ενημέρωσε σχετικά για τις απαντήσεις των αρμόδιων υπηρεσιών και του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής.

Στη συνέχεια ανάλυσε τις θέσεις της Δημοκρατικής Αριστεράς για την Ενέργεια και τις Α.Π.Ε και δεσμεύτηκε στη σημερινή του τοποθέτηση στην Ολομέλεια της Βουλής να αναδείξει και αυτός το ζήτημα.

Τέλος δεσμεύτηκε, να συμμετέχει στην Ευβοϊκή-Σκυριανή αντιπροσωπία που  θα συναντηθεί την Παρασκευή με τον  αρμόδιο υπουργό κ. Μανιάτη.

Τέσσερις παιδικές χαρές στην Ερέτρια αλλάζουν πρόσωπα

Εξοπλίζονται με νέα παιχνίδια ενώ παράλληλα αναβαθμίζεται και ο περιβάλλοντας χώρος


Στο στάδιο της ανάπλασης βρίσκονται τέσσερις παιδικές χαρές, οι οποίες αλλάζουν όψη στο Δήμο Ερέτριας και αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής των λιλιπούτειων δημοτών.

Έτσι, δύο παιδικές χαρές στην Ερέτρια (μία στην Πλατεία Ηρώου και άλλη μία στην Πλατεία Ειρηνοδικείου), μία στην Αμάρυνθο (μπροστά από το δημοτικό κατάστημα) και μία στο Γυμνό, ανακατασκευάζονται και εξοπλίζονται με νέα παιχνίδια ενώ παράλληλα αναβαθμίζεται και ο περιβάλλοντας χώρος με την τοποθέτηση καθιστικών και νέων κάδων απορριμμάτων. Η λειτουργική αποκατάσταση των παιδικών χαρών θα γίνει με βάση τις προδιαγραφές που έχει ορίσει το Υπουργείο Εσωτερικών και τα Ευρωπαϊκά πρότυπα ασφαλείας και πιστοποίησης.

Οι τέσσερις παιδικές χαρές αναμένεται να κοστίζουν 193.688,10 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου  ΦΠΑ). Τα 184.190,00 ευρώ  θα αντληθούν από το Πράσινο Ταμείο, Προτεραιότητας Άξονας 2, "Αναβάθμιση αστικών υποδομών", του Χρηματοδοτικού Προγράμματος  «Αστική Αναζωογόνηση 2012- 2015", ενώ το υπόλοιπο ποσό των 9.498,10 ευρώ  θα καλυφθεί με ίδιους πόρους του Δήμου.

"Υποστηρίζουμε τη μητέρα και το παιδί στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε. Αυτό είναι το δόγμα της δημοτικής αρχής και δεν αλλάζει. Στόχος μας είναι να αλλάξουμε την εικόνα όλων των διαμερισμάτων του Δήμου Ερέτριας και όλοι οι κοινόχρηστοι χώροι, να γίνουν πιο φιλικοί για τους πολίτες. Οι γονείς, οι γιαγιάδες και οι παππούδες  θα συνοδεύουν πλέον τους λιλιπούτειους δημότες μας στο παιχνίδι τους, σε νέες ασφαλείς παιδικές χαρές που επί σειρά ετών είχαν παραδοθεί στη φθορά του χρόνου", επισημαίνει ο δήμαρχος Ερέτριας Βασίλης Βελέντζας.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...