Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

Με τον τσαμπουκά τους θέλησαν να ακυρώσουν την επένδυση στο Μαντούδι

Με τον τσαμπουκά τους   θέλησαν να ακυρώσουν μια απο τις λίγες επενδύσεις στην Εύβοια, ένας ..."πονηρός πολιτευτής" -κατα Σαββόπουλο- ένας συνταξιούχος "επαναστάτης" δημοσιογράφος που έχει βολευτεί στην βίλα του, και φοβάται μην χάσει την ησυχία του και κάποιοι που ανακάλυψαν τον.. "πράσινο τουρισμό" με κοινοτικές επιδοτήσεις.

Ένταση επικράτησε όταν η Επιτροπή Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας πήρε απόφαση να ανάψει το "πράσινο φως"...στην εγκατάσταση ιδιωτικής Βιομηχανικής Περιοχής (ΒΙΠΕ) στο Μαντούδι της Βόρειας Εύβοιας.

 Οι λιγοστοί κάτοικοι και παραθεριστές της περιοχής που είχαν μετακινηθεί στη Λαμία από νωρίς το πρωί με λεωφορεία και που αντιδρούν στο σχέδιο εγκατάστασης ΒΙΠΕ, είχαν περικυκλώσει το χώρο συνεδρίασης της Επιτροπής Περιβάλλοντος, ζητώντας να μην επιτραπεί η εγκατάσταση.


To μεσημέρι και μετά από 4ωρη συνεδρίαση η επιτροπή με πλειοψηφία 7 υπέρ και 2 κατά ενέκρινε την εγκατάσταση της ΒΙΠΕ.

Αμέσως άρχισαν οι τσαμπουκάδες των ψευτοδημοκρατών που ΔΕΝ ανέχονται να παίρνει η επιτροπή ενός εκλεγμένου σώματος αποφάσεις χωρίς να τους...ρωτήσει. Με τον τρόπο αυτό έδειξαν πόσο σεβονται τις δημοκρατικές διαδικασίες για τις οποίες δήθεν κόπτονται καθημερινά

Μέσα στην ένταση που επικράτησε και το εκρηκτικό κλίμα ο Πρόεδρος της Επιτροπής και αντιπεριφερειάρχης κ. Νίκος Μπέτσιος διέκοψε την συνεδρίαση αναβάλλοντας τα υπόλοιπα θέματα για να εκτονωθεί η κατάσταση.

Η αρμόδια Επιτροπή Περιβάλλοντος προχώρησε σε αυτή την απόφαση όταν πήρε έγγραφες διαβεβαιώσεις ότι στη συγκεκριμένη ΒΙΠΕ δεν πρόκειται να εγκατασταθούν επιχειρήσεις που θα ασχολούνται με απορρίμματα, τοξικά απόβλητα και πυρηνικά, ενώ έβαλε όρους και προϋποθέσεις έτσι ώστε να αποκλειστούν κάποιες από τις δραστηριότητες που θα μπορούσαν να επιδράσουν στην περιοχή.

Κάτοικοι της περιοχής και παραθεριστές ζητούσαν να επιτραπεί η εγκατάσταση μόνο σε επιχειρήσεις χαμηλής και μέσης όχλησης θέλοντας με αυτό τον τρόπο να περιορίσουν την δυνατότητα εγκατάστασης μονάδας ηλεκτροπαραγωγής με φυσικό αέριο, ιδιαίτερα μεγάλης ισχύος. Παράλληλα, από την πλευρά της επιτροπής υπήρξε και η δέσμευση ότι κάθε οχλούσα μονάδα που θα θέλει να εγκατασταθεί στη συγκεκριμένη περιοχή, το θέμα να συζητείται ως προς τους περιβαλλοντικούς όρους στο Περιφερειακό Συμβούλιο της Στερεάς

Να σημειωθεί ότι η πλειοψηφία του δήμου της περιοχής συναινεί στα συγκεκριμένα σχέδια, βάζοντας όμως προϋποθέσεις που αποδέχτηκε η Επιτροπή Περιβάλλοντος, όπως επίσης στην ίδια κατεύθυνση συναινεί και το Εργατικό Κέντρο της Εύβοιας καθώς όπως τονίζει ότι η ανεργία διευρύνεται στην περιοχή.

"Οι παραθεριστές και οι λιγοι που δεν θέλουν την επένδυση, γνώριζαν ότι η περιοχή ηταν , είναι και θα είναι βιομηχανική" έλεγαν άνεργοι της περιοχης που συγχαίρουν το Εργατικό Κέντρο Χαλκίδας "για την τίμια στάση που τήρησε".

"Θα ξεβολευτούν κάποιοι που δεν ενδιαφέρονται για την περιοχή αλλά για την καλοπέρασή τους και τα δικά τους κέρδη. Η τοπική κοινωνία θέλει την επένδυση για να μειωθεί η ανεργία" έλεγαν  άνεργοι του Μαντουδίου και των γύρω περιοχών και συμπλήρωναν: "Και βέβαια ΔΕΝ θέλουμε να καταστραφεί το περιβάλλον γι΄αυτό και ο Δήμος έβαλε αυστηρούς όρους που αποδέχτηκε η Περιφέρεια. Τώρα αυτοί οι κύριοι να σταματήσουν να δημιουργούν εντυπώσεις και να μας αφήσουν να δουλέψουμε"

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...