Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013

Η θέση του Κώστα Χαϊνά για την ΒΙΠΕ στο Μαντούδι


Διαχωρίζει τη θέση του, από την ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ Χαλκίδας για την δημιουργία Βιομηχανικής Περιοχής στο Μαντούδι, ο οικονομολόγος Κώστας Χαϊνάς και διευκρινίζει "ότι δεν έχω καμία σχέση με την ανακοίνωση που δημοσιεύθηκε στην ηλεκτρονική εφημερίδα «Ελεύθερο Βήμα» και αναπαράχθηκε σε πολλά ηλεκτρονικά blogs.

http://el-vima.blogspot.com/2013/02/blog-post_4247.html?showComment=1359802158609

Είμαι αντίθετος με την εξαγγελθείσα δημιουργία ΒΙ.ΠΕ. (ή Επιχειρηματικό Πάρκο τύπου Α’ – υψηλής όχλησης), γιατί αποτελεί μια βίαιη επέμβαση στη οικονομική φυσιογνωμία της περιοχής της Βόρειας Εύβοιας, η οποία μέχρι σήμερα βασίζεται σε κάποια συγκριτικά πλεονεκτήματα, όπως η μεταλλευτική δραστηριότητα του λευκόλιθου και η ήπια τουριστική και αγροτική ανάπτυξη. Η δημιουργία της ΒΙ.ΠΕ. ανατρέπει την μέχρι σήμερα ψηφισμένη χωροταξική φυσιογνωμία της περιοχής που καθορίζεται μέσα από το Εθνικό χωροταξικό σχεδιασμό και τα ειδικά χωροταξικά του Τουρισμού και της Βιομηχανίας. Η όλη εσπευσμένη προώθηση της ίδρυσης της ΒΙ.ΠΕ. έγινε χωρίς την αναγκαία κοινωνική διαβούλευση με την κοινωνία και τους κοινωνικούς και επιστημονικούς φορείς της περιοχής.
Αναλυτικά τις θέσεις μου για το θέμα τις έχω δημοσιοποιήσει και μπορεί ο καθένας να τις δει.

http://kostasxainas.blogspot.gr/2012/10/blog-post_16.html
http://kostasxainas.blogspot.gr/2013/01/blog-post_25.html

Τάσσομαι αλληλέγγυος με όλες τις κινήσεις και ομάδες πρωτοβουλίας των κατοίκων της Βόρειας Εύβοιας κατά της ΒΙΠΕ και θα είμαι μαζί τους στον αγώνα για την διαφύλαξη του αναπτυξιακού χαρακτήρα της περιοχής που θα βασίζεται στην βιωσιμότητα και την αειφορία.


Κώστας Χαϊνάς
Χαλκίδα 6-2-2013"

Θέατρο Χαλκίδας και "Αλωνάκι¨ απόψε στην εκπομπή ΛΕΜΟΝΙ ΣΤΗ ΣΟΥΠΑ

Παρακολουθήστε εκτάκτως απόψε το βράδυ 10:40 από το περιφερειακό κανάλι «Ε» Έψιλον, την εκπομπή του Χρ. Κουτσαύτη, ΛΕΜΟΝΙ ΣΤΗ ΣΟΥΠΑ, με θέματα : συνέντευξη τύπου του θεάτρου Χαλκίδας και τον αγιασμό με την κοπή πίτας, του συλλόγου «ΤΟ ΑΛΩΝΑΚΙ».

Η εκπομπή θα επαναληφθεί κανονικά, ως έχει το πρόγραμμα, την Παρασκευή 10 με 11 το βράδυ.

ΠΑΜΕ Χαλκίδας: Αλλυλεγγύη στους Ναυτεργάτες

"Η μπότα της δικτατορίας των μονοπωλίων χτύπησε για μία ακόμη φορά. Εφοπλιστές, βιομήχανοι και τραπεζίτες φοβήθηκαν από τη μαζικότητα και αποφασιστικότητα του αγώνα των ναυτεργατών. Έδωσαν εντολή στο πολιτικό τους προσωπικό που την εκτέλεσε άμεσα αποφασίζοντας την πολιτική επιστράτευση των ναυτεργατών". 


Αυτό αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΠΑΜΕ Χαλκίδας, το πλήρες κείμενο της οποίας έχει ως εξής:

"Η πάλη των ναυτεργατών ενάντια στους εφοπλιστές δεν είναι αποκλειστικά δική τους υπόθεση. Από τέτοιους αγώνες διδάσκεται ολόκληρη η εργατική τάξη, μαθαίνει να οργανώνεται καλύτερα, να οριοθετεί των αντίπαλο, είναι πολύτιμη πείρα που συμβάλει ώστε να αυξηθεί η αποτελεσματικότητα των αγώνων.

Κάθε εργαζόμενος έχει συμφέρον να νικήσουν οι ναυτεργάτες. Κάθε πλουτοκράτης έχει συμφέρον να χάσουν. Είναι τεράστια η δύναμη των εργαζομένων, του λαού που αγωνίζεται. Εδώ είναι το πεδίο της ενότητας που πρέπει να τοποθετηθούμε.

Η εργατική τάξη, ο λαός, μπορεί να φέρει τα πάνω κάτω μόλις αποφασίσει να προσπεράσει τις σειρήνες που τον καλούν να συμβιβαστεί, να αγνοήσει ότι η χώρα μας είναι μια πλούσια χώρα, ότι υπάρχουν οι δυνατότητες να ζήσει καλύτερα.

Η εργατική τάξη, ο λαός, πρέπει να αποφασίσει να ανατρέψει την οικονομική εξουσία, τους εφοπλιστές – βιομήχανους και τραπεζίτες, να αγνοήσει την οποιαδήποτε διαχείριση που θα εναλλάσσει το δεξί με το αριστερό πόδι στον τάφο. Να παλέψουν για τη δική τους εξουσία όπου οι μονοπωλιακοί όμιλοι, οι μεγάλες καπιταλιστικές επιχειρήσεις, θα γίνουν λαϊκή περιουσία.

Σαν ελάχιστο δείγμα αλληλεγγύης εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στους ναυτεργάτες που αγωνίζονται ενάντια στους εφοπλιστές που αποτελούν το 2ο σε δύναμη στόλο παγκόσμια, που απολαμβάνουν 50 φοροαπαλλαγές. Καλούμε τους συναδέλφους ναυτεργάτες να κομματιάσουν τα φύλλα πορείας που θα παραλάβουν και είμαστε σίγουροι ότι αυτό θα πράξουν ίσως ακόμα και πριν πάρουν το μήνυμά μας!

Το παρόν ψήφισμα θα το θέσουν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας και στα ΔΣ των σωματείων του νομού μας, για να υπογραφεί, να ψηφιστεί, να εκφραστεί η αλληλεγγύη από όλους τους συνδικαλιστικούς φορείς και εργαζόμενους του νομού".

"Λεμόνι στη σούπα" με τον Χρήστο Κουτσαύτη


Ιστιαία: "Καλοκαίριασε" μέσα στο Χειμώνα με τις φωτιές...

Και ενώ βρισκόμαστε στα μέσα του χειμώνα, η πυροσβεστική άρχισε να τρέχει για ... πυρκαγιά!

Στο βίντεο θα δείτε την μάχη των πυροσβεστών και τους πυκνούς καπνούς που σκέπασαν την περιοχή.

Στις φλόγες τυλίχθηκε το μικρό και μεγάλο Λιβάρι στα Κανατάδικα του Δήμου Ιστιαίας - Αιδηψού.

Η φωτιά έκαψε εκτάσεις με ξερές καλαμιές, ενώ οι δυνατοί άνεμοι που έπνεαν στην περιοχή έκαναν ιδιαίτερα δύσκολο το έργο των πυροσβεστών.

Στην κατάσβεση συμμετείχαν 4 οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιστιαίας όπως θα δείτε και στο βίντεο του istiaianews:

Ψαχνά: Το τμήμα λογιστικής μένει! Θα έρθει τελικά η διοίκηση του ΤΕΙ Στερεάς;


Η συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας για να τον πείσουν να μην φύγει το ΤΕΙ Λογιστικής από τη Χαλκίδα είχε αποτέλεσμα.

Ο ίδιος μίλησε για τυπογραφικό λάθος στο σχέδιο "Αθηνά" και υποσχέθηκε ότι δεν πρόκειται να φύγει από την Χαλκίδα το τμήμα της λογιστικής.

Παράλληλα αποκάλυψε και κάτι άλλο.

Είπε ότι η Διοίκηση του ΤΕΙ Λαμίας, το οποίο αναβαθμίστηκε σε ΤΕΙ Στερεάς, θα μεταφερθεί εκεί όπου είναι συγκεντρωμένη η μεγαλύτερη μάζα φοιτητών, φωτογραφίζοντας έτσι τα Ψαχνά όπου φοιτούν περίπου 12.000 σπουδαστές, κατά τοevianews.com.

Ανοικτή συνέλευση για το καυτό σχέδιο ΑΘΗΝΑ και την αποδυνάμωση του ΤΕΙ Χαλκίδας κατά τρία τμήματα πραγματοποίησε χτες ο Δήμος Διρφύων Μεσσαπίων, προκειμένου να μεταφέρει και τα αποτελέσματα της συνάντησης που είχε πραγματοποιηθεί προηγούμενα με τον Υπουργό Παιδείας.

Πάντως αρνητικοί είναι και οι φοιτητές που σπουδάζουν στα Ψαχνά τονίζοντας ότι η μεταφορά τους σε άλλη πόλη θα οξύνει τα προβλήματα.

"Δηλαδή, καλούμαστε 5.000 σπουδαστές να αφήσουμε τους κόπους των προηγούμενων ετών, να αφήσουμε τα σπίτια που έχουμε ενοικιάσει, να αφήσουμε τη δουλειά μας, την οικογένειά μας, να διαγράψουμε τα χιλιόμετρα που έχουμε διανύσει από και προς το ΤΕΙ στοιβαγμένοι στα ΚΤΕΛ και να πάμε σε άλλα εκπαιδευτικά ιδρύματα που βρίσκονται σε χειρότερη μοίρα από το δικό μας. Αναφορικά, το 80% των σπουδαστών είναι κάτοικοι Αθηνών και το υπόλοιπο κάτοικοι όλης της επικράτειας." τονίζουν σε ανακοίνωση τους.

Μήνυμα αναγνώστη: Στο ΤΕΙ Χαλκίδας πέρασα, στο ΤΕΙ Χαλκίδας θα μείνω!

Τα τελευταία χρόνια γίνονταν συζητήσεις για τη μεταφορά του ΤΕΙ ΧΑΛΚΙΔΑΣ στο ΤΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ και επειδή δεν συνέβαινε είχε γίνει ανέκδοτο μεταξύ σπουδαστών και καθηγητών.

Πριν λίγες ημέρες ανακοινώθηκε από το υπουργείο μία λίστα με το όνομα «Σχέδιο Αθηνά» σύμφωνα με την οποία μεταφέρονται τα τμήματα ηλεκτρολογίας και διοίκησης επιχειρήσεων στο ΤΕΙ ΛΑΜΙΑΣ και ΘΗΒΑΣ αντίστοιχα.

Δηλαδή, καλούμαστε 5.000 σπουδαστές να αφήσουμε τους κόπους των προηγούμενων ετών, να αφήσουμε τα σπίτια που έχουμε ενοικιάσει, να αφήσουμε τη δουλειά μας, την οικογένειά μας, να διαγράψουμε τα χιλιόμετρα που έχουμε διανύσει από και προς το ΤΕΙ στοιβαγμένοι στα ΚΤΕΛ και να πάμε σε άλλα εκπαιδευτικά ιδρύματα που βρίσκονται σε χειρότερη μοίρα από το δικό μας.
Αναφορικά, το 80% των σπουδαστών είναι κάτοικοι Αθηνών και το υπόλοιπο κάτοικοι όλης της επικράτειας.

Για όσους δεν γνωρίζουν τι συμβαίνει στο ΤΕΙ ΧΑΛΚΙΔΑΣ, το τμήμα ηλεκτρολογίας έχει περίπου 2000 σπουδαστές, 17 άτομα μόνιμο προσωπικό και 20 άτομα έκτακτο. Σε κάθε εξάμηνο το 30% των δηλωθέντων μαθημάτων(εργαστηρίων) δεν γίνονται διότι το 2011 μείωσαν τους έκτακτους καθηγητές και για πρώτη φορά δημιουργήθηκαν λίστες αναμονής και θέσεις ύστερα από κλήρωση. Εάν γίνει η συγχώνευση την οποία το υπουργείο προωθεί, μιλάμε για την απόλυτη εξαθλίωση του πτυχίου για το οποίο αγωνιζόμαστε. Πως τότε 5000 ηλεκτρολόγοι με μικρότερο αριθμό εκπαιδευτικών θα καταφέρουμε να τελειώσουμε τις σπουδές μας μέσα στα 6 ή 8 χρόνια;
Κύριε υπουργέ, θα θέλαμε να σας θυμίσουμε πως η εκπαίδευση δεν είναι ΠΡΟΠΟ και δεν μπορεί κανένας να παίζει με αυτή. Έχουμε δει αρκετές φορές στο παρελθόν τα «τυπογραφικά» λάθη να γίνονται νόμοι. Κάθε μέρα η κατάσταση στα σπίτια μας γίνετε πιο τραγική από αυτά τα «τυπογραφικά» λάθη.

Θλιβόμαστε που δείχνετε υπερβάλλοντα ζήλο για την εξαθλίωση των δημόσιων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων σε κάθε προσπάθεια ώστε να δώσετε το πράσινο φως στα καταστήματα πώλησης πτυχίων τύπου κολεγίων. Από την αναθεώρηση του άρθρου 16, στην τοποθέτηση του ΤΕΙ ΧΑΛΚΙΔΑΣ ως εντός Αττικής με σκοπό να μην μπορεί μεγάλη μερίδα φοιτητών να την παρακολουθήσει και τώρα το σχέδιο Αθηνά…

Σε κάθε σας προσπάθεια, θα είμαστε απέναντί σας!
ΤΕΙ ΧΑΛΚΙΔΑΣ ΠΕΡΑΣΑ – ΤΕΙ ΧΑΛΚΙΔΑΣ ΘΑ ΜΕΙΝΩ!

Αναγνώστης

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...