Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

Περλεπέ: Δίχτυ προστασίας για τα ΑΜΕΑ

Η βουλευτής Εύβοιας του ΠΑΣΟΚ κυρία Κατερίνα Περλεπέ-Σηφουνάκη, με αφορμή την ημέρα που είναι αφιερωμένη στα Άτομα με Αναπηρία, την 3η Δεκεμβρίου, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Η οικονομική κρίση που βιώνει η χώρα μας, έχει τις μεγαλύτερες επιπτώσεις στα Άτομα με Αναπηρία και στις οικογένειές τους, αφού οι δυσκολίες μεγεθύνονται για τους συνανθρώπους μας αυτούς, καθιστώντας τη ζωή τους ακόμα πιο δύσκολη.

Σ’ αυτές τις συνθήκες, η υλοποίηση ενός Εθνικού προγράμματος για την αναπηρία αποκτά επιτακτικό χαρακτήρα και γίνεται απαραίτητη όσο ποτέ.

Η οργανωμένη πολιτεία σε όλα τα επίπεδα, οφείλει να λάβει όλα τα μέτρα για να ισχυροποιηθεί το δίχτυ προστασίας για τα ΑΜΕΑ τόσο σε οικονομικό, όσο και σε κοινωνικό επίπεδο. 

Η άρση κάθε διάκρισης που εξακολουθεί να υπάρχει για τους ανθρώπους με αναπηρία πρέπει να είναι βασική επιδίωξη και πρώτο μέλημα για το κράτος, τα όργανά του, αλλά και συνολικά για την κοινωνία μας.

Η αντιμετώπιση του μείζονος προβλήματος της ανεργίας, ιδιαίτερα γι’ αυτή την κατηγορία του πληθυσμού πρέπει να είναι προτεραιότητα στις πολιτικές που έχουν δρομολογηθεί ή σ’ αυτές που χρειάζονται ακόμα, στη βάση του νέου θεσμικού πλαισίου για την κοινωνική οικονομία που αφορά άμεσα τα Άτομα με Αναπηρία.

Οι τεράστιες προσπάθειες που καταβάλλει η Κυβέρνησή μας για να βγει

η χώρα από την κρίση και οι θυσίες ολόκληρου του λαού μας για να γίνει αυτό, δείχνουν το δρόμο της ελπίδας για κάθε πολίτη. Ο δρόμος αυτός πρέπει να είναι προσπελάσιμος πρώτα απ’ όλα για τους ανθρώπους με αναπηρία, τους συνανθρώπους μας με τις μεγαλύτερες ανάγκες και τα περισσότερα προβλήματα από όλους μας».

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...