Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

ΝΔ: Ο Κεδίκογλου δεν διορίστηκε ποτέ στην ΕΡΤ


Απάντηση-διάψευση στον ισχυρισμό του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, ότι ο Σίμος Κεδίκογλου ήταν διορισμένος στην ΕΡΤ έδωσαν...οι συνεργάτες του κυβερνητικού εκπροσώπου.

Όπως επισημαίνουν ο κ. Κεδίκογλου ουδέποτε διορίστηκε στην ΕΡΤ. Αντίθετα, εργάστηκε στην ΕΡΤ ως συμβασιούχος και «μάλιστα η πρώτη του δουλειά ήταν να κάνει γερμανικό νούμερο, 12 το βράδυ με 6 το πρωί, στον πρώτο πόλεμο του Περσικού».

«Η ΕΡΤ αναζητούσε δημοσιογράφους γλωσσομαθείς που τότε σπάνιζαν για τις ανάγκες της 24ωρης κάλυψης και ο κ. Κεδίκογλου μιλάει άπταιστα αγγλικά, γαλλικά και ρωσικά», τονίζουν καταλήγοντας:

«Είναι λυπηρό να βλέπει κανείς τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να πέφτει στο επίπεδο να κάνει προσωπικές επιθέσεις για την επαγγελματική διαδρομή ενός πολιτικού αντιπάλου. Πόσο μάλλον που ο Σίμος Κεδίκογλου έχει κολλήσει ένσημα εργαζόμενος επί δύο δεκαετίες, κατά κύριο λόγο στον ιδιωτικό τομέα. Κάτι που δεν μπορείς να πεις για πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε για τον αρχηγό τους».
Enhanced by Zemanta

ΓΚΑΛΟΠ: Μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ - Καταλληλότερος ο Σαμαράς

Η εταιρεία δημοσκοπήσεων VPRC η οποία ανήκει στον Χριστόφορο Βερναρδάκη, στενό φίλο του Αλέξη Τσίπρα, δίνει προβάδισμα 2,5 μονάδων στο ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ και δείχνεί ότι η πλειοψηφία των πολιτών τάσσεται κατά της κυβερνητικής απόφασης για «λουκέτο» στην ΕΡΤ.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με την έρευνα της VPRC που έγινε για λογαριασμό του ιστοτόπου tvxs.gr  στην εκτίμηση της εκλογικής επιρροής τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:

ΝΔ 26,5%
ΣΥΡΙΖΑ:29%
ΠΑΣΟΚ: 7%
Ανεξάρτητοι Ελληνες: 6%
Χρυσή Αυγή: 14%
ΔΗΜΑΡ: 4,5%.
ΚΚΕ 7%
Αλλο κόμμα: 6%

Πάντως στο σύνολο του εκλογικού σώματος το 44% δηλώνει εκλογική προτίμηση, το12,9% δηλώνει αναποφάσιστο, το 31,5% δηλώνει ότι θα απείχε/θα έριχνε λευκό ή άκυρο στις εκλογές ενώ το 11,6% Δεν ξέρει/Δεν απαντά αναφορικά με την εκλογική του προτίμηση.

Καταλληλότερος πρωθυπουργός παραμένει ο «κανένας» λαμβάνοντας το συντριπτικό ποσοστό 60,2%. Ο νυν πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς λαμβάνει ποσοστό καταλληλότητας 15,4% ενώ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας λαμβάνει 9,2%. Αναλυτικά:

Το 65% των πολιτών τάσσεται κατά του «λουκέτου» στην ΕΡΤ

Οσον αφορά το «λουκέτο» στην ΕΡΤ βάσει της έρευνας της VPRC το 65% των πολιτών δηλώνει ότι διαφωνεί με το «λουκέτο» στην ΕΡΤ. Το 27%δηλώνει ότι συμφωνεί, ενώ Δεν Γνωρίζω απαντά το 3% των πολιτών.

Συναντήσεις Αναγνωστάκη με Σωματεία Εργαζομένων

Ο βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς, σήμερα Παρασκευή 14-6-2013, συναντήθηκε διαδοχικά με το Διοικητικό Συμβούλιο του  Σωματείου Εργαζομένων στα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΩΛΗΝΟΥΡΓΕΙΑ, με αντιπροσωπεία σωματείου της ΣΕΛΜΑΝ και το προεδρείο του Δ/Σ των εργαζομένων εξωτερικής φρούρησης Κ.Κ. Χαλκίδας.

Οι συναντήσεις αυτές εντάσσονται  στα πλαίσια της διαρκούς επικοινωνίας του βουλευτή με φορείς της Εύβοιας, για την ανάδειξη και προώθηση επίλυσης των προβλημάτων τους.                     

Επιτραπέζια αντισφαίριση στις ...Αλυκές

Για όσους λατρεύουν την επιτραπέζια αντισφαίριση και θέλουν το καλοκαίρι να έχουν δίπλα τους  ένα τραπέζι του πινκγ πονκγ η... φαντασίωσή τους παίρνει σάρκα και οστά στις Αλυκές.

Το πρώτο τραπέζι του Α.Ο.ΤΡΙΤΩΝ ΧΑΛΚΙΔΑΣ υπάρχει εδώ και λίγες μέρες στο χώρο του Daluz Beach Bar (Αλυκές Δροσιάς) και μπορείτε να το τιμήσετε.

Υδατοδρόμια σε Ερέτρια και Αταλάντη από τη Hellenic Seaplanes

Πράσινο φως από το Δήμο Ερέτριας και το Δήμο Λοκρών για δημιουργία υδατοδρομίων από τη Hellenic Seaplanes SA / Υδροπλάνα Ελλάδας ΑΕ σε Ερέτρια και Αταλάντη. Η εταιρεία έχει ως στόχο τα 100 υδατοδρόμια μέχρι το τέλος του 2013 και άλλα τόσα το 2014.

Σε συνάντηση που έγινε χθες στο Δημαρχείο της Ερέτριας, δόθηκε το πράσινο φώς από το Δήμο και το Λιμενικό Ταμείο για έναρξη διαδικασιών του υδατοδρομίου στο Δήμο Ερέτριας. Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο δήμαρχος κ. Βασίλειος Βελέντζας με τον αντιδήμαρχο κ. Χρήστο Ραγιά, και ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Hellenic Seaplanes SA / Υδροπλάνα Ελλάδας ΑΕ, κ. Νικόλας Χαραλάμπους με στελέχη της εταιρείας του. Η συνάντηση είχε ως κύριο θέμα την ανάδειξη των τουριστικών προορισμών στο δήμο χρησιμοποιώντας μια νέα εναλλακτική μορφή μετακίνησης, τα υδροπλάνα, από τουρίστες, αλλά και κατοίκους της χώρας.

Σκοπός της Hellenic Seaplanes SA είναι “η σύνδεση της κεντρικής Ελλάδας με την νησιωτική πετώντας από λιμάνι σε λιμάνι και αναπτύσσοντας συνεχώς νέους προορισμούς, προσφέροντας μια ασφαλή και γρήγορη λύση, δίνοντας τέλος στις πολύωρες, άβολες και αργές μετακινήσεις αλλά ταυτόχρονα και να βοηθήσει την τουριστική ανάπτυξη της χώρας δίνοντας μια νέα πνοή στο τουριστικό προϊόν που προσφέρει με νέες εναλλακτικές μορφές τουρισμού”.

Στη συνάντηση επισημάνθηκε επίσης ότι στο υπό διαβούλευση από την προηγούμενη Παρασκευή 7 Ιουνίου, Ειδικό Πλαίσιο Χωροταξικού Σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξης για τον Τουρισμό, σχετικά με τις μεταφορικές υποδομές, δίδεται η κατεύθυνση για τη “δημιουργία τοπικών δικτύων σύνδεσης τουριστικών προορισμών μέσω της χρήσης υδροπλάνων, με στόχο την ικανοποίηση αναμενόμενης μεγάλης τουριστικής ζήτησης σε παράκτιες, παραλίμνιες περιοχές και νησιά, που υποεξυπηρετούνται σήμερα”.

Πρόταση για δημιουργία περιφερειακού υδατοδρομίου κατατέθηκε και στο Δήμο Λοκρών από τη Hellenic Seaplanes σε ανάλογη συνάντηση που έγινε στο Δημαρχείο στην Αταλάντη. Στην συνάντηση παραβρέθηκαν ο δήμαρχος κ. Νικόλαος Λιόλιος με μέλη του Δ.Σ. και της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου, και ο κ. Χαραλάμπους με στελέχη της εταιρείας του.

Στην συζήτηση  αναφέρθηκαν οι ευκαιρίες που μπορούν να αναπτυχθούν στην περιοχή και πόσο μπορεί να ωφεληθεί ο δήμος από το δίκτυο υδατοδρομίων σε όλη την Ελλάδα. Σημειώνεται ότι η Hellenic Seaplanes έχει ως στόχο τα 100 υδατοδρόμια μέχρι το τέλος του 2013 και άλλα τόσα το 2014. Ο κ. Χαραλάμπους ειδικότερα δήλωσε ότι “είναι αποδεδειγμένο πως ένα τέτοιο εγχείρημα θα λειτουργήσει ευεργετικά για την άρση της απομόνωσης των απομακρυσμένων νησιωτικών μας περιοχών, τη σύσφιξη των σχέσεων των τοπικών κοινωνιών με τον κυρίως εθνικό κορμό της χώρας και την εμπορική και κοινωνική ανάπτυξη νησιών και τόπων του ευρύτερου ελληνικού χώρου, που σήμερα δικαιολογημένα αισθάνονται στο περιθώριο”.

Το αποτέλεσμα της συνάντησης ήταν θετικό και για τις δύο πλευρές αφού αναμένεται από την  Hellenic Seaplanes να καταθέσει τις λεπτομέρειες για το υδατοδρόμιο εντός των ημερών.

Σημαντικό πρόγραμμα για άνεργους, γυναίκες, άτομα αναπηρία κ.α -ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ

Ένα σημαντικό πρόγραμμα για τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες στην Εύβοια, κάνετε αίτηση τώρα: Λεωφόρος Χαϊνά 95 (δίπλα στη Νομαρχία), τηλ 22210-74005 

Η Αναπτυξιακή Σύμπραξη «ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΓΕΦΥΡΕΣ», στο πλαίσιο της δράσης 3: «Τοπικές δράσεις κοινωνικής ένταξης για ευάλωτες ομάδες» της κατηγορίας Παρέμβασης 1: «Πρόληψη και αντιμετώπιση του κοινωνικού αποκλεισμού ευπαθών ομάδων του πληθυσμού», του Θεματικού Άξονα Προτεραιότητας 4: «Πλήρης ενσωμάτωση του συνόλου του ανθρώπινου δυναμικού σε μια κοινωνία ίσων ευκαιριών», του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» 2007-2013, υλοποιεί στην Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας την πράξη «ΤΟΠΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΝΤΑΞΗΣ ΓΙΑ ΕΥΑΛΩΤΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ», που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ).

ΠΡΟΣΚΑΛΕΙ

 Άνεργους που ανήκουν στις παρακάτω Ευάλωτες Κοινωνικές Ομάδες:

  1.   Μακροχρόνια άνεργοι άνω των 45 ετών με χαμηλά τυπικά προσόντα,
  2.   Γυναίκες Αρχηγοί μονογονεϊκών οικογενειών,
  3.   Άτομα ευρισκόμενα σε κατάσταση φτώχειας / απειλούμενα από φτώχεια,
  4.   Γυναίκες θύματα οικογενειακής βίας,
  5.   Άτομα με αναπηρία.
Να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής στο παραπάνω πρόγραμμα. 

Πατήστε ΕΔΩ για να μεταφερθείτε στην σελίδα με τα απαραίτητα δικαιολογητικά για συμμετοχή στο πρόγραμμα.

Πατήστε ΕΔΩ για να κατεβάσετε την αίτηση συμμετοχής.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...