Παρασκευή 23 Απριλίου 2010

Μάνα αιχαμαλώτισε την κόρη της στην Αυλίδα Χαλκίδας


ΆΝΑΥΔΟΙ ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΊ ΑΠΌ ΤΙΣ ΕΙΚΌΝΕΣ ΠΟΥ ΑΝΤΊΚΡΙΣΑΝ. ΑΝΆΣΤΑΤΗ Η ΤΟΠΙΚΉ ΚΟΙΝΩΝΊΑ. ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΉ ΦΩΤΟΓΡΑΦΊΑ ΤΟΥ NEWSIT ΑΠΌ ΤΟ ΣΎΓΧΡΟΝΟ ΚΩΣΤΑΛΈΞΙ.

Η υπόθεση εκτυλίχθηκε στην Αυλίδα της Εύβοιας. Αστυνομικοί συνοδευόμενοι από δικαστικό λειτουργό, πήγαν σε σπίτι που ήταν κλειδωμένο. Στο σπίτι δεν είχε τη δυνατότητα κανείς να μπει ή να βγει.  Για να ανοίξουν φώναξαν κλειδαρά και μετά από λίγη ώρα βρέθηκαν αντιμέτωποι με τον εφιάλτη μιας 24χρονης κοπέλας.

Η 24χρονη που αντιμετωπίζει σοβαρά κινητικά και διανοητικά προβλήματα, ήταν μόνη και αβοήθητη στο κλειδωμένο της σπίτι. Χωρίς νερό, χωρίς φαγητό, κλειδωμένη για 5 μέρες! Η 48χρονη μητέρα της, την είχε εγκαταλείψει, παρά το γεγονός ότι ήταν υποχρεωμένη από το νόμο, να την περιθάλπει και να την διατρέφει, επειδή η 24χρονη δεν ήταν σε θέση να συντηρήσει τον εαυτό της.

Αντί όμως να φροντίσει το παιδί της, το κλείδωσε (δεν έχει διαπιστωθεί ακόμα για πόσες μέρες) και έφυγε προς άγνωστη κατεύθυνση.

Η 24χρονη, μεταφέρθηκε στο γενικό νομαρχιακό νοσοκομείο Χαλκίδας για άμεση ιατρική φροντίδα, εξετάστηκε από γιατρούς του κέντρου ψυχικής υγείας Χαλκίδας και πλέον φιλοξενείται προσωρινά από στενό συγγενικό της πρόσωπο.

Η αστυνομία αναζητεί για να συλλάβει στα όρια του αυτοφώρου την 48χρονη μητέρα, ενώ εναντίον της σχηματίστηκε δικογραφία για το αδίκημα της Έκθεσης.

Πρόσθετοι πόροι απο το ΕΣΠΑ στην Στερεά Ελλάδα


Επιπλέον πόρους από το ΕΣΠΑ εκχωρησε στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας το Υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας μετα απο προταση-αιτημα της Γενικης Γραμματεως κ. Κατερινας Διαμαντοπουλου.
Συγκεκριμένα εκχωρήθηκε στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας πρόσθετο ποσό 42 εκατομμυρίων ευρώ στους άξονες Προσπελασιμότητας και Αειφόρου Ανάπτυξης – Ποιότητας ζωής και για την ενίσχυση δράσεων στους τομείς Περιβάλλοντος, Εκπαίδευσης, Υγείας και Πολιτισμού-Τουρισμού.

Εγινε επισης δεκτο αιτημα να υλοποιεί η ίδια η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας δράσεις Ψηφιακής Σύγκλισης, κάτι που μέχρι τώρα συνέβαινε μόνο κεντρικά.

Αξιζει να σημειωθει οτι η Περιφερεια Στερεας Ελλαδαςτις προαλλες επιλεχτηκε να συμμετασχει στο 8ο Παγκοσμιο Συνεδριο Επενδυσεων που θα γινει στις αρχες Ιουνιου στο La Baulle της Γαλλίας - η μοναδικη απο την Ελλαδα και μια απο τις 8 μονο Περιφερειες απο ολο τον κοσμο.

Η ελληνικη αντιπροσωπεια θα παρουσιασει σε 500 οικονομικους παραγοντες απο ολο τον κοσμο τις επενδυτικες δυνατοτητες που υπαρχουν στους νομους Ευβοιας, Βοιωτιας, Φθιωτιδας, Ευρυτανιας και Φωκιδας.

Η υπουργός Οικονομίας κ. Λούκα Κατσέλη συνεχαρη στην Περιφερειάρχη κ. Κατερίνα Διαμαντοπουλου για την επιλογή της Περιφέρειας Στερεας Ελλαδας να εκπροσωπήσει τη χώρα σε ένα τόσο σημαντικό γεγονός υψηλού επιπέδου, ιδιαίτερα σε αυτήν την κρίσιμη περίοδο που περνά η Ελλάδα.

Παράλληλα δεσμεύτηκε να προσφέρει κάθε αρωγή και τεχνογνωσία ώστε η Περιφέρεια να αξιοποιήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την μεγάλη ευκαιρία προσέλκυσης επενδύσεων.

Η γενική γραμματέας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, προκειμένου να δρομολογηθεί η προετοιμασία για την συμμετοχή στο κορυφαίο αυτό συνέδριο συναντήθηκε και με την κ. Παρασκευή Μπουφούνου, πρόεδρο της Invest In Greece A.Ε, εταιρία που αποτελεί τον αρμόδιο εθνικό φορέα για την προώθηση, προσέλκυση και υποστήριξη των άμεσων επενδύσεων.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...