Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

«Πρωταγωνιστές»: 80 χρόνια ιστορίας σε 50 λεπτά εκπομπής


Μια «ατέλειωτη συζήτηση»  με την Ελένη Γλύκατζη – Αρβελέρ θα παρουσιάσουν οι «Πρωταγωνιστές» την Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012, στις 23.30, στο MEGA.
Η σπουδαία Ελληνίδα μιλάει για όλα  αυτά που έχει ζήσει. Την κατοχή, τον Μάη του '68, τις εξεγέρσεις στα γαλλικά προάστια, την Σορβόννη και βεβαίως τις συναντήσεις της με τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, τον Μάνο Χατζιδάκι και τον Μίκη Θεοδωράκη, τον Φρανσουά Μιτεράν, τον Ζακ Σιράκ, τον Χέλμουτ Κολ.
Η εκπομπή ξεκίνησε από τον Βύρωνα -τη γειτονιά που μεγάλωσε- και κλείνει στο διαμέρισμά της, στους Κήπους του Λουξεμβούργου στο Παρίσι, εκεί που ζει πια η 86χρονη «μετανάστρια».
Μεταξύ άλλων, η Ελένη Γλύκατζη – Αρβελέρ λέει:
«Πριν ας πούμε 10 χρόνια, δε θα βρίσκατε ούτε έναν Γάλλο να πει κάτι εναντίον της Ελλάδας. Τώρα θα βρεις πολλούς».
«Οι διανοούμενοι της Ευρώπης δε θα μας συγχωρέσουν ποτέ, που εξαιτίας μας έγιναν οι περισσότεροι Ευρωπαίοι  αντιευρωπαϊστές».
«Λέμε ότι όλα τα παιδιά του κόσμου έρχονται στην Σορβόννη για να μάθουν κάτι, πλην των Ελλήνων που έρχονται για να μάθουν όλα σε όλους».
«Ο Μάης του '68 έγινε  από τα πλουσιόπαιδα. Γιατί είχανε τα πάντα και δεν είχανε την  ευτυχία. Διδάσκεται η ευτυχία; Λέω  ναι. Όπως διδάσκεται και η αρετή».
«Η Ευρώπη είναι μια κοινή βιβλιοθήκη. Σε όποιον Ευρωπαίο κι αν πας, θα βρεις πάνω κάτω τα ίδια βιβλία. Θέλω να πω, θα βρεις τους Αισχύλους, τους Σοφοκλήδες, θα βρεις Σαίξπηρ, θα βρεις Γκαίτε, αυτά θα βρεις».

 «Πρωταγωνιστές» με τον Σταύρο Θεοδωράκη την Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012, στις 23.30 στο MEGA.

Αναγνωστάκης: Πάταξη της φοροδιαφυγής ΤΩΡΑ!

Στο πλαίσιο επίκαιρης επερώτησης Βουλευτών της Δημοκρατικής Αριστεράς, για τον εκσυγχρονισμό των φοροελεγκτικών μηχανισμών και την πάταξη της φοροδιαφυγής, ο Βουλευτής Εύβοιας Δημήτρης Αναγνωστάκης, τόνισε αρχικά:

«ότι η φοροδιαφυγή αποτελεί μάστιγα του κοινωνικού συνόλου, είναι κοινωνικό αδίκημα και μπορεί να θεωρηθεί το μεγαλύτερο των εγκλημάτων. Γιατί προσβάλλει το συμφέρον του κοινωνικού συνόλου, αποστερεί από την πολιτεία τους αναγκαίους πόρους για την εκπλήρωση των βασικών υποχρεώσεών της τόσο στην άσκηση της κοινωνικής της αποστολής στους τομείς της υγείας, της πρόνοιας, της παιδείας, του πολιτισμού, όσο και στην άσκηση της οικονομικής της αποστολής, που είναι η βελτίωση των οικονομικά ασθενέστερων τάξεων, συνταξιούχων, μισθωτών, εργαζόμενων, καθώς επίσης και στη δημιουργία έργων υποδομής, περιβάλλοντος και γενικότερα στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας και στην καταπολέμηση της ανεργίας».

Επίσης τόνισε ότι:

« ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα δεν θα πρέπει να επικεντρώνει τις προσπάθειές του μόνο στην αύξηση των εσόδων για τη μείωση του δημόσιου χρέους, αλλά θα πρέπει κατά βάση να αποτελεί ένα οικονομικό εργαλείο που θα προάγει την αποτελεσματικότητα, ένα πολιτικό εργαλείου που θα τείνει στην ανακατανομή του εισοδήματος και του πλούτου και τέλος ένα κοινωνικό εργαλείο για την προώθηση της ανάπτυξης και της κοινωνικής συνοχής. Οφείλει, δηλαδή να είναι δίκαιο μεταξύ των κοινωνικών ομάδων και ταυτόχρονα να παρέχει ένα πλαίσιο υγιούς ανταγωνισμού για τις επιχειρήσεις».

Τέλος αναφέρθηκε στο θέμα των παράκτιων εταιρειών οι οποίες αποτελούν μια πηγή φοροδιαφυγής και πρότεινε συγκεκριμένα μέτρα για την αντιμετώπιση τους.

Tα Ψαχνά αποκτούν Ελεύθερο Πανεπιστήμιο

Tα Ψαχνά αποκτούν Ελεύθερο Πανεπιστήμιο με πρωτοβουλία του Συλλόγου Γυναικών "Η Έκφραση" σε συνεργασία με την ΜΚΟ "Πολίτες εν Γνώσει" αλλά, και με την αρωγή του Δήμου.

Το Α εξάμηνο του Ελεύθερου Πανεπιστημίου, όσον αφορά το Δήμο Διρφύων- Μεσσαπίων, αρχίζει στις 20 Ιανουαρίου 2013, όπου θα διδαχθεί η ενότητα της Ψυχολογίας. Ειδικότερα μέσω της συγκεκριμένης ενότητας θα συζητηθούν και θα αναλυθούν θέματα τα οποία σχετίζονται με την αγωγή των παιδιών, με την οικογένεια, με την οικονομική κρίση αλλά και ειδικά θέματα όπως μαθησιακές δυσκολίες κ.ο.κ.

Πέραν όμως του συγκεκριμένου τομέα στο μέλλον μπορούν να πραγματοποιηθούν και μαθήματα που αφορούν την Ιστορία, την Λογοτεχνία, τη Νομική στο οικογενειακό και εργατικό δίκαιο και άλλα, ανάλογα με την συμμετοχή και με το ενδιαφέρον των πολιτών. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι παράλληλα με το Ελεύθερο Πανεπιστήμιο, το οποίο μπορεί να παρακολουθήσει ο κάθε πολίτης άνω των 18 ετών ανεξαρτήτου μόρφωσης, θα λειτουργήσουν και παράλληλα τμήματα στα οποία θα διδάσκονται Διακόσμηση, Πρώτες Βοήθειες, Ψηφιακή Φωτογραφία, Δημοσιογραφία, Λογοτεχνία κ.α. ανάλογα με το ενδιαφέρον των συμμετεχόντων.

Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να σημειωθεί ότι το κόστος για το Εξάμηνο στο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο ανέρχεται στα 50 ευρώ και περιλαμβάνει δώδεκα διαλέξεις των τριών ωρών η κάθε μία. Για την εγγραφή του κάθε ενδιαφερόμενου χρειάζεται μία φωτοτυπία της ταυτότητας και μία πρόσφατη φωτογραφία.

Οι εγγραφές άρχισαν εχθές και θα γίνονται κάθε Τετάρτη-Πέμπτη και Κυριακή από τις 6:00 μ.μ. έως τις 8:00 μ.μ. στο γραφείο του Συλλόγου Γυναικών "Η Έκφραση".
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε στο τηλέφωνο του Συλλόγου 22280-25710

messapianews.gr

ΑΓΡΙΟ ΦΟΝΙΚΟ: Τον εκτέλεσε μπροστά στο super market του Βασιλικού!

Τον εκτέλεσε μπροστά στο super market του Βασιλικού! 

Το άγριο έγκλημα που συγκλονίζει όλη τη Χαλκίδα έγινε στις 6 το απόγευμα  στο Βασιλικό μπροστά σε ένα super market.

Ένας 50χρονος άντρας πυροβόλησε και σκότωσε εν ψυχρώ, 32χρονο. Δεν έγινε γνωστγό αν προηγήθηκε λογομαχία, αλλά η Ασφάλεια έχει εντοπίσει μάρτυρες και έχει συλλάβει τον δράστη και θα εξιχνιάσει την υπόθεση.

"Ακούσαμε ένα πυροβολισμό και είδαμε ένα νεαρό μέσα στα αίματα" λέει περίοικος που σπεύδει να συμπληρώσει ότι ειδοποιήθηκε αμέσως η αστυνομία και το ΕΚΑΒ που έστειλε ασθενοφόρο.

Το θύμα διακομίστηκε στο νοσοκομείο Χαλκίδας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Ο δράστης συνελήφθη λίγη ώρα αργότερα και αυτή τη στιγμή ανακρίνεται στην Αστυνομική Διεύθυνση Εύβοιας από έμπειρους αστυνομικούς.

Άλλες πληροφορίες, που δεν έχουν επιβεβαιωθεί, μιλούν για καβγά ανάμεσα στο δράστη και το θύμα. Περίοικοι προσθέτουν με νόημα: "Ήταν αποφασισμένος να σκοτώσει Κουβαλούσε μαζί του το όπλο"....

O δράστης, φέρεται να είναι ο κουνιάδος του θύματος.

Το All About Evia  θα σας κρατά ενήμερους για όλες τις εξελίξεις. 

Κατάληψη στο 1ο ΓΕΛ Αλιβερίου



Συνεχίζεται για δεύτερη μέρα η κατάληψη στο 1ο ΓΕΛ Αλιβερίου από τους μαθητές του, με αιτήματα την έλλειψη καθηγητή ΠΕ.04, την κατάσταση του γυμναστηρίου και της τουαλέτας του σχολείου, καθώς και για την παλαιότητα των κουφωμάτων και του συστήματος θέρμανσης του κτηρίου. 

Συζητήσεις έγιναν μεταξύ μαθητών, συλλόγου γονέων και δήμου, προκειμένου να βρεθεί λύση και να λήξει η κατάληψη. Όπως δήλωσαν οι οργανωτές μαθητές, η κατάληψη θα συνεχιστεί

Οι μαθητές διαμαρτύρονται έντονα για τα μεγάλα κενά εκπαιδευτικών που αντιμετωπίζουν. Όπως είπαν, στο 1ο ΓΕΛ Αλιβερίου λείπουν καθηγητές τριών ειδικοτήτων.

ΑΜΑΡΥΝΘΟΣ: Αυτοκτόνησε με κυνηγετικό όπλο

Αυτοπυροβολήθηκε με κυνηγετικό όπλο ένας 76χρονος στην Αμάρυνθο.

Μ΄αυτό τον με τραγικό τρόπο έβαλε χθες τέλος στη ζωή του.

Ο αυτόχειρας έβαλε την καραμπίνα του στο κεφάλι και λίγη ώρα αργότερα βρέθηκε νεκρός σε λίμνη αίματος.

Η  ανιψιά του αυτόχειρα ήταν η πρώτη  που  αντίκρισε το μακάβριο θέαμα και ειδοποίησε την Αστυνομία.

Δεν έγιναν γνωστά τα αίτια που έσπρωξαν στην αυτοκτονία τον 76χρονο.

Από την αστυνομία γίνεται προανάκριση.

Κλείνει το υποκατάστημα της Citibank στην Χαλκίδα

Στην Αθήνα περιορίζει πλέον τις δραστηριότητές της η τράπεζαCitibank , καθώς, το μόνο υποκατάστημα εκτός πρωτεύουσας, που θα μείνει ανοικτό είναι εκείνο της Θεσσαλονίκης. Το κατάστημα της Χαλκίδας κλείνει οριστικά στο τέλος Δεκέμβρη.

Στα πλαίσια της μείωσης των λειτουργικών δαπανών η διοίκηση της εταιρείας αποφάσισε να κλείσει τα υποκαταστήματα, ενώ ήδη υπάρχει και πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου για τη μείωση 200 θέσεων εργασίας.

Στην Αθήνα, θα υπάρξει συγχώνευση υποκαταστημάτων και η τράπεζα θα φτάσει να έχει συνολικά 21 καταστήματα στην Ελλάδα, εκ των οποίων τα 20 στην Αθήνα.

Πηγή: capital.gr

ΓΚΑΛΟΠ: Προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά αν ήταν κυβέρνηση τα πράγματα θα ήταν χειρότερα


Εξουθενωμένοι οικονομικά και απόλυτα απαισιόδοξοι για το αύριο είναι οι Έλληνες, εκτιμώντας -σε συντριπτικό ποσοστό- ότι τα σκληρά μέτρα που λαμβάνονται ούτε τα τελευταία θα είναι (83,3%), ούτε θα σταθεροποιήσουν την οικονομία (77,9%).

Στη δημοσκόπηση της GPO για την «Ανατροπή» του Γιάννη Πρετεντέρη, το 13,5% δηλώνει ότι έχει μηδενικά εισοδήματα και βρίσκεται σε απόγνωση, ενώ το 55% ότι δυσκολεύεται, πλέον, να καλύψει βασικές ανάγκες.
«Ικανοποιητικά» συνεχίζει να καλύπτει τις ανάγκες του το 29%.
Η άποψη της πλειοψηφίας είναι αρνητική για την κυβέρνηση (62,9%), ωστόσο ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσοστό (36,1%) αξιολογεί θετικά τις προσπάθειές της για την αντιμετώπιση της κρίσης.
Είναι χαρακτηριστικό δε ότι το ποσοστό αυτό σχεδόν διπλασιάζεται (61,9%) σε όσους πιστεύουν ότι δεν μπορεί τώρα να υπάρξει άλλη κυβερνητική λύση.
Αυτό είναι και το κυρίαρχο στοιχείο της μέτρησης. Ο κόσμος είναι απογοητευμένος, αλλά θεωρεί ότι δεν υπάρχει εναλλακτική λύση. Και ότι αν αυτή ήταν ο Σύριζα τα πράγματα θα ήταν χειρότερα.
Το 43,1% δηλώνει ότι τα πράγματα θα ήταν χειρότερα αν είχε κερδίσει τις εκλογές ο Σύριζα και πρωθυπουργός ήταν ο Αλέξης Τσίπρας -μόνο το 21,8% εκτιμά ότι η κατάσταση θα ήταν καλύτερη.
Σημειώστε, ακόμη, ότι τέσσερις στους πέντε πολίτες πιστεύουν πως ο Σύριζα δεν είναι έτοιμος να κυβερνήσει -άποψη που συμμερίζεται και ένας στους τρεις από εκείνους που το ψήφισαν τον Ιούνιο.
Και όλα αυτά ενώ μόλις 14,6% απαντά «ναι» στο ερώτημα «αν η τρικομματική κυβέρνηση διαπραγματεύτηκε όσο καλύτερα γινόταν με την τρόικα». Αντίθετα, το 40% απαντά ότι «δεν διαπραγματεύτηκε ουσιαστικά» και το 43,9% ότι «δεν διαπραγματεύτηκε καθόλου»!
Πώς θα ψήφιζαν τώρα αν γίνονταν εκλογές, τις οποίες πάντως απορρίπτουν ως ενδεχόμενο σε ποσοστό 71,2%;
Με την αδιευκρίνιστη ψήφο στο 17,6%, ο Σύριζα φαίνεται να έχει προβάδισμα 2,2 μονάδων της ΝΔ (22,3% έναντι 20,1%) και η Χρυσή  Αυγή να «καπαρώνει» την τρίτη θέση (10,3%).
Το ΠΑΣΟΚ σταθερά σε μονοψήφια ποσοστά (7,5%), οι Ανεξάρτητοι Έλληνες στο 6,5%, η ΔΗΜΑΡ στο 5% και το ΚΚΕ στο 4,6%
Enhanced by Zemanta

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...