Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013

Το Ε.ΠΑ.Μ. Χαλκίδας καταδικάζει την εισβολή των ΜΑΤ

Το Ε.ΠΑ.Μ. Χαλκίδας καταδικάζει την εισβολή των  ΜΑΤ στο υπό κατάληψη από τους εργαζομένους κτίριο της περιφέρειας  τα ξημερώματα της 16ης Οκτωβρίου και τη σύλληψη 13 εργαζομένων σε βάρος των οποίων θα σχηματιστεί δικογραφία για «διατάραξη οικιακής ειρήνης». 

Οι εργαζόμενοι των 5 εργοστασίων (Τσιμέντα Χαλκίδας, Νεοσέτ, Σέλμαν, Ιντερκέμ, Μηχανική) με την κατάληψη της περιφέρειας δεν διεκδίκησαν μόνο την απόδοση των δεδουλευμένων και των αποζημιώσεων. Διεκδίκησαν το δικαίωμα στην εργασία, τον τερματισμό της αποβιομηχάνισης της Εύβοιας, την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής που επιβάλουν οι εντολοδόχοι της τρόικας. Η μόνη ειρήνη που διατάραξαν με τον αγώνα τους ήταν αυτή των ντόπιων και ξένων συμφερόντων και της κυβέρνησης-υποστηρικτή τους.

Τα σωματεία από τα εργοστάσια της Χαλκίδας έδειξαν στους υπόλοιπους εργαζόμενους το δρόμο για μια  νέα συλλογική μορφή αγώνα με κοινό αίτημα την πολιτική ανατροπή. Αυτός ήταν και ο λόγος που η κυβέρνηση των δωσιλόγων επιστράτευσε το μοναδικό μέσο που διαθέτει για να αντιμετωπίσει το δίκαιο αγώνα των εργαζομένων, την καταστολή.

Το Ε.ΠΑ.Μ. Χαλκίδας εκφράζει τη συμπαράστασή και την αλληλεγγύη του στους εργαζόμενους των 5 εργοστασίων  και καλεί όλους τους άνεργους και εργαζόμενους σε κοινό αγώνα για την ανατροπή. 

«Παιδική Ηλικία & Ψυχολογικές Συνιστώσες» στα Ψαχνά από τους Πολίτες Εν Γνώσει


Την Κυριακή 20 Οκτωβρίου ξεκινάει και επίσημα το τμήμα Παιδοψυχολογίας του Ελεύθερου Πανεπιστημίου Ψαχνών με την πρώτη διάλεξη από τη γνωστή Παιδαγωγό ψυχολόγο- Κλινική ψυχολόγο & Οικογενειακή θεραπεύτρια Στέλλα Ελαιοτριβιάρη. Πολίτες Εν Γνώσει

Ως εισαγωγή του προγράμματος Παιδοψυχολογίας η κα Ελαιοτριβιάρη θα αναπτύξει το θέμα: «Παιδική Ηλικία & Ψυχολογικές Συνιστώσες» αναλύοντας της Αναπτυξιακές Περιόδους, τις Ατομικές Διαφορές & το Φύλο, τη Φυσιολογική και Παθολογική Συμπεριφορά καθώς και τα Κριτήρια Διάγνωσης

Τα θέματα που θα αναπτυχθούν κατά τη διάρκεια των είκοσι διαλέξεων και των 54 ωρών θα καλύψουν ένα ευρύ φάσμα της παιδοψυχολογίας, από την παιδική έως την προεφηβική ηλικία, όπου οι αναπτυξιακές απαιτήσεις στο γνωστικό, μαθησιακό, διαπροσωπικό και κοινωνικό τομέα είναι ιδιαίτερα αυξημένες, καθιστώντας τα ψυχολογικά προβλήματα στην ηλικιακή αυτή φάση συχνό φαινόμενο.

Στο τέλος της θεματικής ενότητας δίδεται Βεβαίωση Σπουδών.

Οι εγγραφές πραγματοποιούνται και κατά τη διάρκεια των διαλέξεων ενώ πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να έχουν στο τηλέφωνο 6980218621 ή στη σελίδα του φορέα στο fb.

Η κα. Στέλλα Ελαιοτριβιάρη ξεκίνησε στο Στρασβούργο της Γαλλίας στο πανεπιστήμιο Louis Pasteur παίρνοντας δύο ειδικότητες – Κλινικού και Παιδαγωγού Ψυχολόγου – και το 1979 άνοιξε ιδιωτικό γραφείο στη Χαλκίδα. Παράλληλα, το 1981 οργάνωσε στο Δήμο Χαλκιδαίων τη Σχολή Γονέων.

Στα χρόνια που ακολούθησαν η ζωή της μοιράστηκε ανάμεσα στη δουλειά της και στη δημιουργία οικογένειας. Με τον ερχομό της κόρης της και μετέπειτα του γιου της έμεινε κοντά τους, κρατώντας πάντα επαφή με την ψυχολογία και συνέχισε δυναμικά  μετά  την εκπαίδευσή της στην οικογενειακή θεραπεία (1996).

Το 2004 απέκτησε ένα νέο γραφείο όπου στέγασε το «Διερευνητικό Εργαστήριο ανθρώπινων σχέσεων και επικοινωνίας». Έτσι συνέχισε μέχρι το 2007, όπου  έκτοτε μαζί με την κόρη της και εκλεκτούς συνεργάτες δημιουργήσανε το κέντρο «Εν λόγω θεραπεία», στο οποίο εργάζονται μέχρι σήμερα προσφέροντας υπηρεσίες σε παιδιά και ενήλικες, (Ψυχοθεραπεία Ατομική και Ομαδική, Λογοθεραπεία, Εργοθεραπεία, Οικογενειακή θεραπεία, Θεραπεία ζευγαριού, Συμβουλευτική γονέων) φροντίζοντας όλη την οικογένεια με αγάπη.

Επ. Κεφαλαιαγοράς: Πράσινο φως για το ενημερωτικό δελτίο της «ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΕΥΒΟΙΑΣ»

Το πράσινο φως για το ενημερωτικό δελτίο των αυξήσεων κεφαλαίου της «ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΕΥΒΟΙΑΣ» άναψε το Διοικητικό Συμβούλιο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς κατά την 661/18.10.2013 συνεδρίασή του.

-    Την έγκριση του περιεχομένου του ενημερωτικού δελτίου της «ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΕΥΒΟΙΑΣ» για τη δημόσια προσφορά νέων μεριδίων με αύξηση του εταιρικού της κεφαλαίου με μετρητά και την παροχή άδειας για τη διενέργεια  της δημόσιας προσφοράς.

ΕΠΙΔΟΜΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ: Δες ΤΩΡΑ εάν είσαι ένας από τους δικαιούχους!

Με κοινή υπουργική απόφαση του  υπουργού Οικονομικών Γ,Στουρνάρα του  αναπληρωτή ΥΠΟΙΚ Χρ.Σταϊκούρα και του υφυπουργού Οικονομικών Γ.Μαυραγάνη, καθορίζονται το ύψος, οι δικαιούχοι , οι προϋποθέσεις η διαδικασία χορήγησης του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης.

¨ΞΕΡΙΖΩΜΟΣ¨ με σπουδαίους καλλιτέχνες σην εκπομπή ΛΕΜΟΝΙ ΣΤΗ ΣΟΥΠΑ από το κανάλι ¨Ε¨


Παρακολουθήστε σήμερα το βράδυ  σε επανάληψη στις 10 η ώρα την  εκπομπή ΛΕΜΟΝΙ ΣΤΗ ΣΟΥΠΑ από  το κανάλι ¨Ε¨ Έψιλον. 

Παρακολουθήστε σε πρώτη τηλεοπτική μετάδοση τα τραγούδια  του δίσκου ¨ΞΕΡΙΖΩΜΟΣ¨ με σπουδαίους καλλιτέχνες. 




Θρήνος για την 33χρονη που χαροπάλευε για 16 μέρες

Για δεκαέξι ολόκληρες μέρες πάλευε για να κρατηθεί στη ζωή αλλά δυστυχώς δεν τα κατάφερε.


Νοσηλεύονταν στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός σε κρίσιμη κατάσταση. Για μερόνυχτα ήταν στο πλευρό της η οικογένεια της.

Χθες όμως "λύγισε" και δεν κατάφερε να επιστρέψει στην Εύβοια ζωντανή. Η άτυχη κοπέλα βρίσκονταν σε αυτοκίνητο και πήγαινε στα Ψαχνά.

Οδηγός ήταν ένας 46χρονος άντρας και μαζί με αυτόν βρίσκονταν στο όχημα και μία 27χρονη φίλη της.

Στις δύο και μισή τα ξημερώματα συνέβη το μοιραίο. Κάτω από άγνωστες συνθήκες το αυτοκίνητο εξετράπη της πορείας του και έπεσε σε δέντρο.

Στο σημείο βρέθηκε και η πυροσβεστική για να απεγκλωβίσει τους τραυματίες. Ύστερα από λίγα λεπτά κατάφεραν να τους βγάλουν έξω από το όχημα αλλά δυστυχώς δεν ήταν ζωντανοί.

Σύμφωνα με το evianews.com, ο 46χρονος οδηγός και η 28χρονη κοπέλα που κάθονταν στο πίσω κάθισμα δεν είχαν τις αισθήσεις τους. Η 33χρονη γυναίκα είχε τις αισθήσεις της.

Με ασθενοφόρο μεταφέρθηκαν αρχικά στο κέντρο υγείας Ψαχνών όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος των δύο επιβαινόντων.

Η 33χρονη γυναίκα μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός όπου δυστυχώς ύστερα από μέρες μάχη για να κρατηθεί στην ζωή ξεψύχησε.

Αναγνωστάκης:Υπεύθυνος ο ΕΟΠΥΥ για τη νέκρωση των λουτροπόλεων

Απάντηση στην 410/04.09.2013 αναφορά που είχε καταθέσει ο βουλευτής Εύβοιας της Δημοκρατικής Αριστεράς Δημήτρης Αναγνωστάκης, έδωσε το Υπουργείο Υγείας, σχετικά με τις ευθύνες του ΕΟΠΥΥ για τη νέκρωση των λουτροπόλεων.

Στην απάντηση γίνεται  αναφορά στην απόφαση του Δ.Σ. του ΕΟΠΥΥ με την οποία ορίστηκε το είδος των παθήσεων, ο τρόπος και η χορήγηση των λουτροθεραπειών του 2013, για τις αναγνωρισμένες από το Κράτος λουτροπόλεις.

Στη διάρκεια της λουτρικής  περιόδου (1 Ιουνίου – 31 Οκτωβρίου) δίνεται  το επίδομα λουτροθεραπείας στους  ασφαλισμένους όταν κρίνεται αναγκαία η θεραπεία της πάθησής τους, και εφόσον έχει προηγηθεί έγκριση από την Υγειονομικής επιτροπή του ασφαλιστικού φορέα ή γνωμάτευση από Δημόσιο Νοσοκομείο.

Ο μέγιστος αριθμός θεραπειών  είναι 15 και τα έξοδα δεν υπερβαίνουν τα 150 ευρώ ανά θεραπεία ανάλογα την πάθηση.

Να καταστεί σαφές ότι  θα πρέπει να ενισχυθεί ο σημαντικός ρόλος των λουτροπόλεων στις τοπικές κοινωνίες.

ΙΣΤΙΑΙΑ: Τα αγροτικά αναπηρικά οχήματα... και τα δίποδα ζώα!

Μεγάλο είναι το πρόβλημα που υπάρχει στην Ιστιαία Ευβοίας σχετικά με το παρκάρισμα οχημάτων σε θέσεις που είναι αποκλειστικά για αυτοκίνητα ατόμων με αναπηρία. Αυτό μας τονίζει ο αναγνώστης του zougla.gr Ανδρέας Β. ο οποίος μας έγραψε χαρακτηριστικά:

«Στην Ιστιαία Ευβοίας έχουν μπερδέψει την έννοια του σήματος για παρκινγκ αναπηρικών αυτοκινήτων με τα αγροτικά. Οι φωτογραφίες είναι από τα παρκινγκ των super market Lidl και My market. Από τηλεφωνική επικοινωνία που έχω κάνει στο παρελθόν με την αστυνομία μου απάντησαν ότι δε μπορούν να κάνουν κάτι, γιατί το παρκινγκ είναι ιδιωτικό των καταστημάτων και από παράπονα που έκανα στα καταστήματα η απάντηση ήταν ότι δεν έχουν τη δυνατότητα να ελέγχουν τους πελάτες τους και ότι η κατάληψη του παρκινγκ εξαρτάται από την ανθρωπιά του καθενός. Υπάρχει κάποιος σε αυτή τη χώρα να μου πει πως μπορώ να βγάλω άκρη και να μπορώ να χρησιμοποιώ το παρκινγκ που δικαιούμαι ή θα πρέπει να περιμένω το κάθε ζώον που θα έρχεται να πάρει το αυτοκίνητό του, για να λογομαχήσω μαζί του που και με αυτό το τρόπο πάλι δε καταλαβαίνουν!!!!!

Υ.Γ. Πάρκαρε και μια (Κυρία) που η εξήγηση που μου έδωσε ήταν ότι δεν εύρισκε που να παρκάρει!!!!!!!!!! Παρκινγκ βέβαια είχε πάρα πολλά αλλά ήταν 15 μέτρα μακριά από την είσοδο του καταστήματος.»



zougla.gr

Σχέδιο απαξίωσης της ΛΑΡΚΟ

Αναφορά κατάθεσε ο βουλευτής Εύβοιας  της Δημοκρατικής Αριστεράς Δημήτρης Αναγνωστάκης προς το Υπουργείο Οικονομικών, μετά από καταγγελία της Ένωσης Εργαζομένων των μεταλλείων της ΛΑΡΚΟ Εύβοιας.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες της Ένωσης, διαπιστώνονται σωρεία ενεργειών από τη διοίκηση της εταιρείας που οδηγούν στην απαξίωσή της. Συγκεκριμένα, αναφέρονται προσλήψεις προσωπικού άνευ αντικειμένου ενώ ταυτόχρονα επιχειρείται η υποβάθμιση καταξιωμένων στελεχών.

Η διοίκηση της εταιρείας προχωράει σε προσλήψεις και προαγωγές υψηλόμισθων συμβούλων την ίδια στιγμή που περικόπτει τους μισθούς των εργατών.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι η αποκρατικοποίηση της εν λόγω εταιρείας, ερωτηματικά προκαλεί η αδυναμία της κυβέρνησης, να ελέγξει αν οι χειρισμοί της διοίκησης απαξιώνουν τη σημαντικότερη μεταλλευτική βιομηχανία της χώρας με τα όποια αποτελέσματα για τη μελλοντική της αποκρατικοποίηση.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...