Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

Ομόφωνο αίτημα του δήμου Σκύρου η παραμονή του Λιμενικού Ταμείου στο νησί


Τη συνέχιση της λειτουργίας του Λιµενικού Ταµείου Σκύρου ζητά με ομόφωνο ψήφισμά του το Δηµοτικό Συµβουλίο Σκύρου υπογραμμίζοντας τη σημασία που έχει για την τουριστική πολιτική του νησιού και τη μηδενικής δαπάνης για το κράτος λειτουργία του.

Υπογραμμίζεται ότι το Λιµενικό Ταµείο Σκύρου αποτελεί βασικό εργαλείο της τουριστικής πολιτικής του νησιού καθορίζοντας την εικόνα της πύλης του νησιού που είναι η Λιναριά, το λιµάνι της Σκύρου, το οποίο προσεγγίζουν Ε/Γ -Ο/Γ πλοία - κρουαζιερόπλοια και κάθε λογής τουριστικά σκάφη. Τονίζεται ότι η εικόνα του λιµανιού επιβάλλεται να είναι διαρκώς άψογη και δεν µπορεί να διοικείται εξ αποστάσεως και ανεξάρτητα των λοιπών εµπλεκόµενων τοπικών φορέων. Εξάλλου σημειώνεται δεν είναι οδικά προσβάσιμο, όπως τα υπόλοιπα υπό κατάργηση Λιμενικά Ταμεία Ευβοίας.

Σημειώνεται επίσης ότι το Λιµενικό Ταµείο Σκύρου δεν παράγει δαπάνη για προσωπικό, αφού δεν διαθέτει ούτε µια οργανική θέση, ούτε και έξοδα αφού στεγάζεται σε ιδιόκτητο κτίριο, ενώ ο Πρόεδρος και τα µέλη της Λιµενικής επιτροπής είναι άµισθα και λειτουργεί άψογα σε εθελοντική βάση, με τη συμμετοχή περισσότερων από 50 ατόμων. Υπενθυμίζεται επίσης ότι με την παρέµβαση και του Δήµου, το Λιµενικό Ταµείο Σκύρου το 2012 συστέγασε το τελωνείο Σκύρου, το οποίο τελικά παρέµεινε στο νησί και δεν καταργήθηκε.

Τονίζεται τέλος ότι η στρατηγική σηµασία της Σκύρου µε την παρουσία Αεροπορίας Ναυτικού Στρατού, µε στρατιωτικό αεροδρόµιο ναύσταθµο και πολλές άλλες εγκαταστάσεις υψίστης σηµασίας δεν επιτρέπουν τη διαχειριστική τυχόν υπολειτουργία των λιµενικών της εγκαταστάσεων.

Το Δηµοτικό Συµβουλίο προτείνει την παραμονή του Λιµενικού Ταµείου Σκύρου µε έδρα στο Λιµάνι της Λιναριάς Σκύρου ως κρατικό Λιµενικό Ταµείο ή ως δημοτικό Λιμενικό Ταμείο με την υπαγωγή του στο Δήµο Σκύρου, ελλείψει νοµοθετικού πλαισίου ως αυτοτελούς κρατικού.

Στο πλαίσιο της εκστρατείας για τη διατήρηση του Λιμενικού Ταμείου Σκύρου ο οργανισμός καταχώρησε σε ιστοσελίδα στο διαδίκτυο όλα τα σχόλια και τις εντυπώσεις όσων επισκέφθηκαν τη Σκύρο και κατέπλευσαν με σκάφος στη Λιναριά, τα οποία περιλαμβάνονται στο βιβλίο Εντυπώσεων που καθιέρωσε το Λιμενικό Ταμείο Σκύρου στα μέσα Ιουλίου του 2012.

Κυβερνητικό κλιμάκιο στη Μόσχα για πολιτικές και επενδυτικές επαφές


Κυβερνητικό κλιμάκιο αποτελούμενο από τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ  και κυβερνητικό εκπρόσωπο Σίμο Κεδίκογλου και τον Σεραφείμ Τσόκα, γενικό γραμματέα του υπουργείου Ανάπτυξης, πραγματοποιεί από σήμερα σειρά επαφών στη ρωσική πρωτεύουσα.

Στο πλαίσιο της αποστολής  τα μέλη της ελληνικής αντιπροσωπείας θα συναντηθούν με ομολόγους τους από τη ρωσική κυβέρνηση, καθώς και συμβούλους και στενούς συνεργάτες του προέδρου της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν. Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, η ευρύτερη πρωτοβουλία εντάσσεται στο κυβερνητικό σχέδιο προσέλκυσης επενδύσεων και ανάδειξης των επιχειρηματικών ευκαιριών στην Ελλάδα, αλλά και στην προετοιμασία της προγραμματιζόμενης επίσκεψης του πρωθυπουργού Α.Σαμαρά στη Μόσχα.

Μεταξύ των συνομιλητών  της ελληνικής αντιπροσωπείας θα είναι οι Γιούρι Ουσακόφ, βοηθός του  Ρώσου προέδρου για διεθνή θέματα, Ντμίτρι Πεσκόφ, εκπρόσωπος Τύπου του Β.Πούτιν, Βλαντίμιρ Τιτόφ, αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών και Αλεξέι Πουσκόφ, πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών της Κρατικής Δούμας (Κάτω Βουλή) κ.ά.

Για την προώθηση των επιχειρηματικών-επενδυτικών  σχεδίων και την ενίσχυση των εμπορικών και οικονομικών σχέσεων των δύο χωρών θα υπάρξει ειδική συνάντηση με το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Δημοσίευμα στο  ΑΜΠΕ Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων. Του ανταποκριτή Θ. Αυγερινού

Δημοσκόπηση - ΘΡΙΛΕΡ για τα δύο πρώτα κόμματα


Συνεχίζεται το δημοσκοπικό «θρίλερ» μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Νέας Δημοκρατίας, καθώς σε δημοσκόπηση της Marc το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης προηγείται 0,3% της ΝΔ, ενώ η Χρυσή Αυγή παραμένει σταθερά τρίτη.

Σκληρή «μάχη» για την πρωτιά δίνει η Νέα Δημοκρατία με τον ΣΥΡΙΖΑ, με το κόμμα της Αριστεράς να προηγείται οριακά με ποσοστό 23,1%, έναντι 22,8% που συγκεντρώνει το κόμμα του Αντώνη Σαμαρά, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Marc για την εκπομπή «Alpha Δημοσκόπηση». Παράλληλα η Χρυσή Αυγή παραμένει δημοσκοπικά το τρίτο κόμμα του ελληνικού Κοινοβουλίου συγκεντρώνοντας 10%, ενώ σύμφωνα με την Marc ΠΑΣΟΚ και Ανεξάρτητοι Ελληνες «κονταροχτυπιούνται» αφού και τα δύο κόμματα συγκεντρώνουν από 5,3%, ενώ την ίδια μάχη δίνει και η ΔΗΜΑΡ με το ΚΚΕ το οποίο προηγείται του κόμματος του Φώτη Κουβέλη κατά 0,1% συγκεντρώνοντας ποσοστό 4,5%, με Δημοκρατική Αριστερά να συγκεντρώνει 4,4%, ενώ «άλλο κόμμα» απάντησε το 6% των ερωτηθέντων.

Στην εκτίμηση ψήφου προηγείται και πάλι ο ΣΥΡΙΖΑ για 0,3% έναντι του 28% που συγκεντρώνει η ΝΔ, ενώ ο Αντώνης Σαμαράς παραμένει με μεγάλη διαφορά στην εκτίμηση των πολιτών ως καταλληλότερος για πρωθυπουργός με ποσοστό 50,5%, έναντι του Αλέξη Τσίπρα που συγκεντρώνει 30,5%.

Παράλληλα, στην παράσταση νίκης η ΝΔ φτάνει το 48,3% από 44,5% τον Ιανουάριο του 2013, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 38% έναντι 44,4% για το ίδιο διάστημα. Τέλος ο Φώτης Κουβέλης παραμένει ο δημοφιλέστερος πολιτικός αρχηγός με 46,7%, με τον Αντώνη Σαμαρά να ακολουθεί με 45,1% και τον Αλέξη Τσίπρα να είναι τρίτος με 35,5%. Την τέταρτη θέση καταλαμβάνει ο Πάνος Καμμένος με 28,9 % προηγούμενος 0,2% της Αλέκας Παπαρήγα η οποία συγκεντρώνει ποσοστό 28,7%, ενώ ουραγοί είναι ο Ευάγγελος Βενιζέλος με 22% και ο Νίκος Μιχαλολιάκος με 14,9%.

Ο Μητροπολίτης Χαλκίδας στη Σκόπελο για την πανήγυρη του Πολιούχου της νήσου Αγίου Ρηγίνο


Το απόγευμα του Σαββάτου 23 Φεβρουαρίου 2013 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδας κ. Χρυσόστομος, συνοδευόμενος από τον Πρωτοσύγκελλό του, Αρχιμ. Νικόδημο Ευσταθίου, τον Αρχιμ. Θεοφύλακτο Τσαγκάρη, τον Διάκ. Νεκτάριο Ευγενικό και την κ. Χαρά Σπηλιοπούλου, Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αθηνών, Ιατροδικαστή και Επιστημονική Συνεργάτιδα του Κέντρου Πρόληψης Εξαρτήσεων Ν. Ευβοίας, έφθασαν στο νησί της Σκοπέλου των Βορείων Σποράδων, με αφορμή την πανήγυρη του Πολιούχου της νήσου Αγίου Ρηγίνου.

Στο λιμάνι του Λουτρακίου Σκοπέλου, τον Σεβασμιώτατο και τη συνοδεία του υποδέχθηκαν οι Ιερείς της νήσου και μέλη της Ενορίας Αγίου Νικολάου Λουτρακίου Σκοπέλου, τον οποίο ο Σεβασμιώτατος και η συνοδεία του, αμέσως μετά την αποβίβασή τους, επισκέφθηκαν και προσκύνησαν.

Στη συνέχεια και περί ώρα 7.00 μ.μ. μετέβησαν όλοι στον κατάμεστο Ι. Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Γλώσσας, όπου έλαβε χώρα η εισήγηση της κ.Χαράς Σπηλιωπούλου, με θέμα «Οικογένεια και εξαρτήσεις» στα πλαίσια της Σχολής Γονέων της Ιεράς μας Μητροπόλεως, η δραστηριότητα της οποίας εκτείνεται και πέρα από την έδρα της, την Χαλκίδα, φθάνοντας μέχρι και τα απομακρυσμένα από αυτή, νησιά των Βορείων Σποράδων.

Την επομένη ημέρα, Κυριακή 24 Φεβρουαρίου (Τελώνου και Φαρισαίου) το πρωί, ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε και λειτούργησε στον Ι. Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Γλώσσας. Κατά τη διάρκεια του κηρύγματος αναφέρθηκε στην εναρκτήριο ευαγγελική περικοπή του Τριωδίου, τονίζοντας την ανάγκη και την αξία της ταπείνωσης στη ζωή μας. Δεν παρέλειψε να εκφράσει την ευαρέσκειά του για την εκεί παρουσία τους και την άξια μιμήσεως προσέλευση των πιστών στη Κυριακάτικη Λειτουργία. Μετά την Θεία Λειτουργία, ο Μητροπολίτης τέλεσε επιμνημόσυνο τρισάγιο στον τάφο του Μακαριστού Επισκόπου Ολύμπου  κυρού Δημητρίου, ενώ πριν την αναχώρησή του επισκέφθηκε το εργαστήρι αγιογραφίας της Ενορίας και θαύμασε τα έργα των παιδιών.

Το απόγευμα της ιδίας ημέρας, στην Ιερά Μονή Αγίου Ρηγίνου Σκοπέλου, τελέσθηκε Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός, κατά τη διάρκεια του οποίου ο Σεβασμιώτατος ομίλησε κατάλληλα πρπος τους πιστούς, οι οποίοι συνέρρευσαν από την Σκόπελο, αλλά και από τα άλλα δύο νησιά, την Σκιάθο και την Αλόννησο για να τιμήσουν τον Άγιο Ρηγίνο, επισημαίνοντας την παρακαταθήκη που αφήνει ένας Ιερομάρτυρας, όπως ο Άγιος Ρηγίνος, στους πνευματικούς του κληρονόμους, τους τιμητές και προσκυνητές του.

Την κυριώνυμη ημέρα της Πανηγύρεως, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Χρυσοστομος, χοροστάτησε και προσέφρε την αναίμακτη θυσία στην Ιερά Μονή. Ο άγιος Πρωτοσύγκελλος π. Νικόδημος κήρυξε το θείο λόγο αναφερόμενος στην ιστορική παρουσία και πνευματική προσφορά του Αγίου Ρηγίνου.

Πριν την Απόλυση της Θείας Λειτουργίας, ο Αρχιερατικός Επίτροπος Σκοπέλου Πρωτοπρεσβ. Νικόλαος Κασανδριανός, ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την τιμητική του εκεί παρουσία και υπερθεμάτισε στην αγάπη του για το νησί και στο ενδιαφέρον του για τους Σκοπελίτες.
Ο Σεβασμιώτατος συνεχάρη τον Πρωτοσύγκελλο π. Νικόδημος για το εμπνευσμένο του κήρυγμα, ευχαρίστησε τον Αρχιερατικό Επίτροπο π. Νικόλαο, για τους λόγους αγάπης, ενώ εξήρε την παρουσία των Ιερέων, Αρχών και Λαού και από τις γειτονικές νήσους Σκιάθο και Αλόννησο.  Τελειώνοντας ευχήθηκε σε όλους μας η τιμή προς τον Άγιο να είναι ουσιαστική και εξέφρασε την αγαθή προσδοκία για την εκ νέου επάνοδο στις Βόρειες Σποράδες.

Ανοιχτή επιστολή στον Σπ. Παπαδόπουλο, από ένα "φανατικό" του Καζαντζίδη

Ανοιχτή επιστολή κυρίου Μιχάλη Συμεών Μιχαηλίδη, από τα ιδρυτικά μέλη του συλλόγου, φίλων Στέλιου Καζαντζίδη Εύβοιας  «ΥΠΑΡΧΩ», προς κύριο  Σπύρο Παπαδόπουλο ,οικοδεσπότη της εκπομπής «ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ» της Ν.Ε.Τ. 

Αγαπητέ κύριε  Σπύρο
* Παρακολούθησα την εκπομπή σας το Σάββατο 23/2/2013 με κεντρικό φιλοξενούμενο τον Θανάση Πολυκανδριώτη κ.λ.π. και ομολογώ ότι δεν ήθελα να τελειώσει μέχρι το πρωί.

*  Συγχαρητήρια σε σένα και στον Θανάση Πολυκανδριώτη, για την θαυμάσια ορχήστρα του από λαϊκά όργανα, με κυρίαρχο το μπουζούκι.

*  Θαυμάσιοι απαξάπαντες όλοι οι οργανοπαίκτες, με το μπρίο και το πάθος που έπαιξαν.

* Εκείνο όμως που έδωσε περισσότερο χαρά, ήταν η είδηση ότι έχει δρομολογηθεί, αφ ενός να αναγνωριστεί το μπουζούκι ως Ελληνικό όργανο και δεύτερο, ότι θα διδάσκεται η λαϊκή μουσική σε τριτοβάθμια εκπαίδευση.

*  Μ΄ αυτό το γεγονός θα εκπληρωθεί και ένα πάγιο αίτημα του συλλόγου μας, του συλλόγου φίλων του Στέλιου Καζαντζίδη Εύβοιας «ΥΠΑΡΧΩ» (του οποίου τυγχάνω να είμαι από τα ιδρυτικά μέλη του), προς τις αρμόδιες αρχές.

* Εκείνο όμως που θα μου επιτρέψετε να παρατηρήσω αλλά και να καυτηριάσω είναι πως δεν πρέπει να επαναλαμβάνεται, μιας και βλέπει την εκπομπή όλη η υδρόγειος (ίσως να διέλαθε της προσοχής σας)  είναι οι χοροί, χορεύουν κάθε τόσο ζεϊμπέκικο, χασάπικο και δεν διαφέρει από ένα κλασικό τσάμικο, από την μια δεν μπορεί να ζητάμε το μπουζούκι ο μπαγλαμάς να έχουν πανεπιστημιακή μόρφωση και από τη άλλη να ξεφτιλίζουμε τους λαϊκούς χορούς.

Μετά τιμής

Μιχάλης Συμεών Μιχαηλίδης

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...