Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

Από την Ερέτρια στην Κρήτη με καγιάκ !

Ο Άγγελος Χριστοφίδης και ο Κώστας Μανατάκης ξεκίνησαν από την Ερέτρια με καγιάκ πριν 11 ήμερες  με σκοπό να τερματίσουν στο Ηράκλειο Κρήτης καλύπτοντας μια απόσταση 250 ναυτικών μιλίων. Το εγχείρημα τους αυτό, το ονόμασαν 1ος διάπλους Αιγαίου με καγιάκ και το αφιέρωσαν στο χαμόγελο του παιδιού ! Στόχος τους είναι μέσα από αυτό το σημαντικό και πρωτόγνωρο για τα Ελληνικά δεδομένα εγχείρημα να μεταφέρουν το μήνυμα του χαμόγελου. Τα έσοδα από ... πιθανές χορηγίες που θα εξασφαλίσουν μέσω εταιριών θα διατεθούν εξ ολοκλήρου για την ενίσχυση του έργου που επιτελεί Πανελλαδικά το χαμόγελο του παιδιού και συγκεκριμένα για την κάλυψη ιατρικών εξόδων παιδιών που οι οικογένειες τους αντιμετωπίζουν πρόβλημα διαβίωσης.


Αφού πέρασαν απ' την Άνδρο (Μπατσί), την Τήνο, την Μύκονο, σήμερα το απόγευμα έφθασαν στη Νάξο. Κατάκοποι μεν, πανευτυχείς δε αφού η σημερινή ήταν η πρώτη μέρα με καλό καιρό στην διαδρομή, μια διαδρομή που τους επιφύλαξε ουκ ολίγα προβλήματα λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στο Αιγαίο.

Ποιοι είναι


Κώστας Μανατάκης

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1960 από γονείς Κρητικούς. Το 1988 πήρε μετάθεση, ως τεχνικός δικτύων του ΟΤΕ, στην Κίσσαμο Χανίων, όπου και τελικά εγκαταστάθηκε μόνιμα. Το 1999 επιχείρησε και ολοκλήρωσε τον περίπλου της Κρήτης με καγιάκ, χωρίς προηγούμενη εμπειρία, επιτυχία που του έδωσε το κίνητρο και για τις επόμενες αποστολές. Το 2000 ήρθε ο περίπλους της Πελοποννήσου, το 2001 της ελεύθερης Κύπρου και το 2002 το ταξίδι Αλεξανδρούπολη-Σχινιάς, μια απόσταση 800 ναυτικών μιλίων. Έχει μια κόρη, τη Μερόπη.

Άγγελος Γ. Χριστοφίδης

Γεννήθηκε το 1980 στη Ν. Φιλαδέλφεια. Ασχολήθηκε με την κολύμβηση σε αγωνιστικό επίπεδο και με το θαλάσσιο σκι. Έχει πραγματοποιήσει μια σειρά μικρών ταξιδιών με καγιάκ στον Βόρειο και τον Νότιο Ευβοϊκό κόλπο. Είναι υπ. Διδάκτωρ του Παν/μίου Ιωαννίνων και παράλληλα εργάζεται στον τραπεζικό κλάδο.

Ο Άγγελος και ο Κώστας αναχωρούν αύριο πρωί απ' τη Νάξο με προορισμό την Ηρακλειά και από 'κει για το υπόλοιπο του ιερού σκοπού που έχουν ξεκινήσει ως το Ηράκλειο. Οι ευχές όλων μας ... μαζί τους !



















http://naxos365.blogspot.com

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...