Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

Αναγνωστάκης: Απέφυγε ο Μαυραγάνης να δεσμευθεί για μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση και τα τουριστικά επαγγέλματα .

Απέφυγε ο Υφυπουργός Οικονομικών να δώσει συγκεκριμένη απάντηση για την μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση και τα τουριστικά επαγγέλματα .

Στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, συζητήθηκε χθες στην ολομέλεια  της Βουλής επίκαιρη ερώτηση του  Βουλευτή της Δημοκρατικής Αριστεράς Δημήτρη Αναγνωστάκη με θέμα, τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση και τα τουριστικά επαγγέλματα .

Ο βουλευτής αρχικά έκανε μια  αναφορά στον τζίρο των καταστημάτων εστίασης που έχει μειωθεί κατά 30% από 3 δις ευρώ σε 1.8 δις ευρώ προκαλώντας την απώλεια 30.000 θέσεων εργασίας.

Ο Υφυπουργός Οικονομικών κ. Μαυραγάνης, συμφώνησε πως το ζήτημα της μείωσης  του ΦΠΑ στην εστίαση, απασχολεί την κυβέρνηση, αλλά απέφυγε να δώσει ένα συγκεκριμένο χρονικό ορίζοντα για την εφαρμογή της μείωσης.

Στην δευτερολογία του ο κ. Αναγνωστάκης, απαίτησε να συγκεκριμενοποιηθεί η θέση του Υπουργείου, τονίζοντας ότι πλέον, θα πρέπει τα λάθη που επισημαίνονται στο πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής, να διορθώνονται και όχι μόνο να γίνονται γνωστά.

Ο Υφυπουργός στην απάντηση του, επανέλαβε  πως η μείωση στην εστίαση του  ΦΠΑ θα μπορέσει να συμβεί μόνο όταν θα επέλθει δημοσιονομική ισορροπία.

Αποστόλου: Να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι για το διατροφικό σκάνδαλο του αλογίσιου κρέατος


"Η πολιτεία οφείλει να δώσει  επαρκείς εξηγήσεις για το διατροφικό σκάνδαλο του αλογίσιου κρέατος  και να τιμωρήσει τους υπεύθυνους όπου και αν βρίσκονται".

Αυτό τονίζει σε ερώτησή του στη Βουλή, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ Βαγγελης Αποστόλου, που είναι και υπεύθυνος αγροτικής πολιτικής του κόμματος.

Το Πλήρες κείμενο της ερώτησης:

H πολιτική για το τρόφιμο στη χώρα μας μέρα με την μέρα καταρρέει και φαίνεται ότι αποκτά διαστάσεις αδράνειας και ανυπαρξίας, τόσο στον τομέα των επίσημων ελέγχων υγιεινής και ασφάλειας όσο και σε θέματα αθέμιτων πρακτικών. Τελικό αποτέλεσμα είναι η παραπλάνηση του Έλληνα καταναλωτή, αλλά ακόμα και η έκθεση της δημόσιας υγείας σε κινδύνους.

Πρόσφατο παράδειγμα είναι  το διατροφικό σκάνδαλο με το αλογίσιο κρέας. Σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat πιστοποιείται πως στη χώρα μας έχουν καταναλωθεί 74.300 κιλά εισαγόμενου κρέατος αλόγου, που κανείς δεν ξέρει πού και πώς διατέθηκαν. Υπάρχουν φόβοι, ότι η τελική ποσότητα είναι πολλαπλάσια μεγαλύτερη, από αυτή που διατέθηκε στην αγορά τροφίμων ως μοσχαρίσιος κιμάς. Η γνωστή αλυσίδα πολυκαταστημάτων CARREFOUR, αλλά και η εταιρεία ΙΚΕΑ παραδέχθηκαν ότι, τόσο η πρώτη σε προϊόντα με τη φίρμα της όσο και η δεύτερη στα «Σουηδικά κεφτεδάκια», ανιχνεύτηκε νοθεία με κρέας αλόγου. Τα προϊόντα των εταιρειών αυτών πωλούνται στα καταστήματά τους σε χώρες της ΕΕ, μεταξύ των οποίων και η χώρα μας. Επιπλέον οι βιαστικοί και ανεπαρκείς έλεγχοι που έγιναν σε δύο εταιρείες που εισήγαγαν άγνωστες ποσότητες κρέατος αλόγου από τη Βουλγαρία, έδειξαν ότι είχαν ψεύτικες «έδρες», η μια σε χωράφι και η άλλη σε διαμέρισμα πολυκατοικίας, γεγονός που προδικάζει τη παράνομη δραστηριότητά τους.

Ο έλεγχος του τροφίμου πρέπει να έχει ως στόχο τη διατροφική ασφάλεια αλλά και τη δημιουργία υγιούς περιβάλλοντος για την απρόσκοπτη λειτουργία της αγοράς χωρίς αθέμιτους ανταγωνισμούς και με γνώμονα την προστασία της δημόσιας υγείας.

Η ολοκληρωμένη προσέγγιση για την ασφάλεια των  τροφίμων απαιτεί τη λήψη συνεκτικών μέτρων σε όλο το φάσμα της παραγωγής : «από το αγρόκτημα στο τραπέζι» και επιτάσσει την εξασφάλιση ενός ενιαίου αποτελεσματικού συστήματος ελέγχων σε συμμόρφωση με τα αποδεκτά πρότυπα για την ασφάλεια των τροφίμων, την υγεία, την ορθή μεταχείριση και τη διατροφή των ζώων και την υγεία των φυτών.

Στους τομείς της  υγιεινής και ασφάλειας των τροφίμων και του επισήμου ελέγχου στην τροφική αλυσίδα η χώρα μας έχει να αντιμετωπίσει πολλαπλά, σοβαρά και χρόνια προβλήματα οριζόντιου και συστημικού χαρακτήρα.

Τα προβλήματα αυτά δεν τα λέμε εμείς, τα έχουν διαπιστώσει οι κοινοτικοί ελεγκτές κατά τους ελέγχους τους και έχουν αναδειχθεί από την ΕΕ με ιδιαίτερα έντονο και απειλητικό για τη χώρα μας τρόπο που.

Η επικάλυψη αρμοδιοτήτων μεταξύ συναρμόδιων υπηρεσιών, όπου πολλοί ελεγκτικοί μηχανισμοί δε συντονίζονται μεταξύ τους και τελικά λειτουργούν σε σύγκρουση και όχι σε συνεργασία και αλληλοσυμπλήρωση, η έλλειψη εποπτείας του συστήματος, οι ελλιπείς κυρώσεις, η έλλειψη προσωπικού και η απουσία λειτουργίας υπηρεσίας εσωτερικών ελέγχων (audit) είναι μερικά από τα προβλήματα αυτά.

Όλα αυτά στο  όνομα της περικοπής των δαπανών και του ανεξέλεγκτου κέρδους, γιατί οι μνημονικές πολίτικές της τριμερούς κυβέρνησης ασχολούνται μόνο με νούμερα και όχι με τη λειτουργία των υπηρεσιών της και τους ανθρώπους που καθημερινά εξαθλιώνονται και προσφεύγουν σε αγροδιατροφικά προϊόντα αμφίβολης ποιότητας.

Επειδή:

Το κρέας αλόγου πιθανόν να περιέχει φάρμακα που δίνονται στα ιπποειδή, όπως η επικίνδυνη φαινουλβεταζόνη, αλλά και αντιπαρασιτικά, στεροειδή και άλλα που περνούν στην τροφική αλυσίδα και με την τυχόν κατανάλωσή τους να υπάρξουν επικίνδυνες επιπτώσεις για την ανθρώπινη υγεία.
Κανείς δεν γνωρίζει αν έχουν τηρηθεί οι νόμιμες διαδικασίες στα εκτροφεία και στα σφαγεία, το ιστορικό ασθενειών αυτών των ζώων, τα φάρμακα που έχουν λάβει και οι συνθήκες με τις οποίες κατέληξαν στη σφαγή.
Οι υπάρχουσες κοινοτικές οδηγίες αποκλείουν το κρέας ιπποειδών από τη τροφική αλυσίδα αν έχουν υποστεί ειδική ιατρική αγωγή.
Ενώ η Ευρώπη βοά, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων δεν έχει βγάλει καμία ανακοίνωση για να ενημερωθεί ο Έλληνας καταναλωτής.
Διαπιστώνεται για άλλη μία φορά η ύπαρξη πολλών συναρμόδιων υπηρεσιών που δεν συντονίζονται μεταξύ τους και τελικά λειτουργούν σε σύγκρουση.

Ερωτάται  ο κ. Υπουργός:

Ποια είναι τα αποτελέσματα των ελέγχων που έχουν γίνει μέχρι σήμερα για τις εισαχθείσες ποσότητες αλογίσιου κρέατος, όσον αφορά την υγιεινή την ασφάλεια και την παραπλάνηση, καθώς και την διαδρομή του στην ελληνική επικράτεια;
Σκοπεύει το Υπουργείο μαζί με άλλες εμπλεκόμενες υπηρεσίες του δημοσίου να ελέγξουν τις συνολικές εισαγωγές αλογίσιου κρέατος των τελευταίων χρόνων και τη χρήση του στη χώρα μας;
Σε τι ενέργειες σκοπεύει να προβεί το Υπουργείο, ώστε να αποφευχθούν στο μέλλον παρόμοιες καταστάσεις;
Θα προχωρήσει στην αναδιοργάνωση των υπηρεσιών που εμπλέκονται στην ποιότητα, την υγιεινή και την ασφάλεια των τροφίμων;

Ο ερωτών βουλευτής

Βαγγέλης Αποστόλου

Ξεσηκώθηκε η Κύμη για τον παραλιακό δρόμο του Στομίου


Τη Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου, μετά από πρόσκληση του Δημάρχου Κύμης – Αλιβερίου Δημήτρη Θωμά, πραγματοποιήθηκε στην Πλατάνα συγκέντρωση κατοίκων και επαγγελματιών της ευρύτερης περιοχής, παρουσία της δημοτικής αρχής και του επιβλέποντος εκ μέρους της Περιφέρειας κ. Πολίτη, προκειμένου να συζητηθεί το θέμα της σημαντικής καθυστέρησης της κατασκευής του έργου αντιστήριξης στον πολύπαθο παραλιακό δρόμο του Στομίου.

Μετά από πολλές πιέσεις της δημοτικής αρχής, προκειμένου να αποκατασταθεί η ασφαλής διέλευση από το σημείο αυτό, η Περιφέρεια, συνέταξε τη μελέτη, ενέκρινε τη δαπάνη, δημοπράτησε το έργο και εγκατέστησε τον εργολάβο, με χρόνο παράδοσης του έργου τον Ιούλιο του 2013. Ο ίδιος ο εργολάβος, σε συγκέντρωση που έγινε με πρωτοβουλία του Δήμου, τον περασμένο Δεκέμβριο, δεσμεύτηκε ότι το έργο θα έχει ολοκληρωθεί πριν το καλοκαίρι.

Κατά το διάστημα αυτό, από τον Δεκέμβριο του 2012, ο δρόμος παραμένει κλειστός, διότι, με εισαγγελική παραγγελία έχει απαγορευτεί η διέλευση, λόγω επικινδυνότητας των εργασιών. Αυτό δυσχεραίνει έως και αποκλείει την προσέγγιση των παραλιακών οικισμών της Κύμης, αλλά και την πρόσβαση στη νήσο Σκύρο. Η παράκαμψη της κυκλοφορίας γίνεται μέσω Οξυλίθου ή Κονιστρών, από δρόμους τελείως ακατάλληλους και επικίνδυνους κυρίως για μεγάλα οχήματα, αλλά και με πρόσθετο κόστος και χρόνο μετακίνησης όλων των οχημάτων. Παράλληλα, η κατάσταση αυτή έχει επιφέρει μεγάλη οικονομική ζημία στους επαγγελματίες της περιοχής, οι οποίοι ούτως ή άλλως πλήττονται από τη δύσκολη οικονομική κατάσταση.

Ωστόσο, επειδή μέχρι σήμερα δεν έχει σημειωθεί καμία πρόοδος στην κατασκευή του έργου, δημοτική αρχή, επαγγελματίες και κάτοικοι της περιοχής ανησυχούν πλέον έντονα, αντιλαμβανόμενοι ότι το έργο καθυστερεί και ο δρόμος φαίνεται ότι θα παραμείνει κλειστός και το καλοκαίρι και άγνωστο πόσο ακόμη!

Για τον λόγο αυτό, στη συγκέντρωση αποφασίστηκε, μετά από πρόταση του Δημάρχου, η συγκρότηση επιτροπής με τη συμμετοχή εκπροσώπων του Δήμου, των επαγγελματιών, των κατοίκων, αλλά και της επιβλέπουσας αρχής της Περιφέρειας, με εβδομαδιαίες συναντήσεις κάθε Δευτέρα 6:30 μ.μ. με στόχο τη στενή παρακολούθηση των εργασιών και τη συνεχή εξάσκηση πίεσης προς τον εργολάβο για την επιτάχυνση αυτών. Επίσης, αποφασίστηκε να σταλεί το παρόν προς όλους τους αρμόδιους φορείς, αλλά και τον ανάδοχο του έργου, τονίζοντας ότι αν οι εργασίες δεν προχωρήσουν με ταχείς ρυθμούς και σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα της σύμβασης, θα γίνουν δυναμικές κινητοποιήσεις, παράλληλα με προσφυγές στα αρμόδια δικαστήρια της χώρας.

Κάρυστος: Ήρθε στο κέφι και άρχισε τους πυροβολισμούς


Ένας άνδρας 44 ετών από την Κάρυστο ήρθε στο κέφι και ενώ διασκέδαζε άρχισε να πυροβολεί στον αέρα.

Ο θόρυβος έκανε τους λιμενικούς να σπεύσουν για να δουν τι συμβαίνει. Πλησίασαν και βρήκαν τον ντόπιο και αμέσως τον συνέλαβαν αφού πρώτα ανακουφίστηκαν που δεν τραυματίστηκε κανένας.

Προανάκριση κατά την αυτόφωρη διαδικασία διενεργείται από το Υπολιμεναρχείο Καρύστου, ενώ το κυνηγετικό όπλο κατασχέθηκε.

"10 χρόνια, 41 νεκροί" στο δρόμο καρμανιόλα Χαλκίδας - Νέας Αρτάκης


Με κυρίαρχο σύνθημα "10 χρόνια, 41 νεκροί", οι σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων των σχολείων και οι Εκπολιτιστικοί Σύλλογοι της ευρύτερης περιοχής της Έξω Παναγίτσας πραγματοποίησαν διαμαρτυρία έξω από το σχολικό συγκρότημα της Έξω Παναγίτσας (πρώην Μιχελή), για τον θάνατο 41 συνανθρώπων μας στο δρόμο καρμανιόλα Χαλκίδας - Νέας Αρτάκης. 

Συμπαράσταση στην διαμαρτυρία των μαθητών και των γονέων είχε και το Κόμμα Πειρατών Ευβοίας.

Ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Κόμματος Πειρατών Ελλάδας, Στάθης Λειβαδίτης δήλωσε: «Από όσα ανέφεραν, πρώην Δήμαρχοι και εκπρόσωποι φορέων και βουλευτών, φαίνεται καθαρά ότι δεν έχει γίνει τίποτα μέχρι σήμερα, παρά τις ενέργειες τους και επιπλέον προτείνουν να γίνουν και πάλι οι ίδιες κινήσεις. Παρατηρώ ότι από τη σύσκεψη απουσιάζουν οι μαθητές. Είμαι σίγουρος ότι θα είχαν πολλές και καλύτερες λύσεις να προτείνουν από αυτές που ακούγονται και πάλι σήμερα εδώ. Μπορεί να ανοιχθεί σελίδα στο διαδίκτυο όπου να αναφέρονται τα γεγονότα για το δρόμο και να δίνεται η δυνατότητα στους επισκέπτες να στείλουν e-mail προς τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες του Δήμου, της Περιφέρειας, των Υπουργείων. Ας τους βομβαρδίσουμε με τα μηνύματα μας, δεν μπορούμε να απαντήσουμε σήμερα σε ένα πρόβλημα, με λύσεις από το χθες.»

Πριν από 2 μήνες έγινε ένα ακόμη, θανατηφόρο τροχαίο στο σημείο αυτό, με αποτέλεσμα να χάσει την ζωή της μία νέα γυναίκα.

Νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, πάλι, στη Χαλκίδα!

Νέες πιάτσες ταξί

Νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, πάλι, στη Χαλκίδα! Ο Δήμος Χαλκιδέων, ενημερώνει τους δημότες, οδηγούς οχημάτων και περιπατητές του κέντρου της πόλης, ως προς νέες επερχόμενες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, όπως αυτές προβλέπονται στην κυκλοφοριακή μελέτη που έχει εγκριθεί (με την απόφαση αρ. 163/2012) από το Δημοτικό Συμβούλιο:

Μετά και την τοποθέτηση των ανάλογων σημάνσεων

1) Από την προσεχή Παρασκευή, 1 Μαρτίου

Καταργείται ο επί της λεωφόρου Βενιζέλου σταθμός ταξί. Στο χώρο που απελευθερώνεται (στο ρεύμα καθόδου της λεωφόρου, από την Παπασκιαδά έως και την Αρεθούσης, δεξιά κατά τη φορά κίνησης των οχημάτων) θα επιτρέπεται η στάθμευση των οχημάτων.

Αντί του καταργούμενου, χωροθετούνται δύο νέοι σταθμοί ταξί:

α) στην οδό Κριεζώτου, στο τμήμα από Αρεθούσης έως Νεοφύτου (αριστερά κατά τη φορά κίνησης των οχημάτων), με 10 θέσεις.

β)στη λεωφόρο Βενιζέλου, στο τμήμα από Φίλωνος έως Παπαναστασίου (στο ρεύμα ανόδου, δεξιά κατά τη φορά κίνησης των οχημάτων), με 13 θέσεις.

2) Από την προσεχή Τρίτη, 5 Μαρτίου

Η οδός Κριεζώτου, στο τμήμα της μεταξύ Συγγρού και Καραμουρτζούνη, αντιδρομείται, με φορά κίνησης πλέον από την Καραμουρτζούνη προς τη Συγγρού και κατ’ επέκταση, προς τη Μπαλαλαίων.

3) Από την επόμενη Παρασκευή, 8 Μαρτίου

Η οδός Δρακοπούλου (μέχρι σήμερα, διπλής κατεύθυνσης σε τμήματά της) καθορίζεται ως μονόδρομος, με φορά κίνησης από τη Γιαννίτση προς τη Ρεγγούκου (της οποίας πλέον θα αποτελεί τον αντίδρομο).

Αλιβέρι: Οι κάτοικοι βρέθηκαν μπροστά σε ένα υπέροχο θέαμα!


Με το στόμα ανοιχτό έμειναν σήμερα το πρωί οι κάτοικοι του Αλιβερίου. 
   
Εκατομμύρια πουλιά έχουν εμφανιστεί στην περιοχή… 

«Αυτό είναι μαγεία, να ξυπνάς κάθε πρωί και να ακούς χιλιάδες τιτιβίσματα πάνω από το κεφάλι σου. Αυτό είναι φύση, αυτό είναι παράδεισος» είπε κάτοικος της περιοχής.

Περγαντάς: Αποσιωπούνται οι θετικές ενέργειες για ΑΕΙ - ΤΕΙ

Στη Λαμία πραγματοποιήθηκε η τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας, στην οποία ο Περιφερειάρχης Κλέαρχος Περγαντάς ενημέρωσε το σώμα σε σχέση με τις συναντήσεις με τον Υπουργό Παιδείας και τις εξελίξεις της διαβούλευσης του σχεδίου «Αθηνά» σχετικά με τις εξελίξεις των ΤΕΙ και του ΑΕΙ στην Περιφέρεια.
Ειδικότερα, ο κ. Περγαντάς ανέφερε :

«Είναι γνωστό ότι με την ανακοίνωση της διαβούλευσης του σχεδίου Αθηνά, που έγινε με τρόπο αποσπασματικό, προσχηματικό, χωρίς ακαδημαϊκά κριτήρια και χωρίς την συμμετοχή και στην έκφραση των θεσμικών φορέων και της κοινωνίας, εκφράσαμε άμεσα την αποδοκιμασία μας με ανακοίνωση της Περιφέρειας, το περιεχόμενο της οποίας υιοθετήθηκε από την Ένωση Περιφερειών.

Οι αντιδράσεις μας και η κινητοποίησή μας, οδήγησαν το Υπουργείο να προχωρήσει πλέον σε μια ουσιαστική διαβούλευση, η οποία σημαίνει ότι λαμβάνονται υπόψη οι θέσεις, ερμηνεύονται θετικά οι προτάσεις μας και πιστεύω έχοντας τη διαβεβαίωση του Υπουργού οι εξελίξεις θα είναι γενικά ικανοποιητικές για τα Τριτοβάθμια Ιδρύματα της Στερεάς Ελλάδας.»

Σε κορυφαίο ζήτημα ανέδειξε ο κ. Περγαντάς τη συνοχή της Περιφέρειας επισημαίνοντας :

«Όμως πάνω απ΄το σχέδιο Αθηνά και πάνω απ΄όλα κορυφαίο ζήτημα είναι η πολιτική ενότητα της Περιφέρειας.

Έχουν κλείσει ήδη δυο χρόνια λειτουργίας της αιρετής Περιφέρειας. Μιας Περιφέρειας που στην ουσία δομείται από εμάς και λειτουργεί από εμάς. Μιας Περιφέρειας που αγωνίζεται καθημερινά να ξεπεράσει τις προχειρότητες του ιδρυτικού της νόμου του Καλλικράτη, να αντιμετωπίσει δυσκολίες σε ανθρώπινους και οικονομικούς πόρους και όχι μόνο να ισορροπήσει, αλλά να προχωρήσει αποτελεσματικά παράγοντας χρήσιμο έργο για τον τόπο και την κοινωνία.

Αυτή η ενότητα που χτίζεται με επιμονή και σκληρή δουλειά κάθε μέρα στην Περιφέρεια, υπονομεύεται από εξωγενείς παράγοντες και απειλείται από κεντρικές οριζόντιες πολιτικές, όπως στη συγκεκριμένη περίπτωση το σχέδιο Αθηνά. Με δυο κουβέντες ένα ανερμάτιστο σχέδιο έθεσε σε δοκιμασία τη συνοχή μας.»

Συνεχίζοντας, ο Περιφερειάρχης τόνισε :

«Εμείς όμως είμαστε εδώ για να συνθέσουμε και για να ενώσουμε. Για να δώσουμε με τη στάση μας και τις αποφάσεις μας οντότητα στη Στερεά Ελλάδα και δυναμική στο σύνολό της.

Αυτή η διαρκής προσπάθεια ήρθε να λειτουργήσει προσθετικά και τώρα, απέναντι στο σχέδιο Αθηνά, που επεχείρησε να δημιουργήσει προστριβές και αντιθέσεις. Πιστεύω πως η ολοκλήρωση της διαβούλευσης θα οδηγήσει στη διαμόρφωση ενός νέου σχεδίου που θα εξομαλύνει τις διαφορές των ΤΕΙ.»

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από τη συνάντησή του με τον Υπουργό, ο κ. Περγαντάς είπε :

«Έχουμε τη διαβεβαίωση ότι η λειτουργία των ΤΕΙ θα συνεχιστεί χωρίς να δοκιμάζει τη συνοχή της Περιφέρειας.

Σε ότι αφορά το ΑΕΙ, δηλαδή τα τμήματα της Λαμίας και της Λιβαδειάς, εμείς ζητήσαμε την παραμονή τους και την εξέλιξή τους. Εκείνο που διαφαίνεται πάντως από τη συνάντησή μου και τη συνάντηση των φορέων με τον Υπουργό είναι ότι το τμήμα της Λαμίας θα παραμείνει και πιθανότατα θα ενισχυθεί. Ο Υπουργός δεν ξεκαθάρισε τις προθέσεις για το τμήμα της Λιβαδειάς.

Εμείς πάντως συνεχίζουμε να διεκδικούμε την παραμονή του τμήματος της Λιβαδειάς και να αντιπροτείνουμε στις αιτιάσεις της μεταφοράς του για οικονομικούς λόγους την οικονομική στήριξή μας μέσα από κονδύλια των ΚΑΠ της Περιφέρειας, που μπορεί να γίνει με ανάλογη νομοθετική ρύθμιση, την οποία προτείναμε και στηρίζεται από την ΕΝΠΕ.

Ελπίζω ότι δεν θα γίνει το λάθος να αποστερήσει το Υπουργείο από τη Λιβαδειά ένα τόσο παραγωγικό και σημαντικό εκπαιδευτικό κύτταρο.»

«Τέλος», είπε ο περιφερειάρχης, «θα ήθελα να επισημάνω ορισμένα ζητήματα, σχετικά με τις ενέργειες της Περιφέρειας για τα Τριτοβάθμια Εκπαιδευτικά Ιδρύματα. Ενέργειες θετικές, που αποσιωπούνται, πλην όμως έχουν θεμελιακή συμβολή στη διαμόρφωση του σχεδιασμού για την Ανωτάτη Εκπαίδευση.

Ένα σημείο είναι η συμβολή μας στις κτιριακές εγκαταστάσεις, όπως το νέο κτίριο του ΤΕΙ της Άμφισσας, προϋπολογισμού 7 εκ. € και η ανακατασκευή για την εξυπηρέτηση των αναγκών του ΑΕΙ στη Λαμία, προϋπολογισμού 1,5 εκ. €. Είναι προφανές ότι αυτές οι υποδομές έχουν αποτελέσει σημαντικότατη παράμετρο για την πορεία των τμημάτων.

Αντίστοιχα είχαμε προχωρήσει στη Νομαρχιακή μας θητεία στην αγορά οικοπέδου στη Λιβαδειά για την ανέγερση κτιρίου που θα φιλοξενεί το ΑΕΙ της πόλης.

Φυσικά, η παρουσία της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στη Στερεά Ελλάδα είναι κατάκτηση όλων : των πρώην Νομαρχών, όπως και των Δημάρχων, των Βουλευτών και των θεσμικών, παραγωγικών και κοινωνικών φορέων του τόπου μας.

Είναι ευνόητο ότι η συσπείρωση των δυνάμεών μας, που έχει φέρει μέχρι τώρα αποτελέσματα, θα βοηθήσει και στην ενότητά μας και σε θετικές εξελίξεις στη Στερεά Ελλάδα.»

Επιμελητήριο και Έμποροι "μοίρασαν" βραβεύσεις και φλουριά

Άτομα που δείχνουν ζήλο στη δουλειά τους, άτομα που έκαναν μεγάλη πρόοδο στην επιχείρησή τους, αλλά και άτομα που πρόσφεραν τις εθελοντικές υπηρεσίες τους στα Επιμελητηριακά πράγματα, αλλά που σήμερα όμως συνταξιοδοτούνται, βράβευσε και έδωσε τιμητικές πλακέτες το Επιμελητήριο Εύβοιας, με την ομοσπονδία Εμπόρων και την ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών, στην κοινή τους εκδήλωση κοπή πίτας, που έγινε απόψε στην αίθουσα του ξενοδοχείου «ΛΟΥΣΗ».

Αρκετοί ήταν οι προσκεκλημένοι μεταξύ αυτών και ο συμπατριώτης μας πρόεδρος εστίασης και αναψυχής σωματείου Αθηνών αλλά και μέλος της διοίκησης της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Ελλάδας και της Γ.Ε.Σ.Ε.Β.Ε. κύριος Γιώργος Καβαθάς (γέννημα θρέμμα από τον Οξίλιθο) και ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλαδος  Κώστας Μίχαλος ο οποίος ήταν και ο επίσημος καλεσμένος της βραδιάς.

Το φλουρί της πίτας κέρδισε επιχειρηματίας Μιχάλης Πετράκης (Κρητικά προϊόντα από κατάστημα της οδού Ληλαντίων)

 

ΦΩΤΟ ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΥΤΣΑΥΤΗΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...