Τρίτη 24 Μαΐου 2011

Περλεπέ: Δικαιώνεται η πολύχρονη προσπάθεια για το νέο Νοσοκομείο Χαλκίδας


Η βουλευτής Εύβοιας του ΠΑΣΟΚ κυρία Κατερίνα Περλεπέ-Σηφουνάκη, μετά και την Κοινή Υπουργική Απόφαση (Κ.Υ.Α.) που υπεγράφη σήμερα 24 Μαΐου 2011 από τον Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος κ. Νίκο Σηφουνάκη και τον Υπουργό Υγείας κ. Α. Λοβέρδο με την οποία εγκρίθηκαν οι όροι δόμησης για την κατασκευή του νέου Νοσοκομείου Χαλκίδας και ολοκληρώθηκε έτσι η διαδικασία για την έναρξη της οικοδόμησης του έργου, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Η προσπάθεια που ξεκίνησε το 1998 για την προώθηση του νέου Νοσοκομείου Χαλκίδας, από τη τριμελή τότε Γραμματεία της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, στην οποία (τριμελή) συμμετείχα μαζί με τον Γιάννη Σιαγιάννη και τον Γιάννη Παπουτσή και με Γεν. Γραμματέα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας την περίοδο εκείνη, τον νυν Γραμματέα της Κ.Ο του ΠΑΣΟΚ κ. Β. Έξαρχο, και όσον αφορά το διαδικαστικό της μέρος, σήμερα δικαιώνεται.

Τα προβλήματα που έπρεπε να αντιμετωπιστούν όλα αυτά τα χρόνια όσον αφορά τις ενέργειες που απαιτούνταν, ώστε να αρχίσει η κατασκευή του έργου ήταν και πολλά και περίπλοκα.

Το διάστημα των 5,5 χρόνων εξουσίας της Ν. Δημοκρατίας ήταν ουσιαστικά νεκρός χρόνος για την προώθηση των διαδικασιών και το μεγάλο αυτό έργο είχε παγώσει, με κίνδυνο να χαθεί.

Το τελευταίο ενάμιση έτος όμως, όλες οι παλιές εκκρεμότητες και ότι έπρεπε ακόμα να γίνει, αντιμετωπίστηκαν. Με την Κ.Υ.Α. που υπεγράφη σήμερα από τους αρμόδιους Υπουργούς του ΠΑΣΟΚ, δεν υπάρχει πλέον κανένα εμπόδιο και το έργο θα αρχίσει να κατασκευάζεται.

Και σ’ αυτό, το τελικό πλέον στάδιο, μέχρι την ολοκλήρωση του Νοσοκομείου, το εν λόγω έργο συνεχίζει να αποτελεί κορυφαίο ζήτημα για τις προτεραιότητές μου ως βουλευτή, αλλά και ως γιατρού, Θα συνεχίσω να παρακολουθώ στενά την πορεία του έργου και να παράσχω κάθε δυνατή βοήθεια για την ταχύτερη περάτωσή του με το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».

Υπουργείο Υγείας : "Δεν αποτελεί απόφαση η συγχώνευση νοσοκομείων Κύμης - Καρύστου"

"Η περιφερόμενη ως πρόταση για τη δήθεν συγχώνευση των Νοσοκομείων – Κέντρων Υγείας της Κύμης και της Καρύστου δεν δεσμεύει με κανένα τρόπο την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και δεν θα αποτελέσει απόφασή της".

Αυτό αναφέρεται σε ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας Κοινωνικής Αλληλεγγυης με την οποία διαψεύδεται η φημολογία των τελευταίων ημερών που είχε προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση.

Η βουλευτής Εύβοιας του ΠΑΣΟΚ κυρία Κατερίνα Περλεπέ-Σηφουνάκη, συναντήθηκε σήμερα 24 Μαΐου 2011, με τον Υπουργό Υγείας κύριο Ανδρέα Λοβέρδο και τον Υφυπουργό κύριο Μιχάλη Τιμοσίδη και τους ζήτησε για μια ακόμη φορά να δεσμευτούν ότι δεν θα γίνουν συγχωνεύσεις και δεν θα αλλάξει το καθεστώς λειτουργίας των Νοσοκομείων Κύμης και Καρύστου.

Τόσο ο Υπουργός όσο και ο Υφυπουργός Υγείας επανέλαβαν προς τη βουλευτή του Νομού μας τη διαβεβαίωσή τους ότι, οι εν λόγω μονάδες στην Κύμη και στην Κάρυστο θα παραμείνουν ως έχουν, δηλαδή θα εξακολουθήσουν να λειτουργούν ως Νοσοκομεία – Κέντρα Υγείας.

Η κυρία Περλεπέ δήλωσε την ικανοποίησή της για την εκ νέου δέσμευση εκ μέρους της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας για συνέχιση της λειτουργίας των Νοσοκομείων αυτών, όπως άλλωστε απαιτούν σύσσωμοι οι κάτοικοι των εν λόγω περιοχών, αλλά και ολόκληρος ο νομός.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...