Δευτέρα 16 Ιουλίου 2012

Καθαρίζουν την παραλία Αγίου Δημητρίου Αργυρού το Σαββατοκύριακο

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του ΣΚΑΪ «Καθαρίζουμε την Ελλάδα, Ομορφαίνουμε την Ελλάδα», συνεχίζουμε τις δράσεις μας σε κάθε σημείο της πατρίδας μας.

Το Σαββατοκύριακο 21 και 22 Ιουλίου καθαρίζουμε τον ποταμό Νέδα στη Μεσσηνία και το πάρκο του Αγίου Λουκά στη Λιβαδειά, αλλά και την παραλία Παλιούρι στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής, την παραλία Αγίου Δημητρίου Αργυρού στην Εύβοια και τις παραλίες Ελληνικά και Δέκας στην Κίμωλο.

Ο ΣΚΑΪ σε συνεργασία με φορείς και κατοίκους από τα Κριεζά Ευβοίας, διοργανώνει καθαρισμό στην παραλία Αγίου Δημητρίου Αργυρού.

Οι εθελοντές θα καθαρίσουν την παραλία και την παιδική χαρά του οικισμού.
Σημείο συνάντησης, η είσοδος της παραλίας Αγίου Δημητρίου Αργυρού.

Παραμένει στον Κορυδαλλό ο Σ. Ξηρός για λόγους ασφαλείας

Στον Κορυδαλλό παραμένει ο Σάββας Ξηρός μετά την απόφαση της Ελληνικής Αστυνομίας, να μην προχωρήσει τελικά στη μεταγωγή του από τις εκεί φυλακές στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης για λόγους υγείας, παρά το γεγονός ότι υπάρχει σχετική δικαστική απόφαση.

Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πειραιά είχε κάνει κατά πλειοψηφία αποδεκτό στις 05/07, το αίτημα του κρατούμενου για προσωρινή πεντάμηνη αναστολή της κράτησής του και μεταφοράς του στο συγκεκριμένο νοσηλευτικό ίδρυμα.

Η ΕΛΑΣ, με έγγραφό της την περασμένη εβδομάδα προς τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πειραιά, ζητά για λόγους ασφαλείας να μη γίνει στο ΑΧΕΠΑ η μεταγωγή και φρούρηση νοσηλείας του αιτούντος κρατουμένου για συμμετοχή στη δράση της οργάνωσης 17Ν, Σάββα Ξηρού, και προτείνει άλλα νοσοκομεία, όπως το «Παπαγεωργίου» και το «Ιπποκράτειο».

Κατόπιν τούτου ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Πειραιά, επικαλούμενος και δική του δικαστική υποχρέωση, εισήγαγε στο τριμελές πλειομμελειοδικείο να συζητηθεί εκ νέου η διακοπή ποινής του αιτούντος την Πέμπτη 19 Ιουλίου, ως προς το σχετικό αίτημα της ΕΛΑΣ.

Σημειώνεται ότι ο Σάββας Ξηρός έχει προσκομίσει στο δικαστήριο τη βεβαίωση του νοσοκομείου ότι τον δέχεται για νοσηλεία, καθώς εκεί βρίσκονται και οι θεράποντες ιατροί του, ενώ σύμφωνα με το άρθρο 557 του κώδικα ποινικής δικονομίας όποιος κρατούμενος ζητεί διακοπή ποινής για λόγους υγείας, ο ίδιος και με δικά του έξοδα έρχεται σε επαφή με τους κατάλληλους γιατρούς που επιθυμεί και επιλέγει το νοσηλευτικό ίδρυμα, όπου θα νοσηλευθεί.

Σε ερώτηση του ΑΜΠΕ προς τη συνήγορο του Σάββα Ξηρού, Άννυ Παπαρούσου, αν γνωρίζει την ύπαρξη του σχετικού εγγράφου, απάντησε θετικά.

«Ενώ έχουμε μία δικαστική απόφαση καθόλα νόμιμη, αυτή δεν εκτελείται κατά τρόπο πρωτοφανή λόγω ενός εγγράφου της αστυνομίας, ενώ την ίδια ώρα η εισαγγελία προχωρά σε δικαστική διαδικασία για να εξεταστεί το ζήτημα που θέτει η ΕΛΑΣ» σημειώνει η κ. Παπαρούσου.

Ο Σάββας Ξηρός, που εκτίει ποινή κάθειρξης 5 φορές ισόβια και 25 χρόνια για συμμετοχή στη δράση της 17Ν, συνελήφθη το καλοκαίρι του 2002 στο λιμάνι του Πειραιά, βαρύτατα τραυματισμένος από έκρηξη βόμβας και από τότε αντιμετωπίζει, σύμφωνα και με τους θεράποντες ιατρούς του, σοβαρά προβλήματα υγείας.

Σύμφωνα με τη συνήγορό του, ο Σ. Ξηρός έχει υποστεί ολική απώλεια όρασης στο ένα μάτι, ενώ στο άλλο μάτι η όραση έχει περιοριστεί σημαντικά.

Επίσης, έχει σοβαρό πρόβλημα ακοής, ενώ ένα μικρόβιο, που προσέβαλε τον οργανισμό του μέσα στις φυλακές, τού έχει προκαλέσει σοβαρά οιδήματα στα πόδια.

Σημειώνεται ότι το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων έχει κάνει δεκτή την προσφυγή του Σάββα Ξηρού για ανεπαρκή παροχή ιατρικής φροντίδας και για παραβίαση του άρθρου 3 (απαγόρευση των βασανιστηρίων) της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για την Προστασία των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και έχει επιδικάσει την καταβολή, από το ελληνικό κράτος, στον προσφυγόντα ποσού 1.000 ευρώ για ηθική βλάβη.

Διακοπές στην Ευβοια με.... πλαστά ευρώ

Αρχοντικές διακοπές έκανε στην Εύβοια ένα ζευγάρι νεαρών αλλοδαπών, ξοδεύοντας άπλετο χρήμα χωρίς... να επηρεάζονται από την... οικονομική κρίση! 

Όλα τα καλοκαιρινά τους όνειρα, όμως, γκρεμίστηκαν εκ βάθρων όταν εξακριβώθηκε ότι τα χαρτονομίσματα που μοίραζαν χωρίς φειδώ ήταν... πλαστά!

Ο υπάλληλος ενός μπαρ στην περιοχή της Ερέτριας, ήταν ο μόνος που...

αντιλήφθηκε ότι το χαρτονόμισμα των 50 ευρώ με το οποίο επιχείρησαν να πληρώσουν τα ποτά που είχαν πιει ο 22χρονος αλλοδαπός και η 27χρονη φίλη του ήταν πλαστό


evia.tv

Καταστροφή φυτείας με 4.000 δενδρύλλια χασίς στη Φθιώτιδα

Ολόκληρη επιχείρηση έχουν στήσει οι άνδρες της Ασφάλειας Λάρισας για να ξεριζώσουν μια φυτεία με 4.000 έως 5.000 δενδρύλλια χασίς, στα όρια της Φθιώτιδας με την Καρδίτσα, στην ορεινή περιοχή του χωριού Ροβολιάρι της Μακρακώμης.

Οι αστυνομικοί, μετά από πληροφορίες που είχαν, εντόπισαν χθες τη φυτεία και μέχρι στιγμής προσπαθούν με διάφορους τρόπους να την προσεγγίσουν.

Χωματουργικά μηχανήματα του δήμου Μακρακώμης, που εργάζονται από νωρίς το πρωί, δεν έχουν φτάσει ακόμη στα συγκεκριμένα σημεία, ενώ στην περιοχή περιμένουν φορτηγά αυτοκίνητα της αστυνομίας για να μεταφέρουν τα χιλιάδες δενδρύλλια κάναβης που θα εκριζωθούν. Σημειώνεται ότι η περιοχή είναι δύσβατη και απόκρημνη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από χθες που εντοπίστηκε η φυτεία έως σήμερα, έχουν γίνει αρκετές προσαγωγές στην Αστυνομική Διεύθυνση της Λάρισας, αλλά, προς το παρόν, δεν έχει υπάρξει επίσημη ανακοίνωση.

Παράλληλα, δεν υπάρχει καμία ενημέρωση αλλά και εμπλοκή της Αστυνομικής Διεύθυνσης της Φθιώτιδας. Ωστόσο, από κατοίκους της περιοχής έγινε γνωστό ότι προσήχθησαν τρεις, που αναζητήθηκαν στις οικίες τους, εκ των οποίων δύο αφέθηκαν, αργότερα, ελεύθεροι.

Οι πρώτες πληροφορίες υπογραμμίζουν πως πρόκειται για τη μεγαλύτερη φυτεία χασίς που έχει εντοπιστεί ενώ κάποιοι κάνουν, ακόμη, λόγο για πάνω από 5.000 χασισόδεντρα, χωρίς όμως να έχει συλληφθεί κάποιος επ' αυτοφώρω κατά τη διάρκεια εργασιών περιποίησής της.

Ξέμεινε από νερό η Αυλίδα από τη φωτιά στη Ριτσώνα και τις κλοπές

Το βράδυ της Παρασκευής (13 Ιουλίου), σημειώθηκε ένα ακόμη κρούσμα κλοπής καλωδίων και μετασχηματιστή που χρησιμοποιούνται για την ηλεκτροδότηση γεωτρήσεων στα αντλιοστάσια της ΔΕΥΑΧ και συγκεκριμένα, σε αυτό στη θέση «Μπελούσια» της Αυλίδας.

Χθες (Κυριακή 15 Ιουλίου) το μεσημέρι, ήταν η πυρκαγιά στη Ριτσώνα που κατέστρεψε τις εγκαταστάσεις του αντλιοστασίου της ΔΕΥΑΧ στη θέση «Χάνι», πάλι της Αυλίδας.

Αποτέλεσμα του συνδυασμού κλοπής και πυρκαγιάς, ήταν να αντιμετωπίσουν μεγάλα προβλήματα υδροδότησης για αρκετές ώρες, ολόκληρες περιοχές στο Βαθύ, το Φάρο και το Καλοχώρι/Παντείχι.

Η αντίδραση από την πλευρά της ΔΕΥΑΧ ήταν άμεση.

Τα συνεργεία εργάστηκαν συνεχόμενα  και κατάφεραν να αποκαταστήσουν τις ζημιές, στην πραγματικότητα να επανεγκαταστήσουν το λειτουργικό τμήμα του αντλιοστασίου στο «Χάνι», τροφοδοτώντας τις περιοχές που επλήγησαν από τη διακοπή, με νερό.

Άλλη μία αυτοκτονία - Απαγχονίστηκε γνωστός επιχειρηματίας

Απελπιστική είναι πλέον η κατάσταση με τις αυτοκτονίες στην χώρα μας εν μέσω οικονομικής κρίσης. Αυτήν την φορά ένας επιχειρηματίας στην Κρήτη απαγχονίστηκε μέσα στο μαγαζί του.

Ο άνδρας, ο οποίος σύμφωνα με το cretalive.gr έχει μία επιχείρηση φανοποιίας στην περιοχή των Μοιρών, είναι και πατέρας δύο παιδιών.

Τα αίτια που τον οδήγησαν στην αυτοκτονία δεν έχουν διευκρινιστεί ακόμη καθώς ο άνδρας δεν άφησε κάποιο σημείωμα. Ωστόσο σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο άτυχος άνδρας δεν φαίνεται να αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα.

ΠΑΜΕ ΠΛΑΤΕΙΑ, ΠΡΙΝ… ΠΑΜΕ ΕΦΟΡΙΑ.!

Η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας διοργανώνει παλλαϊκό συλλαλητήριο στην Χαλκίδα την Δευτέρα 23 Ιουλίου, στην Πλατεία του Αγίου Νικολάου.

Με σχετική επιστολή, η Ένωση αναφέρει τα εξής:

Παίρνουμε την τύχη στα χέρια μας, εμείς οι Συλλογικοί φορείς των καταναλωτών, των εργαζομένων και των κοινωνικών κινημάτων, που γνωρίζουμε πως, εξανεμίζεται το εισόδημά μας, με τις συνεχείς ανατιμήσεις των ειδών στα Σούπερ Μάρκετ, τις αλόγιστες υπερχρεώσεις σε κάθε είδους λογαριασμό (ΔΕΗ, ΟΤΕ, ασφάλειες, κινητή τηλεφωνία, πιστωτικές κάρτες), εμείς που ζούμε καθημερινά το δράμα των υπερχρεωμένων δανειοληπτών, των συνταξιούχων που δεν τους φτάνει η πενιχρή τους σύνταξη ούτε για το μισό μήνα, των πολυτέκνων και των ανθρώπων που κυριολεκτικά βρίσκονται σε απόγνωση, και των νέων που ζουν την αγωνία της ανεργίας.

Εμείς όλοι, μετά από ανταλλαγή απόψεων και προτάσεων και σε βάθος κατανόηση των αδιεξόδων που βρίσκονται πολλά νοικοκυριά, καταθέτουμε στις 23/7/2012 ανοιχτά, τις ρεαλιστικές προτάσεις μας, οι οποίες είναι αυτονόητο, πως επιδέχονται επιπλέον συμπλήρωση ή διόρθωση, από πολίτες και φορείς στους οποίους απευθύνεται, ώστε όλοι μαζί, οργανωμένα και αγωνιστικά να δώσουμε να καταλάβουν οι κυβερνόντες, εντός και εκτός Ελλάδας, ότι είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε και να απαιτήσουμε την εφαρμογή τους, ως μια δίκαιη λύση, που στόχο έχει πλέον, την επιβίωση των πολιτών και την ανοικοδόμηση της κοινωνικής συνοχής, η οποία έχει πλέον διαρραγεί.

Για όλα αυτά, αλλά και για να αναλύσουμε την πραγματική κατάσταση, με παραδείγματα, που βιώνουν οι φορολογούμενοι πολίτες, και πρωτίστως να διατρανώσουμε, όλοι μαζί, την αντίθεσή μας στην φοροεπιδρομή που δεν έχει τέλος, και να διεκδικήσουμε δυναμικά και με κάθε πρόσφορο τρόπο, την υλοποίηση των παραπάνω προτάσεων μας,

ΚΑΛΟΥΜΕ σε παλλαϊκό συλλαλητήριο, την Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012 στις 8 το βράδυ στην πλατεία Αγίου Νικολάου –Χαλκίδας, σε ανοιχτή συγκέντρωση κάθε «φοροκαμένο» πολίτη, μισθωτό, με την οικογένειά του και τα παιδιά του, κάθε συνταξιούχο, τους τρίτεκνους, τους πολύτεκνους, τους άνεργους, και τους επαγγελματίες.

Όλοι μαζί μπορούμε.!

Δεν μας παέι ο καναπές.....γι΄αυτό,
ΠΑΜΕ ΠΛΑΤΕΙΑ,
ΠΡΙΝ… ΠΑΜΕ ΕΦΟΡΙΑ.!

Ο John Travolta στη Μύκονο

English: John Travolta Français : John Travolta
 (Photo credit: Wikipedia)
Στη Μύκονο βρίσκεται αυτές τις ημέρες ο star του Hollywood, John Travolta.

Ο ηθοποιός εθεάθη στα Ματογιάννια να απολαμβάνει το μπάνιο του.

Φυσικά δεν ήταν μόνος αλλά μαζί με την παρέα του, με την οποία διασκέδαζαν αδιαφορώντας για τα αδιάκριτα βλέμματα και το gossip που δημιούργησε η παρουσία του στην παραλία.

Ο ίδιος άλλωστε δεν έκανε τίποτα προκειμένου να κρυφτεί, και, όπως ήταν αναμενόμενο έγινε αμέσως αντιληπτός. Χαλαρός και ευδιάθετος, ο John Travolta απολαμβάνει τις διακοπές του στο «νησί των ανέμων» χωρίς... σταριλίκια και βεντετισμούς!

gossip-tv.gr

Δήμος Ερέτριας: Έκκληση προς τους δημότες για τα σκουπίδια

Ο Δήμος Ερέτριας, μεσούντος του Καλοκαιριού, που τριπλασιάζεται ο πληθυσμός λόγω της έλευσης των παραθεριστών, απευθύνει έκκληση στους δημότες και στους επισκέπτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στην διαχείριση των απορριμμάτων τους.
Συγκεκριμένα, τα απορρίμματα πρέπει να απορρίπτονται μέσα στους κάδους σκουπιδιών και οι σακούλες να είναι ερμητικά κλειστές. 

Τα δε ανακυκλώσιμα υλικά πρέπει να τοποθετούνται στους ειδικούς κάδους.

Για τα κλαδιά, τα χόρτα και τα ογκώδη αντικείμενα οι κάτοικοι καλούνται να μην τα εναποθέτουν δίπλα ή μέσα στους κάδους απορριμμάτων, αλλά να επικοινωνούν με τα τηλέφωνα 22293 50101 & 22293 50004 προκειμένου να συνεννοηθούν με την Υπηρεσία Καθαριότητας για την μέρα και την ώρα αποκομιδής τους.

Η αποκομιδή των απορριμμάτων στα κέντρα των δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων γίνεται καθημερινά ενώ στα περίχωρα 2-3 φορές την εβδομάδα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2011, την ίδια εποχή ο Δήμος Ερέτριας είχε στη διάθεσή του 18 επιπλέον άτομα στην Υπηρεσία Καθαριότητας που είχαν προσληφθεί ως εποχικό προσωπικό, διαδικασία που φέτος καθυστέρησε λόγω των Εθνικών Εκλογών.

Τέλος ο Δήμος Ερέτριας θα ενισχύσει τις επόμενες εβδομάδες το προσωπικό του στην Υπηρεσία Καθαριότητας, με προσλήψεις που θα γίνουν μέσω του Κέντρου Μέριμνας Οικογένειας και Παιδιού (ΚΜΟΠ).

Όταν οι Beatles έβγαζαν φωτογραφίες στην Αράχωβα [εικόνες]

Δεν πρόκειται για φάρσα ούτε για κάποιο παιχνίδι του photoshop. Τα θρυλικά «Σκαθάρια» είχαν επισκεφθεί την Ελλάδα το 1967 όπου και τους «συνέλαβε» ο φακός του Αριστοτέλη Σαρρηκώστα.
Έτσι ο φακός ακολούθησε τους Beatles, κάπου στην Αράχωβα, την οποία επισκέφθηκαν λίγους μήνες αφότου η χώρα είχε μπει στον «γύψο».
Οι θρυλικοί αστέρες της ροκ φαίνεται να απολαμβάνουν το φωτογραφικό κλικ, παρέα με τους ομότεχνους τους λαϊκούς οργανοπαίκτες της εποχής, τον Παπαλεξανδρή και τον Μηλιώνη, τον Ιούλιο του 1967.

Oι φωτογραφίες περιλαμβάνονται στο φωτογραφικό λεύκωμα του Αριστοτέλη Σαρρηκώστα «Αναμνήσεις ενός Έλληνα φωτορεπόρτερ», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΠΟΤΑΜΟΣ.

Μήνυμα Κεδίκογλου στη ΔΑΚΕ: Δεν αποκλείονται διαγραφές

Μήνυμα στους συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ που αντιδρούν στις προωθούμενες αποκρατικοποιήσεις έστειλε τη Δευτέρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, χωρίς να αποκλείσει το ενδεχόμενο των διαγραφών.

«Όταν σε αυτή την κυβέρνηση όλοι όσοι συμμετέχουν, τα κόμματα, οι αρχηγοί που συμμετέχουν, έχουν βάλει την εθνική ανάγκη πάνω από το κομματικό ή προσωπικό συμφέρον, δεν μπορούμε να ανεχθούμε να βάζει κάποιος το συντεχνιακό συμφέρον πάνω από την εθνική ανάγκη» δήλωσε στον Βήμα 99,5, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο διαγραφών. «Το μήνυμα θα περάσει με τον σαφέστερο δυνατό τρόπο» τόνισε.

Οι δηλώσεις του κ. Κεδίκογλου έγιναν λίγα 24ωρα μετά την κόντρα που ξέσπασε μεταξύ της ΔΑΚΕ και της Φωτεινής Πιπιλή, η οποία ζήτησε από την κυβέρνηση να συγκρουστεί με ακραίους συνδικαλιστές ακόμα και εάν πρόσκεινται στη Νέα Δημοκρατία.

Είχε προηγηθεί και η ανακοίνωση των γαλάζιων συνδικαλιστών με την οποία τάσσονταν κατά των αποκρατικοποιήσεων και προειδοποιούσαν ότι εάν η κυβέρνηση ξεχάσει τις προεκλογικές της δεσμεύσεις, «η κοινωνία όχι μόνο θα εξεγερθεί, αλλά θα εκραγεί».

«Σε αυτούς δε τους υπουργούς που παριστάνουν τους… Ινδιάνους και θυσιάζουν στο βωμό της προσευχής ό,τι απέμεινε όρθιο, ικανοποιώντας και τις τελευταίες απαιτήσεις των τροϊκανών, πιστεύοντας ότι έτσι θα εξευμενίσουν… το πνεύμα της Λαγκάρντ, της Μέρκελ, του Σόιμπλε και του Ρέσλερ, που δεν έχουν διάθεση να επαναδιαπραγματευτούν, τους καλούμε να σταματήσουν να συμπεριφέρονται ως ιθαγενείς και να σταθούν ως ισότιμα μέλη στην ΕΕ, ικανοποιώντας τη νωπή λαϊκή εντολή» ανέφερε, μεταξύ άλλων, η ανακοίνωση.

Σταμάτησαν τον παιδεραστή για τυχαίο έλεγχο και γλύτωσαν μια 11χρονη από βιασμό

Ένα αθώο κοριτσάκι είχε διαλέξει ένα 77χρονος παιδεραστής στο Μεσολόγγι για να ικανοποιήσει τις ορέξεις του, δίνοντάς του χρήματα για να το δελεάσει. Ομως για καλή τύχη του κοριτσιού, αστυνομικοί σταμάτησαν τυχαία το όχημα για έλεγχο και εμβρόντητοι είδαν την 11χρονη να έχει πέσει στο δάπεδο του συνοδηγού.

Ειδικότερα, στα πλαίσια ελέγχου για παραβάσεις του ΚΟΚ, οι αστυνομικοί σταμάτησαν το όχημα του 77χρονου και του ζήτησαν τα στοιχεία του. Εκείνη τη στιγμή όμως, ένας αστυνομικός πρόσεξε ότι στο πάτωμα μπροστά από το κάθισμα του συνοδηγού βρισκόταν ένα κοριτσάκι που προσπαθούσε να κρυφτεί. Αμέσως οι αστυνομικοί συνέλαβαν το 77χρονο παιδεραστή ο οποίος μάλιστα ομολόγησε ότι είχε δώσει χρήματα στο κοριτσάκι για να μπει στο αυτοκίνητό του και σκόπευε να ασελγήσει πάνω της.

Το κοριτσάκι, μια 11χρονη τσιγγανοπούλα, μεταφέρθηκε αμέσως στο νοσοκομείο για ιατροδικαστική εξέταση. Όπως αποδείχθηκε ο παιδεραστής δεν είχε προλάβει να κάνει τη δουλειά του. Όπως είπε η μικρούλα στην Ασφάλεια Μεσολογγίου, ο 77χρονος παιδεραστής της είχε τάξει χρήματα για να βρεθεί μαζί της και γι' αυτό η αστυνομία σχημάτισε δικογραφία εις βάρος του για αποπλάνηση ανήλικης.

Επιπλέον ο εισαγγελέας άσκησε δίωξη και σε βάρος των γονέων της 11χρονης για πλημμελή επιμέλεια ανηλίκου.

74χρονη πνίγηκε στις Ροβιές


Χωρίς τις αισθήσεις της, ανασύρθηκε χθες το βράδυ, από τη θαλάσσια περιοχή «ΡΟΒΙΩΝ» Ευβοίας, μια 74χρονη γυναίκα.

Άμεσα στο σημείο έσπευσαν ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και ιατρός ο οποίος διαπίστωσε τον θάνατο της, ενώ η σορός πρόκειται να μεταφερθεί στο νεκροτομείο Αθηνών για τη διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

Προανάκριση διενεργείται από την Λιμενική Αρχή Λίμνης

ΣΥΡΙΖΑ: Στηρίζουμε την πρόταση ΚΚΕ

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα υποστηρίξει στη Βουλή την πρόταση που κατέθεσε το ΚΚΕ, στο βαθμό που αφορά συγκεκριμένους εφαρμοστικούς νόμους, δήλωσε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο εκπρόσωπος του κόμματος Π. Σκουρλέτης, σημειώνοντας ότι ούτως ή άλλως και ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καταθέσει μια αντίστοιχη πρόταση νόμου για τα ζητήματα της μετενέργειας και του κατώτατου μισθού.
Ωστόσο ο ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τον κ. Σκουρλέτη, δεν συμμερίζεται την συνολική τοποθέτηση του ΚΚΕ απέναντι στα ζητήματα της κρίσης, γιατί, όπως είπε, συνδέει την απάντηση στη σημερινή οικονομική κρίση «με ζητήματα που είναι έξω από το δικό μας στρατηγικό προσανατολισμό, όπως αυτό της απομάκρυνσης από την ΕΕ».
Επομένως, είπε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, «θα κρίνουμε πώς θα έρθει αυτή η πρόταση νόμου και θα υποστηρίξουμε βεβαίως ολόθερμα εκείνα τα σημεία, στα οποία μπορεί να υπάρξουν κοινές απόψεις».
Αναφορικά με τη συζήτηση για την περιστολή δαπανών και την εξοικονόμηση πόρων ύψους 11,5 δισ. ευρώ, ο κ. Σκουρλέτης είπε ότι συνεχώς ακολουθείται τα τελευταία δύο χρόνια, και μετά τις εκλογές με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, η ίδια συνταγή. Για την τρόικα είπε ότι «έρχονται, ακτινογραφούν και δεν είναι ικανοποιημένοι -γιατί είναι προδιαγεγραμμένο εκ των προτέρων ότι δεν είναι ικανοποιημένοι σε σχέση με την επίτευξη των στόχων».
«Δεν υπάρχει πιθανότητα αυτή η πολιτική να οδηγήσει σε επίτευξη στόχων. Η κοινωνία κυριολεκτικά χρεοκοπεί και ειλικρινά τρέμω στην προοπτική ποιο θα είναι το τέλος αυτής της συνταγής» είπε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.
Πηγή: tanea.gr

Ο "εμφύλιος" των γιατρών στην Εύβοια, βγήκε στη δημοσιότητα.

Ο "εμφύλιος"  των γιατρών στην Εύβοια, βγήκε στη δημοσιότητα. Στο έγκυρο ygeianet.gr δημοσιεύτηκε ένα κείμενο που βάζει φωτιά στις σχέσεις των γιατρών του νοσοκομείου Χαλκίδας με εκείνων στα νοσοκομεία Κύμης και Καρύστου.

Και η "φαγωμάρα" αφορά, βέβαια, τα λεφτά...

Διαβάστε τι γράφτηκε σήμερα στο ygeianet.gr :

"Τα κατάφεραν, τελικά !!!
Μας βάζουν και να φαγωθούμε μεταξύ μας, όλοι οι σαλτιμπάγκοι, βολεμένοι του χθες, όπως και όλοι οι κανάγιες, της σύγχρονης νεο-Ελληνικής πραγματικότητας.

Δικαιοσύνη και Ισονομία... τα μεγάλα ζητούμενα !!!

...Μόνο, που η Δικαιοσύνη δεν γίνεται, παρά να είναι συνυφασμένη με την ΑΛΗΘΕΙΑ ...

κι ερχόμαστε να εκθέσουμε, με τη γλώσσα των αριθμών, για άλλη μία φορά τη ζοφερή πραγματικότητα, που αφορά στο πολύπαθο
Νοσοκομείο Χαλκίδος...

- 217 (διακόσιοι δέκα επτά ) Ιατροί, που υπηρετούμε στο Γ.Ν.Χ. και στα Κέντρα Υγείας  του, καλούμαστε να εφημερεύουμε είκοσι τέσσερις ώρες το εικοσιτετράωρο, τριακόσιες εξήντα πέντε-έξι ημέρες, το χρόνο, με επιστημονική ασφάλεια και επάρκεια.
- Πέρυσι (2011) το κόστος αυτής της ανάγκης ανήρχετο στις 317.000 ευρώ, ανά μήνα, περίπου.
- Φέτος, (2012), τον Απρίλη ανεκοινώθησαν τα κονδύλια εφημεριών, κουτσουρεμένα, σε σημείο, να διαθέτει το Νοσοκομείο Χαλκίδος, μόνο 192.000 ευρώ, το μήνα, για 217 Ιατρούς, για την κάλυψη των ιδίων αναγκών.

δηλαδή, 884, 79 , περίπου ευρώ, το μήνα, ανά Ιατρό.

Την ίδια στιγμή, λοιπόν, οι συνάδελφοι Ιατροί Κύμης και Καρύστου, 21 (εικοσιένας) και 25 (εικοσιπέντε) αντίστοιχα, είχαν με το, κονδύλιο του Απρίλη να μοιρασθούν 600.000 ευρώ,
δηλαδή,  2.380, περίπου ευρώ, το μήνα, ανά Ιατρό και
               2.000, περίπου ευρώ, το μήνα, ανά Ιατρό .

Μετά την ανακατανομή των κονδυλίων, στα όρια της Υ.Π.Ε. Στερρεάς, τα 192.000 ευρώ, έγιναν 215.000 και πάλι, βέβαια, για 217 Ιατρούς, έτσι που αναλογούν
      δηλαδή, 990, 00 περίπου ευρώ, το μήνα, ανά Ιατρό, στη Χαλκίδα

43.224  ευρώ, για 25 ιατρούς στην Κύμη
              δηλαδή 1728 περίπου ευρώ, το μήνα, ανά Ιατρό,
και 39072 ευρώ για 21 ιατρούς στην Κάρυστο
              δηλαδή 1860 περίπου ευρώ, το μήνα, ανά Ιατρό.

Κι επειδή, όντως, το άρθρο 22 , παρ.1 εδάφιο β του Συντάγματος, επιβάλλει ίση αμοιβή, για παρεχόμενη εργασία ίσης αξίας,
ας αναφερθούμε και σε κάποιες άλλες Αλήθειες, που πονάνε !

Κάθε Αναισθησιολόγος, για παράδειγμα, στη Χαλκίδα, κατά μέσον όρο, βάζει περί τα 500 χειρουργεία , το χρόνο, εκ των οποίων περί τα 2/5, δηλαδή, τα 200 επείγοντα.
Κανένα επείγον χειρουργικό περιστατικό, στην Εύβοια, δεν αντιμετωπίζεται σε άλλο Νοσοκομείο εκτός από αυτό της Χαλκίδας.

Επί πλέον, έρχονται περιστατικά και από Βοιωτία, όπως την περασμένη Πέμπτη, όταν εφημέρευαν, στη Θήβα, αναισθησιολόγος και χειρουργός, αλλά δεν υπήρχε, λέει, χειρουργείο σε ετοιμότητα ??? !!!

Παράλληλα, στο Νοσοκομείο Χαλκίδος, γίνονται, περί τις 528 εισαγωγές επειγόντων περιστατικών, το μήνα. Από αυτά το 1/5, περί τα 106 περιστατικά απαιτούν άμεση αναισθησιολογική παρέμβαση.

Μήπως, θα πρέπει να ξεκαθαρίσει, επί τέλους,
ποιοί καννιβαλίζουν ποιούς ???"

Καταδίωξη ενόπλων – Απείλησαν άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ

Μεγάλη επιχείρηση με τη συμμετοχή των ΕΚΑΜ έχει στηθεί στα Γλυκά Νερά στον λόφο Μπούρα με τους αστυνομικούς να προσπαθούν να “ξετρυπώσουν” δυο ένοπλους που λίγο νωρίτερα απείλησαν με όπλο άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ. 

Όλα ξεκίνησαν λίγο μετά τις 10 όταν οι άνδρες τις ομάδας ΔΙΑΣ θεώρησαν ύποπτους τους επιβάτες ενός ΙΧ και αποφάσισαν να κάνουν έλεγχο.

Όταν οι αστυνομικοί πλησίασαν το αυτοκίνητο στη λεωφόρο Σπάτων βρέθηκαν αντιμέτωποι με ένα κυνηγετικό όπλο. Ο συνοδηγός του αυτοκινήτου τους ανάγκασε να απομακρυνθούν και ο οδηγός πάτησε το γκάζι.

Αμέσως οι άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ άρχισαν να καταδιώκουν τους δυο δράστες καλώντας παράλληλα ενισχύσεις.

Οι δυο άνδρες λίγο αργότερα εγκατέλειψαν το όχημα κοντά στον λόφο Μπούρα και διέφυγαν με τα πόδια αναζητώντας κρησφύγετο.

Αμέσως η περιοχή κυκλώθηκε από αστυνομικούς που επιχειρούν να εντοπίσουν τους δύο άνδρες, ενώ καθώς είναι οπλισμένοι τουλάχιστον με ένα κυνηγετικό όπλο κλήθηκαν και τα ΕΚΑΜ για να συμμετάσχουν στις έρευνες.

Στο όχημα των δύο δραστών βρέθηκε και έντυπο υλικό με αντιεξουσιαστικό περιεχόμενο.

ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ ΕΝ ΑΥΛΙΔΙ: Μια παράσταση που δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητη.


ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ ΕΝ ΑΥΛΙΔΙ:  Μια παράσταση που δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητη.

Κυριακή 15 Ιουλίου 2012, Τρίτη ημέρα των παραστάσεων, και πάνω από 200 άτομα την παρακολούθησαν και όλα έφυγαν κατ ενθουσιασμένα.

Το Θέατρο Χαλκίδας που προεδρεύει η Ζωή Λιβανίου, έχοντας κοντά της τους ποιο άξιους ίσως συνεργάτες, ανέδειξε τους αρχαιολογικούς χώρους τις Αυλίδας, που πάρα πολλοί από εμάς, για να μην πω όλοι, ζούμε μια ανάσα από κοντά τους και δεν ξέραμε την ύπαρξή τους.

Όμως ήρθε το Θέατρο Χαλκίδας και τους ανέδειξε με το καλλίτερο τρόπο.

Οι παραστάσεις ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ ΕΝ ΑΥΛΙΔΙ που δίνει αυτές τις μέρες, αξίζουν πάρα πολλά συγχαρητήρια και ο Δήμος Χαλκιδέων, πρέπει να δώσει την απαραίτητη σημασία, ούτω σώστε να αξιοποιηθεί η περιοχή, όπως θα της έπρεπε.

Οι παραστάσεις θα συνεχιστούν και την ερχόμενη εβδομάδα, 20, 21 και 22 Ιουλίου.

Ο αντιπρύτανης με το iPhone χάρισε και στον εαυτό του μια 40άρα 3D τηλεόραση

Εμβρόντητη είναι η κοινή γνώμη αλλά και η ακαδημαϊκή κοινότητα από τις χτεσινές αποκαλύψεις για το πανάκριβο iPhone που έκανε δωράκι ο αντιπρύτανης του ΑΠΘ, Γιάννης Παντής, στην Ναταλία Δραγούμη.

Επιπλέον, όμως ο ανοιχτοχέρης αντιπρύτανης παρήγγειλε για τον εαυτό του και μια 40άρα ψηφιακή τηλεόραση μαζί με DVD player χρεώνοντας τα και πάλι στις...λειτουργικές ανάγκες του Αριστοτελείου.

Ειδικότερα σύμφωνα με τιμολόγιο-δελτίο αποστολής του καταστήματος Λογότυπος, με αριθμό 667, φαίνεται ότι ο αντιπρύτανης του ΑΠΘ, κ. Παντής, λίγες μέρες μετά το iPhone-δωράκι στην ηθοποιό Ναταλία Δραγούμη και συγκεκριμένα στις 6 Απριλίου 2012 (αυτή είναι η ημερομηνία του τιμολογίου) παρέλαβε μια πανάκριβη τηλεόραση τεχνολογίας LED 3D 40 ιντσών καθώς και ένα DVD player, αμφότερα της εταρείας Samsung.

H συνολική αξία της αγοράς ήταν 837,24 ευρώ, το τιμολόγιο κόπηκε στον κωδικό του ΑΠΘ με επωνυμία «ΑΠΘ-Λειτουργικές ανάγκες» αλλά όπως γράφει στις παρατηρήσεις, η παραλαβή έγινε στο σπίτι του αντιπρύτανη στη Θεσσαλονίκη.

Δείτε το τιμολόγιο:

Χαλκίδα: "Ακόμα περιμένουμε το νέο νοσοκομείο"

Στον «πάγο» βρίσκεται εδώ και περίπου τρία χρόνια το κτίσιμο του νέου νοσοκομείου της Χαλκίδας, το οποίο θα έλυνε πολλά από τα προβλήματα υποδομών και χώρου που υφίστανται και ταλαιπωρούν τους ασθενείς.

Ο πρόεδρος των εργαζομένων, κ. Γιάννης Αγγελάτος μιλάει στον δημοσιογράφο του zougla.gr για την κατάσταση στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας. Τόνισε ότι υπάρχει τεράστια έλλειψη προσωπικού που ξεπερνάει το 50%.

« Στην παθολογική κλινική υπάρχουν 50 κρεβάτια και εργάζονται μόνο δύο νοσηλεύτριες .Ακόμα έχουμε έλλειψη σε τραπεζονοσοκόμες και τραυματιοφορείς. Δυστυχώς, έχουμε μεγάλη έλλειψη υλικών στα χειρουργεία και έτσι υπάρχει κίνδυνος για αναβολή τους. Ζητάμε το τμήμα αξονικού τομογράφου να λειτουργεί 24 ώρες το 24ώρο» τόνισε.


« Είχε έρθει στην Χαλκίδα ο πρώην υπουργός Υγείας και νυν υπουργός εξωτερικών κύριος Δημήτρης Αβραμόπουλος μια εβδομάδα πριν τις ευρωεκλογές και μας είχε εγγυηθεί ότι σε 30 μήνες θα λειτουργεί .Αλλά είμαστε ακόμα στο περίμενε. Πρέπει να δημιουργηθεί το νέο νοσοκομείο γιατί υπάρχει κτιριακό πρόβλημα .Το κτήριο αυτό είναι χτισμένο από το 1981» κατέληξε ο κ. Αγγελάτος.

Τα ντοκουμέντα της απάτης-Έγραφε για 4 χρόνια αναρρωτικές στην κόρη της!

Aποκαλύψεις για το πως στηνόταν η φάμπρικα με τις χιλιάδες μέρες αναρρωτικών που δινόταν αφειδώς τα τελευταία χρόνια από το ΙΚΑ Ηρακλείου, σε ασφαλισμένους που εργαζόνταν κανονικά και πληρωνόταν από τη δουλειά τους, ενώ παράλληλα έκλεβαν επιδόματα ασθενείας από το ασφαλιστικό ίδρυμα.

Τα έγγραφα ντοκουμέντα που δημοσιεύει το cretalive.gr, αποδεικνύουν πως το παραμάγαζο που είχε στηθεί στον τοπικό ΕΟΠΠΥ είχε πλοκάμια παντού: γιατροί θεράποντες, που χορηγούσαν αναρρωτικές άδειες, ασφαλισμένοι που παρανόμως τις ελάμβαναν αλλά και στελέχη του ΕΟΠΠΥ που μετείχαν με συγκεκριμένα καθήκοντα στη σύνθεση των Υγειονομικών Επιτροπών και που όπως αποδεικνύεται με τα στοιχεία που δημοσιεύουμε έπαιρναν και εκείνοι μέρος στο ΄΄πάρτυ΄΄ με τις αναρρωτικές.

Η πλέον χαρακτηριστική περίπτωση είναι αυτή μιας υπαλλήλου του ΕΟΠΠΥ που την επίμαχη χρονικά περίοδο, 2008- 2012, ήταν γραμματέας σε Υγειονομική Επιτροπή και που το ίδιο διάστημα η κόρη της, αν και εργαζόταν κανονικά στον ιδιωτικό τομέα ως υπάλληλος γραφείου, απολάμβανε και επιδόματα ασθενείας, έχοντας εισπράξει χιλιάδες ευρώ!

Η συγκεκριμένη εργαζόμενη, κόρη της υπαλλήλου, που της ενέκρινε τις αναρρωτικές άδειες, για περίπου 4 χρόνια, κατά διάστηματα, όπως αποδεικνύουν τα σχετικά έγγραφα, εργαζόταν κανονικά στη δουλειά της και παράλληλα με υπογραφή της μητέρας της έπαιρνε χρήματα τον Ασφαλιστικό Οργανισμό!

Την έγκριση των επαναλαμβανόμενων αναρρωτικών αδειών, υπέγραφαν και πάλι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση με τις αναρρωτικές άδειες γιατροί του ΙΚΑ, αλλά κι ένας ακόμα γνωστός συνδικαλιστής γιατρός του ΕΟΠΠΥ στην Κρήτη.

Την ίδια ώρα που το σκάνδαλο το οποίο προκάλεσε πανελλήνιο σάλο υποτίθεται πως διερευνάται, οι δύο γιατροί πρωταγωνιστές επέστρεψαν στην υπηρεσία τους μετά Βαϊων και Κλάδων. Η ατιμωρησία και οι δήθεν γραφειοκρατικές διαδικασίες προκαλούν όχι μόνο το περί δικαίου αίσθημα,αλλά και τους γιατρούς και υγειονομικούς υπαλλήλους που καθημερινά δίνουν διαπιστευτήρια εντιμότητας.

Μαρτυρία για τον 64χρονο γιατρό - «Eίχε εξαντληθεί οικονομικά»

Σοκαρισμένη είναι η τοπική κοινωνία της Λαμίας από το τραγικό τέλος που έδωσε στη ζωή του ένας 64χρονος γιατρός πέφτοντας από τον 5ο όροφο του νοσοκομείου της πόλης.

Ο αυτόχειρας γιατρός-ακτινολόγος στην ειδικότητα-ήταν και μέλος του δημοτικού συμβουλίου με την παράταξη της αντιπολίτευσης «Δύναμη Αλλαγής για την Λαμία».

Η Τζένη Οικονόμου, επικεφαλής της παράταξης στην οποία ήταν δημοτικός σύμβουλος ο 64χρονος γιατρός, λέει:

"Από ότι μάθαμε πήγε γύρω στις 5 το πρωί στο νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν η πεθερά του. Εκει πέρασε από τον θάλαμο και βγήκε έξω στον εξώστη. Παρά τις προσπάθεις να τον πείσουν να κατέβει, έπεσε στο κενό.

Τι νας σας πω; Είμαστε πραγματικά σοκαρισμένοι. Ήταν δημοτικός σύμβουλος στην παράταξη μας. Πολλα χρόνια διετέλεσε νομαρχιακός σύμβουλος.

Αυτό που μπορώ νας σας πω είναι ότι ήταν ένας εντιμότατος άνθρωπος και πολύ σκεπτομενο άτομο. Φιλοσοφούσε δηλαδή.

Συνταξιοδοτήθηκε πριν από περίπου 6 μήνες και τελευταία είναι αλήθεια ότι φαινόταν προβληματισμένος. Δεν μίλαγε δηλαδή πολύ. Ξέρω ότι τώρα τελευταία-μου είχε πει δηλαδή-οτι έφτιαχνε ένα σπίτι και είχε εξαντληθεί οικονομικά. Αλλά δεν μπορώ να φανταστώ ότι τα αίτια ήταν οικονομικά. Δεν ξέρω κιόλας τι να σας πω. Είμαστε σοκαρισμένοι.

Έχει μια υπέροχη οικογένεια με δύο μεγάλα παιδιά. Κι αυτό που μπορώ να σας πω με σιγουριά είναι ότι ήταν ένας ακέραιος επαγγελματίας. Δηλαδή ως ακτινολόγος εξυπηρετούσε τους πάντες ανα πάσα ώρα και στιγμή. Κι εδώ στην παράταξη μας τις τελευταίες 20 ημέρες πριν από τις εκλογές μας ειχε βοηθήσει πάρα πολύ. Λυπάμαι, λυπάμαι πολύ".

«Μην ανοίξετε το στρώμα, θα πέσω»

Έπεσε στο κενό τελικά ο γιατρός, ο οποίος από νωρίς το πρωί απειλούσε να αυτοκτονήσει στο Νοσοκομείο Λαμίας...

Το θρίλερ ξεκίνησε λίγο μετά τις 5.00 το πρωί. Ο 64χρονος, πρώην διευθυντής τμήματος του νοσοκομείου, είχε σκαρφαλώσει στο πρεβάζι του 5ου ορόφου και απειλούσε να βάλει τέλος στη ζωή του.

Στο νοσοκομείο είχε φτάσει και η σύζυγός του, που μαζί με φίλους του γιατρούς και ειδικό ψυχολόγο προσπαθούσε να τον πείσουν να μην πηδήξει, αλλά μάταια.

Παρά τις προσπάθειες που κατέβαλε ο ειδικός διαπραγματευτής της αστυνομίας, οι φίλοι του γιατροί που του μιλούσαν συνέχεια, ακόμη και η σύζυγός του που έφτασε στο σημείο, κανένας δεν κατάφερε να τον μεταπείσει.

Η πυροσβεστική που είχε κληθεί είχε μαζί της το ειδικό στρώμα ασφαλείας το οποίο δεν μπόρεσε να χρησιμοποιήσει, καθώς ο άντρας απειλούσε ότι εάν το αναπτύξουν, τότε και θα πέσει. Επίσης είχε δώσει εντολή να μην βλέπει κανέναν ένστολο.

Σύμφωνα, πάντως, με τις πρώτες πληροφορίες, αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα, ενώ φως αναμένεται να ρίξουν οι καταθέσεις της συζύγου του και της κόρης του.

Συγκλονισμένη η τοπική κοινωνία

Το συγκλονιστικό απονενοημένο διάβημα του συνταξιούχου γιατρού το πρωί στη Λαμία, έχει βυθίσει στο πένθος όλη την περιοχή.

Σοκαρισμένος είναι και ο δήμαρχος Λαμιέων Γεώργιος Κοτρωνιάς. Ο Τοπικός άρχοντας και το Δημοτικό Συμβούλιο με ανακοίνωση, εκφράζουν στην οικογένεια και στους συγγενείς του εκλιπόντος τα συλλυπητήρια και τη βαθιά τους θλίψη.

Ο άτυχος άντρας, είχε ανέβει στον 5ο όροφο του νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν η πεθερά του και λίγο μετά τις 05:00 το πρωί βγήκε στο περβάζι.

Παρά τις εκκλήσεις του διαπραγματευτή της ΕΛ.ΑΣ. αλλά και των συγγενών τους, ο 64χρονος μετά από τρεις ώρες περίπου, έκανε τον σταυρό του και πήδηξε στο κενό, με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο.

Ο θάνατος του 64χρονου γιατρού, ο οποίος ήταν πατέρας δυο παιδιών, έχει συγκλονίσει όχι μόνο τη Λαμία, αλλά και όλη τη Φθιώτιδα, αφού ο γιατρός ήταν ιδιαίτερα γνωστός και αγαπητός. Μάλιστα στο παρελθόν είχε εκλεγεί νομαρχιακός σύμβουλος στη Φθιώτιδα.

Αναβολή γιορτής

Εξαιτίας του απροσδόκητου χαμού του 64χρονου γιατρού, η προγραμματισμένη για την Τρίτη 17 Ιουλίου 2012 και ώρα 20:00 στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου (οδός Λεωνίδου 9-11, 2ος όροφος) μικρή γιορτή προς τιμήν των εθελοντών των προηγουμένων ετών της διοργάνωσης «ΘΕΡΜΟΠΥΛΙΑ» ΑΝΑΒΑΛΛΕΤΑΙ.

Πηγή: nocomments.gr - lamiareport.gr - lamiastar.gr

Τηλεαστέρες και μοντέλα στην "καυτή" ατζέντα του 33χρονου χάκερ!

Μια περίεργη ιστορία που εξελίσσεται σε σκάνδαλο ολκής αποκαλύφθηκε την προηγούμενη εβδομάδα με τη σύλληψη του 33χρονου χάκερ στο Νέο Ηράκλειο Αττικής. Ένα ολόκληρο κύκλωμα είχε στηθεί με το οποίο ο...33χρονος μπορούσε είχε καταφέρει να εξελίξει κώδικες που έδιναν τη δυνατότητα παρακολούθησης κάθε τύπου επικοινωνίας μέσω κινητών και υπολογιστών.

Στην "καυτή" ατζέντα του 33χρονου, σύμφωνα με το Έθνος της Κυριακής, υπήρχαν πρόσωπα που κανείς δεν θα μπορούσε να φανταστεί πως θα προέβαιναν σε παρακολουθήσεις.

Πρωτοκλασάτοι επιχειρηματίες και εφοπλιστές, λαμπερά δικηγορικά γραφεία, εμπορικές επιχειρήσεις, βρίσκονται ανάμεσα στους πελάτες του νεαρού επιχειρηματία - χάκερ. Στα ονόματα συγκαταλέγονται και πρόσωπα της σόου μπιζ, από αστέρες της τηλεόρασης μέχρι μοντέλα, που κυρίως, τους απασχολούσαν ζητήματα συναισθηματικής φύσεως.

Για να προωθήσει τα συστήματα των υψηλής τεχνολογίας κοριών του, ο νεαρός είχε ιδρύσει εταιρεία με την επωνυμία "drindrin", που αναλάμβανε απλώς να τοποθετήσει το σύστημα παρακολούθησης στις ηλεκτρονικές συσκευές.

Πανηγυρίζει το εξωκκλήσι του προφήτη Ηλία στο Κάστρο της Κανήθου

Φωτο Αρχείου
Την Παρασκευή 20 Ιουλίου πανηγυρίζει το Ιερό Παρεκκλήσι του Προφήτη Ηλία, το οποίο βρίσκεται μέσα στο κάστρο της Κανήθου και υπάγεται στην Ενορία του Αγίου Νικολάου Χαλκίδας.

Οι πανηγυρικές εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν την παραμονή της γιορτής. Την Πέμπτη 19 Ιουλίου, στις 8 το βράδυ, θα τελεστεί μέγας εσπερινός χοροστατούντος του Μητροπολίτη κ. Χρυσοστόμου.

Ανήμερα της γιορτής, την Παρασκευή 20 Ιουλίου, στις 7 το πρωί θα τελεστεί ο Όρθρος και στη συνέχεια η θεία λειτουργία, με αρτοκλασία και πανηγυρικό χαρακτήρα, λόγω της γιορτής

Αποκάλυψη –ΣΟΚ μέσω… Μισθοδικείου:20.000 ευρώ μας κοστίζει ο κάθε βουλευτής

«Πονοκέφαλο» φέρνει στη Βουλή η προσφυγή δικαστικών λειτουργών στο Μισθοδικείο για να κηρυχθούν παράνομες οι μειώσεις στον κλάδο τους.

Όπως αποκαλύπτεται  το πραγματικό κόστος του κάθε ενός από τους 300 βουλευτές μας ξεπερνά τα 20.000 ευρώ μηνιαίως, ή αλλιώς τα 700 ευρώ την ημέρα!

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ρεπορτάζ κυριακάτικης εφημερίδας, το ειδικό τμήμα του Μισθοδικείου με κατεπείγον έγγραφό του ζητά από τον γενικό γραμματέα της Βουλής, κ. Θάνο Παπαϊωάννου, διευκρινίσεις προκειμένου να καθοριστεί ο μισθός των δικαστικών, καθώς το Σύνταγμα προβλέπει ότι «οι βουλευτές δικαιούνται αποζημίωσης ίσης με το σύνολο των πάσης φύσεως μηνιαίων αποδοχών του ανώτατου δικαστικού λειτουργού».

Αυτήν την παράγραφο του Συντάγματος αντέστρεψαν οι δικαστικοί που ζητούν από τον περασμένο Μάρτιο να μάθουν πόσες είναι οι πάσης φύσεως αποδοχές των βουλευτών μας. Μάλιστα, το έγγραφο έδινε προθεσμία δύο μηνών στη Βουλή για να απαντήσει, καθώς υπήρχε νέα δικάσιμος στο Μισθοδικείο στις 12 Ιουνίου. Ωστόσο, απάντηση δεν υπήρξε ποτέ.

Αιτία, σύμφωνα με την εφημερίδα, είναι ότι οι πραγματικές πάσης φύσεως αποδοχές των βουλευτών είναι υπερδιπλάσιες από αυτές που δηλώνουν ως βουλευτική αποζημίωση.
Αναλυτικότερα:
• 8.000 ευρώ είναι ο μηνιαίος μισθός κάθε βουλευτή
• 1.100 ευρώ είναι η κατά μέσο όρο πρόσθετη αμοιβή για συμμετοχή σε επιτροπές
• 150 ευρώ το μήνα για συμμετοχή στα θερινά τμήματα
• 350 ευρώ το μήνα είναι οι ασφαλιστικές εισφορές για κάθε βουλευτή στον ΕΟΠΥΥ
• 1000 ευρώ το μήνα κοστίζει των leasing των αυτοκινήτων που έχει κάθε βουλευτής
• 473 ευρώ το μήνα είναι τα έξοδα κίνησης των βουλευτών κατά μέσο όρο
• 2.263 ευρώ το μήνα είναι κατά μέσο όσο το επίδομα οργάνωσης γραφείου
• 1.000 ευρώ το μήνα είναι το επίδομα ενοικίου που λαμβάνουν οι βουλευτές της περιφέρειας
• 983 ευρώ είναι κατά μέσο όρο η δαπάνη για τα σταθερά τηλέφωνα κάθε βουλευτή
• 200 ευρώ το μήνα το πλαφόν στα κινητά τους.

Συνολικά, 15.519 ευρώ είναι μηνιαίως οι πάσης φύσεως αποδοχές των βουλευτών σύμφωνα με τα παραπάνω στοιχεία.
Σε αυτό το ποσό πρέπει να προστεθούν και άλλες παροχές, όπως τα 4.000 ευρώ μηνιαίως για τους δύο επιστημονικούς συνεργάτες που δικαιούται κάθε βουλευτής αλλά και τα 960 ευρώ το μήνα που κοστίζουν κατά μέσο όρο το μήνα τα 104 μονά αεροπορικά εισιτήρια που δικαιούται κάθε βουλευτής της περιφέρειας.

Άρα, με μια απλή πρόσθεση οι συνολικές μηνιαίες «πάσης φύσεως» αποδοχές των βουλευτών μας ξεπερνούν όντως τα 20.000 ευρώ το μήνα.
Πηγή: Έθνος της Κυριακής

Θρήνος για τη Φωτεινή Λιβανίου στο Δοκό - Σκοτώθηκε το πρωί με μοτό

Θρήνος στο Δοκό για τη Φωτεινή Λιβανίου, η οποία σκοτώθηκε με το μηχανάκι της, ενω πήγαινε στη δουλειά.

Το θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε στις 8 το πρωί στο Βατώντα, κάτω από συνθήκες που δεν έχουν δευκρινιστεί.

Η 33χρονη Φωτεινή Λιβανίου ήταν εθελόντρια Σαμαρείτισσα  και  εργαζόταν σε επιχείρηση του Βατώντα.

Τη στιγμή του δυστυχήματος πήγαινε στη δουλειά της, όταν σκοτώθηκε.

Το Αστυνομικό Τμήμα Ν. Αρτάκης εξετάζει τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το τροχαίο που στοίχισε τη ζωή στη Φωτεινή πού ήταν δημοφιλής στο Δοκό και τη Χαλκίδα και θεωρείτο η "Ψυχή της παρέας"  .

Οι δεκάδες φίλοι της έχουν μείνει άναυδοι από το συγκλονιστικό συμβάν και απαιτούν από την Αστυνομία να ξεκαθαρίσει άμεσα τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το τροχαίο και έχασε τη ζωή της η Φωτεινή που σαν Σαμαρείτισσα βοηθούσε και πρόσφερε ελπίδα σε πολλούς συνανθρώπους μας

Στην προσωπική της σελίδα στο Facebook η τελευταία εγγραφή της ήταν το Σάββατο, 14 Ιουλίου 2012 στις 3:15 μ.μ. : ρα για θαλλασιτσα ξαπλωστρα καφεδακι..."

Οι φίλοι της έχουν γράψει: 


"ΦΩΤΕΙΝΟΥΛΑ..........ΚΑΛΟ ΣΟΥ ΤΑΞΙΔΙ..........ΔΕΝ ΣΟΥ ΕΠΡΕΠΕ ΤΕΤΟΙΟ ΤΕΛΟΣ ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ .......ΓΙΑΤΙ ΘΕΕ ΜΟΥ , ΓΙΑΤΙ , ΓΙΑΤΙ ?????????????"

"Ρε Φωτεινούλα!!!!! Πες μου ότι ψέμματα!!!!!"


Η τελευταία της φωτογραφία είναι με άλλες Σαμαρίτισσες στο Θέατρο όπου ανέβηκε το έργο "Ιφιγένεια εν Αυλίδι" και η Φωτεινή ήταν παρούσα για να προσφέρει βοήθεια, αν χρειαζόταν..



ΥΓ. Επί προσωπικού: Φωτεινή μου η ζωή σου φέρθηκε σκληρά. Πιο σκληρή όμως ήταν με τους δικούς σου. Έχασαν το διαμάντι τους, το χαμόγελό τους, την ελπίδα τους.... 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Στις 6 το απόγευμα η κηδεία της άτυχης Φωτεινής Λιβανίου

Τατιάνα Στεφανίδου: Chalkida by night! Νιώθω κορίτσι και ερωτεύομαι...

Η Τατιάνα Στεφανίδου λίγο πριν τις 11 το πρωί "χτύπησε" στο twitter και ανέβασε πολλές και καλές φωτό "από σημεία ζωής από την ...εξωτική Χαλκίδα"

Σε μία χαρακηριστική φωτό γράφει:  "Chalkida by night! Νιώθω κορίτσι και ερωτεύομαι τον ίδιο άντρα... από την αρχή!".
 
Σας παρουσιάζουμε όλες τις φωτό που ανέβασε η Τατιάνα και αποτελούν την καλύτερη διαφήμιση της Χαλκίδας και της Εύβοιας με τις δικές της λεζάντες:


Καντήλι. Εύβοια. Κάπως έτσι πρέπει να είναι ο Παράδεισος!

Αχινός. Εφάμιλλος με το ακριβότερο χαβιάρι του κόσμου. Πρέπει να το εξάγουμε στη Ρωσία. Τριακόσια ευρώ τη μερίδα!

 Αυτοσχέδιο μπάρμπεκιου στη βάρκα. Χταποδάκι και ουζάκι. Ελλαδάρα ευλογημένη, πανέμορφη χώρα!

Υ.Γ. Ο μαγικός παράδεισος απέχει από την Αθήνα 45 λεπτά. Τα ξενοδοχεία είναι πάρα πολύ οικονομικά, το ίδιο και τα σπίτια που νοικιάζονται. Οι παραλίες συγκλονιστικές! 
 
Φιλιά.
 
                     Τατιάνα.

Σπρινγκστιν - Μακάρντεϊ: Τους έκλεισαν τα μικρόφωνα σε συναυλία...! [video]

Οι διοργανωτές σε συναυλία των παλαίμαχων αστέρων της ροκ Μπρους Σπρίνγκστιν και Πολ Μακάρτνεϊ το βράδυ του Σαββάτου στο Χάιντ Παρκ του Λονδίνου τους έκλεισαν τα...
μικρόφωνα επειδή ξεπέρασαν τον χρόνο που επιτρέπουν οι αρχές να διαρκούν οι συναυλίες στο συγκεκριμένο χώρο.

Ο 70χρονος πρώην Μπιτλς, Πολ Μακάρτνεϊ, εμφανίστηκε στη σκηνή όταν ο 62χρονος Σπρίνγκστιν συμπλήρωνε ήδη τρεις ώρες ερμηνείας μεγάλων επιτυχιών όπως Born In The USA και Because The Night έχοντας ξεπεράσει κατά μισή ώρα τον επιτρεπόμενο χρόνο.

Οι τραγουδιστές διαπίστωσαν ξαφνικά ότι τους είχαν κλείσει τα μικρόφωνα και έτσι δεν μπόρεσαν να ευχαριστήσουν τους 65.000 θαυμαστές τους που είχαν παρακολουθήσει τη συναυλία κι αποχώρησαν.
Enhanced by Zemanta

ΣΟΚ: Πρώην διευθυντής νοσοκομείου της Λαμίας, αυτοκτόνησε μπροστά στα μάτια της γυναίκας του

Το χειρότερο τέλος είχε το θρίλερ που εξελίσσονταν από τις 5.00΄το πρωί, στο νοσοκομείο της Λαμίας, όπου πρώην διευθυντής νοσοκομείου, απειλούσε να αυτοκτονήσει.

Δυστυχώς κανένας και τίποτα δεν μπόρεσε να βοηθήσει το γιατρό, ο οποίος πριν από λίγα λεπτά πήδηξε από το πρεβάζι του 5ου ορόφου του νοσοκομείου Λαμίας και σκοτώθηκε.

Παρά τις προσπάθειες που κατέβαλε ο ειδικός διαπραγματευτής της αστυνομίας, οι φίλοι του γιατροί που του μιλούσαν συνέχεια, ακόμη και η σύζυγός του που έφτασε στο σημείο. κανένας δεν κατάφερε να τον μεταπείσει.

 Αδιευκρίνιστες παραμένουν οι αιτίες που οδήγησαν τον γιατρό στην απόφαση αυτή, ωστόσο, όπως έγινε γνωστό λίγο πριν πέσει στο κενό φώναξε στους ανθρώπους της Πυροσβεστικής να μην ανοίξουν το ειδικό στρώμα ασφαλείας γιατί θα έπεφτε.


Είναι ενδεικτικό ότι είχε ζητήσει να μην βλέπει κανέναν ένστολο από το πρεβάζι του 5ου ορόφου όπου και είχε βγει απειλώντας ότι θα πέσει και ότι γι' αυτό τον λόγο η αστυνομία είχε κρύψει τα οχήματά της.


Ο γιατρός εργαζόταν στο Διαγνωστικό Τμήμα του Νοσοκομείου και πριν από έξι μήνες είχε πάρει σύνταξη

Λαμία: Ο κλέφτης ήταν "πονηρός", αλλά πιάστηκε στη φάκα...

Ο λόγος για έναν 33χρονο Αλβανό, ο οποίος μάλιστα επιτέθηκε στους αστυνομικούς της ΔΙ.ΑΣ., όταν τον εντόπισαν και πήγαν να τον συλλάβουν...
Ο 33χρονος, ο οποίος διέμενε παράνομα στη χώρα μας, μπήκε σε κεντρικό πολυκατάστημα της Λαμίας και αφού έκλεψε ρούχα και υποδήματα αξίας 200 ευρώ περίπου, προσπάθησε να φύγει σαν κύριος. Μάλιστα, σύμφωνα με το LamiaReport.gr, για να μην χτυπήσει στην έξοδο ο συναγερμός είχε φροντίσει να αχρηστέψει με "ειδικό" περιτύλιγμα τα αντικλεπτικά, που έχουν πάνω τα ρούχα.

Η υπεύθυνη του καταστήματος όμως είχε αντιληφθεί την περίεργη συμπεριφορά του κλέφτη και προσπάθησε να τον σταματήσει. Ο 33χρονος έφυγε τρέχοντας και αστυνομικοί της ΔΙ.ΑΣ., που ενημερώθηκαν άμεσα, τον εντόπισαν κρυμμένο σε είσοδο κοντινής πολυκατοικίας.

Ο 33χρονος επιτέθηκε στους αστυνομικούς προσπαθώντας να διαφύγει της σύλληψης, αλλά οι άνδρες της ΔΙ.ΑΣ. τον ακινητοποίησαν και του πέρασαν χειροπέδες.

Τα κλοπιμαία αποδόθηκαν στην υπεύθυνη του καταστήματος, ενώ ο δράστης οδηγήθηκε στον εισαγγελέα στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, κατηγορούμενος για κλοπή και αντίσταση.


LamiaReport.gr

Χαλκιδέα μαθήτρια θριάμβευσε στην παγκόσμια ολυμπιάδα βιολογίας, στη Σιγκαπούρη

Μια σημαντική επιτυχία χάρισε στην Ελλάδα ο μαθητής Κωνσταντίνος Σαμαράς-Τσακίρης ο οποίος... κατέκτησε χάλκινο βραβείο στην 23 Παγκόσμια Ολυμπιάδας Βιολογίας στη Σιγκαπούρη, ενώ η μαθήτρια Ευφροσύνη Κορωναίου απέσπασε έπαινο.

Την Ελληνική αποστολή συγκροτούσαν τέσσερεις μαθητές, ο Κωνσταντίνος Σαμαράς από τα εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη, η Ευφροσύνη Κορωναίου από το 2ο Λύκειο Χαλκίδας, η Αγάπη Ρισσάκη από το 2ο Λύκειο Γλυκών Νερών και η Κωνσταντινίδου Ειρήνη από τα εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη καθώς και δύο εκπαιδευτικοί-συνοδοί, ο Παναγιώτης Στασινάκης και η Βενετία Νικήτα. Όλοι μαζί ταξίδεψαν στην Σιγκαπούρη και διαγωνίστηκαν μαζί με διακόσιους πενήντα περίπου μαθητές και μαθήτριες από 60 χώρες, στα πλαίσια της 23ης Παγκόσμιας Ολυμπιάδας Βιολογίας.

O διαγωνισμός διεξάγεται από την ΙΒΟ (International Biology Olympiad) και πραγματοποιείται εδώ και 23 χρόνια κάθε Ιούλιο σε διάφορες χώρες του κόσμου. Η Ελλάδα, μέσω της ΠΈΒ, συμμετέχει από το 2005 και είναι η δεύτερη φορά τα τελευταία τρία χρόνια που πετυχαίνει διάκριση.

Οι τέσσερεις μαθητές και μαθήτριες επιλέχτηκαν μεταξύ χιλίων και πλέον μαθητών της Β’ και της Γ΄ Λυκείου, που έλαβαν μέρος στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Βιολογίας (ΠΔΒ) που διεξάγεται από την ΠΈΒ υπό την αιγίδα του ΥΠΕΠΘ. Ο διαγωνισμός - που διαχρονικά έχει υψηλή συμμετοχή -περιλάμβανε τρεις φάσεις, μία θεωρητική εξέταση σε 57 εξεταστικά κέντρα σε όλη την χώρα, όπου επιλέχτηκαν 34 μαθητές, μια 2η θεωρητική εξέταση όπου επιλέχτηκαν 12 μαθητές και μία 3η πρακτική εξέταση όπου και επιλέχτηκαν οι 4 μαθητές που εκπροσώπησαν την χώρα μας στην Διεθνή Ολυμπιάδα (περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του διαγωνισμού www.pdbio.gr)

Η διάκριση που πέτυχαν οι μαθητές μας αποκτά ιδιαίτερη σημασία αν λάβουμε υπόψη ότι είχαν να ανταγωνιστούν μαθητές που αποκτούν πολύ περισσότερες γνώσεις Βιολογίας σε θεωρητικό και πρακτικό επίπεδο από τα σχολεία τους και προετοιμάζονται ειδικά για την Ολυμπιάδα για μεγάλο χρονικό διάστημα. Οι μαθητές μας, αμέσως μετά την εξοντωτική διαδικασία των πανελλαδικών εξετάσεων, παρακολούθησαν επιμορφωτικό πρόγραμμα εκπαίδευσης στο Βιολογικό τμήμα του Παν/μίου Αθηνών και στο Ίδρυμα ΙατροΒιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών, που επιχείρησε να καλύψει τις μεγάλες ελλείψεις της παρεχόμενης Βιολογικής παιδείας στο Ελληνικό σχολείο.

Το ΔΣ της Πανελλήνιας Ένωσης Βιοεπιστημόνων και η Οργανωτική Επιτροπή του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Βιολογίας:

συγχαίρει θερμά τους επιτυχόντες μαθητές και τους εύχεται κάθε επιτυχία στην αρχόμενη επιστημονική τους ζωή αλλά και προσωπική ευτυχία,

ευχαριστεί ιδιαίτερα όλους τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς, τα στελέχη της εκπαίδευσης, τους Πανεπιστημιακούς δασκάλους και ερευνητές που εργάστηκαν εθελοντικά συμβάλλοντας στην διεξαγωγή του Πανελλήνιου Διαγωνισμού και στην προετοιμασία των μαθητών.

Θα είμαστε στο αεροδρόμιο την Δευτέρα 16 Ιουλίου στις 12.00 πμ για να τους υποδεχτούμε και να τους συγχαρούμε.

Ο Πρόεδρος του ΔΣ της ΠΕΒ              Ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του ΠΔΒ
Μ. Παπαδάκης                                     Δ. Ραδίτσας

Έρευνα δείχνει ότι τα αντισυλληπτικά χάπια αυξάνουν τον κίνδυνο υπέρτασης

Τα αποτελέσματα μία μεγάλης έρευνας που πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο της Δυτικής Αυστραλίας και σας παρουσιάζει το pentapostagma.gr, έδειξαν ότι η χρήση των χαπιών αντισύλληψης που λαμβάνονται από...
το στόμα από έφηβα κορίτσια αυξάνει σημαντικά τον κίνδυνο αυξημένης αρτηριακής πίεσης στα μετέπειτα χρόνια της εφηβείας και στο στάδιο της ενηλικίωσης. Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν δεδομένα 1771 συμμετεχόντων της Προοπτικής Μελέτης Εγκυμοσύνης της Δυτικής Αυστραλίας (Western Australian Pregnancy Cohort (Raine) Study).

Οι συμμετέχοντες μελετήθηκαν κατά τις εξής ηλικίες: 1, 2, 3, 5, 8, 10, 14 και 17 ετών.
Τα υποκείμενα της έρευνας ερωτήθηκαν για αρκετούς δείκτες τρόπου ζωής, όπως οι διατροφικές επιλογές και συνήθειες, η κατανάλωση αλκοόλ, το κάπνισμα, η φυσική δραστηριότητα καθώς και τη χρήση συνταγογραφημένων φαρμάκων όπως τα αντισυλληπτικά χάπια που λαμβάνονται εκ στόματας. Στη συνέχεια μετρήθηκε η σχέση μεταξύ καθενός από αυτούς τους παράγοντες με τη συστολική και διαστολική πίεση. 

Οι ερευνητές βρήκαν ότι η χρήση του αντισυλληπτικού χαπιού σχετιζόταν σημαντικά με την αυξημένη αρτηριακή πίεση στα κορίτσια.
Η συστολική πίεση των κοριτσιών που ελάμβαναν το χάπι (30 τοις εκατό στην ερευνώμενη ομάδα) ήταν 3,3mmHg υψηλότερη από τις μη-χρήστες και αυξανόταν με την αύξηση του δείκτη μάζας-σώματος. 

Η αναφορά της μελέτης επέστησε τη προσοχή ότι οι ουσιώδεις διαφορές στην αρτηριακή πίεση εξαιτίας της στοματικής λήψης αντισυλληπτικού χαπιού από τα έφηβα κορίτσια είναι πολύ πιθανόν να αυξήσει τον κίνδυνο τόσο ισχαιμικής καρδιακής πάθησης όσο και εμφράγματος στην ενήλικη ζωή..
Τα ορμονικά αντισυλληπτικά έχουν επανηλειμμένως συνδεθεί με αυξημένο κίνδυνο ανάπτυξης καρδιαγγειακής πάθησης, καρκίνου του τραχήλου της μήτρας, του ήπατος και του του μαστού, θρόμβους αίματος, αυξημένη αρτηριακή πίεση, νόσο της ουροδόχου κύστης, φλεγμονώδη νόσο του εντέρου, σεξουαλική δυσλειτουργία και εγκεφαλικά επεισόδια στις γυναίκες.

Αυτοκτόνησε συνταξιούχος

Κρεμασμένος σε μία κερασιά στην αυλή του σπιτιού του κοντά στο λιμάνι του Αγιοκάμπου βρέθηκε χθες το πρωί ένας 66χρονος συνταξιούχος αυτοκινητιστής από τη Σκήτη.
Η είδηση σόκαρε την τοπική κοινωνία αφού για τον αυτόχειρα όλοι είχαν να πουν μία καλή κουβέντα.

Ο 66χρονος εργάζονταν για σχεδόν όλη του τη ζωή στη Λάρισα ενώ τα τελευταία χρόνια είχε συνταξιοδοτηθεί και είχε μετακομίσει στον Αγιόκαμπο.
onlarissa.gr

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...