Σάββατο 2 Ιουλίου 2011

BINTEO: Α.Αγγελου:'Έκανα το Dancing για να εκπλήξω εμένα και τους άλλους'

 

Μουσική βραδιά από την Ορχήστρα Ποικίλης Μουσικής


Την Δευτέρα 4 Ιουλίου και ώρα 9:30 μ.μ. στα πλαίσια των εκδηλώσεων Μεσσάπεια 2011 η ορχήστρα ποικίλης μουσικής του Δήμου Διρφύων-  Μεσσαπίων με τον μαέστρο Πάνο Τζανετή θα παρουσιάσουν ένα πρόγραμμα γεμάτο μουσική για όλα τα γούστα.


Neon music signImage via WikipediaTo έργο του Πάνου Τζανετή τεράστιο  και ευτυχώς μπορεί να νιώθει την ικανοποίηση από το θερμό χειροκρότημα όχι μόνο των κατοίκων της περιοχής αλλά και των ξένων που παρακολουθούν τις εμφανίσεις της ορχήστρας που διευθύνει.








Enhanced by Zemanta

Οι «ΕΡΕΤΕΣ» ανεβάζουν ΜΠΟΣΤ

Achilles departing, the Nereid Kymothea holdin...Image via Wikipedia
Η Θεατρική ομάδα δήμου Ερέτριας «ΕΡΕΤΕΣ»,στα πλαίσια των πολιτιστικών εκδηλώσεων «Κανάρεια 2011»  παρουσιάζει φέτος το καλοκαίρι το έργο του
Μποστ. «Ρωμαίος και Ιουλιέτα».
Η  πολυθρύλητη ερωτική ιστορία της παγκόσμιας δραματουργίας, στα χέρια του Χρύσανθου (Μέντη) Μποσταντζλόγλου ανατρέπεται περίτεχνα,καθώς μας παρασύρει,με τον εμπνευσμένο δεκαπεντασύλλαβό του,σε ένα ξέφρενο χιουμοριστικό γαϊτανάκι.
Στο έργο παίρνουν μέρος όλα τα μέλη του θιάσου, αλλά και τα νέα πρόσωπα  που ενσωματώθηκαν φέτος στους «Ερέτες»,
Παίζουν: Μαλαματένια Κιάκη-Τσολάκου, Κατερίνα Φουρμούζη, Σοφία Γρίβα, Αντώνης Λαζάρου, Βάνα Τσιριμώκου, Κρυσταλλία Μπουραζά, Δημήτρης Καραταΐρης, Ζέτα Βεντούρη, Παναγιώτης Λαζαρίδης, Μπήλιω Μαυροειδή, Ματίνα Σταματογιάννη, Τάσος Κατσαμάκης, Μπήλιω Μαρκασιώτη, Τζο Ξέστερνου, Βαγγέλης Μπασινάς κ.α. Επίσης  συμπράττει και η σχολή μπαλέτου Ερέτριας Στέλλας Καρακατσάνη, χορεύουν: Εύα Μανούσου, Βίκυ Μπασινά, Μαρία Μπέκου, Ζηνοβία Ρούσσου.
Σκηνοθεσία: Μιλτιάδης Παπανάγνου
Σκηνικά, κοστούμια: Δέπη Λάσκαρη-Βότσαρη, Λίτσα Μπόρου
Παρασκευή 8 Ιουλίου 2011 και ώρα 9 μ.μ.
Γενικό Λύκειο Ερέτριας
Είσοδος ελεύθερη
http://www.eviaroom.gr

Enhanced by Zemanta

ΣΕΛΜΑΝ: 12 απολύσεις και "απεργία ανάσας"

Οι απολύσεις στη ΣΕΛΜΑΝ δεν έχουν τελειωμό. Επικαλούμενη τη νομοθεσία η εταιρία έκανε χτες άλλες 12 απολύσεις εργαζομένων χωρίς, φυσικά, να υπάρξουν αντιδράσεις.

Το Σωματείο και το Εργατικό Κέντρο που είχαν ξεσηκώσει τον κόσμο στις πρώτες απολύσεις τώρα κρατούν την ... αναπνοή τους και κάνουν,...."απεργία ανάσας" μια και στην ουσία ΔΕΝ έχουν καταφέρει κάτι.

Το εργατικό κίνημα στην Εύβοια, βρίσκεται στη χειρότερη θέση, τον τελευταίο καιρό και εκεί το έχουν οδηγήσει οι ψευτοεπαναστάτες και οι "επαγγελματίες συνδικαλστές"...

Κατάληψη του Δημαρχείου Αιδηψού για τρεις μέρες...

Σε κατάληψη του Δημαρχείου Αιδηψού προχώρησαν την περασμένη Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή 22,23 και 24 Ιουνίου αντίστοιχα, οι εποχικοί εργαζόμενοι του πρώην Δήμου Αιδηψού. Η κατάληψη έγινε αμέσως μετά την έκδοση των αποτελεσμάτων του διαγωνισμού για πρόσληψη εργαζομένων με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, στις υπηρεσίες ύδρευσης και καθαριότητας του Δήμου Ιστιαίας Αιδηψού, αφού τα ονόματα των περισσότερων εργαζόμενων της Αιδηψού δεν ήταν μέσα στη λίστα των επιτυχόντων. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, μετά από πολλά χρόνια εμπειρίας, όπως οι ίδιοι δηλώνουν, ως εποχικοί εργαζόμενοι στο Δήμο Αιδηψού, να μείνουν άνεργοι και να καταγγέλλουν ανοιχτά, διαβλητότητα στο διαγωνισμό του νέου Καλλικρατικού Δήμου. Ενώ ο Δήμαρχος Χριστοφής Ζάχος δηλώνει, ότι όλα έγιναν με απόλυτη διαφάνεια και τα αποτελέσματα δεν μπορούν να αμφισβητηθούν από κανέναν.

Τα ονόματα των επιτυχόντων έχουν δημοσιευθεί και στο διαδίκτυο στο πρόγραμμα Διαύγεια. Η αξιολόγηση έγινε από τριμελή επιτροπή του Δήμου σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 86 του «Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων», του Ν. 2190/94 περί «Σύστασης ανεξάρτητης αρχής για την επιλογή προσωπικού και τη ρύθμιση θεμάτων διοίκησης» και της υπ’ Αρ.12/2011 απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ιστιαίας Αιδηψού.

Στη Διαιτησία η νέα συλλογική σύμβαση των Τσιμέντων Χαλκίδας

Cement Plant IIImage by xdjio via FlickrΣτη Διαιτησία καταφεύγει  η Ένωση εργαζομένων των Τσιμέντων Χαλκίδας, μετά την τελευταία, άκαρπη συνάντηση με την εργοδοσία. 

Σε σχετική ανακοίνωση  αναφέρονται  τα  σχετικά με τον διάλογο που είχαν οι εργαζόμενοι με την διοίκηση: 

«Την Τρίτη 28 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη, πριν την προκήρυξη της 48ωρης Γενικής Απεργίας, τρίτη συνάντηση του Δ.Σ. του Σωματείου μας με εκπροσώπους της ΑΓΕΤ, στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων για την επιχειρησιακή Σ.Σ.Ε. 2011.

Για άλλη μια φορά διαπιστώσαμε ότι επρόκειτο για μια συζήτηση, που προσχηματικά η ΑΓΕΤ τη βαφτίζει «διάλογο», αφού επιμένει να απορρίπτει το σύνολο των δικών μας αιτημάτων και να μας πιέζει να της κάνουμε αντιπροτάσεις πάνω στα δικά της αιτήματα που προβλέπουν, όπως ήδη σας έχουμε ενημερώσει, τα πιο κάτω:

• Περικοπή των πάσης φύσεως αποδοχών κατά 10%.

• Συμψηφισμό μελλοντικών αυξήσεων με τη διαφορά μεταξύ προβλεπόμενου και καταβαλλόμενου μισθού και μέχρι του ποσού των 80 ευρώ.

• Ελαστικό ωράριο για υπερωριακή απασχόληση.

• Κατάργηση παλαιότερων συλλογικών ρυθμίσεων ( νυχτερινή εργασία-επίδομα εργασίας Χριστουγέννων, Πρωτοχρονιάς, Πάσχα κ.λ.π. ).

Όπως αντιλαμβάνεστε η παραμονή μας σε μια τέτοιου είδους διαδικασία, παρωδίας διαλόγου, θα έδινε άλλοθι στους εκπροσώπους της ΑΓΕΤ ότι …συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις.

Σεβόμενοι τους εαυτούς μας και τους εργαζόμενους που εκπροσωπούμε τους δηλώσαμε, για μια ακόμη φορά, ότι δεν υπάρχει κανένα σημείο επαφής μεταξύ μας και αποχωρήσαμε.

Μετά απ’ αυτή την εξέλιξη και εκτιμώντας την κοινωνικο-πολιτικο-οικονομική κατάσταση θα προσφύγουμε στον Οργανισμό Μεσολάβησης και Διαιτησίας (Ο.ΜΕ.Δ) για την υπογραφή Επιχειρησιακής Σ.Σ.Ε.

Σημειωτέον ότι τα αιτήματα της ΑΓΕΤ έχουν ήδη απορριφθεί από τη Γενική μας Συνέλευση στις 26/6/2011 και έχουμε αντιπροτείνει, με την 420/23-5-2011ανοιχτή επιστολή μας, τη σύναψη δανειακής σύμβασης.»
Enhanced by Zemanta

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...