Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014

O Αναγνωστάκης φέρνει στη Βουλή το θέμα των εργαζομένων του ΓΑΛΗΝΟΣ S/M

Ο βουλευτής Εύβοιας, της Δημοκρατικής Αριστεράς Δημήτρης Αναγνωστάκης, καταθέτει ως αναφορά την με ημερομηνία 6-3-2014 ανακοίνωση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ευβοίας, με θέμα την εκδίκαση της 27/2/2014 αγωγής των εργαζόμενων ΕΥΒΟΙΑ ΜΑΡΚΕΤ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΙΚΗ (S/M ΓΑΛΗΝΟΣ) για δεδουλευμένες άκυρες απολύσεις.

Ιστιαία: Μαθητές έφτιαξαν ρομπότ της θάλασσας!



Οι μαθητές του επαγγελματικού Λυκείου,  εργάστηκαν με ενθουσιασμό για ενάμιση μήνα, επί δύο διδακτικές ώρες την εβδομάδα, με την καθοδήγηση των καθηγητών τους και ολοκλήρωσαν τις τρεις φάσεις της κατασκευής: συναρμολόγηση σκελετού, σύνδεση - στεγανοποίηση και συναρμολόγηση κινητήρων, συναρμολόγηση και δοκιμή τηλεχειριστηρίου.

Επίσης πραγματοποιήθηκαν στο χώρο του σχολείου δυο ανεπίσημες δοκιμές - στεγανότητας - αποκρισιμότητας και σταθερότητας - ισορροπίας πλεύσης.

Παρέμβαση του Αντιπεριφερειάρχη για την ανάπτυξη των υδατοκαλλιεργειών

Παρέμβαση του Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κ. Δημητρίου Βουρδάνου έγινε με επιστολή του προς το Υπουργείο Αγροτικής Aνάπτυξης και Τροφίμων για το σχέδιο νόμου «Ανάπτυξη υδατοκαλλιεργειών και λοιπές διατάξεις» που είναι σε διαβούλευση, ζητώντας την παραμονή των αρμοδιοτήτων που αφορούν τις υδατοκαλλιέργειες στις αιρετές Περιφέρειες και όχι μεταφορά αυτών στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, διατυπώνοντας συγχρόνως την άποψη του, για απαξίωση της Αιρετής Περιφέρειας με την αφαίρεση αρμοδιοτήτων που της δόθηκαν με τον «Καλλικράτη».

Άδωνις Γεωργιάδης: Παραμένει ο Μίχας Υποδιοικητής του νοσοκομείου Καρύστου

Ο Υπουργός Υγείας, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, ερωτηθείς από δημοσιογράφους σχετικά με την πιθανή αντικατάσταση του Υποδιοικητή του Νοσοκομείου Χαλκίδας και αρμόδιου για το Νοσοκομείο Καρύστου, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

ΝΑΙ στα υδροπλάνα από τη Κάρυστο!

 Άνοιξε ο δρόμος για τα υδροπλάνα στη Κάρυστο!


Ο Δήμος Καρύστου με ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, ζήτησε από τον Οργανισμό Λιμένων Νομού Εύβοιας (Ο.Λ.Ν.Ε.) ο οποίος έχει και την χρήση της Χερσαίας Ζώνης, την δημιουργία υδατοδρομίου στη Κάρυστο και την ένταξη του στον γενικότερο σχεδιασμό των υδατοδρομίων του Νομού Εύβοιας.

Γνωστός έλληνας ηθοποιός ξεκίνησε για τον Αγιόκαμπο Εύβοιας και κατέληξε στη φυλακή!

Ο ηθοποιός Φώτης Σπύρου περιέγραψε στο περιοδικό “Λοιπόν” την δυσάρεστη “ταιλαιπωρία” που βίωσε για μια κλήση 400 ευρώ.


«Ηταν πέρυσι το Πάσχα που ετοιμαζόμουν να πάω στην Εύβοια όπου έχουμε ένα ξενοδοχείο, οικογενειακή επιχείρηση, στον Αγιόκαμπο. Έσπασε ένα εξάρτημα του αυτοκινήτου μου που δεν είχα πάρει χαμπάρι και πήγε στον πίσω άνθρωπο που οδηγούσε το αυτοκίνητό του. 

Εκδικάστηκε η αγωγή για τις απολύσεις εργαζομένων στο S/M Γαληνός


Εκδικάστηκε η αγωγή των εργαζομένων στο S/M Γαληνός για τις απολύσεις

Για ακόμη μια φορά η διοίκηση απαξίωσε άπαντες και δεν εμφανίστηκε κανείς στα Δικαστήρια, σύμφωνα με το Εργατικός Κέντρο.


Κύμη: Με αυτό τον μύλο μεγάλωσε 12 παιδιά! [photos]

Πρόκειται για έναν μύλο αξιοθέατο για την περιοχή. Ο Μύλος του Σαντά είναι μια μαγευτική τοποθεσία κοντά στους Ανδρωνιάνους, της περιοχής της Κύμης. Την ονομασία την πήρε από τον εγκαταλειμμένο νερόμυλο, του οποίου τα χαλάσματα υπάρχουν ακόμα εδώ. 

Ο νερόμυλος σταμάτησε τη λειτουργία του γύρω στο 1965. Η περιοχή είναι κατάφυτη με υδρόφιλα φυτά και πυκνή βλάστηση, τα οποία διατρέχει ρεματιά. Εντυπωσιακός είναι ο καταρράκτης και τα 2 γεφύρια τα οποία είναι σκεπασμένα με πυκνή βλάστηση. Τα γεφύρια κατασκευάστηκαν από ηπειρώτες τεχνίτες στα τέλη του 19ου αιώνα και εξασφάλιζαν την μετάβαση στα διπλανά χωριά.

Ενημέρωση για τους νέους αγρότες στη Χαλκίδα

Ημερίδα ενημέρωσης για το Μέτρο 112 «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών» διοργανώνει στη Χαλκίδα, την Τρίτη 11 Μαρτίου, το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας- Παράρτημα Ανατολικής Στερεάς σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής (ΔΑΟΚ) Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας.


Η εκδήλωση θα διεξαχθεί στις 10.30, στο Συνεδριακό Κέντρο Π.Ε. Ευβοίας, στην οδό Χαϊνά 93 στη Χαλκίδα.

Το Φεστιβάλ Ταινιών Δράμας στη Χαλκίδα

Το 36ο Φεστιβάλ Μικρού Μήκους Ταινιών Δράμας και το 19ο Φεστιβάλ Διεθνών Ταινιών Δράμας θα φιλοξενηθούν στη Χαλκίδα για ένα διήμερο αφιέρωμα Προβολής των.


Οι ταινίες θα προβληθούν:  
στο Αμφιθέατρο του Συνεδριακού Κέντρου της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας    
                                  [Λεωφ. Χαϊνά & Ραούλ Φολερώ] 

Ο Αποστόλου για τη φορολογική επιδρομή στο αγροτικό εισόδημα και στην αγροτική περιουσία

"Σε μια κρίσιμη περίοδο, που όλοι θεωρούν ότι ο αγροτικός τομέας μπορεί να συμβάλει στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, η Κυβέρνηση υιοθέτησε στην εισοδηματική πολιτική της, τη φορολογική επιδρομή στο αγροτικό εισόδημα και στην αγροτική περιουσία". 


Αυτό αναφέρει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιος περιφερειάρχης Στερεάς, Βαγγέλης Αποστόλου σε ερώτησή του που θα συζητηθεί σήμερα Παρασκευή, στη Βουλή.

Η περιοδεία του Γ. Μαρίνου στη Κύμη

Το απόγευμα της Τετάρτης, με συγκέντρωση στην αίθουσα της Εργατικής Εστίας, ολοκληρώθηκε η περιοδεία του Γ. Μαρίνου στη Κύμη. Το απόγευμα της Τετάρτης, με συγκέντρωση στην αίθουσα της Εργατικής Εστίας, ολοκληρώθηκε η περιοδεία του Γ. Μαρίνου στη Κύμη. 


Όπως ήταν προγραμματισμένο, το πρωί ο Γ. Μαρίνος μέλος του Π.Γ. του ΚΚΕ και υποψήφιος περιφερειάρχης με τη Λαϊκή Συσπείρωση περιόδευσε στο εργοστάσιο της Ηλεκτρομηχανικής, στο ΙΚΑ Κύμης και στο Γ. Νοσοκομείο Γ. Παπανικολάου. 

Παρελήφθησαν αντιγριπικά εμβόλια

Από τη Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας ανακοινώνεται ότι παρελήφθησαν αντιγριπικά εμβόλια για τη συνέχιση του αντιγριπικού εμβολιασμού της περιόδου 2013-14.


 Όλοι ανεξαρτήτως οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προσέλθουν στα εμβολιαστικά κέντρα της Περιφέρειας καθώς και στις Διευθύνσεις Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας των Περιφερειακών Ενοτήτων, προκειμένου να λάβουν πληροφορίες για το πρόγραμμα και να εμβολιαστούν, προτεραιότητα δίδεται στους άπορους και ανασφάλιστους συμπολίτες μας, οι οποίοι ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου.

Ο Αναγνωστάκης για την υποχρηματοδότηση σχολικών επιτροπών

Το Υπουργείο Εσωτερικών απάντησε, στην αναφορά του βουλευτή Εύβοιας της Δημοκρατικής Αριστεράς Δημήτρη Αναγνωστάκη, που είχε κατατεθεί, κατόπιν επιστολής προς το Υπουργείο Εσωτερικών από τη Δημοτική Επιτροπή Παιδείας του Δήμου Χαλκιδέων.


Στο πλαίσιο της αναφοράς, υπήρχε το αίτημα για αύξηση της χρηματοδότησης των σχολικών επιτροπών καθώς διαπιστώθηκε ότι αρκετές σχολικές μονάδες, είχαν υποστεί φθορές οι οποίες δεν ήταν δυνατό να αποκατασταθούν με τα ήδη εγκεκριμένα ποσά των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων, που διατίθενται στις Σχολικές Επιτροπές του Δήμου.

Η Συνέλευση του Συλλόγου "Φίλοι του Γιάννη Σκαρίμπα"

Το Δ.Σ του Συλλόγου "Φίλοι του Γιάννη Σκαρίμπα» λόγω μη απαρτίας αναβάλλει την έκτακτη Γενική Συνέλευση με θέμα: Η σχέση και ο ρόλος του Συλλόγου ". Φίλοι του Γ Σκαρίμπα "με την ορισθείσα από το Δήμαρχο Χαλκιδέων Διοικούσα Επιτροπή στο Αρχείο Μελετών Γιάννη Σκαρίμπα, για την Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014 στις 6 Μ.Μ. ΣΤΗΝ

ΔΗΜΑΡ: Ανάγκη άμεσης ανάληψης πρωτοβουλιών για την ανάπτυξη του αγροτικού τομέα.

Συνέντευξη Τύπου έδωσε η Κ.Ο. της ΔΗΜΑΡ, με θέμα την Επίκαιρη Επερώτηση προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, για την αντιμετώπιση των προβλημάτων του αγροτικού Τομέα. 


Με αφορμή την Επίκαιρη Επερώτηση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Δημοκρατικής Αριστεράς, προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, για την αντιμετώπιση των προβλημάτων του αγροτικού Τομέα, που θα συζητηθεί τη Δευτέρα 10 Μαρτίου, πραγματοποιήθηκαν οι εξής δράσεις:

Χαλκίδα: Πανηγυρίζει το Παρεκκλήσι της Μέσα Παναγίτσας

Την Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014 πανηγυρίζει το Ιερό Παρεκκλήσιον της Παναγίας Οδηγητρίας (Μέσα Παναγίτσα) Χαλκίδος, το οποίο είναι αφιερωμένο και στους Αγίους ενδόξους Μάρτυρες Χρύσανθο και Δαρεία, σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα:

«Πτυχές σύγχρονου θεολογικού λόγου στο μάθημα των Θρησκευτικών»

Η Ιερά Μητρόπολις Χαλκίδος διοργανώνει, με την πρωτοβουλία του Υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Συμεών Κεδίκογλου και την πρόθυμη συνεργασία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ευβοίας, του Σχολικού Συμβούλου Θεολόγων κ. Αγγέλου Βαλλιανάτου και της Περιφερειακής Ενότητος Ευβοίας Θεολογική Ημερίδα με θέμα: «Πτυχές σύγχρονου θεολογικού λόγου στο μάθημα των Θρησκευτικών», την Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014 και ώρα 9:00 π.μ., στο Συνεδριακό Κέντρο της Περιφερειακής Ενότητος Ευβοίας (Χαϊνά 93 – Χαλκίδα).

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...