Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013

Η Ειρήνη Μερτζιάνη για την 3η Δεκεμβρίου 2013 Παγκόσμια & Εθνική Ημέρα ΑμεΑ

21ος Αιώνας - ΑμεΑ στην Ελλάδα . Άραγε υπήρξε αισθητή πρόοδος και αλλάγη στην βελτίωση των συνθηκών σε όλους τους τομείς της κοινωνικής ζωής των ΑμεΑ και των οικογενειών τους ; Η εντύπωση που επικρατεί είναι μάλλον αρνητική.


Στα τέλη του 20ου και στην αρχή του 21ου αιώνα υπήρξαν σημαντικά βήματα αναγνώρισης και βελτίωσης των όρων διαβίωσης : οικονομικές παροχές ,κοινωνική καταξίωση , αξιοπρεπής αντιμετώπιση από την Πολιτεία .

ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ από το super market «ΓΑΛΑΞΙΑΣ» στην Αυλίδα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΧΑΛΚΙΔΑΣ
ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ Σ/Μ «ΓΑΛΑΞΙΑΣ»


Τη Δευτέρα 2/12 είχαμε την απόλυση δύο εργαζομένων από το super market «ΓΑΛΑΞΙΑΣ» στην Αυλίδα γιατί φάνηκε να είναι «εμπόδιο» στα σχέδια της εταιρίας να αυξήσει την κερδοφορία της. 

Τα πρώτα χιόνια στην Εύβοια

Από νωρίς το πρωί, στα λευκά έχουν ντυθεί τα ορεινά της Εύβοιας, χωρίς ωστόσο να υπάρχουν προβλήματα στην κίνηση των αυτοκινήτων.

VIDEO Oι παιδικές αναμνήσεις της Ελένης στη ΚΑΡΥΣΤΟ: “Τότε δεν μας έμεναν χρήματα ούτε για σινεμά”

Η Ελένη Μενεγάκη κατά τη διάρκεια της εκπομπής της διηγήθηκε μια ιστορία από τα παιδικά της χρόνια, τότε που η οικογένειά της είχε οικονομικές δυσκολίες.


«Από αυτό που λες τώρα, Γρηγόρη, θυμήθηκα τη μάνα μου σε καλοκαιρινό σινεμά στην Κάρυστο. Δεν μας έμεναν χρήματα ούτε για σινεμά, τότε το σινεμά είχε περίπου 4 δραχμές. Τι κάναμε; Έλεγα στη μαμά μου "θέλω να με πας σινεμά" και εκείνη μου έλεγε "έλα παιδάκι μου".

VIDEO - PHOTOS - O σύλλογος φίλων του Στέλιου Καζαντζίδη Εύβοιας «ΥΠΑΡΧΩ» στο θεραπευτήριο χρόνιων παθήσεων



Με αφορμή τις μέρες των Χριστουγέννων, ο σύλλογος φίλων του Στέλιου Καζαντζίδη Εύβοιας «ΥΠΑΡΧΩ», στα πλαίσια της κοινωνικής του προσφοράς, βρέθηκε σήμερα το μεσημέρι, με τμήμα της μουσικής μπάντας του, στο θεραπευτήριο χρόνιων παθήσεων της Αυλίδας και πρόσφερε δυο ώρες μουσικό πρόγραμμα, που είχε σαν αποτέλεσμα περιθαλπόμενοι και νοσηλευτικό προσωπικό να ζήσουν στιγμές ανθρωπιάς, στιγμές ευαισθησίας και συγκίνησης, ένα πολύ σπάνιο φαινόμενο στις μέρες που ζούμε.

Οι «Μαμάδες στη Χαλκίδα» είναι στα "Αστέρια" (Βίντεο)

Οι «Μαμάδες στη Χαλκίδα» είναι στα "Αστέρια" το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου στις 17:30, σε μια εκδήλωση με στόχο να συγκεντρωθούν είδη πρώτης ανάγκης για "το Χαμόγελο του Παιδιού" και το "Ορφανοτροφείο Χαλκίδας".


Οι «Μαμάδες στη Χαλκίδα» είναι μια ομάδα κοινωνικής δικτύωσης με 472 μέλη-γονείς και μας αυτοσυστήνονται: 

Οι... Άη Βασίληδες που έγιναν θέμα συζήτησης στο Βασιλικό - Φωτό!

ΦΩΤΟ από evianews.com

 Μικροί και μεγάλοι έβαλαν τη στολή του Αγιου Βασίλη και βγήκαν στους δρόμους της πόλης...


Την ώρα που η χρηματοδότηση από το κράτος για τα σχολεία είναι μηδαμινή, δάσκαλοι και γονείς βρήκαν έναν τρόπο για να μαζέψουν χρήματα για τις ανάγκες του νηπιαγωγείου στο Βασιλικό. 

Αναγνωστάκης: «Έλεγχοι φοροδιαφυγής σε νυχτερινά κέντρα».

Επίκαιρη ερώτηση προς το Υπουργείο Οικονομικών κατάθεσε ο βουλευτής της Εύβοιας της Δημοκρατικής Αριστεράς Δημήτρης Αναγνωστάκης, για την ανάγκη διεξαγωγής φορολογικών ελέγχων σε νυχτερινά μαγαζιά.


Η ερώτηση κατατέθηκε, τη χρονική στιγμή, που έχει ήδη ψηφιστεί Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου η οποία προβλέπει τη διεξαγωγή ελέγχων κατά τα Σαββατοκύριακα και τις νυχτερινές ώρες. Όμως όπως έχει πληροφορήσει ο κ. Θεοχάρης, δεν υπάρχει δυνατότητα ελέγχων μετά τις 22.00μ.μ λόγω έλλειψης πόρων.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...