Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

Ο Σαμαράς, ο Τσίπρας και ο γόρδιος δεσμός της 18ης Ιουνίου

Ποιοι και πώς ενδέχεται να σχηματίσουν κυβέρνηση, έπειτα από τις εκλογές της 17ης Ιουνίου; Τα λογικά σενάρια συνθέτουν, εκ των προτέρων, έναν γρίφο που θα είναι δυσεπίλυτος, είτε αναδειχθεί πρώτο κόμμα η Νέα Δημοκρατία είτε ο ΣΥΡΙΖΑ.
Τα δυο αυτά «είτε» εισάγουν ισάριθμα βασικά σενάρια, σε έκαστο εκ των οποίων αντιστοιχούν ορισμένα ειδικότερα.
Τι μπορεί να γίνει, εάν η ψήφος των πολιτών αναδείξει τη ΝΔ σε πρώτο κόμμα;
ΠΡΩΤΟ σενάριο: Η ΝΔ απευθύνεται προς το ΠΑΣΟΚ και επιδιώκει να σχηματίσει μαζί του κυβέρνηση, βάση της οποίας θα είναι η σύγκλιση των δυο κομμάτων στη γραμμή «επαναπραγμαδιατευόμαστε το Μνημόνιο, δίχως να ρισκάρουμε τη θέση της χώρας στην Ευρωζώνη».
Πού «σκοντάφτει» η υλοποίηση αυτού του σεναρίου; Στη διακηρυγμένη θέση του Ευάγγελου Βενιζέλου ότι το ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να συμμετάσχει σε κυβερνητικό σχήμα, από το οποίο θα απουσιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ. Η Ιπποκράτους δεν θέλει να αφήσει στον Αλέξη Τσίπρα το ρόλο του εκφραστή της κοινωνικής δυσαρέσκειας. Το κατά πόσο θα επιμείνει ή όχι το ΠΑΣΟΚ σε αυτό το ιδιότυπο «βέτο», θα κρίνει πολλά.
ΔΕΥΤΕΡΟ σενάριο: Η ΝΔ απευθύνεται σε ευρύτερο φάσμα πολιτικών δυνάμεων, για να εξασφαλίσει την ευρύτερη δυνατή αντιπροσωπευτικότητα στο κυβερνητικό σχήμα, ή τουλάχιστον για να αποδείξει ότι αυτό επιδιώκει.
Και πάλι καταλυτική παράμετρος θα είναι το κατά πόσο το ΠΑΣΟΚ θα εμμείνει στο «προαπαιτούμενο» της συμμετοχής του ΣΥΡΙΖΑ. Πρακτικά, οι πιθανότητες να αποδεχθούν το σχηματισμό κυβέρνησης με τη Νέα Δημοκρατία, από κοινού, η κεντροαριστερή ΔΗΜΑΡ και οι κεντροδεξιοί αλλά σφόδρα «αντι- μνημονιακοί» Ανεξάρτητοι Έλληνες μάλλον είναι ...θεωρητικές. Το σενάριο αυτό φαντάζει απίθανο.
Αβέβαιο είναι, επίσης, το κατά πόσο τα «κουκιά», δηλαδή οι έδρες, θα έφθαναν για να σχηματίσει κυβέρνηση η ΝΔ με το ένα μόνο εκ των δυο αυτών κομμάτων – τη ΔΗΜΑΡ και τους Ανεξάρτητους Έλληνες.
Στην περίπτωση κατά την οποία η Συγγρού θα έδινε ισχυρές διαβεβαιώσεις προς τον Παναγιώτη Καμμένο, για την πρόθεσή της να διαπραγματευτεί σκληρά το Μνημόνιο, θα έπρεπε να ξεπεράσει έναν ακόμη σκόπελο: Ακόμη κι αν το αποδέχονταν, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα έθεταν ως όρο την επιλογή άλλου προσώπου, όχι του «συνυπεύθυνου για το δεύτερο Μνημόνιο» Αντώνη Σαμαρά, για το πρωθυπουργικό αξίωμα.
Τι μπορεί να γίνει, εάν η ψήφος των πολιτών αναδείξει τον ΣΥΡΙΖΑ πρώτο κόμμα;
ΠΡΩΤΟ σενάριο: Ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως είναι λογικό, απευθύνεται στη ΔΗΜΑΡ και το ΚΚΕ και προτείνει σχηματισμό αριστερής κυβέρνησης. Δεδομένη είναι η άρνηση του ΚΚΕ.
Εάν η κατανομή των εδρών ανά κόμμα καθιστά ανέφικτο το σχηματισμό κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΔΗΜΑΡ, αποφεύγει τα ... βασανιστικά διλήμματα το κόμμα του Φώτη Κουβέλη. Εάν όμως οι έδρες που θα έχουν συγκεντρώσει αθροιστικά τα δυο κόμματα θα επιτρέπουν τη συγκρότηση κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΔΗΜΑΡ, τότε ανακύπτουν πολλά ερωτήματα αμιγώς πολιτικής υφής.
Οι ηγεσίες των δυο κομμάτων θα πρέπει να ξεπεράσουν την ... αμοιβαία δυσπιστία, η οποία εμφανώς ενισχύθηκε στη διάρκεια και των δυο προεκλογικών περιόδων.
Πέραν αυτού, τίθεται και ένα ζήτημα εξεύρεσης «χρυσών τομών», στο πρόγραμμα που θα παρουσίαζε μια κυβέρνηση ΔΗΜΑΡ – ΣΥΡΙΖΑ. Όσο κι αν αμφότερα τα κόμματα ανήκουν στην Αριστερά, η ΔΗΜΑΡ έχει επικρίνει το οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ ως «μαξιμαλιστικό» και εν πολλοίς «κρατικίστικο» και «ανεφάρμοστο».
Ακόμη και η θέση της Κουμουνδούρου υπέρ της διατήρησης του ευρώ, αλλά με την ταυτόχρονη διακήρυξη πως «το νόμισμα δεν είναι φετίχ» (πρακτικά, «ναι στο ευρώ, αλλά όχι με κάθε θυσία»), εμπράκτως απέχει αρκετά από την αξίωση της ΔΗΜΑΡ να γίνουν οι όποιες διαπραγματεύσεις με τρόπο που θα διασφαλίζει την παραμονή στην Ευρωζώνη. Σε προεκλογικές περιόδους η διαφορά ίσως φαντάζει μικρή ή ακαδημαϊκή, όταν όμως τεθούν επί τάπητος τα ζητήματα της διαπραγμάτευσης, τότε ένας εκ των δυο θα πρέπει να ρίξει πολύ νερό στο κρασί του...
ΔΕΥΤΕΡΟ σενάριο: Ο ΣΥΡΙΖΑ απευθύνεται και στο ΠΑΣΟΚ- κάτι που τώρα αποκλείουν τα στελέχη του.
Αυτό το σενάριο, του οποίου η υλοποίηση ασφαλώς προϋποθέτει την λύση πολλών πολιτικών ... γόρδιων δεσμών, θα κάλυπτε την αξίωση του κ. Βενιζέλου να μην προκύψει κυβέρνηση ισχνής μειοψηφίας. Λογικά μια κυβέρνηση του πρώτου κόμματος (βασιζόμαστε πάντα στην υπόθεση εργασίας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «κόψει το νήμα) και του τρίτου θα αντιπροσωπεύει ένα σχήμα ... αξιοπρεπούς μειοψηφίας.
Το ερώτημα, βεβαίως, είναι κατά πόσο ο ΣΥΡΙΖΑ θα ήθελε να κυβερνήσει με το «μνημονιακό ΠΑΣΟΚ», η δε Ιπποκράτους να συμπράξει μόνο με ένα κόμμα, του οποίου το οικονομικό πρόγραμμα έχει ...περάσει «γενεές δεκατέσσερις»!
Οι θέσεις τις οποίες εκφράζουν πάντως, μέχρι στιγμής, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ανάγουν στη σφαίρα της μεγάλης έκπληξης το σενάριο μιας πρόσκλησης για κοινή διακυβέρνηση, από Κουμουνδούρου προς Ιπποκρτάτους.
ΤΡΙΤΟ σενάριο: Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά ψήφο ανοχής από τους Ανεξάρτητους Έλληνες. Σε καθαρά «αντιμνημονιακή» βάση, ο κ. Καμμένος θα μπορούσε ίσως να παράσχει την αιτούμενη ανοχή. Αβέβαιο είναι το κατά πόσο θα επαρκούν οι έδρες των δυο για να στηρίξουν κυβέρνηση.
ΤΕΤΑΡΤΟ σενάριο: Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά ανοχή από το ΠΑΣΟΚ και από τους Ανεξάρτητους Έλληνες.
Μολονότι είναι γνωστή η ρήση πως στην πολιτική και στον έρωτα δεν πρέπει να λες «ποτέ» και «πάντα», η εκδοχή αυτή πλησιάζει αρκετά τη σφαίρα του ... σουρεαλισμού.

iefimerida.gr

Γαλάζια σημαία απέκτησε η πλαζ Αλυκές στη Δροσιά, αλλά....

Καλές οι... ταμπέλες αλλά κάντε κάτι για τις ξαπλωστρες
Στα πλαίσια των περιβαλλοντολογικών του δράσεων, ο Δημοτικός Οργανισμός Άθλησης Πολιτισμού & Περιβάλλοντος Χαλκίδας (ΔΟΑΠΠΕΧ), σε συνεργασία με την Τοπική Κοινότητα Δροσιάς, ολοκλήρωσε και τις τυπικές διαδικασίες που απαιτούνται για την παράδοση της Γαλάζιας Σημαίας, στην πλάζ «ΑΛΥΚΕΣ» Δροσιάς, με την ανάρτηση του έντυπου πληροφοριακού υλικού σε ειδικό πλαίσιο ανακοινώσεων-πληροφόρησης των λουομένων.

Αναμένεται η επίσημη παράδοση της Γαλάζιας Σημαίας και θα ακολουθήσει η ανάρτηση της στην πλάζ «ΑΛΥΚΕΣ» Δροσιάς, για την οποία το πολιτιστικό τμήμα του ΔΟΑΠΠΕΧ, προετοιμάζει και την πραγματοποίηση πολιτιστικής εκδήλωσης.

Και καλά είναι τα... πανηγύρια για τη Γαλάζια Σημαία, αλλά μήπως οι αρμόδιοι θα πρέπει να ελέγξουν τα καταστήματα που με τις ξαπλώστρες δεν αφήνουν ούτε χιλιοστό ελεύθερης παραλίας για να περνούν και οι λουόμενοι που δεν θέλουν να πληρώνουν. Ή μήπως έγινε ιδιαωτική η παραλία και δεν το ξέρουμε...

Κουνουποκτονία Ληλαντίου - Ολοκληρώθηκε και ο τρίτος ψεκασμός

Ochlerotatus notoscriptus, Tasmania, Australia
 (Photo credit: Wikipedia)
Με επίγνωση της σημασίας του προγράμματος καταπολέμησης κουνουπιών για την προστασία της δημόσιας υγείας, ο Δήμος Χαλκιδέων ολοκληρώνει το πρόγραμμα επίγειας καταπολέμησης των κουνουπιών σε λιμνάζοντα ύδατα, από ειδικευμένο συνεργείο, με εφαρμογή σύγχρονων μέσων και χρησιμοποίηση εγκεκριμένων σκευασμάτων, στην πλέον φορτισμένη περιοχή του Ληλαντίου.
Το πρόγραμμα ξεκίνησε έγκαιρα, συγκεκριμένα στις 23 Απριλίου, την καταλληλότερη περίοδο, αφού τα κουνούπια βρίσκονταν στο στάδιο της προνύμφης, με τον δεύτερο ψεκασμό να γίνεται στις 22 Μαΐου.

Ο τρίτος ψεκασμός (υπολειμματική ακμαιοκτονία), ολοκληρώθηκε από το ειδικό συνεργείο, με τη συνοδεία δημοτικού υπαλλήλου, την Πέμπτη, 14 Ιουνίου).

Αφορούσε και πάλι στις περιοχές: δεξιά και αριστερά των εκβολών του Λήλαντα σε μήλος 300 μ., στον οικισμό «Όαση», στις μύτες της παραλίας του Λευκαντί, στην παραλία της Νέας Λαμψάκου έως και το εργοτάξιο του Δήμου, στη λίμνη στις «Βαθειές Χωματερές» των Φύλλων, στα χοιροστάσια στο Αφράτι και στο Λινοβρόχι.

Στο επόμενο διάστημα θα πραγματοποιηθούν νέες δειγματοληψίες, μέσω των οποίων θα αξιολογηθεί η πορεία και του τρίτου ψεκασμού, μήπως και εντοπιστούν νέες ακόμη μικρότερες εστίες για την εφαρμογή της καταπολέμησης και επανέλθει το συνεργείο για επί μέρους ψεκασμούς.
Enhanced by Zemanta

Τα πλάνα του Φερνάντο Σάντος για το παιχνίδι με τη Ρωσία

Χωρίς αγωνιστικά προβλήματα ολοκλήρωσε η Ελλάδα την προετοιμασία της ενόψει του κρίσιμου αυριανού αγώνα με την Ρωσία, όπου η Εθνική χρειάζεται τη νίκη για να περάσει στα προημιτελικά του Euro 2012.

Ο Φερνάντο Σάντος είδε όλους τους διεθνείς να προπονούνται κανονικά, πλην του Κώστα Χαλκιά, ο οποίος δεν υπολογιζόταν έτσι κι αλλιώς λόγω του τραυματισμού του. Ο Πορτογάλος τεχνικός, αν και δεν αποκάλυψε τα πλάνα του για την αναμέτρηση με τους Ρώσους στην τελευταία προπόνηση, μια και τοποθέτησε ανακατεμένους σε δύο ομάδες αυτούς που προορίζει για βασικούς, θα χρησιμοποιήσει πιθανότατα την εξής ενδεκάδα:

Τερματοφύλακας θα είναι ο Μιχάλης Σηφάκης, ενώ από τα δεξιά προς τα αριστερά της άμυνας θα αγωνιστούν οι Βασίλης Τοροσίδης, Κυριάκος Παπαδόπουλος, Σωκράτης Παπασταθόπουλος και Γιώργος Τζαβέλλας. Η τριάδα στην μεσαία γραμμή θα αποτελείται από τους Κώστα Κατσουράνη, Γιάννη Μανιάτη και Γιώργο Καραγκούνη, ενώ στην κορυφή της επίθεσης θα επιστρέψει ο Φάνης Γκέκας, με τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη να αγωνίζεται στο δεξιό άκρο και αριστερά θα διατηρήσει την θέση του στο αρχικό σχήμα ο Γιώργος Σαμαράς.

«ΜΟΥΣΙΚΗ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ» την Πέμπτη 21 Ιουνίου

Αφιερωμένη στην Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής θα είναι η μεγάλη μουσική συναυλία από τα Μουσικά Σύνολα του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού, Περιβάλλοντος, Άθλησης Χαλκίδας που ανοίγει φέτος αυλαία το Πολιτιστικό Καλοκαίρι στον Καλλικρατικό Δήμο Χαλκιδέων.


Η συναυλία με τίτλο «ΜΟΥΣΙΚΗ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ» είναι α και με οδηγό τον μαέστρο Πέτρο Πρόκο (φωτό) το κοινό θα ταξιδέψει σε κάθε μουσική γωνιά της Ευρώπης και της Ελλάδας.

Η συναυλία θα δοθεί την Πέμπτη 21 Ιουνίου, στις 9 το βράδυ, στην Πλατεία Μάλλιου, στο Κόκκινο Σπίτι.

Λούλης: Οσοι ψηφίσουν την απαξιωμένη Ν.Δ. θα... κρατάνε τη μύτη τους

Ο πάλαι ποτέ στενός συνεργάτης και επικοινωνιολόγος του Κώστα Καραμανλή χαρακτηρίζει «απαξιωμένο κόμμα» τη Νέα Δημοκρατία, αποκαλεί τον Αντώνη Σαμαρά «τον πιο αντιδημοφιλή ηγέτη της Μεταπολίτευσης» και εκτιμά ότι όσοι ψηφίσουν «την πολιτικά ημιθανή Ν.Δ.» θα το κάνουν «κρατώντας τη μύτη τους»!
Ο Γιάννης Λούλης καταθέτει αυτές τις απόψεις σε άρθρο του στην εφημερίδα «Ημερησία» σε έναν δεκάλογο, όπως τον αποκαλεί, για τις επερχόμενες εκλογές στον οποίο συνοψίζει ενδιαφέροντα συμπεράσματα.
Κατά τη γνώμη του τα δυο «κατεστημένα» κόμματα Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ παραμένουν απαξιωμένα στη συνείδηση των πολιτών.
«Αυτοί που θα επιλέξουν τη Ν.Δ., η οποία αναμένεται να αυξήσει αρκετά τα ποσοστά της, θα το κάνουν «κρατώντας τη μύτη τους». Με δυο λόγια, ακόμα και αν έρθει πρώτο κόμμα η Ν.Δ., μετεκλογικά θα διαθέτει ένα ιδιαίτερα εύθραυστο ποσοστό και τον πιο αντιδημοφιλή ηγέτη ενός νικηφόρου κόμματος κατά τη διάρκεια της μεταπολίτευσης» γράφει χαρακτηριστικά και σχολιάζει την προεκλογική εκστρατεία της Ν.Δ.:
«Είναι φανερό πως βιώνουμε μια προεκλογική εκστρατεία όπου όλες οι πλευρές επενδύουν σε φορτισμένα αρνητικά συναισθήματα και έωλες υποσχέσεις. Ειδικά η Ν.Δ. έχει σπρώξει στα άκρα την κινδυνολογία της, με αποκορύφωμα τη θλιβερή διαφήμιση με τα παιδιά, που επενδύει στον πρωτόγονο φόβο των λίγων, ενώ θα έπρεπε να καλλιεργείται χαμηλότονα η εύλογη ανησυχία των πολλών».
Για τον Αλέξη Τσίπρα ο κ. Λούλης εκφράζεται θετικά:
«Ο άλλος πόλος (ο ΣΥΡΙΖΑ) προκαλεί ανασφάλεια, έστω κι αν ως εικόνα, είναι ο μόνος που διαθέτει, λόγω της ηγεσίας του, αίσθηση φρεσκάδας σε ένα κατάκοπο παραδοσιακό κομματικό σύστημα. Μετεκλογικά ο Τσίπρας είχε ισχυρό αέρα στα πανιά του. Εάν πρόβαλλε ένα μετριοπαθές κεντροαριστερό προφίλ και εάν δεν δημιουργούσε αμφιβολίες για το πώς θα διαχειριστεί τις διαπραγματεύσεις με την Ε.Ε., θα επικρατούσε άνετα στις εκλογές. Τούτο δε συνέβη. Διότι προφανώς δεν επιθυμεί στην συγκεκριμένη συγκυρία να αναλάβει κυβερνητικές ευθύνες και να υποστεί το αναπόφευκτο και βαρύ κόστος».
Ο επικοινωνιολόγος αποκαλεί τις εκλογές της 17ης Ιουνίου εκλογές «φόβου»:
«Οι προηγούμενες εκλογές ήσαν πρωτίστως «εκλογές οργής» κατά των δυο «κατεστημένων» κομμάτων. Αυτές είναι «εκλογές φόβου». Κρίσιμοι ψηφοφόροι κατευθύνονται κυρίως από τον φόβο μήπως βρεθούμε εκτός Ευρώ. Οι ψηφοφόροι είναι όντως φοβισμένοι. Αν και οι περισσότεροι δηλώνουν ότι η χώρα θα παραμείνει στο Ευρώ (εκφράζοντας στην ουσία μια ευχή), ταυτόχρονα η πλειοψηφία τους εκτιμά πως η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει (εκφράζοντας έτσι την πραγματική ανησυχία του). Αυτός ο φόβος έχει αναστήσει μια πολιτικά ημιθανή Ν.Δ.».
Τέλος, προβλέπει ότι η όποια κυβέρνηση προκύψει από τις εκλογές δεν θα σταθεί για καιρό:
«Οι όποιες επιλογές του εκλογικού σώματος, δεν θα διαμορφώσουν ένα σταθερό πολιτικό τοπίο. Το όποιο σκηνικό που θα προκύψει, θα είναι βραχύβιο. Κόμματα όπως η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ αν δεν αλλάξουν συθέμελα (κάτι αμφίβολο) θα κλείσουν γρήγορα τον κύκλο τους. Ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ, αν αποβάλλει τις ακραίες πλευρές του (κάτι όχι εύκολο), μπορεί όντως να γίνει καταλύτης γενικότερων αλλαγών. Πριν δηλαδή βουλιάξει όλο το κομματικό σύστημα. Και μαζί του, πιθανώς και η ίδια η χώρα«.

Πήγαν διακοπές στη Κύμη με κλεμμένο τρέιλερ

Δύο νεαροί φίλοι ηλικίας 26 και 28 χρόνων, έκλεψαν από το Μαρκόπουλο Αττικής ένα τρέιλερ και πήγαν .. διακοπές στη Κύμη.

Στην παραλία της Κύμης συνελήφθησαν μισή ώρα πριν τα μεσάνυχτα γιατί επέβαιναν σε Ι.Χ. αυτοκίνητο, το οποίο ρυμουλκούσε το κλεμμένο τρέιλερ.

Η κλοπή του τρέιλερ είχε γίνει το πρωί της Πέμπτης .

Οι δύο φίλοι συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Α.Τ. Κύμης και παραδόθηκαν στην Αστυνομία Μαρκόπουλου.

Έφυγε η Carrefour από την Ελλάδα - Πούλησε στο Μαρινόπουλο

Στην πώληση του ποσοστού της στην κοινοπραξία Carrefour-Μαρινόπουλος στον Όμιλο Μαρινόπουλου προχώρησε η γαλλική εταιρεία.

«Οι όμιλοι Carrefour και Μαρινόπουλος αποφάσισαν να εμπιστευτούν τη διαχείριση των λειτουργιών της Carrefour Marinopoulos (Ελλάδα και Κύπρος) στον όμιλο Μαρινόπουλου και συμφώνησαν σε μέτρα που επιτρέπουν στην κοινοπραξία τους να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις του δύσκολου οικονομικού περιβάλλοντος στην Ελλάδα», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Παράλληλα, η Μαρινόπουλος θα καταστεί αποκλειστική δικαιοδόχος της Carrefour στην Ελλάδα, την Κύπρο, τη Βουλγαρία, την Αλβανία και σε άλλες χώρες των Βαλκανίων.

Η συναλλαγή αναμένεται να ολοκληρωθεί τις επόμενες εβδομάδες.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Μαρινόπουλος, Λεωνίδας Μαρινόπουλος δήλωσε: «Η συμφωνία αυτή προσφέρει στην Carrefour Μαρινόπουλος τα απαραίτητα μέσα και την ευελιξία να βελτιώσει το επιχειρηματικό της μοντέλο, να συνεχίσει να εξυπηρετεί τους πελάτες της και να εδραιώσει την κυρίαρχη θέση της στην Ελλάδα».

400 εκατομμύρια ευρώ έστειλαν οι Έλληνες στις τουρκικές τράπεζες!

Ακόμη και στην Τουρκία φαίνεται πως έχουν βγάλει τα χρήματα του εκατοντάδες Έλληνες που φοβούνται πως μετά της εκλογές ενδέχεται να επικρατήσουν δύσκολες οικονομικές συνθήκες.


Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα STAR η οποία έχει τίτλο «Ο Γιώργος μετέφερε τα χρήματα του στην Τουρκία» , τις τελευταίες ημέρες 400 εκατομμύρια Ευρώ καταθέσεων μεταφέρθηκαν απο την Ελλάδα στην Τουρκία.
   Πληροφορίες  τις εφημερίδας αναφέρουν πως τα χρήματα από την Ελλάδα στην Τουρκία έχουν μεταφερθεί και μέσω ελληνικών τραπεζών αλλά και μέσω ξένων τραπεζών. Πολλοί Έλληνες θεωρούν ασφαλές καταφύγιο της τουρκικές τράπεζες λόγω της οικονομικής ανάπτυξης αλλά και επειδή οι τουρκικές τράπεζες δεν έχουν «πόθεν έσχες» ούτε ρωτούν την πηγή των χρημάτων.
   Σύμφωνα με πληροφορίες η ροή των χρημάτων προς την Τουρκία αυξάνεται καθημερινά.

Δημ. Αναγνωστάκης: Ανοιχτή επιστολή προς ...Ευβοείς.

Φίλες και φίλοι,Εσείς που επιλέξατε στην κάλπη την Δημοκρατική Αριστερά, αλλά και όλοι εσείς που κάνατε την επιλογή να στηρίξετε ένα άλλο κόμμα, έχετε πλέον την εικόνα και τα δεδομένα μπροστά στην κάλπη της 17ης Ιουνίου.

Μετά τις 6 Μαΐου είχατε την δυνατότητα να αξιολογήσετε συμπεριφορές και να μετρήσετε τη συνέπεια λόγων και έργων, την αξιοπιστία κάθε πολιτικής δύναμης.

Είδατε να καταρρέει «Η πιστή, μέχρι κεραίας, εφαρμογή του μνημονίου» και να απαξιώνονται τα μνημονιακά κόμματα ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και η καταστροφική πολιτική τους.

Είδατε να σκορπά σύγχυση και ανασφάλεια στο λαό η πολυγλωσσία των στελεχών της ριζοσπαστικής αριστεράς, η άνευ προηγουμένου παραχολογία, η αντίφαση, ο λαικισμός και ο μαξιμαλισμός και οι δήθεν προσωπικές απόψεις στελεχών του ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ.

Σήμερα φίλοι μου, ζούμε την αγωνία για την επόμενη μέρα.

Βλέπουμε όλες τις άλλες πολιτικές δυνάμεις να αναθεωρούν και να συγκλίνουν στους ρεαλιστικούς στόχους, που η Δημοκρατική Αριστερά είχε θέσει από την αρχή: παραμονή της χώρας στο ευρώ και σταδιακή απαγκίστρωση από τις δυσμενείς επιπτώσεις του Μνημονίου.

Φίλες και φίλοι,

Είπαμε την αλήθεια. Γι' αυτό τώρα ζητάμε:
Ισχυρή Δημοκρατική Αριστερά για προoδευτική κυβέρνηση.
Γιατί υπάρχει λύση! Γιατί υπάρχει ελπίδα!

Στα δύο χρόνια της πολιτικής μας πορείας δημιουργήσαμε τον Τρίτο Πόλο.
Για τον σοσιαλισμό με δημοκρατία, με ριζικές μεταρρυθμίσεις, που έχουν προοδευτικό και κοινωνικό πρόσημο, και την αριστερή πορεία προς την ουσιαστική πολιτική ολοκλήρωση της Ευρώπης.

Φίλες και φίλοι, ελάτε και σεις μαζί μας!

Δώστε μας δύναμη και πάρτε ελπίδα, από την τόλμη και την αποφασιστικότητά μας.
Δώστε μας τη δύναμη να αγωνιστούμε για:

ΑΜΕΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΜΕΤΡΩΝ.

■ Πάγωμα των μέτρων του Ιουνίου για τους μισθούς και τις συντάξεις.
■ Επαναφορά του κατώτατου μισθού στο ύψος πριν την περικοπή και προστασία του θεσμού των συλλογικών συμβάσεων.
■ Επιμήκυνση της δημοσιονομικής προσαρμογής μέχρι το 2018.
■ Όχι στις περικοπές μισθών και στις περικοπές δαπανών για το κοινωνικό κράτος.

ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ .

■ Πενταετές Αναπτυξιακό Πρόγραμμα με χρηματοδότηση από το Ταμείο Συνοχής και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.
■ 100% απορρόφηση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ.
■ Εξασφάλιση χρηματοδότησης των επιχειρήσεων από τις τράπεζες.
■ Άμεση παροχή ρευστότητας στην αγορά.

ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

■ Αξιοποίηση των πλεονεκτημάτων της χώρας στην Ενέργεια και τις Μεταφορές.
■ Ενίσχυση της αγροτικής παραγωγής με προσφορά κεφαλαίου, γης και γνώσης σε αγρότες και νέους.
■ Στήριξη του ποιοτικού τουρισμού.
■ Ανάπτυξη της καινοτομίας.
■ Ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, ιδιαίτερα της νεανικής.

ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ ΣΤΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ.

■ Λιγότεροι φόροι στους οικονομικά αδύναμους.
■ Περισσότεροι φόροι στους οικονομικά ισχυρούς.
■ Καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και γενική εφαρμογή «πόθεν έσχες».
■ Έλεγχος της παραοικονομίας.
■ Εντοπισμός και φορολόγηση καταθέσεων εξωτερικού.

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ.

■ Άμεση μείωση των τιμών στα είδη πρώτης ανάγκης.
■ Ουσιαστικός έλεγχος της αγοράς και χτύπημα των καρτέλ.
■ Θέσπιση ρυθμίσεων για την ενίσχυση του ανταγωνισμού.
■ Μείωση του ΦΠΑ στα βασικά καταναλωτικά αγαθά.

ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ / ΦΡΑΓΜΟΣ ΣΤΗ ΔΙΑΦΘΟΡΑ.

■ Νέες αποτελεσματικές δομές και λειτουργίες.
■ Διαφάνεια στις κρατικές προμήθειες.
■ Αλλαγή του νόμου περί ευθύνης υπουργών.
■ Δήμευση των περιουσιών όλων των επίορκων πολιτικών και κρατικών λειτουργών.

ΠΑΙΔΕΙΑ / ΥΓΕΙΑ.

■ Μεταρρύθμιση στην παιδεία.
■ Δημόσιο πανεπιστήμιο που αυτοδιοικείται, αξιολογείται και λογοδοτεί.
■ Στροφή στην έρευνα και την ουσιαστική γνώση.
■ Προάσπιση του ΕΣΥ με τομές και ριζική αναμόρφωση. Αναβάθμιση πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας. Ρήξη µε πρακτικές διαπλοκής εταιρειών-υπηρεσιών-γιατρών.
■ Άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων γύρω από το φάρμακο με ουσιαστική αναδιοργάνωση και χρηματοδότηση του ΕΟΠΠΥ.
■ Ριζικές επεμβάσεις στο φαύλο κύκλο Φαρμακευτικών Εταιρειών – Φαρμακείων – Ασφαλιστικών Ταμείων.
\
ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ.

■ Παρουσία του κράτους στις υποβαθμισμένες συνοικίες για την καταπολέμηση του εγκλήματος, των συμμοριών ημεδαπών και αλλοδαπών, των κυκλωμάτων που προωθούν την εγκατάσταση παράνομων μεταναστών στη χώρα.

Φίλες και φίλοι,

ελάτε και σεις μαζί μας!

Δώστε μας τη δύναμη να αλλάξουμε τη ροή των πραγμάτων.

Κάντε ισχυρή τη Δημοκρατική Αριστερά, για μια προoδευτική κυβέρνηση.

Υπάρχει λύση! Υπάρχει ελπίδα!
Εντολή για λύση στη Δημοκρατική Αριστερά!

Το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ στο Λεκανοπέδιο θα κρίνει το νικητή της Κυριακής

Κανείς δεν περίμενε στις εκλογές της 6ης Μαΐου ότι στην Αττική θα κατέρρεε ο δικομματισμός (22,1% αθροιστικά) και θα αναδεικνυόταν πρώτη δύναμη ο ΣΥΡΙΖΑ (21%). Τα δυο παραδοσιακά κόμματα Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ είχαν λάβει τα προειδοποιητικά μηνύματα από τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές του 2010 όταν και τα δυο μαζί έλαβαν μόλις 44,5%. Συνηθισμένα να λαμβάνουν ποσοστά άνω του 80% στο Λεκανοπέδιο ΝΔ και ΠΑΣΟΚ αιφνιδιάστηκαν από την απότομη κατάρρευση της επιρροής τους αφού και τα δύο μαζί έλαβαν ποσοστό όσο περίπου ο ΣΥΡΙΖΑ μόνος του !
Το «μάθημα» που πήρε ο δικομματισμός στις 5 εκλογικές περιφέρειες (Α' και Β' Αθηνας, Α' και Β" Πειραιά και Περιφέρεια Αττικής) του Λεκανοπεδίου αποκάλυψε, για πρώτη φορά στη Μεταπολίτευση, μια άνευ προηγουμένου μετακίνηση «παραδοσιακών» ψηφοφόρων προς τα μικρότερα «αντιμνημονιακά» κόμματα:
  • Κατακερματίστηκε η Δεξιά Πολυκατοικία
  • Κατέρρευσε η πολιτική επιρροή του ΠΑΣΟΚ (8,9%)
  • Ο ΣΥΡΙΖΑ εξασφάλισε άνετη υπεροχή που θύμιζε το ΠΑΣΟΚ του '90 (21%)
  • Το ΚΚΕ μείωσε θεαματικά την εκλογική του δύναμη (9,4%)
  • Η Χρυσή Αυγή έβαλε πόδι στο Λεκανοπέδιο με εντυπωσιακό ποσοστό (7,9% )
Ετσι, όλες οι προσπάθειες των κομματικών επιτελείων επικεντρώνονται τώρα στο Λεκανοπέδιο καθώς τα 2 εκατομμύρια των ψηφοφόρων της Αττικής θα κρίνουν και πάλι τον νικητή.
Ενόψει των εκλογών που θα γίνουν σε δυο ημέρες επιστρατεύτηκαν από το ΠΑΣΟΚ και τη Ν.Δ. όλα τα παραδοσιακά εργαλεία για την αύξηση της επιρροής τους.
Ο Αντώνης Σαμαράς και ο Ευάγγελος Βενιζέλος σάρωσαν με περιοδείες τους την Αττική, πολλαπλασίασαν τις συναντήσεις με ειδικές κοινωνικές ομάδες και έκαναν ομιλίες σε πλατείες και κλειστές αίθουσες.
Το στοίχημα που μπαίνει τώρα για τη ΝΔ είναι αν θα αποδώσει η ανασύσταση της Κεντροδεξιάς που επιχείρησε ο Αντώνης Σαμαράς με την προσχώρηση της Ντόρας Μπακογιάννη και στελεχών από τα άλλα συγγενή κόμματα.
Ενώ το στοίχημα για το ΠΑΣΟΚ είναι να συγκρατήσει τις δυνάμεις του στο ποσοστό της 6ης Μαΐου αφού μια περαιτέρω υποχώρηση στο Λεκανοπέδιο θα έχει ιδιαίτερα αρνητικές συνέπειες για την πορεία του κόμματος.
Ο ΣΥΡΙΖΑ στο Λεκανοπέδιο υπήρξε ο κύριος υποδοχέας των διαρροών του ΠΑΣΟΚ. Μεγαλύτερη επιτυχία εμφάνισε στις λαϊκές συνοικίες (Νίκαια και Κορυδαλλός 24,6%) και μικρότερη στα Βόρεια πλούσια προάστια (Φιλοθέη-Ψυχικό 11,7%).

Δείτε την Σίσσυ Χρηστίδου άβαφη στην εκπομπή

Η Σίσσυ Χρηστίδου βγήκε χωρίς μακιγιάζ στην εκπομπή...

...για να αποκαλύψει τα μυστικά του μακιγιάζ της κατά τη διάρκεια της εκπομπής.

Η παρουσιάστρια είναι από τις λίγες που τολμούν να βγουν άβαφες στην εκπομπή και ομολογουμένως, το πρόσωπο της δείχνει μια χαρά και χωρίς μακιγιάζ.

Δείτε την Σίσσυ Χρηστίδου άβαφη:


Ο Νάσος τραγουδάει ακόμη και πολύ καλά μάλιστα

Οι μεγαλύτεροι (άνω των 40-45) ενδεχομένως να θυμούνται το περίφημο "Μουσικό Καφενείο" στα Ψαχνά. Εκεί παιζόταν ζωντανή μουσική, ξεκίνησε ως φοιτητικό στέκι και έγινε στέκι όλων των νεολαίων της Χαλκίδας της εποχής εκείνης.

Ο εικονιζόμενος είναι ο τραγουδοποιός Νάσος Ματράκας, ο οποίος ήταν η "ψυχή" του "Μουσικού Καφενείου" και συνεχίζει να τραγουδάει ακόμη. Μάλιστα είπε δύο τραγούδια στην εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου του Ανδρέα Ρουμελιώτη, που έγινε σχετικά πρόσφατα στη Χαλκίδα και καταχειροκροτήθηκε.

Ο Νάσος έχει βγάλει και μουσικό CD, ένα αντίτυπο του οποίου έδωσε στον Ανδρέα και το αντάλλαξε με ένα βιβλίο του, ευρισκόμενος πλήρως στο πνεύμα του συγγραφέα, που μιλάει για ανταλλακτική οικονομία στο συγγραφικό του πόνημα.

Όπως μάλιστα πήρε το μάτι μας στη σελίδα του Ανδρέα Ρουμελιώτη στο facebook, το άκουσε το CD και σχολίασε: " Νάσο καταπληκτικό το CD, μην το βάζεις κάτω."
egnomi

Η ύστατη μάχη στις... πλατείες σήμερα για την πρωτιά και το bonus

Κλείνει η αυλαία της προεκλογικής περιόδου σήμερα με τους δυο μονομάχους ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ να δίνουν την τελική μάχη της... πλατείας. Καθοριστική θεωρούν στη Ν.Δ. τη σημερινή ανοιχτή συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος όπου ο Αντώνης Σαμαράς θα προσπαθήσει να επισκιάσει σε όγκο και σε παλμό τη χθεσινή συγκέντρωση και ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην πλατεία Ομονοίας. Την ίδια ώρα ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει την τελευταία του προεκλογική εμφάνιση στην πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη.

Για τη σημερινή συγκέντρωση στο κέντρο της Αθήνας έχει τεθεί σε συναγερμό όλος ο «γαλάζιος» μηχανισμός του Λεκανοπεδίου καθώς κρίνεται απαραίτητο η εικόνα που θα βγει απόψε από την πλατεία Συντάγματος να προαναγγέλλει υπεροχή της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ. Η Ιπποκράτους εκτιμά ότι η προεκλογική πόλωση και οξύτητα απέδωσε πολιτικά για τη ΝΔ στην περιφέρεια και ισοσκελίζει την υπεροχή του ΣΥΡΙΖΑ στο Λεκανοπέδιο.

Οι επιτελείς του κ. Σαμαρά παρακολούθησαν προσεκτικά την χθεσινοβραδυνή κεντρική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στην πλατεία Ομονοίας και σημείωσαν ότι η προσέλευση του κόσμου ήταν εντυπωσιακή. Ελπίζουν ωστόσο ότι μπορούν να υπερβούν σε όγκο και παρουσία την εκδήλωση του αντιπάλου τους και να υπερισχύσουν με τα διλήμματα και τα ερωτήματα που θα θέσει ο πρόεδρος της ΝΔ στην ομιλία του.

Στην τελική ευθεία προς τις κάλπες ο Αντώνης Σαμαράς στρέφει τα πυρά του προσωπικά προς τον Αλέξη Τσίπρα και δίνει στη σύγκρουση εθνικά και όχι κομματικά χαρακτηριστικά. Μιλώντας χθες το βράδυ στο Βελλίδειο σε συγκέντρωση της ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης ο κ. Σαμαράς έστειλε μήνυμα «εθνικής μάχης» στους ψηφοφόρους.

«Δεν είναι εκλογές για την παράταξη, δεν είναι εκλογές για τη ΝΔ, δεν είναι εκλογές για τον Σαμαρά, δεν είναι εκλογές για κανέναν από εμάς. Είναι εκλογές για την πατρίδα. Είναι εκλογές για την Ελλάδα» είπε ο κ. Σαμαράς και κατηγόρησε τον αντίπαλό του ότι παίζει στο πόκερ το μέλλον της χώρας.

Από την πλατεία Ομονοίας χθες το βράδυ ο κ. Τσίπρας επανέλαβε σε πολύ υψηλούς τόνους το δίλημμα μνημονιακή συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ή αντιμνημονιακή προοδευτική κυβέρνηση, τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα προδώσει και δεν θα διαψεύσει τους πολίτες, σημειώνοντας ότι οι εξελίξεις στην Ευρώπη δικαιώνουν το κόμμα.

Τον ΣΥΡΙΖΑ «δεν τον κρατάει κανείς στο χέρι», είπε χαρακτηριστικά, αντιπαραβάλλοντας το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ που είναι «δεμένοι και δεδομένοι».

«Γιατί εμείς δεν είμαστε στις λίστες του κυρίου Χριστοφοράκου. Δεν υπήρξαμε και δεν είμαστε τρόφιμοι της Siemens. Δεν είχαμε ταυτίσει το Μνημόνιο με το ευρώ», επισήμανε.

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στα νέα μέτρα που ετοιμάζουν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, και υπογράμμισε ότι τα δύο αυτά κόμματα σε όλη την προεκλογική περίοδο, οδήγησαν τους απλούς πολίτες να αποσύρουν τις καταθέσεις τους από τις τράπεζες.

Ο κ. Τσίπρας διαβεβαίωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα εγγυηθεί τις καταθέσεις και «το μόχθο της ζωής» του απλού πολίτη ενώ πρόσθεσε ακόμη ότι εγγυάται τις συντάξεις του ελληνικού λαού, τις οποίες τα ΝΔ και ΠΑΣΟΚ θυσίασαν στο Μνημόνιο.

«Τις πετσόκοψαν και ετοιμάζονται να το ξανακάνουν. Λήστεψαν τα ταμεία με τα δομημένα ομόλογα, λήστεψαν τα ταμεία με το psi και ετοιμάζονται τώρα να τα αποτελειώσουν συνεχίζοντας το μνημόνιο.Παραδίδουν μια χώρα σε συνθήκες κραχ στην υγεία», τόνισε.

Ο κ. Τσίπρας παράλληλα επιτέθηκε στη ΝΔ λέγοντας ότι είναι το κόμμα της αστάθειας και της ανασφάλειας γιατί έχει εγγυηθεί το Μνημόνιο, την χρεωκοπία και τη δραχμή ενώ υποστήριξε ότι μαζί με το ΠΑΣΟΚ κυβέρνησαν και απέτυχαν να εγγυηθούν την ασφάλεια του ελληνικού λαού. Εξαπέλυσε πυρά και κατά του κ. Σαμαρά λέγοντας ότι έχει κάνει τη ΝΔ συνονθύλευμα των άκρων που διχάζουν το λαό με συνθήματα της ΕΡΕ.

«Θα διακινδυνεύσουμε να εμπιστευτούμε ένα κόμμα του οποίου ο επικεφαλής της καμπάνιας αποκαλεί τη Χρυσή Αυγή αδελφό κόμμα; Να εμπιστευτούμε για μία ακόμα φορά τον κ. Σαμαρά, την κα Μπακογιάννη και τον ακροδεξιό τους περίγυρο;» συμπλήρωσε.

Περγαντάς: Τινάζουν στον αέρα τα κοινωνικά προγράμματα - Δεν χτυπούν την ανεργία

Άμεση αντίδραση του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Κλέαρχου Περγαντά στην πρόθεση του Υπουργείου Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης να παγώσει κάθε διαδικασία των δράσεων του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου, που έχουν εκχωρηθεί για υλοποίηση στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Συγκεκριμένα ο Περιφερειάρχης, με παρέμβαση στην αρμόδια Γενική Γραμματέα Διαχείρισης Κοινοτικών και Άλλων Πόρων – Υπουργείου Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης κα Άννα Δαλλαπόρτα και με γραπτή επιστολή από 14/6/2012 στο Υπουργό Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Αντώνιο Ρουπακιώτη , εκφράζει την έκπληξή του και την έντονη δυσαρέσκειά του και τονίζει, πως είναι δυνατόν μια υπηρεσιακή κυβέρνηση να ακυρώνει έναν Προγραμματισμό και στις δύο Περιφέρειες στόχου 2 (Στερεά Ελλάδα και Νότιο Αιγαίο), όταν γνωρίζει πολύ καλά τις αναμενόμενες θετικές επιπτώσεις, που προσδοκά η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας μέσω αυτών των δράσεων για να ενισχύσει την απασχόληση και την κατάρτιση ανέργων, σ’ αυτή τη υπέρ-κρίσιμη στιγμή για τη χώρα.

Επίσης επισημαίνει, ότι με την παραπάνω απόφαση προκαλείται τεράστιο πρόβλημα στην Περιφέρεια, καθώς πολλές από τις δράσεις (ΤΟΠΕΚΟ, Κοινωφελής Εργασία, Ιατροκοινωνικά Κέντρα, Βοήθεια στο Σπίτι , ΚΗΦΗ, κλπ) έχουν ενταχθεί και βαίνουν προς υλοποίηση και άλλες (ΤΟΠΣΑ) βρίσκονται σε διαδικασία αξιολόγησης και καταλήγει ότι θα πρέπει να αποσυρθεί άμεσα κάθε βλαπτικός σχεδιασμός για την Περιφέρεια.

Η Ελευθερία Ελευθερίου ποζάρει με το μπικίνι της [εικόνες+βίντεο]

Η συνεχιζόμενη εξόρμηση της Κύπριας τραγουδίστριας στις παραλίες της Μυκόνου συνεχίζει να απασχολεί το πανελλήνιο. Όπως αποδεικνύουν τα 200.000 views που έχει κάνει το γνωστό βίντεο που την δείχνει να φεύγει από την παραλία φορώντας μόνο ένα μπικίνι. 

«Την ευκαιρία να ξεκουραστεί μετά το ταξίδι της και τον διαγωνισμό Eurovision στο μακρινό Μπακού βρήκε η Ελευθερία Ελευθερίου». Αυτό είναι το κεντρικό concept όλων των σχετικών δημοσιευμάτων που θέλουν να αναφερθούν στην Ελευθερία Ελευθερίου, με στόχο να δημοσιεύσουν τις δυο εικόνες της με μπικίνι από το ΟΚ αυτής της εβδομάδας.

 
Κάτι που σαφώς δεν αποτελεί είδηση. Αυτό που ωστόσο έχει ενδιαφέρον είναι ότι, η petite Ελευθεριά -άκρως χαμογελαστή μπροστά στο φακό του φωτογράφου- φαίνεται να αποδέχεται το ρόλο του νέου sex symbol που είναι γραμμένο στο DNA της να παίξει.

Enhanced by Zemanta

Διαμαρτυρία Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Ένωσης Ευβοίας - Βοιωτίας – Ν.Α. Φθιώτιδας

Ένστολη διαμαρτυρία πραγματοποίησε  το Προσωπικό Λιμενικού Σώματος Λιμενικών Αρχών Ένωσης Ευβοίας - Βοιωτίας – Ν.Α. Φθιώτιδας στην Αιδηψό διαμαρτυρόμενοι για την κατάσταση που επικρατεί στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των ιδίων και μελών οικογενείας τους
Όπως τονίστηκε οι Λιμενικοί την τελευταία τριετία στερούνται παντελώς ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης διότι στις περισσότερες περιοχές ο μεγαλύτερος αριθμός ιατρών και φαρμακείων δεν δέχονται να τους εξετάζουν και να τους χορηγούν φάρμακα , καθόσον δεν συνάπτουν συμβάσεις με συνέπεια να πληρώνουν από την τσέπη τους .
Δεν είναι απλά άδικο αλλά απάνθρωπο την στιγμή που ο κάθε Λιμενικός καταβάλει κανονικά τις εισφορές του με ευθύνη της Ελληνικής Πολιτείας να μην του παρέχεται το ποιο ιερό αγαθό για κάθε συνάνθρωπό μας που είναι το θέμα της Υγείας .
Κατανοούμε απόλυτα το πρόβλημα που βιώνουν οι ασφαλισμένοι στον ΕΟΠΥΥ το τελευταίο διάστημα , καθόσον εμείς και οι οικογένειές μας το βιώνουμε δυστυχώς πάνω από τρία χρόνια και δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι οι αντοχές μας έχουν εξαντληθεί και θα παλέψουμε με κάθε τρόπο η αδικία αυτή να σταματήσει.

http://voriaevia.blogspot.gr





Φωτιά παίρνουν τα στοιχήματα αναλυτών και κερδοσκόπων για τις εκλογές

Τα... ρέστα τους φαίνεται ότι παίζουν διεθνείς αναλυτές αλλά και οι κερδοσκόποι, δημοσιοποιώντας πληθώρα εκτιμήσεων και σεναρίων γύρω από τις ελληνικές εκλογές, με φόντο πάντα το ενδεχόμενο η νέα κυβέρνηση να τα... «σπάσει» με τους Ευρωπαίους, με ό,τι μπορεί να συνεπάγεται αυτό για τη συνέχιση της χρηματοδότησης της ελληνικής οικονομίας.
Το νέο... χτύπημα ήρθε από το REUTERS, το οποίο «βλέπει» τρεις ενδεχόμενες εξελίξεις από τα ξημερώματα της 18ης Ιουνίου και μετά, όταν δηλαδή θα έχει αποκαλυφθεί το περιεχόμενο της κάλπης. Το πρώτο σενάριο προβλέπει το σχηματισμό κυβέρνησης που θα εφαρμόσει τα μέτρα που έχουν συμφωνηθεί με την Τρόικα, αλλά με πιθανή κάποια χαλάρωση των όρων του Μνημονίου.
Σε αυτήν την περίπτωση προβλέπεται σημαντική άνοδος στις τιμές των ομολόγων της Περιφέρειας αλλά και ενίσχυση του Ευρώ, καθώς ένα τέτοιο ενδεχόμενο θεωρείται ότι απομακρύνει το κίνδυνο άμεσης εξόδου της χώρας από την Ευρωζώνη, χωρίς να μπορεί να αγνοήσει κανείς τα προβλήματα της Ελλάδας που θα εξακολουθούν να προβληματίζουν. Το πιο ενδιαφέρον στοιχείο αυτού του σεναρίου είναι ότι αν και το επιτόκιο των ισπανικών και ιταλικών 10ετών θα υποχωρήσει κατά περίπου μισή ποσοστιαία μονάδα- δηλαδή στο 6,5% και 5,5% αντιστοίχως- τα επίπεδα αυτά κάθε άλλο παρά καθησυχαστικά είναι.
Το δεύτερο σενάριο βασίζεται στην ενδεχόμενη εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ και στην απόρριψη των όρων του Μνημονίου. Σύμφωνα με τους αναλυτές του REUTERS, σε μια τέτοια περίπτωση θα ακολουθήσει περίοδος έντονης κερδοσκοπίας σχετικά με την ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας καθώς οι αξιωματούχοι θα διαπραγματεύονται τα μέτρα λιτότητας.
Το επόμενο στάδιο θα είναι η αναστολή της χρηματοδότησης προς την Ελλάδα ή η κήρυξη στάσης πληρωμών, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει το... ντόμινο που «βλέπουν» τραπεζικοί αναλυτές, δηλαδή φυγή καταθέσεων από τις ελληνικές τράπεζες, ενώ κάποιοι άλλοι βλέπουν και ανάλογο ντόμινο σε άλλες χώρες με ανάλογα προβλήματα, κάτι που θα προκαλέσει ισχυρούς κλυδωνισμούς στο Ευρωσύστημα συνολικά. Κι επειδή οι πιέσεις σε μια τέτοια περίπτωση θα περάσουν και στα κρατικά «χαρτιά», το REUTERS προβλέπει ενίσχυση στα ομόλογα των ΗΠΑ και της Γερμανίας με τις αποδόσεις τους να καταγράφουν νέα ιστορικά χαμηλά σε αντίθεση με τα αντίστοιχα της Ισπανίας και της Ιταλίας των οποίων αναμένεται να φτάσουν έως το 7,25% και 6,5% αντιστοίχως.
Το τρίτο σενάριο αφορά στο ενδεχόμενο αδυναμίας σχηματισμού κυβέρνησης και προκήρυξης νέων εκλογών. Σε μια τέτοια περίπτωση εκτιμάται ότι η παράταση της αβεβαιότητας θα πλήξει σημαντικά το ευρώ, ωθώντας την απόδοση του ισπανικού τίτλου πάνω από το 7% και ρίχνοντας το γερμανικό στο 1,3%, ενώ θα γίνουν φανερά τα σημάδια του φαινομένου μετάδοσης στην Ισπανία και την Ιταλία.

Θρασύτατη διάρρηξη, μέρα μεσημέρι, στον Ιερό Ναό Κοίμησης στην Ιστιαία

Την Πέμπτη 14/6/2012, μεσημεριανές προς απογευματινές ώρες, άγνωστοι δράστες εισέβαλαν στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου που βρίσκετε στην κεντρική πλατεία Ιστιαίας. Στόχος τους το κεντρικό παγκάρι του Ναού και τα χρήματα.


Οι δράστες (ή ο δράστης) παραβίασαν το παράθυρο δίπλα από την είσοδο του Ιερού στη πίσω διπλανή πλευρά του Ναού και εισήλθαν στον εσωτερικό χώρο. 
 
Κατευθύνθηκαν στο
κεντρικό παγκάρι και με την βοήθεια πρόχειρων εργαλείων που βρήκαν εκεί παραβίασαν το συρτάρι και άνοιξαν οπή στην πάνω πλευρά προκειμένου να αφαιρέσουν τα χρήματα. Ιδιαίτερη προτίμηση έδειξαν στα "χοντρά" αφήνοντας πίσω τα "ψιλά". Στην συνέχεια έφυγαν σαν "κύριοι" αφήνοντας τα αποτυπώματα από τα υποδήματα τους στο περβάζι.

Το περιστατικό αντελήφθη η εκκλησάρισσα όπου ειδοποίησε τον επίτροπο και στην συνέχεια την αστυνομία. Τα όργανα του νόμου, με το λιγοστό προσωπικό που διαθέτουν για τόσο μεγάλο δήμο, κατεύθασαν με μικρή καθυστέρηση μιας και το επανδρωμένο περιπολικό ήταν σε περιστατικό στο Πευκί. Την έρευνα ανέλαβε το Α.Τ. Ιστιαίας.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο συγκεκριμένος Ναός γίνετε στόχος διαρρηκτών. Ανάλογα περιστατικά έχουν γίνει και στο παρελθόν, ενώ πρόσφατα έγινε απόπειρα διάρρηξης και από την πίσω πόρτα του Ιερού.

Ο Πάπα Νίκος, φανερά απογοητευμένος από την διάρρηξη στον Οίκο του Θεού, καταδικάζει το περιστατικό και δίνει την συγχώρεση του στους δράστες.
http://istiaianews.blogspot.gr/

Κρυφό γάμο έχει κάνει η Ελεονώρα Μελέτη

Η συζήτηση για το γάμο που ξεκίνησε στην Μεσημεριανή Μελέτη, με αφορμή την Βίκυ Κουλιανού που ήταν καλεσμένη, πήρε απροσδόκητη εξέλιξη όταν η παρουσιάστρια αποκάλυψε το πως και το γιατί παντρεύτηκε.

«Έχω παντρευτεί και εγώ στο εξωτερικό, αλλά δεν ισχύει. Γιατί το έκανα; Για πλάκα. Και γιατί μου έχουν πει ότι θα παντρευτώ δυο φορές. Επειδή όμως δεν θέλω να χωρίσω, παντρεύτηκα ήδη μια. Μπας και ξεγελάσω τα άστρα δηλαδή». Αυτό ήταν το πλήρες σχόλιο της Ελεονώρας, που πέρασε και λίγο στο ντούκου.

Αν και προφανώς παραπάνω λεπτομέρειες, όποιον ποιόν παντρεύτηκε και που, θα αναδυθούν τις επόμενες μέρες.

Δημοτικό Σχολείο Λουτρών Αιδηψού: Εκδηλώσεις με το μυαλό στο κτιριακό πρόβλημα

«Η κατά βάρος διαθήκη» και «Η Ειρήνη» του Αριστοφάνη ήταν τα έργα που ανέβασαν στην αποχαιρετιστήρια εκδήλωση οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Λουτρών Αιδηψού.


Και αντί άλλων ευχών, μαθητές, δάσκαλοι και γονείς εξέφρασαν την ευχή να βρουν ένα καλύτερο σχολείο τον Σεπτέμβριο, που θα ξανακαθίσουν στα θρανία.

Το κτιριακού πρόβλημα που υπάρχει στο παλιό κτήριο του σχολείου κυριάρχησε στην εκδήλωση και ας μην ήταν το θέμα της.

Οι γονείς καμάρωσαν τα παιδιά τους να παρουσιάζουν δύο θεατρικά έργα, αθλητικά παιχνίδια, παραδοσιακούς χορούς και χορωδιακά τραγούδια.

Τα βραβεία πήραν συνταξιούχοι δάσκαλοι, τους οποίους βράβευσε η διεύθυνση του σχολείου για την μακρόχρονη προσφορά τους στην εκπαίδευση.

«Κυνηγούν» τους ιδιοκτήτες που δεν πλήρωσαν το χαράτσι

Λίστα με περισσότερα από 500.000 ονόματα έστειλε η ΔΕΗ στο υπουργείο Οικονομικών, αφού με βάση τα στοιχεία της μέχρι και τις 30 Απριλίου 2011 δεν είχαν πληρώσει... το ειδικό τέλος των ακινήτων.

Πλέον, το Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτούμενων Επιφανειών του 2011 θα πληρωθεί στις εφορίες από όσους δεν το κατέβαλαν μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.

Το θέμα αυτό ήταν αντικείμενο συζήτησης μεταξύ του υπουργού Οικονομικών Γ. Ζανιά και των επικεφαλής των μεγαλύτερων εφοριών και τελωνείων της χώρας, κατά τη διάρκεια ευρείας σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται Το Βήμα, ο κ. Ζανιάς έδωσε κατευθύνσεις στους εφοριακούς ώστε να ξεκινήσει άμεσα η διαδικασία ενημέρωσης των φορολογουμένων που δεν πλήρωσαν το χαράτσι και στην περίπτωση που αυτοί εξακολουθήσουν να μην το πληρώνουν να προχωρήσουν οι διαδικασίες από τα ειδικά τμήματα είσπραξης ληξιπρόθεσμων χρεών των ΔΟΥ.

Αυτό σημαίνει ότι οι εφορίες μπορούν να προχωρήσουν ακόμη και σε κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων.

Στο υπουργείο Οικονομικών δεν κρύβουν ότι ένας από τους πιο αποδοτικούς σε έσοδα φόρους των τελευταίων ετών ήταν το ΕΕΤΗΔΕ, αφού εισέρρευσαν στα Δημόσια ταμεία περισσότερα από 2,2 δισ. ευρώ.

ΤΩΡΑ! Έκρηξη σε διαμέρισμα πρώτου ορόφου στη Βουλιαγμένη

Έκρηξη από παγιδευμένη με εκρηκτικά.. γλάστρα σημειώθηκε στις 10.55 σε διαμέρισμα επιχειρηματία,  πρώτου ορόφου στην οδό Ήρας στη Βουλιαγμένη.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες υπάρχει ο επιχειρηματίας είναι σοβαρά τραυματισμένος.

Ο επιχειρηματίας φέρεται να παρέλαβε μια γλάστρα μέσα στην οποία είχε τοποθετηθεί εκρηκτικός μηχανισμός ο οποίος ενεργοποιήθηκε όταν άνοιξε τη συσκευασία.

Η έκρηξη ήταν αρκετά ισχυρή λένε οι περίοικοι που αναφέρουν ότι έχουν σπάσει και αρκετά τζάμια της πολυκατοικίας

Κουβέλης από Πάτρα: Το Μνημόνιο είναι διαπραγματεύσιμο

Παραμονή στο ευρώ και σκληρή διαπραγμάτευση για αποδέσμευση από τους σκληρούς όρους του Μνημονίου, προβλέπει το σχέδιο της Δημοκρατικής Αριστεράς, σύμφωνα με τον πρόεδρό της, Φώτη Κουβέλη.
Μιλώντας σε ανοικτή συγκέντρωση στην Πάτρα, ο κ. Κουβέλης, υπογράμμισε ότι το Μνημόνιο είναι διαπραγματεύσιμο και ότι οι ασφυκτικοί του όροι μπορούν να απομακρυνθούν.
Ο τόπος χρειάζεται κυβέρνηση που θα μπορέσει να κρατήσει την κοινωνία όρθια και την Ελλάδα ζωντανή, επισήμανε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, ενώ έκανε και αναφορά στην στάση που κράτησε το κόμμα του κατά την διάρκεια των διερευνητικών εντολών τονίζοντας πως «κάναμε ό,τι μπορούσαμε, κάναμε ό,τι πιστεύαμε ότι αντιστοιχεί στο συμφέρον της χώρας και της κοινωνίας».
Επίσης ανέφερε ότι μπορούμε να διεκδικήσουμε ένα πενταετές αναπτυξιακό πρόγραμμα, που θα στηρίζεται στην Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και σε μέρος του ΕΣΠΑ, σε χρήματα, δηλαδή, που υπάρχουν, αλλά έχουν μείνει αναξιοποίητα.
Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην ανεργία και το κλείσιμο δεκάδων επιχειρήσεων και κατέθεσε πρόταση, βάσει της οποίας το 25% των χρημάτων για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, θα δίνονται για την χρηματοδότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Μάλιστα, δικαιολογώντας την πρότασή του αυτή είπε πως όταν οι μικρομεσαίες κλείνουν, η ανεργία καλπάζει.
Τόνισε, ακόμη, ότι υπάρχει ανάγκη να δημιουργηθεί ένα δίχτυ κοινωνικής προστασίας, ώστε να προστατευτούν όπως είπε οι άνεργοι, αυτοί που ζουν μέσα στη φτώχεια.
Ο Φώτης Κουβέλης κατηγόρησε την Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ ότι «δημιούργησαν κλίκες και ελίτ που έφεραν τη χώρα στο χείλος του γκρεμού».
Ασκώντας κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι «το μόνο που τον ενδιέφερε δεν ήταν να κυβερνηθεί ο τόπος, αλλά να αυξήσει το εκλογικό του ποσοστό, αδιαφορώντας για τις ανάγκες του τόπου».

Έκλεψε γάλα για να ταϊσει τα παιδιά της και την έπιασαν!

Την εποχή των 'αθλίων' ξαναζεί η Ελλάδα και απόψε οι αστυνομικοί στο Ηράκλειο ήρθαν αντιμέτωποι με ένα θηλυκό Γιάννη Αγιάννη. Μια 35χρονη μητέρα αναγκάστηκε για να μην πεθάνουν από την πείνα τα παιδιά της να μπει σε ένα σουπερ μάρκετ και να κλέψει γάλα και τρόφιμα για τα παιδιά της.

Η Ασφάλεια Ηρακλείου που κλήθηκε τη συνέλαβε και την έχει ήδη στα κρατητήρια, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες του Cretalive πρόκειται για συγκλονιστική υπόθεση. Και οι ίδιοι οι αστυνομικοί έχουν συγκλονιστεί.

Η 35χρονη σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες τους είπε ότι τα παιδιά της δεν έχουν φάει και δεν ήξερε από την απόγνωσή της τι να κάνει.

Ότι βοήθεια ζήτησε δεν της άνοιξαν πόρτες. Και μπρος στο να κινδυνεύσουν τα παιδιά της αποφάσισε να κλέψει ένα μπουκάλι γάλα για να τα βοηθήσει...

Το πρωί της Παρασκευής η 35χρονη θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα , αλλά η υπόθεση πλέον παίρνει τραγικές κοινωνικές διαστάσεις...

Κάρυστος: Νέο επεισόδιο στο σίριαλ των Αιολικών Πάρκων

“Ενημέρωση όσον αφορά εργασίες από τις εταιρείες εγκατάστασης  Αιολικών Πάρκων στον Δήμο Καρύστου”
 
Τις τελευταίες ημέρες υπέπεσε στην αντίληψη μας, ότι η εταιρεία RF Energy, πραγματοποιούσε μετρήσεις και χαρτογραφήσεις στον οικισμό Αμυγδαλιά σε οικίες κατοίκων οι οποίοι δεν είχαν ενημερωθεί και οι οποίοι όπως είναι λογικό, αναστατώθηκαν.

Σας ενημερώνουμε για ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ φορά:
 
Οποιεσδήποτε εργασίες έχετε σκοπό να εκτελέσετε στην περιοχή του Δήμου Καρύστου, θα έρχεστε σε επαφή με τον Δήμο και το Δημοτικό του Συμβούλιο και στην συνέχεια αν λάβετε την απαραίτητη έγκριση, θα τις εκτελείτε. Σε περιοχές όπου δεν έχετε συνάψει συμβόλαια εκμίσθωσης δεν μπορείτε να εκτελείτε την οποιαδήποτε ενέργεια γιατί δημιουργείτε αναστάτωση στους κατοίκους μας.
Παρακαλούμε για την ενημέρωση σας για να μην υπάρξουν δυσάρεστες εξελίξεις.
Ο Δήμαρχος Καρύστου
Νικόλαος Ι. Μανώλης
 
Από το notiosevoikos
 
 

Ανδριανόπουλος: "Η χώρα μπορεί να σωθεί μόνο από μια ισχυρή ΔHMAΡ"

Αίσθηση προκαλεί η τοποθέτηση του φιλελεύθερου Ανδρέα Ανδριανόπουλου ότι η χώρα μπορεί να σωθεί μόνο από μια κυβέρνηση Αριστεράς και τη σύμπραξή ΣΥΡΙΖΑ και Δημοκρατικής Αριστεράς.



Με άρθρο του στην προσωπική του ιστοσελίδα, ο κ. Ανδριανόπουλος, υποστηρίζει ότι μια ισχυρή Δημοκρατική Αριστερά, θα μπορούσε να κάνει «τους κήρυκες ενός ακραίου Αριστερισμού να βάλουν νερό στο κρασί τους και να εγκαταλείψουν κάποιες από τις υπερβολικές και ακραία λαϊκίστικες προεκλογικές τους θέσεις.»

Αναλυτικά η παρέμβαση του έχει ως εξής:«Πως μπορεί να σωθεί η χώρα; Μοναχά μέσα από μια ισχυρή Δημοκρατική Αριστερά. Ανεξάρτητα από την προσωπική μου πεποίθηση, άσχετη με τις πολιτικο-ιδεολογικές μου προτιμήσεις, που παραμένει σταθερή στην εκτίμηση πως νικητής των εκλογών θα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, τα πιθανά δεδομένα είναι μόνο δύο. Το ένα είναι νίκη της ΝΔ, και σχηματισμός κυβέρνησης με το ΠΑΣΟΚ η ίσως και με την ΔΗΜΑΡ. Η απογοήτευση ενός κόσμου που θα έχει ποντάρει σε κυβέρνηση της Αριστεράς, θα είναι τότε εκρηκτική. Κινητοποιήσεις θα συνταράξουν την χώρα, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ από την θέση της αντιπολίτευσης θα καταστήσει αδύνατη την αποτελεσματική διακυβέρνηση της χώρας. Φυσικό επακόλουθο θα είναι η διάλυση του κράτους και η κατάρρευση του όποιου κυβερνητικού σχήματος. Στις εκλογές που αναπόφευκτα θα ακολουθούσαν ο ΣΥΡΙΖΑ θα σάρωνε με αυτοδύναμη πλειοψηφία.

Η άλλη εκδοχή είναι μια νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά δίχως αυτοδυναμία. Μια ισχυρή ΔΗΜΑΡ θα συνέβαλε τότε στον σχηματισμό κυβερνητικού σχήματος. Η παρουσία της θα διευκόλυνε τους κήρυκες ενός ακραίου Αριστερισμού να βάλουν νερό στο κρασί τους και να εγκαταλείψουν κάποιες από τις υπερβολικές και ακραία λαικίστικες προεκλογικές τους θέσεις. Το άσχημο είναι πως η ισχυροποίηση του ΣΥΡΙΖΑ θα ανεβάσει σημαντικά και την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ. Το ένα άκρο ανεβαίνοντας αναπόφευκτα επιφέρει την ισχυροποίηση και του άλλου. Η σύγκρουση ακραίων θέσεων και λαικίστικων επιλογών θα οδηγήσει σε μια εφιαλτική κοινωνική πραγματικότητα. Μια ισχυρή ΔΗΜΑΡ ίσως να μπορέσει να αναχαιτίσει την πορεία αυτή καταστροφής.

Δυστυχώς, η εγκληματική συμπεριφορά κορυφαίων στελεχών του φιλελεύθερου χώρου να αρνηθούν, επιμένοντας σε κοντόθωρους ανταγωνισμούς και ρηχή αρχομανία, την κοινή κάθοδο στις εκλογές του Μαίου μας οδήγησε στο σημερινό αδιέξοδο. Το λαικό ρεύμα, μαζί με τον διαστρεβλωτικό εκλογικό νόμο, θα οδηγήσει αναπόφευκτα σε κάποιο κυβερνητικό σχήμα με η υπό τον ΣΥΡΙΖΑ. Η παρουσία της συνετής φωνής του Φώτη Κουβέλη πιθανότατα να ματαιώσει ακρότητες. Για τίποτα βέβαια δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι. Η παρουσία πάντως μιάς ισχυρής ΔΗΜΑΡ στη Βουλή θα συμβάλει πιθανότατα προς την κατεύθυνση ισχυροποίησης της μετριοπάθειας και της λογικής»

Μειώνονται οι συντάξεις των γυναικών με 4.500 ημέρες ασφάλισης

Στο ποσοστό μείωσης σύνταξης γυναικών που συνταξιοδοτούνται με 4.500 ημέρες ασφάλισης και τη δυνατότητα αναγνώρισης πλασματικών χρόνων, βάσει του άρθρου 40, ν. 3996/2011, αναφέρεται έγγραφο της Γενικής Γραμματείας Κοινωνικών Ασφαλίσεων, που εστάλη ως απάντηση σε σχετικά ερωτήματα που υποβλήθηκαν.

Αναφορικά με τον προσδιορισμό του ποσοστού της μείωσης της σύνταξης, για τις ασφαλισμένες του ΙΚΑ – ΕΤΑΜ που θεμελιώνουν δικαίωμα για λήψη μειωμένης σύνταξης, λόγω γήρατος, με τη συμπλήρωση 4.500 ημερών ασφάλισης, κατά το μεταβατικό στάδιο της σταδιακής προσαύξησης των απαιτούμενων ορίων ηλικίας μειωμένης και πλήρους συνταξιοδότησης, διευκρινίζονται τα εξής:

Με τις διατάξεις των παραγράφων 11 και 13, του άρθρου 10, του ν. 3863/2010 (Φ.Ε.Κ. Α΄ 115), για τις «παλαιές» ασφαλισμένες του ΙΚΑ – ΕΤΑΜ (δηλαδή, υπαγόμενες στην ασφάλιση οποιουδήποτε φορέα κύριας ασφάλισης, για πρώτη φορά, μέχρι και την 31.12.1992), οι οποίες συνταξιοδοτούνται με τη συμπλήρωση 4.500, κατ’ ελάχιστον, ημερών ασφάλισης, προβλέπεται σταδιακή προσαύξηση του ισχύοντος, μέχρι 31.12.2010, ορίου ηλικίας των 55 και 60 ετών, προκειμένου για τη λήψη, αντίστοιχα, μειωμένης και πλήρους σύνταξης λόγω γήρατος, αρχής γενομένης από την 01.01.2011 και μέχρι τη συμπλήρωση (κατά το έτος 2015), των 60 και 65 ετών, αντίστοιχα.

Στο πλαίσιο της σταδιακής αυτής προσαύξησης, προβλέπεται, ειδικότερα, ότι οι ασφαλισμένες θεμελιώνουν δικαίωμα για λήψη μειωμένης ή πλήρους σύνταξης λόγω γήρατος, με τη συμπλήρωση, αντίστοιχα, των ορίων ηλικίας που θα έχουν διαμορφωθεί κατά το έτος της συμπλήρωσης του 55ου ή του 60ου έτους της ηλικίας τους.

Ξανά στα περίπτερα η «Ελευθεροτυπία» το Σάββατο 16 Ιουνίου


Ξανά στα περίπτερα η «Ελευθεροτυπία» των απεργών εργαζομένων, με το τρίτο - κατά σειράv – απεργιακό φύλλο. Κυκλοφορεί το Σάββατο 16 Ιουνίου, κόντρα σε θεούς και δαίμονες, μετά από απόφαση της Γενικής Συνέλευσης.

Το απεργιακό αυτό φύλλο, καθώς και άλλα δύο που έχει προγραμματιστεί να κυκλοφορήσουν στις 23 και 30 Ιουνίου, διευθύνεται από Συντακτική Επιτροπή που έχει εκλεγεί με κάλπη από την Γενική Συνέλευση και με την ενθουσιώδη συμμετοχή της πλειονότητος των συναδέλφων.

· Γιατί βγαίνουμε : Με την έκδοση του απεργιακού φύλλου υπενθυμίζουμε σε όλους ότι οι εργαζόμενοι της «Ε» είμαστε εδώ ! Με τα ονόματα και τις υπογραφές μας… Είμαστε εδώ, σε μια κρίσιμη πολιτική συγκυρία, για να διεκδικήσουμε και να πετύχουμε την επιβίωση της ιστορικής εφημερίδος, η οποία πληρώνει το τίμημα από τις ολέθριες επιλογές και τις σπασμωδικές κινήσεις της εργοδοσίας. Αλλά ταυτόχρονα αντιμετωπίζει την – προφανή, πλέον – διάθεση ορισμένων συμφερόντων (πολιτικών, εκδοτικών, οικονομικών κ.α.) να απαλλαγούν από την αιρετική φωνή και παρουσία της.
Οι εργαζόμενοι της «Ε» - απλήρωτοι από τον Αύγουστο του 2011 και απεργοί από τον Δεκέμβριο – διεκδικούμε από την εργοδοσία να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της έναντι του συνόλου των εργαζομένων (δεδουλευμένα, αποζημιώσεις) και περιμένουμε συγκεκριμένη, ολοκληρωμένη πρόταση εκ μέρους της που θα απαντά και στην ικανοποίηση των αιτημάτων μας και στην επιβίωση της «Ε», όπως υποσχέθηκε στον εκπρόσωπό μας.

Κρίναμε, λοιπόν, ότι μόνο η επανακυκλοφορία της «Ελευθεροτυπίας» ως απεργιακού φύλλου μπορεί να υπηρετήσει τον διπλό αυτόν στόχο – ικανοποίηση των αιτημάτων μας, επιβίωση της «Ε».

· Οι εργαζόμενοι της «Ελευθεροτυπίας» είμαστε εδώ! Με τα ονόματα και τις υπογραφές μας θα καταβάλουμε το άπαν των δυνάμεών μας για να επιβιώσει η «Ε». Και, έτσι, να ικανοποιηθούν τα δίκαια και απαράγραπτα δικαιώματα όλων των συναδέλφων είτε βρίσκονται εδώ, δίπλα μας, είτε έχουν αποχωρήσει αναζητώντας αλλού στέγη και επαγγελματικό προσανατολισμό. Η επιτυχία μας θα είναι και δική τους.

· Οι εργαζόμενοι της «Ε» είμαστε εδώ! Γιατί εμείς είμαστε η ψυχή της εφημερίδας. Απεργοί, εδραίοι στις δίκαιες απαιτήσεις μας έναντι της εργοδοσίας και αποφασισμένοι να πολεμήσουμε μέχρις εσχάτων έναντι παντός, αν χρειαστεί.


Η Συντακτική Επιτροπή

Γιάννης Τριάντης, Βαγγέλης Δεληπέτρος, Χρήστος Ζέρβας, Γιώργος Τζεδάκις, Χρήστος Μέγας

http://ekprosoposeleftherotypias.blogspot.gr

Ολάντ – Μόντι: Η ΕΕ πρέπει να στηρίξει την ανάπτυξη, και η Ελλάδα να τηρήσει τις δεσμεύσεις της

Στην τόνωση της ανάπτυξης αναφέρθηκαν μετά τη συνάντησή τους στη Ρώμη, ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Μόντι και ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, ενώ δήλωσαν τη στήριξή τους στην Ελλάδα, επισημαίνοντας όμως ότι πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Μόντι αναφερόμενος στην Ελλάδα, είπε ότι «η Ελλάδα θα πρέπει να μείνει στο ευρώ και να σεβαστεί τις δεσμεύσεις της. Ο ελληνικός λαός κατέβαλε μεγάλες προσπάθειες, που σε άλλες καταστάσεις θα χρειάζονταν μια γενιά. Η Ε.Ε. και οι χώρες της Ευρωζώνης δείχνουν και έδειξαν αλληλεγγύη. Οι δυο χώρες μας προσφέρουν το 40% της στήριξης στην Ελλάδα. Η συνέχεια της εφαρμογής από μέρους της Ελλάδας των δομικών μεταρρυθμίσεων και δημοσιονομικής πειθαρχίας είναι η καλύτερη εγγύηση για την παραμονή της στην ζώνη του ευρώ».

Στις δηλώσεις τους ο Γάλλος Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, επισήμανε ότι πλησιάζουν οι εκλογές στην Ελλάδα. Συμμερίζομαι απόλυτα τα όσα είπε ο Μάριο Μόντι. Είναι οι Έλληνες οι οποίοι πρέπει να αποφασίσουν. Τους σεβόμαστε. Κατέβαλαν τεράστιες προσπάθειες για να ανταποκριθούν σε όσα τους ζητήθηκαν. Η κατάσταση, όμως ήταν τραγική». «Ο ελληνικός λαός πρέπει να δείξει εκ νέου προσήλωση στο ευρώ και να σεβαστεί τις δεσμεύσεις της Ελλάδας. Η Ευρώπη από τη μεριά της είναι ανάγκη να κάνει ό,τι χρειάζεται», συνέχισε ο Φρανσουά Ολάντ.

Αναφερόμενος στην ανάπτυξη ο Γάλλος Πρόεδρος Φραντσουά Ολάντ, είπε ότι η ΕΕ, «πρέπει να στηρίξει την ανάπτυξη. Υποστηρίζω ότι πρέπει να προσφέρουμε κονδύλια από τα διαρθρωτικά ταμεία της ΕΕ στην Ελλάδα». Αναφερόμενος στην Ισπανία, επέμεινε στην «εφαρμογή όσων αποφασίσθηκαν», καθώς έτσι «θα καταφέρουμε να βελτιώσουμε την συνεργασία με την καγκελάριο Μέρκελ», ενώ θα ενισχυθούν «τα μέτρα για την ανάπτυξη, ενόψει της Ευρωπαϊκής Συνόδου».

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Μόντι αναφερόμενος στην οικονομική κρίση στην ευρωζώνη, είπε ότι οι δύο ηγέτες κατέγραψαν «σύμπτωση απόψεων». Οι δύο ηγέτες έκαναν θετική αποτίμηση των προσπαθειών αντιμετώπισης της κρίσης συμπεριλαμβανομένης της στήριξης του τραπεζικού συστήματος της Ισπανίας. «Πρέπει να δράσουμε, ενισχύοντας τα αδύνατα σημεία. Με παρεμβάσεις στην οικονομία, και το χρηματιστικό τομέα», είπε ο Μόντι.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός τόνισε πως στόχος των δύο ηγετών είναι «να ενισχυθεί η ανάπτυξη, χωρίς εγκατάλειψη της δημοσιονομικής πειθαρχίας, αλλά με υιοθέτηση ευρωπαϊκών πολιτικών, όπως είχαμε ήδη τονίσει στην διάσκεψη της 23ης Μαΐου». «Θα πρέπει να ενισχυθεί και η θέση των χωρών έναντι των αγορών. Συζητήσαμε και για την έκδοση ευρωομολόγων», πρόσθεσε ο Μάριο Μόντι.

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι δράστες που ξυλοκόπησαν μετανάστες στο Πέραμα

Ολοκληρώθηκε η απολογία των 6 νεαρών κατηγορουμένων, πέντε ανδρών και μιας γυναίκας, στον ανακριτή Πειραιά, που φέρονται ως οι δράστες της εισβολής σε σπίτι στο Πέραμα και τον άγριο ξυλοδαρμό 4 Αιγύπτιων μεταναστών.


Ποινική δίωξη ασκήθηκε στους δράστες της επίθεσης προς 4 μετανάστες στο Πέραμα για ένα κακούργημα και δύο πλημμελήματα, που αφορούν βαριά σωματική βλάβη, διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς και διατάραξη οικιακής ειρήνης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αφού ολοκληρώθηκε η απολογία τους οι δράστες αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους μέχρι να οριστεί δικάσιμος. Οι περιοριστικοί όροι ισχύουν για τους 5 άνδρες και όχι για τη γυνάικα, Συγκεκριμένα οι 5 δράστες πρέπει να καταβάλλουν 2 χιλιάδες ευρώ ο καθένας ως χρηματική αποζημίωση, ενώ τους επιβλήθηκε απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και υποχρεωτική παρουσίαση 2 φορές το μήνα, κάθε 1 και 15,  στο αστυνομικό τμήμα.

Το σκεπτικό της απόφασης στηρίχθηκε στο γεγονός ότι οι Αιγύπτιοι στην προφορική τους κατάθεση για την αναγνώριση των δραστών έπεσαν σε αντιφάσεις. Συγκεκριμένα, οι δύο έκαναν διαφορετικές καταθέσεις, ενώ ο ένας δεν αναγνώρισε κανέναν από τους συλληφθέντες.

Η υπόθεση δεν έχει κλείσει ακόμα, καθώς αναμένονται συμπληρωτικά στοιχεία, όπως δακτυλικά αποτυπώματα από το σημείο της επίθεσης, ενώ εκκρεμεί και η κατάθεση του Αιγυπτίου που είναι σοβαρά τραυματισμένος στο κεφάλι και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο.

Τον βρήκαν νεκρό με δύο μαχαιριές

Ο άνδρας, νεαρής ηλικίας, βρέθηκε νεκρός στη θέση Κάμπος τού Ξυλοκάστρου.

Οι πρώτες πληροφορίες λένε, ότι έχει στο σώμα του δύο μαχαιριές. Στο σημείο πήγε ιατροδικαστής και το συνεργείο του γραφείου εγκληματολογικών ερευνών της Αστυνομίας και έκαναν έρευνα.

Το πτώμα εκτιμάται ότι ανήκει σε Πακιστανό και έχει μεταφερθεί στην Κόρινθο για νεκροψία - νεκροτομή ενώ η Αστυνομία κάνει έρευνα για την εξιχνίαση της υπόθεσης...

Κleine Zeitung: «Ελλάδα ερχόμαστε»

Με τίτλο «Ελλάδα ερχόμαστε», η μεγάλης κυκλοφορίας αυστριακή εφημερίδα «Κleine Zeitung» προτρέπει, εμμέσως πλην σαφώς, τους αναγνώστες της να περάσουν τις διακοπές τους στην Ελλάδα.

Όπως επισημαίνεται στο άρθρο, μπορεί η Ελλάδα να συνεχίζει να βρίσκεται στους αρνητικούς τίτλους δημοσιευμάτων, όμως ο Σύνδεσμος Ενημέρωσης Καταναλωτή θεωρεί πως και φέτος κάποιος μπορεί να κάνει «πολύ καλές διακοπές στην Ελλάδα» και προς τούτο δίνει πολύτιμες, όσο και απαραίτητες, συμβουλές.

Οι συμβουλές αυτές αφορούν τόσο μεμονωμένα όσο και οργανωμένα ταξίδια στην Ελλάδα, όπως και το ενδεχόμενο μιας αλλαγής του νομίσματος και την προσαρμογή των τουριστών στα νέα δεδομένα, κάτι που, όπως σημειώνεται, μόνον μείωση των τιμών μπορεί να σημαίνει.

Ήδη, σε προχθεσινό της δημοσίευμα, η επίσης μεγάλης κυκλοφορίας, αυστριακή εφημερίδα «Έστεραϊχ» επισήμανε πως φέτος η Ελλάδα είναι ο φθηνότερος τουριστικός προορισμός και οι διακοπές εκεί είναι κατά 35ο/ο φθηνότερες σε σχέση με πέρσι, δημοσιεύοντας μάλιστα τις θετικές εντυπώσεις Αυστριακών τουριστών από τις πρόσφατες διακοπές τους στην Ελλάδα.

Εξάλλου, σε πρόσφατη συνέντευξή του, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Γραφείων Αυστρίας, Γιόζεφ Πέτερλαϊτνερ, είχε δώσει διαβεβαιώσεις πως από τις απεργίες και τις διαδηλώσεις στην Ελλάδα, δεν πλήττονται οι τουριστικοί προορισμοί, αλλά μόνον οι μεγάλες πόλεις, τονίζοντας πως η Ελλάδα συνεχίζει να συγκαταλέγεται στους σημαντικότερους τουριστικούς προορισμούς των Αυστριακών, από τους οποίους κατά μέσο όρο 500.000 επισκέπτονται κάθε χρόνο την Ελλάδα.

Κάτω οι βάσεις μέχρι και 2.000 μόρια

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΛΙΝΑ ΚΟΙΝΑ/Αγγελιοφόρος

Πτώση των βάσεων, που θα αγγίξει και τα 2.000 μόρια, σε τμήματα μεσαίας και χαμηλής ζήτησης της περιφέρειας, προβλέπουν φροντιστές για το 2ο πεδίο των Θετικών και το 4ο των Τεχνολογικών Επιστημών.

Μάλιστα, οι δημοφιλείς σχολές του Πολυτεχνείου (Ηλεκτρολόγων, Πολιτικών Μηχανικών κ.λπ.) αναμένεται να χάσουν τουλάχιστον 300-500 μόρια. Μικρότερες απώλειες εκτιμάται ότι θα εμφανίσουν οι βάσεις των Ιατρικών Σχολών, ενώ στο 1ο Πεδίο των Ανθρωπιστικών, Νομικών και Κοινωνικών Επιστημών προδιαγράφεται άνοδος.

Οι χαμηλές επιδόσεις των υποψηφίων στη Φυσική και στα Μαθηματικά Κατεύθυνσης, όπως τουλάχιστον προκύπτει από τις πληροφορίες από τα βαθμολογικά κέντρα, παρασύρουν τις βάσεις προς τα κάτω στο 2ο Πεδίο των Θετικών και στο 4ο Πεδίο των Τεχνολογικών Επιστημών. Με βάση τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει μέχρι σήμερα, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Φροντιστών Αττικής (ΣΕΦΑ) προβαίνει στις πρώτες εκτιμήσεις για την πορεία των φετινών βάσεων εισαγωγής στα πανεπιστήμια και ΤΕΙ. Ειδικότερα, για τη Θεωρητική Κατεύθυνση προβλέπεται άνοδος στο 1ο Πεδίο Νομικών, Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών για δύο λόγους:

- Τα θέματα ήταν πιο εύκολα στα περισσότερα μαθήματα (Ιστορία, Νεοελληνική Λογοτεχνία, Λατινικά) και ελαφρώς δυσκολότερα στα Αρχαία Ελληνικά και στη Βιολογία, την οποία επιλέγουν οι περισσότεροι υποψήφιοι της Θεωρητικής.

- Η ζήτηση για τα Παιδαγωγικά Τμήματα, που συγκέντρωναν τις προτιμήσεις πολλών αριστούχων τα προηγούμενα χρόνια, είναι περιορισμένη, με αποτέλεσμα αυτοί (οι αριστούχοι) να κατευθυνθούν σε άλλες υψηλόβαθμες σχολές, όπως η Νομική, η Ψυχολογία και η Φιλοσοφική.

«Κατρακύλα» σε 2ο και 4ο πεδία 

Στο 2ο πεδίο των Θετικών Επιστημών και στο 4ο των Τεχνολογικών οι φροντιστές αναμένουν σημαντική πτώση των βάσεων, στηριζόμενοι στις πληροφορίες για βαθμολογική «καθίζηση» στη Φυσική Κατεύθυνσης. Υπενθυμίζεται ότι η Ενωση Ελλήνων Φυσικών, επικαλούμενη πηγές από βαθμολογικά κέντρα, τοποθετούσε το 80% των υποψηφίων κάτω από τη βάση. Σε γενικές γραμμές, πάντως, η «κατρακύλα» αποδίδεται στις σημαντικά χαμηλότερες βαθμολογίες, σε σύγκριση με τις αντίστοιχες περσινές, στα Μαθηματικά και στη Φυσική Κατεύθυνσης, που επηρεάζουν κατά 48% τα συνολικά μόρια που συγκεντρώνει ο υποψήφιος. Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Φροντιστών Αττικής εκτιμά ότι η πτώση αναμένεται να ξεκινήσει από 300 έως 500 μόρια στις περιζήτητες σχολές του Πολυτεχνείου (Ηλεκτρολόγοι Μηχανολόγοι, Πολιτικοί Μηχανικοί και Αρχιτέκτονες) και να ξεπεράσει τα 1.500 - 2.000 μόρια στις μεσαίες και χαμηλές σχολές, ιδιαίτερα της περιφέρειας.

Μικρότερη πτώση στις Ιατρικές 

Ηπιότερη, όπως τονίζει ο ΣΕΦΑ, θα είναι η πτώση στο 3ο Πεδίο των Επιστημών Υγείας και στις υψηλόβαθμες σχολές (Ιατρική, Φαρμακευτική, Οδοντιατρική). Αντίθετα, ανοδική τάση προδιαγράφεται στα παραϊατρικά τμήματα των ΤΕΙ, τα οποία επιλέγονται και από υποψηφίους της Θεωρητικής Κατεύθυνσης, οι οποίοι έγραψαν καλύτερα.

Στο 5ο πεδίο των Επιστημών Οικονομίας και Διοίκησης δεν αναμένονται σημαντικές μεταβολές, όπως σημειώνουν οι φροντιστές, προβλέποντας ότι φέτος οι Στρατιωτικές Σχολές του 4ου Πεδίου και οι Αστυνομικές του 5ου θα μαγνητίσουν πολλούς αριστούχους, εξαιτίας της ανεργίας και της ανασφάλειας των νέων. Αυτό, σύμφωνα με τις ίδιες εκτιμήσεις, θα έχει ως αποτέλεσμα να διαμορφωθούν αυτόνομα οι βάσεις στις Στρατιωτικές και Αστυνομικές, σε σχέση πάντα με τις υπόλοιπες σχολές των 4ου και 5ου πεδίων. Πάντως, οι βάσεις θα επηρεαστούν σημαντικά από τον αριθμό των εισακτέων, ο οποίος δεν είναι γνωστός ακόμη, αλλά φημολογείται πως θα μειωθεί κατά 10%-30%.

«Φέτος έχουμε περίπου 5.000 λιγότερους υποψηφίους, ενώ οι θέσεις εισακτέων είναι λίγο περισσότερες», επισημαίνει ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Φροντιστών Αττικής, Γιάννης Βαφειαδάκης.

Καθοριστικό ρόλο στην κίνηση των βάσεων θα παίξουν και οι επιλογές σπουδών των υποψηφίων, όπως αυτές θα αποτυπωθούν στα μηχανογραφικά δελτία, τα οποία θα υποβληθούν από τις 18 Ιουνίου μέχρι και τις 5 Ιουλίου. Να υπενθυμίσουμε ότι μέχρι το τέλος του μήνα θα γνωστοποιηθούν οι βαθμολογίες των υποψηφίων στα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...