Σάββατο 28 Απριλίου 2012

Η Τοπική Κοινότητα Λουκισίων γιορτάζει..

Την Τετάρτη, 2 Μαίου, η Τοπική Κοινότητα Λουκισίων εορτάζει την ανακομιδή των λειψάνων του Αγίου Αθανασίου.

Την παραμονή (Τρίτη, 1 Μαίου) το βράδυ, θα τελεστεί πανηγυρικός εσπερινός στον ιερό ναό του Αγίου Αθανασίου, με λιτάνευση της εικό νας του αγίου πέριξ του ναού.

Το πρωινό ανήμερα της εορτής, θα τελεστεί θεία λειτουργία.

Μαίνεται η κόντρα Χρυσοχοΐδη-Βορίδη για την Αμυγδαλέζα

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης
Μιχάλης Χρυσοχοΐδης (Photo credit: Wikipedia)
Σε συνέντευξή του στην Ημερησία, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης δήλωσε πως «ο κόσμος να χαλάσει, το πρώτο κέντρο φιλοξενίας παράνομων μεταναστών στην Αμυγδαλέζα, θα λειτουργήσεις τις επόμενες ημέρες».

Σύμφωνα με πηγές στο χώρο της Βουλής, ο κ. Χρυσοχοΐδης φέρεται να δήλωσε: «Αν θέλει ο Βορίδης να πάει να πάρει τα κοντέϊνερ οικίσκους, ας πάει να τα πάρει».

Το γεγονός αυτό τροφοδότησε την κόντρα του με τον Υπουργό Υποδομών Μάκη Βορίδη, ο οποίος σχολίασε σχετικά: «Αν το κάνω αυτό, είναι παράνομο. Δεν μπορεί να λέει τέτοια πράγματα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη. Αν αρχίσει ο καθένας να κάνει ό,τι θέλει, να στείλω εγώ δηλαδή φορτηγά να μαζέψουν τα κοντέινερ τότε τι θα κάνουμε, νταηλίκια;».

Οι Κοινότητες Ανιχνευτών Χαλκίδας και Μεσσαπίων πήγαν Πάτρα!


Οι Κοινότητες Ανιχνευτών Χαλκίδας και Μεσσαπίων (Πρόσκοποι ηλικίας 16-18 ετών) συμμετείχαν στην 28η Πανελλήνια Ανιχνευτική Πολιτιστική Ενημέρωση (ΠΑΠΕ) 19-22 Απριλίου στην πόλη της Πάτρας, όπου Ανιχνευτές από κάθε γωνιά της Ελλάδας παρουσιάζουν τα επιτεύγματά τους σε κάθε τομέα δραστηριοτήτων τους.

Συγκεκριμένα οι Πρόσκοποι παρουσιάζουν, αλλά και διαγωνίζονται ταυτόχρονα στους τομείς έρευνα, μουσική, χορός, φωτογραφία, σινεμά, κόμικ, σκίτσο, tv spots, λογοτεχνία.

  Η Κοινότητα Ανιχνευτών Χαλκίδας συμμετείχε με θέμα έρευνας τη σχέση της οικονομικής κρίσης με τους εφήβους, την ταινία μυστηρίου «η επιστροφή του τσεκουράτου», το μουσικό συγκρότημα «Τρελά Νερά» και ένα χορευτικό το οποίο απέσπασε το 2ο βραβείο στον διαγωνισμό χορού.

 Συμμετείχαν οι Ανιχνευτές: Σοφία Ευστρατουδάκη, Αποστόλης Θεοφάνους, Γιάννης Καλαφάτης, Βάσω Κολοκούρη, Αντώνης Κορόζης, Άννα – Μαρία Μούντριχα, Νίκος Μουτσόπουλος, Σοφία Μυλωνά, Ναούμ Παναγιώτου, Αλέξανδρος Πανταζής, Ευανθία Πίκουλα, Γεωργία Πνευματικού, Δημήτρης Τρακανιάρης, Δέσποινα Φθηνού, Δήμητρα Φωτιάδου, Μαρία Χίλντερ με τους Βαθμοφόρους τους Μπάμπη Κοροβό, Φώτη Λαγό, Χρήστο Μαμαλή και Ανδρομάχη Καλογήρου.

  Η Κοινότητα Ανιχνευτών Μεσσαπίων με τη σειρά της συμμετείχε με θέμα έρευνας την παραγωγή τσίπουρου από ποτοποιία της Εύβοιας, την ταινία «Ξύπνησέ με» που απέσπασε υποψηφιότητα Α` γυναικείου ρόλου, 5 φωτογραφίες και ένα χορευτικό το οποίο μάλιστα απέσπασε το 1ο βραβείο στον διαγωνισμό χορού. Συμμετείχαν οι Ανιχνευτές: Μαργαρίτα Βαλαή, Μαρία Δημητρίου, Αθανασία Μεκλή, Μαριλένα Μπούικου, Δήμητρα Νάνου, Ντίνα Πασσαλή, Μαριάνα Πασσαλή, Χριστίνα Ρόγκα, Γιάννης Ρουσόδημος, Νίκος Ρουσονικολός, Ελευθερία Σίδερη, Μυρσίνη Τζωρτζάκη, Ευδοξία Ψαρρά, με τους Βαθμοφόρους τους Γιώργο Γιαννούλη και Αντώνη Βάγια.

 Το ραντεβού ανανεώνεται για το 2013 με τη σοβαρή πιθανότητα να αναλάβει η Χαλκίδα την επόμενη διοργάνωση.
Δημήτριος Καψούλης Περιφερειακός Έφορος Προσκόπων Ευβοίας

Επιλογή ισχυρής κυβέρνησης ζητά από τους πολίτες ο Αντ. Σαμαράς

Συνέντευξη στην εφημερίδα REAL NEWS παραχώρησε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, στην οποία επισημαίνει πως ο τόπος χρειάζεται ισχυρή πολιτική σταθερότητα.

Παράλληλα, ζητά από τους πολίτες να επιλέξουν μια ισχυρή κυβέρνηση που να παίρνει τολμηρές αποφάσεις χωρίς καθυστερήσεις.

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Ξεκίνησε έγκαιρα η κουνουποκτονία στο Ληλάντιο

Sympetrum rubicundulum This one liked the shad...
 (Photo credit: Wikipedia)
Με επίγνωση της σημασίας του προγράμματος καταπολέμησης κουνουπιών για την προστασία της δημόσιας υγείας, ο Δήμος Χαλκιδέων ξεκίνησε έγκαιρα τις δράσεις κουνουποκτονίας, μέσα στον Απρίλιο (την καταλληλότερη περίοδο, αφού τα κουνούπια βρίσκονται στο στάδιο της προνύμφης), στην πλέον φορτισμένη περιοχή του Ληλαντίου,από ειδικευμένο συνεργείο, με εφαρμογή σύγχρονων μέσων και χρησιμοποίηση εγκεκριμένων σκευασμάτων.
ΚΟΥΝΟΥΠΙΑ
Αποτιμώντας τα προβλήματα της περυσινής χρονιάς, ο Δήμος Χαλκιδέων (με την 21/30-01-2012 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου) έγκαιρα ενέκρινε και συνομολόγησε την προγραμματική σύμβαση, ύψους 170.000 ευρώ, με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, η οποία έχει τη σχετική αρμοδιότητα, την Αναπτυξιακή Εύβοιας και το Δήμο Λειβαδέων για τις δράσεις καταπολέμησης των κουνουπιών στις Περιφερειακές Ενότητες Εύβοιας και Βοιωτίας, με φορέα υλοποίησης του συμβατικού αντικειμένου την Αναπτυξιακή. Το πρόγραμμα όμως δεν προχώρησε και μπρος στον κίνδυνο οι όποιες δράσεις να καταστούν ανεπίκαιρες κι άρα, αναποτελεσματικές, ο Δήμος Χαλκιδέων αποφάσισε (με την 126/18-04-2012 της Οικονομικής του Επιτροπής) να ενεργήσει κατ’ εξαίρεση και να προχωρήσει άμεσα σε κουνουποκτονίες.
Ο πρώτος ψεκασμός (προνυμφοκτονία) στο πλαίσιο της επίγειας καταπολέμησης των κουνουπιών σε λιμνάζοντα ύδατα, πραγματοποιήθηκε από το ειδικό συνεργείο, με τη συνοδεία δημοτικού υπαλλήλου, ήδη την Δευτέρα 23η Απριλίου
στη Δημοτική Ενότητα Ληλαντίων.
Αφορούσε στις περιοχές: δεξιά και αριστερά των εκβολών του Λήλαντα σε μήλος 300 μ., στον οικισμό «Όαση», στις μύτες της παραλίας του Λευκαντί, στην παραλία της Νέας Λαμψάκου έως και το εργοτάξιο του Δήμου, στη λίμνη στις «Βαθειές Χωματερές» των Φύλλων, στα χοιροστάσια στο Αφράτι και στο Λινοβρόχι.
Στα μέσα Μαίου θα ακολουθήσει ο δεύτερος ψεκασμός (ακμαιοκτονία). Αφού στο μεσοδιάστημα πραγματοποιηθούν δειγματοληψίες, μέσω των οποίων θα αξιολογηθεί η πορεία του πρώτου ψεκασμού και εντοπιστούν νέες μικρότερες εστίες για την εφαρμογή της καταπολέμησης.
Στην απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου, συμπεριλαμβάνεται και η Δημοτική Ενότητα Αυλίδας. Ο πρώτος ψεκασμός θα γίνει στις επόμενες ημέρες, αφού πρώτα χαρτογραφηθούν και οι εκεί περιοχές υψηλής επικινδυνότητας.
Ενώ και από τον Τομέα Υγείας του Δήμου προγραμματίζονται ειδικές ενημερωτικές εκδηλώσεις και στις δύο περιοχές.
Enhanced by Zemanta

Επικρίσεις Ντ. Μπακογιάννη σε Σαμαρά για εκλογές μέχρι την απόκτηση αυτοδυναμίας

Μιλώντας στην REAL NEWS, η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη αναφέρθηκε στη θέση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά για εκλογές μέχρι να αποκτηθεί αυτοδυναμία.

Η κα Μπακογιάννη εξέφρασε την αντίθεσή της στη συγκεκριμένη τοποθέτηση, χαρακτηρίζοντάς τη μάλιστα εξοργιστική.

Πρόγραμμα περιοδειών υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ Εύβοιας

the logo of syriza
 (Photo credit: Wikipedia)
Πρόγραμμα περιοδειών υποψηφίων και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ Εύβοιας στην ευρύτερη περιοχή της Χαλκίδας απο σήμερα έως και την Παρασκευή 4 Μάη.

ΚΥΡΙΑΚΗ 29/4 10 π.μ. ΠΑΡΑΛΙΑ ΧΑΛΚΙΔΑΣ
 6.30 μ.μ. ΔΟΚΟΣ-ΑΦΡΑΤΙ-ΦΥΛΛΑ
ΔΕΥΤΕΡΑ 30/4 1 μ.μ. ΕΒΙΟΠ-ΤΕΜΠΟ
 6.30 μ.μ. ΔΡΟΣΙΑ-ΛΟΥΚΙΣΙΑ
ΤΡΙΤΗ 1/5 11 π.μ. (μετά την εργ. συγκέντρωση) ΠΑΡΑΛΙΑ ΧΑΛΚΙΔΑΣ

ΤΕΤΑΡΤΗ 2/5 10 π.μ. ΙΚΑ-ΟΑΕΔ-ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ

 8.30 μ.μ. ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
 ΟΜΙΛΗΤΗΣ : ΜΑΝ. ΓΛΕΖΟΣ - ΠΑΝ.ΡΗΓΑΣ
ΠΕΜΠΤΗ 3/5 10 π.μ. ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΧΑΛΚΙΔΑΣ ΚΑΙ
 ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΕΥΒΟΙΑΣ
 6.30 μ.μ. ΕΡΕΤΡΙΑ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 4/5 1 μ.μ. ΝΕΟΣΕΤ
 6.30 μ.μ. ΒΑΣΙΛΙΚΟ- ΛΑΜΨΑΚΟ
Enhanced by Zemanta

Κύκλωμα εκβιαστών δρούσε μέσα από τις φυλακές

Κύκλωμα εκβιαστών που δρούσε μέσα από τις φυλακές, ξεσκεπάστηκε στην Θεσσαλονίκη
Συγκεκριμένα, σχηματίστηκε δικογραφία  σε βάρος πέντε ατόμων, από το τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, ύστερα από καταγγελία 53χρονου.

Ο 53χρονος κατήγγειλε ότι τον Αύγουστο του 2011. ενώ ήταν έγκλειστος σε Κατάστημα Κράτησης της Θεσσαλονίκης, δέχθηκε επίθεση με χρήση σωματικής βίας από τρεις συγκρατούμενούς του.

Στη συνέχεια, ένας συνεργός του, τον εξανάγκαζε να επικοινωνήσει με τη σύζυγό του, η οποία ήταν υπεύθυνη λειτουργίας καταστήματος εμπορίας αυτοκινήτων. Ο ίδιος απαίτησε να παραδοθούν τα κλειδιά δυο οχημάτων σε άγνωστο συνεργό τους, ενώ λίγες μέρες αργότερα, άγνωστο άτομο μετέβη στην επιχείρηση του 53χρονου και αφαίρεσε τα δυο αυτοκίνητα.

Η δικογραφία θα αποσταλεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Ομιλία Μαρκόπουλου, την Κυριακή, στο "Ζέφυρο"

Ο υποψήφιος βουλευτής Εύβοιας των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Κώστας Μαρκόπουλος την Κυριακή στις 8.30 το πρωί θα εμφανιστεί στην τηλεόραση της ΝΕΤ.


Εν τω μεταξύ το βράδυ της Κυριακή 29 Απριλίου, στις 8, θα μιλήσει σε πολιτική εκδήλωση στο "Ζέφυρο" Νέας Αρτάκης.

Λιάτσος: «Είναι πρωτόγνωρο να συλλαμβάνεται δημοσιογράφος επειδή είπε την αλήθεια»

Στη σύλληψή του αναφέρθηκε ο δημοσιογράφος και εκδότης Αιμίλιος Λιάτσος, τονίζοντας πως περιστατικά σαν αυτό που έζησε «είναι πρωτόγνωρα».

«Πριν τέσσερις βδομάδες είχαν κατατεθεί τα ασφαλιστικά μέτρα όταν η "Π+13" δημοσίευσε στο πρωτοσέλιδό της τη δραστηριότητα του αρχηγού των Ανεξάρτητων Ελλήνων στο Χρηματιστήριο. Είχε τζογάρει και σύμφωνα με το πόθεν έσχες που είχε καταθέσει, εμφάνιζε κέρδη ενός δισεκατομμυρίου δραχμών», λέει  ο εκδότης της εφημερίδας «Π+13», Αιμίλιος Λιάτσος.

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Πρωταθλητές 2011 στους αγώνες 4χ4 Γιάννης Ζαούρης και Πάνος Μακρυνός

Την προηγούμενη εβδομάδα στο Ρέθυμνο της Κρήτης διεξήχθη ο αγώνας super trial..4x4, στον οποίο συμμετείχαν οι καλύτεροι οδηγοί απ' όλη την Ελλάδα μεταξύ των οποίων και οι Πάνος Μακρυνός και Γιάννης Ζαούρης από την Εύβοια.
Οι Ευβοείς λάτρεις του αθλήματος τερμάτισαν στην 6η θέση, ενώ όλα τα πληρώματα τα οποία συμμετείχαν ήταν δεκαπέντε.

Σε επικοινωνία που είχαμε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με τον Γιάννη Ζαούρη, μας ενημέρωσε ότι μαζί με τον Πάνο Μακρυνό στο πρωτάθλημα του 2011 κατέκτησαν την πρώτη θέση στην κατηγορία τους και η απονομή των κυπέλλων έγινε στην Αθήνα!!

Το φετινό πρωτάθλημα άρχισε τον Απρίλιο και στον πρώτο αγώνα που έγινε στην Κω, κατέλαβαν οι δύο συμμετέχοντες από την περιοχή μας, την 2η θέση.

Επίσης μας ενημέρωσε ότι στη Μεσσαπία τον Οκτώβριο του 2012 θα γίνει για πρώτη φορά επίσημος αγώνας πρωταθλήματος "το EVIA TROPHY 2012".

60χρονος ασελγούσε σε ανήλικους που "ψάρευε" στο internet!

Για τα αδικήματα της παιδικής πορνογραφίας και της απόπειρας αποπλάνησης ανηλίκου, συνελήφθη τις πρώτες πρωινές ώρες στον Κάλαμο ένας 60χρονος.

Οι αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Καλάμου μετά από διερεύνηση καταγγελίας, διαπίστωσαν ότι ο 60χρονος διατηρούσε προσωπική σελίδα με παραπλανητικά στοιχεία σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, μέσω του οποίου προέβαινε σε γνωριμίες με ανήλικα παιδιά. 

Ο δράστης κερδίζοντας την εμπιστοσύνη των ανηλίκων, τα προσκαλούσε στο σπίτι του όπου διευκόλυνε ασελγείς πράξεις μεταξύ τους και σε πολλές περιπτώσεις τα φωτογράφιζε.

Κατά τη διάρκεια του ελέγχου στο σπίτι του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

-Πλήθος ψηφιακών δίσκων cd-dvd με υλικό παιδικής πορνογραφίας.
-Πλήθος φωτογραφιών με ανήλικα κορίτσια.
-Ένας υπολογιστής με υλικό παιδικής πορνογραφίας.
-Ένα κινητό τηλέφωνο με αποθηκευμένο υλικό παιδικής πορνογραφίας.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε  στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.   

Απαγόρευση της κυκλοφορίας φορτηγών για την Πρωτομαγιά

KAI ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΣΧΗΜΑΤΑΡΙ

 
Απαγόρευση της κυκλοφορίας φορτηγών αυτοκινήτων, ωφελίμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου, κατά τη διάρκεια του εορτασμού της Πρωτομαγιάς.

Για την ασφαλέστερη κίνηση των οχημάτων και τη βελτίωση της οδικής κυκλοφορίας κατά τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς 2012, εκτός των μέτρων διευκόλυνσης της κυκλοφορίας που θα ληφθούν σε τοπικό επίπεδο, θα ισχύσει και απαγόρευση κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων ωφελίμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου ως εξής:
Τη Δευτέρα 30 Απριλίου 2012 για το ρεύμα εξόδου από τα Αστικά Κέντρα και από ώρα 16:00 έως 22:00, θα ισχύουν οι απαγορεύσεις:
α) Στη Νέα Εθνική Οδό (Ν.Ε.Ο.) και στην Παλιά Εθνική Οδό (Π.Ε.Ο.) Αθηνών – Κορίνθου- Πατρών, από τα διόδια της Ελευσίνας μέχρι τα Διόδια του Ρίου εξαιρούμενου του τμήματος από τη χ/θ 145 έως τη χ/θ 205+800 (κόμβος Ρίου).
β) Στη Ν.Ε.Ο. Αθηνών – Θεσσαλονίκης, από τον κόμβο Αγίου Στεφάνου (Κρυονέρι) μέχρι τη διασταύρωση του Μπράλλου, από τον κόμβο Λαμίας μέχρι τον κόμβο Ραχών Φθιώτιδας και από τη Λάρισα (χ.θ. 365+400) μέχρι τη κάτω διάβαση περιοχής Σκοτίνας (χ.θ. 410).
γ) Στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Ν. Μουδανιών από την αερογέφυρα Θέρμης μέχρι το 34ο χιλιόμετρο.
δ) Στην Εθνική Οδό Σχηματαρίου – Χαλκίδας, από τη διασταύρωσή της με τη Ν.Ε.Ο. Αθηνών – Θεσσαλονίκης, μέχρι την υψηλή γέφυρα Χαλκίδας (χ.θ. 12+300).
Την Τρίτη 1 Μαΐου 2012 για το ρεύμα εισόδου στα Αστικά Κέντρα και από ώρα 16:00 έως 23:00, θα ισχύουν οι απαγορεύσεις:
α) Στη Ν.Ε.Ο. και στην Π.Ε.Ο. Πατρών – Κορίνθου – Αθηνών, από τα Διόδια του Ρίου μέχρι τα Διόδια της Ελευσίνας, εξαιρούμενου του τμήματος από τη χ/θ 145 έως τη χ/θ 205+800 (Κόμβος Ρίου).
β) Στη Ν.Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Αθηνών, στο ρεύμα προς Αθήνα, από την κάτω διάβαση περιοχής Σκοτίνας (χ.θ. 410) μέχρι τη Λάρισα (χ.θ. 365+400), από τον κόμβο Ραχών Φθιώτιδας μέχρι τον κόμβο Λαμίας και από τη διασταύρωση του Μπράλλου μέχρι τον κόμβο Αγίου Στεφάνου (Κρυονέρι).
γ) Στην Εθνική Οδό Ν. Μουδανιών – Θεσσαλονίκης από το 34ο χιλιόμετρο μέχρι την αερογέφυρα Θέρμης.
δ) Στην Εθνική Οδό Χαλκίδας – Σχηματαρίου, από την υψηλή γέφυρα Χαλκίδας (χ.θ. 12+300) μέχρι τη διασταύρωσή της με τη Ν.Ε.Ο. Αθηνών – Θεσσαλονίκης.
Εξαιρούνται της απαγόρευσης κυκλοφορίας:
α) Τα οχήματα που προσφέρουν οδική βοήθεια (ιδιωτικής και δημόσιας χρήσης), τα φορτηγά αυτοκίνητα των ΕΛ.ΤΑ., τα φορτηγά αυτοκίνητα των εταιρειών διανομής Τύπου, τα φορτηγά αυτοκίνητα που μεταφέρουν ζώντα ζώα, παστεριωμένο γάλα, νωπά ψάρια, κρέας και ευπαθή προϊόντα, εφόσον το ποσοστό του φορτίου των παραπάνω προϊόντων που μεταφέρονται είναι τουλάχιστον το 10% του ωφέλιμου φορτίου.
β) Τα φορτηγά αυτοκίνητα μεταφοράς νερού (υδροφόρα), όταν αυτά κινούνται για την αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών.
γ) Τα φορτηγά αυτοκίνητα δημοσίας χρήσεως (Φ.Δ.Χ.) και Φ.Ι.Χ. ψυγεία που μεταφέρουν νωπά οπωροκηπευτικά προϊόντα.
δ) Τα φορτηγά που μεταφέρουν υποπροϊόντα ζωικής προέλευσης για αδρανοποίηση, εφόσον διαθέτουν σχετική άδεια από τη Διεύθυνση Κτηνιατρικής της οικείας Περιφέρειας και συνοδεύονται από το προβλεπόμενο εμπορικό έγγραφο.
ε) Τα φορτηγά σιλοφόρα αυτοκίνητα δημοσίας χρήσεως (Φ.Δ.Χ.) που μεταφέρουν έτοιμο σκυρόδεμα, στο τμήμα της Π.Ε.Ο. Αθηνών – Πατρών, από τα διόδια Ρίου έως το Δρέπανο, στο ρεύμα προς Αθήνα.
στ)  Τα φορτηγά οχήματα των Οργανισμών Κοινής Ωφέλειας (Δ.Ε.Η., Ο.Τ.Ε., Φυσικό Αέριο κ.λπ.) όταν κινούνται για αποκαταστάσεις εκτάκτων βλαβών των δικτύων τους και μόνο εφόσον συνοδεύονται από έγγραφη εντολή του οικείου οργανισμού.
ζ) Τα φορτηγά οχήματα του εθελοντικού Οργανισμού «Το χαμόγελο του Παιδιού».

Σοκ...Έπεσε θύμα βιασμού από ανήλικους!

Εξιχνιάστηκε χθες από Αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας του Αγίου Νικολάου, υπόθεση βιασμού, σε βάρος 39χρονης, από την Ιταλία.

Ειδικότερα προ ημερών στον Άγιο Νικόλαο δύο άγνωστοι άνδρες, προσέγγισαν την 39χρονη και, αφού την ακινητοποίησαν, την οδήγησαν σε νεοαναγειρόμενη οικοδομή και τη βίασαν!

Ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών, προέκυψε ότι δράστες του βιασμού είναι δύο...16χρονοι από την Αλβανία, οι οποίοι εντοπίσθηκαν και προσήχθησαν, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας και της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Αγίου Νικόλαου.

Οι δράστες δεν συνελήφθησαν λόγω παρέλευσης ορίων του αυτοφώρου. Προανάκριση ενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αγίου Νικολάου.

Άδειες για καφετέριες από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Χαλκιδέων

Chalcis,on the island of Evia, Greece
(Photo credit: Wikipedia)
Δημόσια συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής θα διεξαχθεί στο Δημοτικό Κατάστημα Χαλκίδας, την 3η του μηνός Μαΐου 2012 ημέρα Πέμπτη και ώρα 12:30 για συζήτηση και λήψη αποφάσεων επί των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις του άρθρου 75 του Ν.3852/2010 (ΦΕΚ Α' 87).

ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ
Θέμα 1ο: ΠΕΡΙ ΛΗΨΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΑΝΑΚΛΗΣΗΣ ΤΗΣ ΥΠ’ ΑΡΙΘ.51095/1-10-10 ΑΔΕΙΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ «ΑΝΑΨΥΚΤΗΡΙΟΥ»

Θέμα 2ο: ΠΕΡΙ ΛΗΨΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΑΝΑΚΛΗΣΗΣ ΤΗΣ ΥΠ’ ΑΡΙΘ.49905/14-12-2004 ΆΔΕΙΑΣ ΙΔΡΥΣΗΣ & ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ «ΚΑΦΕΤΕΡΙΑ-ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΟ»

Θέμα 3ο: ΠΕΡΙ ΛΗΨΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΑΝΑΚΛΗΣΗΣ ΤΗΣ ΥΠ’ ΑΡΙΘ.43042/4-10-2007 ΆΔΕΙΑΣ ΙΔΡΥΣΗΣ & ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ «ΚΑΦΕΤΕΡΙΑ»
Enhanced by Zemanta

Ξεσηκώθηκαν εξαιτίας της περιοδείας Χρυσαυγιτών!

Ξεσηκωμός στα Αμιρά της Βιάννου, αυτή την ώρα, καθώς κάτοικοι της περιοχής αντέδρασαν εντονότατα στο άκουσμα της είδησης ότι στα "καμμένα" χωριά της περιοχής επρόκειτο να περιοδεύσουν μέλη της "Χρυσής Αυγής'!

Πλήθος κατοίκων βγήκαν από τα σπίτια τους και με αστραπιαίες κινήσεις συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία προκειμένου να εμποδίσουν την πορεία.

 ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Σύσκεψη στη Σκύρο για τα αιολικά πάρκα με συμμετοχή του... Καβοντόρου!


Ο Σύλλογος "Καβοντόρου Γή", ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση του Συλλόγου Ενεργών Πολιτών Σκύρου, προκειμένου να συμμετάσχει στη Συνεδρίαση της Συντονιστικής Επιτροπής του Δήμου και των Συλλόγων του Νησιού, έδωσε το παρών δια της Αντιπροέδρου του, Μεταλληνού Ελένης, το Σάββατο 28 Απριλίου στην Χώρα της Σκύρου.

Σκοπός της παρουσίας μας στην εν λόγω συνεδρίαση ήταν η μεταφορά της γνώσης και των εμπειριών που έχουμε σε ότι αφορά τις σχεδιαζόμενες επενδύσεις Α.Π.Ε.και τους τρόπους ανάπτυξης των επιχειρηματικών σχεδίων των εταιρειών που σχεδιάζουν τις εν λόγω επενδύσεις, σε σχέση με τα συμφέροντα του τόπου και των ιδιοκτητών γης.

Η Αντιπρόεδρος του «Καβοντόρου Γη», στην τοποθέτησή της ανέφερε μεταξύ άλλων ότι οι κάτοικοι του ΚΑΒΟΝΤΌΡΟ δέχονται τις σχεδιαζόμενες επενδύσεις Α.Π.Ε.,όπως δέχτηκαν και παλαιότερα τα ήδη εγκατεστημένα αιολικά πάρκα, αφού η περιοχή δεν έχει άλλο τρόπο ανάπτυξης. Περιέγραψε τα χαρακτηριστικά του Καβοντόρου ως μια περιοχή με μικρή πληθυσμιακή πυκνότητα, έντονο αιολικό δυναμικό και πλήρη απουσία τουριστικής υποδομής (κάτι που αν υπήρχε θα έθετε περιορισμούς σε τέτοιου είδους επενδύσεις).

Ειδικότερα παρουσίασε ένα σύντομο χρονικό της υπόθεσης ΑΠΕ στην περιοχή μας, καθώς και τις προσπάθειες ορισμένων εταιρειών να επιτύχουν αδειοδότηση της επένδυσής τους μέσω κατάθεσης πράξεων χαρακτηρισμού των εκτάσεων της περιοχής από το Δασαρχείο, όπου οι εν λόγω εκτάσεις χαρακτηρίζονται ως δημόσιες.

Ανέφερε δε, ότι το γεγονός αυτό πυροδότησε τις έντονες αντιδράσεις του Συλλόγου, των κατοίκων και λοιπών φορέων του τόπου μας καθώς αποτελεί σημαντική καταστρατήγηση των ιδιοκτησιακών δικαιωμάτων μας. Παράλληλα παρουσίασε συνοπτικά τις ενέργειες του Συλλόγου, για τη δικαίωση του ιδιοκτησιακού αγώνα.

Τέλος έγινε αναφορά στο στάδιο που βρισκόμαστε την δεδομένη στιγμή, στην τροπολογία μέσω της οποίας επιδιώκουμε να ενταχθούμε στο Άρθρο 62 του ν.998 προκειμένου να τελειώσει η οδύσσεια των κατοίκων ιδιοκτητών αναφορικά με την αναγνώριση των ιδιοκτησιών τους
Η κατάληξη της συνάντησης με τους τοπικούς φορείς της Σκύρου ήταν η κοινή παραδοχή, πως με συλλογική προσπάθεια και συσπείρωση των δυνάμεών των κατοίκων ενισχύεται και ενδυναμώνεται η λαική βούληση που υπαγορεύει σεβασμό στην ιδιοκτησία των πολιτών και σεβασμό στο περιβάλλον.

ΠΟΕ-ΟΤΑ: Πήρε τα ψηφοδέλτια κι έφυγε

Για νόθευση του εκλογικού αποτελέσματος σε ψηφοφορία των ΠΟΕ-ΟΤΑ συνελήφθη 44χρονη γυναίκα, μέλος εφορευτικής επιτροπής, καθώς βρέθηκαν στην τσάντα της δεκατρία ψηφοδέλτια.

Συγκεκριμένα, η 44χρονη μέλος εφορευτικής επιτροπής του εκλογικού τμήματος ψηφοφορίας σωματείου, κατά τη διάρκεια εκλογών εργαζομένων ΠΟΕ-ΟΤΑ, που πραγματοποιούνταν σε αίθουσα ξενοδοχείου της Θεσσαλονίκης, εντοπίστηκε από δικαστικό αντιπρόσωπο να αφαιρεί υπογεγραμμένους φακέλους  με τη σφραγίδα της εφορευτικής επιτροπής και την υπογραφή δικαστικών αντιπροσώπων που συμμετείχαν στη διαδικασία και να τους τοποθετεί στην τσάντα της.

Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στην τσάντα της ανωτέρω βρέθηκαν δεκατρείς φάκελοι με τις σφραγίδες και τις υπογραφές της επιτροπής.

Η συλληφθείσα θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Παραιτήθηκε ο γραμματέας της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ στο Ηράκλειο

Βόμβα έπεσε στο τοπικό ΠΑΣΟΚ, λίγες μόνο μέρες πριν τις εκλογές, με τον Γραμματέα Νεολαίας στο Ηράκλειο, να παραιτείται από το κόμμα.
Ο Ζαχαρίας Στειακάκης, φαίνεται πως προετοίμαζε την παραίτηση του εδώ και μέρες, ενώ ήδη την έχει παραδώσει στο Γραμματέα της Νομαρχιακής. Πόλεμος μετά την παραίτηση, αναμένεται να ξεσπάσει ξανά μεταξύ «Προεδρικών» και «Βενιζελικών».

«Παραίτηση – φωτιά» επισκιάζει το τοπικό ΠΑΣΟΚ και τις εκλογές της 6ης Μαΐου στο Ηράκλειο, αφού ο Γραμματέας Νεολαίας του κόμματος Ζαχαρίας Στειακάκης, δήλωσε πως αποχωρεί από το κόμμα.


Ο Γραμματέας της Νεολαίας μάλιστα, έχει ήδη από χθες το απόγευμα καταθέσει την παραίτηση του στη Νομαρχιακή Επιτροπή Ηρακλείου, η οποία ωστόσο δεν την έχει κοινοποιήσει επίσημα πουθενά ακόμη.

Η ιδιαίτερα αρνητική κατάσταση για το κόμμα στο Ηράκλειο, αλλά και το γεγονός πως τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ έχουν αγγίξει ιστορικά χαμηλά ποσοστά, -όπως φαίνεται να αποδεικνύεται από μυστικές δημοσκοπήσεις , αποτελούν παραμέτρους που δεν επιτρέπουν στην παράταξη πρόσθετους τριγμούς.

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Πως θα γλιτώσετε από οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου - Εκδήλωση στη Χαλκίδα

Εκδήλωση προληπτικής ιατρικής, με θέμα «από τους προδιαθεσικούς παράγοντες κινδύνου στο οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου», διοργανώνει το ΚΕ.Π. Υγείας του Δήμου Χαλκιδέων, σε συνεργασία με το Ε.ΔΙ.ΠΑ.Κ.Κ. (Ελληνιμό Ινστιτούτο Διαβήτη, Παραγόντων Κινδύνου και Καρδιάς) και με τη στήριξη του Δ.Ο.Α.Π.ΠΕ.Χ..

Πρόκειται για «εκδήλωση με παρουσία άξιων επιστημόνων και πλήρη θεματολογική κάλυψη», όπως προαναγγέλλει ο υπεύθυνος Τομέα Υγείας του Δήμου Χαλκιδέων, δημ. σύμβουλος και γιατρός, Γ. Βοσκός, ο οποίος είχε την πρωτοβουλία για τη διοργάνωση.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στη Χαλκίδα, στην αίθουσα Παπαδημητρίου, το Σάββατο 12 Μαΐου, στις 7 το απόγευμα.

Το πλήρες πρόγραμμα των εισηγήσεων, από γιατρούς του «Τζάνειου» Νοσοκομείου Πειραιά, έχει ως εξής: «Κάπνισμα», από τον επιμελητή Καρδιολογίας, Ν. Πατσουράκο / «Λιπίδια», από τον επιμελητή Καρδιολογίας, Στ. Μακρυγιάννη / «Διαβήτης, η απειλή του αιώνα», από τον διευθυντή Παθολογίας, Αλ. Καμαράτο / «Υπέρταση», από την διευθύντρια Καρδιολογίας, Ε. Καλκανδή / «Η χρησιμότητα της άσκησης στα λιπίδια, το σακχαρώδη διαβήτη και την υπέρταση», από τον διευθυντή Καρδιολογίας, Χρ. Ντέλλο / «Πως θα αποφύγουμε το οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου», από τον καθηγητή Καρδιολογίας και διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας, Σ. Φούσα (ο οποίος θα μετέχει και στο προεδρείο της εκδήλωσης μαζί με το διευθυντή Καρδολογίας του Νοσοκομείου Χαλκίδας, Ι. Μαντά).

Αυξήθηκαν τα συσσίτια στη Θεσσαλονίκη

Κατά 85% αυξήθηκαν το τελευταίο τετράμηνο οι πολίτες που τρέφονται από τα συσσίτια της εκκλησίας στη δυτική Θεσσαλονίκη, ενώ στην ίδια περιοχή παρουσιάζονται τεράστια προβλήματα ανεργίας, φαινόμενα υποσιτισμού μεταξύ μαθητών και ανασφάλεια στις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες.

Είναι χαρακτηριστικό ότι τον περασμένο Δεκέμβριο το σύνολο των ανθρώπων που λάμβαναν μέρος στα συσσίτια της Μητρόπολης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως ήταν 2.445 άνθρωποι, σήμερα ο αριθμός τους έφτασε τους 4.178, ενώ τον Δεκέμβριο του 2010 ήταν μόλις 1.387.

Να σημειωθεί επίσης ότι τα εντονότερα κοινωνικά προβλήματα παρατηρούνται στην περιοχή του Ευόσμου.

«Καμιά φορά νομίζουμε ότι η Θεσσαλονίκη είναι από το λιμάνι μέχρι το Μέγαρο Μουσικής. Όμως το μεγαλύτερο κομμάτι της πόλης μένει δυτικά, εκεί που βρίσκεται ο νεότερος πληθυσμός της», ανέφερε, κατά τη διάρκεια σύσκεψης της Μητροπολιτικής Επιτροπής Θεσσαλονίκης, ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως, Βαρνάβας.



Πηγή: agelioforos.gr

Ασφαλτόστρωση απο Ευβοείς Αγίους έως JUMBO

Ο Δήμος Χαλκιδέων, στο πλαίσιο υλοποίησης του τεχνικού προγράμματός του, θα πραγματοποιήσει ασφαλτόστρωση επί της εθνικής οδού Χαλκίδας-Ν. Αρτάκης, στο τμήμα από το ύψος των Ευβοέων Αγίων έως και το πολυκατάστημα Jumbo, το διήμερο Πέμπτη και Παρασκευή, 3 και 4 Μαΐου.

Η κίνηση των οχημάτων με κατεύθυνση από Χαλκίδα προς Ν. Αρτάκη θα διεξάγεται περιφερειακά από τον κόμβο της Λιανής Άμμου. Μέσω Αγ. Ελεούσας και Κοπανά για τα επιβατηγά και μέσω Πέι Δοκού (Κοιμητήριο) για τα φορτηγά.

Η πρώτη νύχτα της Βίκυς Σταμάτη στις φυλακές του Κορυδαλλού

Το κατώφλι των φυλακών του Κορυδαλλού πέρασε χθες το βράδυ η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου, Βίκυ Σταμάτη, μετά την απολογία της στο ανακριτή. 
 
Η Βίκυ Σταμάτη η οποία κατηγορείται για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος πέρασε την πρώτη της νύχτα σε κελί της πτέρυγας των γυναικείων φυλακών και σύμφωνα με πληροφορίες ήταν αμίλητη και καταβεβλημένη.

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Tα λυκόπουλα της Εύβοιας στο Κόκκινο Σπίτι Χαλκίδας

Στα πλαίσια των εορτασμών, για τα 80 χρόνια ( 1931-2011) δράσης των λυκόπουλων της Ελλάδας (πρόσκοποι ηλικίας 7 έως 11 ετών), τα λυκόπουλα της Εύβοιας το Σάββατο 28 Απριλίου,  από τις 3:30 το μεσημέρι μέχρι τις 6:30  το απόγευμα, θα συμμετάσχουν σ΄ ένα συναρπαστικό παιχνίδι, με αφετηρία το χώρο μπροστά από το Κόκκινο Σπίτι Χαλκίδας.

ΣΔΟΕ: Έλεγχοι σε δικηγόρους και συμβολαιογράφους

Ελέγχους πόθεν έσχες ξεκινά το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος σε 695 συμβολαιογράφους και δικηγόρους οι οποίοι ενώ εμφανίζονται να έχουν σημαντική ακίνητη περιουσία, τα συνολικά εισοδήματα που δηλώνουν είναι πολύ χαμηλά.


Χαρακτηριστικές είναι οι εξής περιπτώσεις: δικηγόρος και συμβολαιογράφος στη Κόρινθο ενώ είχαν ακίνητη περιουσία άνω του ενός εκατ. ευρώ (αντικειμενική αξία) δηλώνουν μηδενικό εισόδημα.

Συμβολαιογράφος των Αθηνών ο οποίος αν και διαθέτει ακίνητη περιουσία άνω των 3,5 εκατ. ευρώ δηλώνει ετήσιο εισόδημα στην εφορία μόλις 3,5 εκατ. ευρώ.


ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Την Τετάρτη 2 Μαΐου η Κεντρική Ομιλία της Κατερίνας Περλεπέ στη Χαλκίδα

Η υποψήφια Βουλευτής Εύβοιας του ΠΑΣΟΚ κυρία Κατερίνα Περλεπέ-Σηφουνάκη, καλεί τους πολίτες στην Κεντρική της Ομιλία για τις εκλογές, που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 2 Μαΐου στις 7.30 μ.μ. στο Ξενοδοχείο ΛΟΥΣΥ Της Χαλκίδας.

Για την Εύβοια και τον Άνθρωπο!

Πρώτο κόμμα το ΠΑΣΟΚ!

Αυτοδύναμη Ελλάδα!

Eυ. Βενιζέλος: Ο φόβος του κ. Σαμαρά μπροστά στο διάλογο

«Είναι κρίμα ο κ. Σαμαράς να συμπεριφέρεται με αλαζονικό - φαινομενικά - αλλά φοβικό κατά βάθος τρόπο» σε ό,τι αφορά το θέμα του ντιμπέιτ, δήλωσε στο Mega ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος κάνοντας λόγο για φόβο του προέδρου της Ν.Δ. μπροστά στο διάλογο.

Πρόσθεσε ακόμη ότι σε όλες τις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις υπήρξε διάλογος ανάμεσα στους αρχηγούς των δύο μεγαλύτερων κομμάτων.

Ο κ. Βενιζέλος άσκησε κριτική και στον πρώην πρόεδρο της Ν.Δ. Κώστα Καραμανλή: «Ο κ. Καραμανλής έσπασε τη σιωπή του και τι μας είπε; Τίποτα. Κουβέντα για το πώς παρέδωσε τη χώρα».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ άσκησε κριτική και στα κόμματα της αριστεράς για την κατάσταση που έχει περιέλθει η χώρα λέγοντας μεταξύ άλλων: «Αυτοί που ελέγχουν το επικοινωνιακό κλίμα δεν εχουν ευθύνη;»

Μεγάλο ενεργειακό έργο σχεδιάζει φέτος η FG Europe στη Ν. Εύβοια

ΤΟΥΣ στόχους του ομίλου FG Europe για το 2012, που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων την επέκταση σε ξένες αγορές αλλά και στον τομέα της ενέργειας, παρουσίασε η διοίκηση της εταιρίας στην ΕΘΕ.

Για το 2012 οι στόχοι της διοίκησης του ομίλου είναι:

Η συνεχής επέκταση των δραστηριοτήτων της εταιρίας στις αγορές του εξωτερικού, η ενίσχυση της κεφαλαιακής διάρθρωσης και η διατήρηση ικανοποιητικής ρευστότητας, η βελτίωση της σχέσης 70/30 (των πωλήσεων εσωτερικού/εξωτερικού) για την αντιμετώπιση –με εξωστρέφεια– της κρίσης στην εσωτερική αγορά, η διατήρηση της ηγετικής θέσης στον τομέα του κλιματισμού, η προώθηση των προϊόντων της Midea Group, η ενίσχυση της παρουσίας των προϊόντων SHARP και ESKIMO στην εσωτερική αγορά, καθώς και η περαιτέρω επέκταση των δραστηριοτήτων του ομίλου στον τομέα της ενέργειας, με την ανάπτυξη του μεγάλου ενεργειακού project στην περιοχή της Ν. Εύβοιας, συνολικής ισχύος 579 MW (άδειες παραγωγής για 294 MW) και με την ανάπτυξη 4 μονάδων παραγωγής ενέργειας από βιοαέριο, συνολικής ισχύος 9,32 MW (άδειες παραγωγής για 7,066 MW). Αναφέρθηκε ακόμα ότι οι εταιρίες του ομίλου έχουν λάβει ήδη άδειες παραγωγής ύψους 294 MW στη Νότια Εύβοια, ενώ αναμένονται επίσης άδειες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από αιολικούς σταθμούς στην ίδια περιοχή, συνολικής ισχύος 57 MW. Επίσης, ότι εντός του 2012 χορηγήθηκαν 3 νέες άδειες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από βιοαέριο, ισχύος 7,066 MW, ενώ αναμένεται η χορήγηση μιας ακόμη, ισχύος 2,262 MW. 

Κλιμάκιο της ΔΗΜΑΡ σε περιοχές του Δήμου ΜΑΝΤΟΥΔΙΟΥ - ΛΙΜΝΗΣ - ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΑΣ

Κλιμάκιο της ΔΗΜ.ΑΡ. αποτελούμενο από τους Αναγνωστάκη Δημήτρη, Καπράλο Ηλία και Παύλοβιτς Άλκη, επεσκέφθησαν την Παρασκευή 27 Απριλίου περιοχές του Δήμου ΜΑΝΤΟΥΔΙΟΥ - ΛΙΜΝΗΣ - ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΑΣ.


Πρώτος σταθμός του οδοιπορικού ενημέρωσης της Δημοκρατικής Αριστεράς το Προκόπι, όπου τα στελέχη της συνομίλησαν με επαγγελματίες της περιοχής και ανέλυσαν τις θέσεις του κόμματος, μοιράζοντας παράλληλα το κοινό προεκλογικό φυλλάδιο των υποψηφίων της.

Στη συνέχεια επισκέφθηκαν το Μαντούδι όπου συναντήθηκαν με τον Δήμαρχο κ. Ψαρρό Ανέστη και τον Αντιδήμαρχο κ. Καντζούρα Γιάννη  και ενημερώθηκαν για τα ιδιαίτερα προβλήματα της περιοχής και των κατοίκων της.

Το κλιμάκιο επισκέφτηκε τα καταστήματα της πόλης και αφού διένειμε το φυλλάδιο, συζήτησε με αρκετούς πολίτες στοιχεία του προγράμματος της ΔΗΜ.ΑΡ.

Τρίτος σταθμός η Λίμνη, όπου πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο κατάστημα του Δήμου με τους κ.κ. Τζαχρήστο Χρ. και Στεργίου Γιάν., Πρόεδρο και Αντιδήμαρχο αντίστοιχα του παραπάνω Δήμου, οι οποίοι και ενημέρωσαν τα στελέχη της ΔΗΜ.ΑΡ. για τα ζητήματα της περιοχής.

Στη συνέχεια επισκέφθηκαν διάφορες υπηρεσίες ( ΚΕΠ, Δ.Ο.Υ., ΔΕΗ, Δασαρχείο, Τράπεζα, κλπ) και συζήτησαν με τους εργαζόμενους.

Μετά το πέρας αυτών των συναντήσεων το κλιμάκιο συνομίλησε με αρκετούς πολίτες στα καταστήματα της πόλης  και αντάλλαξαν απόψεις γύρω από τα τρέχοντα θέματα της πολιτικής επικαιρότητας.

Το οδοιπορικό έκλεισε με καλή παρέα, τσιπουράκι και κουβέντα σε καφενείο της παραλίας.

Η Τουρκία ψηφίζει Μύκονο φέτος το καλοκαίρι!

Η Μύκονος αποτελεί από φέτος τον πρώτο διεθνή προορισμό της τουρκικής αεροπορικής εταιρείας BORAJET, αποδεικνύοντας την ολοένα αυξημένη ζήτηση του Νησιού των Ανέμων...ως προορισμού διακοπών και Σαββατοκύριακου για τους Τούρκους τουρίστες, οι οποίοι από την περυσινή σεζόν έχουν αυξήσει τις αφίξεις τους στον ελληνικό τουριστικό προορισμό.

H τουρκική αεροπορική εταιρεία έχει προγραμματίσει για τη φετινή τουριστική περίοδο απευθείας πτήσεις μεταξύ Μυκόνου και Κωνσταντινούπολης.

Οι πτήσεις θα ξεκινήσουν από τις 10 Ιουνίου και θα εκτελούνται δύο φορές την εβδομάδα, συγκεκριμένα κάθε Πέμπτη και Κυριακή, με αεροσκάφη τύπου ATR72.

Οι πτήσεις της Borajet αναμένεται να ενισχύσουν σημαντικά τον αριθμό των Τούρκων επισκεπτών στον δημοφιλή ελληνικό προορισμό

Free hugs: Πώς ξεκίνησε το κίνημα που σκορπίζει χαμόγελα σε όλο τον κόσμο;

Σας έχει τύχει να περπατάτε στους δρόμους μιας πόλης και να βλέπετε νέους να κρατάνε μία ταμπέλα και να προσφέρουν δωρεάν αγκαλιές;

Free Hugs λεγεται και είναι από τις πιο επιτυχημένες πρωτοβουλίες που διαθόθηκαν παγκοσμίως μέσω των κοινωνικών δικτύων και του Internet.

Δημιουργός της πρωτοβουλίας ο Juan Mann, που αναγκάστηκε εν μία νυκτί, για προσωπικούς λόγους, να φύγει από το Λονδίνο να γυρίσει στο Σίδνευ, την πόλη που γεννήθηκε χωρίς να έχει κάποιον να τον περιμένει. Πήγε λοιπόν στο σπίτι του και πάνω σε μία χαρτόκουτα έγραψε «FREE HUGS». Στάθηκε στον κεντρικό δρόμο της πόλης λοιπόν και περίμενε κάποιον να του δώσει μία αγκαλιά. Τα πρώτα 15 λεπτά, καθώς λέει ήταν λίγο περίεργα. Μετά όμως άρχισαν να πλησιάζουν άνθρωποι που είχαν την ίδια ανάγκη με εκείνον: μία αγκαλιά.

Το παράδειγμά του ακολούθησαν νέοι από όλο τον κόσμο, προσφέροντας δωρεάν αγκαλιές, και δωρεάν χαμόγελα. Εμείς το είδαμε στο Amsterdam, αγκαλιάσαμε στην Κολωνία, και όλοι μας παρακολουθήσαμε αυτή την «μεταδοτική ασθένεια» να συμβαίνει σε όλο τον κόσμο, και την Αθήνα και την Θεσσαλονίκη απ' ότι έχουμε μάθει.

Από την Καλκούτα και το Σίδνευ λοιπόν, ως την Φινλανδία και τον Καναδά οι Δωρεάν Aγκαλιές δημιούργησαν blogs, fan pages στο facebook και πολλές χιλιάδες κόσμου που έστω και για λίγο έγιναν χαρούμενοι.


Enhanced by Zemanta

Ο Αναγνωστάκης "γουρλής" για τα Ψαχνά...

Στο γήπεδο των Ψαχνών βρέθηκε ο Δημήτρης Αναγνωστάκης της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ, παρέα με τον Περιφερειακό Σύμβουλο και πολύ καλό του φίλο Κώστα Κουλουρίδη

και παρακολούθησαν τον αγώνα του ΗΡΑΚΛΗ κόντρα στον ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟ, που για την ιστορία βρήκε νικήτρια την τοπική ομάδα με σκορ 3 - 1.

Στο ημίχρονο εθεάθησαν να συζητούν με τον Πρόεδρο της ομάδας αλλά και με άλλους φιλάθλους, προφανώς για την πορεία και την προοπτική του Σωματείου και την ανάγκη στήριξης του από όλους, στην προσπάθεια εκπροσώπησης του ευβοικού ποδοσφαίρου στη Β΄Εθνική κατηγορία.

Γουρλήδες αποδείχθηκαν τα φιλαράκια για την ομάδα των Ψαχνών και κάτι ανάλογο ίσως να προσδοκά  κι ο Δ. Αναγνωστάκης για τη ΔΗΜ.ΑΡ. στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές.

Ο Μανώλης Γλέζος κεντρικός ομιλητής της προεκλογικής συγκέντρωσης του ΣΥΡΙΖΑ στην Χαλκίδα

the logo of syriza
(Photo credit: Wikipedia)
Ο επικεφαλής με ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ Μανώλης Γλέζος θα είναι ο κεντρικός ομιλητής της προεκλογικής συγκέντρωσης του ΣΥΡΙΖΑ στην Χαλκίδα, που θα γίνει την τετάρτη 2 Μαίου στις 8.30 μ.μ. στην παραλία Χαλκίδας

Συνεχίζονται καθημερινά οι περιοδείες του ΣΥΡΙΖΑ, σήμερα το πρωί υποψήφιοι και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ Εύβοιας επισκέφθηκαν την λαϊκή αγορά στο Βασιλικό Χαλκίδας.

Παρασκευή (27/4) : 2μ.μ. : ΙΝΤΕΡΚΕΜ- Ναυπηγεία
6.30 μ.μ: Αρτάκη, Ψαχνά

Κυριακή 29/4 ΄11,00 πμ : Κεντρική εκδήλωση με ομιλητές υποψήφιους του ΣΥΡΙΖΑ στην Εύβοια στην Λίμνη Εύβοιας
Enhanced by Zemanta

Στον Κορυδαλλό και η Βίκυ Σταμάτη - Βρήκαν λογαριασμούς στην Ελβετία

Στη φυλακή και η Βίκυ Σταμάτη. Δεν έπεισε η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου, στην απολογία της. Τελικά κρίθηκε προφυλακιστέα για ξέπλυμα μαύρου χρήματος και οδηγήθηκε στις φυλακές Κορυδαλλού όπου επίσης κρατείται ο πρώην υπουργός.

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...