Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013

Αναγνωστάκης: Παρακαταθήκη για τις μελλοντικές κυβερνήσεις η συνεργασία κομμάτων

Ο Βουλευτή Εύβοιας της Δημοκρατικής Αριστεράς Αναγνωστάκης Δημήτρης παραβρέθηκε σε πάνελ που συμμετείχαν οι: κ. Γ. Μιχελάκης από την ΝΔ, κ. Παπαδημούλης Δ. απο τον Συριζα ΕΚΜ και ο κ. Ν.Μαριάς από τους Ανεξάρτητους Έλληνες– στην εκπομπή ΝΕΤ το Σαββατοκύριακο, σήμερα 26/01/2013. 

Κατά την διάρκεια της παρουσίας του, δήλωσε για το θέμα της πολιτικής επιστράτευσης πως ήταν μια ακραία επιλογή ενώ δεν είχαν εξαντληθεί τα περιθώρια διαλόγου. Όταν η κοινωνία δοκιμάζεται, πολιτικές πυγμής δεν διευκολύνουν την ανεύρεση λύσεων. Θα μπορούσε να αναζητηθεί λύση εντός του ενιαίου μισθολογίου και με βάση της συλλογικές συμβάσεις εργασίας.

Αναφορικά με την επίτευξη της προγραμματικής συμφωνίας των κομμάτων της κυβέρνησης ο κ. Αναγνωστάκης δήλωσε πως τώρα το έδαφος είναι πιο πρόσφορο για  την επιδίωξη των στόχων της προγραμματικής συμφωνίας αλλά και για την  διεύρυνση της κουλτούρας συνεργασιών  που θα μείνει ως παρακαταθήκη για τις μελλοντικές κυβερνήσεις.

Τοποθετούμενος σχετικά με το θέμα της φοροδιαφυγής και φοροαποφυγής, ο Βουλευτής δήλωσε πως η Δημοκρατική Αριστερά έχει καταθέσει ολοκληρωμένες προτάσεις για το συγκεκριμένο θέμα και αναμένει τις εξαγγελίες του Υπουργείου Οικονομικών για την υλοποίηση και εφαρμογή της μεταρρύθμισης του φορολογικού συστήματος.

Κυριακή: 3 δημοσκοπήσεις "σπρώχνουν" πιο κάτω τον ΣΥΡΙΖΑ


Τρεις δημοσκοπήσεις που δημοσιεύονται στον κυριακάτικο Τύπο επιβεβαιώνουν την αλλαγή πολιτικών συσχετισμών που βρίσκεται σε εξέλιξη στη χώρα μετά την οριστικοποίηση της αποφυγής της χρεοκοπίας, την οποία πιστώθηκε στη συνείδηση των πολιτών η κυβέρνηση Σαμαρά.

Πιο συγκεκριμένα, σε δημοσκόπηση της “Κάπα Research”για το “Βήμα της Κυριακής”, η Νέα Δημοκρατία έχει προβάδισμα 1,7% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ (22,9%-21,2%) και ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 10,5%, το ΠΑΣΟΚ με 7,2%, το ΚΚΕ με 5,5%, η Δημοκρατική Αριστερά με 4,8% και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 4,5%.

Σε δημοσκόπη της “Alco” για το “Πρώτο Θέμα”, το προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ διαμορφώνεται στο 1,5% (24,9%-23,4%), ενώ η Χρυσή Αυγή έχει 9,7%, το ΠΑΣΟΚ 8,6%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 6,6%, το ΚΚΕ 5,2% και η Δημοκρατική Αριστερά 4,8%.

Σε δημοσκόπηση της “MRB” για τη “Real News”, η Νέα Δημοκρατία έχει “αέρα” 1,1% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ (23,1%-22%), και ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 9,2%, το ΠΑΣΟΚ 5,5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 4,9%, η Δημοκρατική Αριστερά 4,4% και το ΚΚΕ 4,3%.

Με κοινό φίλο τον αξέχαστο Στέλιο Καζαντζίδη

Με κοινό φίλο τον αξέχαστο Στέλιο Καζαντζίδη, ο Λάκης Χαλκιάς ο Τάσος Τσερόλας και ο Χρήστος Κουτσαύτης, έσμιξαν πριν από λίγες μέρες στο «ΑΜΠΕΛΙΣ», στη γιορτή του δεύτερου.

Ο Λάκης Χαλκιάς αφιέρωσε στο φίλο του, αλλά και σε όλους τους παρευρισκόμενους, ένα μικρό δείγμα από λαϊκά τραγούδια, παίζοντας με τα παιδιά της κομπανίας του.

Αποσπάσματα απο αυτήν την συνάντηση, θα προβληθούν σε λίγες μέρες απο την “Ε” Εψιλον τηλεόραση και απο την εκπομπή ΛΕΜΟΝΙ ΣΤΗ ΣΟΥΠΑ. (κάθε τρίτη 7,30 μ.μ. και κάθε Παρασκευή στις 10 μ.μ.)

Νερό δηλητήριο πίνουν οι κάτοικοι στα Γιάλτρα Αιδηψού

Εδώ και 20 χρόνια οι κάτοικοι στα Γιάλτρα Αιδηψού πίνουν νερό δηλητήριο όπως έδειξαν τα αποτελέσματα ελέγχων μετά από καταγγελίες ιδιωτών. 

Η έκθεση μικροβιολογικής ανάλυσης του Κεντρικού Εργαστηρίου Δημόσιας Υγείας και του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων αναφέρει ότι το νερό και στα δύο δίκτυα των Γιάλτρων είναι ακατάλληλο. Συγκεκριμένα εντοπίστηκαν μεγάλες ποσότητες κολοβακτηριδίων και εντεροκόκκων.

Σύμφωνα μάλιστα με έγγραφο που έστειλε το Τμήμα Περιβαλλοντικής Υγιεινής & Υγειονομικού Ελέγχου της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας «δεν λαμβάνονται τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των πηγών υδροληψίας, τα συστήματα ύδρευσης δεν συντηρούνται επαρκώς και δεν ελέγχονται συστηματικά, οι έλεγχοι που προβλέπονται από την ισχύουσα νομοθεσία δεν εφαρμόζονται επαρκώς. Θα πρέπει να προβείτε στην καθαρισμό και απολύμανση δεξαμενών και δικτύου, στην συστηματική χλωρίωση του νερού.»

Το θέμα φέρνει στη Βουλή ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Συμεών Κεδίκογλου ο οποίος με ερώτησή του στον Υπουργό Υγείας ζητά να πληροφορηθεί ποια μέτρα πρόκειται να ληφθούν για την προστασία των κατοίκων
Enhanced by Zemanta

Αγρύπνια στην Μονή Αγίου Γεωργίου ΑΡΜΑ Φύλλων

Από την Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου ΑΡΜΑ Φύλλων ανακοινώνεται ότι, θα τελεσθεί ΙΕΡΑ ΑΓΡΥΠΝΙΑ, για την Δεσποτοθεομητορική Εορτή της Υπαπαντής του Σωτήρος Χριστού, την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 1 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2013, στην οποία θα ιερουργήσει και θα κηρύξει τον θείο λόγο ο Αρχιμανδρίτης π. Φιλόθεος Θεοχάρης – Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Μητρόπολης και θα ψάλλει Βυζαντινός Χορός μαθητών της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς μας Μητροπόλεως, υπό την διεύθυνση του Καθηγητού κ. Στυλιανού Μπενή.

Ώρα ενάρξεως: 8.30 μ.μ.

Πέρας Θείας Λειτουργίας: 12.30 π.μ.

Καλούνται οι ευλαβείς χριστιανοί να προσέλθουν και να λάβουν την Χάρη και την ευλογία του Δεσπότου Χριστού, δια των πρεσβειών της Υπεραγίας Θεοτόκου.

ΟΛΟΙ θυμήθηκαν τον Γρηγόριο, τον πιό αγαπητό Μητροπολίτη μας

Από το σημερινό μνημόσυνο
Μνημόσυνο  για την ανάπαυση της ψυχής του αγαπητού σε όλους, Μητροπολίτη Χαλκίδας Γρηγόριου Πλειαθού,  έγινε παρουσία του Μητροπολίτη Χαλκίδας Χρυσοστόμου.

Ο πιο αγαπητός Μητροπολίτης Χαλκίδας, ο Γρηγόριος
Το πρωί της Παρασκευής έγινε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία από τον  Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Χαλκίδας κ. Χρυσοστόμου στον Ι. Ναό Ζωοδόχου Πηγής του Εκκλησιαστικού Ορφανοτροφείου της Μητρόπολης στην Έξω Παναγίτσα Χαλκίδας .

Στον χώρο του Ορφανοτροφείου βρίσκεται και ο τάφος του μακαριστού Μητροπολίτη Χαλκίδας κυρού Γρηγορίου Πλειαθού, σύμφωνα με την επιθυμία του, αφού υπήρξε ο κτήτωρ του Ιδρύματος αυτού.

Στο κήρυγμά του προς τους πιστούς, μεταξύ των οποίων και οι μαθητές του 8ου Δημοτικού Σχολείου Χαλκίδας, ο Μητροπολίτης Χαλκίδας κ. Χρυσόστομος αναφέρθηκε στην προσωπικότητα του Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου και στις διδαχές του, αλλά και στον μακαριστό Μητροπολίτη Γρηγόριο Πλειαθό, ο οποίος Αρχιεράτευσε στην Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος από το έτος 1922 έως το 1968 (οπότε,επί χούντας, απομακρύνθηκε άδικα από τον Θρόνο του και κοιμήθηκε τρία χρόνια μετά, το 1971), τονίζοντας την σπουδαία εκκλησιαστική και κοινωνική προσφορά του, ιδιαιτέρα κατά την περίοδο της Κατοχής, ενώ, τέλος, δεν παρέλειψε να ευχηθεί και στον εορτάζοντα Διευθυντή του Ιδρύματος, Αρχιμ. Γρηγόριο Κλεούδη.

Η Θεία Λειτουργία μεταδόθηκε απευθείας από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Μητρόπολης (97,7 fm).

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...