Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013

Τα αβγά στο ενεχυροδανειστήριο προκάλεσαν ένταση

Φωτό από egnomi.gr

Ένταση επικράτησε όταν διαδηλωτές από τα σημερινά συλλαλητήρια  διέσχισαν την Aβάντων 

Οι διαδηλωτές πέταξαν αβγά σε ενεχυροδανειστήριο και φώναξαν σχετικά συνθήματα.

Το συλλαλητήριο ήταν μαζικό και δυναμικό. Το οργάνωσε, το Eργατικό Kέντρο Eύβοιας, μαζί με το Δίκτυο Aντίστασης και Aλληλεγγύης και με φοιτητές του TEI Xαλκίδας.

Mετά τη συγκέντρωση στο Eργατικό Kέντρο Eύβοιας, οι διαδηλωτές κατέβηκαν την Kώτσου, διέσχισαν την παραλιακή λεωφόρο Bουδούρη και από την πλατεία Aγ. Nικολάου ανέβηκαν στην Aβάντων, όπου συνεχίστηκε το συλλαλητήριο ως τα φανάρια της Xαϊνά.

Αποστόλου: Να μην φύγει καμιά σχολή από το ΤΕΙ Χαλκίδας


Ο Βαγγέλης Αποστόλου  συμμετείχε σήμερα στην επίσκεψη φορέων της Εύβοιας στον Υπουργό Παιδείας για την επίδοση της ομόφωνης άποψης των σπουδαστών, καθηγητών, κατοίκων και φορέων του νομού για την  παραμονή στο ίδρυμα του ΤΕΙ Χαλκίδας όλων των σχολών που έχει σήμερα.

Ο Υπουργός δεσμεύτηκε απέναντι στους εκπροσώπους της  Εύβοιας ότι δεν θα φύγουν οι δύο  μεγαλύτερες σχολές του ιδρύματος (Λογιστικής και ΣΔΟ) αλλά άφησε ανοικτό  το θέμα του τμήματος Ηλεκτρολογίας

Σε σχέση  με αυτή την εξέλιξη, ο Βαγγέλης Αποστόλου δήλωσε τα παρακάτω:

«Το τμήμα Ηλεκτρολογίας  του ΤΕΙΧ υπερέχει απέναντι του αντίστοιχου  τμήματος της Λαμίας στα κριτήρια: μάζας φοιτητικού πληθυσμού, αριθμού  τμημάτων ανά σχολή, αριθμού διδακτικού προσωπικού, εξωστρέφειας, επιστημονικής  έρευνας, αναλογίας φοιτητών/διδασκόντων, αποφοιτήσαντων ανά έτος, απορρόφησης αποφοίτων στον επαγγελματικό κλάδο, αναθεωρημένου προγράμματος σπουδών προσανατολισμένου προς τις νέες και αναδυόμενες τεχνολογίες (ενέργεια και τηλεπικοινωνίες), επαρκή και δυναμικά εργαστήρια με διεθνή αναγνώριση, συμφωνία με τις ανάγκες και τις δυνατότητες της εθνικής οικονομίας.

Εκτός όλων αυτών έχει τη δεύτερη θέση μεταξύ των τμημάτων Ηλεκτρολογίας στις προτιμήσεις των υποψηφίων στις Εισαγωγικές Εξετάσεις (μετά το ΤΕΙ Πειραιά).

Καλούμε τον Υπουργό ΠΑΙΠΘΑ να αποσύρει την πρότασή του για μεταφορά του τμήματος Ηλεκτρολογίας του ΤΕΙ Χαλκίδας στη Λαμία, διότι στερείται ακαδημαϊκής νομιμοποίησης, βλάπτει την τριτοβάθμια εκπαίδευση και την εθνική οικονομία, και παραβαίνει τα κριτήρια που το ίδιο το υπουργείο έχει θέσει. Δεν πρέπει το τμήμα Ηλεκτρολογίας του ΤΕΙ Χαλκίδας να γίνει η «Ιφιγένεια» στο βωμό μικροκομματικών και τοπικιστικών συμφερόντων. Επειδή το «δις εξαμαρτείν, ούκ ανδρός σοφού» καλούμε τον Υπουργό να μην επαναλάβει λάθη που έκαναν οι προκάτοχοί του.

Επιμένουμε  επίσης στην ανάδειξη -και τυπικά -του  ΤΕΙ Χαλκίδας σε κεντρικό ΤΕΙ Στερεάς  Ελλάδας, αφού η θέση αυτή εκ των  πραγμάτων σήμερα είναι δική του»

Σταϊκούρας σε Αναγνωστάκη: «Αφού πιάσουμε τους στόχους, θα αποκτήσουμε βαθμούς ελευθερίας»


Πρώιμη χαρακτήρισε την εξωγωγή ασφαλών συμπερασμάτων για την πορεία των εσόδων από τον πρώτο μήνα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της ΔΗΜΑΡ Δημήτρη Αναγνωστάκη, σχετικά με τον κίνδυνο λήψης νέων μέτρων και την απόκλιση των δημοσίων εσόδων, που σε απόλυτες τιμές είναι περίπου 350 εκατ. ευρώ, όπως είπε.

«Εκτιμούμε ότι οι φόροι εισοδήματος θα είναι κατά 15,6% μειωμένοι σε σχέση με πέρσι, ενώ θα υπάρξει μείωση του φόρου συναλλαγών κατά 8,8% και κατά 9% στο ΦΠΑ», σημείωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών και πρόσθεσε ότι «με αυτά τα δεδομένα και με την απόκλιση που είχαμε τον πρώτο μήνα, της τάξεως των 200 εκατ. ευρώ είναι πάρα πολύ δύσκολο να πει κάποιος από τον πρώτο μήνα πως θα εξελιχθεί η κατάσταση». Τόνισε επίσης ότι φέτος προβλέπεται τα τακτικά έσοδα να είναι περίπου 3 δισ. λιγότερα από πέρσι, εξαιτίας του εμπροσθοβαρούς των μέτρων που έχουν ληφθεί βάσει του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής.

Αναφερόμενος στην εξέλιξη των δημοσίων οικονομικών στο σκέλος των εσόδων και στους δημοσιονομικούς πολλαπλασιαστές, ο κ. Σταϊκούρας υπογράμμισε ότι τα προσωρινά στοιχεία δείχνουν ότι:

- Από την εκτέλεση του προϋπολογισμού τον Ιανουάριο του 2013 το πρωτογενές πλεόνασμα ήταν θετικό και διαμορφώθηκε περίπου στα 400 εκατ. ευρώ, έναντι πρωτογενούς ελλείμματος 33 εκατ. ευρώ.

- Το ύψος των καθαρών εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού ανήλθε σε 4,418 δισ. ευρώ παρουσιάζοντας μείωση κατά 9,4% έναντι του περσινού Ιανουαρίου. Διευκρίνισε στο σημείο αυτό ότι η υστέρηση ήταν μόλις 19 εκατ. ευρώ έναντι του μηνιαίου στόχου.

- Το ύψος των καθαρών εσόδων του τακτικού προϋπολογισμού, χωρίς τα έσοδα του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων, ανήλθε σε 4,374 δισ. ευρώ, δηλαδή αύξηση κατά 17 εκατ. ευρώ.

Αναφερόμενος ειδικότερα στις αποκλίσεις στο σκέλος των εσόδων, σημείωσε, μεταξύ άλλων, ότι τον πρώτο μήνα υπήρξε υστέρηση εσόδων στο ΦΠΑ όλων των κατηγοριών κατά 161 εκατ. ευρώ, στους λοιπούς έμμεσους φόρους, όπως για παράδειγμα στον καπνό τα έσοδα ήταν 153 εκατ. ευρώ έναντι 484 εκατ. ευρώ πέρσι τον Ιανουάριο, ενώ τα έσοδα από τα τέλη κυκλοφορίας ήταν μειωμένα κατά 134 εκατ. ευρώ.

Από την πλευρά του ο κ. Αναγνωστάκης, ζήτησε να μάθει, στην περίπτωση που θα συνεχιστεί η αρνητική αυτή εξέλιξη το επόμενο τρίμηνο, με ποιό τρόπο θα παρέμβει η κυβέρνηση ώστε να αποκλείσει τον πιθανό κίνδυνο για νέα μέτρα.

«Διαπραγματευόμαστε με ρεαλισμό, υπεύθυνα, σοβαρά, με πράξεις και όχι λεκτικούς ακροβατισμούς και λεονταρισμούς... Τα οικονομικά προγράμματα δεν πρέπει να είναι άκαμπτα, ειδικά όταν η χώρα υλοποιεί τις δεσμεύσεις της. Οφείλουν να ενσωματώσουν τις παραμέτρους του οικονομικού και κοινωνικού περιβάλλοντος», επεσήμανε απαντώντας ο κ. Σταϊκούρας και κατέληξε λέγοντας ότι «τα αποτελέσματα του 2012 μας επιτρέπουν μια συγκεκριμένη αισιοδοξία. Αφού πιάσουμε τους στόχους, θα αποκτήσουμε βαθμούς ελευθερίας για να μπορέσουμε να βελτιώσουμε πολιτικές και μέτρα που αποδείχθηκαν κοινωνικά άδικα και οικονομικά αναποτελεσματικά».

O ΣΥΡΙΖΑ καλεί στη συγκέντρωση στις 10,30 πμ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ


O ΣΥΡΙΖΑ καλεί σήμερα τα μέλη και τους φίλους του να πάρουν μέρος μαζικά στη ΓΕΝΙΚΗ  ΑΠΕΡΓΙΑ  και στη συγκέντρωση στις 10,30 πμ  ΣΤΟ  ΕΡΓΑΤΙΚΟ  ΚΕΝΤΡΟ  στην ΧΑΛΚΙΔΑ.

Κύρια συνθήματα του ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ "Στεκόμαστε Όρθιοι", "Διώχνουμε τη κυβέρνηση της καταστροφής και του αυταρχισμού" και "Παίρνουμε τη ζωή μας στα χέρια μας"

Στην απεργία που έχουν προκηρύξει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ παίρνουν μέρος δεκάδες σωματεία απ΄όλη την Εύβοια, που σήμερα αναμένεται να "νεκρώσει".

Η συγκέντρωση που θα γίνει στο Εργατικό Κέντρο, αναμένεται να είναι η μαζικότερη των τελευταίων χρόνων.

Το 2ο Κ.Α.Π.Η. Χαλκίδας έκοψε πίτα και... παράβλεψε την Κρίση!

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα του, έκοψε το 2ο Κ.Α.Π.Η. Χαλκίδας εχθές το βράδυ στο Κέντρο ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑ της περιοχής Κανήθου, παρουσία του Δημάρχου. 

Τα μέλη του Κ.Α.Π.Η. για μια ακόμη φορά το έριξαν έξω, παραβλέποντας την κρίση. 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΥΤΣΑΥΤΗΣ


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...