Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

O Μπόμπολας θα κάνει την «Αρέθουσα» Διαχρονικό Μουσείο

Η κατασκευαστική εταιρία ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ του μεγαλοεκδότη Γ. Μπόμπολα (εφημερίδες ΕΘΝΟΣ. ΗΜΕΡΗΣΙΑ, ΕΘΝΟΣ Κυριακής, Goal News, Ραδιοφωνικός σταθμός sentra κ.α.) κέρδισε τον ανοικτό διαγωνισμό που έγινε για το έργο επισκευής και μετατροπής του κτηρίου «Αρέθουσα» σε Διαχρονικό Μουσείο.

Το έργο, είναι ενταγμένο στο ΕΣΠΑ και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης. Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε από τη Γενική Γραμματεία Πολιτισμού του υπουργείου Παιδείας.

Σε προϋπολογισμό 9.106.920 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 23%) η έκπτωση που προσφέρθηκε από την ανάδοχο εταιρεία  ανήλθε στο 41%. Το έργο έχει χρονικό ορίζοντα παράδοσης 32 μήνες από την ανάθεσή του

Την απόλυτη ικανοποίησή του για τις εξελίξεις εκφράζει με δήλωσή του ο Δήμαρχος Χαλκιδέων Θανάσης Ζεμπίλης, ο οποίος επισημαίνει ότι:

«Με διασφαλισμένες τις πιστώσεις και ανάδοχο μια μεγάλη εργοληπτική εταιρεία, με τεχνογνωσία και εμπειρία, είναι βέβαιο ότι το έργο θα προχωρήσει και θα ολοκληρωθεί εντός του χρονοδιαγράμματος».

Ο Περγαντάς στο Στρασβούργο

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κος Κλέαρχος Περγαντάς ως επικεφαλής της Ελληνικής Εθνικής Αντιπροσωπείας, συμμετείχε στην 24η Ολομέλεια του Κογκρέσου Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης, που πραγματοποιήθηκε στις 18-21 Μαρτίου 2013 στο Στρασβούργο της Γαλλίας.

Στο επίκεντρο της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού αυτού Φόρουμ της Τοπικής και Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης υπήρξαν οι νέες πολιτικές προτεραιότητες που ψηφίστηκαν από το Σώμα το 2012. Σε αυτό το πλαίσιο σημαντική θέση κατέχει η μάχη κατά της διαφθοράς, η οποία όχι μόνο συμβάλει στη διατήρηση του κράτους δικαίου και στο σεβασμό της δημοκρατικής διαφάνειας, αλλά αποτελεί παράγοντα κλειδί στις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο επιχειρηματικός κόσμος και η κοινωνία στο σύνολό της.

Το Κογκρέσο επίσης στοχεύει στην βελτίωση της τοπικής και περιφερειακής δημοκρατίας η οποία σε μεγάλο βαθμό εξαρτάται από την εμπιστοσύνη των πολιτών και την συμμετοχή τους σε δημοκρατικές διαδικασίες. Σε αυτόν κυρίως τον τομέα το Κογκρέσο προτίθεται να δημιουργήσει κίνητρα ώστε να προτρέψει τους τοπικά και περιφερειακά εκλεγμένους να δουλέψουν προς αυτήν την κατεύθυνση, αλλά και τους πολίτες, με τελικό στόχο την καταπολέμηση του κοινωνικού αποκλεισμού και την ενίσχυση των πιο αδύνατων κοινωνικών τάξεων.

Εργαλεία για όλα τα παραπάνω αποτελούν οι εκθέσεις του Κογκρέσου, οι γνωμοδοτήσεις και οι συστάσεις προς τις κεντρικές κυβερνήσεις των κρατών μελών οι οποίες επικεντρώνονται στις ατέλειες της αυτοδιοίκησης και στις μεταρρυθμίσεις στις οποίες πρέπει να προχωρήσουν. Βασικό στοιχείο για τη βελτίωση της αυτοδιοίκησης αποτελεί η αρχή της επικουρικότητας και η οικονομική της αυτονομία, με άλλα λόγια αρμοδιότητες που θα συνοδεύονται από τους απαραίτητους πόρους και μάλιστα αυτοτελείς πόρους, ώστε η αυτοδιοίκηση να πάψει να εξαρτάται οικονομικά αποκλειστικά από την κεντρική κυβέρνηση. Για το Κογκρέσο και τους όρους που έχει θέσει στην Ευρωπαϊκή Χάρτα Τοπικής Αυτοδιοίκησης, μόνο έτσι η αυτοδιοίκηση θα μπορέσει επιτέλους να εκπληρώσει τους στόχους της.

Βυτιοφόρο προκάλεσε τον τρόμο στην Αρτάκη!

Φωτό αρχείου
Σήμερα το μεσημέρι όταν σήμανε συναγερμός σε πυροσβεστική και αστυνομία.

Τρία πυροσβεστικά οχήματα, εθελοντές από τα Ψαχνά και αστυνομικοί βρέθηκαν στο σημείο...

Το τηλεφώνημα μιλούσε για ένα βυτιοφόρο μέρος του οποίου εξετράπη της πορείας του.

Αυτό που σκόρπισε τον πανικό ήταν το γεγονός ότι ήταν γεμάτο με πετρέλαιο και βενζίνη!
Όταν πήγαν στο σημείο που βρίσκεται στα Δύο Δέντρα Αρτάκης, έκαναν τον σταυρό τους που δεν είχαμε θύματα.

Και αυτό χάρη στην εμπειρία του οδηγού που όταν κατάλαβε την βλάβη, έκανε τους κατάλληλους ελιγμούς φρενάροντας το όχημα και αποφεύγοντας τα χειρότερα...

Για καλή του τύχη, δεν περνούσαν αυτοκίνητα.

Πάνω από μία ώρα έκλεισε ο δρόμος ενώ γερανός απομάκρυνε το φορτίο στην άκρη του δρόμου, για να δοθεί στην κυκλοφορία.

Η ΔΗΜ.ΑΡ δίπλα στους εργαζόμενους του Τσιμεντάδικου Χαλκίδας

Με μια απλή ανακοίνωση μιας σελίδας, η  εταιρεία LAFARGE αναγγέλλει την οριστική παύση εργασιών του εργοστασίου στη Χαλκίδα. Καλεί δε τους 236 εναπομείναντες εργαζομένους, να προσέλθουν για «διαβούλευση» με την εταιρεία, σε μια προσπάθεια εξεύρεσης κάθε δυνατής λύσης που θα περιορίσει τις προσωπικές και κοινωνικές επιπτώσεις από την διακοπή λειτουργίας του εργοστασίου. 

Η σύνταξη του κειμένου αυτής  της ανακοίνωσης μας δημιούργησε  έντονους προβληματισμούς, ιδιαίτερα  σήμερα που η χώρα μας βιώνει τη δύσκολη οικονομική και κοινωνική  συγκύρια. 

Επειδή το τσιμεντάδικο της Χαλκίδας ανέπτυξε μια παράλληλη ιστορία με την πόλη και τους κατοίκους της από το 1926, αποτέλεσε το 2ο παραγωγικό πόλο τσιμέντου στη χώρα και συσσώρευσε σοβαρή κερδοφορία κατά την διάρκεια των χρόνων, θέλουμε και απαιτούμε η εταιρεία, να γνωστοποιήσει στους πολίτες της Χαλκίδας τους επιχειρηματικούς σχεδιασμούς της.
Εμείς και η κοινωνία της Χαλκίδας, θα παραμείνουμε δίπλα στους εργαζομένους που οδηγούνται στην ανεργία. 

Θα παρακολουθούμε από κοντά  τις εξελίξεις συμπορευόμενοι με τους εργαζόμενους στην προσπάθεια να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας και η συνέχεια της λειτουργίας του εργοστασίου.

Αποστόλου για Τσιμέντα: Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ θα σταθεί στο πλευρό των εργαζομένων

Με αφορμή το κλείσιμο των Τσιμέντων Χαλκίδας ο Ευάγγελος Αποστόλου, Βουλευτής Εύβοιας – ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ , έκανε την παρακάτω δήλωση:

"236 εργαζόμενοι στο  εργοστάσιο Χαλκίδας της ΑΓΕΤ  βρίσκονται από σήμερα ουσιαστικά χωρίς δουλειά ,αφού η εταιρεία ανακοίνωσε την οριστική παύση λειτουργίας του εργοστασίου και τη διακοπή των συμβάσεων εργασίας, για την οποία θα ενημερώσει το ΔΣ του Σωματείου τη Παρασκευή 29/3/13.
Ακόμη μια βιομηχανία της περιοχής μας – και μάλιστα ιστορική για τη βιομηχανική ανάπτυξη του νομού και του κλάδου - οδηγείται  στο κλείσιμο και εκατοντάδες εργαζόμενοι στο δρόμο. Η οικονομική ύφεση, η πτώση της οικοδομικής δραστηριότητας στη χώρα, η μείωση εξαγωγών και του συνολικού κύκλου εργασιών του ομίλου μπορεί να είναι μερικές από τις σημαντικές αιτίες της διακοπής λειτουργίας.
Όμως οι ευθύνες της ιδιοκτησίας  της εταιρείας αλλά και της  συγκυβέρνησης είναι καθοριστικές για αυτή τη πορεία.
 Η πρώτη αδιαφόρησε (και ίσως  και επεδίωξε με τον τρόπο  της) να αναζητήσει εναλλακτικές διεξόδους στον εκσυγχρονισμό της παραγωγής με νέους τύπους τσιμέντου που έχουν ζήτηση στη διεθνή αγορά και μεγαλύτερη προστιθέμενη αξία. 
Η δεύτερη με τις μνημονιακές πολιτικές λιτότητας και την ανυπαρξία επενδυτικού σχεδιασμού έβαλε τη νέο-φιλελεύθερη σφραγίδα της στις επιδιώξεις της εργοδοσίας και τα απώτερα σχέδιά της για την εκμετάλλευση του χώρου.
Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ  θα σταθεί στο πλευρό των εργαζομένων  και μαζί με αυτούς θα αγωνιστεί μέσα και έξω από τη Βουλή για την παραγωγική ανασυγκρότηση του κλάδου και της βιομηχανίας, για μια νέα πορεία της χώρας μας".

«Προφανής εκβιασμός» και «κερδοσκοπικό λουκέτο» το λουκέτο της ΑΓΕΤ

Για «προφανή εκβιασμό» και «κερδοσκοπικό λουκέτο» κάνουν λόγο οι εκπρόσωποι των 236 εργαζομένων της τσιμεντοβιομηχανίας ΑΓΕΤ Ηρακλής στη Χαλκίδα... 

«Αρνούνται να πραγματοποιήσουν εξαγωγές και κλείνουν τη μονάδα της Χαλκίδας με σκοπό να διατηρήσουν υψηλά τις τιμές του τσιμέντου στις αγορές του εξωτερικού, όπου κυριαρχούν λειτουργώντας στο πλαίσιο καρτέλ», ανέφερε ο πρόεδρος του σωματείου τους Ηλίας Κούκουρας, προσθέτοντας: «Για να μην ρίξουν τις τιμές στην Ευρώπη και σε άλλες αγορές, όπου επί δεκαετίες γίνονταν τεράστιες εξαγωγές, προτιμούν να μην κάνουν εξαγωγές, ενώ υπάρχουν όλες οι δυνατότητες να γίνει αυτό».

Επίσης, σύμφωνα με τον πρόεδρο του σωματείου τους οι εργαζόμενοι θεωρούν «εκβιαστική» την προτροπή της επιχείρησης στο σωματείο να επιλέξει «εναλλακτικές λύσεις» για τον χρόνο και τη μορφή απόλυσής τους, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν πρόκειται να προσέλθουν σε σχετικό διάλογο μαζί της, παρά μόνο «αν αυτός γίνει στο πλαίσιο των θεσμοθετημέων οργάνων της Πολιτείας, για όλα τα ζητήματα που ανακύπτουν».

Συγχρόνως, ο συνδικαλιστής των εργαζομένων στα Τσιμέντα Χαλκίδας αναφέρει ότι ενδέχεται η γαλλική εταιρεία Lafarge, που ελέγχει την ΑΓΕΤ Ηρακλής, να επιθυμεί να αξιοποιήσει τις μεγάλες εκτάσεις των εγκαταστάσεών της στη Χαλκίδα «για άλλες επιχειρηματικές δραστηριότητες».

Το σωματείο προετοιμάζει κινητοποίηση των εργαζομένων αύριο Τετάρτη στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, στη Λαμία, όπου είναι προγραμματισμένη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου. «Ζητάμε, αν οι Γάλλοι επιμένουν να παύσουν την παραγωγή, η Περιφέρεια να αφαιρέσει την άδεια λειτουργίας του λατομείου και άλλων εγκαταστάσεων της εταιρείας», αναφέρει ο Ηλίας Κούκουρας, θεωρώντας «εξοργιστικό» το γεγονός να κλείνει μια μεγάλη μονάδα παραγωγής τσιμέντου στη χώρα μας, «ενώ τον τελευταίο καιρό αυξάνονται οι εισαγωγές τσιμέντου από την Τουρκία και τη Βουλγαρία».

Για αύριο Τετάρτη η ΑΓΕΤ Ηρακλής έχει καλέσει σε διαβούλευση τα σωματεία των εργαζομένων στις άλλες, παραγωγικές και εμπορικές μονάδες της, με σκοπό να συμφωνηθεί μείωση των αποδοχών τους, στο πλαίσιο νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας.
Enhanced by Zemanta

«Ημέρα Σταδιοδρομίας» στη Χαλκίδα για σωστή επιλογή των σπουδών

Το Επιμελητήριο Εύβοιας συνδιοργανώνει με το Σύλλογο Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ευβοίας, Ενημερωτική Ημερίδα με θέμα «Ημέρα Σταδιοδρομίας».

Η Ημερίδα θα διεξαχθεί την Κυριακή 7 Απριλίου 2013 και ώρα 11.00, στο Ξενοδοχείο «Λούσυ». Το κύριο θέμα της ημερίδας θα είναι η σωστή επιλογή των σπουδών μετά τις τελευταίες αλλαγές που έφερε το σχέδιο «Αθηνά» , στην εκπαίδευση.

Σκοπός της Ημερίδας είναι η ενημέρωση και η αναλυτική πληροφόρηση των νέων και των γονέων, για τις νέες συνθήκες που διαμορφώνονται στην εκπαίδευση μετά τις πρόσφατες εξελίξεις με την επιβολή του σχεδίου «Αθηνά», οι οποίες αλλάζουν σημαντικά θέματα της ελληνικής εκπαίδευσης, όπως τον αριθμό και τις ειδικότητες των σχολών, των αριθμό και την κατανομή των εισακτέων και εν τέλη την συνολική διαμόρφωση ολόκληρου του μηχανογραφικού και συνεπώς και την ίδια την διαδικασία του επαγγελματικού προσανατολισμού. Η ενημέρωση των νέων και των γονέων, για τα νέα δεδομένα που επηρεάζουν και διαμορφώνουν τον επαγγελματικό προσανατολισμό των νέων της χώρας μας, με δεδομένο ότι στη σημερινή εποχή και στο επιχειρηματικό περιβάλλον που αλλάζει, η εργασία επηρεάζεται καταλυτικά, δημιουργούνται νέες ανάγκες για την κοινωνία την επιχειρηματικότητα και την οικονομία. Δημιουργούνται κατά συνέπεια νέες συνθήκες και νέα δεδομένα για την ίδια την διαδικασία του επαγγελματικού προσανατολισμού.
Εισηγητής στην Ημερίδα θα είναι ο κος Στράτος Στρατηγάκης, εκπαιδευτικός, ερευνητής και σύμβουλος σταδιοδρομίας.
Το Επιμελητήριο Εύβοιας και Σύλλογος Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ευβοίας, καλούν κάθε ενδιαφερόμενο να παραστεί στις εργασίες της Ημερίδας, τα αποτελέσματα της οποίας θα είναι πραγματικά πολύ χρήσιμα και ουσιώδη.

Αλλάζει όψη το κέντρο του Αλιβερίου

Μετά την ολοκλήρωση της πεζοδρόμησης στο κέντρο της πόλης ξεκινά άμεσα το έργο της ανάπλασης εμπορικού κέντρου Αλιβερίου. Σκοπός είναι, σιγά-σιγά το κέντρο, να αποκτήσει τη μορφή μιας σύγχρονης πόλης με ανθρώπινο χαρακτήρα.

Στο πλαίσιο συζήτησης που πραγματοποιήθηκε στις 20 Μαρτίου στο Δημαρχείο στο Αλιβέρι , το Δημοτικό Συμβούλιο και οι πολίτες που παραβρέθηκαν ενημερώθηκαν για τα έργο της ανάπλασης του εμπορικού κέντρου του Αλιβερίου.

Κατά τη συνεδρίαση, έγινε παρουσίαση της μελέτης από τον μελετητή, κ. Σταύρο Κωνσταντινίδη, ο οποίος παρουσίασε αναλυτικά την μελέτη με την οποία αναδεικνύεται η πόλη του Αλιβερίου.

Την προηγούμενη χρονιά ολοκληρώθηκε από τον Δήμο το έργο της πεζοδρόμησης-ανάπλασης των δύο κυριότερων δρόμων στο κέντρο της πόλης, έργο που έδωσε ήδη μια άλλη διάσταση σε αυτό αποκομίζοντας τις καλύτερες των εντυπώσεων.

Με το νέο έργο της ανάπλασης , του οποίου οι εργασίες θα ξεκινήσουν άμεσα, το Αλιβέρι αλλάζει μορφή και μετατρέπεται σε μια σύγχρονη και φιλόξενη πόλη, με ανθρώπινο χαρακτήρα, αναβαθμίζοντας κάθε επαγγελματική και κοινωνική δραστηριότητα του.

Επιπλέον ενισχύεται ο ρόλος του Αλιβερίου ως οικονομικού και εμπορικού πνεύμονα του Δήμου και της ευρύτερης περιοχής.

Το έργο προβλέπει την μονοδρόμηση του κεντρικού δρόμου που διέρχεται μέσα από το Αλιβέρι , την κατασκευή μεγάλου πλάτους πεζοδρομίων, την δημιουργία μικρών πλατειών και κόμβων, αλλά και ικανών χώρων προσωρινής στάθμευσης για την εξυπηρέτηση των αγοραστών και τον ανεφοδιασμό των επιχειρήσεων . Προβλέπει επίσης νέο κοινόχρηστο ηλεκτροφωτισμό, αντικατάσταση των πεπαλαιωμένων δικτύων ύδρευσης και αποχέτευσης όπως και την κατασκευή αγωγού ομβρίων υδάτων.

Ο Δήμαρχος Δημήτρης Θωμάς, δήλωσε την μεγάλη ικανοποίησή του για την πλήρη αποδοχή του έργου από το σύνολο των Δημοτικών Συμβούλων καθώς και από τη θετική στάση του Εμπορικού Συλλόγου Αλιβερίου, τονίζοντας τη μεγάλη σημασία αυτής της αποδοχής για την ανάπτυξη και το μέλλον που αξίζει στην πόλη του Αλιβερίου.

Το έργο χρηματοδοτείται από αντισταθμιστικούς πόρους της Δ.Ε.Η και ίδιους πόρους του Δήμου.

ΓΣΕΕ: Στο δρόμο 236 εργαζομένοι της ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ

H ΓΣΕΕ καταγγέλλει την απόφαση της διοίκησης της εταιρίας ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ να ανακοινώσει το κλείσιμο του εργοστασίου της στη Χαλκίδα.

Όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση της ΓΣΕΕ,  η διοίκηση της ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ με το πρόσχημα της μείωσης της παραγωγικής δραστηριότητας  εταιρίας βάζει λουκέτο σ ένα από τα πιο ανεπτυγμένα και κερδοφόρα όλα τα προηγούμενα χρόνια εργοστάσια της χώρας, αφήνοντας στο δρόμο 236 εργαζομένους και αδιαφορώντας για τις δραματικές επιπτώσεις στις οικογένειες τους και στην τοπική κοινωνία.

Η ΓΣΕΕ μαζί με τους εργαζομένους της ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ θα αντιπαλέψουν με κάθε μέσο και τρόπο την απαράδεκτη και εξοντωτική αυτή απόφαση, τονίζεται στην ανακοίνωση.

Με επιτυχία το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross στη Χαλκίδα - ΟΛΑ τα αποτελέσματα και ΒΙΝΤΕΟ


Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross ξεκίνησε, με τον αγώνα της Χαλκίδας, στις 24 Μαρτίου. Ας δούμε τι έγινε.

Σε μια καταπληκτική ατμόσφαιρα ξεκίνησε το Πανελλ. Πρωτάθλημα Motocross, με πάρα πολλές συμμετοχές αθλητών, από όλη την Ελλάδα, να ανεβάζουν το θερμόμετρο στην άψογα προετοιμασμένη Δημοτική πίστα της Χαλκίδας από την σταθερά ανερχόμενη ΑΜΛΕΧ και ένα πολύχρωμο νεανικό κοινό (έφτασαν τους 2000 οι θεατές) να παρακολουθεί τι αγωνιστικές εξελίξεις μέχρι το τελευταίο λεπτό.

Το άκρως ελπιδοφόρο χαρακτηριστικό του αγώνα, δεν ήταν μόνο οι 137 συμμετοχές, αλλά το ανεβασμένο επίπεδο των αθλητών, οι πολύ καλοί χρόνοι στην απαιτητική πίστα και οι διαφορές δεκάτων, εκατοστών ακόμα και χιλιοστών του δευτερολέπτου στις δοκιμές τα στοιχεία που ανέβασαν το ενδιαφέρον και την αγωνία στο κατακόρυφο. Ήρθε δε να προστεθεί, στην Κυριακή των αγώνων, και ένα ακόμα στοιχείο εκπλήξεων, αυτό των μηχανικών εγκαταλείψεων (δείγμα της οριακής κατάστασης που λειτουργούν τα πάντα!).

Αγωνιστικά, τα φαβορί δικαίωσαν τις προσδοκίες όσων πίστευαν σε αυτούς με πρώτο και καλύτερο τον Δημήτρη Κοντολέτα (Yamaha, ΑΟΛΜΟ). Ο πρωταθλητής ΜΧ του 2012, φάνηκε να ξέρει πολύ καλά τι ήθελε και χωρίς κανένα περιττό ρίσκο, έφυγε από την Χαλκίδα με 2 νίκες στην «μικρή» κατηγορία. Ο αναμενόμενος μεγάλος του αντίπαλος, ο Παναγιώτης Παπίλας (Honda, ΑΜΛΕΧ) εγκατέλειψε στο α σκέλος  και αρκέστηκε στην 2η θέση στο β ακολουθώντας προφανώς την τακτική του 2012, όπου ανέβασε την πίεση στον Κοντολέτα στα μέσα της χρονιάς.

Ιδιαίτερα ανεβασμένος ο Μανώλης Κρητικός
(Yamaha, ΑΡΗΣ) στην πρώτη του εμφάνιση με τετράχρονη μοτοσυκλέτα και παρά την πτώση του στο β σκέλος βρίσκεται στην 2η θέση της βαθμολογίας, πολύ κοντά με τον μαχητικό Γιάννη Τουρατζίδη (Yamaha, ΜΟΒΕ) και τον εντυπωσιακό, ειδικά στο α σκέλος Αλέξανδρο Γεωργαντά (Husqvarna, ΜΑΟΚ) αμφότεροι ζωντανές αποδείξεις ότι το Motocross στην Β.Ελλάδα βρίσκεται σε τροχιά ανόδου. Μαζί τους αλλά και μεγάλος άτυχος, ο εντυπωσιακός στις δοκιμές Γιώργος Αρβανίτης (Suzuki, ΛΑΜΣ) που είχε 2 μηχανικές εγκαταλείψεις (η δεύτερη προκάλεσε –ανώδυνη σχετικά- πτώση).

Στην νεανική ΜΧ2Τ (δίχρονες μοτοσυκλέτες) ο Νίκος Φανουράκης (ΚΤΜ, ΛΕΜΑΝ) επικράτησε άνετα.

Δύο νίκες στην κατηγορία ΜΧ1, πιο εύκολες από ότι έδειχνε η οριακή επικράτησή του στις δοκιμές και για τον πρωταθλητή Παναγιώτη Κουζή (Honda, ΛΕΜΟΚΑ), με τους  Μανώλη Σκύβαλο (Honda, ΟΔΙΚΟ), Δημήτρη Βαγγελάκο (Yamaha, ΑΜΟΕορδ.) και Γιώργο Ηλιόπουλο να δείχνουν έτοιμοι να αμφισβητήσουν την παντοδυναμία του αλλά και να συνεχίσουν την τριπλή μονομαχία τους του 2012. Τελικά ήταν ο Σκύβαλος αυτός που είχε την ουσία και την ταχύτητα να πάρει τις 2 δεύτερες θέσεις από τον Δημήτρη Βαγγελάκο που μια πτώση τον έμπλεξε στο βΆ σκέλος ενώ ο Ηλιόπουλος έτρεξε με  πόνους στο στήθος. Εντυπωσιακός αλλά χωρίς να μπορεί να κρατήσει τον ρυθμό του μέχρι τέλους ο Γιώργος Γεωργούσης (Yamaha, ΛΕΜΕ), αθόρυβος αλλά αποτελεσματικός το «ψηλό παιδί» από τις Λιβανάτες ο Γιάννης Πάσσας (Kawasaki, ΜΟΤΟΛΕΒ).

Έγινε, ευχάριστα, το «έλα να δεις» στην κατηγορία ΟΡΕΝ όπου 56 αθλητές δήλωσαν συμμετοχή. Αρκετοί αποφάσισαν να μεταπηδήσουν, πριν την έναρξη του αγώνα, σε άλλες κατηγορίες, οι περισσότεροι έμμειναν και χωρίστηκαν σε 2 προκριματικές, ισότιμες ομάδες για να συμπληρωθεί η κατηγορία. Μέσα από όλο αυτό το πολύβουο σκηνικό, οι Δημήτρης Στούπας (Kawasaki, ΑΜΛΕΧ) και Σταμάτης Δημολιάνης (Kawasaki, ΛΕΜΟΤ) εμφανίστηκαν αποφασισμένοι για όλα, μονομάχησαν και… ισοβαθμούν στην πρώτη θέση της βαθμολογίας εναλλασσόμενοι στην 2 πρώτες θέσεις. Μια πτώση στο αΆ σκέλος έκοψε λίγο την φόρα στον πρωταθλητή του 2012 Κυριάκο Κιουτσούκωστα (Suzuki, ΜοτοΛέσχη) που όμως κυνήγησε στο βΆ σκέλος, ενδιαφέρον έδωσαν στον αγώνα οι Ν.Κριμπούνης, Φ.Γιακουμάκης και Β.Ράπτης.

Μια μηχανική εγκατάλειψη στο α σκέλος των Quad στον εντυπωσιακό Γιώργο Καπέλη (Yamaha, ΜΟΒΕ) που όμως κέρδισε άνετα το στο β σκέλος και μια αντίστοιχη στο β σκέλος στον νικητή του α σκέλους Γιώργο Χαραλάμπους (Suzuki, ΜΟΒΕ) άνοιξε την πόρτα για μια «νίκη» συνολικά στο διήμερο στον Θεσσαλονικιό Χρήστο Καναβά  (Yamaha, ΜΟΒΕ) με τους Κων. Ντούζο, Τσίγκο, Κατσινέλη και Χριστόπουλο να κρατούν το ενδιαφέρον αμείωτο με τις μονομαχίες τους.

Στα χαρακτηριστικά του αγώνα, παρουσία αθλητών και σωματείων από όλη την Ελλάδα με την περιφέρεια (Κρήτη, Κέρκυρα, Ρόδος, Μυτιλήνη, Χίος, Ηλεία, Αχαΐα, Αρτα, Κυκλάδες, Μακεδονία κ.α.) να πρωτοστατεί σε αυτό που όλοι βλέπουν, στην νέα άνοιξη του ελληνικού Motocross το οποίο συνεχίζεται στις 14 Απριλίου στα Γιαννιτσά (ΟΦΜΓ)

Δείτε το βίντεο με τα κορυφαία στιγμιότυπα του αγώνα ΕΔΩ.

Αποτελέσματα ΕΔΩ.

Κλείνει οριστικά το εργοστάσιο της ΑΓΕΤ Ηρακλής στη Χαλκίδα

Σταματά η λειτουργία του εργοστασίου Χαλκίδας της ΑΓΕΤ Ηρακλής, η παραγωγική δραστηριότητα του οποίου βρίσκεται σε αδράνεια από τον Ιούλιο του 2011, σύμφωνα με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου, στο πλαίσιο υλοποίησης προγράμματος αναδιάρθρωσης της παραγωγικής της δομής.

Στόχος του προγράμματος αναδιάρθρωσης είναι, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η αποτελεσματική αντιμετώπιση των επιπτώσεων της ύφεσης στον κατασκευαστικό τομέα, η στήριξη της βιωσιμότητας της εταιρείας και η διασφάλιση των προϋποθέσεων για ανάπτυξη των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων του ομίλου, τόσο στην εγχώρια αγορά, όσο και στις αγορές του εξωτερικού.

Η νέα δομή, σύμφωνα με την εταιρεία, περιλαμβάνει την παραγωγή τσιμέντου από τα δυο εργοστάσια Βόλου και Μηλακίου Ευβοίας, αξιοποιώντας τα συγκριτικά τους πλεονεκτήματα, ιδιαίτερα των λιμενικών τους εγκαταστάσεων, για την εξυπηρέτηση της εσωτερικής αγοράς και την ενίσχυση της εξαγωγικής παρουσίας της ΑΓΕΤ Ηρακλής στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου.

Η λειτουργία του εργοστασίου Χαλκίδας, η παραγωγική δραστηριότητα του οποίου βρίσκεται σε αδράνεια από τον Ιούλιο του 2011, παύει οριστικά. Όπως επισημαίνεται στην ίδια ανακοίνωση, «η απόφαση αυτή έρχεται σε συνέχεια μιας σειράς προσπαθειών με επενδύσεις σε νέα τεχνολογία παραγωγής τσιμέντου και ενεργειών για νέες δραστηριότητες, που πραγματοποιήθηκαν τα τελευταία χρόνια, προκειμένου να καταστεί η λειτουργία της συγκεκριμένης μονάδας ανταγωνιστική και να διασφαλισθεί η βιωσιμότητά της. Ωστόσο, παρά τις σχετικές προσπάθειες το εργοστάσιο της Χαλκίδας υπέστη σοβαρή μείωση πωλήσεων λόγω της συρρίκνωσης της κατασκευαστικής δραστηριότητας στην Αττική, κύρια αγορά του εργοστασίου, κατά 80% από το 2008 έως σήμερα. Σε συνθήκες πλεονάζουσας παραγωγικής δυναμικότητας στην αγορά, το εργοστάσιο της Χαλκίδας κατέστη πλέον μη βιώσιμο».

Η εφαρμογή του προγράμματος αναδιάρθρωσης έχει άμεση ισχύ. «Δέσμευση και επιδίωξη της εταιρείας είναι η προσπάθεια εξεύρεσης κάθε δυνατής λύσης που θα περιορίσει τις προσωπικές και κοινωνικές επιπτώσεις από τη διακοπή λειτουργίας του εργοστασίου Χαλκίδας στους 236 εργαζομένους, οι οποίοι επηρεάζονται. Για τον σκοπό αυτό, η εταιρεία έχει καλέσει τους εκπροσώπους των εργαζομένων του εργοστασίου σε διαβούλευση ως προς την διακοπή των συμβάσεων εργασίας σύμφωνα με τις προβλέψεις του νόμου» αναφέρει η ανακοίνωση.

Με τη νέα παραγωγική δομή η εταιρεία αξιοποιεί, σύμφωνα με την ανακοίνωση, πλήρως τις δυνατότητες των δυο παραγωγικών μονάδων και της εφοδιαστικής αλυσίδας της ΑΓΕΤ Ηρακλής, αυξάνει την παραγωγικότητά της κατά 30%, διασφαλίζει τη βιωσιμότητά της και ανταποκρίνεται στις προκλήσεις του μέλλοντος, ενδυναμώνοντας και εδραιώνοντας τη θέση της ως εξαγωγικής δύναμης στη λεκάνη της Μεσογείου.

Η παραγωγική αναδιάρθρωση εκτιμάται ότι θα έχει εφ’ άπαξ αρνητική επίδραση στα οικονομικά αποτελέσματα της ΑΓΕΤ Ηρακλής και κατ’ επέκταση του Ομίλου εταιρειών Ηρακλής κατά 57 εκατ. ευρώ στη χρήση του 2013. Ειδικότερα, αρνητική επίδραση αναμένεται κυρίως λόγω της απομείωσης παγίων περιουσιακών στοιχείων και ανταλλακτικών, του κόστους αποζημιώσεων προσωπικού και του κόστους φυσικών αποκαταστάσεων στη μονάδα Χαλκίδας. Όσον αφορά τις επόμενες χρήσεις, εκτιμάται ότι θα υπάρξει θετική επίδραση κατά 18 εκατ. ευρώ περίπου ανά έτος και αύξηση της παραγωγικότητας.

Από 26/03/2013 η εξυπηρέτηση των πελατών και συνεργατών της Αττικής θα γίνεται από το Κέντρο Διανομής Δραπετσώνας, ενώ η εξυπηρέτηση της λοιπής εσωτερικής αγοράς θα εξακολουθήσει να γίνεται από τα εργοστάσια Βόλου Μαγνησίας και Μηλακίου Εύβοιας και τα Κέντρα Διανομής τσιμέντου στη Δραπετσώνα, Θεσσαλονίκη, Καβάλα, Ηγουμενίτσα, Ρίο Πατρών και Ηράκλειο Κρήτης.

protothema.gr

Πακτωλός απάτης με εικονικά τιμολόγια και στην Εύβοια


Σε  δήμους της Αττικής, της Εύβοιας, της Αχαΐας και της Φθιώτιδας αποκαλύφθηκε ολόκληρο σύστημα έκδοσης πλαστών τιμολογίων με τη συμμετοχή περίπου 20 δημοτικών εταιρειών και άλλων επιχειρήσεων. 

Σε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ ανέρχεται το ύψος της απάτης και αφορά ανύπαρκτες συναλλαγές, από λάδια αυτοκινήτου και λάστιχα ως τσιμέντα, τούβλα και ασβέστη, αλλά και μεταφορές που απλώς δεν έγιναν. Και τα πρόσφατα ευρήματα του ΣΔΟΕ για ατασθαλίες και κομπίνες δίχως αρχή και τέλος σε δήμους και επιχειρήσεις μοιάζουν να μην έχουν τελειωμό.

Τα στελέχη του ΣΔΟΕ στέκονται πλέον άφωνα μπροστά στην ευρηματικότητα και στο απύθμενο θράσος της «μαφίας των δημάρχων» και ιδιωτών που κερδοσκοπούσαν επί σειρά ετών κατασκευάζοντας το τίποτα. Χαρακτηριστικό σε μία περίπτωση είναι ότι για τον κύκλο εικονικών συναλλαγών εμφανίστηκαν αλβανοί υπεργολάβοι που κατασκεύαζαν μεγαλεπήβολα έργα, όπως παιδικές χαρές μερικών τετραγωνικών, οι οποίες έμειναν μόνο στα χαρτιά. Τελικώς αποδείχθηκε ότι η παιδική χαρά είχε ένα παιχνίδι, το «καρουζέλ» των εικονικών τιμολογίων.

Ολα ήταν πλαστά

Σαφές δείγμα γραφής προέκυψε από τους ελέγχους του ΣΔΟΕ σε δήμο της Πελοποννήσου ύστερα από έγγραφη καταγγελία πολιτών. Σε αυτήν γινόταν λόγος για όργιο παρανομιών σε πολλές από τις συμβάσεις του δήμου για την κατασκευή 200 έργων διαφόρων μορφών την περίοδο 2006-2010. Την υπόθεση άρχισαν να διερευνούν οι υπηρεσίες του ΣΔΟΕ στην Πελοπόννησο και στην Αθήνα και τα ευρήματα ήταν εντυπωσιακά.

Στο δήμο της Πελοποννήσου με 17.000 κατοίκους η «μαύρη τρύπα» αγγίζει τα 18 εκατ. ευρώ - ίσως μεγαλύτερη και από το σκάνδαλο του Δήμου Θεσσαλονίκης. Περίπου 60 «αόρατα» έργα από ανύπαρκτους εργολάβους και με πλαστά τιμολόγια φέρεται να έγιναν εκεί.

Ξηροβούνι: Με τους φακούς στα χέρια κατάφεραν να βρουν τον ορειβάτη!

Αίσιο τέλος για τον ορειβάτη που τον βρήκαν τα ξημερώματα στο Ξηροβούνι.

Ήταν μεσημέρι όταν ο άτυχος άντρας μαζί με την παρέα του ανέβηκαν στο Ξηροβούνι προκειμένου να περπατήσουν στην περιοχή.

Από την πρώτη κιόλας στιγμή ακολούθησαν διαφορετικές πορείες ενώ έδωσαν σημείο συνάντησης στην κορυφή.

Όταν βράδιασε ο άτυχος άντρας δεν εμφανίστηκε στην κορυφή.

Όσο περνούσαν οι ώρες και τα λεπτά, η αγωνία κορυφώνονταν με αποτέλεσμα να ειδοποιήσουν την αστυνομία.

Γύρω στις 12 τα μεσάνυχτα μαζεύτηκε κόσμος στην Άνω Στενή και έφυγαν με φακούς προκειμένου να ψάξουν τα μονοπάτια. Μάλιστα την ίδια ώρα αναχώρησαν από την Αθήνα, δυνάμεις με εκπαιδευμένα σκυλιά προκειμένου να ψάξουν για τον 63χρονο.

Ύστερα από μεγάλη κινητοποίηση κατάφεραν να τον βρουν στην μία τα ξημερώματα και μάλιστα είναι καλά στην υγεία του.

 evianews.com

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...