Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012

Αλιβέρι: Έφοδος σε θερμοκήπιο με κάνναβη!

Θερμοκήπιο, πλήρως εξοπλισμένο, είχε στήσει  37χρονος στην περιοχή του Αλιβερίου για να καλλιεργεί κάνναβη. Και επειδή το "πράμα" είχε μεγάλη ζήτηση φύτεψε ακόμα και στις γλάστρες στην αυλή του σπιτιού του.

Έκπληκτοι έμειναν  οι Αστυνομικοί του τμήματος ασφαλείας Χαλκίδας όταν βρέθηκαν στο σπίτι του 37χρονου.

Ανακάλυψαν, μέσα στο θερμοκήπιο, 28 δενδρύλλια ύψους από 20 εκατοστά μέχρι τρία μέτρα!

Η έρευνα έγινε με την παρουσία Εισαγγελέα και εκτός από τα δεντρύλλια βρέθηκαν μέσα στο σπίτι του 8 νάυλον συσκευασίες που περιείχαν συνολικά 352 γραμμάρια ακατέργαστου χασίς.

Ο  37χρονος οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας με την κατηγορία της κατοχής και καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης.

Ξανανοίγει ο φάκελος της εξαφάνισης του μικρού Μπεν - Ξεκινούν έρευνες στην Κω

Παρά το γεγονός ότι έχουν περάσει 21 χρόνια, η υπόθεση του μικρού Μπεν, ο οποίος εξαφανίστηκε στις 24 Ιουλίου 1991 στην Κω, συνεχίζει να απασχολεί την βρετανική αστυνομία.

Αξιωματούχοι της Βρετανίας βρίσκονται σε επαφή με Έλληνες αστυνομικούς στην Κω καθώς υποψιάζονται ότι ο 21 μηνών Ben Needham θάφτηκε κατά λάθος κάτω από ερείπια. Σύμφωνα μάλιστα με δημοσίευμα της Daily Mirror, ένας οδηγός έβγαζε μπάζα ανοίγοντας θεμέλια κοντά στην περιοχή που εξαφανίστηκε το παιδί και εικάζεται ότι κατά λάθος ο Ben βρέθηκε μέσα στον εκσκαφέα και στη συνέχεια θάφτηκε κάτω από το χώμα.

Η εφημερίδα αναφέρει παράλληλα ότι οι αξιωματούχοι σκέφτονται να χρησιμοποιήσουν εξελιγμένο μηχανισμό τρισδιάστατου σκαναρίσματος ώστε να εντοπίσουν τα οστά κάτω από την επιφάνεια της γης, ενώ η Αστυνομία του Νότιου Γιορκσάιρ επιβεβαίωσε ότι σκοπεύει να ξεκινήσει νέα έρευνα στην περιοχή όπου εξαφανίστηκε ο Ben.

Η 40χρονη μητέρα του Kerry Needham ανέφερε ότι η πιθανή ανακάλυψη της σορού του χαμένου γιου της είναι μία φρικτή σκέψη αλλά απαραίτητη και επιμένει ότι ο Ben είναι ακόμη ζωντανός.
Enhanced by Zemanta

ΛΑΡΚΟ: το ΔΣ επέλεξε τον Β. Γριμάνη ως νέο πρόεδρο

Το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας «Γ.Μ.Μ.Α.Ε. ΛΑΡΚΟ», στη συνεδρίασή του την Τετάρτη, επέλεξε τον κ. Βασίλειο Γριμάνη για τη θέση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η πολυετής εμπειρία του κ. Γριμάνη στη διοίκηση μεγάλων βιομηχανικών μονάδων στην Ελλάδα και το εξωτερικό, μεταξύ των οποίων -οι πιο πρόσφατες- στην Hellas Can, την ΕΛΒΑΛ και τη ΒΙΟΧΑΛΚΟ, σε συνδυασμό με τη ευρύτατη κοινωνική του δραστηριότητα, αποτελούν εχέγγυα για την επιτυχία της θητείας του.

O κ. Γριμάνης αποφοίτησε από το Ohio Northern University και πραγματοποίησε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο University Of Mississipi.

Η ΛΑΡΚΟ Γ.Μ.Μ.Α.Ε. αποτελεί, ακόμη και σήμερα, το μεγαλύτερο παραγωγό σιδηρονικελίου στην Ευρώπη και έναν από τους πέντε μεγαλύτερους παραγωγούς παγκοσμίως με εξαγωγές σε ολόκληρο τον πλανήτη.
Enhanced by Zemanta

Σε κρίσιμη κατάσταση η υγεία της 15χρονης Μυρτούς που κακοποιήθηκε στην Πάρο

H Μητέρα της 15χρονης
Κρίσιμη θεωρείται η κατάσταση της υγείας της 15χρονης Μυρτούς η οποία κακοποιήθηκε βάναυσα από τον 21χρονο Πακιστανό στην Χρυσή Ακτή της Πάρου στις 23 Ιουλίου.

«Η κοπέλα βρίσκεται σε σταθερά βαριά κατάσταση και υποστηρίζεται από μηχανήματα. Στις επόμενες μέρες θα προκαλέσουμε διάφορα ερεθίσματα προκειμένου να διαπιστώσουμε, αν ο εγκέφαλός της είναι λειτουργικός. Προς το παρόν, δεν είμαστε σε θέση να κάνουμε κάποια πρόβλεψη για την εξέλιξη της υγείας της», δηλώνει σύμφωνα με την metrogreece.gr, ο πνευμονολόγος-εντατικολόγος του Αττικού νοσοκομείου, Γιώργος Δημόπουλος.

Ο δράστης τώρα, ο 21χρονος Πακιστανός, κρατείται στις φυλακές Αυλώνα όπου και οι ομοεθνείς κρατούμενοι τον αποδοκίμασαν. Μάλιστα ο πρόεδρος της Πακιστανικής Κοινότητας, Τζαβέντ Ασλάμ, ζητά την παραδειγματική τιμωρία του δράστη.

«Η Πακιστανική Κοινότητα της Ελλάδας καταδικάζει κάθε εγκληματία. Εφόσον οι έρευνες αποδείξουν ότι ο συγκεκριμένος 21χρονος προκάλεσε το σοβαρό τραυματισμό της κοπέλας, ζητάμε την παραδειγματική του τιμωρία», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Απεργία με το "Καλημέρα" οι δάσκαλοι και νηπιαγωγοί Χαλκίδας.

Με κινητοποιήσεις "υποδέχονται'  την νέα σχολική χρονιά οι δάσκαλοι και νηπιαγωγοί Χαλκίδας.

Σε ανακοίνωσή τους, αφού μιλούν για "κατοχικό μισθό της τάξης των 570 €", εξαγγέλλουν μια σειρά από δράσεις  με κορύφωση 24ωρη απεργία στις 11 Σεπτεμβρίου.

Διαβάστε την ανακοίνωση:

"Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Δασκάλων –Νηπιαγωγών Χαλκίδας λαμβάνοντας υπόψη :
 
•Την ατέλειωτη λαίλαπα των  μέτρων που υποβαθμίζουν την εκπαίδευση, εξαθλιώνουν τους εκπαιδευτικούς και εξοντώνουν οικονομικά, ιδιαίτερα τους νέους συναδέλφους, οι οποίοι αναγκάζονται να ζήσουν με κατοχικό μισθό της τάξης των 570 €
•Τον αστείο , προκλητικό διορισμό 5 δασκάλων και 35 νηπιαγωγών για το 2012-2013 
•Τις ελάχιστες διαφαινόμενες πιστώσεις αναπληρωτών 
Αποφάσισε να διοργανώσει τριήμερο αγωνιστικών κινητοποιήσεων ως εξής :

Δευτέρα 10/09/2012 Συνέντευξη Τύπου στις 12:00 π.μ. στα γραφεία του Συλλόγου όπου ο Πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. θα παρουσιάσουν στους εκπροσώπους των Μ.Μ.Ε. τα προβλήματα του Κλάδου καθώς επίσης και το αγωνιστικό – διεκδικητικό πλαίσιο για τη συνδικαλιστική χρονιά 2012-2013.
Τρίτη 11/09/2012 Πρόσκληση προς όλα τα μέλη μας για συμμετοχή συμβολικού δίωρου αποκλεισμού της Διεύθυνσης Α/θμιας Εκπαίδευσης Εύβοιας και κατάθεση ψηφίσματος στο Διευθυντή Α/θμιας Εκπαίδευσης.
Τετάρτη 12/09/2012 Πραγματοποίηση 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης με αιτήματα αιχμής όλα όσα αναφέρονται στο διεκδικητικό πλαίσιο του Κλάδου με κυρίαρχο την οικονομική εξαθλίωση των νέων εκπαιδευτικών οι οποίοι καλούνται να ζήσουν με τον κατοχικό μισθό των 570 €".

Γιούνκερ: Είμαι παντελώς αντίθετος με την έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη

Μήνυμα τόσο προς το εσωτερικό όσο και προς το εξωτερικό, ότι η Ελλάδα θα πετύχει τους στόχους που έχει θέσει και θα βγει από την κρίση, έστειλε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης που είχε με τον πρόεδρο του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στο Μέγαρο Μαξίμου.

Αμέσως μετά, ο κ. Σαμαράς, αφού πρώτα ευχαρίστησε τον κ. Γιούνκερ, έναν φίλο της Ελλάδας, όπως τον αποκάλεσε για το γεγονός ότι επισκέφθηκε τη χώρα σε αυτήν την κρίσιμη στιγμή, εξήγησε ότι τους τελευταίους μήνες η χώρα έχει μπει σε μια διαδικασία αλλαγής, διευκρινίζοντας πως οι νέες προσπάθειες που γίνονται είναι σοβαρές και ότι το πακέτο των 11,5 δισ. ευρώ θα οριστικοποιηθεί τις επόμενες ημέρες. Τόνισε επίσης ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να περιορίσει τη φοροδιαφυγή και να προστατέψει τους πολίτες. «Η Ελλάδα αλλάζει σελίδα» είπε ο πρωθυπουργός και συνέχισε λέγοντας πως «βαδίζουμε με αποφασιστικότητα».
Στην συνέχεια εξήγησε πως η χώρα μας θα υλοποιήσει όλους τους στόχους που έχουν τεθεί με σκοπό να βγει από την κρίση, ενώ τόνισε πως το μόνο που ζητά από την πλευρά της η χώρα είναι η επιστροφή στην ανάπτυξη. Διαφορετικά, όπως εξήγησε, η κοινωνία δεν θα μπορέσει να σταθεί στα πόδια της.
Επεσήμανε, επίσης, πως στις εκλογές ο ελληνικός λαός αποφάσισε η χώρα να παραμείνει στο ευρώ και οι θυσίες του να πιάσουν τόπο.
«Πολύ σύντομα όλοι αυτοί, εντός και εκτός της Ελλάδας, που ποντάρουν στην έξοδο της χώρας από το ευρώ υπονομεύοντας τις προσπάθειές μας και αδιαφορώντας για τις θυσίες του ελληνικού λαού θα διαψευστούν. Και θα τους διαψεύσουμε με έργα όχι με λόγια» τόνισε ο πρωθυπουργός σημειώνοντας ότι πολύ σύντομα θα έχει αποκατασταθεί το μεγάλο ζητούμενο της αξιοπιστίας της χώρας. «Και όταν αποκατασταθεί αυτό, θα αλλάξει και την ψυχολογία τόσο στον ιδιωτικό τομέα όσο και στις παγκόσμιες αγορές, εντός και εκτός Ελλάδος».
Ο πρόεδρος του Eurogroup από την πλευρά του είπε η χώρα μας έχει καταβάλλει μεγάλες προσπάθειες προκειμένου να αντιμετωπίσει το χρέος της το οποίο ο πρόεδρος του Eurogroup, χαρακτήρισε «τεράστιο».
Στην συνέχεια ο κ. Γιούνκερ αναφέρθηκε στις θυσίες που έχουν κάνει οι χαμηλόμισθοι στην Ελλάδα χαρακτηρίζοντας «κλειδί» τα αξιόπιστα μέτρα και τις μεταρρυθμίσεις, ενώ υπογράμμισε ότι ισχυρά λόμπι αντιστέκονται στην προσπάθεια της Ελλάδας. Ο πρόεδρος του Eurogroup αναφερόμενος στα σενάριο εξόδου της χώρας μας από την Ευρωζώνη είναι παντελώς αντίθετος με ένα τέτοιο ενδεχόμενο.
Επισημαίνοντας ότι υπάρχει πρόβλημα αξιοπιστίας της Ελλάδας, τόνισε ότι η αποκατάστασή της πρέπει να είναι πρώτη προτεραιότητα, ενώ δήλωσε πεπεισμένος πως η ελληνική κυβέρνηση και ο ελληνικός λαός καταβάλλουν προσπάθειες προς αυτή την κατεύθυνση.
Αναφερόμενος στο ζήτημα της επιμήκυνσης του ελληνικού οικονομικού προγράμματος, ο κ. Γιούνκερ υπογράμμισε ότι αυτό θα εξαρτηθεί από την έκθεση της Τρόικα, σημειώνοντας ότι τα μέτρα που θα ληφθούν πρέπει να είναι αξιόπιστα και επαληθεύσιμα και προσθέτοντας ότι δεν πρέπει να επιβαρυνθούν περαιτέρω οι χαμηλόμισθοι, αλλά να συμβάλλουν περισσότερο άλλες κοινωνικές ομάδες.
Τέλος, δήλωσε πεπεισμένος ότι η Ελλάδα θα κάνει ότι απαιτείται για να της δοθεί η επόμενη δόση της χρηματοδότητσής της.

Έκθεση με ψηφιδωτά στα Λουτρά Αιδηψού την Παρασκευή

Η πολυβραβευμένη εικαστικός και συλλέκτρια Ολυμπία Παπαβασιλείου –Βαμβούκα εκθέτειέργα της στα Λουτρά Αιδηψού και συγκεκριμένα στο νέο ανοιχτό πολυχώρο του μουσείου«ΝΑΥΤΙΛΟΣ» (http://www.nautilusmuseum.com/), το οποίο από φέτος λειτουργεί στο κέντρο της λουτρόπολης, στη συμβολή του παραλιακού δρόμου με την οδό Θερμοποτάμου.

Τα έργα που θα εκτεθούν, αντιπροσωπεύουν,την πρόσφατη εικαστική κατάθεση της διακεκριμένης δημιουργού, με την δυναμική όμως αποτύπωση, της πολύχρονης εμπειρίας της και τη διάχυτη αγάπη της για την τέχνη, που εκπροσωπεί.

Πρόκειται για έργα ψηφιδωτά, τα οποία με ξεχωριστή τεχνική δημιουργεί η καλλιτέχνης, εμποτισμένα με μια μοναδικότητα, που τους χαρίζει ιδιαίτερη αξία και διαχρονικότητα.

Η έκθεση των έργων θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 24 Αυγούστου ( ώρα έναρξης στις 7:30 το βράδυ) και τελεί υπό την αιγίδα του γνωστού επιχειρηματία της Αιδηψού, ιδιοκτήτη του Μουσείουκαι διακεκριμένου φιλότεχνου Ιωάννη Πεσματζόγλου.

Έλληνας Μπιλ Γκέιτς ετών 17!

Έλληνας Μπιλ Γκέιτς ετών 17! Πρόκειται για τον Άγγελο Κηπουρίδη από την Ευαγγελίστρια Θεσσαλονίκης ο οποίος κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στην 20η Βαλκανιάδα Πληροφορικής. Πραγματοποιήθηκε από τις 15 εώς τις 19 Αυγούστου στο Βελιγράδι.

Στο διαγωνισμό πήραν μέρος 40 μαθητές από δέκα χώρες. «Το επίπεδο του διαγωνισμού ήταν ιδιαίτερα ανταγωνιστικό. Έκανα όμως σκληρή προετοιμασία και περίμενα να διακριθώ» λέει στο «agelioforos.gr» ο Άγγελος Κηπουρίδης. «Μου ζητήθηκε να λύσω τρία προβλήματα σε πέντε ώρες καταφέρνοντας να συγκεντρώσω την τρίτη καλύτερη βαθμολογία» συμπληρώνει ο ίδιος,

Είχε προηγηθεί το Μάιο ο πανελλήνιος διαγωνισμός πληροφορικής μέσω του οποίου «κλείδωσε» τη συμμετοχή του στο Βελιγράδι. Πραγματοποιείται κάθε χρόνο από την Ελληνική Εταιρεία Επιστημόνων και Επαγγελματιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών. Μέσα από τρεις φάσεις αναδεικνύει τους μαθητές που θα εκπροσωπήσουν τη χώρα στους διεθνής διαγωνισμούς του κλάδου. Αμέσως μετά ακολούθησε προετοιμασία μίας βδομάδας στην Αθήνα την οποία ανέλαβαν εθελοντικά δύο καθηγητές του Μετσόβειου Πολυτεχνείου, οι Νίκος Φωτάκης και Δημήτρης Παπασπύρου καθώς και επιτυχόντες προηγούμενων διοργανώσεων.

Άριστος μαθητής ο Άγγελος Κηπουρίδης, συγκέντρωσε στις φετινές πανελλήνιες 19.670 μόρια και ετοιμάζεται να σπουδάσει στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων-Μηχανικών του ΑΠΘ. «Πάντα ξεχώριζε από τα τρία παιδιά της οικογένειας. Από μικρό παιδί ήταν ιδιαίτερα φιλομαθής δείχνοντας ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη φυσική, τη λογοτεχνία και τη φιλοσοφία» τονίζει ο πατέρας του μικρού Άγγελου, Γιάννης Κηπουρίδης.

«Είναι νωρίς να κάνω σχέδια για το μέλλον, τονίζει ο ίδιος. «Προς το παρόν χαίρομαι για την επιτυχία μου». Τον επόμενο μήνα θα πάρει μέρος στην Ολυμπιάδα Πληροφορικής που θα πραγματοποιηθεί στην Ιταλία από τις 23 εώς τις 29 Σεπτεμβρίου.

Γιορτή κρασιού στην Κάρυστο με λαϊκά τραγούδια και χορό

A hand holding a glass of wine.
(Photo credit: Wikipedia)

Το Σάββατο 25 Αυγούστου, στην παραλία Καρύστου, πραγματοποιείται γιορτή κρασιού με τη συμμετοχή τοπικής ορχήστρας, η οποία θα διασκεδάσει τον κόσμο με λαϊκά τραγούδια και θα δώσει το σύνθημα για χορό.

 

Η ώρα έναρξης της εκδήλωσης είναι στις 9:30 το βράδυ και η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Enhanced by Zemanta

Ρουπακιώτης: Αδεια σε κρατούμενους μόνο με βραχιολάκια εντοπισμού [βίντεο]

Μετά το σάλο που προκάλεσε η «εξαφάνιση» του 50χρονου βαρυποινίτη Μιχάλη Μακρυγιάννη, ο οποίος δεν επέστρεψε στις φυλακές της Λάρισας, όπως όφειλε, μετά την πενθήμερη άδεια που είχε λάβει, ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης προανήγγειλε πως έρχονται τα βραχιολάκια παρακολούθησης για τους κρατούμενους.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης μιλώντας σε εκπομπή στον τηλεοπτικό σταθμό Mega υποστήριξε πως όσοι φυλακισμένοι παίρνουν άδεια θα πρέπει να φορούν ειδικά «βραχιόλια εντοπισμού». Παράλληλα ο κ.Ρουπακιώτης αναφερόμενος στον υπερπληθυσμό κρατουμένων που αντιμετωπίζουν τα σωφρονιστικά καταστήματα, τόνισε πως θα θεσπιστεί κοινωνική εργασία, προκειμένου να αντιμετωπιστεί ο μεγάλο πρόβλημα των φυλακών.

Βουτιά θανάτου για 51χρονο λογιστή από τη Λαμία

Μια ακόμη αυτοκτονία προστέθηκε στη θλιβερή λίστα. Ένας λογιστής από τη Λαμία έβαλε σήμερα τέλος στη ζωή του πηδώντας από τον 4ο όροφο νεοαναγειρόμενης οικοδομής...

Τον άτυχο άντρα εντόπισε μια γειτόνισσα, η οποία και ειδοποίησε την αστυνομία.

"Βγήκα να απλώσω τα ρούχα και έπαθα σοκ" είπε στο LamiaReport η γυναίκα που τον αντίκρισε πρώτη, νεκρό.

Ο 51χρονος λογιστής έμενε σε διαμέρισμα της οδού Μακροπούλου, λίγα μέτρα πιο πέρα από την οικοδομή απ' όπου έπεσε. Δεν είχε οικογένεια και έμενε με τη μητέρα του η οποία πέθανε πριν από λίγα χρόνια.


Στο παρελθόν είχε κάποια προβλήματα φορολογικής και ποινικής φύσεως με τις αρχές, τα οποία φαίνεται δεν ξεπέρασε ποτέ και οδηγήθηκε στο απονενοημένο.

Η ΛΑΡΚΟ θα ρίχνει σκουριά στον Ευβοϊκό και με... επίσημη άδεια

"Νέα παράταση απόρριψης της μεταλλουργικής σκουριάς του εργοστασίου της ΛΑΡΚΟ στη θαλάσσια περιοχή του Βόρειου Ευβοϊκού Κόλπου" αποκαλύπτουν με ανακοίνωσή τους οι Οικολόγοι - Πράσινοι.


Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης έχει ώς εξής:

Η Ειδική Γραμματεία Επιθεώρησης Περιβάλλοντος στις 20/9/2011 με το αριθμ πρωτ. 2226 έγγραφό της επέβαλε στη ΛΑΡΚΟ μια σειρά μέτρων συμμόρφωσης με τους περιβαλλοντικούς όρους και την περιβαλλοντική νομοθεσία. Τα μέτρα αυτά περιλαμβάνονται στο Σχέδιο Συμμόρφωσης, το οποίο προέκυψε ύστερα από εκτενή επιθεώρηση και διάλογο ανάμεσα στην Επιθεώρηση Περιβάλλοντος και την εταιρεία

Στις 30.4.2012 είχαμε καταγγείλει ότι ήταν σε εξέλιξη μεθόδευση για αναστολή της προσαρμογής της εταιρείας της ΛΑΡΚΟ στην περιβαλλοντική νομοθεσία· ότι τίποτα, από όσα όφειλε να κάνει η εταιρεία, δεν έκανε και κανένα από τα έργα, που όφειλε να προωθήσει, δεν προώθησε.
Στις 18.5.2012 η κυρία Καραβασίλη, Ειδική Γραμματέας Επιθεώρησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ζητούσε, με το αριθμ. πρωτ 619 έγγραφό της, από τον Γενικό Επιθεωρητή ΕΥΕΠ επανέλεγχο της εταιρείας ΛΑΡΚΟ για την πρόοδο υλοποίησης του Σχεδίου Συμμόρφωσης.
Αντί για οποιαδήποτε απάντηση είχαμε στις 11.6.2012 την με αριθμ πρωτ: Δ8/Γ/Φ.12.3α/8023/1194 ΚΥΑ των Υπουργών Π.Ε.Κ.Α, Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Προστασίας του Πολίτη «Χορήγηση παράτασης απόρριψης των μεταλλουργικών σκουριών του εργοστασίου της εταιρείας Γ.Μ.Μ.Α.Ε. ΛΑΡΚΟ στη θαλάσσια περιοχή του Βόρειου Ευβοϊκού Κόλπου».
Αυτό σημαίνει ότι η χρυσίζουσα σκουριά θα εξακολουθεί να πέφτει στη θάλασσα, νεκρώνοντας σταδιακά έναν ήδη βαριά τραυματισμένο Βόρειο Ευβοϊκό κόλπο. Ότι το εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ παραγωγής σιδηρονικελίου, θα συνεχίσει να κυριαρχεί και να είναι συνώνυμο με την πιο βαριά οικολογική καταστροφή της ευρύτερης περιοχής, χερσαίας και θαλάσσιας.
Και ο μόνος στόχος για όλα αυτά φαίνεται ότι είναι ένα χαμηλότερο τίμημα πώλησης. Τα συμφέροντα, που φαίνεται ότι κυριαρχούν, είναι αυτά των αγοραστών· διότι μια εταιρεία με εκκρεμείς υποχρεώσεις απέναντι στο νόμο ύψους αρκετών εκατομμυρίων, κοστολογείται σαφέστατα χαμηλότερα από την πραγματική της αξία. Αντίθετα, μια εταιρεία με περιβαλλοντική υπεραξία θα πουληθεί ακριβά…

Η Γιαπωνέζα δημοσιογράφος κατέγραψε on camera το θάνατό της! VIDEO

Μια στιγμή που κόβει την ανάσα. Ένας πυροβολισμός και η εικόνα "παγώνει". Είναι -πιθανότατα- η τελευταία στιγμή της ζωής της Μίκα Γιαμαμότο, της Γιαπωνέζας δημοσιογράφου που σκοτώθηκε σε μάχη στο Χαλέπι της Συρίας.

Το βίντεο δόθηκε στη δημοσιότητα από το πρακτορείο Japan Press, για το οποίο εργαζόταν η Γιαμαμότο. Είναι οι τελευταίες στιγμές της ζωής της.

Μαζί με τον άνδρα της Καζουτάκα Σάτο, επίσης δημοσιογράφο, ακολουθούν τους Σύρους αντάρτες. "Πηγαίνουμε σε μια περιοχή που βομβαρδίστηκε. Πιστεύουμε ότι υπάρχουν πολλές απώλειες", λέει εκείνη στο video.

Η κάμερα δείχνει τους αντάρτες με τα όπλα στα χέρια. Η Γιαμαμότο εκπλήσσεται με τους ανθρώπους που παρά τους βομβαρδισμούς εξακολουθούν να μένουν στο Χαλέπι. Βλέπει μικρά παιδιά και τους μιλάει γλυκά.

Η στιγμή που θα κοπεί το νήμα της ζωής της έρχεται στο τέλος του video. Ένας πυροβολισμός ακούγεται και η εικόνα παγώνει. Πιστεύεται πως είναι η στιγμή που η Γιαπωνέζα δημοσιογράφος δέχτηκε τη μοιραία σφαίρα...

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ VIDEO 


Με 18 θέματα συνεδριάζει ο Δήμος Μαντουδίου - Λίμνης - Αγ. Άννας

Με 18 θέματα θα γίνει σήμερα η τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ΜΑΝΤΟΥΔΙΟΥ-ΛΙΜΝΗΣ-ΑΓ.ΑΝΝΑΣ, που θα γίνει στην αίθουσα συνεδριάσεων του κτιρίου Μελά στη Λίμνη, την Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012 και ώρα 18.00 μ.μ.

Θα γίνει συζήτηση και λήψη αποφάσεων για τα πιο κάτω θέματα:

1. Αίτημα Τσαμπάση Κων/νου για ανανέωση μίσθωσης του Αγροτικού Ιατρείου Τρουπίου.
2. Αίτημα Μπεκάκου Γεωργίου για εξεύρεση πρόσβασης σε κτίσμα του.
3. Αίτημα Τσαρπαλιά Ασημούλας για αποχαρακτηρισμό της ιδιοκτησίας της στο Ο.Τ Γ 125 του Μαντουδίου.
4. Εγκατάσταση Επιταχυνσιογράφου σε χώρο του Δημοτικού κτιρίου Μαντουδίου
5. «Τροποποίηση τεχνικού προγράμματος 2012 για την διόρθωση τίτλου συνεχιζόμενου έργου»
6. Προσωρινή & οριστική παραλαβή του έργου «κατασκευή θεμελίωσης και βάσης για την τοποθέτηση προκάτ αιθουσών »
7. Τροποποίηση Ο.Ε.Υ Δήμου
8. Εκμίσθωση ακινήτου σύμφωνα με το άρθρο 192 του Ν. 3463/2006
9. Εκλογή Ορκωτού Ελεγκτή – Λογιστή ως Εκκαθαριστή της Δ.Ε.Π.Α.Λ
10. Αποδοχή εγκριτικού από ΜΟΔ Α.Ε και δημιουργία νέου κωδικού.
11. Παραχώρηση για χρήση του γηπέδου Κεχριών στη ποδοσφαιρική ομάδα Σκεπαστής
12. Παραχώρηση για χρήση του λυόμενου οικίσκου (που βρίσκεται δίπλα στο Γυμνάσιο Προκοπίου) στον Δασικό Συνεταιρισμό Κηρέως.
13. Έγκριση των 128 & 134/2012 αποφάσεων οικονομικής επιτροπής και αναμόρφωση προϋπολογισμού.
14. Αναμόρφωση προϋπολογισμού
15. Επίσημη επίσκεψη στην αδελφοποιημένη πόλη του ΠΡΟΚΟΠΙΟΥ (URGUP) της Καππαδοκίας στην Τουρκία
16. Ορισμός ειδικής συνεδρίασης για απολογισμό πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής για το 2011.
17. Παραβάσεις και επιβολή προστίμων σύμφωνα με το αρθρο 5 παρ.1&2 Ν.2323/1995
18. Ερώτημα Γιώργου Μπαλαμπάνη (Σύλλογος Περιβάλλον - Πολιτισμός Δήμου Κηρέως)

ΔΗΜΑΡ: Τρεις ΠΑΣΟΚογενείς βουλευτές προκαλούν κλυδωνισμούς

Τρεις ΠΑΣΟΚογενείς βουλευτές  προκαλούν κλυδωνισμούς στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Δημοκρατικής Αριστεράς. Πρόκειται για τους κ.κ. Βουδούρη, Μιχελογιαννάκη και Οικονόμου που έχουν διαφοροποιηθεί από τη γραμμή του κόμματος.

Στην εισήγησή του ο Φώτης Κουβέλης επισήμανε την ανάγκη στήριξης του κυβερνητικού έργου σημειώνοντας πως βασικός στόχος είναι η παραμονή της χώρας στο ευρώ.

Την ίδια ώρα, με επιστολή του προς τους βουλευτές του κόμματος, ο βουλευτής Οδυσσέας Βουδούρης επισημαίνει πως δεν τηρείται η κυβερνητική προγραμματική συμφωνία κάνοντας αναφορά στα ζητήματα της εφεδρείας και των νέων μειώσεων σε συντάξεις και μισθούς.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο βουλευτής Ηρακλείου Γιάννης Μιχελογιαννάκης ο οποίος απουσιάζει από τη συνεδρίαση, αλλά σε γραπτή δήλωσή του εκφράζει ανοιχτά τη διαφωνία του με τα νέες περικοπές.

Στη δήλωσή του ο κ. Μιχελογιαννάκης αναφέρει:

«Η προγραμματική συμφωνία, η τήρηση της οποίας είναι συμβόλαιο, μιλούσε για το πακέτο των 11,5 δισ., τα οποία θεωρούντο έξοδα. Το επιχείρημα καλόπιστων και τρόικας ήταν ‘αφήστε τα έσοδα εφόσον δεν έχετε αποδείξει ότι είστε ικανοί να τα εισπράξετε’.

»Η αλλαγή πλεύσης προσθέτοντας 2,5 δις στα 11,5 δισ. ευρώ, αλλάζει όλη την προηγούμενη φιλοσοφία. Δηλαδή, είμαστε ικανοί, μόνο για περικοπή εξόδων και όχι είσπραξη εσόδων, αλλά όταν τα έξοδα δεν φτάνουν, βαφτίζουμε τα έσοδα, έξοδα και όλα καλά».

«Όταν συμφωνείς σε κάτι και αθετείς τη συμφωνία τι κάνεις; Είναι ξεκάθαρο. Εγώ όταν συμφωνώ με κάποιον και αθετεί τη συμφωνία του, καταγγέλλω τη συμφωνία και μένω με τη λογική ότι συνεχίζω να διεκδικώ αυτά που πιστεύω» σημείωσε στο Βήμα ο βουλευτής Ηρακλείου.

Πρέπει να γίνει ξανά διαπραγμάτευση του μνημονίου και των όρων που συμφωνήθηκαν είπε από την πλευρά του στο ΣΚΑΪ βουλευτής του κόμματος Βασίλης Οικονόμου.

Πρόσθεσε ότι θα πρέπει κάποια θέματα να επεξεργαστούν εκ νέου και εσωτερικά αλλά και με τους εταίρους.

Δημιουργία οικισμού 5.000 διαμερισμάτων στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη Ρώσου

Σήμερα, Τετάρτη 22/8, θα συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο το θέμα της δημιουργίας οικισμού 5.000 διαμερισμάτων στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη Ρώσου

Το ερώτημα του Kireas.org για το ενδιαφέρον από Ρώσους επενδυτές για την δημιουργία οικισμού 5.000 διαμερισμάτων στο δήμο μας" θα συζητηθεί στο δημοτικό συμβούλιο την Τετάρτη στις 22/8/12 6:00μμ στο Κτήριο Μελά στην Λίμνη. Στις 5/8/12 ο σύλλογος Kireas.org ζήτησε από την δημοτικό συμβούλιο Μαντουδίου, Λίμνης και Αγίας Άννας τι ενέργειες έχει κάνει για να μην χαθεί η επενδυτική ευκαιρία. Το θέμα ανέκυψε όταν στις 4/7/2012 η εφημερίδα «Κέρδος» δημοσίευσε ότι η γνωστή εταιρεία κατασκευών Μπατιστάτος έχει γίνει αποδέκτης προτάσεων από Ρώσους για τη δημιουργία ολόκληρου οικισμού 5.000 διαμερισμάτων στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη Ρώσου. Η εταιρεία εξέφρασε ανησυχία ότι δεν μπορεί να βρει ανάλογες σε μέγεθος εκτάσεις για να υλοποιηθεί το συγκεκριμένο project με κίνδυνο να μεταφέρει το επενδυτικό της ενδιαφέρον σε άλλες περιοχές όπως η Χαλκιδική. Πριν 5 χρόνια ο πρώην δήμος Κηρέως είχε δώσει στην Water for People and Peace δημοτική έκταση 355 στρεμμάτων στη θέση Παρασκεύορεμα για 51 χρόνια για την δημιουργία περιβαλλοντικού χωριού. Στις 21/2/2011 σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου αποφασίζεται η λύση της σύμβασης και για «αγνώστους» λόγους από τότε (18 μήνες) η δημοτική έκταση αυτή δεν ξανά-δημοπρατήθηκε και δεν ξανά-συζητήθηκε η αξιοποίηση της. Η δημοτική έκταση έχει αποδεσμευτεί και θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την δημιουργία του οικισμού των 5.000 διαμερισμάτων.

Το ερώτημα είναι αν δημοτικό συμβούλιο Μαντουδίου, Λίμνης και Αγίας Άννας, υποστηρίζει αυτή την επένδυση και τι ενέργειες έχει κάνει να την κρατήσει στην περιοχή. Ο σύλλογος ζήτησε όπως έγινε και με άλλους επενδυτές στο παρελθόν, να προσκληθεί η εταιρεία Μπατιστάτος να παρουσιάσει στο δημοτικό συμβούλιο τα επενδυτικά της σχέδια.


Kireas.org
Ο σύλλογος όλων των δημοτών

ΔΗΜΑΡ: «Οι πρόωρες συνταξιοδοτήσεις θα αντικαταστήσουν την εφεδρεία»

Οι διαφωνίες που υπάρχουν από την πλευρά της ΔΗΜΑΡ, στο ζήτημα της εργασιακής εφεδρείας μπορούν να ξεπεραστούν υποστήριξε ο εκπρόσωπος τύπου της ΔΗΜΑΡ Ανδρέας Παπαδόπουλος. 


Μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ τόνισε «το σχέδιο της κυβέρνησης και συγκεκριμένα του υπουργού διοικητικής μεταρρύθμισης, το οποίο προχωρά με γοργούς ρυθμούς για τη διαδικασία των ωριμάνσεων, δηλαδή των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων, μπορεί να αντικαταστήσει το ζήτημα της εφεδρείας».

Τόνισε πως «πρέπει να προχωρήσουμε άμεσα τις μεταρρυθμίσεις στη δημόσια διοίκηση. Πρέπει να κλείσουν, να συγχωνευτούν οργανισμοί και να προχωρήσει η διαδικασία της αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων προκειμένου να στείλουμε ένα μήνυμα στους εταίρους μας ότι κάτι προχωράει σε αυτή τη χώρα...».

Όπως είπε, για το 2012 δεν θα υπάρξουν περικοπές στα ειδικά μισθολόγια και κυρίως των ένστολων, χωρίς να υπάρχει όμως δέσμευση από το υπουργείο Οικονομικών, για τα επόμενα χρόνια. «Η δέσμευση που υπάρχει από το υπουργείο Οικονομικών είναι ότι, τουλάχιστον για φέτος δεν θα υπάρχει καμία μείωση, τουλάχιστον για το 2012», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αλυκές Δροσιάς: Νεκρός στο σπίτι του o πολιτικός μηχανικός Γιώργος Δούδαλης.

Νεκρός στο σπίτι του στις Αλυκές Δροσιάς βρέθηκε χθες ο γνωστός Χαλκιδέος πολιτικός μηχανικός Γιώργος Δούδαλης.

Η κηδεία του 65χρονου άντρα θα γίνει σήμερα στις 5μιση το απόγευμα στον ι.ν. Αναστάσεως του Λαζάρου στο νέο Κοιμητήριο (Πέι Δοκού).

Πολλοί φίλοι και γνωστοί θα τον αποχαιρετήσουν στην τελευταία του κατοικία, ανάμεσα σε αυτούς και τα παιδιά του Θάλεια-Παναγιώτης και Ελένη.

egnomi.gr

Aποτροπή αυτοκτονίας στην Αυστραλία από την... Αθήνα!

Καθοριστική ήταν η συμβολή της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για την αποτροπή αυτοκτονίας αλλοδαπού πολίτη που διαμένει στην Αυστραλία και είχε εκδηλώσει την πρόθεσή του να αυτοκτονήσει στην ιστοσελίδα επικοινωνίας «Skype».

Συγκεκριμένα όπως έγινε γνωστό από την Υπηρεσία, σε συνομιλία που είχε με Ελληνα χρήστη του διαδικτύου στην ιστοσελίδα επικοινωνίας, ο αλλοδαπός εκδήλωσε την πρόθεση να θέσει τέλος στη ζωή του, λόγω προσωπικών προβλημάτων που αντιμετώπιζε.

Αμεση ήταν η κινητοποίηση των αστυνομικών της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και σε συνεργασία με την εταιρεία της ιστοσελίδας, εντόπισαν ψηφιακά τα ηλεκτρονικά του ίχνη, τα οποία όπως προέκυψε, προέρχονταν από χώρα του εξωτερικού και συγκεκριμένα την Αυστραλία.

Ακολούθησε ενημέρωση των αστυνομικών Αρχών της Αυστραλίας, μέσω της Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας (INTERPOL) όπου εντοπίστηκε άμεσα, ενώ όπως προέκυψε απετράπη οριακά η αυτοκτονία του.

Ο αλλοδαπός μεταφέρθηκε από τις τοπικές αστυνομικές Αρχές σε νοσοκομείο για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες και η απαραίτητη ψυχολογική υποστήριξη.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν όλο το 24ωρο με το 11012 ή την ηλεκτρονική διεύθυνση 11012@hellenicpolice.gr και να ενημερώνουν για παρόμοια περιστατικά.

Ο δήμος Κύμης- Αλιβερίου καλεί τους Μανικιάτες σε Γενική Συνέλευση

Ο δήμος Κύμης- Αλιβερίου προσκαλεί την Παρασκευή 24-8-2012 και ώρα 19:30 στην πλατεία του χωριού μπροστά από το Κοινοτικό Κατάστημα σε Γενική Συνέλευση σύμφωνα με το Νόμο του Καλλικράτη όλους τους κατοίκους.

Συγκεκριμένα,ένα πανέμορφο χωριό με μεγάλη ιστορία και προσφορά στην περιοχή – έχει πλούσιο παρελθόν, έχει παρόν και μέλλον.

Έχει πετύχει αρκετά, έχει προβλήματα , ανάγκες (είναι πυρόπληκτο και πλημμυροπαθές) αλλά και δυνατότητες ανάπτυξης και συνέχισης της δυναμικής παρουσίας του στην περιοχή.

Για όλα αυτά και για να συζητηθεί το παρόν και να προταθεί για το μέλλον του χωριού,την Παρασκευή 24-8-2012 και ώρα 19:30 στην πλατεία του χωριού μπροστά από το Κοινοτικό Κατάστημα σε Γενική Συνέλευση σύμφωνα με το Νόμο του Καλλικράτη.

Οι αποφάσεις που θα παρθούν θα διαβιβαστούν στο Δήμο Κύμης Αλιβερίου με την ελπίδα της υλοποίησης.

Καλούνται όλοι οι Μανικιάτες να παρευρεθούν σε αυτή τη Συνέλευση

Τίτλος πρόκληση για τον Α.Σαμαρά από την βρετανική Independent:''Ο Έλληνας ζητιάνος βγήκε στη γύρα''

''Ο Έλληνας ασθενής επιστρέφει ξανά για βοήθεια'' είναι η...εμπνευσμένη αρχή της Independent, που συνεχίζει στο ίδιο υποτιμητικό για την χώρα μας μοτίβο.

''Ο Έλληνας ζητιάνος περιοδεύει για μία ακόμη φορά στις ευρωπαικές πρωτεύουσες.Ο πρόεδρος της κυβέρνησης (συνεργασίας) Αντώνης Σαμαράς ζητάει περισσότερο χρόνο για την υλοποίηση του Μνημονίου''.

Ο αρθρογράφος καμώνεται τον αφελή αφού αναρωτιέται ''γιατί μετά από τόσα δις ευρώ που έριξε η Ευρώπη στη χώρα μας ως βοήθεια, χρειάζεται να απλώσουμε και πάλι το χέρι''.
Βέβαια κάτω από τους πομπώδεις τίτλους βρίσκει λίγο χώρο για να ''στριμώξει'' την αλήθεια.
Πως δηλαδή η Ελλάδα στενάζει ευρισκόμενη σε βαθιά ύφεση εδώ και πέντε χρόνια, με την ανεργία να έχει εκτιναχθεί στο 23%.

Σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα η τύχη της Ελλάδας θα κριθεί στη συνάντηση Μέρκελ Σαμαρά, εαν δηλαδή πείσει ο Έλληνας Πρωθυπουρός το μεγάλο αφεντικό της Ευρώπης, την Γερμανίδα Καγκελάριο.

Όλα παίζονται εκτιμά η εφημερίδα:''Η Μέρκελ ή θα σπρώξει τους Έλληνες στην έξοδο για να διατηρήσει τη συνοχή της κυβέρνησης της, ή θα τους βοηθήσει με τον κίνδυνο να καταρρεύσει''.
Enhanced by Zemanta

Θέατρο Σκιών στην Καμαρίτσα

Τρέξατε – Τρέξατε

Μικροί – Μεγάλοι! ! !

Ο καραγκιόζης και η παρέα του σας προσκαλεί την Τετάρτη 22 Αυγούστου και ώρα 9:30 στην πλατεία του χωριού, σε μια παράσταση χαράς και ψυχαγωγίας της λαικής μας παράδοσης!!

Οργάνωση : Πολιτιστικός και Περιβαλλοντικός Σύλλογος Καμαρίτσας

Είσοδος Δωρεάν

Σαμαράς: «Λίγο αέρα να ανασάνουμε»

Προμήνυμα για το πλαίσιο των συναντήσεων του σε Βερολίνο και Παρίσι, η συνέντευξη του Αντώνη Σαμαρά στην γερμανική εφημερίδα Bild.

Ο Πρωθυπουργός, σημείωσε ότι είναι ανάγκη να δοθεί περισσότερος χρόνος στην Ελλάδα, χαρακτηρίζοντας καταστροφή για την χώρα την επιστροφή στη δραχμή.

«Δεν ζητούμε περισσότερα χρήματα. Αυτό που θέλουμε είναι λίγος αέρας για να ανασάνουμε, να βάλουμε μπροστά την οικονομία και να αυξήσουμε τα κρατικά έσοδα. Περισσότερος χρόνος δεν σημαίνει αυτόματα και περισσότερα χρήματα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σαμαράς.

Κατηγορηματικά αντίθετος ο πρωθυπουργός στο σενάριο επιστροφής στη δραχμή.

«Για όνομα του Θεού, όχι. Μία επιστροφή στην δραχμή θα ήταν καταστροφή για την Ελλάδα. Θα σήμαινε πέντε ακόμη χρόνια περίπου ύφεσης και η ανεργία θα έφτανε στο 40%. Ενας εφιάλτης για την χώρα: οικονομική κατάρρευση, κοινωνική αναταραχή και μία πρωτοφανής κρίση της δημοκρατίας. Το βιοτικό επίπεδο των Ελλήνων έχει βυθιστεί τα τελευταία χρόνια κατά 35%. Μία επιστροφή στην δραχμή θα επέφερε μία περαιτέρω μείωση κατά 70%. Ποια οικονομία, ποια δημοκρατία μπορεί να ζήσει έτσι; Στο τέλος θα ήταν σαν τη δημοκρατία της Βαϊμάρης» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Αδελφοποίηση Ερέτριας και Ψαρών με πολλές εκδηλώσεις

Με λαμπρές εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν από τις 24 – 26 Αυγούστου 2012, θα γίνει η αδελφοποίηση των Δήμων Ψαρών και Ερέτριας. Οι δύο δήμοι έχουν στενούς ιστορικούς δεσμούς τους οποίους επισφραγίζουν με την υπογραφή του πρωτοκόλλου αδελφοποίησης που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 25 Αυγούστου 2012 στην Κεντρική Πλατεία της Ερέτριας. Αμέσως μετά θα ακολουθήσει αναπαράσταση πυρπόλησης της Τούρκικης ναυαρχίδας και ρίψη βεγγαλικών.

Για την ιστορία αναφέρουμε ότι μετά την καταστροφή των Ψαρών, στις 24 Ιουνίου 1824, από την αρμάδα του Καπουδάν Πασά, αποφασίσθηκε ο επικοισμός της Ερέτριας από τους Ψαριανούς, ο οποίος απέκτησε νομική υπόσταση με το Βασιλικό Διάταγμα της 3ης Ιουλίου 1836. Η Ερέτρια ονομάσθηκε «Κοινότητα Ψαριανών» και λίγο αργότερα «Νέα Ψαρά». Το όνομα χρησιμοποιήθηκε κυρίως τον 19ο αιώνα όπου η εκλογική περιφέρεια και οι βουλευτές ονομαζόταν «Νέων Ψαρών», αλλά στη συνέχεια επικράτησε το όνομα Ερέτρια.
Πριν τον επικοισμό της Αλέτριας (όπως ονομαζόταν παλαιότερα) από τους Ψαριανούς, είχαν εγκατασταθεί στην Ερέτρια οι οικογένειες δύο ψαριανών αγωνιστών, του Νικόλαου Βρατσάνου και του Δημητρίου Σταματάρα. Αργότερα ήρθαν οι οικογένειες των Κανάρηδων, των Νικόδημων, των Καλλάρηδων, των Νικολέρηδων που διαδραμμάτισαν σημαντικό ρόλο στην ελληνική ανεξαρτησία. Ο θρυλικός μπουρλοτιέρης Κωνσταντίνος Κανάρης διέμεινε για μεγάλο χρονικό διάστημα στην Ερέτρια.
Το 1848 συστήθηκε ο Δήμος Ψαριανών όπου κάθε τέσσερα χρόνια, οι Ψαριανοί από όλα τα μέρη του κόσμου εξέλεγαν το Δήμαρχό τους, έχοντας σαν έδρα την πόλη των Νέων Ψαρών, δηλαδή την σημερινή Ερέτρια.
Οι εκδηλώσεις αδελφοποίησης των Ψαρών με την Ερέτρια γίνονται σε συνεργασία με το Λιμενικό Ταμείο Ερέτριας και τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Κ.Κανάρης».

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24/8

Κεντρική Πλατεία Ερέτριας 21:00:
-  Μουσική βραδιά με το συγκρότημα «ΔΡΑΠΕΤΕΣ» στην κεντρική πλατεία Ερέτριας.
ΣΑΒΒΑΤΟ 25/8
Κεντρική Πλατεία Ερέτριας 21:00:
- «Τραγούδια της Θάλασσας» με την Κατερίνα Κωνσταντίνου, τον Δημήτρη Πολυχρόνη και την Τζεΐμ Σμιθ.
-  Παραδοσιακοί χοροί από τμήματα του Πολιτιστικού Συλλόγου Ερέτριας «Κ. Κανάρης».
-  Υπογραφή πρωτοκόλλου Αδελφοποίησης Δήμων Ερέτριας και Ψαρών.
-  Η βραδιά θα κλείσει φαντασμαγορικά στην κεντρική πλατεία της Ερέτριας με την αναπαράσταση πυρπόλησης της Τούρκικης ναυαρχίδας και την ρίψη βεγγαλικών.
ΚΥΡΙΑΚΗ 26/8
Εκκλησιασμός στον Ι. Ν. Αγ. Νικόλαου, στη συνεχεία τρισάγιο και κατάθεση στεφάνων στην προτομή του ήρωα Κωνσταντίνου Κανάρη.

Ανακαλείται επικίνδυνο μπουκάλι νερού για παιδιά της H&M

Στην ανάκληση παιδικού μπουκαλιού για νερό προχώρησε η εταιρεία H&M HENNES & MAURITZ A.E., όπως ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή.

Η ανάκληση έγινε για λόγους ασφαλείας, καθώς το «pull – up» στόμιο που έχει μπορεί να σπάσει σε μικρά κομμάτια και να οδηγήσει σε πνιγμό.

Το συγκεκριμένο προϊόν κοστίζει 3,95 ευρώ και διατίθεται σε δύο χρώματα, ροζ με κωδικό 74292 6 4212 50 και μπλε με κωδικό 74292 6 4212 82.

Η ανάκληση αφορά 83 τεμάχια, που έχουν διατεθεί στην ελληνική αγορά από τα καταστήματα Η&Μ. Η εταιρεία έχει ήδη αποσύρει από τα σημεία πώλησης το προϊόν, έχει αναρτήσει σχετικές ανακοινώσεις στις βιτρίνες των καταστημάτων της και ζητάει συγνώμη για την όποια ταλαιπωρία.

Η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή και η εταιρεία Η&Μ συνιστούν στους καταναλωτές, που έχουν προμηθευτεί το συγκεκριμένο προϊόν, να πάψουν άμεσα να το χρησιμοποιούν και να το προσκομίσουν σε οποιοδήποτε κατάστημα Η&Μ (η απόδειξη δεν είναι απαραίτητη), προκειμένου να τους επιστραφεί το αντίστοιχο χρηματικό αντίτιμο.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις οι καταναλωτές παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν με τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας και το Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών στο τηλέφωνο 210 3212920 ή με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (email) στη διεύθυνση:info.gr@hm.com

Οι παραπάνω πληροφορίες είναι επίσης διαθέσιμες και στην ιστοσελίδα της εταιρείας www.hm.com.

72χρονος πνίγηκε στη Κύμη

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, πρωινές ώρες χτες, από την παραλία Ναυτικού Ομίλου Κύμης, 72χρονος, ο οποίος διακομίσθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο-Κέντρο Υγείας Κύμης, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. 

Η σορός πρόκειται να μεταφερθεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών για τη διενέργεια νεκροψίας- νεκροτομής.

Στην Αθήνα σήμερα ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ

Στις 14.30 το μεσημέρι θα βρίσκεται στην Αθήνα ο πρόεδρος του Eurogroup, Jean-Claude Juncker, προκειμένου να έχει επαφές με κυβερνητικούς αξιωματούχους σχετικά με την ...
κατάσταση της ελληνικής οικονομίας και την εφαρμογή του προγράμματος δημοσιονομικής εξυγίανσης το οποίο προβλέπεται από τη δανειακή σύμβαση.

Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου θα φθάσει στις 17.30 το απόγευμα στο Μέγαρο Μαξίμου όπου και θα συνομιλήσει με τον Αντώνη Σαμαρά. Θα ακολουθήσει επίσημη συνέντευξη Τύπου ενώ στη συνέχεια προβλέπεται επίσκεψη στο νέο Μουσείο της Ακρόπολης όπου και θα παρατεθεί δείπνο προς τιμήν του.

Μέσα από τον Κορυδαλό εξιχνίασαν κλοπή σε κρεοπωλείο της Ιστιαίας

Εξιχνιάστηκε, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ιστιαίας, μία περίπτωση κλοπής σε κατάστημα (κρεοπωλείο) που είχε διαπράξει 24χρονος ημεδαπός τον μήνα Μάϊο στην Ιστιαία Ευβοίας.
 
Ειδικότερα, την 11-05-2012 νωρίς το πρωί, ο 24χρονος εισήλθε σε κρεοπωλείο, ιδιοκτησίας 49χρονης ημεδαπής, στην Ιστιαία Ευβοίας, παραβιάζοντας το παράθυρο και αφαίρεσε από την ταμειακή μηχανή το χρηματικό ποσό των (800) ευρώ.
 
Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, προέκυψε ότι δράστης της ανωτέρω κλοπής είναι ο 24χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για διάπραξη κλοπής.


Σημειώνεται ότι ο δράστης βρίσκεται έγκλειστος στο Γενικό Κατάστημα Κράτησης Κορυδαλλού, καθότι συνελήφθη την 21-06-2012 στην Ιστιαία, από αστυνομικούς της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ευβοίας, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης του κ. Β΄ Ανακριτή Χαλκίδας για ναρκωτικά. 
 
Την προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Ιστιαίας ενώ η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χαλκίδας.

Έρευνα: οι 40ράρες είναι φωτιά στο κρεβάτι!

Η έρευνα έγινε σε δείγμα 2.000 γυναικών από όλο το φάσμα των ηλικιών. Τα αποτελέσματα... έδειξαν ότι το 81% στις ηλικίες 40 – 50, δήλωσαν πως έχουν τεράστια διάθεση για σεξ, δεν έχουν αναστολές, θέλουν να δοκιμάζουν νέα πράγματα με τον σύντροφο τους και έχουν αυτοπεποίθηση επειδή ξέρουν να ικανοποιούν αλλά και να ικανοποιούνται.

Οι 40άρες της έρευνας δήλωσαν επίσης πως σε σχέση με την προηγούμενη δεκαετία της ζωής τους, όταν δηλαδή ήταν 30άρες, θέλουν να πειραματίζονται περισσότερο, τόσο σωματικά, όσο και... πνευματικά. Δηλαδή οι φαντασιώσεις τους κατά τη διάρκεια του σεξ, είναι αχαλίνωτες και πολλές φορές σοκαριστικές όταν τις εξομολογούνται στον εραστή τους.

Το 70% από τις 40άρες διευκρίνισαν επίσης ότι, γνωρίζουν τι ακριβώς πρέπει να κάνουν για να απογειώσουν έναν άνδρα στο κρεββάτι, ενώ δεν έχουν καμία αναστολή στο να ζητήσουν να τους κάνουν πράγματα, κάτι που πριν από λίγα χρόνια, όπως είπαν, θα ντρεπόντουσαν να ζητήσουν.

Επίσης οι 40άρες δεν προσποιούνται, ούτε λένε την κλασσική φράση: “ήταν ότι καλύτερο ένιωσα ποτέ”. Είναι συνειδητοποιημένες και όταν δεν τους αρέσει το σεξ, το λένε. Στο σημείο αυτό να τονίσουμε ότι μεγάλο ποσοστό (80%) των 40άρων, είπαν πως δεν ομολογούν εάν το σεξ δεν τους αρέσει, μόνο όταν ο εραστής τους είναι κατά πολύ μικρότερος. Και δεν το κάνουν για να μην τον πληγώσουν.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...