Τρίτη 10 Ιουλίου 2012

Η Περιφέρεια ενέκρινε την μονάδα ανακύκλωσης στους Δήμους Κύμης-Αλιβερίου και Καρύστου

Πρέπει  να μπει ένα τέλος στις  χωματερές
Εγκρίθηκε με μεγάλη πλειοωηφία από την Περιφέρεια η μελέτη των 2 ΣΜΑ και της μονάδας ανακύκλωσης. Ένα πολύ σημαντικό βήμα των Δήμων Κύμης- Αλιβερίου και Καρύστου για την επίλυση του προβλήματος της Διαχείρισης των απορριμάτων στη Νότια Εύβοια, την πλήρη ικανοποίηση της εκφράζει η Δημοτική Αρχή. χωματερή

Σήμερα 10 Ιουλίου 2012 εγκρίθηκε με μεγάλη πλειοψηφία, από την Επιτροπή Περιβάλλοντος και Ανάπτυξης της Περιφέρειας Στερεάς, η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) του  έργου: «Κατασκευή δύο κινητών σταθμών μεταφόρτωσης απορριμμάτων και κινητής μονάδας ανάκτησης ανακυκλωσίμων – κομποστοποίησης στους Δήμους Κύμης – Αλιβερίου και Καρύστου της Διαχειριστικής Ενότητας Ν. Ευβοίας».
Η μελέτη εγκρίθηκε με 6 ψήφους υπέρ, 2 αποχή και 1  κατά. Εισηγητής  ήταν ο Προϊστάμενος της Δ/νσης Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού κ. Τερζής Αντώνης, ο οποίος ανέλυσε τα στοιχεία της μελέτης και εισηγήθηκε θετικά για την έγκρισή της.
Οι εκπρόσωποι της Περιφέρειας που ψήφισαν την έγκριση της μελέτης, ψήφος καθοριστική και κρίσιμη, κατέδειξαν και την αποφασιστικότητα  της Περιφέρειας αλλά και του Περιφερειάρχη κ . Περγαντά να λύσει επιτέλους το μείζον πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων. Αρκεί φυσικά οι λύσεις, όπως και η συγκεκριμένη,  να είναι ρεαλιστικές, άμεσες, οικονομικές και χωρίς επιβάρυνση του περιβάλλοντος, αφού δεν θάβονται τα σκουπίδια.
Η εισήγηση των Περιφερειακών συμβούλων κ. Μπαράκου και κ. Στουπή για εμπλοκή της Περιφέρειας, μέσω διαπαραταξιακού σχήματος  από τα μέλη της Επιτροπής Περιβάλλοντος   στον διάλογο μεταξύ των φορέων της Νότιας Εύβοιας για την εξεύρεση άλλης λύσης, απορρίφθηκε  από τα μέλη της Επιτροπής.  Διότι η  Περιφέρεια και ο Δήμος έχουν διαφορετικούς και ανεξάρτητους θεσμικούς ρόλους.
Οι ανωτέρω δύο περιφερειακοί  σύμβουλοι στην συνέχεια ψήφισαν με αποχή. Να σημειωθεί ότι θετική ήταν και η ψήφος του εκπροσώπου της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Kαραΐσκου και αρνητική της κ. Ντούρου.
Ο πρόεδρος της Επιτροπής κ. Νίκος Μπέτσιος  μετά την ψήφιση της μελέτης, τόνισε ότι υπάρχει πλέον εγκεκριμένη μελέτη και το έργο μπορεί σύντομα να ξεκινήσει αφού ήδη  και τα χρήματα έχουν ήδη δεσμευτεί στο ΕΣΠΑ. Ανέφερε επίσης ότι εφόσον εντός είκοσι ημερών κατατεθεί πρόταση, για την επιλογή διαφορετικής θέσης εγκατάστασης των προτεινομένων έργων, η οποία θα τυγχάνει της πλήρους κοινωνικής αποδοχής θα γίνει δεκτή και θα εγκριθεί αμέσως από την επιτροπή.

Ο Δήμος Κύμης – Αλιβερίου από αύριο το πρωί ξεκινά εκ νέου τη διαβούλευση για την πιθανή νέα χωροθέτηση των εγκαταστάσεων με αποστολή ερωτηματολογίων στους φορείς και συλλόγους όπως έγινε και πριν από ενάμιση χρόνο.
Τα ερωτηματολόγια που θα αναφέρουν τα κριτήρια για την επιλογή των θέσεων, θα βρίσκονται αναρτημένα  στην ιστοσελίδα του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου και θα δημοσιευτούν και στις τοπικές εφημερίδες.
Θα  πρέπει να έχουν απαντηθεί μέχρι και τις 25 Ιουλίου 2012, ώστε αν υπάρξει πλήρης αποδοχή, να εξεταστούν  από τεχνικής άποψης, να συζητηθούν στο Δημοτικό Συμβούλιο και να κατατεθεί η οριστική πρόταση εντός των ημερομηνιών που  καθόρισε η Επιτροπή (έως 30/07/2012). 
Ο Δήμαρχος Δημήτρης Θωμάς εκφράζοντας την πλήρη ικανοποίησή του για την έγκριση της μελέτης και μάλιστα με την τόσο μεγάλη πλειοψηφία τόνισε ότι: Είναι επίσης θετικό ότι δόθηκε λίγος χρόνος ακόμη στην διαδικασία διαβούλευσης, όπως είχαμε και εμείς  δεσμευτεί ότι θα πράξουμε σε μέρος των κατοίκων μετά το συμβούλιο της Παρασκευής.
Αφού έστω και μετά από ενάμιση χρόνο που κανείς δεν συμμετείχε στην διαβούλευση, διαφάνηκε μια ευαισθητοποίηση των κατοίκων, των φορέων και της αντιπολίτευσης απέναντι στο μεγάλο πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων, περιμένουμε ουσιαστικές και τεκμηριωμένες προτάσεις.
Εύχομαι  να καταφέρουμε στο προσεχές  διάστημα, με ηρεμία να βρούμε πιθανές θέσεις που θα τύχουν της πλήρους αποδοχής.

Ο Γιώργος Παπανδρέου ξαναέπεσε από το ποδήλατο – Μεταφέρθηκε στο ΚΑΤ

Μία νέα περιπέτεια είχε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου το περασμένο Σάββατο, όταν κατά τη διάρκεια της καθημερινής του βόλτας με το ποδήλατο είχε ένα ατύχημα.

Ο πρώην πρωθυπουργός σε μια προσπάθεια του να στρίψει, έχασε τον έλεγχο του ποδηλάτου με αποτέλεσμα να πέσει και να τραυματιστεί στη φτέρνα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «δημοκρατία» ο κ.Παπανδρέου μεταφέρθηκε στο ΚΑΤ και έβγαλε ακτινογραφία, ώστε να διαπιστωθεί αν έχει υποστεί κάποιο κάταγμα. Ωστόσο η ακτινογραφία ήταν «καθαρή» και ο πρώην πρωθυπουργός επέστρεψε σπίτι του.

Υπενθυμίζεται πως ο κ.Παπανδρέου είχε ξαναπέσει κατά τη διάρκεια της αγαπημένης δραστηριότητας του, τον Απρίλιο του 2008, όταν είχε μπλεχτεί το χέρι του στην αλυσίδα του ποδηλάτου του.

Εμφύλιος Χαλκιδέων στη Βουλή: Μαρκόπουλος κατά Καρακώστα και στη μέση Κεδίκογλου

Ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Ανεξάρτητων Ελλήνων Κώστας Μαρκόπουλος σε δήλωσή του απόψε, ανέφερε ότι ο νομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, είναι και νομικός σύμβουλος της Siemens.

Σύμφωνα με τον κ. Μαρκόπουλο αναδεικνύεται «μείζον πολιτικό και ηθικό θέμα» και παρέπεμψε στον ιστότοπο του κ.Καρακώστα όπου «φαίνεται ότι είναι και νομικός σύμβουλος της Siemens.

Ο κ.Καρακώστας ήταν νομικός σύμβουλος στη Siemens στις προμήθειες με τις μίζες εναντίον του ελληνικού δημοσίου» είπε ο κ.Μαρκόπουλος.
 
Η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου Σίμου Κεδίκογλου

«Μιλάμε για απίστευτη αθλιότητα. Το ήθος και η επιστημονική αξία του ομότιμου Καθηγητή και Προέδρου του τμήματος της Νομικής Σχολής, τέως Αντιπρύτανη και νυν Προέδρου του Νομικού Συμβουλίου της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Καράκωστα είναι πέρα από κάθε αμφισβήτηση. Οι συκοφάντες, άλλωστε, παρέλειψαν σκόπιμα να αναφέρουν ότι ο κ. Καράκωστας παραιτήθηκε από τη SIEMENS HELLAS μόλις ανέλαβε ο Μιχάλης Χριστοφοράκος, γιατί διαφώνησε μαζί του. Τώρα πρέπει οι συκοφάντες να εξηγήσουν γιατί προχώρησαν και σε αυτή την αθλιότητα».

Υφυπουργός Υγείας: Ήρθα στην εκπομπή σας γιατί δεν έχω τί να κάνω στο υπουργείο

Μία απίστευτη δήλωση έκανε η υφυπουργός Υγείας, Φωτεινή Σκοπούλη, η οποία είπε πως έδωσε το «παρών» σε τηλεοπτική εκπομπή γιατί δεν έχει ακόμη τί να κάνει στο υπουργείο.

«Τα προβλήματα είναι πολύ μεγάλα και είναι απτά σε όλο τον κόσμο, όχι μόνο σε αυτούς που συμμετέχουν στο σύστημα υγείας», είπε η υφυπουργός Υγείας φιλοξενούμενη σε τηλεοπτική εκπομπή της ΝΕΤ, συμπληρώνοντας πως «δεν υπάρχει χρόνος για να καθυστερούμε».

«Το υπουργείο δεν μπορεί να συμπεριφέρεται πλέον όπως συμπεριφερόταν εδώ και χρόνια» είπε η κυρία Σκοπούλη ενώ έκανε λόγο για σύσταση επιτροπών σοφών.

Η υφυπουργός Υγείας τόνισε πως ακόμη δεν έχει αρμοδιότητες στο υπουργείο: «Ήρθα εδώ γιατί δεν έχω τι να κάνω στο Υπουργείο, δεν έχω ακόμα αρμοδιότητες», εξήγησε μιλώντας στην πρωινή εκπομπή της ΝΕΤ.

Έργα διαχείρισης απορριμάτων στην Ιστιαία χρηματοδοτεί η Περιφέρεια

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχου Περγαντά εντάχθηκαν και χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ δύο νέα έργα διαχείρισης απορριμμάτων, συνολικού προϋπολογισμού 607.000 € στην Εύβοια.

Υπογράφηκαν από τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχο Περγαντά, δύο νέες αποφάσεις ένταξης για τη χρηματοδότηση από το  Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2007 2013» δύο έργων στην Εύβοια, στον Δήμο Ιστιαίας  - Αιδηψού  συνολικού προϋπολογισμού 607 .000 € και συγκεκριμένα :

-Η αποκατάσταση ενός  Χ.Α.Δ.Α της πρώην Κοινότητας Λιχάδας (στη περιοχή «Κεραμού» ή «Γήπεδο»  του οικισμού Λιχάδα) στο σύνολο της έκτασης του  εμβαδού 38,132 στρεμμάτων, συνολικού προϋπολογισμού 542.000 €.

-Η αποκατάσταση ενός  Χ.Α.Δ.Α του πρώην Δήμου Αρτεμισίου (στη θέση Μανδήλα) έκτασης 20,678 στρεμμάτων συνολικού προϋπολογισμού 65.000 €. 

«Εξασφαλίζουμε χρηματοδότηση 607.000 € για την υλοποίηση έργων αποκατάστασης Χώρων Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων  στην βόρεια Εύβοια» τονίζει ο Περιφερειάρχης.
«Αξιολογούμε και εντάσσουμε προτάσεις των Δήμων, έτσι ώστε να υλοποιήσουμε έργα που θα επιλύουν τα προβλήματα των σκουπιδιών και θα λειτουργούν προσθετικά για τη βελτίωση της ποιότητας του περιβάλλοντος και της προστασίας της δημόσιας υγείας

ΓΣΕΕ: «Επαναδιαπραγμάτευση ή κινητοποιήσεις»

Την υλοποίηση των προεκλογικών εξαγγελιών των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση, για επαναδιαπραγμάτευση όρων του δευτέρου Μνημονίου και την υπογραφή νέας Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβαση Εργασίας, θα ζητήσει η ΓΣΕΕ κατά τις συναντήσεις με τους κοινωνικούς εταίρους στο πλαίσιο του κοινωνικού διαλόγου.

«Οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν» δήλωσε την Τρίτης στο πλαίσιο της συνεδρίασης της Διοικούσας Επιτροπής της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδος (ΓΣΕΕ) ο πρόεδρος Γ. Παναγόπουλος, ενώ ζήτησε από τους εργοδότες να προχωρήσουν στην υπογραφή νέας σύμβασης στο πλαίσιο της συμφωνίας του περασμένου Φεβρουαρίου, χωρίς μειώσεις μισθών, με παράλληλη διατήρηση του 13ου και 14ου μισθού και της ισχύος της μετενέργειας των κλαδικών συμβάσεων.

Την «άμεση κατάργηση των επαχθών όρων του μνημονίου» ζήτησε ο γενικός γραμματέας της ΓΣΕΕ και πρόεδρος της ΔΑΚΕ Νίκος Κιουτσούκης, ενώ εναντίον κάθε διαπραγμάτευσης τάχθηκαν οι παρατάξεις της Αριστεράς. Ο εκπρόσωπος της Αυτόνομης Παρέμβασης Θάνος Βασιλόπουλος ζήτησε από την κυβέρνηση «να σεβαστεί τις προεκλογικές της δεσμεύσεις» και ο εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ Σωτήρης Ζαριανόπουλος τόνισε «ότι κανένας διάλογος δεν μπορεί να γίνει μέσα στη βάρβαρη πραγματικότητα που διαμορφώνεται για τους εργαζόμενους».

Στο μεταξύ ξεκίνησε σήμερα στο υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας ο διάλογος με τους κοινωνικούς εταίρους.

Αυτή την ώρα ο υπουργός Εργασίας Ιωάννης Βρούτσης και ο νέος υφυπουργός Νίκος Παναγιωτόπουλος συναντώνται με το προεδρείο της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος (ΓΣΕΒΕΕ), ενώ στη συνέχεια η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας θα συναντηθεί με τα προεδρεία της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) και του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ).

Το υπουργείο Εργασίας, σύμφωνα με πληροφορίες δεν εξετάζει το ενδεχόμενο νέων μειώσεων στο βασικό μισθό, ενώ εξετάζεται ο επαναπροσδιορισμός των διαδικασιών με την οποία θα ορίζεται στο εξής μετά ο βασικός μισθός μετά από διαβούλευση της κυβέρνησης με τους κοινωνικούς εταίρους.

15η Πανελλήνια Σπηλαιολογική Συνάντηση στην Δίρφυ

Κάθε χρόνο οι σπηλαιολογικοί σύλλογοι της χώρας μας συγκεντρώνονται σε μια περιοχή σπηλαιολογικού ενδιαφέροντος και ανταλλάσουν εμπειρίες σχετικά με τις εξερευνήσεις και αποστολές τους ή γενικότερα δημιουργούν μια πολύ ενδιαφέρουσα παρέα που ασχολείται με ένα αντικείμενο που όλοι έχουν κατά νου αλλά μόνο μερικοί έχουν δοκιμάσει:

Την εξερεύνηση κάθετων (συνήθως) σπηλαίων.
Η πανελλήνια συνάντηση ανάλογα με τον υπεύθυνο για την διοργάνωση σύλλογο έχει και αντίστοιχο περιεχόμενο.

Αποτελεί δε, ευκαιρία για τους μη-σπηλαιολόγους να πάρουν μία πρώτη γεύση από μέρη όπου λίγοι έχουν πατήσει και μόνο σε φωτογραφίες βλέπουν.

Φέτος λοιπόν, ο ΣΠ.ΕΛ.Ε.Ο (υπό την αιγίδα της ΣΟΕ) θα διοργανώσει την 15η Πανελλήνια Σπηλαιολογική Συνάντηση (15η ΠΣΣ) που θα πραγματοποιηθεί από τις 25 έως τις 29 Ιουλίου 2012.

Η συνάντηση θα είναι κατασκηνωτική και θα πραγματοποιηθεί στη θέση Βρωμονέρα, στο όρος Μαυροβούνι – Σκοτεινή στην Ανατολική Νοτιοανατολική πλευρά της Δίρφυς. Η Βρωμονέρα είναι ένα οροπέδιο σε υψόμετρο 790 μέτρων.

Στην περιοχή υπάρχουν πολλά αξιόλογα σπήλαια.
 
Το πρόγραμμα της Πανελλήνιας περιλαμβάνει επισκέψεις σε αρκετά από αυτά, σπηλαιολογικό παιχνίδι, πεζοπορικές εκδρομές και παρουσιάσεις σπηλαιολογικού ενδιαφέροντος.
Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη πανελλήνια συνάντηση μπορεί κανείς να βρει στην ιστοσελίδα του ΣΠ.ΕΛ.Ε.Ο.

Νέα περίπτωση πλαστής υποβολής μηχανογραφικού ανακάλυψε η Δίωξη

Ακόμη μια υπόθεση υποβολής πλαστής δήλωσης μηχανογραφικού δελτίου για συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις, μέσω της ιστοσελίδας του υπουργείου Παιδείας διαπιστώθηκε από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, μετά από καταγγελία 18χρονου μαθητή Γ΄ Λυκείου, που διαμένει στο Μαρούσι Αττικής.

Οι αξιωματικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σχημάτισαν δικογραφία σε βάρος 50χρονης, για πλαστογραφία και απάτη με υπολογιστή, σε βάρος της οποίας έχει σχηματιστεί πρόσφατα και άλλη δικογραφία για παρόμοια περίπτωση, ενώ στην οικία της είχαν κατασχεθεί δυο εσωτερικοί σκληροί δίσκοι ηλεκτρονικού υπολογιστή.

Τη δεύτερη φορά η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από έγκληση που υπέβαλε στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ο 18χρονος από το Μαρούσι, ο οποίος κατήγγειλε ότι δεν είχε τη δυνατότητα να υποβάλει μηχανογραφικό δελτίο συμμετοχής του στις πανελλαδικές εξετάσεις, μέσω της ιστοσελίδας του υπουργείου, διότι τα στοιχεία του είχαν ήδη χρησιμοποιηθεί και είχε υποβληθεί πλαστή δήλωση μηχανογραφικού δελτίου, με αποτέλεσμα οι κωδικοί πρόσβασής του στην εν λόγω ιστοσελίδα να «κλειδώσουν».

Σημειώνεται ότι στις περιπτώσεις αυτές, μετά τις έρευνες της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και την ταυτοποίηση των ηλεκτρονικών «ιχνών», ενημερώνεται άμεσα το υπουργείο Παιδείας, για τις δικές του περαιτέρω ενέργειες.

Έκθεση βυζαντινής αγιογραφίας, ζωγραφικής, χειροτεχνίας και κοσμήματος

Ο Σύλλογος των εν Χαλκίδι Κυμαίων διοργανώνει τη 2η έκθεσή του με θέματα «βυζαντινή αγιογραφία, ζωγραφική, χειροτεχνία και κόσμημα».

Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί από το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου στη Χαλκίδα, στην έδρα της Εστίας Γνώσης και Πολιτισμού, στο Κόκκινο Σπίτι.

Το ακριβές χρονικό διάστημα πραγματοποίησης της έκθεσης θα ανακοινωθεί με νεότερη ανακοίνωση.

Ο Σύλλογος των εν Χαλκίδι Κυμαίων καλεί τα μέλη του και τους καταγόμενους από την Κύμη και την ευρύτερη περιοχή της φίλους του, που θέλουν να συμμετάσχουν με έργα τους στην έκθεση αυτή να επικοινωνήσουν με την ταμία του Συλλόγου κ. Μιμίκα Παπακηρύκου στα τηλέφωνα (22210) 84382, 6983904464 το αργότερο μέχρι 10 Σεπτεμβρίου 2012.

«Αποσύρει» τα περί φυλακών ο κ. Αλ. Τσίπρας

Σε μετωπική αντιπαράθεση με την κυβέρνηση για τις αποκρατικοποιήσεις οδηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό κατέστη σαφές τόσο στη συζήτηση για τις προγραμματικές δηλώσεις, όσο και από τα όσα είπε ο κ. Αλέξης Τσίπρας στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου με θέμα τον μετασχηματισμό του ΣΥΡΙΖΑ σε ενιαίο κόμμα.

Ηδη από το Σάββατο, στη Βουλή, ο κ. Τσίπρας εξαπέλυσε οξύτατη επίθεση στην κυβέρνηση, χαρακτηρίζοντας τις προγραμματικές δηλώσεις «αγγελτήριο πωλήσεων γης και ακινήτων από κτηματομεσιτικό γραφείο που αγωνιά για πελάτες», ενώ κατέστησε σαφές ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα αναγνωρίσει συμφωνίες «που εκποιούν τη δημόσια περιουσία έναντι πινακίου φακής». Σε μια αποστροφή που ερμηνεύθηκε ως απειλή ποινικών διώξεων τόνισε ότι «όσοι μέσα στη διαδικασία ιδιωτικοποιήσεων δεν υπερασπιστούν το δημόσιο συμφέρον θα είναι υπόλογοι και θα λογοδοτήσουν για τη λεηλασία», ενώ προειδοποίησε και τους επίδοξους αγοραστές που «θα τολμήσουν να εκμεταλλευθούν την κατάσταση για να βάλουν στο χέρι δημόσια περιουσία» ότι θα χάσουν τα λεφτά τους.

Στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου ο κ. Τσίπρας επανήλθε στο θέμα των αποκρατικοποιήσεων, χαρακτηρίζοντάς τις εκ νέου «έγκλημα» και λέγοντας ότι δεν μπορεί μια συγκυριακή και οριακή πλειοψηφία να αποφασίζει για το μέλλον των επόμενων γενεών. Ηταν σαφές, πάντως, ότι ήθελε να μετριάσει τις εντυπώσεις αλλά και να αντικρούσει τα όσα είπε στη δευτερολογία του ο πρωθυπουργός, λέγοντας ότι «όποιος αναλαμβάνει την ευθύνη ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας ελέγχεται από το Σύνταγμα και τους νόμους», ενώ απάντησε ευθέως στον κ. Σαμαρά που είχε μιλήσει για απαράδεκτα και πρωτοφανή πράγματα στη Βουλή, τονίζοντας ότι «κανείς από τον ΣΥΡΙΖΑ δεν απείλησε ούτε τον κ. Σαμαρά ούτε δημοσίους υπαλλήλους ότι θα μπουν φυλακή».

Το δεύτερο σημείο στο οποίο επέμεινε ο κ. Τσίπρας, τόσο στη Βουλή όσο και χθες, ήταν ότι η κυβέρνηση εγκατέλειψε την επαναδιαπραγμάτευση και κορόιδεψε τον λαό. Προϊδεάζοντας ότι οι υψηλοί τόνοι ανήκουν εφ’ εξής στην ημερησία διάταξη, ο κ. Τσίπρας υποστήριξε ότι τα κόμματα της συγκυβέρνησης «έχουν χάσει την όποια κοινωνική στήριξη ή ανοχή» επειδή «πρόδωσαν τη λαϊκή εντολή». Παραδέχθηκε, βέβαια, ότι δεν τίθεται θέμα πολιτικής νομιμοποίησης, επέμεινε όμωςότι υπάρχει θέμα ηθικής τάξης, ενώ χρησιμοποίησε τον στίχο του Κ. Βάρναλη «δειλοί, μοιραίοι και άβουλοι αντάμα...» για να χαρακτηρίσει την κυβέρνηση.

Σε ό,τι αφορά τον μετασχηματισμό του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσίπρας ανακοίνωσε ότι «ξεκινάει πορεία διαδοχικών βημάτων για τη συγκρότηση της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης της Αριστεράς», το οποίο χαρακτήρισε «εγχείρημα με σαφή αριστερή προοδευτική ταυτότητα, που όμως φιλοδοξεί να εκφράσει όλους τους πολίτες που επαναπροσδιορίζουν την πολιτική τους συνείδηση στη βάση του κοινωνικού τους συμφέροντος». Κάλεσε, μάλιστα, τους πολίτες να συμμετάσχουν ενεργά στη διαδικασία και «να φτιάξουν τον δικό τους πολιτικό φορέα». Το πρώτο βήμα σε αυτή τη διαδικασία ήταν η συγκρότηση οργανωτικής επιτροπής με συντονίστρια τη Σοφία Σακοράφα.

Του Παναγη Γαλιατσατου/ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Κάτι βρωμάει στα Ψαχνά και στη.. Καστέλα!

Όπως κάθε καλοκαίρι τα τελευταία χρόνια, έτσι και φέτος είναι έντονα τα προβλήματα που δημιουργούνται από την έντονη δυσοσμία τόσο στην πόλη των Ψαχνών όσο και στα γύρω τοπικά διαμερίσματα, όπως στο τοπικό διαμέρισμα της Καστέλας.

Η έντονη δυσοσμία, όπως πολλές φορές έχουμε αναφέρει, προέρχεται από είτε από τις ακατέργαστες κοπριές που χρησιμοποιούν αγρότες για τα χωράφια τους, είτε από χοιροτρόφους της περιοχής. Το συγκεκριμένο βέβαια θέμα, προκαλεί σοβαρά προβλήματα τόσο στην ανάπτυξη της περιοχής, όσο και στην δημόσια υγεία για αυτό και θα πρέπει να επιλυθεί άμεσα.

Στο θέμα αυτό αναφέρθηκε για ακόμη μία φορά χτές στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο Δήμαρχος ανέφερε ότι όσον αφορά τους αγρότες, είναι δύσκολο να υπάρξει κάποια θετική εξέλιξη, αφού όσες παραινέσεις και αν τους έχουν γίνει, δεν νοούν να το καταλάβουν ενώ αντίθετα όσον αφορά τους κτηνοτρόφους θα πρέπει να σταλούν έγγραφα στη Διεύθυνση Περιβάλλοντος και σε όλους τους αρμόδιους φορείς σχετικά με το θέμα και να ακολουθηθεί η νόμιμη οδός για την επίλυσή του.

Πληροφορίες από messapianews.gr

Ζευγάρι ζει σε σπηλιά

Ένα δράμα από εκείνα που ακούει κανείς ότι συμβαίνουν, αλλά δεν μπορεί να πιστέψει πως...είναι πραγματικότητα, εκτυλίσσεται στην παραλιακή του Ηρακλείου.

Μέσα σε μια σπηλιά, στην άκρη του δρόμου, ένα ζευγάρι Βούλγαρων μεταναστών έχει φτιάξει ένα σπιτικό με τα ελάχιστα υπάρχοντα που διαθέτει.

Διερχόμενοι οδηγοί και περαστικοί που δεν πίστευαν στα μάτια τους, αντικρίζοντας αυτήν την εικόνα, ανέφεραν το περιστατικό στα τοπικά Μ.Μ.Ε., ζητώντας την παρέμβαση των κοινωνικών υπηρεσιών του κράτους.

Το ζευγάρι διαμένει στη σπηλιά τις τελευταίες ημέρες, καθώς η οικονομική του κατάσταση δεν επιτρέπει να ενοικιάσει σπίτι. Τα μεροκάματα -συνήθως αγροτικές εργασίες- είναι ελάχιστα και τα χρήματα απολύτως αναγκαία, με αποτέλεσμα να βάζουν τη διαβίωσή τους σε δεύτερη μοίρα.

Η περίπτωση του ζευγαριού δεν άφησε ασυγκίνητη τη διοίκηση του ΕΚΗ, που βρέθηκε χθες στην περιοχή. Τις επόμενες ώρες, το ΕΚΗ θα δώσει στο ζευγάρι τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης, ενώ γίνονται προσπάθειες και συνεννοήσεις να βρεθεί μια λύση.


prismanews.gr

Αλιβέρι: Αφιέρωμα στον Θ. Αγγελόπουλο

Ο Θόδωρος Αγγελόπουλος με τη κόρη του
Μια παράσταση προς τιμήν του Θόδωρου Αγγελόπουλου, θα πραγματοποιηθεί στο δημοτικό σχολείο Αλιβερίου.
Ο Δήμος Κύμης – Αλιβερίου σε συνεργασία με την κινηματογραφική λέσχη του συλλόγου «Ένωση Ταμυναίων πολιτών Η παρέμβαση», παρουσιάζουν στο πλαίσιο του αφιερώματος για τον Θόδωρο Αγγελόπουλο την ταινία: « ΜΙΑ ΑΙΩΝΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΜΕΡΑ », η οποία είχε τιμηθεί με Χρυσό Φοίνικα το 1998.

Η παράσταση ειναι προγραμματισμένη για την Παρασκευή 13 Ιουλίου στις 9.00 μ.μ.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Alpha Bank: Ζητά καθεστώς πτώχευσης για την εταιρεία της «Ελευθεροτυπίας»

Αίτηση με την οποία ζητά να κηρυχθεί σε καθεστώς πτώχευσης η εταιρεία που εκδίδει την εφημερίδα «Ελευθεροτυπία», κατέθεσε στο Πρωτοδικείο η Alpha Bank.

Η αιτούσα -μία από τις πιστώτριες της Χ.Κ. Τεγόπουλος- επικαλείται, στην αίτησή της, την πρόσφατη απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου, με την οποία απορρίφθηκε το αίτημα της εκδότριας εταιρείας για υπαγωγή στο άρθρο 99 του Πτωχευτικού Κώδικα.

Το ΣΔΟΕ έκανε έφοδο στη λαϊκή αγορά της Χαλκίδας

Έφοδο στη λαϊκή αγορά της Χαλκίδας, πραγματοποίησαν οι “ράμπο” του ΣΔΟΕ. 

Οι έλεγχοι που έκαναν στόχευαν στην έκδοση αποδείξεων και την ύπαρξη ταμειακών μηχανών.

Πολλοί ήταν οι έμποροι, γράφει το eviaportal.gr, οι οποίοι κατά την διάρκεια του ελέγχου έτρεχαν πανικόβλητοι να βρουν μπλοκ αποδείξεων, γιατί δεν είχαν μηχανή ή δεν την είχαν βάλει σε λειτουργία.

Γιατί «έκοψαν» την γνωστή διαφήμιση «Έ ρε Jumbo που σας χρειάζεται;»

Η Πρωτοβάθμια Επιτροπή Ελέγχου Επικοινωνίας, ανέκοψε την πορεία της δημοφιλούς διαφήμισης των Jumbo, απαιτώντας άμεση προσαρμογή της θεωρώντας ότι λειτουργεί αρνητικά απέναντι σε άλλες εμπορικές επιχειρήσεις, ενω προωθεί βίαιες συμπεριφορές.

Η Επιτροπή εξέτασε λεπτομερώς 3 τηλεοπτικά spots και 1 ραδιοφωνικό spot των Jumbo και τελικά έκρινε κατά πλειοψηφία ότι το ραδιοφωνικό spot μπορεί να παραπλανήσει μέρος των καταναλωτών και να λειτουργήσει δυσφημιστικά απέναντι σε κάποιες εμπορικές επιχειρήσεις.

Επιπλέον, κατά την Επιτροπή, ο συνδυασμός της φράσης «ε ρε Jumbo που σας χρειάζεται», (που αποτελεί παράφραση της γνωστής φράσης «ξύλο που σας χρειάζεται»), σε συνδυασμό με τον ήχο «ξυλιάς» και το σήμα των Jumbo αποτυπωμένο σε σανίδα στα 3 τηλεοπτικά spots, υπαινίσσεται βίαιη συμπεριφορά και για το λόγο αυτό αποφάσισε κατά πλειοψηφία ότι υπάρχει παραβίαση του άρθρου 4.3 του ΕΚΔ-Ε και πρέπει να γίνει η ανάλογη τροποποίηση των διαφημίσεων εντός 4 ημερών.

Εκδηλώσεις εμπόρων: Δημοτικά, ροκ, τραγούδι, χορός και τσάμπα.. φαγητό!

Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις του Εμπορικού Συλλόγου Χαλκίδας με δημοτικά και ροκ τραγούδια  και χορό αλλά και τσάμπα.. φαγητό!

Αναλυτικά:

α) Χορευτικά συγκροτήματα Λαμψάκου "Αναξαγόρας’’, χορευτικό συγκρότημα Πάλιουρα, Χορευτικός  Όμιλος Χαλκίδας. Ωρα 20.00’ ( Ερμού και Κριεζώτου)

β) Ελληνικό  Συγκρότημα  "Point"  με ροκ ρεπερτόριο στο κέντρο Χαλκίδος  (Αβάντων, εμπορικό κέντρο). Ωρα 20.00.

γ) Λαϊκό γλέντι με φαγητό και τη συμμετοχή λαϊκού συγκροτήματος και χορευτών. Ωρα 21.00, Πλατεία αγοράς.

Ο γραμματέας του Συνασπισμού εκθέτει Τσίπρα για αποκρατικοποιήσεις

Την ώρα που ο Αλέξης Τσίπρας προσπαθούσε να απαλύνει τις εντυπώσεις από την απειλή που εκτόξευσε ότι θα μπουν φυλακή όσοι υλοποιήσουν τις αποκρατικοποιήσεις, ένας από τους στενότερους συνεργάτες του στον Συνασπισμό, ο γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής Δημήτρης Βίτσας έστειλε το ίδιο απειλητικό μήνυμα του τι πρέπει να περιμένουν οι επίδοξοι επενδυτές από την αξιωματική αντιπολίτευση.

«Θα πρέπει και οι δήθεν περισπούδαστοι επενδυτές, που όλο έρχονται και ποτέ δεν έρχονται και αγοράζουν όταν έρχονται μπιρ-παρά τη δημόσια περιουσία και τις δημόσιες επιχειρήσεις, να κατανοήσουν και το κόστος που θα έχουν της αντίστροφης πορείας. Και γνωρίζουμε και ξέρουμε τον τρόπο ώστε να πάρουμε πίσω αυτά που ανήκουν στον ελληνικό λαό» είπε.

Και για να γίνει πιο κατηγορηματική η τοποθέτησή του επανέλαβε: «Το ζήτημα της δημόσιας περιουσίας δεν αφορά μόνο τους εργαζόμενους σε αυτές, αλλά όλο τον ελληνικό λαό. Ακριβώς γι'αυτό προειδοποιήσαμε. Ακριβώς γι' αυτό λέμε ότι θα χρειαστούν μεγάλοι αγώνες που ο ΣΥΡΙΖΑ θα μπει μπροστά. Το λέμε, δεν θα στηρίξουμε απλά, αλλά θα μπούμε μπροστά».

Στον ΣΥΡΙΖΑ πάντως υπάρχουν και ψύχραιμες φωνές όπως αυτές που εξέφρασαν χθες οι βουλευτές Δημήτρης Παπαδημούλης και Γιώργος Σταθάκης. Και οι δύο έκαναν λόγο για την ανάγκη αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας προσθέτοντας ότι θα ήταν λάθος να πουληθούν δημόσια ακίνητα όταν οι τιμές είναι χαμηλές. «Εμείς προτείνουμε την αξιοποίηση αυτής της περιουσίας με κοινοπραξίες, είτε με άλλα κράτη είτε με άλλες εταιρείες που ελέγχονται από το Δημόσιο ή ελέγχονται από ιδιώτες, με στόχο να μην πουλήσεις αυτό που έχεις αλλά να τη χρησιμοποιήσεις μαζί με άλλα κεφάλαια που μπορείς να βρεις, με μορφή κοινοπρακτική, για να έχεις μακροχρόνια έσοδα» είπε ο κ. Παπαδημούλης.

Ο Χαλκιδέος Ι. Καράκωστας στη θέση του νομικού συμβούλου του Πρωθυπουργού

Από το www.lawnet.gr:


Στη θέση του νομικού συμβούλου επελέγη ο ομότιμος καθηγητής της Νομικής Σχολής Αθηνών κ. Ιωάννης Καράκωστας, ενώ καθήκοντα οικονομικού συμβούλου θα αναλάβει ο καθηγητής Οικονομικών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Ιωάννης Μουρμούρας. 
Ο καθηγητής Ιωάννης Καράκωστας γεννήθηκε στη Χαλκίδα το 1943. Σπούδασε νομικά στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, από όπου και αποφοίτησε το 1966. Κατέλαβε την τρίτη θέση μεταξύ εκατοντάδων υποψηφίων στις εξετάσεις εγγραφής στο Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών
το 1968. Το 1983 διορίστηκε Επίκουρος Καθηγητής στην έδρα του Αστικού Δικαίου του Τμήματος Νομικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ πλέον διδάσκει ως Καθηγητής. Διετέλεσε Πρόεδρος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών στο διάστημα 2003-2007, ενώ στις 7.1.2010 ανέλαβε καθήκοντα και ως Αντιπρύτανης επί των Οικονομικών του Πανεπιστημίου. Είναι δικηγόρος με παραστάσεις σε Άρειο Πάγο και Συμβούλιο της Επικρατείας.
Ο καθηγητής Ιωάννης Μούμουρας υπήρξε υφυπουργός Οικονομικών στη μεταβατική κυβέρνηση Παπαδήμου. Είναι καθηγητής του τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας πάνω στο γνωστικό αντικείμενο «Μακροοικονομικά Ανοιχτής Οικονομίας». Αποφοίτησε το 1987 από το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, έκανε μεταπτυχιακό στα Οικονομικά στο London School of Economics (1989), ενώ το 1992 ολοκλήρωσε το διδακτορικό του δίπλωμα στο University of London.

Πήραν το ATM από το ξενοδοχείο

Με την απειλή ροπάλων, πέντε κουκουλοφόροι, εισέβαλαν σε ξενοδοχείο, έξω από την πόλη των Σερρών, ακινητοποίησαν έναν υπάλληλο και άρπαξαν το μηχάνημα αυτόματης ανάληψης (ΑΤΜ). 
 
Σύμφωνα με τον αστυνομικό διευθυντή Σερρών, Στέφανο Μάνδαλο, οι δράστες κατάφεραν μέσα σε λίγα λεπτά να μεταφέρουν το ΑΤΜ, που περιείχε 19.000 περίπου ευρώ, σε μικρό φορτηγό, που είχαν σταθμεύσει στην είσοδο του ξενοδοχείου και να διαφύγουν.

Θαμώνες γειτονικού καφέ μπαρ, που ειδοποιήθηκαν από τον υπάλληλο του ξενοδοχείου για τη ληστεία και επιχείρησαν να καταδιώξουν με ΙΧ επιβατικά αυτοκίνητα τους δράστες, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Η πεθερά οργάνωσε τον ομαδικό βιασμό της ανήλικης νύφης της για να βγάλει λεφτά!

Έψαχνε για δουλειά για να μπορέσει να ζήσει, αλλά της έστησε παγίδα η ίδια της η πεθερά η οποία για να βγάλει χρήματα οργάνωσε τον ομαδικό βιασμό της από τέσσερις άνδρες.

Ο λόγος γα μια 17χρονη άτυχη Βουλγάρα. Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Εθνος», η κοπέλα συζούσε με τον Βούλγαρο φίλο της στο Ρέθυμνο. Το προηγούμενο σαββατόβραδο, η πεθερά της της είπε ότι της βρήκε δουλειά σε μια ταβέρνα ενός χωριού στο Ρέθυμνο. Της ζήτησε να ετοιμαστεί, για να περάσει με τον άντρα της να την πάρουν.

Έτσι κι έγινε, μόνο που η πεθερά-προαγωγός αντί για ταβέρνα οδήγησε την 17χρονη σε μια στάνη έξω από το χωριό όπου την περίμεναν άλλοι τέσσερις αλλοδαποί, δύο Ινδοί και δύο Πακιστανοί. Εκεί η πεθερά άφησε την 17χρονη στα χέρια των ανδρών, οι οποίοι την βίασαν ομαδικά.

Όταν τελείωσαν, η βουλγάρα πεθερά επέστρεψε για να πάρει τη νύφη της στο σπίτι σαν να μην συνέβη τίποτα. Της έδωσε μάλιστα 50 ευρώ για να της κλείσει το στόμα. Όμως, η 17χρονη κατήγγειλε τον βιασμό της στην αστυνομία η οποία συνέλαβε έξι άτομα, και φυσικά την πεθερά.

Σύγκρουση δεξαμενόπλοιου με ιστιοφόρο στο Κάβο Ντόρο

Βραδινές ώρες της Κυριακής το Δ/Ξ MINERVA GEORGIA Ν.Π. 11699, με πλήρωμα 28 άτομα, το οποίο έπλεε στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά του Στενού Καφηρέως, συγκρούσθηκε με το Ι/Φ ALWAYS SUMMER Ν.Π. 7126 με μοναδικό επιβαίνοντα τον Κυβερνήτη.

Από τη σύγκρουση προκλήθηκαν υλικές ζημιές στην πλώρη του Ι/Φ χωρίς να διαπιστωθεί εισροή υδάτων ενώ δεν προκλήθηκε θαλάσσια ρύπανση. Αμφότερα πλοία, συνοδευόμενα από πλωτό περιπολικό Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. το οποίο είχε σπεύσει στην περιοχή, κατέπλευσαν με ασφάλεια, πρώτες πρωινές ώρες , στο λιμάνι της Καρύστου.

Το δεξαμενόπλοιο, έμφορτο με crude oil, είχε ξεκινήσει από τη Μαύρη Θάλασσα και είχε προορισμό το Rotterdam ενώ το ιστιοφόρο είχε αποπλεύσει από το Λαύριο με προορισμό τη Σκύρο. Το πλήρωμα του δεξαμενόπλοιου και ο Κυβερνήτης του ιστιοφόρου είναι καλά την υγεία τους. Από το Υπολιμεναρχείο Καρύστου που διενεργεί την προανάκριση απαγορεύθηκε ο απόπλους των MINERVA GEORGIA και ALWAYS SUMMER μέχρι να αποκατασταθεί η ζημιά και να προσκομισθεί βεβαιωτικό διατήρηση αξιοπλοΐας τους.
dailypress24.blogspot.gr

Ο Χαϊκάλης (ΑΝ.ΕΛ.) και ο Ταμήλος (ΝΔ) καβγάδισαν μέσα στην Βουλή [βίντεο]

Ένταση επικράτησε κατά την συνεδρίαση της Βουλής, όταν για άγνωστο λόγο ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Παύλος Χαϊκάλης, είχε για άγνωστο λόγο, σύντομη λογομαχία με τον συνάδελφό του από την Νέα Δημοκρατία, Μιχάλη Ταμήλο.

Ο λόγος για τον οποίον οι δύο άνδρες καβγάδισαν δεν είναι γνωστός ωστόσο στο βίντεο φαίνεται ξεκάθαρα το έντονο ύφος στο οποίο οι δύο άνδρες απευθύνονται ο ένας στον άλλον.

Κάποια στιγμή ακούγεται ο Παύλος Χαϊκάλης λέει «σε παρακαλώ» και «ντροπή».

Ωστόσο στο περιστατικό δεν εμπλέκεται ο κ. Ντόλιος όπως αναφέρεται στον τίτλο του βίντεο.

ΑΝΝΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ "Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν μια φούσκα - VIDEO

Για την οικονομική κρίση και το "αντίδοτο που λέγεται επιθεώρηση" μίλησε η Άννα Παναγιωτοπούλου στον Αχελώο tv και τον δημοσιογράφο Μάκη Μάκκα.

Η κα Παναγιωτοπούλου έπειτα από 20 χρόνια επιστρέφει στην επιθεώρηση, η οποία αυτό το καλοκαίρι φαίνεται να ανθίζει λόγω των οικονομικών συγκυριών…

Με την παράσταση "Τι Βουλή θα παραδώσεις μωρή;" η οποία φέρει την δική της υπογραφή επιχειρεί να δώσει μια νότα αισιοδιοξίας και γέλιου.

"Δεν ευνοούσαν οι συνθήκες για να ασχοληθώ με την επιθεώρηση, με όλη αυτή την δήθεν ευμάρια και την υπερβολή που υπήρχε όλα αυτά τα χρόνια,η επιθεώρηση ανθίζει στα δύσκολα και τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή…για να μπορέσουμε να ξεφύγουμε και να δούμε τα πράγματα λίγο διαφορετικά" ανέφερε.

Η ηθοποιός δήλωσε απαισιόδοξη σχετικά με το αν πρόκειται να πάνε καλύτερα τα πράγματα στη χώρα μας το επόμενο διάστημα.

"Η νοοτροπία των πολιτικών είναι πάντα η ίδια, δεν είμαι αισιόδοξη διότι δεν βλέπω πολιτικούς με θέληση και όρεξη ακόμα και από τα νέα πρόσωπα αλλά και τον ΣΥΡΙΖΑ που οπώς δηλώνει ήταν μια φούσκα με πολλές διαφορετικές απόψεις όπως βόλευε κάθε στιγμή", ενώ πρόσθεσε ότι εμπιστοσύνη έχει πλέον μόνο στους δικούς της ανθρώπους και την δουλεία της.

Για μένα έχει τελειώσει οριστικά το κεφάλαιο τηλεόραση εδώ και χρόνια τόνισε η Άννα Παναγιωτοπούλου.

Δημ. Αναγνωστάκης: "Μας έδωσαν οι πολίτες μια ευκαιρία"...

"Mας έδωσαν οι πολίτες μια ευκαιρία. Μια ευκαιρία να αποκαταστήσουμε την εθνική μας αξιοπρέπεια, να αποκαταστήσουμε την εθνική μας περηφάνια, να δώσουμε ελπίδα και προοπτική στο λαό μας"

Αυτό τόνισε στην ομιλία του στη Βουλή, για τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης, ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ στν Εύβοια, Δημ Αναγνωστάκης και επεσήμανε:

"Λένε ότι η αλήθεια είναι γυμνή για να μπορεί να τη ντύνει ο καθένας με τα ρούχα που θέλει.

Είναι γεγονός ότι το διήμερο έχουν ακουστεί απόψεις, θέσεις, κριτικές που πηγάζουν από διαφορετική φιλοσοφία, από διαφορετική οπτική γωνία. Δεν φιλοδοξώ να καταθέσω την απόλυτη αλήθεια, φιλοδοξώ, όμως, να συνεισφέρω σε έναν προβληματισμό, γιατί θα ήταν ανόητο πολιτικά κάποιος να προσδοκά να μεταβάλει τη θέση κάποιου άλλου συναδέλφου σε αυτήν την Αίθουσα.

Έτσι, λοιπόν, νομίζω ότι η σύνθεση της νέας Βουλής αποτυπώνει με πλήρη σαφήνεια τη νέα πολιτική πραγματικότητα, το νέο συσχετισμό των πολιτικών δυνάμεων του τόπου μας και αναδεικνύει περίτρανα την απαίτηση της ελληνικής κοινωνίας για συνεργατικές κυβερνήσεις.

Οι Έλληνες αξίωσαν από το πολιτικό προσωπικό της χώρας την παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη και το ευρώ και ταυτόχρονα απαίτησαν την επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου, την απαγκίστρωση απ’ αυτό και την απαλλαγή από τους επαχθείς όρους της δανειακής σύμβασης. Η ελληνική κοινωνία με κατηγορηματικό θέλω να πιστεύω τρόπο, ξεπέρασε και αποδοκίμασε το χρεοκοπημένο, παρωχημένο μοντέλο των μονοκομματικών κυβερνήσεων και έθεσε τους όρους και τις προϋποθέσεις για να υπάρξουν προγραμματικές συγκλίσεις και προγραμματικές συμφωνίες. Απαίτησε δηλαδή, η πολιτική διαχείριση των θεμάτων που ταλανίζουν, που απασχολούν την ελληνική κοινωνία να γίνει στη βάση ενός ρεαλιστικού και αποτελεσματικού σχεδίου, ενός σχεδίου που θα έχει τη μεγαλύτερη δυνατή πολιτική στήριξη και θα δίνει μια προοπτική ανάκαμψης και ανάταξης της ελληνικής οικονομίας και της ελληνικής πραγματικότητας.

Η υλοποίηση αυτής της νωπής λαϊκής εντολής προϋποθέτει τη δημιουργία μιας άλλης πολιτικής κουλτούρας, ενός άλλου πολιτικού πολιτισμού, μιας άλλης πολιτικής αντίληψης, μιας άλλης πολιτικής προσέγγισης.

Σήμερα, όσο ποτέ άλλοτε το χρέος και το καθήκον απέναντι στην πατρίδα μάς υποχρεώνει να υποτάξουμε το παραταξιακό και μικροπολιτικό συμφέρον, να αφήσουμε στην άκρη τους όποιους μικροκομματικούς υπολογισμούς και να αναλάβει ο καθείς μας την ευθύνη που του αναλογεί.

Εμείς ως Δημοκρατική Αριστερά φιλοδοξούμε να είμαστε η σύγχρονη ευρωπαϊκή μεταρρυθμιστική δημοκρατική και σοσιαλιστική δύναμη που ως εγγυήτρια δύναμη της ελληνικής κοινωνίας θα συμβάλουμε αποτελεσματικά με εποικοδομητικές προτάσεις, με καθημερινή παρουσία, με συστηματικό έλεγχο και συστηματική παρακολούθηση στην υλοποίηση του κοινού συμφωνημένου προγραμματικού πλαισίου, ενός προγραμματικού πλαισίου που έχει προοδευτικό πρόσημο κατά τη γνώμη μας, που έχει και αριστερό αντιμνημονιακό πρόσημο, που προωθεί μεταρρυθμίσεις και προοδευτικές αλλαγές στο πολιτικό σύστημα, που προωθεί την αναδιοργάνωση της χώρας στη βιομηχανία, την ενέργεια, τις μεταφορές και τα δίκτυα, τις υπηρεσίες και φυσικά στον πρωτογενή τομέα, ενός κοινού προγραμματικού πλαισίου που αποκαθιστά και επαναφέρει την ισχύ των συλλογικών συμβάσεων σύμφωνα με το ευρωπαϊκό κεκτημένο και το κοινοτικό δίκαιο, μιας προγραμματικής συμφωνίας που περιέχει την πολιτική δέσμευση ότι δεν υπάρξουν περαιτέρω περικοπές σε μισθούς και συντάξεις.

Σε ό,τι αφορά τον κατώτατο μισθό –γιατί για μας έχει σπουδαία και πρώτιστη σημασία- υπάρχει η πολιτική απόφαση ότι αφενός δεν θα γίνει άλλη μείωση και αφετέρου ότι τα σημερινά επίπεδα θα επανεξεταστούν στο πλαίσιο της εθνικής συλλογικής σύμβασης εργασίας, μιας προγραμματικής συμφωνίας που διασφαλίζει ότι παραμένουν στο δημόσιο τα δίκτυα και οι υποδομές, ότι δεν θα γίνουν άλλες μειώσεις μισθών σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, εμείς στη Δημοκρατική Αριστερά αντιλαμβανόμαστε την αναδιαπραγμάτευση του μνημονίου ως μία συνεχή και επίπονη διαδικασία, ως μία σκληρή διαπραγμάτευση που βεβαίως δεν εξαντλείται σε μία ή περισσότερες συναντήσεις με την τρόικα. Για μας η απαγκίστρωση από το μνημόνιο αποτελεί καθημερινή πρόκληση και καθημερινό σκληρό αγώνα.

H σκληρή πραγματικότητα της πολιτικής καθημερινότητας, δυστυχώς στέρησε και το τελευταίο επιχείρημα μιας άλλης εναλλακτικής πιο εύκολης λύσης, δηλαδή αυτής του δανεισμού από άλλες πηγές με ευνοϊκότερους όρους, όπως κάποιοι ισχυρίζονταν μέχρι χθες. Η περίπτωση της Κύπρου αποτελεί τη δραματική επιβεβαίωση της κατάρρευσης αυτού του μύθου των εύκολων λύσεων. Όμως, όλα όσα μέχρι σήμερα κατατέθηκαν ως προτάσεις, απόψεις και θέσεις θα μείνουν αίολες, κενές περιεχομένου, αν δεν οικοδομήσουμε μια σχέση εμπιστοσύνης ανάμεσα στους πολίτες και το πολιτικό δυναμικό της χώρας, αν δεν αποκατασταθεί μία σχέση ειλικρίνειας και καθαρότητας που θα καταργεί τις πελατειακές σχέσεις, που θα βάζει τέλος στο ρουσφέτι, στις σχέσεις εξάρτησης και υποταγής, αν δεν εδραιωθεί και δεν κατοχυρωθεί στη συνείδηση του κάθε Έλληνα και της κάθε Ελληνίδας ότι δεν θα επαναληφθούν τα ίδια λάθη, δεν θα υπάρξουν οι ίδιες παραβατικές συμπεριφορές είτε ηθικές είτε ποινικές. Τότε ναι, θα είναι απλά και αυτή η κοινοβουλευτική περίοδος μια χαμένη κοινοβουλευτική περίοδος, μία περίοδος σαν όλες τις άλλες.

Mας έδωσαν οι πολίτες μια ευκαιρία. Μια ευκαιρία να αποκαταστήσουμε την εθνική μας αξιοπρέπεια, να αποκαταστήσουμε την εθνική μας περηφάνεια, να δώσουμε ελπίδα και προοπτική στο λαό μας.

Η Δημοκρατική Αριστερά, με αυτούς τους όρους, με αυτές τις συνθήκες στηρίζει την προγραμματική συμφωνία, δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση για την υλοποίηση του κοινού προγραμματικού πλαισίου και βεβαίως ως κυβερνώσα πλέον Αριστερά, θα υπερασπιστεί και θα προασπίσει τις λαϊκές κατακτήσεις και συμφέροντα".

Αποκάλυψη: Ποινή 10 ετών φυλάκισης σε διευθυντές εφοριών

Σε δέκα χρόνια φυλάκισης με αναστολή καταδικάστηκαν οι επτά εφοριακοί, τρεις από τους οποίους διευθυντές ΔΟΥ, που κατηγορούνταν  ότι προκάλεσαν ζημία κατά του Δημοσίου περίπου 28 εκατ. ευρώ, καθώς είχαν κάνει τα «στραβά μάτια» σε υπόθεση προστίμου κατά εταιρείας .

Όπως είχε αποκαλύψει η Real News, ένας από αυτούς, ο Σταύρος Παπαδαυίδ είναι ο εφοριακός του οποίου η πρώην σύζυγος Ελισάβετ Σαρρή συμμετέχει μαζί με τον πρώην στενό συνεργάτη του Άκη Τσοχατζόπουλου Γιάννη Μπέλτσιο, στο διοικητικό συμβούλιο της URBANICA, της εταιρείας που εμπλέκεται στο σκάνδαλο των γερμανικών υποβρυχίων. Η Ελισάβετ Σαρρή, μάλιστα,  μετά το διαζύγιό της από τον Στ. Παπαδαυίδ, παντρεύτηκε τον Γ. Μπέλτσιο.

Το πενταμελές Κακουργιοδικείο επέβαλε ποινή με αναστολή αλλά με περιοριστικούς όρους: την απαγόρευση εξόδου από την χώρα και την υποχρέωση εμφάνισης κάθε 15νθημερο στο Αστυνομικό Τμήμα.

Η υπόθεση της εμπλοκής των επτά εφοριακών άνοιξε στο τέλος του 2000, μετά από μήνυση κατά παντός υπευθύνου που κατέθεσε η εφοριακός Αλίκη Κυριακάκη. Οι καταγγελίες αρχικά προέκυψαν όταν, όπως υποστηρίζει η ίδια, διαπίστωσε ότι οι συνάδελφοί της είχαν ζημιώσει το ελληνικό Δημόσιο από πρόστιμα που δεν επέβαλαν σε μεγάλη επιχείρηση.

Ο φάκελος της υπόθεσης έφτασε για πρώτη φορά στις δικαστικές αίθουσες το 2008, οπότε και οι επτά κατηγορούμενοι αθωώθηκαν, με δεδομένη και την πειθαρχική τους αθώωση το 2006. Ο Άρειος Πάγος επέστρεψε την υπόθεση στο ακροατήριο και το 2010 αθωώθηκαν και πάλι, για να ακολουθήσει και δεύτερη αναίρεση της υπόθεσης από τον Αρειο Πάγο.
Παρότι μάλιστα κατηγορούνταν για κακούργημα, τον περασμένο Δεκέμβριο τρεις από αυτούς τοποθετήθηκαν σε διευθυντικές θέσεις  μεγάλων εφοριών της Αττικής. Πρόκειται για τον Γεώργιο Δρογώση, που ανέλαβε διευθυντής στη ΔΟΥ Γλυφάδας, τον Ιωάννη Μέλλο, που τοποθετήθηκε ως διευθυντής στη ΔΟΥ Χαλανδρίου, και τον Θεοφάνη Κουρτζή, που ανέλαβε τη θέση του υποδιευθυντή ελέγχου της Α’ ΔΟΥ Αθηνών.

Τραυματισμός ναυτικού στη Χαλκίδα

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χαλκίδας ενημερώθηκε, για περιστατικό τραυματισμού αλλοδαπού ναυτικού μέλους πληρώματος του Φ/Γ «GLAVIGO» σημαίας Αντίγκουα και Μπαρμπούντα το οποίο είναι παραβεβλημένο επί του λιμένα.

Συγκεκριμένα ο 31χρονος τραυματίσθηκε, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, στο αριστερό άνω άκρο.

Ο τραυματισθείς διεκομίσθη αρχικά στο τοπικό Γενικό Νοσοκομείο για την παροχή πρώτων βοηθειών και στη συνέχεια στο «ΚΑΤ» Αθηνών όπου παραμένει νοσηλευόμενος.

Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Χαλκίδας.

Απειλεί με απεργίες ο Φωτόπουλος της ΓΕΝΟΠ- ΔΕΗ αν γίνει η ιδιωτικοποίηση

Με κινητοποιήσεις θα αντιδράσουν οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ, Νίκο Φωτόπουλο, σε περίπτωση που προχωρήσουν οι ιδιωτικοποίησεις που προανήγγειλε η κυβέρνηση.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha, ο κ. Φωτόπουλος τόνισε πως «θα κάνουμε αγώνα, θα ενημερώσουμε την κοινωνία για το τι πρόκειται να συμβεί αν ιδιωτικοποιηθεί η επιχείρηση», ενώ εξήγησε πως σε έναν «αγώνα χρησιμοποιούνται όλα τα νόμιμα όπλα και η απεργία είναι ένα νόμιμο και συνταγματικά κατοχυρωμένο όπλο».

Τόνισε, επίσης, ότι δεν αποτελεί δικό τους στόχο να ταλαιπωρήσουν το λαό, ενώ προειδοποίησε ότι για ότι συμβεί δεν θα φταίνε οι εργαζόμενοι, καθώς αυτοί είναι οι «αμυνόμενοι».

Οπως ήταν φυσικό οι δηλώσεις του Νίκου Φωτόπουλου προκάλεσαν την άμεση αντίδραση της κυβέρνησης. Στην ανακοίνωση που εξέδωσε χαρακτηρίζει τον συνδικαλιστή alter ego του Αλέξη Τσίπρα, και αναφέρει ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, «βάζει τον κ. Φωτόπουλο να απειλήσει εν μέσω καύσωνα τον ελληνικό λαό με απεργίες και μπλακ άουτ».

«Φυσικά, δεν περιμένουμε από τον κ. Τσίπρα να αποδοκιμάσει τον κ. Φωτόπουλο, άλλωστε αυτός τον υποκινεί. Το μόνο βέβαιο είναι, ότι η κυβέρνηση δεν θα αφήσει απροστάτευτους τους πολίτες και τις ευπαθείς ομάδες, δεν θα επιτρέψει τα παιχνίδια με τη δημόσια υγεία, δεν θα αφήσει να πληγεί και πάλι ο τουρισμός μας. Η κυβέρνηση δεν θα υποκύψει σε απειλές και εκβιασμούς», καταλήγει η ανακοίνωση.

Ζευγάρι πιάστηκε στα χέρια στη βάπτιση του παιδιού του για το... όνομα!

Τη χαρά που φέρνουν τα «γεννητούρια» στα ζευγάρια, συνήθως διαδέχεται η διαφωνία για το... όνομα! Πόσο μάλλον όταν οι γονείς βρίσκονται σε διάσταση, όπως δηλαδή συνέβη και με το ζευγάρι από την Αιγιάλεια! Βέβαια, αυτοί, όπως αποδείχτηκε, έφθασαν στην εκκλησία , χωρίς να έχουν λύσει το θέμα με αποτέλεσμα να πέσει... ξύλο κατά τη διάρκεια της βάπτισης.

Σύμφωνα με το thebest.gr, το περιστατικό συνέβη πριν περίπου δύο εβδομάδες σε παραλιακό δήμο της Αιγιαλείας.

Οι εν διαστάσει γονείς του μικρού είχαν κανονίσει τα της βάπτισης μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια, με εξαίρεση, από ότι αποδείχτηκε, το... βασικότερο: Δεν είχαν συμφωνήσει στο όνομα του μικρού.

Ξαφνικά και ενώ το μυστήριο είχε ξεκινήσει, οι γονείς του μωρού άρχισαν να καυγαδίζουν. Ο μπαμπάς του μικρού επέμενε να του δώσουν το όνομα το δικού του πατέρα, ενώ η μητέρα ήθελε το παιδί, να πάρει το όνομα του δικού της πατέρα.

Το μυστήριο διεκόπη, γονείς και λοιποί συγγενείς βγήκαν στο προαύλιο, συνέχισαν τον καυγά, ενώ λίγο αργότερα, όταν τα αίματα άναψαν πατέρας και νονός του παιδιού ήρθα στα χέρια!

Με την επέμβαση των ψυχραιμότερων τα πνεύματα ηρέμησαν, επήλθε... η συμφωνία – να δοθούν στον μικρό τα ονόματα και των δύο παππούδων του – και όλοι μαζί μπήκαν ξανά στην εκκλησία για να συνεχιστεί το μυστήριο.

Βέβαια, ήταν αδύνατο, όλοι αυτοί που λίγο πριν τσακώνονταν, να γλεντήσουν στη συνέχεια, παρέα, σαν να μην συνέβη τίποτα.

Ετσι η μητέρα του παιδιού μαζί με τους συγγενείς της πήγαν κανονικά στην ταβέρνα που είχαν κλείσει, ενώ ο πατέρας με τους δικούς του συγγενείς στην ακριβώς απέναντι!.

Εκτός λειτουργίας την Τρίτη η γραμμή «184» του ΕΟΠΥΥ

Εκτός λειτουργίας θα είναι την Τρίτη, ο τριψήφιος τηλεφωνικός αριθμός 184 του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ).

Σύμφωνα με τους εκπροσώπους της διοίκησης, το σύστημα διαχείρισης - ζήτησης υπηρεσιών υγείας (184), μέσω του οποίου κλείνονται τα ραντεβού με τους γιατρούς που είναι συμβεβλημένοι με τον Οργανισμό, δεν θα λειτουργεί λόγω τεχνικών προβλημάτων από τις 7 το πρωί έως τις 7 το βράδυ.

Επισημαίνεται ότι καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για άμεση αποκατάσταση της βλάβης και εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ.

Ελένη Μενεγάκη: Αυτό είναι το Sexy Video που η ίδια θέλει να ξεχάσει!

Είναι μια στιγμή καλοκαιρινή. Μια τηλεοπτική στιγμή «γεμάτη». Δε γίνεται να κάνεις μεσημεριανό και να μη βγάλεις λίγο -ακι έξω…Δε γίνεται…Και ο καθένας ότι έχει βγάζει.



Βεβαίως η Ελένη δεν έχει τις ποδάρες της Σκορδά ή της Καραβάτου. Τι έχει λοιπόν και το διαφημίζει όποτε τις δοθεί η ευκαιρία; Μα μπροστινή κίνηση. Και το έκανε πρίν αναλάβει τη ζώνη και μάλιστα πολύ άνετα και χαλαρά. Λέτε να το γνώριζε απο τότε ότι θα μεταφερθεί το μεσημέρι και το έστρωνε το…πλάνο; 
Τώρα βεβαίως μετά απο πολλούς μήνες όταν η ίδια βλέπει αυτό το video-γιατί έχει εθιστεί με το internet- μετανιώνει. Όπως μετανιώνει και για το πλάνο απο τον γερανό όταν ούσα στα 4 γυμναζόταν με την Πάζιου στο κρεβάτι και ο Μουτσινάς έπαιρνε μάτι. Τότε το πλάνο αυτό είχε συνέπειες. Ναι συνέπειες. 
Η κριτική που δέχτηκε η παρουσιάστρια οδήγησε τους ιθύνοντες στο ν΄ απομακρύνουν -μετά απο λίγο καιρό για να μην καρφωθούν βεβαίως-την γυμνάστρια… λες και έφταιγε εκείνη αλλά και τον τότε σκηνοθέτη της Μεγακλή Βιντιάδη. Άλλα αυτά θα σας τα γράψω τις επόμενες μέρες… Προς το παρόν δείτε το απόσπασμα που θέλει η ίδια να ξεχάσει… Λες και δε το ήθελε καθόλου το κορίτσι μας το δροσερό…

Πρόβλεψη σοκ του ΙΟΒΕ: Στο 23,6% η ανεργία και στο 6,9% η ύφεση

Αναθεωρημένες προς το αρνητικότερο είναι οι προβλέψεις του Ινστιτούτου Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ) για την πορεία της ελληνικής οικονομίας.

Στην τριμηνιαία του έκθεση που παρουσίασε τη Δευτέρα αναφέρεται ότι για το το σύνολο του 2012 η ύφεση της οικονομίας θα διαμορφωθεί στο επίπεδο του 6,9% έναντι 5%, που ήταν η προηγούμενη εκτίμηση, ενώ η ανεργία αναμένεται να κλείσει στο 23,6%, έναντι του 20% που προέβλεπε τον Απρίλιο

Συγκεκριμένα, στην έκθεση του ΙΟΒΕ αναφέρεται ότι «συνισταμένη των τάσεων στις βασικές συνιστώσες του ΑΕΠ αποτελεί η επιδείνωση της πρόβλεψης για την ύφεση της ελληνικής οικονομίας το 2012 σε σχέση με την προηγούμενη έκθεση του ΙΟΒΕ, που πλέον αναμένεται να διαμορφωθεί στην περιοχή του 6,9%».

Περιορίζονται οι απώλειες στον τουρισμό

Περιόρισε τις απώλειες του ο ελληνικός τουρισμός σε σχέση με πέρυσι.

Σύμφωνα με τα στοιχεία των αφίξεων στα κυριότερα αεροδρόμια της χώρας το πρώτο εξάμηνο η πτώση περιορίσθηκε στο 4,6% .

Στην ανάκαμψη των κρατήσεων συνέβαλε η αύξηση κατά 13% των αφίξεων στο αεροδρόμιο των Χανίων, κατά 10% της Κέρκυρας και κατά 7% της Θεσσαλονίκης

Στον αντίποδα, με πτώση που αγγίζει το 15% συνεχίζουν να κινούνται οι διεθνείς αφίξεις στο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας, το Ελευθέριος Βενιζέλος της Αθήνας.

Έκρυβαν ναρκωτικά στο στάδιο - VIDEO

Συνελήφθησαν το Σάββατο, στο Ηράκλειο, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου, δυο άνδρες, υπήκοοι Αλβανίας ηλικίας 25 και 20 ετών, μια 28χρονη υπήκοος Ρουμανίας και ένας 47χρονος ημεδαπός, για διακίνηση και κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα, από την πολυήμερη αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι, ο 25χρονος Αλβανός είχε τοποθετήσει ποσότητες ηρωίνης συνολικού μικτού βάρους 10 γρ. στην περιοχή του Παγκρήτιου Σταδίου, χρησιμοποιώντας το ως χώρο προσωρινής αποθήκευσης ναρκωτικών. Οι ποσότητες είχαν εντοπισθεί και κατασχεθεί από αστυνομικούς.

Ο 25χρονος, μαζί με τον 20χρονο αδελφό του και την 28χρονη υπήκοο Ρουμανίας, από κοινού, διακινούσαν και πουλούσαν ναρκωτικές ουσίες (ηρωίνη & κοκαΐνη) στην ευρύτερη περιοχή.

Η 28χρονη αλλοδαπή προχθές το μεσημέρι, πώλησε στο 47χρονο ποσότητα ηρωίνης μικτού βάρους (3,8) γραμμαρίων, έναντι του χρηματικού ποσού των 80 ευρώ. Ο 47χρονος ακινητοποιήθηκε λίγο μετά από την αγορά των ναρκωτικών και συνελήφθη.
Σε κατ’ οίκον έρευνα που ακολούθησε, παρουσία δικαστικού λειτουργού, στην οικία του 25χρονου και της 28χρονης βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  •  τρεις αυτοσχέδιες νάιλον συσκευασίες με ηρωίνη συνολικού μικτού βάρους 6,4 γραμμαρίων
  •  τρεις αυτοσχέδιες νάιλον συσκευασίες με κοκαΐνη συνολικού μικτού βάρους 2,1 γραμμαρίων 
  •  το χρηματικό ποσό των 1.545 ευρώ και  
  •  τέσσερα κινητά τηλέφωνα.
Σε έρευνα που διενεργήθηκε, παρουσία δικαστικού λειτουργού, στην οικία του 20χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  •  Είκοσι αυτοσχέδιες νάιλον συσκευασίες με ηρωίνη συνολικού μικτού βάρους  100,4 γραμμαρίων,
  •  μια  ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας και
  •  τρία κινητά τηλέφωνα.
Συνολικά κατασχέθηκαν:
  •  26 συσκευασίες ηρωίνης συνολικού μικτού βάρους 120,6 γραμμαρίων
  •  3 συσκευασίες κοκαΐνης συνολικού μικτού βάρους  2,1 γραμμαρίων
  •  7 κινητά τηλέφωνα 
  •  το χρηματικό ποσό των 1.545 ευρώ και
  •  1 ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας.
Επίσης από την κατοχή των ανωτέρω κατηγορουμένων κατασχέθηκαν ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και μια δίκυκλη μοτοσικλέτα, ως μέσα μεταφοράς ναρκωτικών ουσιών.
Προανάκριση ενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.

Πηγή:crete2day.gr

16χρονη κατήγγειλε το βιασμό της από τέσσερις αλλοδαπούς

Κατήγγειλε το βιασμό της από τέσσερις αλλοδαπούς άνδρες και η αστυνομία αποκάλυψε υπόθεση σωματεμπορίας στο Πέραμα Μυλοποτάμου Ρεθύμνου.

Πρόκειται για την τραγική ιστορία μιας 16χρονης κοπέλας από την Βουλγαρία, την οποία η πεθερά της μαζί με τον Πακιστανό σύντροφο της, την παραπλάνησαν και την οδήγησαν σε κατοικία στην περιοχή Καλονύχτη εκτός Περάματος, όπου την «παρέδωσαν» στα σεξουαλικά ένστικτα δύο Ινδών και δύο Πακιστανών.

Η καταγγελία της 16χρονης, οδήγησαν στην άμεση κινητοποίηση της Ασφάλειας Περάματος, η οποία σε συνεργασία με την Ασφάλεια Ρεθύμνου, εντόπισε του σωματέμπορούς και τους συνέλαβαν. Μαζί συνελήφθησαν και οι τέσσερις αλλοδαποί, οι οποίοι βίασαν και κακοποίησαν την 16χρονη, η οποία μεταφέρθηκε στο Νομαρχιακό Νοσοκομείο για ιατροδικαστική εξέταση και ιατρικές εξετάσεις.

Όλοι οι συλληφθέντες, οι οποίοι αντιμετωπίζουν κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα μεταξύ των οποίων σωματεμπορία και βιασμό ανήλικης, διαμένουν στο Ρέθυμνο παράνομα.

Σύμφωνα με την ανήλικη, η οποία μένει στο Πέραμα με τον σύντροφο της, η πεθερά της, της είχε υποσχεθεί εργασία σε ταβέρνα της ευρύτερης περιοχής. Όμως, αντί της συγκεκριμένης εργασίας, τόσο η πεθερά όσο και ο Πακιστανός σύντροφός της αποφάσισαν να κερδίσουν χρήματα εμπορευόμενοι την «ηλικία της». Παρά τις προειδοποιήσεις και τις απειλές που δέχτηκε η ανήλικη να μην αποκαλύψει τα όσα της συνέβησαν, εκείνη έφτασε στο Αστυνομικό Τμήμα Περάματος όπου κατήγγειλε τον πολλαπλό βιασμό της.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...