Κυριακή 24 Ιουνίου 2012

Έκθεση ψηφιδωτού στη Μακρυμάλλη

Πολλές φορές οι άνθρωποι κρύβουν μέσα τους στοιχεία με μια δυναμική που αν συνδράμουν οι κατάλληλες συνθήκες και βγουν στην επιφάνεια αυτά τα στοιχεία μπορούν να μετουσιωθούν σε δημιουργία.

Έτσι, λοιπόν, μερικές γυναίκες με καλλιτεχνικές ανησυχίες από τη Μακρυμάλλη άρχισαν να πειραματίζονται με τον κόσμο των ψηφιδωτών, δημιουργώντας αξιόλογα έργα τα οποία και πήραν την πρωτοβουλία να εκθέσουν. Πολύτιμη σε αυτή την προσπάθεια η εμπειρία της Ελένης Χριστούλια που ασχολείται με αυτή τη δραστηριότητα από το 1985 (με ατομικές και ομαδικές εκθέσεις).

Το υλικό είναι φυσικές ψηφίδες από παραλίες ολόκληρης της Ελλάδας – από τη Χαλκιδική μέχρι τις Κυκλάδες και την Κρήτη. Δεν υπάρχει ανθρώπινη παρέμβαση - ούτε στο σχήμα ούτε στο χρώμα. Μόνο η φύση φρόντισε γι’ αυτό για εκατομμύρια χρόνια σε μια αέναη κίνηση. Ήταν συνειδητή επιλογή να γίνει αποκλειστικά συλλογή φυσικών ψηφίδων για να ακολουθήσει η μετουσίωσή τους σε τέχνη, μια τέχνη που παραπέμπει στην αρχαιότητα και, δη, στην κλασσική εποχή όταν ο αρχαίος ψηφοθέτης χρησιμοποιούσε φυσικές ψηφίδες σε αντίθεση με τους μετέπειτα που τις επεξεργάζονταν κατά βούληση.

Το Σάββατο, λοιπόν, 30 Ιουνίου 2012 στις 20.00 στην Τ.Κ. Μακρυμάλλης η έκθεση ανοίγει τις πόρτες της στο κοινό. Ο επισκέπτης θα έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει και να αξιολογήσει μια προσπάθεια πέντε γυναικών (Βασιλική Μουτουσίδου-Γεωργοπούλου, Παναγιώτα Αντωνιάδου-Δημητρίου, Έλλη Αντωνιάδου-Λύρα, Αλέκα Χαλαστάρα-Παπασηφάκη, Ελένη Μουτουσίδου-Χριστούλια) που, καλύπτοντας εσωτερικές τους ανάγκες, απέδωσαν θέματα από τη φύση και την ιστορία. Η έκθεση θα διαρκέσει έως και τις 8/07/2012.

Τοπλες φοιτήτρια στο μπαλκόνι ...Λαοθαλασσα από κατω

Σοκ στην Αγία Τριάδα της Πάτρας, από την περίπτωση της «καυτής» φοιτήτριας η οποία κάνει... τόπλες στο μπαλκόνι! Είναι απίστευτο κι όμως αληθινό.

Η νεαρή μένει στον τέταρτο όροφο πολυκατοικίας ενώ το μπαλκόνι της διαθέτει αρκετό πλάτος.

Και τι σκέφτηκε να κάνει; Αγόρασε μία πλαστική πισίνα, τη γέμισε νερό και άρχισε να απολαμβάνει κάθε μεσημέρι το μπάνιο της και τον ήλιο.

Μόνο που δεν έμεινε σε αυτό, καθώς εκτός από το απόλυτα «καυτό» στρινγκ μαγιό της, δεν διστάζει να βγάζει το πάνω μέρος κυκλοφορώντας στο μπαλκόνι της γυμνόστηθη.

Και όλα αυτά όταν είναι ορατή - και μάλιστα πολύ καλά - από την απέναντι πολυκατοικία!

"Όχι στις παράγκες για πώληση βιβλίων στην παραλία Χαλκίδας"

Books
Books (Photo credit: henry…)
Όχι στις παράγκες για πώληση βιβλίων στην παραλία λέει ο νεοσύστατος Σύλλογος Βιβλιοχαρτοπωλών Εύβοιας.

Το πλήρες κείμενο της επιστολής, την οποία υπογράφουν ο πρόεδρος του Συλλόγου Αντώνης Σαμαρτζής και ο γραμματέας Αντώνης Ζεμπίλης, είναι το παρακάτω:

"Σύμφωνα με πληροφορίες μας η υπηρεσία σας έχει παραχωρήσει άδειες για εγκατάσταση περιπτέρων (παράγκες) στην παραλιακή ζώνη της Χαλκίδας σε ευκαιριακούς εμπόρους με σκοπό την πώληση βιβλίων κατά την διάρκεια του καλοκαιριού.

Παρακαλούμε για την ανάκληση των αδειών αυτών για τους παρακάτω λόγους:

1. Είναι εποχή κρίσης και τα καταστήματά μας στενάζουν υπό το βάρος των δανείων, χαρατσιών, κλπ. αυξανόμενων εξόδων, αλλά και της δραματικής μείωσης του τζίρου πάνω από 50%.

2. Το βιβλιοπωλείο είναι ο φυσικός χώρος πώλησης του βιβλίου, εκεί όπου ο αγοραστής θα αντλήσει περισσότερες πληροφορίες για νέες εκδόσεις κλπ.

3. Η οποιαδήποτε υπαίθρια παράγκα δεν προσφέρει τίποτε παραπάνω. Οι τιμές των βιβλίων είναι συγκεκριμένες και καθορισμένες από τους εκδότες και προστατευόμενες διά του νόμου της Ενιαίας Τιμής Βιβλίου. Δηλαδή θα πωλεί στις ίδιες τιμές με τα καταστήματά μας και στην ουσία δεν θα προσφέρει τίποτε στους πολίτες. Δεν εξετάζουμε το θέμα της φορολογικής νομιμότητας, το οποίο πολλάκις καταστρατηγείται.

4. Τα βιβλιοπωλεία προστατεύουν τον αγοραστή και ειδικά τις ευαίσθητες και μικρές ηλικίες από μια κακή επιλογή βιβλίου.

5. Πληροφορηθήκαμε επίσης πως οι έχοντες λάβει τις σχετικές άδειες δεν έχουν εντοπιότητα, δηλ. δεν διαμένουν και δεν δραστηριοποιούνται επαγγελματικά εντός της πόλεως Χαλκίδος.

6. Επίσης πληροφορηθήκαμε, και δεν θα θέλαμε να επιβεβαιωθεί, ότι έχει εγκριθεί άδεια σε άτομο που δεν εξασκεί το επάγγελμα του Βιβλιοπώλη.

7. Ο κλάδος μας αριθμεί 20 καταστήματα στην πόλη της Χαλκίδας από τα οποία ζουν τουλάχιστον 40-50 οικογένειες (ιδιοκτήτες και εργαζόμενοι) που πρέπει να συνεχίσουν να υπάρχουν.

8. Θέμα αισθητικό: Δεν θα πρέπει με τις παράγκες όλο το καλοκαίρι να μεταφέρουμε την ασχήμια του παζαριού στην όμορφη παραλία μας.

Επειδή φρονούμε ότι ο ρυθμιστικός ρόλος σας είναι σημαντικός με ευαισθησία προς τους επαγγελματίες αλλά και για το κοινό της πόλης μας, πιστεύουμε δε πως τα παραπάνω σας έχουν διαφύγει, θεωρούμε πως θα πράξετε τα δέοντα ανακαλώντας τις άδειες ώστε ο κλάδος των Βιβλιοπωλών της πόλης να μην δεχθεί άλλο ένα σοβαρό πλήγμα για την επιβίωσή του.

Σας πληροφορούμε επίσης πως ο Σύλλογός μας είναι νέος, ξεκίνησε από τον Μάϊο του 2012 και στα σχέδιά μας είναι η διοργάνωση εκθέσεων και άλλων πολιτιστικών δράσεων «εν ευθέτω χρόνω» και ζητάμε την μελλοντική βοήθειά σας.

Τέλος θα επιθυμούσαμε αντίγραφα των εγκριθέντων αδειών για πάσα νόμιμη χρήση."
Enhanced by Zemanta

'Ετσι κατέρρευσε ο Ράπανος

Το ρεπορτάζ από τους ανθρώπους που βρίσκονται πολύ κοντά στον Βασίλη Ράπανο δίνει ένα πολύ έντονο παρασκήνιο συζητήσεων και εγγυήσεων που δόθηκαν εως την Παρασκευή το πρωί που ο διοικητής της Εθνικής Τράπεζας οδηγήθηκε στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας,όταν ο Βασίλης Ράπανος δέχθηκε το τηλεφώνημα-πρόταση για την ανάληψη των καθηκόντων του υπουργού οικονομικών είχε και το δεδομένο της πλαισίωσής του από συγκεκριμένα πρόσωπα με τα οποία είχε συνεργαστεί και στο παρελθόν. Τα ονόματα που είχαν συζητηθεί ήταν του κ.Στουρνάρα, του κ.Γιαννίτση αλλά σύμφωνα και με άλλες πληροφορίες και του Αλέκου Παπαδόπουλου. 'Εως την σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών στην οποία συμμετείχε, φαίνεται οτι ίσχυαν τα ίδια δεδομένα αλλά η πληροφόρησή του για το επιτελείο του από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Σίμο Κεδίκογλου τον οδήγησε σε πολύ έντονη φόρτιση που επιβάρυνε την κατάσταση της υγείας του με την οποία πέρασε μία πολύ σκληρή περιπέτεια στο πρόσφατο παρελθόν.

Μάλιστα,όταν πληροφορήθηκε την αλλαγή των προσώπων που είχαν συμφωνηθεί επικοινώνησε με στενούς του συνεργάτες με τους οποίους συζήτησε το ενδεχόμενο να μην αναλάβει, κάτι που θα σήμαινε και την επικοινωνιακή καταστροφή της κυβέρνησης κυρίως προς την Ευρώπη.

Ωστόσο την Παρασκευή το πρωί πήγε στο υπουργείο οικονομικών όπου και έχασε τις αισθήσεις του, κάτι που όπως λένε οι γιατροί επήλθε από την πίεση των τελευταίων ημερών.

Ψαχνά: Ημέρα Πάλης & Ρυθμικής Γυμναστικής

Τα τμήματα Πάλης & Ρυθμικής Γυμναστικής της Αθλητικής Γυμναστικής Ένωσης Ψαχνών διοργανώνουν την «Ημέρα Πάλης & Ρυθμικής Γυμναστικής» στα Ψαχνά Ευβοίας του Δήμου Διρφύων - Μεσσαπίων, την Κυριακή 1 Ιουλίου 2012 και ώρα 8:30 το απόγευμα, στην Κεντρική Πλατεία των Ψαχνών.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στα πλαίσια του επταήμερου εορτασμού της Πόλης των Ψαχνών με την επωνυμία «Μεσσάπια 2012».

messapianews.gr

Διέξοδος: Η πρώτη μάχη στις Βρυξέλλες για τους μισθούς και τις συντάξεις

Στην τελευταία εκπομπή Διέξοδος της σεζόν, η κρίσιμη ώρα της διαπραγμάτευσης για το Μνημόνιο και τη δανειακή σύμβαση. Η πρώτη μάχη στις Βρυξέλλες για τους μισθούς και τις συντάξεις. 


Στη σύνοδο κορυφής την Πέμπτη o υπουργός Εξωτερικών κ. Αβραμόπουλος. Τι ζητάει η Αθήνα και τι παρέχει η Ευρωζώνη; Αγώνας δρόμου από το οικονομικό επιτελείο για να καλυφθεί το χαμένο έδαφος.

Στο στούντιο της εκπομπής, εκπρόσωποι των κομμάτων και αναλυτές, συζητούν με τον Μπάμπη Παπαπαναγιώτου και σχολιάζουν τις πολιτικές εξελίξεις.

Διέξοδος, την Τρίτη, 26 Ιουνίου στις 24:00, στον Alpha.

«Ανατροπή»: Το μεγάλο παζάρι. Τι θέλουμε. Τι μπορούμε. Τι μας δίνουν.

Το μεγάλο παζάρι. Τι θέλουμε. Τι μπορούμε. Τι μας δίνουν. Μια μεγάλη συζήτηση στην τελευταία «Ανατροπή» της χρονιάς, με τον Γιάννη Πρετεντέρη, τη Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012, στις 23.15, στο MEGA. Η μεγάλη διαπραγμάτευση της Ευρώπης. Η κρίσιμη ώρα της Ελλάδας. Οι υποχρεώσεις της κυβέρνησης Σαμαρά. Ο νέος κύκλος επαφών με την Τρόικα. Οι αντιδράσεις των ευρωπαίων ηγετών. Η επόμενη μέρα για το ευρώ.

Καλεσμένοι της εκπομπής είναι ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, ο βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α Γιώργος Σταθάκης, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Φίλιππος Σαχινίδης, ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος Παντελής Καψής και ο καθηγητής Οικονομικών Θόδωρος Πελαγίδης.

Παρεμβαίνουν η Επίτροπος της ΕΕ Μαρία Δαμανάκη καθώς και ο επικεφαλής των Ευρωπαίων Πρασίνων Ντανιέλ Κον-Μπεντίτ.

«Ανατροπή», τη Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012 στις 23.15 με τον Γιάννη Πρετεντέρη στο MEGA.

H Ευαγγελιστρία Κανήθου πάει Τήνο

Η Ενορία του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Κανήθου θα πραγματοποιήσει προσκυνηματική εκδρομή στο νησί της Παναγίας της Τήνου την Δευτέρα 16 Ιουλίου 2012 έως και την Τρίτη 17 Ιουλίου 2012.

Την Δευτέρα 16 Ιουλίου 2012 και ώρα 05:00πμ Αναχώρηση για το λιμάνι της Ραφήνας και επιβίβασή στο πλοίο Πηνελόπη. Ώρα Αναχώρησης από το λιμάνι της Ραφήνας 07:30μμ..

Άφιξη στο νησί της Τήνου στις 11:30πμ και επιβίβαση στα πούλμαν για προσκύνημα στην Ιερά Μονή της Οσίαςς Πελαγίας. Φαγητό και εν συνεχεία τακτοποίηση στο Ξενοδοχείο.

Το απόγευμα και ώρα 06:00μμ Εσπερινός στον Ναό της Παναγία μας ελεύθερος χρόνος.
Την Τρίτη 17 Ιουλίου 2012 Όρθρος και η Θεία Λειτουργία στον Ναό της Παναγία και Ελεύθερο χρόνο. Ώρα Αναχώρησης από το νησί στις 2:00μμ με το πλοίο Πηνελόπη για Ραφήνα.

Τιμή εισιτηρίου 73€
Στην τιμή συμπεριλαμβάνονται τα εισιτήρια του πλοίου, Ξενοδοχείο, λεωφορείο από Χαλκίδα και επιστροφή καθώς επίσης και το λεωφορείο για την Ιερά Μονή της Οσίας Πελαγίας.
ΤΗΛ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ 6974421529.

Κουβέλης στο "ΕΘΝΟΣ": Θα παρακολουθούμε και θα παρεμβαίνουμε

 Η κρίσιμη διπλωματική προσπάθεια στην οποία αποδύεται η κυβέρνηση για την αναθεώρηση της δανειακής σύμβασης δεν εμποδίζει τον Ευάγγελο Βενιζέλο να ανοίξει και το μέτωπο για την ανασυγκρότηση του ΠΑΣΟΚ. Παρακολουθεί και στηρίζει την κυβερνητική στρατηγική. Συνδράμει στους χειρισμούς του επιτελείου της. Ομως, στην παρούσα φάση θεωρείται επείγουσα και η ανάγκη να τεθούν οι βάσεις για την αναγέννηση του κόμματος. Μία εβδομάδα μετά τις επαναληπτικές εκλογές και λίγες ημέρες πριν από την κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής, όπου οι ισχυροί της Ευρώπης θα εστιάσουν την προσοχή τους στο ελληνικό ζήτημα, η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ βρίσκεται μπροστά σε σημαντικά πολιτικά διλήμματα. Επιλέγει τις προτεραιότητες για τις επόμενες εβδομάδες. Ο αγώνας που ξεκινά είναι με μία έννοια "διμέτωπος". Ο Ευ. Βενιζέλος δεν πρόκειται να εγκαταλείψει -τώρα- την προσπάθεια που πρέπει...

Διαβάστε τι είπε ο Φώτης Κουβέλης στο "ΕΘΝΟΣ"  ΕΔΩ

«ΙΔΑΝΙΚΑ ΜΕ ΔΑΝΕΙΚΑ» την Δευτέρα, 2 Ιουλίου 2012 στο ΚΑΣΤΡΟ

Την Δευτέρα, 2 Ιουλίου 2012 στο ΚΑΣΤΡΟ του Καράμπαμπα στον Κάνηθο, ο ΝΙΚΟΣ ΚΑΛΟΧΕΡΗΣ των θρυλικών  IDOL, το συγκρότημα  ΤΡΙΤΗ ΕΠΟΧΗ και το ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΘΕΣΠΙΣ ανεβάζουν μια ξεχωριστή παράσταση με τίτλο:   «ΙΔΑΝΙΚΑ ΜΕ ΔΑΝΕΙΚΑ»  

Πωλούνται ιδανικά σε τιμή ευκαιρίας με πολύ χαμηλά επιτόκια….!
Για τους λίγους και εκλεκτούς Έλληνες που θα ήθελαν να ξαναβρούν τα χαμένα ιδανικά τους, η πειραματική θεατρική ομάδα «ΘΕΣΠΙΣ» και το μουσικό σχήμα «Tρίτη Eποχή» ανεβάζουν φέτος το χειμώνα μια ξεχωριστή μουσικό-θεατρική κωμική παράσταση με τίτλο «Ιδανικά με Δανεικά».

Μέσα σε ένα ΙΚΑ ο όρκος του Ιπποκράτη καταπατάται και τσαλακώνεται με κάθε δυνατό τρόπο! Η ζωή και η λογική δεν έχουν καμιά αξία και έχουν χάσει για τα καλά το προβάδισμα στις προτεραιότητες των πρωταγωνιστών!

Το χρήμα και ο εγωκεντρισμός, η άγνοια και ο παραλογισμός δημιουργούν μια αναπάντεχη καθημερινότητα που όμως δεν απέχει σχεδόν καθόλου από τη δική μας όπως την βιώνουμε σήμερα. Η Ελλάδα μας, οι ελπίδες, τα όνειρα, και οι προσδοκίες μας, εμφανίζονται μέσα απο ένα έξυπνο σενάριο, και μια μουσική επένδυση τέτοια! Που αυθόρμητα, σαρκαστικά, με χιούμορ, και με καυστικό διάλογο, χαρτογραφούν την επιβίωση όλων μας!


Εισιτήρια (5 ευρώ) στο τηλ.  69 9700 9700

Αυστραλία: Ομογενείς μηνύουν τη Βρετανία για τα μάρμαρα του Παρθενώνα

Έτοιμοι να καταθέσουν μήνυση σε βάρος της Βρετανίας, προκειμένου να υποχρεωθεί να επιστρέψει στην Ελλάδα τα μάρμαρα του Παρθενώνα, είναι οι ομογενείς της Αυστραλίας σε συνεργασία με επιτροπές, που δραστηριοποιούνται ανά τον κόσμο με αυτό τον στόχο.

Την κοινοποίηση έκανε ο Εμμανουήλ Κόμηνος, που ηγείται της πρώτης επιτροπής Επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Αυστραλία, μιλώντας σε σχετική ημερίδα στο Λονδίνο, όπου παρουσιάστηκαν άγνωστα αποδεικτικά στοιχεία, που ενισχύουν ηθικά και νομικά επιχειρήματα υπέρ της επιστροφής των γλυπτών του Παρθενώνα.

Η ημερίδα διοργανώθηκε από τη βρετανική επιτροπή, την αμερικανική και την αυστραλιανή επιτροπή υπέρ της επιστροφής των γλυπτών.

«Έχουμε αποφασίσει να προσφύγουμε στη Δικαιοσύνη για τη διεκδίκηση των γλυπτών μας και θα καταρρίψουμε όλα τα επιχειρήματα των Βρετανών» δήλωσε ο κ. Κόμηνος.

Μεταξύ των νομικών που ασχολούνται με την προσφυγή είναι ο Ελληνοαμερικανός δικηγόρος Μάικλ Ρέπας, ο Γιώργος Μπίζος από τη Ν. Αφρική (δικηγόρος του Νέλσον Μαντέλα) και ο Ελληνοαυστραλός Βίκτωρ Μπιζάνης.

Μάλιστα, κατά τον τελευταίο, η δικαστική εκπροσώπηση της ελληνικής πλευράς θα πρέπει να ανατεθεί στον Αυστραλό νομικό Τζέφρι Ρόμπερτσον, ο οποίος είναι εγκατεστημένος στο Λονδίνο και έχει κερδίσει στο παρελθόν δίκη για λογαριασμό των Αβοριγίνων της Τασμανίας.

Ο κ. Μπιζάνης, υποστηρίζει ότι υπάρχουν δικαστικά προηγούμενα πάνω στα οποία θα πρέπει να στηριχθεί η προσφυγή.

Ειδικότερα, αναφέρεται στην περίπτωση «Μάμπο», δηλαδή των Αβοριγίνων που μήνυσαν την αυστραλιανή Πολιτεία της Κουϊνσλάνδης το 1992, με το επιχείρημα ότι οι πρόγονοί τους ήταν εκεί, όταν οι λευκοί κατέλαβαν τα εδάφη τους, χαρακτηρίζοντας τα ως «εις ουδένα ανήκοντα». Οι Αβορίγινες κέρδισαν τη δίκη και ανάγκασαν την Πολιτεία να τους επιστρέψει εδάφη, που είχαν καταλάβει οι λευκοί άποικοι από το 1788.

Το δεύτερο δικαστικό αφορά την επιστροφή κρανίων και οστών Αβοριγίνων από τη Βρετανία στην Αυστραλία. Τα είχαν πάρει οι Βρετανοί κατά τον 19ο και τον 20ο αιώνα, προκειμένου να χρησιμοποιηθούν «σε ανθρωπολογικές έρευνες». Οι Αβορίγινες μήνυσαν τη Βρετανία και κατόρθωσαν να κερδίσουν τη δίκη και να τους επιστραφούν τα κρανία και τα οστά των προγόνων τους.

Ο ίδιος δήλωσε, μεταξύ άλλων: «Την εποχή που ο Έλγιν αποκόλλησε τα μάρμαρα του Παρθενώνα και τα μετέφερε στο Λονδίνο, στην Ελλάδα ζούσαν πραγματικοί δικαιούχοι-απόγονοι των Ελλήνων, οι οποίοι δεν ρωτήθηκαν, ούτε πούλησαν, ούτε επέτρεψαν την αρπαγή τους» είπε ο κ.

Μπιζάνης και πρόσθεσε: «Με ποιον μίλησαν οι άνθρωποι του Έλγιν; Με τον διορισμένο Τούρκο Αγά των Αθηνών. Και πώς είναι δυνατόν να νομιμοποιείται και να ισχύει σήμερα μια τέτοια συνδιαλλαγή; Μια συνδιαλλαγή που διεξήχθη χωρίς την παρουσία έστω ενός Έλληνα».

Στην ημερίδα του Λονδίνου η αρχαιολόγος, προϊστάμενη της Διεύθυνσης Τεκμηρίωσης και Προστασίας Πολιτιστικών Αγαθών, Ελένη Κόρκα, παρουσίασε χειρόγραφες επιστολές που είχε ανταλλάξει το 1811 ο λόρδος Έλγιν με τον διάδοχό του Βρετανό πρέσβη στην Υψηλή Πύλη, από τις οποίες συνάγεται πως η αφαίρεση και μεταφορά των γλυπτών ήταν παράνομη.

Λαϊκό γλέντι στο Μαντούδι

Ο Χορευτικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Μαντουδίου "ΜΑΚΙΣΤΟΣ" διοργανώνει εκδήλωση, με ζωντανή μουσική, φαγητό και λαϊκό γλέντι την Παρασκευή 29 Ιουνίου, στις 8 το βράδυ, στο Γυμνάσιο Μαντουδίου. 

 Η είσοδος είναι 5 ευρώ το άτομο.

 Μια αξιόλογη προσπάθεια του Συλλόγου, που θα μας δώσει την ευκαιρία να ξεφύγουμε από τα καθημερινά προβλήματα που μας "πολιορκούν"

Χατζηδάκης: ''Δίνουμε εθνική μάχη, αντίστοιχη με του Καραμανλή το 1974''

Την ανάγκη για εθνικό μορατόριουμ και προσωρινή ανακωχή, υπογράμμισε ο υπουργός Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκης, μιλώντας το Σάββατο στη γενική συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων.
Όπως τόνισε, αν η κυβέρνηση δεν πετύχει, θα είναι χτύπημα για τον τόπο ενώ εκτίμησε ότι αποκλείεται να αποτύχει η κυβέρνηση και να πετύχει η χώρα.

''Δίνουμε εθνική μάχη, αντίστοιχη με τη μάχη που έδωσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής το 1974'', σημείωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός.


Εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης του Μνημονίου

Ο κ. Χατζηδάκης τάχθηκε επίσης υπέρ της ''συγκρότησης εθνικής ομάδας διαπραγμάτευσης για το μνημόνιο, λέγοντας ότι είναι ενδιαφέρουσα ιδέα''. Τόνισε, παράλληλα, την ανάγκη να υπάρξει και μια εθνική ομάδα υλοποίησης των αλλαγών, που χρειάζονται και δεν έχουν γίνει, στην οποία θα συμμετέχουν τόσο η κυβέρνηση, όσο και ο επιχειρηματικός κόσμος.

Ο υπουργός έθεσε ακόμη τρεις προϋποθέσεις προκειμένου να υπάρξει ανάπτυξη χωρίς την οποία, όπως είπε, το έργο της κυβέρνησης θα είναι μάταιο: την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης, την ενίσχυση της ρευστότητας και τη στήριξη της επιχειρηματικότητας.

Τόνισε μάλιστα ότι ο σχηματισμός κυβέρνησης με τη στήριξη του 50% των πολιτών είναι θετικό βήμα προς την κατεύθυνση αυτή.

Άδωνις και... Λιάσκος τα "κορμιά" της... παραλίας !

Τις χαρές του καλοκαιριού απολαμβάνει στην παραλία, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης, μαζί με άλλα στελέχη του κόμματος, όπως ο "δικός μας" Τάσος Λιάσκος.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης, στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter, δημοσίευσε μία φωτογραφία στην οποία βρίσκονται, ο ίδιος, ο Τάσος Λιάσκος, ο Γεράσιμος Γιακουμάτος και ο δήμαρχος Φαλήρου, Διονύσης Χατζηδάκης, δίπλα στο κύμα...

Χριστόφιας: Η Κύπρος πληρώνει την ελληνική κρίση

Απαράδεκτο χαρακτηρίζει ο πρόεδρος της Κύπρου κ. Δ. Χριστόφιας τον τρόπο που λειτουργεί η τρόικα, με την επιβολή μέτρων κατά κρατών και λαών – «το “δανείζω και έρχομαι στη χώρα σχεδόν ως αποικιοκρατική δύναμη”» δεν είναι καθόλου υποβοηθητικό λέει.

Τάσσεται υπέρ του ευρωομολόγου, κατηγορεί τις συντηρητικές και νεοφιλελεύθερες πολιτικές ότι προκάλεσαν την κρίση και σημειώνει ότι η Κύπρος βρίσκεται προ του φάσματος της ένταξης στον μηχανισμό στήριξης κυρίως λόγω της έκθεσης των κυπριακών τραπεζών στην ελληνική οικονομία.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα "Βήμα της Κυριακής" ο πρόεδρος Χριστόφιας επισημαίνει ότι «η Κύπρος δεν είναι προ του φάσματος της ένταξης στο μηχανισμό στήριξης λόγω της δημοσιονομικής κατάστασης της οικονομίας, αλλά λόγω της ανάγκης ανακεφαλαιοποίησης των κυπριακών τραπεζών, οι οποίες σημαντικά εκτέθηκαν στην ελληνική οικονομία. Αυτό είναι το βασικό πρόβλημα της κυπριακής οικονομίας και αυτό πρωτίστως προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε».

Τάσσεται υπέρ του ευρωομολόγου και κατηγορεί τις συντηρητικές και νεοφιλελεύθερες πολιτικές ότι προκάλεσαν την κρίση.

Χαλκίδα: Οι βόθροι κατέληξαν στη θάλασσα...

Bλάβη σημειώθηκε χθες βράδυ στο αποχετευτικό δίκτυο της ΔEYAX με αποτέλεσμα να πέσουν βοθρολύματα στο στενό του Eυρίπου. 


H βλάβη όπως αναφέρει το egnomi.gr σημειώθηκε σε φρεάτιο κοντά στην Iχθυόσκαλα και τα λύματα έχουν πιθανότατα παρασυρθεί σε όλο τον Eυβοϊκό, λόγω των ισχυρών ρευμάτων.

Mε μικρή καθυστέρηση, συνεργείο της ΔEYAX αποκατέστησε τη βλάβη, αλλά η ζημιά είχε ήδη γίνει.

Mε ανακοίνωσή του το Λιμεναρχείο Xαλκίδας προειδοποιεί όσους κάνουν μπάνιο στην περιοχή να το αποφύγουν μέχρι να ελεγχθεί η θαλάσσια περιοχή και να διαπιστωθεί η καταλληλότητα των νερών για κολύμβηση!

Άγρια δολοφονία 37χρονου

Άγριο έγκλημα σημειώθηκε τα ξημερώματα στον Άγιο Ιωάννη Ρέντη. Άγνωστοι μαχαίρωσαν έναν 37χρονο υπάλληλο εταιρίας σεκιούριτι ο οποίος σύμφωνα με εκτιμήσεις των αστυνομικών επιχείρησε να τους αποτρέψει να διαρρήξουν διαμέρισμα της περιοχής.

Ο 37χρονος βρέθηκε μαχαιρωμένος στην κοιλιά σε πάροδο της Λεωφόρου Κηφισού, ενώ μετά τη μεταφορά του στο Τζάνειο, άφησε την τελευταία του πνοή.

Άνδρες της Ασφάλειας Αττικής διενεργούν την προανάκριση.

ΣΗΜΕΡΑ: Τα Φλάουτα στο Κόκκινο Σπίτι

Στα πλαίσια της έκθεσης των τμημάτων Κοσμήματος και Κεραμικής των μαθητών του Εργαστηρίου Τέχνης Χαλκίδας, σήμερα, Κυριακή 24/6, στις 20:00, ο κήπος του Κόκκινου Σπιτιού θα γεμίσει ήχους και μελωδίες από φλάουτα και πιάνο!
 
Το Ωδείο Μαρσύας θα είναι εκεί!

Φτιάχνει σκιώδη κυβέρνηση ο Τσίπρας!

Όλοι γνωρίζουν πως ο Αλέξης Τσίπρας... γνωρίζει καλά τις παθογένειες και τα προβλήματα που υπάρχουν στον τρόπο λειτουργίας του ΣΥΡΙΖΑ. Γι’ αυτό άλλωστε και σχεδιάζει να προχωρήσει σε ριζικές αλλαγές, μέσω από ένα Συνέδριο, που θα οδηγήσει ακόμη και σε αλλαγή του ονόματος του κόμματος.
 
Ωστόσο, παράλληλα, και σε επίπεδο πολιτικού ελέγχου της κυβέρνησης Σαμαρά, ο ίδιος θα συγκροτήσει τη δική του «σκιώδη» κυβέρνηση, στα πρότυπα των κομμάτων που βρίσκονται σε ρόλο Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, στις μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες.
Οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν τις προσεχείς ημέρες...

Αλιβέρι: Έπεσε από τη σκαλωσιά και σκοτώθηκε

Θλίψη επικρατεί σε χωριό έξω από το Αλιβέρι ύστερα από την είδηση του ξαφνικού θανάτου ενός 53χρονου οικογενειάρχη.

Ο άτυχος άντρας δούλευε σε μία οικοδομή όταν κατά την διάρκεια της εργασίας του και για λόγους που εξετάζει το αστυνομικό τμήμα του Αλιβερίου έπεσε από την σκαλωσιά στο έδαφος.

Αμέσως όσοι τον είδαν πήγαν κοντά και παράλληλα κάλεσαν ασθενοφόρο. Ο άτυχος άντρας μεταφέρθηκε στο κέντρο υγείας και στην συνέχεια σε νοσοκομείο της Αθήνας.

Αν και οι γιατροί έδωσαν μάχη για να κρατηθεί στην ζωή, δεν τα κατάφεραν και ο 53χρονος ξεψύχησε βυθίζοντας στο πένθος τους δικούς του ανθρώπους.

«Σιλά» ή «Ασί»; Κανσού ή Τουμπά; Πoιά κερδίζει;

«Σιλά» ή «Ασί»; Κανσού ή Τουμπά; Μεγάλο δίλημμα! Αμφότερες είναι πανέμορφες, ταλαντούχες, σταρ στη γειτονική Τουρκία και έχουν καθηλώσει τους Ελληνες τηλεθεατές, σημειώνοντας πολύ υψηλά νούμερα θεαματικότητας!

1) Η αλήθεια είναι πως είχε μπει στις καρδιές χιλιάδων νοικοκυριών από τον ρόλο της στο ιδιαίτερα πετυχημένο «Eζέλ». Η Κανσού Ντερέ ή «Σιλά», όπως την ξέρουν οι περισσότεροι, θεωρείται πλέον ένα οικείο πρόσωπο στην ελληνική τηλεόραση. Πριν από δώδεκα χρόνια, φίλοι της Κανσού την παρακίνησαν να λάβει μέρος στα καλλιστεία.

Αν και δεν «ψηνόταν», τελικώς όχι μόνο πήγε, αλλά αναδείχθηκε και Μις Τουρκία, κάτι που αποτέλεσε το διαβατήριο για μια σπουδαία καριέρα στον χώρο της μόδας. Αφού συνεργάστηκε με τους διασημότερους Τούρκους σχεδιαστές και καταξιώθηκε στις πασαρέλες της πατρίδας της, η Κανσού πήρε μια γεύση και από το Παρίσι, τη μητρόπολη της μόδας. Εκεί έζησε λίγα χρόνια λαμβάνοντας μέρος σε επιδείξεις Ευρωπαίων σχεδιαστών, ενώ παράλληλα συμμετείχε και σε διαφημιστικά σποτ.

Παρά τον συντηρητισμό που εξακολουθεί να υπάρχει και σήμερα στην Τουρκία, η Κανσού έκανε αυτό που ήθελε. Αρκετές φωτογραφήσεις της θεωρήθηκαν προκλητικές αλλά μέσω της δουλειάς της κατάφερε να πετύχει πολλά και σήμερα είναι από τις πιο δημοφιλείς ηθοποιούς στη χώρα της.

Η καριέρα της ξεκίνησε μόλις πριν από οκτώ χρόνια, το 2004, με τη συμμετοχή της σε αρκετές τηλεοπτικές σειρές που αγαπήθηκαν στην Τουρκία. Αξίζει εδώ να αναφέρουμε πως πρώτα συμμετείχε στο σίριαλ «Σιλά» το 2006 και τρία χρόνια μετά έπαιξε στο «Εζέλ», ασχέτως αν στην Ελλάδα προβλήθηκε πρώτα η δεύτερη σειρά. Συνολικά έχει συμμετάσχει σε οκτώ τηλεοπτικές σειρές, ενώ μετράει και έξι συμμετοχές σε ταινίες, όλες τουρκικής παραγωγής.

2) Εξίσου λαμπερή είναι και η «Ασί», κατά κόσμον Τουμπά Μπουγιουκουστούν! Η πρωταγωνίστρια της σειράς «Ασί» έχει αρκετά κοινά σημεία με την Ντερέ και θεωρείται ένα από τα τοπ ονόματα στην Τουρκία. Τα πρώτα βήματά της έγιναν κατά την περίοδο των σπουδών, όταν έκανε τα πρώτα της διαφημιστικά.

Εκείνη την περίοδο γνώρισε τη σκηνοθέτιδα και παραγωγό Τομρίς Γκιριτίογλου, η οποία την παρότρυνε να ασχοληθεί με την ηθοποιία. Ουσιαστικά η πορεία της ξεκίνησε το 2003, φυσικά από την τηλεόραση, και το 2007 η φήμη της Τουμπά ξεπέρασε τα τουρκικά σύνορα χάρη στη συμμετοχή της στη σειρά «Ασί», η οποία προβλήθηκε σε περισσότερες από εξήντα χώρες, κυρίως στην Ασία και στα Βαλκάνια.

Εναν χρόνο πριν από την «Ασί», είχε παίξει στην ταινία τουρκικής παραγωγής «The Exam», στην οποία συμμετείχε ο σταρ των ταινιών δράσης Ζαν Κλοντ Βαν Νταμ. Το 2008 και ενώ το σίριαλ «Ασί» την είχε καθιερώσει ως σταρ της τουρκικής TV, η Τουμπά συμμετέχει σε διαφημιστική καμπάνια εταιρείας αρωμάτων μαζί με τον… γνωστό και μη εξαιρετέο Κιβάνς Τατλιτούγ, τον «Τούρκο Μπραντ Πιτ», ο οποίος έχει φανατικές θαυμάστριες και στη χώρα μας.

Στη μέχρι τώρα πορεία της έχει συμμετάσχει σε έξι σειρές και τρεις ταινίες, με highlight της καριέρας της τον ρόλο της «Ασί» στην ομώνυμη σειρά.

Με πανεπιστημιακή μόρφωση
Αμφότερες θα μπορούσαν να έχουν ακολουθήσει διαφορετική καριέρα, μακριά από τη λάμψη της τηλεόρασης. Από τη μια, η 31χρονη Κανσού Ντερέ με καταγωγή από την Αγκυρα, έκανε μια σημαντική καριέρα στον χώρο του μόντελινγκ, ενώ κάλλιστα θα μπορούσε να είχε γίνει αρχαιολόγος, αφού έχει αποφοιτήσει από το πανεπιστήμιο της Κωνσταντινούπολης!

Η 29χρονη Τουμπά, από την άλλη, μπορεί να μην ξεκίνησε από το μόντελινγκ όπως η συνάδελφός της, αλλά και εκείνη είναι εξίσου καλλιεργημένη. Πριν την κερδίσει η υποκριτική, είχε πάρει το πτυχίο της ως σχεδιάστρια ρούχων και σκηνικών από τη Σχολή Καλών Τεχνών της Κωνσταντινούπολης.

Οικογένεια η μία, «ελεύθερο πουλί» η άλλη
Η Κανσού Ντερέ έχει απασχολήσει τα μίντια με τις σχέσεις της. Οι προσπάθειές της να κρατήσει κρυφά τα προσωπικά της έχουν αποβεί άκαρπες, αφού αρκετοί σύντροφοι που πέρασαν από τη ζωή της είναι εξίσου διάσημοι με εκείνη. Οταν ήταν είκοσι χρόνων και ξεκινούσε την καριέρα της ως μοντέλο, η Κανσού διατηρούσε δεσμό με τον Γκοκχάν Οζογκούζ, εκ των ιδρυτών του μουσικού συγκροτήματος Athena, το οποίο γνωρίσαμε στην Eurovision του 2004 με το τραγούδι τους «For real», που είχε ακουστεί και στα ελληνικά ραδιόφωνα.

Στην Τουρκία θεωρούνται σούπερ σταρ και ως παράσημο στη μέχρι τώρα πορεία τους έχουν τη συμμετοχή τους ως support γκρουπ σε συναυλία των Rolling Stones στο στάδιο «Αλί Σαμί Γεν» της Κωνσταντινούπολης. Εκτός από μουσικούς, η Κανσού έχει μια τάση και προς τους συναδέλφους της, αφού είχε σχέση με τον 40χρονο Νετζάτ Ισλέρ, γνωστό τηλεοπτικό αστέρα στην Τουρκία, με συμμετοχές σε περισσότερα από είκοσι σίριαλ.

Από την άλλη, η Τουμπά Μπουγιουκουστούν είναι σαφώς πιο χαμηλών τόνων άνθρωπος και δεν έχει δώσει πολλές λαβές για σχόλια. Στις 28 Ιουλίου 2011 παντρεύτηκε τον έξι χρόνια μεγαλύτερό της Ονούρ Σαϊλάκ σε έναν πολύ ρομαντικό γάμο στο Παρίσι. Με τον σύζυγό της γνωρίστηκαν στα γυρίσματα της «Ασί» το 2007. Η ευτυχία τους ολοκληρώθηκε στις 19 Ιανουαρίου του 2012, όταν η Τουμπά έφερε στον κόσμο δύο υγιέστατα κοριτσάκια!

Ο πόλεμος της τηλεθέασης
Οι δύο πρωταγωνίστριες «κονταροχτυπιούνται» κάθε βράδυ όσον αφορά τα νούμερα τηλεθέασης. Στην πρεμιέρα των σειρών τους, πάντως, η «Σιλά» Κανσού Ντερέ αναδείχθηκε νικήτρια και μάλιστα με διαφορά. Σύμφωνα με την AGB, η «Σιλά» συγκέντρωσε ποσοστό 22,9% στο σύνολο της τηλεθέασης, έναντι 18,6% της «Ασί». Στις ηλικίες 15 - 44 ετών, η «Σιλά» ήρθε πρώτη με 20,5% και η «Ασί» ακολούθησε με 11,1%.


ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΡΗΤΙΚΑΚΗΣ/espresso

Πνίγηκε 65χρονη στην Αμάρυνθο

Χθες το πρωί ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις της από τη θαλάσσια περιοχή της Αμαρύνθου μια 65χρονη.

Η γυναίκα μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Αλιβερίου όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος της.

"Μαγειρεύεται" η επιστροφή των master chef

Τους τρεις masters του «Master Chef» σκοπεύει να επιστρατεύσει το MEGA και να τους ρίξει στη μάχη του prime time με σκοπό να «μαγειρέψει» τις τηλεθεάσεις. Λευτέρης Λαζάρου, Γιάννης Λουκάκος και Δημήτρης Σκαρμούτσος είναι έτοιμοι να φορέσουν τις μαγειρικές ποδιές τους, να πάρουν τις κουτάλες τους και να «ψήσουν» τους αντιπάλους τους.

Ο πρώτος κύκλος του «Master Chef» με παρουσιάστρια την Ευγενία Μανωλίδου είχε σημειώσει τόσο μεγάλη επιτυχία, που το MEGA αποφάσισε να βγάλει την επόμενη σεζόν το «Junior Master Chef» με παρουσιάστρια τη Μαρία Μπεκατώρου.

Μάλιστα, τα στελέχη του σταθμού της Μεσογείων αποφάσισαν αμέσως μετά τους λιλιπούτειους σεφ να προβάλει τον δεύτερο κύκλο του ριάλιτι μαγειρικής με παρουσιάστρια πλέον τη Μαίρη Συνατσάκη.

Τα γυρίσματα ξεκίνησαν αλλά λόγω των δύσκολων οικονομικών συνθηκών που επικρατούν και στο τηλεοπτικό τοπίο το MEGA αναγκάστηκε να κάνει οικονομία και να κρατήσει στο ψυγείο το «Master Chef 2» για την επόμενη σεζόν.

Ετσι, αν και τα επεισόδια είναι ολοκληρωμένα, μονταρισμένα και έτοιμα προς προβολή, εντούτοις πρόκειται να βγουν στον αέρα τον ερχόμενο Οκτώβριο. Η μοναδική εκκρεμότητα που απομένει είναι το γύρισμα του τελικού ανάμεσα στους δύο φιναλίστ που πρόκειται να μαγνητοσκοπηθεί ενώ το ριάλιτι θα έχει ξεκινήσει να προβάλλεται, ώστε να αποφευχθούν οι διαρροές.

Επίσης, αξίζει να αναφέρουμε ότι στα σχέδια του MEGA είναι μήπως την επόμενη σεζόν καταφέρουν να βγάλουν στον αέρα και τον δεύτερο κύκλο του «Junior Master Chef» με παρουσιάστρια πάλι τη Μαρία Μπεκατώρου.

Το ριάλιτι με λιλιπούτειους μαγείρους κέρδισε το τηλεοπτικό κοινό σημειώνοντας υψηλές τηλεθεάσεις, οπότε δεν αποκλείεται να δούμε ξανά μικρά παιδιά να φορούν τις μαγειρικές ποδιές τους για να αποδείξουν τις μαγειρικές τους ικανότητες.

Ετσι λοιπόν, αν όλα πάνε καλά, τον Οκτώβριο θα δούμε το «Master Chef 2» με παρουσιάστρια τη Μαίρη Συνατσάκη και τους Λευτέρη Λαζάρου, Γιάννη Λουκάκο και Δημήτρη Σκαρμούτσο ως κριτές, αλλά από τον ερχόμενο Ιανουάριο θα δούμε τους τρεις κριτές να παρουσιάζουν και τις δικές τους εκπομπές και είναι σίγουρο ότι θα κερδίσουν πολύ περισσότερους πιστούς τηλεθεατές.


ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΜΕΛΑΣ/espresso

Ποδηλατική Λέσχη Χαλκίδας: Ραντεβού κάθε Δευτέρα!

Κάθε Δευτέρα στις 21.30 μμ έξω από το κατάστημα Master Bike στην Χαϊνά 74 (Δημόκριτός) δίνεται το ραντεβού των ποδηλάτων στην Χαλκίδα.

Παρέχεται δωρεάν τεχνικός έλενχος στα ποδήλατα και κληρώσεις με πολλά και πλούσια δώρα.

Διαβάστε περισσότερα για την Ποδηλατική Λέσχη Χαλκίδας στο Facebook Group.

Χαλκίδα: Παιδιά - θαύματα στο κλασικό μπαλέτο!

Η Δημοτική Σχολή Μπαλέτου - Ρυθμικής του Δημοτικού Οργανισμού Άθλησης Πολιτισμού & Περιβάλλοντος Χαλκίδας (ΔΟΑΠΠΕΧ), ξεκίνησε  τις παρουσιάσεις των χορευτικών της τμημάτων, με την παράσταση «ΚΛΑΣΙΚΟΥ ΜΠΑΛΕΤΟΥ» των Νηπιακών Τμημάτων και Σύγχρονου χορού, με Θέμα: “ Η ΧΙΟΝΑΤΗ ΣΤΟ ΔΑΣΟΣ ”.

Χορογραφίες: Θωμά Αικατερίνη, Γιαννιώτη – Διατσίδη Ξένια και Γεωργάκαινα Λίστα

Η παράσταση δόθηκε στο κατάμεστο θέατρο Παπαδημητρίου και προλόγισε η Λίλιαν Ζλακώνη *Μαζί της ο Γιώργος Γεραντώνης 

Γονείς, φίλοι και επίσημοι παρακολούθησαν μια παράσταση, μοναδική στο είδος της, καλά οργανωμένη και με παιδιά - θαύματα στο κλασικό μπαλέτο!

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΥΤΣΑΥΤΗΣ

Κενά στις γνώσεις για την αντισύλληψη έχουν οι γυναίκες

Σημαντικά κενά στην ενημέρωση και στις γνώσεις των γυναικών για την αντισύλληψη έδειξαν τα βασικά ευρήματα από τη διεθνή διαδικτυακή έρευνα... I Plan On, στην οποία συμμετείχαν 4.199 γυναίκες ηλικίας 18–35 ετών από εννέα χώρες.

Από τις απαντήσεις των γυναικών που συμμετείχαν στην έρευνα, αποκαλύφθηκαν μύθοι και εσφαλμένες αντιλήψεις που επικρατούν για την αντισύλληψη. Τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν επίσης ότι πολλές γυναίκες δεν γνώριζαν τον σωστό τρόπο χρήσης ορισμένων τύπων αντισύλληψης.

Επιπλέον, οι περισσότερες από τις γυναίκες που απάντησαν στην έρευνα θα άλλαζαν κάτι στη μέθοδο αντισύλληψης που χρησιμοποιούν. Ο συνδυασμός αυτών των παραγόντων μπορεί να επηρεάσει την ικανότητα μιας γυναίκας να επιλέξει—και να χρησιμοποιήσει—την καλύτερη μέθοδο αντισύλληψης για αυτή.

Σύμφωνα με την έρευνα, η οποία παρουσιάστηκε στις 22 Ιουνίου 2012 στο 12ο Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Εταιρείας για την Αντισύλληψη και την Αναπαραγωγική Υγεία (ESC), οι περισσότερες γυναίκες που χρησιμοποιούν αντισύλληψη παίρνουν το χάπι, ενώ λίγες είναι οι γυναίκες που χρησιμοποιούν αντισύλληψη μακράς δράσης.

Η έρευνα έδειξε ότι παρόλο που πολλές γυναίκες είχαν συζητήσει για την αντισύλληψη με τον γιατρό τους, λίγες από αυτές είχαν συζητήσει για άλλες επιλογές εκτός από το χάπι. Από τις γυναίκες που απάντησαν στην έρευνα, πολλές είχαν συζητήσει για τον τρόπο ζωής τους με τον γιατρό, όμως, μόνο οι μισές ήταν σίγουρες ότι ελήφθη υπόψη το στοιχείο αυτό.

Μύθοι και παρανοήσεις για την αντισύλληψη

Στην έρευνα, η οποία διεξήχθη σε εννέα χώρες παγκοσμίως, οι απαντήσεις έδειξαν ότι πολλές γυναίκες – ανεξαρτήτως της εθνικότητας ή της ηλικίας τους – είχαν εσφαλμένες αντιλήψεις για την αντισύλληψη:

-Περισσότερες από 1 στις 4 γυναίκες (28%, 1.169 από 4.199) πιστεύουν ότι οι μακράς δράσης αναστρέψιμες μέθοδοι αντισύλληψης (LARC) αποτελούν μια μόνιμη (ήτοι, μη αναστρέψιμη) επιλογή αντισύλληψης.

-Δεκαεννέα τοις εκατό (19%, 812 από 4.199) των γυναικών που απάντησαν πιστεύουν ότι οι μακροχρόνιες μέθοδοι αντισύλληψης απαιτούν χειρουργείο και επέμβαση εισαγωγής στη μήτρα.

-Το ένα τρίτο σχεδόν των γυναικών που απάντησαν (31%, 1.309 από 4.199) πιστεύουν ότι τα αντισυλληπτικά χάπια έχουν τα υψηλότερα ποσοστά αποτελεσματικότητας (είναι, δηλ., ο καλύτερος τρόπος προστασίας από μια εγκυμοσύνη) από όλες τις μεθόδους αντισύλληψης.

-Σχεδόν μία στις πέντε γυναίκες που απάντησαν (19%, 778 από 4.199) δεν πιστεύουν ότι θα μπορούσαν να μείνουν έγκυοι σε περίπτωση παράλειψης ενός χαπιού.

Οι περισσότερες γυναίκες που απάντησαν στην έρευνα θα άλλαζαν κάτι στην αντισύλληψή τους. Λίγες γυναίκες είχαν συζητήσει με τους γιατρούς τους άλλες επιλογές εκτός από το αντισυλληπτικό χάπι.
Enhanced by Zemanta

Θα κολυμπήσει από τη Pαφήνα ως την Kάρυστο

Την Τρίτη 26/06/2012 θα πραγματοποιήσει την επιθυμία της να κολυμπήσει από τη Ραφήνα μέχρι την Κάρυστο η κα. Σοφία Ψιλόλιγνου, η οποία κατάγεται από την Κάρυστο.

Η κα Ψιλόλιγνου είναι πρώην αθλήτρια του Ολυμπιακού Πειραιώς και έχει συμμετάσχει στις εθνικές ομάδες νεανίδων και γυναικών, έχοντας μάλιστα να επιδείξει αρκετά σπουδαία επιτεύγματα. Έχει συμμετάσχει σε περισσότερους από 50 αγώνες μαραθώνιας κολύμβησης, με σημαντικότερους εκείνους του διάπλου Ντόβερ – Καλαί (στενό της Μάγχης), καθώς και τη διάσχιση του Γιβραλτάρ, που χωρίζει την Ευρώπη από την
Αφρική.

Ο Δήμος Καρύστου θα παράσχει ό, τι βοήθεια προκύψει προκειμένου να πραγματοποιηθεί με επιτυχία το σπουδαίο αυτό εγχείρημα. Η κα. Ψιλόλιγνου θα ξεκινήσει την Τρίτη 26 Ιουνίου 2012 και ώρα 18:00 μ.μ. από το λιμάνι της Ραφήνας, συνοδεία ιστιοφόρου και αναμένεται στην Κάρυστο την Τετάρτη το πρωί.

Τις θερμότερες ευχές μας για το εγχείρημα της κα. Ψιλόλιγνου και ελπίζουμε σε παρόμοιες προσπάθειες στο μέλλον.


  notios-evoikos

Κυκλώματα τοκογλύφων πίσω απο αυτοκτονίες επιχειρηματιών

Την ώρα που η Ελλάδα τα τελευταία 2 χρόνια παρουσιάζει τη μεγαλύτερη αύξηση αυτοκτονιών , η εισαγγελία Ηρακλείου στην Κρήτη έχει ξεκινήσει έρευνα μετά από καταγγελίες ότι...
πίσω από αυτοκτονίες επιχειρηματιών στο νησί κρύβονται κυκλώματα τοκογλυφίας.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Ο κόσμος του επενδυτή» η επαγγελματική ενασχόληση των αυτοχείρων, αλλά και τα στοιχεία που συγκέντρωσαν οι οικογένειες τους, οδήγησαν στο συμπέρασμα ότι το γενεσιουργό αίτιο της τραγικής εικόνας που παρουσίαζε ο επιχειρηματικός κόσμος της Κρήτης, ήταν κυκλώματα τοκογλυφίας, που ενέτειναν τη δραστηριότητα τους από τη στιγμή που άρχισε να κλείνει η στρόφιγγα του τραπεζικού δανεισμού λόγω κρίσης.

Προς αυτή την κατεύθυνση στράφηκε και το ενδιαφέρον της Εισαγγελίας Ηρακλείου προκειμένου να διαπιστώσει, αν όντως τοκογλύφοι λυμαίνονται την αγορά. Παράλληλα, τις δικές τους έρευνες πραγματοποίησαν οι οικογένειες των επιχειρηματιών κι έτσι ήρθαν στο φως πολλά και σημαντικά στοιχεία για τη δράση κυκλωμάτων τοκογλυφίας.

Με τα στοιχεία αυτά υποβλήθηκαν μάλιστα μηνύσεις κατά συγκεκριμένων προσώπων, οι οποίες βρίσκονται ακόμη στο στάδιο της προδικασίας.
flashnews.gr

Πολιτιστικές δράσεις στη Δροσιά

Ο Επιμορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Δροσιάς διοργανώνει πολιτιστικές εκδηλώσεις, που ξεκινούν την Τετάρτη  27 Ιουνίου και ολοκληρώνονται την Κυριακή 1 Ιουλίου. Συγκεκριμένα, θα πραγματοποιηθούν οι εξής εκδηλώσεις:

Την Τετάρτη 27 Ιουνίου, στις 8:30 το βράδυ, θα γίνουν τα εγκαίνια έκθεσης ζωγραφικής στο χώρο του Συλλόγου, με έργα παιδιών-μελών του Συλλόγου.

Το Σάββατο 30 Ιουνίου, στις 9:30 το βράδυ, στο χώρο του Γυμνασίου, θα πραγματοποιηθεί φεστιβάλ μοντέρνου χορού, με τη συμμετοχή της Χορωδίας Δροσιάς και του Πολιτιστικού Συλλόγου Βαθέος Αυλίδας.

Την Κυριακή 1 Ιουλίου, στις 9:30 το βράδυ, επίσης στο χώρο του Γυμνασίου, θα πραγματοποιηθεί φεστιβάλ παραδοσιακών χορών, με τη συμμετοχή τη Χορωδίας Δροσιάς και χορευτικών τμημάτων από το Δήμο Ζαχάρως Ηλείας και το Δήμο ΛιΒαδειάς.

Συνελήφθη δραπέτης από τις φυλακές και 4 συνεργοί του

Συνελήφθη, μετά από συντονισμένη ευρεία αστυνομική επιχείρηση, χτες (22-06-2012) πρώτες πρωινές ώρες, στο Γεράκι Δήμου Ευρώτα Λακωνίας, από αστυνομικούς της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λακωνίας, ο 29χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο όποιος  την περασμένη Δευτέρα (18-06-2012), είχε αποδράσει από τα κρατητήρια του Αστυνομικού Τμήματος Σπάρτης.

Επιπλέον, στο πλαίσιο των αστυνομικών ερευνών, που διεξήγαγε η Αστυνομική Διεύθυνση Λακωνίας, στις οποίες συμμετείχαν αστυνομικοί των Υπηρεσιών της, αλλά και των Ομάδων Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε) Αρκαδίας και Μεσσηνίας, συνελήφθησαν και τέσσερις (4) ομοεθνείς του, οι οποίοι όπως προέκυψε, ήταν συνεργοί του στην απόδραση. Συγκεκριμένα, πρόκειται για δύο άνδρες, ηλικίας 40 και 30 ετών, οι οποίοι εντοπίστηκαν την επομένη ημέρα της απόδρασης (Τρίτη, 19-06-2012) το απόγευμα, στην περιοχή «Πυρρί» Λευκοχώματος Δήμου Σπάρτης Λακωνίας, καθώς επίσης χθες (21-06-2012) το μεσημέρι, ένας 26χρονος και μία 27χρονη, στο Γεράκι Δήμου Ευρώτα Λακωνίας.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σπάρτης. Το προανακριτικό έργο διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Σπάρτης.

Γιατροί συνταγογραφούσαν βιάγκρα σε δεκάχρονα παιδιά

Μπροστά σε ένα δύσκολο θέμα πρόκειται να βρεθεί ο νέος Υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος, αφού όπως φαίνεται οι έλληνες γιατροί υπογράφουν τόσες συνταγές που προκαλούν υποψίες, με σοκαριστικό τοπαράδειγμα της συνταγογράφησης βιάγκρα σε κοριτσάκια 10 και 12 ετών.

Όπως αναφέρει η απεργιακή έκδοση των εργαζομένων της Ελευθεροτυπίας, oι παιδικές ερωτικές συνταγές ήταν χειρόγραφες και εντοπίστηκαν μετά απο έρευνα των ελεγκτών της ΗΔΙΚΑ, της εταιρείας του Δημοσίου που έχει αναλάβει την ηλεκτρονική συνταγογράφηση

Από τις συνταγές που σαρώθηκαν στο πλαίσιο του ελέγχου, βρέθηκε επίσης και ιερέας χωριού να λαμβάνει ορμονοθεραπεία για να τεκνοποιήσει, ενω όπως διαπιστώθηκε, οι περισσότεροι χωρικοί έσπευδαν να γράψουν τα φάρμακά τους στο βιβλιάριο του ιερωμένου!

Ήδη τα ονόματα και η λίστα με τις υπό συζήτηση συνταγές έχουν συγκεντρωθεί και θα παραδοθούν στον νέο υπουργό Υγείας , ενώ οι γιατροί θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις.

Οι κορυφαίοι περιμένουν τον Βενιζέλο στη γωνία

Το γεγονός ότι η απόφαση το ΠΑΣΟΚ να μην συμμετάσχει στην κυβέρνηση με στελέχη και πρώην υπουργούς τέθηκε προς έγκριση στο μοναδικό εκλεγμένο όργανο, τον ΚΟ, δεν πέρασε απαρατήρητο, έστω και αν περίπου 10 βουλευτές διαφώνησαν.
Οι κορυφαίοι περιμένουν  να δουν τι θα ανακοινώσει ο Ευ. Βενιζέλος και στη συνέχεια, θα καθορίσουν τη
στάση τους.
 
Ήδη οι σχέσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ με τους Ανδρέα Λοβέρδο, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και Πέτρο Ευθυμίου δοκιμάζονται. Η Άννα Διαμαντοπούλου είναι σφόδρα ενοχλημένη με την τοποθέτηση του κ. Θ. Παπαθεοδώρου ως υφυπουργού παιδείας γιατί ως πρύτανης είχε πολεμήσει σκληρά τον νόμο που προώθησε για αλλαγές στα πανεπιστήμια.

Από κοντά, ο Γιώργος Παπανδρέου αναμένει να δει τι εξέλιξη θα έχει η υπόθεση διερεύνησης των οικονομικών του ΠΑΣΟΚ, μιας και ο Ευ. Βενιζέλος έχει γνωστοποιήσει ότι θα γίνει έλεγχος από διεθνή εταιρεία. Και ο Γιώργος δεν είναι τελείως μόνος στο ΠΑΣΟΚ…Ο Κατάλογος των δυσαρεστημένων όμως δεν τελειώνει εδώ.

Οι Δημήτρης Ρέππας, Χρήστος Παπουτσής και Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, έχουν κάθε λόγο να είναι δυσαρεστημένοι, μιας και από την 6η Μαΐου οπότε και δεν εξελέγησαν «κόπηκαν» από τη Γραμματεία, χωρίς να υπάρξουν εξηγήσεις. Λες και η θέση εξαρτιόνταν  από τους σταυρούς που θα συγκέντρωναν.

Υπάρχει φυσικά και ο Γιάννης Ραγκούσης και ο Θόδωρος Πάγκαλος οι σχέσεις των οποίων με τον πρόεδρο του κόμματος είναι σε οριακό σημείο.

Το κλίμα πυροδοτείται- λένε- και από ορισμένα στελέχη τα οποία επιδεικνύουν «συμπεριφορά κατακτητή».

Αυτά, σε μια στιγμή κατά την οποία το ΠΑΣΟΚ έχει καταγράψει ιστορικά χαμηλό στις εκλογές και η ΚΟ αριθμεί μόνον 33 βουλευτές. Ταυτοχρόνως μετέχει στην κυβέρνηση προσπαθώντας να τηρήσει πολιτική «διακριτικής στήριξης» και να πείσει ότι ουσιαστικά πρόκειται για «κυβέρνηση της ΝΔ». Αυτά όμως φαίνεται ότι δεν πείθουν πολλά στελέχη του ΠΑΣΟΚ που υποστηρίζουν ότι «όποιος πιστεύει ότι τηρώντας αποστάσεις θα αποφύγει και το πολιτικό κόστος, πλανάται οικτρά». Και ότι αν αποτύχει η κυβέρνηση «το ΠΑΣΟΚ θα εξανεμιστεί».

Οι εξελίξεις φυσικά θα εξαρτηθούν από τις ανακοινώσεις που θα κάνει ο Βενιζέλος. Αν διαφανεί ότι επιχειρείται να υπάρξει ένα κόμμα «ιδεολογικής καθαρότητας» με αποκλεισμό από τα κέντρα λήψης αποφάσεων όλων όσοι δεν είναι ακραιφνώς βενιζελικοί, δεν αποκλείεται τα όπλα που βρίσκονται παρά πόδα να χρησιμοποιηθούν…

Γιατί αναβλήθηκε η ΚΠΕ του ΣΥΝ…

Οι πρώτες συζητήσεις που είχαν γίνει στην Κουμουνδούρου για τη συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος προέβλεπαν συνεδρίαση του οργάνου αυτό το σαββατοκύριακο. 
 
Ωστόσο, τελικά το ανώτατο καθοδηγητικό όργανο του ΣΥΝ θα συνεδριάσει το επόμενο σαββατοκύριακο. 
 
Επισήμως, στελέχη της Κουμουνδούρου, όταν ερωτώνται σχετικά, δικαιολογούν αυτή την απόφαση επικαλούμενοι το ότι αρκετά μέλη της ΚΠΕ του ΣΥΝ δε θα προλάβαιναν να έρθουν από την επαρχία. 
 
Ωστόσο, ο βαθύτερος λόγος είναι άλλος: είναι ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας που αποφάσισε να μην «εκτεθεί» τόσο νωρίς στα φώτα της δημοσιότητας, καθώς ήθελε πρώτα να έχει δώσει η κυβέρνηση Σαμαρά τα πρώτα δείγματα γραφής. 
 
Έτσι, το επόμενο σαββατοκύριακο, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ θα έχει στα χέρια του τους καρπούς της «αναδιαπραγμάτευσης» στη Σύνοδο Κορυφής της 28ης Ιουνίου και θα μπορεί ελεύθερα να ασκήσει την κριτική του…
matrix24.gr

Πλουτίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, φτωχαίνει το ΠΑΣΟΚ

Σημαντικές αναπροσαρμογές στα οικονομικά των κομμάτων επέρχονται μετά τα αποτελέσματα που έβγαλε η κάλπη στις 17 του μηνός.

Ο ΣΥΡΙΖΑ υπερτριπλασιάζει πλέον τα έσοδά του από την κρατική επιχορήγηση που λαμβάνει σε ετήσια βάση, η Νέα Δημοκρατία μειώνει ελαφρώς τα δικά της, παρά το γεγονός ότι ήρθε πρώτη, ενώ Ανεξάρτητοι Ελληνες, Χρυσή Αυγή και Δημοκρατική Αριστερά θα πάρουν γύρω στα 4 εκατομμύρια ευρώ έκαστο. Καθόλου άσχημα...

Μεγάλος χαμένος είναι αναμφισβήτητα το ΠΑΣΟΚ που δεν είδε απλώς τη δύναμή του αισθητά μειωμένη, ακόμη και από τις εκλογές της 6ης Μαΐου, αλλά θα διαπιστώσει οσονούπω και στην πράξη ότι θα εισρεύσει στο ταμείο του περίπου το ένα τρίτο των χρημάτων που είχε λάβει πέρσι και κατά συνέπεια θα πρέπει να μειώσει αισθητά τις δαπάνες του αν θέλει να επιβιώσει.

Αναλυτικότερα:- Η Νέα Δημοκρατία, όπως προείπαμε, αν και κατέλαβε την πρώτη θέση, θα πάρει λιγότερα χρήματα σε σχέση με το 2011. Τουτέστιν, από τα 17 εκατομμύρια ευρώ πέφτει στα 15,4. Γιατί αυτό; Επειδή για την κρατική επιχορήγηση προς τα κόμματα λαμβάνεται υπόψη ο αριθμός των ψήφων που έλαβε και όχι το ποσοστό. Στις εκλογές του 2009 η Ν.Δ. είχε 2.295.719 ψήφους και τώρα, τον Ιούνιο, πήρε 1.825.609. Το ποσό αυτό βέβαια είναι σταγόνα στον ωκεανό αν αναλογιστεί κανείς ότι η λεωφόρος Συγγρού έχει χρέη ύψους 120 εκατομμυρίων ευρώ.

- Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το κόμμα που... πλούτισε! Το 2011 είχε λάβει κρατική επιχορήγηση ύψους 3,89 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ τώρα θα λαμβάνει ετησίως μέχρι και τις επόμενες εκλογές 14,1 εκατομμύρια! Αν αναλογιστεί κανείς ότι τα δάνειά του είναι της τάξης των 8 εκατομμυρίων ευρώ, τότε εύκολα συμπεραίνει κάποιος ότι του χρόνου θα έχει ξεχρεώσει και θα του μείνουν και αρκετά για να μπορεί να συνεχίσει τον αγώνα του. Η ραγδαία αυτή αύξηση των χρημάτων οφείλεται στο γεγονός ότι υπήρξε αλματώδης καταγραφή ψήφων μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Στις εκλογές του 2009 είχε πάρει 315.665 ψήφους και στις 17 Ιουνίου πήρε 1.655.053!

- Το ΠΑΣΟΚ οικονομικά πλέον ψυχορραγεί. Από τη δεκαετία του '80 μέχρι και σήμερα είχε συνηθίσει να λαμβάνει παχυλές χρηματοδοτήσεις από το κράτος αφού πάντα ήταν πρώτο ή δεύτερο κόμμα. Τώρα όμως που ήρθε τρίτο θα λάβει... μόλις 7,5 εκατομμύρια ευρώ, ενώ πριν από τρία χρόνια έπαιρνε 21,75 εκατομμύρια ευρώ! Παράλληλα, τα τραπεζικά δάνεια ύψους 125 εκατομμυρίων «τρέχουν» ανεξέλεγκτα αφού ενέχυρο είχε μπει η κρατική χρηματοδότηση...

- Κερδισμένοι θα πρέπει να θεωρούνται επίσης οι Ανεξάρτητοι Ελληνες, η Χρυσή Αυγή και η Δημοκρατική Αριστερά που θα βάλουν για πρώτη φορά «ζεστό» κρατικό χρήμα στα ταμεία τους. Το κόμμα του κ. Καμμένου θα λάβει επιχορήγηση ύψους 4 εκατομμυρίων ευρώ, του κ. Μιχαλολιάκου 3,75 εκατομμυρίων ευρώ και του κ. Κουβέλη 3,4 εκατ. ευρώ.

- Τέλος, το ΚΚΕ επίσης θα δει τα χρήματα που λάμβανε να μειώνονται, από τα 5,2 εκατομμύρια το 2009, στα 3,95 εκατομμύρια τώρα.


ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΑΡΡΗΣ/espresso

Θεσσαλονίκη: Eπεισόδια στο gay pride

Επεισόδια σημειώθηκαν πριν από λίγο κατά τη διάρκεια του gay pride Θεσσαλονίκης, στην Τσιμισκή, στο ύψος της Αγ.Σοφίας.

Μέλη παραθρησκευτικών οργανώσεων , αστυνομικοί και άτομα που συμμετείχαν στην παρέλαση ήρθαν στα χέρια, όταν οι πρώτοι επιχείρησαν να εισβάλουν στην παρέλαση που μόλις είχε ξεκινήσει. 

 

Επενέβη η αστυνομία που προσπαθεί να επιβάλλει την τάξη. 

 

Νωρίτερα, πέταξαν αυγά, ενώ υπήρξαν αποδοκιμασίες κυρίως προς το πρόσωπο το δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, που είχε ταχθεί υπέρ της εκδήλωσης και απηύθυνε χαιρετισμό.



Πηγή:seleo.gr

Ποια η αλήθεια για το συμβόλαιο της Ελένης Μενεγάκη;

Πολλά ακούγονται το τελευταίο διάστημα,  μιας και η φετινή σεζόν τελειώνει,  για το συμβόλαιο της Ελένης Μενεγάκη αλλά και για τις σχέσεις της με το κανάλι της Κάνζας.

Τον Σεπτέμβριο του 2010 ο Alpha ανακοίνωσε την ανανέωση του συμβολαίου της γνωστής παρουσιάστριας αναφέροντας χαρακτηριστικά: «O Alpha με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνει την ανανέωση της συνεργασίας του με την Ελένη Μενεγάκη, σχεδόν ένα χρόνο πριν από τη λήξη του ήδη υπάρχοντος συμβολαίου της με το κανάλι. Ο σταθμός και η αγαπημένη παρουσιάστρια θα συνεχίσουν μαζί την πορεία τους μέχρι και τον Ιούλιο του 2013».

Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορίες, 
η Ελένη θα συνεχίσει στον Alpha αφού οι σχέσεις της με τον σταθμό παραμένουν πολύ καλές, διαψεύδοντας διάφορες φήμες για γκρίνιες και τιμωρίες. Άλλωστε η παρουσιάστρια είναι από τα δυνατά χαρτιά του σταθμού. 
Όσο για τις περικοπές στο συμβόλαιό της;
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ποτέ δεν έχει γίνει τέτοια συζήτηση με τη διοίκηση του σταθμού. 
Ούτως ή άλλως, το συμβόλαιο που είχε υπογράψει  τον Σεπτέμβριο του 2010 ήταν  κατά 25% μειωμένο όσον αφορά στις αποδοχές της. 
Πηγή: Εspresso

Καλλιεργούσαν χασίς μέσα στη... φυλακή Μαλανδρίνου!

Κάτω από τη μύτη των σωφρονιστικών υπαλλήλων, μέσα στις φυλακές υψίστης ασφαλείας του Μαλανδρίνου αναπτυσσόταν μια μικρή χασισοφυτεία!

Η μίνι φυτεία στο προαύλιο της πτέρυγας Η του Γενικού Καταστήματος Κράτησης Α΄ αποτελούνταν από πέντε δενδρύλλια και το ύψος τους έφθανε στα 15 εκατοστά.

Την ανακάλυψη έκανε ένας από τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους της φυλακής, ο οποίος και ειδοποίησε τον αρχιφύλακα που, με τη σειρά του, ενημέρωσε τους αστυνομικούς του τμήματος Λιδωρικίου.

Προς το παρόν παραμένει άγνωστο το ποιος, το πότε και το πως φρόντιζε για αυτήν την καλλιέργεια... Κανείς από τους κρατούμενους που ανακρίθηκαν δεν παραδέχθηκε ότι γνώριζε κάτι για την παράνομη φυτεία ή την ταυτότητα του κρατούμενου που είχε φυτέψει τα δενδρύλλια. Τα πέντε χασισόδεντρα βρίσκονταν στην πτέρυγα όπου, μεταξύ άλλων, κρατείται και ο γνωστός Αλβανός βαρυποινίτης Αλκέτ Ριζάι.

Διαβάστε όλο το κείμενο της συμφωνίας Σαμαρά-Βενιζέλου-Κουβέλη

Η αναθεώρηση των δυσμενών όρων της δανειακής σύμβασης, το νέο αναπτυξιακό πλάνο της χώρας, οι αλλαγές στο πολιτικό σύστημα και στο κράτος, με έμφαση στα θέματα ασφάλειας και παράνομης μετανάστευσης αποτελούν τα βασικότερα σημεία της προγραμματικής συμφωνίας των τριών κομμάτων.
Βάση της νέας κυβέρνησης συνεργασίας είναι η σύγκλιση απόψεων που υπήρξε και καταγράφηκε στα εξής ζητήματα, ευρύτερων κατευθύνσεων και άμεσης πολιτικής προτεραιότητας, χωρισμένα στα εξής κεφάλαια-κατηγορίες:
- Ζητήματα αναθεώρησης όρων της Δανειακής σύμβασης.
- Ζητήματα Αναπτυξιακής Ανασυγκρότησης, Κοινωνικής Προστασίας και πολιτικών που δεν συνδέονται με το Μνημόνιο.
- Αμεσες οικονομικές προτεραιότητες.
- Συμφωνία για αλλαγές στο πολιτικό σύστημα της χώρας και στο κράτος.
- Μέτρα για Ασφάλεια και Παράνομη μετανάστευση.
- Ζητήματα Εξωτερικής Πολιτικής.


Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο ΕΔΩ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...