Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

Χαλκίδα: Τιμητική Συναυλία-Αφιέρωμα στον Μανώλη Μητσιά

Μία βραδιά αφιερωμένη στο Μανώλη Μητσιά  έχει προγραμματίσει  η Ορχήστρα Ποικίλης Μουσικής του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου, στα πλαίσια των φετινών ΚΑ΄Δημητρίων 2013. 

Η Τιμητική Συναυλία-Αφιέρωμα στον σπουδαίο ερμηνευτή Μανώλη Μητσιά τελεί υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος και θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή  17 Νοεμβρίου και ώρα 19:00 το απόγευμα, στο αμφιθέατρο της Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας στην Λεωφόρο Χαινά 93.

Την όλη εκδήλωση θα τιμήσει με την παρουσία του και ο  κ. Μανώλης Μητσιάς, ο οποίος ζήτησε η Συναυλία να έχει  φιλανθρωπικό χαρακτήρα.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη  με προαιρετική την προσφορά τροφίμων για τον Φιλανθρωπικό Σύλλογο του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Χαλκίδος «Η Μεταμόρφωση του Σωτήρος», ο οποίος ετοιμάζει κάθε μέρα 350 μερίδες φαγητό   και  Φαρμάκων, για το Κοινωνικό Ιατρείο-Φαρμακείο της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος, το οποίο στηρίζει 200 ανέργους και ανασφάλιστους συνανθρώπους  μας.

Ν.Ε. ΔΗΜΑΡ Εύβοιας: Ανασυγκρότηση της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης.

Η Νομαρχιακή Οργάνωση Εύβοιας στη συνέλευσή της στις 23 Οκτωβρίου 2013 εκτίμησε ότι, για το θέμα της ανασυγκρότησης της δημοκρατικής προοδευτικής παράταξης, αξιολογεί και παρακολουθεί με μεγάλο ενδιαφέρον τις κινήσεις και τις πρωτοβουλίες που εκδηλώνονται το τελευταίο διάστημα και θα πρέπει να απασχολήσει τη Δημοκρατική Αριστερά, η ουσιαστική συμμετοχή της στις πρωτοβουλίες αυτές, στη πορεία προς το συνέδριό της.

Εκτιμά ότι η ρευστότητα και αβεβαιότητα στο πολιτικό σκηνικό, σε συνδυασμό με τις μεγάλες δυσκολίες, τις προκλήσεις της περιόδου και τα ανοικτά εθνικά θέματα της χώρας, ιδιαίτερα σήμερα στη φάση μετάβασης στην μεταμνημονιακή εποχή, επιβάλλουν  τη μέγιστη συσπείρωση και συνεργασία των δημοκρατικών, προοδευτικών, ευρωπαϊκών δυνάμεων.

Θεωρεί, ότι η προσπάθεια της ανασυγκρότησης του χώρου της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης χωρίς ηγεμονισμούς και αποκλεισμούς, δεν μπορεί να είναι μόνο υπόθεση κάποιων κινήσεων κορυφής, αλλά πρέπει να γειωθεί με την κοινωνία, να γίνει δηλαδή υπόθεση της κοινωνίας των πολιτών, μέσα από πολύχρωμες και πολύπλευρες πρωτοβουλίες και εκδηλώσεις.

Καλεί όλους τους δημοκρατικούς προοδευτικούς πολίτες να συμμετέχουν και να πρωταγωνιστήσουν στις ενωτικές πρωτοβουλίες που θα πρέπει να αναπτυχθούν σε κάθε πόλη και σε κάθε χωριό για την ανασυγκρότηση της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης.

Γραφείο Τύπου
Ν.Ε. ΔΗΜΑΡ Εύβοιας

Σύνδεσμος Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων: Ιδιωτικοποίηση της ΛΑΡΚΟ εν λειτουργία

Παρέμβαση στη διαδικασία ιδιωτικοποίησης της ΛΑΡΚΟ έκανε την Πέμπτη ο Σύνδεσμος Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων, ζητώντας η εταιρεία να ιδιωτικοποιηθεί όντας σε πλήρη λειτουργία και με ενιαίο τρόπο αντιμετώπισης όλων των περιουσιακών της στοιχείων (εργοστάσιο και μεταλλεία).

«Είναι λάθος να χωριστούν τα περιουσιακά στοιχεία της εταιρείας, κάτι το οποίο σκοντάφτει και νομικά (Μεταλλευτικός Κώδικας ) και επιχειρηματικά» υποστηρίζει ο Σύνδεσμος, απευθυνόμενος προς τη διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ. «Οποιοσδήποτε διαχωρισμός των περιουσιακών στοιχείων, ακόμη και με το σενάριο, που είδε πρόσφατα το φως της δημοσιότητας δηλαδή της διενέργειας δύο ξεχωριστών διαγωνισμών που τελικά θα καταλήξουν με αντιπροσφορά των δύο επικρατέστερων για το κομμάτι του άλλου, ώστε να υπάρξει ένας επενδυτής, εγκυμονεί μεγάλους κινδύνους. Κατά τη γνώμη μας, υπάρχει κίνδυνος είτε απαξίωσης του εργοστασίου αποστερούμενου των μεταλλείων, είτε των μεταλλείων αποστερούμενων του εργοστασίου, τα οποία, σημειωτέον, εκμεταλλεύονται ιδιαίτερα φτωχά κοιτάσματα».

Ο ΣΜΕ αναφέρει, τέλος, ότι επί 20 χρόνια έγιναν τεράστια λάθη από την Πολιτεία σε ό,τι αφορά τη διαχείριση της ΛΑΡΚΟ, η οποία είναι μια ιδιαίτερης στρατηγικής σημασίας εταιρεία, όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και για την Ευρώπη, καθώς καλύπτει με την παραγωγή της το 7% των αναγκών σε πρώτη ύλη (σιδηρονικέλιο) για την παραγωγή ανοξείδωτου χάλυβα εντός της ΕΕ και πραγματοποιεί εξαγωγές που υπερβαίνουν σε αξία τα 300 εκατομμύρια ευρώ.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...